‘Dat PSV überhaupt CL speelt, is voor een groot deel aan hem te danken’

Maandag, 8 oktober 2018 om

Jeroen Zoet stelde vorige week teleur tegen Internazionale (1-2), maar desalniettemin blijft de doelman van PSV een kwaliteitsspeler, aldus Ronald Waterreus. De voormalig keeper van de Eindhovenaren erkent dat Zoet bij het Champions League-duel twee keer in de fout ging, met desastreuze gevolgen, maar benadrukt dat Zoet een voorbeeldprof is.

“Zoet staat er altijd. Op het veld én voor de camera's, ook wanneer hij door het ijs is gezakt. Een voorbeeld is hij daarmee voor al die weglopers die alleen hun succesverhaal willen vertellen”, schrijft Waterreus in De Limburger. De oud-doelman vindt dat men Zoet niet moet 'affikken' vanwege een slechte dag. “We moeten hem koesteren”, aldus Waterreus.

Volgend seizoen wordt het keepersgilde van PSV versterkt met Lars Unnerstall, die momenteel nog verhuurd wordt aan VVV-Venlo. “Een uitstekende keeper voor VVV. Maar natuurlijk (nog) geen PSV 1-materiaal. (...) Want met alle respect: een handjevol wedstrijden voor Schalke 04 op je naam hebben is echt wat anders dan vast selectielid zijn van het Nederlands elftal. En al voor het zesde seizoen op rij de onbetwiste eerste PSV-doelman”, weet Waterreus.

De voormalig sluitpost redeneert dat het misschien wel goed is dat Zoet dadelijk in Unnerstall een collega heeft die de druk ietwat opvoert bij PSV. “Maar laten we alsjeblieft een beetje redelijk zijn. Het feit dat PSV überhaupt Champions League speelt, is voor een groot deel te danken aan het uitstekende jaar dat Zoet beleefde”, besluit de columnist.


Poll

Ben jij het eens met Ronald Waterreus?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door zinedane)

Waarom geven ze deze man überhaupt een podium? Dat hij nu wat kritiek krijgt maakt hem geen slechte keeper of zegt dat hij niet goede dingen heeft gedaan.

8 oktober 2018 om 09:19

Sommigen gaan wel heel ver met neersabelen maar je hebt altijd haters. Ik vind het prima dat iemand ook eens op komt voor een ander. Neemt niet weg dat ik Waterreus verder liever zo min mogelijk hoor😀

8 oktober 2018 om 10:05

Helemaal mee eens. Ben geen fan van Waterreus als analist, noch van Zoet als keeper, maar t gaat wel heel hard na een slechte wedstrijd. Daar zet Zoet toch voldoende belangrijke saves tegenover.

8 oktober 2018 om 11:03

"maar t gaat wel heel hard na een slechte wedstrijd. Daar zet Zoet toch voldoende belangrijke saves tegenover."

Precies dit!

Ten eerste is het niet 'na één slechte wedstrijd'. Hardnekkig en onjuist gerucht. Maar Jeroen Zoet heeft in zijn vijf seizoenen PSV echt wel meer slechte wedstrijden gekeept. Het is zo dat hij afgelopen seizoen een uitzonderlijk goed seizoen had, waarin hij eigenlijk geen aantoonbare fouten maakte. Althans, hij maakte wel fouten maar die bleven, vooral dankzij geluk, onbestraft. Maar al die andere seizoenen maakt Jeroen Zoet gewoon een aantal bunders per seizoen. Sterker, hij heeft zat periodes gekend waarin hij onzeker was, hij nerveus oogde en daarmee ook zijn defensie aanstak. Jeroen Zoet heeft echt periodes gekend dat iedereen ongeveer zijn hart vasthield elke week. Vooral met raar uitlopen, zoals tegen Inter, bange acties, slap in duels, etc. Dus nee, dit is echt niet een gevalletje 'ach, hij maakt anders nooit fouten'. Die maakt hij dus juist wél!

Ten tweede dat argument van 'er staan zoveel goede saves tegenover' is een vals argument. Sterker nog, eigenlijk is het geen argument. Een doelman wordt niet beoordeeld op de tien ballen die hij in een wedstrijd pakte, maar op die ene bal die hij niet pakte (waardoor zijn team verloor)! Of dat eerlijk is of niet, of dat dit misschien een te beperkte kijk is, het zal allemaal wel, maar het is gewoon een gegeven. Zoals ook een spits die 89 minuten geen pepernoot raakte maar in de 90e minuut een balletje erin tikt na afloop mag zeggen 'ik speelde een goede wedstrijd' zo geldt voor de doelman exact het tegendeel.

Dus ook voor Jeroen Zoet! Ik vind dat je in zijn geval gewoon de feiten onder ogen moet zien. Hij is een goede degelijke doelman, maar een goede degelijke doelman is voor PSV niet afdoende. PSV streeft een hoger niveau na, simpel zat!

Natuurlijk moeten we hem waarderen en mogen we hem niet afbranden vanwege Inter. Maar ondertussen mogen we best wat over Zoet zeggen. Ik vind het een goede keeper. En het lijkt mij een hele goede gast. Wat mij betreft blijft hij bij PSV tot zijn pensioen. Maar ondertussen mogen we ons wel gewoon afvragen waarom er bijv. maar geen club voor hem is komen melden. Of waarom hij onder verschillende bondscoaches maar geen eerste keeper word. Omdat hij te weinig buitengewone kwaliteiten heeft? Want waar blinkt hij nou in uit? Niet in reflex, niet in lijnkeepen, niet in meevoetballen en al helemaal niet in penalties stoppen. Al met al dus een prima keeper. Eentje die ik als PSV fan waardeer. Maar ik kan me ook voorstellen dat men meer wil zien. Ik vind hem zelden een 9 scoren en zelden een 5. Maar na zoveel jaar Eredivisie hoor je eigenlijk wel vaker een 9 te scoren.

8 oktober 2018 om 10:13

Ik denk dat hij zoveel kritiek krijgt, omdat er een vrij stevige lobby was om hem de 1e keeper van oranje te maken. Dan wordt je logischerwijs ook wat kritischer gevolgd.

Al ben ik het ook zeker met je eens dat hij voor PSV een meer dan prima keeper is, maar veel stappen omhoog zie ik hem ook niet meer zetten.

8 oktober 2018 om 11:27

Zoet is ook matig in spelhervattingen. Als je snelle mensen voorin hebt lopen, dan zou je bal snel moeten uittrappen om zo voor een counter te zorgen. Ik irriteer mij mateloos aan Zoet indien hij zijn doel eerst probeer leeg te maken om vervolgens de bal rustig naar een verdediger te spelen.

8 oktober 2018 om 12:06

Ik heb Zoet vaak afgebrand. Natuurlijk niet op zijn persoonlijkheid maar wel op zijn optredens. Echter is dat ruim anderhalf jaar geleden, want de laatste anderhalf jaar is Zoet gewoon een hele betrouwbare keeper. Dat foutje tegen Inter.. Ja.. het is toch Inter, dan heb ik er enigszins vrede mee. Bovendien heeft hij die wedstrijd ook reddingen verricht die de gemiddelde keeper niet doet hoor. Ik vind het ook lastig, Cilessen of Zoet. Zoet speelt regelmatig en Cilessen is beter maar speelt niet. Een eindeloze discussie maar ik heb vrede met de uitkomst van Koeman. Ik vind het wel jammer dat Zoet zo in the picture staat. Zijn fout tegen Inter was beslissend, maar Onana maakt bij Ajax ook met enige regelmaat een fout (naar mijn mening ook tegen Psv). Onana wordt niet aangepakt, Zoet wel. Bovendien hebben beide teams geen fatsoenlijke tweede keeper, zeker wij niet. PSV heeft een nieuwe keeper verhuurd en dat kan best een grote worden (figuurlijk, groot is hij al hehe). Zoet zit echter op zijn plek in Eindhoven en Psv heeft denk ik ook geen reden tot klagen. Een veel betere keeper ga je niet vinden en onderaan de streep is Zoet ook gewoon een meer dan prima sluitpost. Ik zou me geen zorgen maken met hem tussen de palen.

Zoet is gewoon een redelijke keeper niet meer en niet minder is hij altijd geweest vorig seizoen deed hij het iets beter maar hij zal nooit een betere keeper worden , die van VVV heeft PSV niet voor niets gekocht is trouwens al een betere vind ik en die gaat er zeker inkomen volgens seizoen en gezien afgelopen woensdag zitten de buitenlandse club echt niet op Zoet te wachten .

8 oktober 2018 om 09:51

Klopt inderdaad. Dit is gewoon Jeroen Zoet. Over het algemeen degelijk, soms een flater. Over een heel seizoen gezien is hij gewoon een prima doelman voor Psv.

Echter denk ik dat als PSV nog een stap omhoog wil, dat ze een betere doelman moeten zoeken.

8 oktober 2018 om 11:13

banaan69

"over het algemeen degelijk, soms een flater. Over een heel seizoen gezien is hij gewoon een prima doelman voor Psv."

Als je dit zelf nog een keertje terug leest en dan daar eens over nadenkt, heb jij dan niet het gevoel 'degelijk, met soms een flater', maar dat is eigenlijk niet passend bij een club die in Nederland de top is en die ook internationaal iets wil bereiken??

Het is alsof je een speler van het niveau Mitchell Dijks beschrijft en daarna zegt 'ach, is wel een prima speler voor Ajax.' Of vind jij Tagliafico het niveau van Ajax, zeg maar, maar die hadden ze dus niet hoeven halen, want ze hadden Dijks al??

8 oktober 2018 om 11:31

@constant kante elke keeper maakt wel eens een flater. Onana oogt ook vaak onzeker in bepaalde situaties en maakt dan ook een blunder of flater? Dat is nu ook al geregeld voorgekomen. Ik vind zoet ook geen Europese top maar sommige reacties hier zijn echt lachwekkend. Zoet heeft vaak genoeg punten gepakt voor PSV, ik dacht dat je daar een keeper op moest afrekenen en niet op het aantal saves per wedstrijd?

8 oktober 2018 om 11:54

Constant

In de Eredivisie kom je er mee weg. Met Zoet kan PSV meer dan prima landskampioen worden, dat is al meermaals bewezen.

8 oktober 2018 om 09:58

Zoet moet het wel op een groot podium laten zien. Hij heeft dit seizoen al 3 blunder in de (voorronde) CL gemaakt. Jammer voor PSV, en Zoet zelf in het bijzonder, maar op zo'n manier is een mooie transfer nog heel ver weg.

Vind het ook overdreven. Zoet keept een prima seizoen en het is jammer dat hij zo’n fout maakt in deze wedstrijd, waar in het gevolgen heeft. Al laat dit soort dingen voor mij persoonlijk wel zien waarom Cillessen eerste keeper is en niet Zoet. Niet dat Cillessen nooit fouten maakt, maar hij is naar mijn mening gewoon 2 klasses beter.

Zoet is binnen zijn reikwijdte een prima keeper, alleen is zijn reikwijdte is totaal niet ver. Type Lamprou, maar dan wel een stuk beter.

Voorbeelden;
De goal die Naingolan vervolgens maakt is voor een goede keeper houdbaar, die bal is wel hard, maar bijna door het midden.
De goal van Engeland tegen Nederland is makkelijk houdbaar zelfs
De goal van Neres in de Arena.
De goal van Weghorst vorig seizoen de 2-0 in Alkmaar.

Een kopbal van Icardi die bijna 1-3 opleverde, die hij er met een zweefduik op het oog prachtig gestrekt uitpakt... Het is alleen bijzonder dat hij zich daarop moet strekken want die bal komt nog geen meter bij hem vandaan.

8 oktober 2018 om 09:53

Zoet is inderdaad niet echt atletisch. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Onana, dan is het verschil duidelijk zichtbaar. Desalniettemin is Zoet over een heel seizoen gezien een prima doelman mits hij vertrouwen voelt.

Soms geniaal, soms een blunder.

8 oktober 2018 om 11:26

De definitie van een 'prima doelman' zou volgens mij moeten zijn: gewoon foutloos en niet of nauwelijks blunders.

'soms een blunder', ..... het zegt in mijn ogen echt álles over Jeroen Zoet.

8 oktober 2018 om 12:10

Van der Sar was ook niet atletisch, evenals Oblak nu. Terwijl ik dit typ zie ik hoe wazig het is dat ik nu 2 keepers opnoemt van 2 meter haha, maar over het algemeen zijn ook de meeste kleinere keepers geen echte turners. Ik bedoel dit alles behalve racistisch, dus begrijp me niet verkeerd, maar de donkere spelers zijn vaak wat meer atletisch naar mijn mening. Al onze keepers in Nederland, misschien op Onana na, zijn stijve harken die wel een bal kunnen hebben.

8 oktober 2018 om 16:11

"de definitie van een 'prima doelman' zou volgens mij moeten zijn: gewoon foutloos en niet of nauwelijks blunders."

Klopt zeker, alleen zo'n doelman zal dus echt niet in de Eredivisie spelen.

8 oktober 2018 om 11:05

Van Cilissen is het lastiger zo’n lijst te maken.
Hij speelt nooit.

8 oktober 2018 om 11:43

De keren dat hij speelt in de Copa del Rey en bij Nederland is het vrijwel altijd foutloos daarentegen. Is voetballend stukken beter en ook zijn spelhervattingen zijn beter. 4 bondscoaches op rij kiezen Cillessen, dat is geen toeval meer. Zoet met wedstrijdritme is alsnog minder betrouwbaar dan Jasper zonder wedstrijdritme, dat is gebleken in de kansen die Zoet nu ook weer kreeg van Koeman. Op een hoger niveau maakt Zoet gewoon veel vaker een fout en hij komt onzeker over, bij PSV totaal niet maar bij Nederland wel.

8 oktober 2018 om 18:00

Maar als die er moet staan blunderd Cillessen tot nu toe niet dat wil niet zeggen dat hij nooit een fout zou kunnen maken.

Zoet is voor de eredivisie gewoon een uitstekende keeper. Ik kan me sinds hij tegen Feyenoord die bal over de lijn trok, wat inmiddels al anderhalf jaar geleden is, geen serieuze fout van hem herinneren in de eredivisie. En het zegt ook wel wat dat zijn naam bijna elke wedstrijd massaal gescandeerd wordt door het PSV-publiek (dat is bij Isaksson, Tyton en Waterman volgens mij nooit gebeurd).

Dat na een foutje tegen Inter er meteen al mensen zijn die roepen dat Room maar eens een kans moet krijgen, man man... Ik kan daar echt niet bij.

8 oktober 2018 om 10:12

Wat is een serieuze fout? Waar een goal uit komt? Dat gebeurd inderdaad nauwelijks. Maar hij heeft wel vaak van die twijfel momenten. Bij NAC uit ook 2X. Voor PSV en elke club in de eredivisie een prima keeper. Dat hij toegezongen wordt lijkt mij logisch. Zit alweer heel wat jaren bij Psv. egt mij eigenlijk ook wel iets. Paar seizoenen lang gelezen dat hij open stond voor een stap etc. Dit jaar zei hij dat hij wilde blijven want hij wilde de zekerheid van een basisplaats. Niet echt ambitieus vind ik en ook niet veel van zelfvertrouwen. Room? Belachelijk. Zoet is veel en veel beter. Als Zoet nog 3 jaar onder de lat zou staan zou ik dik tevreden zijn als PSV fan.

Waterreus is een rasechte Psv fanaat en dat mag natuurlijk maar zijn stukjes zijn ook net zo subjectief gekleurd en niet altijd zo realistisch of serieus te nemen.
Zat Zoet onder de lat bij een Liverpool dan waren de consequenties niet moeilijk te voorspellen.

Zolang we nog geen doelmannen hebben als bv. van der Sar, van Breukelen of Stekelenburg heeft ook Zoet het voordeel van de twijfel, zolang hij dergelijke blunders maar niet overkomt bij Oranje.

8 oktober 2018 om 10:40

Nou... als er een commentator is die oprecht nauwlijks iets positiefs kan benoemen over PSV is het Waterreus. De afgelopen jaren heb ik me afgevraagd of hij op een enorm slechte manier bij PSV is weg gegaan of iets. Die man roept me toch de raarste dingen over Psv. Gek genoeg is hij wel redlijk positief over Zoet, terwijl ik langzamerhand ook steeds minder enthousiast begin te worden, dit seizoen houd het nog niet over. de vorige twee seizoenen was hij natuurlijkj uitstekend (met als toppunt Atletico)

8 oktober 2018 om 11:48

Is Waterreus ook al commentator tegenwoordig ja? "Gek genoeg is hij redelijk positief over Zoet", echt? Vind jij dat gek? Waterreus heb ik nog nooit negatief gehoord over een PSV keeper. Sterker nog, als de discussie gaat ober de linksbuiten van Go Ahead Eagles kan Waterreus het zo lullen dat hij uiteindelijk het over a) een keeper, b) een PSV'er of c) de keeper van PSV heeft hahah!

8 oktober 2018 om 10:45

Nou, ik vind 'reus' een van de weinige Psv'ers die juist wel serieus te nemen is, in tegenstelling tot de Van de Kerkhof-tweeling (zoals wij bij Ajax ene Swart hebben, ik zeg t er maar meteen bij...). Ik moet eerlijk zeggen dat ik de columns in VI bijvoorbeeld met plezier lees. Niet eromheen draaien, maar gewoon zeggen waar t top staat, ongeacht of t zn eigen club is of een van de concurrenten, in mijn ogen is ie dan best objectief...

Over Zoet; de man heeft afgelopen seizoen punten gepakt voor Psv, blundert 2x tegen Inter, maar is natuurlijk niet meteen n prutser. Het is niet zo dat Van Bommel reden heeft om op de bank keihard te lopen schreeuwen: wat een k*tkeeper, wat hebben wij een ongelooflijke k*tkeeper... :-D

8 oktober 2018 om 10:48

Gedeeltelijk eens met Zinedane, totaal niet met Frankbollegraf. Waterreus is juist redelijk kritisch op Psv. Ik heb juist het idee dat heel veel Nederlanders Waterreus zijn zuidelijke accent en zijn PSV-verleden niet kunnen waarderen en dat hij daarom maar wordt afgezeken. Ik heb deze man zelden op onzin kunnen betrappen en ik ben neutraal in mijn clubvoorkeur voor de Nederlandse top.

8 oktober 2018 om 12:29

Nee hoor Psv heeft erg goede keepers gehad die ik ook erg waardeerde en dat heeft niets met accent of verleden te maken, erg bevooroordeelde gedachtegang.

Over Waterreus...
Lees zijn columns maar na, graag objectief.
"Ajax is de slechtst geleide club uit Nederland...", maar Psv wordt volgens hem daarintegen wel professioneel gerund. Dan om de volgende keer te roepen: "als zogenaamd anti-Ajacied complimenteer ik de club graag met zijn beleid..", ja ja tuurlijk.
"PSV een surplus aan kwaliteit en veruit meest evenwichtige ploeg..."...subjectief en voorbarig.
"Ajax heeft het succes aan ten Hag te danken...", ohw haha, dus niet door het vooruitziende ambitieuze beleid?
Over Schuurs "Ajax is de minst veilige keuze..weinig mededogen met zuiderlingen." huh?
Etc.etc.etc.
De ene keer kraakt hij België volledig af om de andere keer te juichen 'ze worden wereldkampioen'...erg stabiele uitspraken...euh niet dus.
En dan hebben we het maar niet over zijn oordeel over voetbal hoofdstad.
Enz.enz.
Kan wel een gedichtenbundel bij elkaar binden.

11 oktober 2018 om 15:07

Maar vind je dan ook echt niet dat PSV de afgelopen jaar gewoon een veel beter beleid heeft gevoerd?

Bij PSV is het sinds Tinie Sanders weg is volledig rustig, de club wordt respectievelijk vaak (3x) kampioen in de laatste 5 jaar en heeft ook nog eens veel oud-spelers in beleidsfuncties die niet de boel op stang jagen.

Afgelopen zomer ging de technisch directeur, de trainer en de captain + beide backs ervandoor. En toch merk je nauwlijks dat er veranderingen zij van buitenaf. Daarnaast is er een plan op gezet voor een betere doorstroom van jeugdspelers en proeft PSV daar letterlijk elk jaar weer meer van met dit seizoen jongens als Rosario, Malen, Teze en Dante Rigo

Vergelijk dit even de afgelopen 3/4 jaar met Ajax waar er met Jonk, Begrkamp, Bosz en natuurlijk met de rotzooi om v/d Sar heen zo veel gebeurd is. Ik vind al deze heren prima gasten en fantastische voetballers. Maar je kan niet ontkennen dat het onrustig is geweest. Ajax is ook alweer vier jaar op rij geen kampioen en buiten de Europa League finale is er europees weinig klaar gespeeld (hierin geld trouwens hetzelfde voor PSV buiten de ene champions league overwintering).

Een aantal dingen die Waterreus volgens jou zo heeft benoemd zijn gek. Al wil ik ook niet uitsluiten dat het bijvoorbeeld voor een wat meer timide Limburgers lastiger aarden is tussen de Amsterdamse bluf. Hetzelfde zou gelden voor een Justin Kluivert die naar Eindhoven komt. Man wat zal het daar saai en rustig op de training zijn voor hem... Iedereen die hem gek aankijkt als hij een keer voor de camera zegt dat hij Ajax wel even zal inpakken.

PSV voert gewoon een rustig en stabiel beleid en bij Ajax hoort nou eenmaal een bepaalde dramatiek (zie de jaren vabn 200 tot 2010 waarin Cruyff, Tseu la Ling en Van Gaal ook veel media aandacht vergaarde bijvoorbeeld)

ik zeg niet meteen dat het per definitie beter loopt. En al helemaal niet dat PSV in de jaren van Jan Reker bijvoorbeeld goed gehandeld heeft...
Maar je kan toch moeilijk ontkennen dat het om PSV heen gewoon een stuk rustiger is geweest? Mensen teren nog steeds op de verkoop van het stadion van tig jaar geleden om PSV supporters op stang te jagen. Dat zegt wat mij betreft gewoon genoeg over hoe weinig er te klagen is bij Psv.

Alleen de Europese prestaties zijn natuurlijk wel een doorn in het oog... Maar dat is een heel Nederlands probleem denk ik, niet alleen in Eindhoven

8 oktober 2018 om 11:07

Waterreus is doorgaan super kritisch op Psv. Als je hem ergens niet op kunt betrappen dan is het fanboyism. Ik word er als PSV-supporter soms doodmoe van.

En wat betreft Zoet, die heeft PSV vorig jaar gewoon naar de titel gekeept en was in de vorige CL-edities met PSV gewoon een zeer degelijke keeper en blonk in de wedstrijden tegen Atletico gewoon uit.

Nee, hij is geen wereldtop en dat zie je tegen Inter heel duidelijk. Maar laten we eerlijk zijn, is een betere keeper realistisch haalbaar voor PSV of Ajax, behoudens een echte toevalstreffer zoals Gomes destijds? Noem eens 5 keepers op over de afgelopen 20 jaar in de Eredivisie die echt beter waren dan Zoet en Onana (die ik van hetzelfde niveau acht)?

Ik kom echt niet veel verder dan v/d Sar, Gomes en Cillissen. En Stekelenburg in die 2 jaar dat hij echt top was. De rest was echt allemaal minder dan Zoet hoor.

8 oktober 2018 om 11:45

Dat meen je niet, ben je van Breukelen, van Beveren vergeten 2 Psv ers. .

8 oktober 2018 om 11:51

Van Breukelen is al 25 jaar met pensioen dus om dan bij de beste van de laatste 20 jaar te horen lijkt me wat lastig. Over Van Beveren hoeven we het niet eens te hebben denk ik, die speelde in 1970 bij PSV..

8 oktober 2018 om 11:53

Van Beveren als ik zo van mijn vader hoorde die een ras ajacied is was in die tijd gewoon de beste keeper van Nederland en zeker geen jan Jongbloed

Heb je drs Waterreus weer. Leuke keeper Zoet die teert op die uitstekende pot tegen Atletico Madrid maar daarna matig gekeept en wat mij opvalt is en dit wekt onzekerheid op in de verdediging is dat hij nooit maar dan ook nooit een bal klemvast heeft en altijd de bal stompt

Een fout maken is nog geen blunder. Fouten zijn onvermijdelijk in het voetbal. Elke doelman maakt ze. Zoet is een keurige club keeper. Haalt over een heel seizoen altjjd een 7.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 22 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
2014/2015 PSV 32 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wendt sportieve crisis ondanks nieuw puntverlies af

Koploper PSV heeft voor de derde keer in de laatste vijf duels punten laten liggen in de Eredivisie. Het team van trainer Mark van Bommel kwam zaterdagavond in de traditioneel lastige...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren