Tadic: ‘Het is net begonnen, de winnaar zondag is nog lang geen kampioen’

Vrijdag, 21 september 2018 om

Na de verplichtingen in de Champions League staat voor PSV en Ajax komende zondag het onderlinge treffen in de Eredivisie op het programma. Dusan Tadic, die jarenlang voor Southampton in de Premier League speelde, heeft weinig problemen met de overvolle agenda. De Servische aanvaller stelt dat het juist goed is voor de relatief jonge spelers van Ajax.

“Voor iedereen bij ons in de selectie is dat juist goed. Ook voor de jonkies. PSV is kampioen en staat bovenaan en wij zijn nu ook aardig bezig. Het is daarom een prachtige wedstrijd voor het Nederlandse voetbal, maar we moeten niet doorslaan. Het seizoen is net begonnen, de winnaar zondag is nog lang geen kampioen”, zegt Tadic in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Of dit het perfecte moment is om PSV te treffen?”

“Wij hebben gewonnen en zij met 4-0 verloren, maar er is nooit een perfect moment. Eerdere resultaten zeggen niks. PSV - Ajax wordt fifty fifty”, concludeert de aanvaller. Ploeggenoot Nicolás Tagliafico herinnert zich nog de ontmoeting van vorig seizoen in Eindhoven, waarin PSV zich met een 3-0 overwinning tot kampioen kroonde. “Ik had het destijds heel zwaar met Hirving Lozano. Maar ik houd me vast aan het nu. Ajax is nu sterker dan vorig seizoen.”

Ook Ajax-trainer Erik ten Hag beaamt dat er sindsdien het een en ander veranderd is bij beide ploegen. “Zij hebben met Van Bommel een trainer die de ploeg hongerig en gretig maakt. Maar dat zijn wij ook, dus het wordt een mooie strijd”, stelt de oefenmeester. PSV en Ajax trappen komende zondag om 16.45 uur af in het Philips Stadion.


Poll

De wedstrijd tussen PSV en Ajax eindigt in een ....


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door kraan79)

Gaat een zware wedstrijd worden. Maar ik hoop niet dat het 5 punten verschil word want dat zag je vorig jaar ook want dat is best moeilijk te overbruggen.

21 september 2018 om 08:39

Ajkax pakte vorig jaar in de wedstrijden tegen Ado, Utrecht en Vitesse in totaal maar 3 punten. Die hebben ze nu al binnen. Zonder De Ligt en Huntelaar zie ik het zwaar in maar 5 punten is echt nog wel in te halen.

21 september 2018 om 08:47

Ik heb een voorgevoel dat PSV en Ajax beide het thuisduel winnen in de onderlinge clash, en dat het kampioenschap beslist wordt in R'dam/Alkmaar. Ben heel benieuwd!

21 september 2018 om 08:54

Je vergeet tegen heracles

21 september 2018 om 09:00

Als Ajax uit wint bij Heracles pakken ze meer punten dan vorig jaar in de onderlinge duels..

21 september 2018 om 09:13

Hahaha! Onze angstgegner speelt gelukkig in de kkd nu

21 september 2018 om 10:40

21 september 2018 om 14:11

Nolimit hij zal wel Roda b3doelen niet Fc Twente 😂

22 september 2018 om 04:26

Inderdaad roda haha

21 september 2018 om 10:45

PSV is voor mij heel licht favoriet, maar dat komt omdat ze thuis spelen en omdat De Ligt en/of Huntelaar er mogelijk niet bij zijn.

Ben wel echt benieuwd hoe goed dit PSV is. Ze hebben tot op heden slechts tegen 3 clubs gespeeld met minimaal AZ niveau:

- Bate (winst)
- Feyenoord (gelijkspel over 90m)
- Barca (verlies)

Alleen tegen Bate echt kunnen overtuigen. Tegen Barca logisch dat je weinig kan laten zien.

Ajax heeft vooral door de vCL al tegen veel tegenstanders gespeeld die minimaal gelijkwaardig en sommige (in mijn ogen) zelfs beter zijn dan Feyenoord:
- Standard;
- Aek;
- Kiev

En dan ook nog Vitesse uit. Voor Ajax vaak lastig, maar wel ietsjes minder dan Feyenoord.

Tegen al deze clubs terecht gewonnen en in iedere wedstrijd de bovenliggende partij.

21 september 2018 om 11:07

utrecht presteert nog niet denderend maar dat is toch wel van het niveau AZ naar mijn mening. 4-0.

21 september 2018 om 11:19

Het huidige Utrecht met deze selectie en deze vorm vind ik minder dan Az.

Tevens is Utrecht thuis altijd een makkie voor Psv. Utrecht bied meestal weinig weerstand. Of vind jij dat Utrecht een grote test was?

21 september 2018 om 11:33

Selectie wel, vorm niet. Ik ben het ook met je eens hoor alleen ik ben nooit zo van die vergelijkingen, zeker als het om toppers gaat. Dit zijn toch wedstrijden waar beide partijen tot het bot gemotiveerd zijn en er vol opklappen, om maar even een cliche er in te gooien, het zijn wedstrijden op zich.

Voogens mij doe je het hier ook juist voor als voetballer

Hopelijk speelt de ligt en kan Frenkie terug naar het middenveld. Dan acht ik Ajax een grotere kans toe op een goed resultaat. Met Frenkie centraal kun je al een 1 invullen met Luuk daar. Voor de overige posities maak ik mij minder zorgen. Hopelijk ook dolberg in de spits. Viergever heeft moeite met goed voetballende spitsen.

21 september 2018 om 08:33

Viergever heeft tot nu toe praktisch met elke spits moeite..

21 september 2018 om 08:58

Ik acht PSV meer kans toe omdat ze thuis spelen maar wat ik ook hoop is een prachtige wedstrijd tussen 2 ploegen die dit jaar beide mooi aanvallend voetballen en kwalitatief sterker zijn dan ze jaren zijn geweest.

Voor ons by far de moeilijkste wedstrijd van t jaar in de competitie. Heb er hard hoofd in. Zoals elk jaar weer met knikkende knieen richting eindhoven. Een heel ander gevoel dan als we richting rotterdam gaan. Wat een contrast. Maar verras me maar boys.

21 september 2018 om 08:54

Ach, als Psver gaan er ook wat nagels gebeten worden zondag. Ajax is sterker geworden en verkeerd in goede vorm. Jullie met 3-0 opzij zetten verwacht ik deze keer niet. Het kan beide kanten op vallen in mijn ogen.

21 september 2018 om 09:26

Het is natuurlijk ook niet te vergelijken. De vorige keer was het de kampioenswedstrijd voor Psv, daar kan je zoveel meer energie uit halen dan een reguliere wedstrijd als die van aankomende zondag.

21 september 2018 om 11:11

Mwa, ben ik het niet helemaal mee eens. Dat gold natuurlijk ook Voor Ajax, die konden de kampioenswedstrijd van hun grootste concurrent verpesten, als je als team daar geen energie uit kunt halen, dan kun je dat nergens voor.

21 september 2018 om 11:52

Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat het thuisvoordeel daar een grote rol in speelt ?

Kijk, dit zijn nou eens goede teksten vanuit Amsterdam. Niet dat hautaine van Schone.

Goede realistische reactie. Ben er bang voor dat Ajax deze wedstrijd gaat winnen ondanks dat PSV ijzersterk is thuis

Ik heb hier zoveel zin in. Een krachtmeting tussen 2 zeer gelijkwaardige ploegen. Nu zien we echt waar PSV en Ajax staan.

21 september 2018 om 09:06

Ik heb er ook zin in! Echter ben ik het niet met je eens dat het heel veel zegt over waar de ploegen staan. Vorig seizoen had PSV in de eerste seizoenshelft ook geen schijn van kans in de Arena. De rest is geschiedenis.

21 september 2018 om 09:14

Dat is waar maar als ze beide hun niveau halen zegt het wel degelijk iets. De vraag is of dat ook gebeurd.

Voor Ajax de lastigste wedstrijd van het seizoen en voor PSV de lastigste thuiswedstrijd van het seizoen. Ik denk dat er weinig Ajax en PSV supporters rustig op hun stoel zitten zondag. Hoewel we de beste verdediging van de eredivisie hebben, houd ik als Ajacied mijn hart vast tegen Lozano, Pereiro en Bergwijn. Maar goed, als PSVer zullen bij Neres, Ziyech of Tadic aan de bal ook alle alarmbellen afgaan.

21 september 2018 om 11:18

Inderdaad! Ik als PSVer zit echt niet rustig op mijn stoeltje. Het is lang geleden dat ik zo naar deze wedstrijd heb uitgekeken! Ik weet ook niet precies wat het gevoel is wat ik voel, maar eerdere jaren had ik iets van "haat" naar Ajax toe tijdens en voor deze wedstrijd, nu heerst er ook iets van respect of trots ofzo, ik kan het niet goed verwoorden maar bedoel het positief iig. Natuurlijk hoop ik dat PSV wint maar mijn gevoel jegens Ajax voelt dit jaar anders. Moge het een fantastische harde maar eerlijke strijd worden en dat de beste moge winnen!!

21 september 2018 om 11:48

Ik zit pas rustig op mijn stoel bij 0-3 in de 88ste minuut.

21 september 2018 om 14:34

Dan nog niet. Zit pas rustig bij een stand met 3 doelpunten verschil in het voordeel van Ajax en nog 1 minuut extra tijd. Eerder niet. 1 minuut is genoeg voor twee doelpunten, maar drie gaat niet meer lukken. Enige voordeel dat ik zie, is dat Ten Hag, net als de Boer de verdediging heel goed op orde heeft. Ze geven weinig weg en krijgen weinig tegen. Dat maakt meestal het verschil in topwedstrijden. En ik put een beetje hoop uit hoe slecht ze bij PSV omgingen met de mogelijkheden die ze kregen. Is niet des PSV’s, dus misschien toch wat onzorgvuldiger als er wat druk opstaat. Maar het lijkt gewoon een goede ploeg. Wisten het Barca toch 75 minuten lastig te maken, en aangezien etter Veltman niet op het veld staat, staat er niemand die Lozano uit zijn spel kan halen. Ook hoop ik op een beetje onderschatting van PSV. Niet zolang geleden werd het 3-0. Dat het tegen een door blessures geplaagd Ajax was, is iedereen een beetje vergeten.

Ik hoop ook vooral dat we een wedstrijd krijgen van hoog niveau, die laat zien waar de Eredivisie toe in staat is. Ik heb het gevoel dat we in tijden niet zulke sterke topclubs hebben gehad en men kan hier een visitekaartje afgeven.

Natuurlijk moeten we voor de winst gaan, maar met een gelijkspel is te leven van Ajax' kant. In een Europese wedstrijd zou dat een goed resultaat zijn en we kunnen later thuis het verschil (goed)maken.

21 september 2018 om 09:18

Precies dit murki! Ik denk dat het een doelpuntrijk duel wordt met PSV als winnaar omdat ze thuis spelen. Beide ploegen zullen denk ik een onwaarschijnlijk hoog aantal punten gaan halen dit jaar.

21 september 2018 om 09:29

Ajax slechts 1 tegen goal en PSV heeft er 3 tegen. Als De Ligt speelt verwacht ik echt geen doelpunten festijn. Het zal meer gecontroleerd zijn en om de details gaan met een klein verschil voor 1 van de 2 ploegen. Zoals vaak bij belangrijke duels zijn beide ploegen zijn misschien wel banger om punten te verliezen dan ze te winnen.

21 september 2018 om 09:45

Ronzie, de voorhoede van PSV is wel wat sterker als de meeste voorhoedes die jullie tot nu toe zijn tegengekomen en dat geldt natuurlijk ook voor psv.

21 september 2018 om 09:49

Maar hetzelfde kan gezegd worden voor de verdediging.

21 september 2018 om 10:03

dat vind ik niet, zeker als de ligt niet kan spelen. Blind is niet de snelste, dat is tegen PSV levensgevaarlijk, wij hebben Viergever waar ik alles behalve kapot van ben. beide zeer aanvallende backs wat aanvallend nuttig is maar verdedigend ook gevaarlijk kan zijn.
We zullen het zien!

21 september 2018 om 10:21

Dus als de Ligt niet speelt vindt jij de verdediging van Ajax niet beter dan de voorgaande tegenstanders van Psv?
We zullen het inderdaad zien, maar ik verwacht echt geen doelpunten festijn maar laat mij graag verassen.

21 september 2018 om 10:40

Ik bedoel dat het geen verdediging is die de 0 wel even houdt tegen Psv, inderdaad zijn ze nog steeds een stuk beter dan de verdediging van de voorgaande tegenstanders, excuses dat had ik inderdaad niet goed verwoord.

21 september 2018 om 11:03

@ Tubby

De voorhoedes van Vitesse, Aek, Dynamo, en Standard zijn toch wel op zijn minst goed genoeg te noemen voor een serieuze test.

Tegen Vitesse: 0 tegen doelpunten
Tegen Aek: 0 tegen doelpunten
Tegen Kiev: 1 tegen doelpunt
Tegen Standard: 2 tegen doelpunten

6 wedstrijden van behoorlijk niveau en slechts 3 tegen doelpunten is erg goed te noemen. Als je bedenkt dat Groningen (geen) Emmen (geen) VVV (geen) Heracles (1) scoorden tegen Ajax

Heb je in 10 wedstrijden slechts 4 tegen doelpunten gehad als ajax zijnde.

21 september 2018 om 11:14

D-bergkamp; ik zeg ook niet dat de verdediging van Ajax slecht is, het tegenovergestelde. Ik vind alleen de voorhoede van PSV dit jaar van exceptioneel niveau voor nederlandse begrippen (die van Ajax ook overigens), daardoor denk ik dat in deze wedstrijd de achterhoede relatief de zwakste schakel is voor beide partijen, zeker als de Ligt niet meedoet. Ik denk daarbij dat beide ploegen er vol op klappen, PSV en Ajax imponeren met hun aanvallende spel dit jaar dus ik denk dat er veel doelpunten gaan vallen, zeker omdat beide voorhoedes razendsnelle spelers rond hebben lopen en zoals ik hiervoor al benoemde; de achterhoedes beide minimaal 1 "trage" speler hebben.

Succes dit weekend, moge de beste winnen zolang dit PSV is.

21 september 2018 om 11:23

@ D-Bergkamp,

Als aanvulling. De tegengoals van Ajax:

- 1 eigen goal
- 1 pingel
- 1 corner
- 2 goals buiten de 16

Ik vind het erg indrukwekkend dat tot op heden nog geen enkele ploeg uit open spel binnen de 16 heeft weten te scoren. Alleen met standaardsituaties of wereldgoals is scoren tot op heden vs Ajax gelukt.

Als PSV wint, dan zijn ze nog geen kampioen. Maar ze delen dan wel een ferme tik uit richting de andere titelkandidaat. Ik hoop op een mooie pot met twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan en niet een schaakspel. Dat laatste verwacht ik ook niet eerlijk gezegd. Mocht de Ligt niet meedoen dan is dat in de lucht bij Ajax een aderlating en iets waar PSV gebruik van zou moeten maken met Luuk daar.

Ik weet niet wat ik van Tadic vind. Ben tot nu toe zwaar teleurgesteld van wat ik van hem heb gezien in competitie en Europese wedstrijden. Ik kan duidelijk zien dat hij nog worstelt met zijn form. Bij vlagen laat hij natuurlijk zijn klasse zien, maar dat zijn er maar handvol. Laatst zei hij in een artikel dat Ajax talenten volwassenen moeten spelen. Als ik Tadic zie spelen... man, man. Echt veel beginners fouten van een ervaren speler. Tot nu toe vind ik Tadic zwak spelen.

21 september 2018 om 09:30

In 11 wedstrijden betrokken bij 12 goals, dat is inderdaad heel slecht....

21 september 2018 om 10:02

Tuurlijk! Feiten door mij neus geduwd. Zo'n reactie had ik al verwacht.

Dat je je vorm nog niet hebt kan je nog steeds doelpunten of assist geven. Jammer dat je blind staart naar zijn stats. Ik weet, Tadic in vorm is het een geweldige speler.

21 september 2018 om 10:57

Canniggia; wat vind je zwak aan Tadic? kan je beginnersfouten definiëren want ik ben wel benieuwd waarom jij een andere mening hebt. Is het te weinig passie, teveel balverlies of wat vind je zwak?

21 september 2018 om 11:08

Canniggia, ik ben erg benieuwd wat voor beginnersfouten jij hem vaak ziet maken. Zijn goede passeerbewegingen, looplijnen en zeer goede voorzet (voor Ajax van de laatste jaren begrippen) zie je blijkbaar allemaal niet? Ik vond Tadic eigenlijk alleen 1 wedstrijd tegen Kiev matig, de rest altijd dreigend en nagenoeg altijd op het scoreformulier.

21 september 2018 om 15:58

Voetbal gaat uiteindelijk om de goals toch? Wedstrijden worden beslist met momenten.. Tadic is iemand die er op die momenten steeds staat.. heeft hij de kans een goede assist te geven, dan geeft hij die.. op die beslissende situaties is hij zeer sterk en maakt hij zelden fouten.. daarom zijn zijn stars zo indrukwekkend en sleept hij belangrijke punten binnen

21 september 2018 om 10:13

@zwv, Ik heb nergens gezegd dat Tadic een slechte speler is. Ik vind dat hij op dit moment gewoon zwak speelt en zijn vorm nog zoekende is. Zodra hij zijn vorm heeft kan hij veel meer beteken voor Ajax.

21 september 2018 om 10:55

Tadic is MVP van Ajax.

12 wedstrijden gespeeld en betrokken bij 12 goals (7 goals en 5 assists).

Die jongen is echt hopeloos uit vorm....

2-2 of hopelijk 2-3. Hopelijk zal PSV er een wedstrijd van maken ookal is het voor hun aantrekkelijk om af te wachten met twee snelle voorhoede spelers

Zoveel spanning in mn lijf voor de wedstrijd. Ik heb een slecht voorgevoel maar kan het niet onderbouwen. Middenveld is echt belangrijk, wint de power van PSV het of kan Ajax zich daar onderuit voetballen? Beide achterin niet altijd even zeker en voorin ijzersterk. Wat een kwaliteit staat er zondag op het veld!

Vanwege het thuisvoordeel van Psv en de waarschijnlijke absentie van Huntelaar en De Ligt zet ik mijn geld op Psv. Ajax is volgens mij wel de stabielere ploeg op de lange termijn. Bij Psv is het toch een beetje afwachten hoe Van Bommel het gaat managen als het paar keer tegenzit. Cocu en Van Bronckhorst kregen het in hun eerste jaar ook niet zomaar op de rails. Dat is wel een risicofactor. Voor de titel zeg ik Ajax, maar voor zondag Psv.

Uiteraard is er na zondag nog absoluut niets beslist, maar Ajax heeft wel een probleem als het zondag verliest. Dan is het gat immers al 5 punten, terwijl PSV vorig seizoen erg weinig liet liggen (tot en met de kampioenswedstrijd slechts 13 punten). Bovendien is de kans vrij groot dat Ajax na de winterstop nog met zware Europese wedstrijden zit en dat PSV zich dan alweer volledig op de competitie kan richten.

Ik hoop dat de Ligt speelt dat scheelt een hoop

Zolang beide clubs alleen op elkaar focussen wordt geen van beide kampioen. Als ik alle media lees en bekijk lijkt het alsnog de race al gelopen is en het niet anders kan dan dat of Ajax of PSV kampioen wordt. En niet op de minste plaats lijkt dit de menig van eerder genoemde clubs. Ik ben benieuwd maar vlak zowel AZ als Feyenoord niet uit. Klopt, beide, en vooral Feyenoord, hebben minder kwaliteit en spelen zelfs minder maar zij weten wat ze kunnen en lijden niet onder zelfoverschatting...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

207 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 15 2 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
2014/2015 Southampton 31 4 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren