Tadic: ‘Dan kun je zien dat Ajax in de Champions League hoort’

Woensdag, 19 september 2018 om

Ajax is de groepsfase van de Champions League woensdagavond gestart met een 3-0 overwinning op AEK Athene. Door de afwezigheid van de geblesseerde Matthijs de Ligt droeg Dusan Tadic de aanvoerdersband. Na afloop had sprak hij lovend over de invallers die bij de Amsterdammers na rust binnen de lijnen kwamen. “Zij gaven ons extra energie.”

Ajax won door twee doelpunten van Nicolás Tagliafico en invaller Donny van de Beek. Laatstgenoemde kreeg een tegenvaller te verwerken doordat trainer Erik ten Hag niet voor hem koos op het middenveld, maar voor Carel Eiting. “Ik moet echt een compliment geven aan alle invallers, want zij gaven ons extra energie”, zei Tadic na afloop in gesprek met Veronica. “Je moet als ploeg samen verdedigen, samen invallen en als spelers invallen dan moeten zij extra energie geven. Dat was erg positief vanavond.”

Tadic sprak over een ‘prachtige avond’. “Bij dit soort wedstrijden kun je zien dat Ajax in de Champions League hoort”, aldus de Servische buitenspeler. “We zijn allemaal enorm blij en trots dat we de fans een mooie avond hebben gegeven. We moeten het allemaal samen doen en dat hebben we laten zien.”

Heel gemakkelijk kwam de overwinning niet tot stand. In de eerste helft wist Ajax nauwelijks kansen te creëren. Pas na rust liepen de Amsterdammers uit naar een ruime overwinning op de Griekse opponent. “We wisten dat het heel lastig zou zijn, want het is een moeilijke tegenstander die als ploeg goed georganiseerd en verdedigend sterk is. Maar wij weten hoe het kan gaan, want als zij moe worden dan krijgen wij meer ruimte om te voetballen. Dat kon je zien in de tweede helft.”


Poll

Donny van de Beek verdient een basisplaats bij Ajax tegen PSV


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door tubby)

Prachtig om te zien hoe hij dit met een lach op zijn gezicht verteld, echt heel blij met hem in het team. Heeft zijn transfersom toch alweer dik terug verdiend.

19 september 2018 om 21:20

Ik vind het erg mooi hoe hij heel het team betrekt bij de overwinning - de opmerking wordt aan Donny opgehangen als goeie invaller - maar het is de hele bank die hij betrekt

19 september 2018 om 22:55

Hij reageert zoals een aanvoerder moet reageren en laat de onruststokers van het AD nooit meer de moet hebben door onzin te schrijven dat get niet boter tussen Tadic en Ziyech.

19 september 2018 om 23:08

Het is vooral Derksen die die onzin uitkraamt.

19 september 2018 om 21:29

Bayern, Bayern Tadic komt eraan! Heerlijke klasse speler en met hart en ziel spelend en oprecht trots om ajacied te zijn en fantastische mentaliteit!

19 september 2018 om 21:50

Bayern is wel een team die een tegenstander kan laten komen en dan de klasse heeft die wedstrijd te killen met hun individuele kwaliteiten. Houd mijn hart vast. Maar deze is iig binnen

19 september 2018 om 22:02

Bayern is denk ik een maatje te groot, al weet je het in een kolkende arena nooit. Benfica, daar moet je 4 punten tegen pakken.

Ik verwacht dat AEK 0 punten haalt deze poule, dus onderling resultaat met Benfica word doorslaggevend.

19 september 2018 om 22:39

Van Tadic liggen ze bij Bayern niet in hun kussen te bijten hoor. Bayern speelt wekelijks tegens buitenspelers met de kwaliteiten van Tadic.

19 september 2018 om 23:14

Ajax111 Ik denk dat jij de aankomende weken een hevige reality check gaat ontvangen. Het moet wel heel erg meezitten wil Ajax 4 punten behalen tegen Benfica. Benfica heeft veel meer Europees kwaliteit en ervaring dan Ajax.

19 september 2018 om 23:39

Dat klopt branqinho. Maar vanaf is ook beter dan de afgelopen jaren. Ik heb er vertrouwen in, maar Ik ben me er echt wel van bewust dat Ajax niet even 4 punten pakt. Ik schat de kansen op winst thuis 50 / 50. En uit 40/60. We gaan het zien

20 september 2018 om 00:43

Nou nou wekelijks, vraag me sterk af of de linksbuiten van, ik noem maar iets, mainz, beter is dan tadic. Maar wel wat vaker ja!

Aek erg professioneel opzij gezet voorsprong geen moment in gevaar geweest. Jaren niet zo'n sterk en controlerend Ajax gezien. En je weet gewoon die goal gaat wel komen.

19 september 2018 om 22:10

Hehe iemand die het snapt. Als ajac ''controleert' dan vinden supporters het niet overtuigend. Het was gewoon weer erg dedelijk vandaag en ook na de 1-0 zijn we niet als een kip zonder kop gaan aanvallen. Vroeger kregen we dan nog wel eens een 1-1 tegen en vandaag (zelfs zonder onze beste verdediger) word de voorsprong geconsolideerd en zelfs uitgebreid.

Ten Hag is prima bezig. Het is bijna on Nederlands zoals ajax vandaag speelde. Controlerend, effectief, en overtuigend.

20 september 2018 om 00:46

De eerste helft was wel erg pover hoor, ook een paar keer "geluk" gehad. Ajax wel veel beter, geweldige 2e helft en gewoon goed gespeeld. Gefeliciteerd!

Goed om te zien dat Ten Hag een beetje lijkt te ontdooien. Echt charismatisch zal hij nooit worden maar na maar zeer stroef begin ijkt het dat het toch misschien wel een match kan zijn.

20 september 2018 om 00:48

Zo soepel ging zijn gesprek met de pers anders niet. Staat stijf van de spanning lijkt het wel.

20 september 2018 om 00:58

Tubby, nee hoor! Hoezo dat? Spanning? Het is belachelijk en bijna barbaars, dat die man continu wordt belaagd over zijn manier van spreken. Die man heeft accent so what, zijn taak is om een succesvol team van Ajax te maken. En niet om de show te stelen, ik houd van Vi maar bizar hoeveel de meningen van hun als waarheid worden gezien. 🤔

21 september 2018 om 09:54

je hebt het fragment dus ook gezien, dat was toch in alles een geïrriteerde reactie op een normale vraag.

20 september 2018 om 10:03

Die man stond ook al vanaf minuut 1 onder zware kritiek, waarbij iemand als Derksen zegt dat het 'een beetje een raar mannetje is wat ook gek praat enzo'. Daar word je natuurlijk ook wel een soort van onzeker van als je dat ineens allemaal over je heen krijgt. Maar het gaat nu gewoon heel goed met Ajax dus ik hoop dat Ten Hag gewoon lekker zn ding blijft doen.

Weet iemand hoeveel geld je voor een doelpunt in de cl krijgt?

19 september 2018 om 21:22

Als club of als speler? Volgens mij krijg je voor een overwinning als club 1,5 miljoen en voor een gelijk spel 8 a 9 ton. Doelpunten worden volgens mij niet uitbetaald tenzij dit per speler contractueel is vastgelegd, al kan ik me daar niet veel bij voorstellen.

19 september 2018 om 21:22

Niks, je krijgt 2.5 miljoen voor een overwinning. Doelpunten maken niks uit voor het geld.

19 september 2018 om 21:39

Overwinning krijg je 2,7 miljoen euro voor, bij gelijkspel 900.000 euro.

19 september 2018 om 22:15

Voor een overwinning in de CL krijg je meer punten voor de coëfficientie lijst dan voor een overwinning in de EL toch? Hopen dat Ajax en psv het gemis van Feyenoord, AZ en in mindere mate Vitesse een beetje weg kunnen poetsen zo.

19 september 2018 om 22:27

Nee, dat is niet waar. Je krijgt 4 punten bonus voor de CL-groepsfase, overwinning is in zowel EL als CL 2 punten, gelijkspel 1. Minimum voor EL groepsfase is 3 punten, mocht je niet meer punten halen.

Zijn komst en die van Tagliafico is precies hetgene wat Ajax nodig had Europees. Deze spelers brengen een a-Hollandse temperament en passie mee met hun spel, en je ziet gewoon dat hun gebikkel overslaat op andere teamgenoten. Nu op naar PSV!

Had het idee dat tadic vaak wat eerder mocht schieten in plaats van de bak het doel indribbelt of het doel in combineren.

Zeer slimme intelligente uitspraak van Tadic, de hele ploeg moet betrokken worden in het succes je hebt iedereen nodig in dat proces van teambuilding niet alleen al vanwege blessures zie oa.de Ligt en Huntelaar maar ook om die positieve sfeer van onoverwinnelijkheid te verkrijgen door voor elkaar te willen strijden, een boost en juist ook bij de invallers!

Of Donny een basisplaats moet krijgen hangt voor mij af of De Ligt gaat spelen. Als die speelt, zou ik het middenveld intact laten met Frenkie, Ziyech en Schöne.

19 september 2018 om 22:56

Zou Donny toch is op de plek van Schone willen zien. Ik denk dat Donny niet veel minder is.

19 september 2018 om 23:10

Schöne doet het uitstekend. Elk jaar wordt hij afgeschreven maar toch staat hij er weer. Maar Donny is een meer dan prima vervanger indien nodig.

Lieve schat het is niet slecht bedoeld. Maar kijk tegen wie je speelt. Ik probeer echt niet negatief te zijn. Maar ja dat is de waarheid. Als je van benfica wint zou ik zeggen oke dan kun je wel gaan praten. Maar AEK...

19 september 2018 om 22:06

Ben het met je eens dat deze thuisoverwinning tegen een matig elftal niet gehypet moet worden. Desondanks mooie overwinning

19 september 2018 om 22:14

Inderdaad geen wonderploeg nee, maar ze stonden wel redelijk goed gepositioneerd. Zie daar maar eens door te komen...Bovendien werd het vantevoren door de meesten toch al afgedaan als gewonnen pot dus des te knapper dat je dat dan ook waarmaakt. Veel debutanten en dan toch zo volwassen gespeeld, chapeau en op naar München voor een echte graadmeter!

20 september 2018 om 01:56

Hoe kan je nou niet tevreden zijn met dit resultaat, we gaan al jaren af tegen de dwergen in europa! Ajax al JARENNNN eruit tegen middelmatige ploegen, evenals feyenoord, psv, utrecht, Az, vitesse!! Wij zijn zelf op het moment van het kaliber AEK en dan zo overtuigend winnen tegen sturm graz, luik, kiev! Psv geweldig gespeeld tegen borisov! Hier MOET je op het moment van genieten! Elke overwinning elk punt is niet meer vanzelfsprekend! Ja, ajax en psv hebben dit jaar een leuk selectie, maar dit kan ook weer zo afgelopen zijn! Ik geniet ervan en zouden de meesten ook moeten doen!

20 september 2018 om 10:09

"hoe kan je nou niet tevreden zijn met dit resultaat, we gaan al jaren af tegen de dwergen in europa!"
Dat is totaal het tegenovergestelde. Met het resultaat kan iedereen tevreden zijn maar de hosanna sfeer opeens, nadat je notabene in eigen huis wint van de zwakste schakel in de poule, is nogal overdreven.

19 september 2018 om 22:58

Nee snap ik... maar een winstpartij voor een NL club in de CL is wel weer effe fijn zo na het debacle van de laatste keer dat een NL club aan de CL mocht deelnemen', toch?!

20 september 2018 om 00:16

Feyenoord won toch ook wel een potje van Napoli

20 september 2018 om 00:07

Naja beetje dubbel. Het is aek, wat dat betreft niet maar ja ze zitten wel in de champions league dus dan ja..

Deze selectie bewijst ook dat Overmars al veel eerder kwaliteit had binnen moeten halen en dat er veel eerder ervaren spelers van rond de 28/29 met kwaliteit in de selectie had moeten zitten. Dan zat Ajax niet zo lang zonder titel.

19 september 2018 om 22:18

Tja er zal best een reden zijn geweest dat Ajax enkele jaren geleden aan moest komen met een Sana ipv een Tadic. Ook de uitgaande transfers van de laatste jaren en het kapitaal dat nu op het veld staat zorgt ervoor dat ajax kan investeren.

Ook denk ik dat Overmars een beetje tegen werd gehouden door de Rvc.

19 september 2018 om 22:23

Als je 4 jaar op rij kampioen wordt maak je mij niet wijs dat Ajax alleen geld had voor een Sana aankoop. Gewoon zeer slecht ingekocht toen. Door zo slecht in te kopen gaf hij Psv eigenlijk de titel cadeau terwijl Ajax de kans had om het gat met de concurrentie verder te vergroten.

19 september 2018 om 22:29

Als je je salarishuis wilt verhogen om jongens als Tadic en Blind te halen en Ziyech langer binnenboord te houden heb je geld nodig. Dat is waar ze in die jaren naartoe hebben gewerkt en nu de vruchten van plukken

19 september 2018 om 22:33

Dat had ook gekund door destijds betere spelers te halen!!! Betere spelers leveren vaak ook veel meer winst op namelijk.

19 september 2018 om 22:37

Lekker makkelijk lullen ja, het is geen football manager. Als je elke euro die je verdient weer uitgeeft moet elke aankoop ook wel een schot in de roos zijn anders ben je weer snel terug bij af. Feit is dat Ajax nu gezonder is dan ooit, aanbiedingen af kan slaan want het heeft het geld niet meer nodig en de middelen zijn er om spelers wellicht wat langer binnenboord te houden met een beter salaris. Daarnaast kan men zich eens een miskoop veroorloven

19 september 2018 om 22:38

Volgens mij werden we met Sana gewoon kampioen😉

We hadden een rvc die tegenwerkt. Hoge uitgave wilden ze niet. Hoor de Boer nog zeggen (na vraag of Bast Dost nou wel of niet kwam) dat Ajax niet meer dan 5/6 miljoen wilde uitgeven. Er waren dus plannen. Opsparen. Gezond worden. En kijk nu.
Wil niet zeggen dat je met een Sana of Heiko Westermann goed gescoute spelers met potentie aantrekt. Da's wat anders. Maar geld wat er nu is uitgegeven aan bv een Ziyech.. Neres.. Tadic en Blind.. konden we in die tijd met Frank Alleen Maar over dromen.

19 september 2018 om 22:43

Nou ik weet nog wel dat Ajax de keuze kon maken om Van Dijk te halen ipv Vd.Hoorn en wellicht waren er nog wel meer betere opties die Ajax destijds kon halen. Nu is V.Dijk inmiddels de duurste verdediger internationaal gezien.

19 september 2018 om 22:47

Tja, ik weet nog dat psv de keuze kon maken om Litmanen een contract te geven en dat niet deed. Vervolgens won ie de CL met Ajax. Wat is nu precies je punt? Bij elke club kan je dit soort dingen noemen

19 september 2018 om 23:00

Kampioen met Sana maar niet dankzij Sana.

20 september 2018 om 00:06

Mijn punt is dat Overmars Ajax beter had moeten managen in de jaren dat het geen kampioen is geworden. Er waren echt wel betere spelers haalbaar en betaalbaar destijds dan hij gehaald heeft. V.Dijk bijvoorbeeld was niet veel duurder dan Vd.Hoorn.

20 september 2018 om 17:24

Achteraf altijd makkelijk praten natuurlijk. Iedereen snapt nu dat ze beter Van Dijk hadden kunnen halen.

Ik denk dat Overmars op dat moment ook wel wilde investeren, maar dat de RVC dwars lag of de rest van het bestuur. Feit is inderdaad dat ze geen kampioen zijn geworden en het dus beter had gemoeten, maar om dat af te schuiven op Overmars gaat mij te ver. Hij is echt niet ineens omgedraaid, met andere woorden. Hij kon op dat moment niet meer doen dan hij deed.

@veldkampj het punt dat @wijzijnkampioen maakt is dat er een hele lange periode ook gewoon totaal verkeerd naar talent is gekeken. Er werden bij Ajax verkeerde talentcriteria gebruikt en geinvesteerd in volstrekt verkeerde spelers. Ook al had je minder geld dan nog kon je met een beetje meer kennis van zaken betere spelers binnenhalen. Zo een gek punt maakt @wijzijnkampioen dus niet en zijn opmerking is al helemaal niet onbegrijpelijk zoals jij suggereert.

Dit had net zo goed een affiche uit de Europa League kunnen zijn. Ff de wedstrijden tegen Bayern en Benfica afwachten.

K vond meer dat je kon zien dat AEK er niet in hoort. Wat een luizenploeg hee. Kwestie van perceptie denk ik.

Ajacieden gefeliciteerd met de overwinning van gisteren. Jammer dat jullie aankomende zondagavond moeten huilen wanneer Ajax verliest van PSV.

20 september 2018 om 09:37

@ Hashpop,

Ze verliezen met 4-0 afgelopen dinsdag en Ajax krijgt een boost van vertrouwen door met 3-0 te winnen en toch doe je dan zo'n uitspraak?

Hahaha oh man wat hoop ik dat Ajax psv helemaal afslacht zondag.

20 september 2018 om 12:35

De wedstrijden Barcelona-PSV en Ajax-AEK kun je toch niet met elkaar vergelijken. Ik denk dat PSV ook van AEK had gewonnen en Ajax van Barcelona had verloren.

Goed gespeeld. Eerste helft de basis gelegd. AEK kon het de 2e helft niet meer belopen. Deed me ook goed dat Blind na de kritiek weer liet zien dat hij een meerwaarde is. Souverein verdedigt, goed doordekken en goede inspeelpasses.
Maar er was eerlijk gezegd geen enkele dissonant. Collectieve prima prestatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 5 0 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart over ‘de motor van Ajax’: ‘Hij heeft zich terug geknokt’

Hakim Ziyech is volgens Rafael van der Vaart de beste speler van Ajax en de Eredivisie. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler maakte afgelopen woensdag een goede indruk in de Champions League-wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren