Kas van Feyenoord is ‘leeg’: ‘Ruim baan voor de eigen talenten’

Donderdag, 13 september 2018 om

Feyenoord kwam na 2006 in de financiële problemen terecht. De club uit Rotterdam won in 2008 nog wel de KNVB-Beker, maar door het uitblijven van verder sportief succes en het aantrekken van grootverdieners namen de kosten toe. Feyenoord werd door de licentiecommissie van de KNVB zelfs in ‘categorie 1’ geplaatst, een categorie waarin clubs in het ergste geval de licentie kunnen verliezen.

De financiële sores dwongen Feyenoord ertoe om in te zetten op de jeugd, want versterkingen waren volgens toenmalig algemeen directeur Eric Gudde pas weer realistisch wanneer men categorie 1 zou verlaten. Ook nu is de ‘kas leeg’ en zet Feyenoord in op jong talent, schrijft het Algemeen Dagblad in een analyse over de (financiële) situatie in De Kuip.

De krant wijst er allereerst op dat Feyenoord sinds vorig jaar zomer meer dan 25 miljoen euro in de selectie heeft geïnvesteerd, maar dat de nieuwelingen lang niet altijd overtuigden. Zo is linksbuiten Jean-Paul Boëtius alweer vertrokken, naar FSV Mainz, en koos middenvelder Sofyan Amrabat voor een vervolg bij Club Brugge.

“En dus is het logisch dat het vizier weer nadrukkelijker naar de eigen jeugdopleiding gaat (…) Ruim baan voor de eigen talenten”, concludeert de scribent. Feyenoord gaf afgelopen zomer aan slechts één speler een transfersom uit: Luis Sinisterra. Voor de negentienjarige Colombiaan betaalde Feyenoord ongeveer twee miljoen euro.


Poll

Eindigt Feyenoord dit seizoen in de top drie, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

151 reacties (laatste reactie door gers010)

Blijft toch verbazingwekkend dat Feyenoord zo ver achterloopt op Ajax en PSV.

13 september 2018 om 08:01

Nu ben ik zelf niet de grootste Feyenoordvolger, maar heeft dat niet te maken met een gebrek aan lange termijn visie? Ze hebben al jarenlang een prima jeugdopleiding maar maken er eigenlijk bijna geen gebruik van. Als ze dan aankopen halen dan zijn het vaak aankopen van 26 jaar of ouder waarvan je weet dat het nooit spelers gaan worden die je echt naar een hoger niveau tillen. Ajax en PSV nemen wel het risico door jongere spelers met meer potentie te kopen. Dat gaat wellicht niet altijd goed, maar daarmee geef je jezelf wel de mogelijkheid om elke zoveel tijd een financiele klapper te maken. Het beleid bij Feyenoord oogt nu veilig en op de korte termijn gericht. De potentie van de club is enorm met de grote achterban die Feyenoord heeft. Het lijkt alleen alsof niemand in staat is deze potentie ten volste te benutten.

13 september 2018 om 09:49

arjan4ajax, het tegendeel is juist waar. Men heeft geinvesteerd in een nieuw trainingscomplex, een nieuw jeugdcomplex en men is bezig met een nieuw stadion te realiseren. Allemaal zaken die juist gericht zijn op de lange termijn en getuigen van een visie. Wellicht dat je dit niet helemaal meegekregen hebt als outsider. Maar Feyenoord is juist goed bezig op de lange termijn. Daar doet een valse seizoensstart niet aan af. Dit is ook de reden dat het spelersbudget 'op' is.

13 september 2018 om 09:54

Ik heb uiteraard wat mee gekregen van het nieuwe stadion. Maar of die geluiden nu ook enkel positief waren? Het is gewoon zonde om een club van het formaat Feyenoord zo'n beperkte rol te zien spelen in de Eredivisie. Voor het niveau in Nederland zou het alleen maar mooi zijn als Feyenoord weer kan aanhaken bij PSV en Ajax. De investeringen in een nieuw jeugdcomplex is dan weer wel een goede ontwikkeling. Het zou mooi zijn als Feyenoord eindelijk eens echt iets gaat doen met de goede jeugdopleiding die ze hebben.

13 september 2018 om 10:09

Toch heeft hij wel gelijk. Veel te veel domme, oudere aankopen. Geld echt verspild daarmee. Eigenlijk is het nu een zegen dat de kas leeg is. Nu eindelijk weer focus op jeugd net als in de tijd van Koeman.

13 september 2018 om 10:59

Vorig jaar zijn er alleen maar aankopen gedaan van tussen de 20 en 25. Dus ook dat valt wel mee. Het beleid is echt niet zo dom en slecht, het pakt momenteel alleen niet zo uit als gehoopt/verwacht. Verre van zelfs.

En qua jeugd: Na de lichting met Karsdorp is er een paar jaar gewoon niet veel talent geweest dat aan kon haken. Zo waren Schuurman en Verdonk de grootste talenten van hun lichting maar hebben gewoon niet het vereiste niveau. En Chong (wel een écht groot talent) koos helaas voor Man United ipv de opvolger van Elia te worden in de Kuip.

Er lijkt nu wel weer een goede lichting aan te komen, maar ook dat wordt afwachten natuurlijk.

13 september 2018 om 16:16

@juicher, een nieuw jeugdcomplex neerzetten is wat anders dan goed opleiden. Wat mij opvalt en iets dat Gouka, schrijver van het artikel, over het hoofd ziet in zijn stukje, is dat de opleiding sinds het vertrek van Stanley Brard kwalitatief steeds minder is geworden. Dit zie je ook terug op de ranglijsten bij de jeugdteams van Feyenoord. Waar Feyenoordjeugd 10 jaar geleden titels won, zijn ze nu vaak middenmoter. Natuurlijk maken uitslagen niets uit voor de individuele ontwikkeling van een speler, maar het is enigzins een graadmeter.

Wat betreft het stadion: dit is een gebed zonder eind en Feyenoord is hier veel te laat. Die skyboxen en businesseats hadden er 20 jaar geleden al moeten zijn.

13 september 2018 om 17:43

@doncoxxx

vooral qua beleid loopt Feyenoord mijlenver wachter op PSV en Ajax. sinds Van Geel door Ajax geloost is, is Ajax uitgegroeid tot de rijkste club van Nederland. deze man hanteert een beleid dat nog stamt uit de jaren 60 ofzo. visieloos niet creatief, niet innovatief, niet gericht op de toekomst. er zit helemaal geen idee achter verder en het is topclub onwaardig zijn beleid maar Feyenoord grijpt maar niet in

13 september 2018 om 08:08

Ondanks dat er van alles mankeert aan de scouting binnen Feyenoord, is dit een wat voorbarige conclusie. Zo ver loopt Feyenoord niet achter financieel op Psv, er zijn dit jaar grote lange termijn investeringen gemaakt waarvan je niet kan zeggen dat ze onverstandig zijn. Iedereen die weleens op Varkenoord is geweest, weet dat dat complex totaal niet geschikt was voor de 21ste eeuw. Tevens de faciliteiten voor het eerste elftal waren ondermaats. En de financiele constructie die bestond met de VvF was natuurlijk ook niet voor de eeuwigheid gemaakt. Dat soort investeringen moet je een keer doen, en FR heeft er voor gekozen een groot deel van het CL budget daarin te stoppen. Dat je dan wat minder mee kan doen op de transfermarkt, dat is dan maar even zo. Als ze volgend jaar kunnen kiezen tussen een nieuwe speler of eens goed doorselecteren in het scoutingsapparaat kies ik ook voor dat laatste. Levert je op termijn veel meer op.

13 september 2018 om 11:25

Op het huidige voetbalseizoen is de begroting gebaseerd op 73 mln PSV, tegenover 67 Feyenoord. Echter speelt PSV zoals, met uitzondering van afgelopen jaar, wel Europees en behaalt vaker de champions league en/ of het kampioenschap. Wellicht zijn de cijfers op het eerste oog niet overduidelijk, maar het verschil is wel degelijk erg groot.

13 september 2018 om 08:29

Het plan toentertijd om juist weer aan te haken met Ajax en PSV mislukte en creëerde de financiële malaise.
Terwijl Feyenoord 10 jaar nodig had om weer boven jan te komen waren Ajax en PSV lekker Europees voetbal aan het spelen waardoor het gat nog groter is geworden. Bovendien beschikt Ajax ook nog eens over een prima eigen jeugd opleiding dus daarmee troeft Feyenoord ze niet af ook al is die van hun horen-zeggen wel iets beter.
PSV heeft dankzij Marcel Brands altijd goed gehandeld op de transfermarkt terwijl van Geel het met beperkte middelen moet doen.
Al met al snap ik jouw verbazing niet echt of je hebt gewoon al die tijd onder een steen geleefd.

13 september 2018 om 08:51

Martin van Geel is een waardeloze technische directeur. Hij presteert alleen als hij gedwongen creatief moet zijn. Toen Feyenoord weinig geld had dus, of bij zijn vorige clubs waar minder financiële middelen waren.

13 september 2018 om 10:56

Hun talenten gaan heel snel weg. Tahit Chong bijvoorbeeld. Heeft al gespeeld in het eerste van Man U en nog wel onder Mourinho die vaak gearriveerde spelers een voorkeur geeft. Mourinho sprak heel lovend over hem. Hoe kan het zijn dan dat hij bij Feyenoord niet eens met het eerste trainde? Dat maakt de keuze ook een stuk Makkelijker voor een talent dat geprezen wordt en geld ziet. Fosu Mensah was volgens mij nog zo 1.Die is ook heel goed in de PL. Dat gaat ook een mooie worden voor het Nederlands Elftal!

13 september 2018 om 11:41

Omdat Chong destijds nog jonger was dan hij nu is. Toen Chong een contract kon tekenen kreeg hij het maximale aanbod: direct doorschuiven naar het eerste, een maximaal (jeugd)contract, een duidelijk plan (wat hij zelf ontkende uiteraard, zoals ze allemaal doen). Sterker nog: hij had op zijn 16e al enkele keren meegetraind. Als je denkt dat niemand lovend over hem was binnen Feyenoord zit je natuurlijk erg fout. Een van de grootste talenten van Varkenoord destijds, zo niet het grootste talent en had al zeker speelminuten hier gemaakt.

Hetzelfde plan lag er voor Zirkzee (en Rodney Kongolo bijv.), maar ook hij koos helaas voor een buitenlands avontuur bij een topclub.

13 september 2018 om 13:09

Spelers in zuid Amerika spelen al vanaf hun 15 in de eerste als ze talent hebben. Hier hebben ze het beleid van 18 jaar minimaal vanwege prof contracten. Als je weet dat het zo een grote talent is en de andere zijn. Knvb beker tegen wat lagere divisie clubs minuten laten maken. Je geeft ze dan vooruitzicht en de kans om zichzelf te bewijzen buiten trainingen om. Unuvar is zo 1 bij Ajax. 14 mocht met de onder 17 meedoen op een toernooi met internationale talenten. Stal ook de show. Dat zouden ze ook en moeten ze ook bij Feyenoord doen willen ze niet hun talenten verliezen. Kluivert was er ook heel snel bijgehaald, de ligt, donny, de Jong, etc daar zie ik Chong, fosu Mensah etc ook bij kwa talent.

13 september 2018 om 13:16

Ja, dat heeft Feyenoord toch gedaan? Chong is ook een aantal leeftijdscategorieën doorgeschoven vanwege zijn talent - zoals Unuvar bij Ajax - en is ook aansluiting bij het eerste beloofd op zijn 16e toen hij een contract mocht tekenen. Dus wat probeer je hier te vertellen?

Burger, Kokcu, Geertruida zijn ook allen doorgeschoven naar hogere leeftijdscategorieën. Burger is nu bijv. 17 en traint al mee bij het eerste. Zo bedoel je?

Punt is dat Chong ondanks een maximaal aanbod alsnog vertrok. Daar begin je niks tegen. Daar hebben Ajax en PSV ook last van met bijvoorbeeld Redan en ook Fosu Mensah, ja.

13 september 2018 om 13:46

Klopt maar ondertussen trek je wel een Larsson aan bv. Dan denkt Chong van ja... Ik heb ook talent. Sta wel achter Larsson. Vandaar dat ik zeg. Geef ze gewoon jong minuten ipv beloftes. Beloftes hebben je niets aan. Dat is vaker gebleken in het voetbal. Als talent van Man U breek je sowieso door. Is het niet bij de club zelf is het sowieso bij een andere club in de PL. Net als Real Madrid. Veel spelers met een jeugd verleden. Chong klopt aan bij het eerste. Dan doet Feyenoord echt iets fout mbt jeugd contracten.

13 september 2018 om 14:01

Ja, want Chong is hét voorbeeld dat Feyenoord het fout doet met jeugdcontracten inderdaad. De hele rits andere (grote) talenten die nu wel onder contract staan dragen daar niet aan bij..

Je kan weinig fout doen aan een maximaal contract en belofte op speeltijd bieden aan een 16-jarige speler dan dat.

Het aantrekken van Larsson gebeurde ook (veel) later. Chong had z'n contract toen allang onder z'n neus gekregen. Snap ook niet waarom Ajax nog Tadic, Blind, Huntelaar, Neres, Ziyech, Labyad haalt want ja: in de jeugd loopt er vast nog een 15 of 16 jarig toptalent die al gelijk kan spelen.

Je logica gaat me echt te boven.

13 september 2018 om 14:43

Ajax kan het zich veroorloven... Feyenoord niet. Daar zit het grote verschil hem in. Loopt een talent weg bij Ajax dan staan er 10 andere voor hem. Bij Feyenoord is het middelmaat wat er rondloopt nu. Het zal hem niet worden met een classie op het middenveld en een inmiddels vertrokken JPB. Contracten zijn er wel. Ze wilde gewoon niet. Het is een buitencategorie speler voor Feyenoord begrippen. Bestempeld als de nieuwe Robben. Dus dan zou ik als club water bij de wijn toen want het geld ben je ook kwijt voor een andere speler. Al helemaal als je beseft dat een middelmatige speler voor een miljoen ergens anders kan banken in bv een Cyprus of wit Rusland...

13 september 2018 om 12:06

Vind je het gek? Als je waardeloze spelers als Vejinovic, Bilal, Kramer, Larsson, St. Juste, Amrabat en ga zo maar door haalt, dan weet je dat je geld weggooid. Van Geel doet hetzelfde als in zijn tijd bij de hoofdstad, geld verbranden.

Ligt het aan mij of is dit een artikel vol met open deuren intrappen?

13 september 2018 om 07:55

Nee nee dit is een vlijmscherpe financiele analyse van het AD. Alle lijken uit de kast! Eruit met het bestuur. Uitstekend werk van de betreffende journalist. Dit zal zijn big break zijn.

13 september 2018 om 11:34

Ijzersterk stuk analyse van het AD weer inderdaad. Zo scherp ook dat ze Cheick Toure aanhalen als talent dat snel kwam, maar Gio zogezegd ook weer gauw links laat liggen. Niet gek ook als hij meerdere malen geblesseerd was het afgelopen jaar.

13 september 2018 om 11:50

Waardeloze trainer ook die Gio. Check de stats van die Cheick Toure op Fifa, beter hem geblesseerd opstellen dan een fitte speler!

Om maar even over de 'mislukte' aankopen te beginnen, Amrabat was een prima speler met een waardeloze mentaliteit. Dat hij denkt even bij Feyenoord basis te worden binnen een jaar zonder wat echt te laten zien zegt meer over hem. En verder waren er gewoon spelers nodig om in de breedte te versterken. Kan je nagaan als je niet extra verdedigers had gekocht hoe vorig seizoen was gelopen, toen we met 6(!) geblesseerd Cv's zaten?

En dat van Geel op zekerheid probeert te spelen in plaats van tropische verrassingen vind ik prima. Feyenoord is gewoon niet in de positie om 5-10 miljoen uit te geven aan 1 speler.

13 september 2018 om 12:05

Kan me ook goed vinden in je laatste stuk. Feyenoord heeft er duidelijk voor gekozen om zich in de breedte te versterken, omdat we daar absoluut gebrek aan hadden. En omdat het de eerste zomer is met een - voor Feyenoord begrippen - enorm transferbudget vond ik het ook niet onlogisch dat ze niet voor allerlei tropische verrassingen gingen. En de aankopen vond ik ook gewoon goed en logisch. Mensen blijven het maar vergelijken met Ajax en Psv, maar die leven dan ook al jarenlang op een stabiele basis.

13 september 2018 om 12:25

@henrynr1

hoe kom je daarbij dat Feyenoord geen 5 miljoen kan uitgeven aan een speler? Amrabat was 4,5 miljoen, Haps 6 miljoen, Larsson 4 miljoen en St.juste 4.8 miljoen. als je ipv 2 van dat soort spelers 1 goede had gehaald voor een 7/8 miljoen af en toe was je nu een stuk verder. vooropgesteld Haps is een prima linksback maar als je als club al weinig geld hebt kan je die 6 miljoen beter investeren in een creatieve speler die misschien het verschil kan maken. backs zou je zelf ook nog wel moeten kunnen opleiden

bovendien heeft Feyenoord destijds ook al een keer een bedrag van 6 miljoen geboden op Ziyech die wel oren had naar een transfer maar afhaakte omdat ze hem bij Feyenoord zoveel vertrouwen gaven dat hij het mocht uitvechten met Boetius om een plek op de linksbuiten positie, een plek waar hij helemaal niet rendeert. toen haakte hij terecht heel snel af en koos hij voor Twente

13 september 2018 om 12:37

@japie

In essentie heb je gelijk: Ziyech kwam niet omdat hij de concurrentie niet aan wilde gaan en een basisplek eiste. Alleen moest hij de concurrentie aangaan met Immers (op zijn eigen plek dus).

13 september 2018 om 13:11

@mgvm

met Boetius was dat, niet met Immers. dat was juist Ziyech zijn reden om niet te tekenen, hij wilde niet misbruikt worden als linksbuiten, omdat hij vond dat hij op die plek zou stagneren in zijn ontwikkeling

13 september 2018 om 13:31

Nee, Ziyech had geen garantie op een basisplek als nummer 10 en moest simpelweg de concurrentie aangaan en beginnen als 2e keus, wat hij niet wilde. Rutten en van Geel waren er ook duidelijk in dat ze een middenvelder wilden. Hij koos echter voor een directe basisplek bij FC Twente - door het vertrek van Tadic en Promes lag dat open - en dat is zijn goed recht geweest.

Maar niet voor niets schakelde Feyenoord daarna direct door naar een andere 10 / middenvelder, genaamd Toornstra.

13 september 2018 om 15:32

@mgvm

dan ben je toch echt verkeerd geinformeerd en dan zou ik het nog maar een keer op zoeken als ik jou was. hij werd benaderd voor de linksbuiten positie en daar bedankte Ziyech voor, wat ik prima kon begrijpen. het was ook niet voor niks dat Toornstra die als vervanger werd gehaald in zijn beginperiode bij Feyenoord voornamelijk als linksbuiten speelde ipv Boetius die op de bank kwam te zitten

13 september 2018 om 16:01

Als Twente fair gespeeld had, was Ziyech nu een Feyenoorder geweest want Twente zou dan nooit een optie kunnen zijn

13 september 2018 om 16:18

@japie

Dan ben ik toch ontzettend benieuwd waar je de linksbuiten positie vandaan hebt gehaald.. Haha. Het waren namelijk Elvis Manu en (ook nog dezelfde zomer overgekomen) Basacikoglu die achter Boetius stonden als vervangers. Toornstra heeft wel als hangende rechtsbuiten gespeeld voor meer defensieve zekerheid in een 4-4-2, maar links? Wellicht een enkele wedstrijd.. En anders was het alleen omdat hij het 'gewoon' kon of uit nood, maar hij is gewoon gehaald als middenvelder.

Maar daarmee dwalen we af: Ziyech is hoe dan ook benaderd als middenvelder en kwam niet omdat hij geen directe basisplek had. Simpel zat. Maar als jij wilt geloven dat Feyenoord en Rutten Ziyech - een van de meest talentvolle 10's ofwel hangende rechtsbuitens - alleen op de linkerkant wilden posteren: blijf het vooral geloven.

Zou het toch maar even dubbel checken als ik jou was

13 september 2018 om 17:49

@mgvm

ik weet dat 100 procent zeker dat Ziyech verhaal en dit soort onkunde past ook precies in het wanbeleid van Van Geel als je dat de laatste jaren een beetje hebt gevolgd.

hij haalde bv een rechtsbuiten als Kazim als opvolger van topscorer en sterspeler Pelle prestenteerde als nieuwe spits. hij liet Kramaric lopen die er net 5 in de EL had ingeprikt als spits, omdat Van Geel het geen spits vond maar een 9,5.

hij haalde Boetius terug haalde die 2 seizoen daarvoor al door Feyenoord was geloost omdat hij niet goed genoeg bleek te zijn en daarna ook nog in het buitenland is geflopt. hij haalde Clasie terug die al jaren geen knikker meer heeft geraakt

na 6 jaar Feyenoord heeft hij ook nog geen scouting neer gezet omdat hij zelf denkt dat hij scout is wat ons heel veel geld heeft gekost voor een uiterst povere selectie met een zeer lage restwaarde.

dan heeft hij bijna al dat geld weggegooid aan spelers die weinig tot niks toevoegen en dan introduceert hij ineens een nieuw beleid dat volledig gericht is op de jeugd, zonder ook maar een woord te reppen over zijn kapitaalsvernietiging. een TD die denkt in het clubbelang van Feyenoord was allang uit zichzelf opgestapt na dit fiasco

een en al ellende, onkunde en beleid waar geen touw aan vast te knopen is met deze Van Geel aan het roer bij Feyenoord

13 september 2018 om 11:40

@kleinegeneraa7

misschien is het open duren intrappen maar het is wel de waarheid over het wanbeleid van Van Geel dus ik vind dit een uitstekend artikel verder

13 september 2018 om 12:25

ik vind dit echt een tenenkrommend artikel, zo slecht. Er wordt een beeld geschetst dat talenten alleen een kans krijgen als er geen geld is, maar er lijkt geen rekening gehouden te worden met de kwaliteit van de lichtingen. En de argumentatie slaat soms nergens op.

Zo wordt geschreven dat talenten weer snel uit beeld zijn bij Gio, en dan wordt Tourã© als voorbeeld genomen, terwijl die jongen lang geblesseerd is geweest. Verder worden de namen van Robertha, Schuurman, Hamer en Hansson genoemd. Allemaal jongens die op een lager nievau nou ook niet bepaald uitblinkte en waarvan de laatste nog niet is afgeschreven.

Je kan ook gewoon concluderen dat de jeugdlichtingen die onder Gio zijn binnengestroomd van een veel lagere kwaliteit waren. Dat blijkt ook wel uit de resultaten. Wanneer is O19 voor het laatst kampioen geworden?

Verder wordt er alleen gewezen naar de succesverhalen, maar er wordt makkelijk vergeten dat jongens als Mulder, Leerdam, Nelom en Biseswar ook veel wedstrijden in Feyenoord 1 hebben gespeeld. Allemaal jongens die eigenlijk niet goed genoeg waren, maar speelden bij gebrek aan geld voor vervangers.

Beetje jammer dat er pas op eigen jeugd wordt ingezet als de kas leeg is. het is natuurlijk niet verboden om altijd de eigen jeugd op de eerste plaats te zetten en pas versterkingen te halen indien een bepaald soort speler niet in de eigen jeugd voorradig is?

13 september 2018 om 08:01

Je heb wel een punt. Frenkie de Jong is natuurlijk ook geen eigen jeugd.
Alleen Feyenoord heeft minder te besteden en ze moeten dus zorgvuldiger omgaan met de centen en vissen in een vijver met meer twijfelgevallen. Feyenoord zal geen Neres of Lozano kunnen halen en moeten dus hopen dat een minder bekende speler zich goed ontwikkeld en spelers zoals Berghuis die het net niet halen in een grote competitie maar wel meerwaarde hebben in de eredivisie maar deze spelers kiezen er vaak liever voor om te gaan voetballen in de zandbak en veel geld te gaan verdienen..

13 september 2018 om 08:12

Ajax heeft een aantal jaar voornamelijk geinvesteerd in jonge talenten. De Vedettes waren vaak drama (oa Westerman). Ajax presteerde matig, maar verkocht de jonge spelers voor veel geld. Dit heeft ze gebracht waar ze nu staan. Dus ook voor Feijenoord zou dit kunnen werken. Top 6 (play offs Europa) als doelstelling, voornamelijk jeugd, en geen spelers als Clasie, Boetius en Larsson meer halen, maar jeugd (of jeugd aankopen). En daarnaast eventueel willen verkopen aan PSV/Ajax.

13 september 2018 om 08:17

Mikken op de top 6 en je beste spelers verkopen aan PSV en Ajax? Zullen we jou even niet het beleid bij Feyenoord laten uitstippelen?

13 september 2018 om 08:56

Ik denk dat Feyenoord nooit zulke hoge bedragen voor hun spelers zal krijgen als Ajax. Enerzijds omdat Feyenoord internationaal minder aanzien geniet, en anderzijds omdat ze nooit Europees schitteren.

13 september 2018 om 09:19

Westerman was geen vedette hoor. Gewoon opvulling met de hoop dat hij in de kleedkamer nog wat zou brengen.

13 september 2018 om 15:15

Wat hij blijkbaar ook deed. Vooral de Ligt was altijd lovend over de rol die Heiko speelde.

13 september 2018 om 08:34

@tornado72 ze hadden al het geld beter kunnen gebruiken voor 2 goede spelers, in plaats van al die net niet spelers. En de rest van de selectie opvullen met eigen jeugd.
Nu ben je al je geld kwijt en heb je nog steeds weinig kwaliteit.

Jorgenson was natuurlijk een prima investering. Maar er zitten veel te veel halve spelers bij toch?

13 september 2018 om 09:02

@rinusmichelss,
Ik ben het met je eens dat er te veel net niet spelers zijn gehaald, spelers die het gewoon niet redden en spelers als Bottighin en van der Heijden die zeker wel hun meerwaarde hebben getoond maar een elftal op zich niet naar een hoger niveau tillen. Het probleem is natuurlijk dat je niet met 5 of zes jeugdspelers kan gaan spelen. Feyenoord heeft het probleem net als veel andere Nederlandse clubs dat de talenten die boven gemiddeld getalenteerd zijn over het algemeen direct worden weggekaapt door clubs met het grote geld. Daardoor blijven de kwalitatief mindere jeugdspelers over waarvan het maar de vraag is of ze ooit het gewenste niveau zullen halen.

13 september 2018 om 11:54

De jeugd die doorkwam had geen grote talenten. Soms zit er een lichting tussen die niet zo sterk is, zo simpel is het gewoon. De grotere talenten zijn 2-3 jaar geleden al naar Man C., Man U en Bayern Munchen vertrokken. Nu komt er weer een sterkere lichting aan, het trainingscomplex is vernieuwd en hopelijk gaat dit zn vruchten af werpen.

13 september 2018 om 11:58

De spelers die een aantal jaren geleden zijn vertrokken hadden dus nu bij de a selectie gezeten...

Ik lees al jaren dat veel Feyenoord supporters roepen dat er een goeie scouting moet komen ipv geld verbrassen aan middelmaat uit de eigen competitie. Toch lijkt het maar niet te lukken op bestuurlijk niveau om dit te realiseren en gaan ze stug verder met het kopen van spelers die ze niet verder brengen. Het is jammer voor de Nederlandse competitie en treurig voor het trouwe legioen

13 september 2018 om 08:33

Ik denk niet dat dat de oplossing is. Feyenoord kan nu eenmaal geen grote risico-aankopen doen door bijvoorbeeld 10 miljoen uit te geven voor twee rechtsbacks die vervolgens door de achterdeur vertrekken. Als je spelers uit de eredivisie haalt heb je wel een soort van zekerheid, omdat je precies weet wat ze kunnen.

13 september 2018 om 08:47

Feyenoord kon wel nee tegen 18 miljoen voor jorgensen zeggen ze konden wel Larsson halen voor 4 miljoen + het beleid is gewoon slecht. Haal een bezem door het scoutingsapparaat, zet van Geel op straat en je bent al een heel eind.

13 september 2018 om 08:49

Die zekerheid is dat ze 9 van de 10X door de mand vallen. Ook bij Ajax en PSV. Er zijn er maar heel weinig die na een binnenlandse transfer naar de top 3 met flinke winst zijn verkocht.

13 september 2018 om 11:38

@marocberkane

dat is juist de reden voor een goede scouting opzetten, het risico zoveel mogelijk uitsluiten. de grootste risicogroep qua aankopen zijn subtoppers uit de Eredivisie blijkt de laatste jaren gewoon.

dat een TD de aankopen doet en geen specialist wat een scout is is natuurlijk helemaal een risico nemen want in principe dat je iemand de aankopen doen die daar incapabel voor is en dan verlies je net als vorig jaar idd tientallen miljoenen aan miskopen

13 september 2018 om 15:27

Ik neem aan dat je opmerking over 2 rechtsback van voor 10 miljoen slaat op Orejuela en Kristenssen. En het klopt dat Ajax dat inderdaad kan en Feyenoord zo'n risico niet kan lopen. Maar als je kijkt welke risico's Feyenoord wel heeft genomen kun je niet bepaald zeggen dat dit beter was. Amrabat, Larsson, St. Juste, Boetius. Wanneer je eigen jeugd meer en vaker de kans geeft kunnen deze jongens zich ook beter ontwikkelen en had je al deze aankopen waarschijnlijk niet hoeven doen. Dan had je deze miljoenen kunnen uitgeven aan 1 speler die een stuk meer kost maar geen risico is maar een echte versterking.

13 september 2018 om 15:34

@kilum

helemaal mee eens maar veel supporters vinden Van Geel blijkbaar een goede TD want die kunnen geen woord kritiek over hem horen en die wijzen alleen maar naar Gio als schuldige

13 september 2018 om 08:35

Met Van Geel als technisch directeur ga je nooit echt verder komen. Die blijft maar oude bekende terughalen of spelers die al 2 á 3 jaar in de Eredivisie spelen. Verder als naar Fox Sports kijken scouten ze niet daar in Rotterdam.

Het moet daar ook geen vreemdelingen legioen worden maar ik kan zo 11 buitenlandse spelers opnoemen voor iedere positie in het veld waarvan Feyenoord beter wordt en het zijn nog geen eens hele dure spelers.

13 september 2018 om 10:02

Ben benieuwd welke 11 je op doelt?

13 september 2018 om 10:07

Ik zou zeggen noem er 7, en als die max 25 miljoen moeten kosten, dan vind ik je geschikt voor het nieuwe scoutingsapparaat van Feyenoord.

13 september 2018 om 10:46

Kan jij me ook op die positie neerzetten dan?
Niks ten nadele van Van Geel maar ik zou het helemaal anders aanpakken.
Zeker met de financiële toestand in het achterhoofd is er nog steeds van alles mogelijk.
Naar mijn mening moet de bezem ook eens flink door de selectie gehaald worden. Sommige spelers zijn gewoon niet goed genoeg en anderen zijn toe aan een volgende stap.
Echter merk ik bar weinig dat ze bezig zijn met een hele nieuwe selectie neer te zetten.
Je kan ook niet verwachten van de kuip dat ze uit hun dak gaan als Ayoub eruit komt stappen als de grote nieuwe naam.

Het scoutingsapparaat heeft gewoon te weinig succesjes als Jorgensen voortgebracht. De landstitel en de bijbehorende miljoenenstromen hadden voor de beleidsbepalers het punt moeten zijn waarop creativiteit en kwaliteit werd ingekocht om definitief aan te haken. Dat is nu enorm mislukt, met als gevolg dat het wegvallen van Berghuis en Van Persie volgend jaar (transfer en hij stopt) catastrofale gevolgen kan hebben. Er zit nog steeds potentie in de club en in het materiaal; maar er zal snel wat veranderd moeten worden. Feyenoord is op dat vlak een beetje het Ajax van een paar jaar geleden: alleen middelmaat binnenhalen.

Nouja, er is gekozen om dit jaar de CL-inkomsten te investeren in drie zaken die op de langere termijn de club wat meer opleveren (trainingscomplex 1908, jeugdcomplex en terugkopen aandelen van de vrienden van Feyenoord). Dat je daardoor een pas op de plaats moet maken op de transfermarkt lijkt me vrij logisch.

13 september 2018 om 08:18

Alleen niet logisch dat er vorig jaar zoveel matige aankopen zijn gehaald. Het geld had dus anders moeten uitgegeven worden.

13 september 2018 om 08:41

Dat klopt. Vorig jaar is er te veel geïnvesteerd in middelmaat met een enkele voltreffer. Maar dat zie je mij niet ontkennen toch?

13 september 2018 om 09:11

Het is wel zaak dat daar consequenties aan verbonden moeten worden. vgeel heeft een heel slecht aankoopbeleid wat Feyenoord zich niet kan permiteren.

13 september 2018 om 10:09

Je koopt natuurlijk niet expres zoveel matige aankopen.
En als je ziet hoeveel minuten al deze aankopen hebben gemaakt, had je er ook gewoon zoveel nodig in de breedte. Tuurlijk kan je beter 2 goede spelers halen ipv 7 matige, maar we moeten wel nog steeds 11 man op het veld en 7 op de bank hebben zitten.

13 september 2018 om 11:36

@orgullo

mooi dat er is geinvesteerd in de jeugdopleiding maar er moet nu ook geinvesteerd gaan worden in een goede scouting. als je na 6 jaar nog geen scouting hebt zitten en vorig jaar nog bijna 30 miljoen weggooit aan miskopen en je doet daar niks aan ben je niet goed bezig als club

25 miljoen? Dat is veel geld voor een ED club. Heeft veel te weinig opgeleverd als je het mij vraagt. En dan nu aangeven dat je het maar weer met eigen jeugd gaat proberen omdat je als club niet in staat bent om kwaliteit in te kopen. Toch een behoorlijke fail van de clubleiding.

Makkelijk scoren van het ad. Paar jaar terug was er een matige lichting in de jeugd. Van Deelen, Steenvoorden, Ramsteijn, Hamer, Verdonk, Woudenberg, Gronsveld, Achahbar hebben allemaal hun debuut gemaakt voor Feyenoord. Eens zien waar zij nu spelen. Van Deelen en Steenvoorden bij Cambuur. Ramsteijn bij Aalesunds in Noorwegen. Hamer via Dordrecht dit seizoen bij Pec. Verdonk normaliter 3e keus en zou dit seizoen aansluiten bij Jong Feyenoord. Woudenberg wissel bij Heerenveen. Gronsveld wissel bij FC Emmen. Achahbar bij nec. Vroegere toptalent Schuurman wordt amper bij Jong Feyenoord gebruikt. Nu komen er eindelijk weer eens goede talenten aan, ben daarom blij dat vizier weer op Varkenoord is gericht. Ook al is dat dus noodzakelijk.

13 september 2018 om 08:34

Daarom is het dubbel zo zonde dat het potje geld weg is misschien. Maar blijkbaar wel een uitstekend beleid van Geel en Gio. Gezien de prijzen afgelopen 4 jaar.

13 september 2018 om 08:36

Potje is ook leeg door investeringen, wat uiteindelijk weer goed is voor de toekomst.

Persoonlijk blijf ik me er over verbazen, voor hoe weinig geld Feyenoord hun toppers verkopen.
Bedoel, de hoogste som die ze hebben ontvangen ooit is Karsdorp voor 15-20 miljoen.
Daar gaat AZ al met twee spelers overheen, Janssen en Jahanbakhs.
Zelfs Ajax weet Bazoer, die op de bank/tribune zat, voor 14 miljoen te verkopen.

Het scoutingapparaat lijkt ook totaal niet te werken bij Feyenoord, meer dan de helft van de aankopen lijkt compleet te mislukken bij Feyenoord. Kunnen ze eens een aangekochte speler voor klappers verkopen, Jorgensen, weigeren ze dat bod van 20 miljoen...…

Het wordt inderdaad tijd dat Feyenoord vroeg gaat scouten, om zo het risico te verspreiden. Je kan beter 4 aankopen doen van 1 miljoen als Feyenoord zijnde, dan 1 x 4 miljoen uitgeven, zo lijkt het tenminste. De toppers van dee subtop, lijkt compleet te mislukken. Ze moeten echt geld genereren mmeet verkoop van spelerrs, maaar dat ukt totaal niet

Voor dit seizoen staat er gewoon een prima selectie. En ik denk ploegen als Vitesse en AZ niet heel veel meer kwaliteit in huis hebben dan Feyenoord. Als je naar het volgend seizoen gaat kijken dan kan dat wel een probleem worden. Van Persie stopt. Berghuis en Jorgensen waarschijnlijk weg. Aan de andere kant is het ook wel zo de vorige keer dat Feyenoord voor de jeugdopleiding koos is dat bepaald niet verkeerd uitgepakt. De ene na de andere speler van varkenoord brak door en werd na een paar jaar verkocht. Ik ga ervanuit dat ze bij Feyenoord wel weten wat er op 1908 rondloopt. En er is echt wel veel talent in de jeugdopleiding.

Feyenoord heeft is net kampioen geworden en heeft de CL gehaald en ze zitten nu alweer op het punt dat de kas leeg is en dat ze dus maar weer moeten terugvallen op jeugd. Van dat bericht zou ik erg droevig worden als Feyenoord fan. Nog niet zo gek lang geleden zijn ze al een keer gered door de jeugd, toen kwam er weer geld waardoor de jeugd veel minder kansen kreeg en nu is dat geld op en is de jeugd weer aan de beurt. Dan had je dat geld dus beter in een beleid kunnen stoppen waarin jeugdspelers ook de kans krijgen. Dan had je nu misschien nog wat geld over.

13 september 2018 om 08:59

Als je nou even hierboven de reacties leest weet je dat er vrij logische redenen zijn waarom op dit moment er geen investeringsruimte is.

13 september 2018 om 11:32

@orgullo

als je even gaat kijken naar het feit dat Van Geel nog steeds niet in een scouting heeft geinvesteerd en daardoor vorig jaar bijna 30 miljoen heeft verdampt aan miskopen, omdat hij denkt dat hij zelf een scout is snap je ook waarom er amper investeringsruimte is

13 september 2018 om 13:35

Het is ook niet echt relevant waarom ze nu geen geld meer hebben. Ze zijn nu inderdaad niet bijna failliet zoals de vorige keer maar het feit blijft dat ze pas weer jeugd de kans geven als het geld op is. Mijn punt was dus dat ik het raar vind de ze al het CL geld hebben gestoken in matige eredivisie spelers en niet in de jeugdopleiding.

13 september 2018 om 14:05

Het geld van Karsdorp/kongolo is gestopt in spelers van 20 tot 25 die de breedte en basis versterkten (st. Juste, Berghuis, Amrabat, Haps) en een groot deel van het geld van de Champions League is gebruikt om zowel een nieuw complex voor het eerste als de jeugd te bouwen. Daarnaast is er ook gestart met het terugbetalen van de Vvf.

Het gebrek aan geld komt dus eerder voort uit het niet (voor een volwaardige som) kunnen verkopen van spelers als Vilhena en Jorgensen. Want het geld dat er wel was is in de toekomst geïnvesteerd omtrent de complexen.

Iedereen heeft het over de lange termijn visie en dat Feyenoord zover achterloopt op Psv en Ajax. Volgens mij presteert Feyenoord uitstekend tov deze 2, als je het afzet tegenover het beschikbare budget. Feyenoord heeft weinig geld en de buitenlandse gokjes leverden vrijwel nooit wat op. In plaats daarvan richtte v Geel zich op de top van de middenmoot (Botteghin, vd Heijden, Vejinovic, Haps, Janmaat, etc). Hiermee heeft hij het toch voor elkaar gekregen 2x een beker te winnen en 1x kampioen te worden. Volgens mij een geweldige prestatie. De jeugd is niet meer zo goed in vergelijking met Ajax, Psv en AZ. De scouting is niet meer zo goed als die van bovenstaande clubs. Feyenoord heeft minder budget dan Psv en Ajax. En toch zijn we financieel weer gezond, wordt er geïnvesteerd in een nieuwe accomodatie en stadion en worden er af en toe prijzen gepakt.

13 september 2018 om 08:45

Als je naar de prijzen kijkt misschien wel. Daarom wordt het ook zo verbloemd. Maar in werkelijkheid is het super triest. Gezien Feyenoord hierdoor best in de problemen kan komen. Feyenoord is in dat op zicht mijlen ver van Ajax en PSV.

13 september 2018 om 09:04

Waardoor kan volgens jou Feyenoord dan precies in de problemen komen? Door de lange termijn investeringen die zijn gedaan? Door dat ze ervoor kiezen om de jeugd niet langer te laten huisvesten op een terrein waar een amateurclub niet eens voor zou tekenen? Dat ze ervoor kiezen om de selectie op een top of the bill complex hun voorbereidingen te laten doen? Dat ze ervoor kiezen om een deel van de lening terug te betalen aan de Vvf?

Er is echt genoeg aan te merken op het beleid van Feyenoord, maar jij pakt ieder moment aan om te bashen, ook op gebieden waarvoor het eerst sinds tijden juist wordt doorgepakt. Alleen dat past niet in jouw hysterische verhaaltje rondom de club waar je het meest om druk maakt.

13 september 2018 om 09:17

Je kan wel een mooi complex hebben. Maar als jij je niet eens voor Europees voetbal kan kwalificeren. Wat win je er dan mee? Dit heeft echt knaken gekost geen Europese deelname.

13 september 2018 om 09:47

Jason, dit is een goed voorbeeld van het hele beperkte korte termijn geheugen van sommigen hier. Volgens mij was het PSV nog die vorig jaar geen Europees voetbal haalde, maar 1 jaar later staan ze ineens mijlen ver voor op Feyenoord? Als je een dramatische start van het seizoen kent dan plaats je je, helaas, niet voor Europees voetbal. Feyenoord heeft zich 2 wedstrijden geblameerd, maar dat zegt niks over de toekomst van de club..

13 september 2018 om 09:53

Jason dus als ik het goed begrijp had Feyenoord de investering voor het jeugdcomplex niet moeten maken om maar alles op alles te zetten voor Europees voetbal? Dit is een investering die de club al 15 jaar wilde maken maar de middelen ze niet voor hadden. Dat heet nou korte termijn beleid wat jij voorschrijft.

13 september 2018 om 09:59

Welke aankoop heeft nou echt succes bij Feyenoord die geld straks op levert? Echt met allen respect hoor. Goed hoor zo complex, maar welke waarde hebben de spelers op het veld?

13 september 2018 om 10:08

Ik heb liever dat mijn club prijzen pakt, dan dat ze spelers hebben die theoretisch verkocht kunnen worden voor 80 miljoen. Ik ben een voetbal supporter en geen boekhouder. Feyenoord heeft jaren geen prijzen gepakt, nu zijn ze aan de lange termijn aan het werken en combineren dit met wat prijzen.

En wat is kapitaal op het veld waard. Voor hetzelfde geld besluit een talent zijn contract uit te zitten en loopt hij (vrijwel) gratis de deur uit.

13 september 2018 om 11:26

@dvv20

niet mee eens. als je financieel geen vooruitgang boekt gaan je successen van korte duur zijn. wil je namelijk de strijd kunnen aangaan met PSV en Ajax moet je financiele armslag hebben om kwaliteit te kunnen kopen en daar later dikke winst op te maken. dan pas kan je structureel aanhaken.

je gaat geen 11 jeugdspelers hebben in de basis die goed genoeg zijn. heb je er 4 of 5 lever je topwerk en die moeten dan aangevuld worden met goede aankopen maar Feyenoord heeft geen scouting zitten dus die goede aankopen kan je vergeten waardoor je af haakt en er nu een top 2 ontstaat ipv een top 3

als je ziet dat Ajax dat echt niet alleen maar grote uitgaves doet, voor 1 miljoen een Frenkie De Jong koopt, een Sanchez voor 5 miljoen en een Dolberg voor 9 ton en je vergelijkt dat met het totaal niet creatieve Studio Sport aankoopbeleid van Feyenoord dan is het logisch dat je afhaakt bij zo een club. die subtoppers uit de Eredivisie maken een topclub vaak gewoon niet sterker. zie een Amrabat, een Tapia, een Larsson etc.

13 september 2018 om 12:09

Ajax heeft Frenkie voor 1 euro gekocht. Maar misschien reken je de salarissen van de ruilspelers mee. Dan zou het bedrag wel kloppen.

13 september 2018 om 12:11

@kyle66

dat zou kunnen maar het is gewoon een geweldige aankoop van Ajax die voor heel weinig geld is gehaald. heel slim aangekocht op jonge leeftijd zodat ze hem zelf ook nog een beetje hebben kunnen opleiden en laten wennen aan het niveau van een topclub en nu plukken ze daar de vruchten van

13 september 2018 om 13:08

Mooi verhaal maar vertel anders even hoe jij een club financieel gezond zou maken, gekoppeld aan prestaties en tegelijkertijd ook een goed scoutingsapparaat op zou zetten. Alles moet stap voor stap gebeuren.

Het Feyenoord legioen was hongering naar successen, nog meer jaren spelen om plaats 5 - 8 zou niet geaccepteerd worden. Er moesten prijzen gepakt worden. Aan de andere kant werd je in de zwaarste categorie ingedeeld, omdat de financieen niet op orde waren, dus er moest geld verdiend worden.

Nu Feyenoord een aantal prijzen gepakt heeft en de de financien op orde heeft kunnen er stappen gemaakt worden. De eerste stap is het jeugd complex geweest, dat moet de toekomst worden van de club. Vervolgens wordt er aan een nieuw stadion gewerkt om meer inkomsten te realiseren, zodat het budget omhoog gaat. Als dit allemaal volgens plan verloopt kan er in de toekomst weer geinvesteerd worden in scouts en buitenlandse spelers.

Het is makkelijk om te roepen wat er allemaal beter moet, maar gezien de situatie waarin Feyenoord zat kan niet alles tegelijk aangepakt worden.

13 september 2018 om 14:11

Waarom niet een paar miljoen van de 30 van vorig jaar besteden aan een scoutingsapparaat? Ajax en PSV kopen echt niet alleen dure spelers. Kijk maar naar Sanchez. Die heeft net zoveel gekost als sommige spelers die Feyenoord heeft gehaald.

13 september 2018 om 09:29

Als je geen geld in kas heb en een schuld bij vrienden van Feyenoord ben je volgens mij alles behalve financieel gezond. Enkel wordt het verbloemt..
En mensen kijken enkel maar transfer gelden, maar er wordt altijd geroepen dat Feyenoord zon groot legioen heeft en de beste supporters van Nederland en de kuip altijd vol zit..
het lijkt mij dan dat je daar toch zeker wel inkomsten uit moet kunnen genereren?..
En daar de schulden mee af betaald en je transfer geld houd voor je transfers..
Maar als je spelers als Amrabat voor 2.5 miljoen weg laat gaan terwijl je een jaar er voor 4 mil betaald..is niet echt visie

13 september 2018 om 09:49

Marchant, (bijna) elke club heeft schulden. Het gaat er om of jij (makkelijk) de rente over deze schulden kan betalen. Feyenoord heeft zich in pak hem beet 10 jaar tijd van bijna faillisement naar financieel gezond en kampioen van Nederland geknokt. Natuurlijk kunnen wij (nog) niet aansluiten bij PSV en Ajax, maar we zijn op de goede weg.

13 september 2018 om 09:51

Blijkbaar wordt zoiets wel als visie gezien. We zullen het zien met Feyenoord. Blijkbaar is geen Europees voetbal geen reden voor paniek.

13 september 2018 om 09:51

Welke spelers van Feyenoord in het veld zouden iets moeten opleveren dan?

13 september 2018 om 10:12

Daarom is het ook verbazingwekkend dat er niet op die voet doorgegaan werd en eer 18 mil werd afgeslagen op jorgensen.en een amrabat verkocht werd voor 1.5 mil verlies.
En dat terwijl er meer clubs interesse hadden, dat is gewoon slecht onderhandelen

13 september 2018 om 10:16

Weet jij wat er intern gebeurt? Je weet alleen wat er in de media verschenen is. Elke club heeft spelers die voor (te) veel geld gehaald zijn en niks toevoegen, noem een Cassiera of een Kristensen.. Het verschil is dat Feyenoord niet de middelen heeft om nog 5 spelers erbij te kopen, terwijl Ajax het jaar er op Tadic en Blind koopt. Dat is de positie waarin Feyenoord zich bevindt en daardoor lopen we nog achter op Ajax en Psv.

Maar Feyenoord heeft juist besloten om zich meer te richten op de lange termijn, om weer aansluiting te kunnen vinden met Ajax en Psv. Investeren in het verouderde jeugdcomplex, investeren in een stadion.

13 september 2018 om 10:30

Natuurlijk heeft Ajax ook spelers die voor teveel geld gekocht zijn,
Maar Cassiera is een speler waar een gok mee gemaakt werd en heeft niet vorig seizoen 30 wedstrijden in het eerste gespeeld
En heeft ook geen Wk gespeeld. Amrabat zijn waarde zou dus gewoon toegenomen moeten wezen ipv 1,5 mil gedaald.
En op de positie van Kristensen is geen vervanging gehaald, Mazraoui komt uit de jeugd..tadic en Blind hebben niets met Cassiera of Kristensen te maken.

Daarbij had Ajax de middelen om de gok te nemen voor Cassiera.
dat is het verschil, als je weinig geld hebt moet je niet dure spelers voor een appel en een ei weg doen om statements te maken.

13 september 2018 om 10:43

''daarbij had Ajax de middelen om de gok te nemen voor Cassiera.''

Dat is exact wat ik bedoelde, Ajax heeft de luxe positie om een miskoop of een paar te veroorloven. Tadic en Blind hebben wel degelijk iets ermee te maken. Ik probeer aan te geven dat Feyenoord een paar miskopen had en geen geld heeft om nieuwe spelers te kopen. Ajax heeft een aantal miskopen en kan gewoon Blind en Tadic kopen.

''als je weinig geld hebt moet je niet dure spelers voor een appel en een ei weg doen om statements te maken.''

Ik ben het mee eens dat Feyenoord weinig heeft gekregen voor Amrabat en Boetius, maar Amrabat was op de bank beland bij Feyenoord en op het WK bijna geen minuten gemaakt. Boetius was een onwerkbare situatie en hij presteerde ook niet. Clubs zijn ook niet gek en weten dat je die voor een prikkie op kan komen halen..

Simpele conclusie van deze (te) lange discusse;
- Ajax en PSV staan voor op Feyenoord
- Feyenoord staat er een stuk beter voor dan 10 jaar geleden (financieel en prestaties)
- Feyenoord probeert structurele aansluiting te krijgen met PSV en Ajax door te investeren in een jeugdcomplex en een nieuw stadion. Pas over een jaar of 10 kunnen we oordelen of dit vruchten afgeworpen heeft.

13 september 2018 om 10:50

Dan zijn we het eens..top reactie!

13 september 2018 om 11:24

@dvv20

het verschil tussen Ajax en Feyenoord is dat Ajax scouts heeft zitten en dat bij ons een TD de aankopen doet, iemand dus die helemaal niet gespecialiseerd is in spelers aankopen. dat kan je al incalculeren dat die voornamelijk miskopen gaat doen en nooit eens een jong pareltje met grote potentie uit het buitenland weet aan te trekken

13 september 2018 om 13:01

Klopt ook, maar dit zal ook een geld kwestie zijn neem ik aan... Met veel geld, heb je geld om vele scouts aan het werk te zetten.

13 september 2018 om 13:17

@dvv20

Ajax en PSV hebben er ook niet zo veel hoor volgens mij. voor 2 miljoen heb je waarschijnlijk al 2 of 3 goede scouts in huis

Betreur de situatie gewoon. Zo zonde. Feyenoord een club met een prachtig verleden. Waar grote spelers speelden. Uit de jeugd.. of aankopen als Julio Ricardo Cruz.

Ongelukkige (slecht gescoute) aankopen hebben gewoon de das om gedaan. Prijzen uitbleven. Spelers als Makaay, Hofland waar men dacht dat die t verschil zouden maken slagen niet of nauwelijks. Dan moet je die gaten elke keer weer dichten maar ook weer aankopen.

Met meer ruimte voor de jeugd is er toch wat positiefs. Komen en minstens twee ' Gini's of een Kongolo of van uit het niets een vPersie uit kan je daar op verdienen. Die jonge gasten kunnen vaak ook verassen. Ik hoop voor Feyenoord op zo'n succes. En zo langzaam te groeien. Zal natuurlijk meer nodig zijn. Maar uiteindelijk zie ik ze niet graag in deze situatie.

13 september 2018 om 10:23

In mijn optiek doe je iets te dramatisch. Als ik het zo lees, speelt Feyenoord kansloos voor degradatie. Inmiddels zijn wij denk ik kwalitatief gezien de 3e club met weinig geld in kas maar met een goede lichting op komst. Oa van Real Madrid, AZ en PSV onder 19 gewonnen. Daarvan zouden een hoop spelers door kunnen breken. Kost Feyenoord vrij weinig en zou heel veel op kunnen leveren. Wat weer resulteert in het sneller aflossen van VvF en wat er nog meer openstaat van het bouwen van 1908 en nieuw Varkenoord.

13 september 2018 om 11:59

De nieuwe complexen zijn gelukkig al zelf gefinancierd uit het (eigen) geld van o.a. de Champions League. De enige financiële focus ligt nog op de Vrienden van Feyenoord, waar deze zomer ook al vervroegd mee gestart was.

Deze zomer is gewoon een basis gelegd voor de toekomst. Als je ziet hoe Varkenoord er bij ligt, dát is pas een verschil tussen Ajax en Psv.

13 september 2018 om 12:04

Wist niet dat beide complexen al volledig zijn gefinancierd met eigen geld. Helemaal mooi dus. Met de talenten die eraan komen, zou je echt veel geld mee moeten verdienen. Daarmee kan je eigenlijk weer de jeugdopleiding verbeteren, zorgen dat er vervangers klaar staan en aandelen van Feyenoord verder terug kopen. Zo somber al ik sommige reacties hier lees, zie ik het dus niet in.

13 september 2018 om 12:24

Nee, veel is echt over gedramatiseerd en lijken het grotere plaatje te missen. Feyenoord klimt nog altijd uit een dal en heeft nog wat sprongen te maken voor we ons echt kunnen meten.

Het zegt veel dat er (pas) deze zomer twee nieuwe moderne complexen zijn/worden aangelegd, er een 'serieus' Jong Feyenoord op de benen staat, steeds meer en sneller jeugdspelers een contract (kunnen) tekenen, etc.

Ook groeien gaat met pieken en dalen. Wat we deze zomer niet verdiend hebben aan transfers kan volgend jaar bijvoorbeeld weer.

Leuk dat zulke genoemd worden zonder erbuj te vermelden dat Feyenoord ook bezig met het aflossen van de lening van de VvF. Voor de zomer had Feyenoord al een groot deel overgemaakt waardoor er nu even geen ruimte is. Om vorig zomer(idd slecht ingekocht) de schuld te geven waarom ze nu geen geld hebben, is een vreemd.

13 september 2018 om 08:58

Is toch niet vreemd als je 25 miljoen uitgeeft aan spelers zonder restwaarde ligt daar toch een groot pijnpunt. En weet je een ezel stoot zich in het algemeen geen 2x aan dezelfde steen. Alleen bij Feyenoord gebeurt het rustig 3x

13 september 2018 om 09:07

25 miljoen zonder restwaarde? Dat lijkt me niet helemaal juist want Boetius en Amrabat hebben al weer zes miljoen opgeleverd. Daarnaast zijn Berghuis en St. Juste gewoon prima aankopen met restwaarde en is Larsson dat tot nu toe beslist niet, maar is het ook wat vroeg om dat af te wimpelen als geen restwaarde.

13 september 2018 om 10:21

Hoe kun je amrabat nu noemen, heeft in een jaar 2 miljoen verlies opgeleverd

13 september 2018 om 10:49

Klopt. Maar geen restwaarde betekent dat je er niks meer aan verdient. Dat is iets anders.

13 september 2018 om 12:13

@orgullo

mooi verhaal. dus nu is spelers met verlies verkopen opeens de term voor "restwaarde"

13 september 2018 om 13:35

Gaan deze spelers 50 opleveren? Nee. Kosten in totaal zo ongeveer 35 inclusief tekengeld salaris. heb je dus geïnvesteerd in niets.

13 september 2018 om 09:09

De slechte aankopen de schuld geven is vreemd. Maar feit blijft dat je gewoon veel geld hebt verspeeld wat je beter had kunnen gebruiken.

Ze hadden die 25 miljoen ook kunnen gebruiken voor het aflossen van de lening, of het kopen van spelers die wel een toegevoegde waarde hebben, zodat je deze met winst kunt verkopen of Europees beter presteert (waarmee je ook geld verdiend)

Het blijft toch een beetje het verhaal van Feyenoord. Er is geen geld. Ze moeten noodgedwongen eigen jeugd de kans geven. Klimmen langzaam omhoog met eigen jeugd. Krijgen daardoor wat geld binnen. Gooien al het geld weg door wanbeleid. Moeten weer noodgedwongen eigen jeugd de kans geven.

Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Bijvoorbeeld rond het 100 jarig bestaan was ook zo'n fase dat alleen maar dure jongens gehaald werden, om vervolgens 1 van de slechtste seizoen ooit te draaien. En natuurlijk roepen dan de fans, maar we wonnen wel de beker. Super! Maar financieel waren jullie toen faillieter dan ooit. Juist toen moesten ze door het wanbeleid die lening bij de 'vrienden' afsluiten.

13 september 2018 om 11:21

@ahmedhossam

ze hadden sowieso een 3 tot 5 miljoen van die 25 miljoen moeten investeren in een scouting. hoe kan het dat een top 3 club geen scouts heeft zitten? dat is amateurisme ten top. vind je het gek dat je dan zoveel miskopen doet vorig jaar

13 september 2018 om 09:22

Maar waarom wijs je wel 18 mil af voor Jorgenson en hou je vast aan die 20 ? Zo dicht je toch gaten? Zou een super deal zijn geweest . Vooral kijkende naar al die blessures die hij had en heeft. Had je voor de helft een andere spits kunnen halen en de rest spekken. 18 voor een jonge eigen jeugd zou ik nog ergens kunnen begrijpen. Maar met zijn leeftijd gerekend. Topdeal

13 september 2018 om 10:05

Achteraf is het altijd makkelijk. Stel je had Jorgensen voor 18 miljoen verkocht en hij had opeens een wereld wk gespeeld. Was opeens 30 miljoen waard. Iedereen zou dan kritiek uiten op Feyenoord omdat zij niet tot na het wk hadden gewacht. Nu hebben zij dat wel gedaan en is het weer niet goed.

13 september 2018 om 10:33

Die gok kan je nemen idd , als je geld in kas hebt..
Niet als je niets hebt..

De beste investering die ze op dit moment moeten doen is de afkoopsom van van Geel. Wat een wanbeleid heeft deze egotripper er op na gehouden. Thuis met een glas wijn achter de tv kijken of er nog wat te koop is deugd van geen kant. Alleen spelers voor veel te veel geld uit de eredivisie halen gaat nou eenmaal niet. De meeste soelers zijn veel te duur ingekocht en veel met grof verlies verkocht. Dat er nu weer naar de jeugd terug gegaan wordt is veel te laat zoals gewoonlijk. Jonge spelers die geen enkele kans kregen lopen gillend weg naar vaak mindere clubs die na 1 of 2 jaar de euro,s opstrijken. Even terug naar een jaar of 5 geleden toen de academie van Feijenoord onder leiding van Brard en Wim Jansen bovenaan stond . Let wel hiermee worden spelers bedoeld die echt opgeleid zijn vanaf de ctjes of hooguit de b tjes. Wat is er van over.? Barweinig. Duur aangetrokken managers van de Knvb moeten zeggen hoe het moet. Al of niet in samenspraak met van Geel. Helaas ben ik niet de enige die er zo over denkt. De vrienden van Feijenoord hebben de club gered maar worden als oud vuil weg gezet. Een zeer arrogante voorzitter van de raad van commisarissen bepaald met wat vriendjes wat er gebeurd. 1 van zijn vriendjes is van Geel die nooit bang hoeft te zijn voor ontslag. De aanstelling van directeur de Jong was dedruppel voor de vrienden om afstand te nemen van deraad van commisarissen. Helaas. Het wordt tijd dat er iets gebeurd. Ik wil het niet hebben over Amsterdam of Eindhoven. Laatdat voorlopig maar rusten.

Hoezo wordt er niks gezegd over het kampioenschap en bijbehorende champions league kosten? Dat is natuurlijk één van de redenen waarom er vorig jaar zoveel geïnvesteerd kon worden.. Nu staat er dat Feyenoord alleen de beker heeft gewonnen sinds 2006.

Grappig bericht want of Boetius er nou 30 of 2 had gemaakt. Als het geld op is is het geld op. Dus wat er over die aankopen wordt gezegd is niet relevant. Feyenoord heeft geinvesteerd en heeft 4 prijzen gewonnen dat zijn de feiten. Als het geld nu op blijkt te zijn is dat een hele teleurstellende conclusie na wat mooie jaren.

13 september 2018 om 09:48

Beetje Fc twente verhaal?
Boven je stand leven en slecht investeren...
maar wel over en nieuw stadion praten....
Dacht echt dat ze er weer een beetje bovenop waren

Ze zijn Allang geen topclub meer. Het is meer een subtopper. Utrecht vitess zijn net zo goed zo niet beter dan selectie feyenoord.

13 september 2018 om 10:13

Klopt, Utrecht en Vitesse hebben ook de afgelopen jaar 5 prijzen gepakt. Feyenoord loopt achter op PSV en Ajax qua mogelijkheden en dit seizoen ook op het veld. Vitesse en Utrecht komen hier bij lange na niet in de buurt. Eerst volgt AZ nog en daarna kunnen ze met Heereveen en Groningen uitvechten wie de nummer 2 wordt van de subtoppers.

Als het geld zoals nu gezegd bij Feijenoord er niet is moeten ze stoppen met aankopen (al dan niet transfervrij) van spelers zonder restwaarde zoals Van Persie en Clasie. Ja ze brengen nu wat extra's maar je eerste elftal is ook een ettalage waarin je je beste koopwaar presenteert. Zet daar twee jeugdspelers neer en die zullen voor meer verkocht worden dan wanneer ze alleen in de beloften spelen. Die spelers kun je dan voor een paar miljoen verkopen en investeren in (jonge) spelers (die je niet voor een paar miljoen maar voor 10 miljoen verkoopt. Je kunt dan ook wat vaker een miskoop doen. Nu moet elke speler die gekocht wordt er staan en lukken.
Daarnaast denk ik dat Feijenoord echt de boot heeft gemist met de beloften in de eerste divisie te laten spelen. Ze sluiten dan aan op een hoger niveau bij het eerste. Ajax en psv hebben hier veel profijt van.

13 september 2018 om 10:13

Ben ik het niet mee eens. Types als Elia, Kuyt en Van Persie heb je nodig. Voor ervaring, voor de balans maar natuurlijk ook voor kwaliteit. Want eigenlijk had jij dus Van Persie niet gehaald en Vente in de spits gezet. Dat is zo'n kwalitatief verschil wat niet bij Feyenoord kan.

Ik ben juist van mening dat Feyenoord moet proberen om regelmatig oudere spelers terug te halen en daaromheen talenten op te stellen. Je hebt dan een goede mix van ervaring, kwaliteit, talent en waarde.

Er vanuit gaande dat Clasie definitief overgenomen zal worden, kan je daarnaast Kokcu en Burger laten spelen. Clasie met ervaring (ik weet dat hij is gefaald in het buitenland maar heeft daar ervaring opgedaan, net als op het WK) met 2 talenten om hem heen. Ervaring, kwaliteit, potentie en waarde.

Hetzelfde zou voor Janmaat kunnen gelden over 1 of 2 jaar. Hij wil graag terugkeren. Wellicht krijg je dan iets van Janmaat, St. Juste, nnb en Malacia. Met St. Juste en Malacia heb je dan weer 2 spelers die over waarde beschikken. Janmaat zorgt voor ervaring.

13 september 2018 om 11:19

@rbn

ik vind Clasie echt een ouderwetse, statische middenvelder. ik hoop niet dat die definitief word vast gelegd

13 september 2018 om 11:25

Geef Clasie ff de tijd om weer wedstrijdritme op te doen. Praten over een paar maandjes verder. Als hij zijn oude vorm weet te behalen dan is hij van toegevoegde waarde. Zet daar eventueel een fysiek sterke en talentvolle speler als Burger naast en de minpunten van Clasie zijn opgelost.

Feyenoord is een club dat eigenlijk geen geld zou moeten hebben. Elke keer als er fininciele toestand aanwezig is, dan breken zeer leuke talenten door. En zodra er wat te besteden valt, dan worden er net-niet spelers gehaald voor veel te veel geld die al het talent weer in de weg zit.

Feyenoord had hun spits optijd moeten verkopen. Dan had men nog een miljoentje of 17 eraan overgehouden. Nu gaat die dat niet meer opleveren.
Het gat met Ajax en PSV wordt alleen maar groter.
Zo krijgt Ajax straks nog eens 50 miljoen premie wanneer ze aan een speciale competitie mee doen van alle champions league winnaars meedoen.
Daarnaast als je ziet wat voor waarde er daar op het veld staat: de ligt, frenkie, ziyech, vd beek, neres, tagliafico, etc en ervan uitgaan dat ze gemiddeld 20 miljoen opleveren dan zou dat al een puist geld zijn. Helemaal wanneer deze gaten weer met jeugd opgevuld/bijgevuld gaan worden...
Jammer eigenlijk

Martin van Geel is de man die zwaar faalt bij Feyenoord.
Spelers worden gehaald maar leveren uiteindelijk niks op.
Of moeten zelfs binnen een jaar alweer vertrekken...

Wanneer een bod van 15 miljoen op Jorgenssen komt, moet je hem gewoon direct verkopen!
Hetzelfde toen er veel interesse van Van Beek was....

lekker beleid bij Feyenoord. Van Geel die weigert om een scouting neer te zetten en denkt dat hij zelf scout is gooit bijna 30 miljoen weg aan miskopen. dan zet hij vervolgens volledig in op de jeugd omdat hij al het kapitaal heeft vernietigden er is niemand bij Feyenoord die ingrijpt. Feyenoord heeft de ambities van een topclub maar het beleid van een amateurclub

13 september 2018 om 11:16

Of Van Geel daadwerkelijk 30 miljoen heeft weggegooid moet nog blijken. Ik heb vertrouwen dat St. Juste, Haps en Berghuis voor aardig wat centen verkocht zal worden. Met Amrabat en Boetius heb je 6 miljoen terug. Larsson heb ik weinig vertrouwen in maar stel je voor als ie begint te draaien. Nog even afwachten dus.

13 september 2018 om 11:45

@rbn

die eerste 3 kunnen idd wel geld opleveren en van meerwaarde zijn voor Feyenoord maar er moet gewoon een scouting gaan komen. dat een TD de aankopen doet bij een topclub dat gaat helemaal nergens over. kijk naar een Ajax, die halen een Frenkie De Jong bv en die jongen gaat nu straks waarschijnlijk minimaal 50 miljoen opleveren en dit is geen toeval meer bij Ajax. die weten wel vaker spelers voor weinig geld te halen en te verkopen voor de absolute hoofdprijs, neem een Sanchez en Milik. bij Feyenoord zie je eigenlijk nooit meer zo een creatieve aankoop en daarom lopen we achter de feiten aan

13 september 2018 om 11:52

Ben het daar met je eens, ik zie liever constante focus op de jeugd, gecombineerd met enkele ervaren spelers. In de toekomst zie ik Janmaat, De Vrij, Wijnaldum en wellicht Fer wel terugkeren. Daarbij nog een paar versterkingen maar niet in de categorie: Vejinovic, Bilal, Amrabat, Boetius. Voor deze plekken moeten dan standaard opgevuld worden met eigen jeugd. Denk dan eerder aan kwalitatief aankopen zoals Elia en Berghuis.

13 september 2018 om 11:53

Ach, dit is Japie's standaard reactie: ''30 miljoen is weer verdampt'', terwijl - zoals jij terecht aangeeft en hij maar niet lijkt te beseffen - er voldoende spelers tussen lopen die voor genoeg geld verkocht kunnen gaan worden en je het daardoor weer terugverdient. Tijd om te ontwikkelen is er niet bij.

Anderzijds heb je met spelers als Berghuis ook mensen die het niveau omhoog tillen, wat bijvoorbeeld jeugdspelers ten goede komt.

13 september 2018 om 12:03

@mgvm

je ziet toch zelf duidelijk ook het verschil in het succes van het aankoopbeleid van PSV en Ajax en dat van Feyenoord mag ik hopen? Ajax haalt regelmatig ook spelers voor weinig geld zoals Sanchez en Frenkie De Jong. noem mij een aankoop van Van Geel die ook van dat kaliber is en dat geld gaat opleveren? ik ben heel benieuwd

de spelers die Feyenoord scout had ik als supporter ook nog wel kunnen verzinnen. er zit totaal geen creativiteit in het aankoopbeleid en dat zie je terug in de financien van Feyenoord en nu ook steeds meer in de sportieve resultaten. PSV en Ajax raken steeds verder uit zicht

13 september 2018 om 13:27

Waar haal je die 6 miljoen voor Amrabat en boetius vandaan? Dus jij denkt dat er clubs komen die 10 miljoen gaan betalen voor st juste Berghuis zou voor minimaal 15 moeten vertrekken om een béétje rendement te krijgen. Zal hij toch moeten gaan vlammen dit jaar.

13 september 2018 om 15:38

@ Bryan

3.5 Boetius, 2.5 voor Amrabat. Klopt, net als St. Juste maar kan eenmaal snel gaan zie Karsdorp.

14 september 2018 om 00:06

Sorry je hebt gelijk. Dacht dat boetius een stuk minder op had geleverd...

13 september 2018 om 11:54

Ondanks dit volgens jou vreselijk slechte beleid, toch zoveel prijzen de laatste jaren gepakt. Hoe bestaat het. Wat is er dan met die andere, prima geleide voetbalclubs aan de hand?

13 september 2018 om 12:06

@hellevoet51

1 indrukwekkende prijs imo wat het kampioenschap was. de beker was 2 keer een leuke troostprijs op een uiterst teleurstellend competitie seizoen en de Johan Cruyff schaal is een prijs waar ik echt niet warm of koud van word

ik had veel blijer geweest als Feyenoord via een 2e plek de voorrondes CL haalde dan de winst van die Knvb bekers of de JC schaal. daar heb je namelijk veel meer aan als je die doorkomt want dan verdien je aardig wat geld

je ziet nu zelf dat er uit nood word terug gegrepen op je de jeugd omdat er geen geld meer is ondanks de prijzen en jij wil nu gaan zitten beweren dus dat het beleid goed is? een TD die de aankopen doet ipv een scout wat een specialist is. dat zegt al genoeg over het beleid van Feyenoord momenteel imo. amateurisme ten top

Tsja, Nog steeds durf ik te zeggen dat Feyenoord een club is met een enorm potentieel. (misschien ijdele hoop). Rotterdam is een stad waar ondernemen werkwoord nummer 1 is. Feyenoord zou hier veel meer uit moeten kunnen halen.

Echter van mijn kant gezien, zit het imago van volksclub Feyenoord in de weg. De achterban is natuurlijk fanatiek en loyaal maar er gebeuren ook dingen waarmee menig bedrijf zich niet wilt identificeren.(ze gebeuren of de media doet het ons geloven. Perceptie is hierin leidend)

Daarom is het belangrijk dat het stadion/gebeidsontwikkeling er wel komt. Dit even los gezien of het huidige plan wel of niet goed is. Mocht Feyenoord nog te lang in de prachtige doch nostalgische kuip blijven hangen, worden we een soort Millwall dat trots is op zijn fanatieke achterban en oude stadion maar tegelijkertijd sportief steeds verder afdwaalt.

Het is grappig, want letterlijk iedereen zag dit aankomen. Teveel nutteloze dure gasten halen uit de Eredivisie of uit een scoutingsnetwerk dat enorm beperkt was, vervolgens zonder geld te zitten en noodgedwongen de weg omhoog gevonden met de jeugd. Om dan vervolgens weer enkel Eredivsie-aankopen te doen ipv de jeugd te laten doorstromen, waarvan de meesten niet hebben gewerkt, waardoor je nu teveel geld hebt uitgegeven aan spelers en je weer noodgedwongen moet focussen op de jeugd.

Het leuke was, dat ze zeiden dat Jong Feyenoord in de Jupiler League niet kon spelen omdat het te duur was. Een miljoen euro of zoiets. En daarna gaven ze 2 miljoen uit om Michiel Kramer van ADO over te nemen. Natuurlijk, bij spelertransfers kan je gespreid betalen en clubs doen dat meestal ook, maar het geeft ook aan waar hun prioriteiten liggen. En omdat dit soort dingen nou eenmaal altijd gebeuren bij Feyenoord, zal Feyenoord nooit aansluiten bij PSV en Ajax. Sterker nog, historisch gezien heeft Feyenoord dit vrijwel nooit gedaan. Het is altijd een club geweest dat schommelt in een rare limbo tussen absolute topclub onder PSV en Ajax en subtop boven de rest. Gaat ook niet veranderen. Er zijn niet genoeg innovatieve mensen bij de club betrokken en cultuurbewaking houdt dat soort mensen ook weg bij de club.

vorige 3 seizoenen was iedereen nog lovend over de aankopen en de eigen jeugd en nu zeggen de zelfde narren dat het helemaal kut is

13 september 2018 om 15:23

@johnuden

ik weet niet hoe het met de anders supporters zit maar ik ben al 5 jaar sceptisch over het aankoopbeleid van Van Geel. de aankopen van vorig seizoen vond ik ook weet niet heel bijzonder, destijds al niet. een paar prijzen waarvan ik alleen het kampioenschap echt indrukwekkend vond gaan mij geen zand in de ogen strooien. er is al jaren geen lange termijn beleid meer bij Feyenoord

je verkoopt Pelle voor 10 miljoen, laat vervolgens Kramaric lopen voor 2,5 miljoen en komt aanzetten met Kazim. Boetius haal je terug die al jaren niet meer presteerde, nu weer Clasie. ik kan vaak echt geen touw vastknopen aan het aankoopbeleid van Van Geel. er zit geen enkele gedachte, creativiteit of ambitie achter het aankoopbeleid van deze TD

Ik blijf het zeggen. Martin van Geel is een kei om inkopen te doen met een lege portemonnee. Maar geef hem geen miljoenen, want in combinatie met het zeer matige scoutingapparaat binnen Feyenoord ben je dat zo weer kwijt. Tel daarbij op dat hij een zeer beperkt onderhandelaar is met betrekking tot uitgaande transfers en je ziet waarom Feyenoord financeel blijft modderen.

Kas is leeg vraag min af wie hou je voor de gek hoe worden de spelers directie personeels en noem het maar op die werkt voor feyenoord dan betaald ?

Laten we nu eens vaststellen, dat Feyenoord en Ajax verschillende voetbalgrootheden zijn.
Feyenoord wil met alle geweld de status van Ajax bereiken, maar dat zal nooit gebeuren.
Ajax straalt in alle opzichten een professioneel voetbalbedrijf uit.
Het beleid van Ajax - met de juiste mensen op de juiste plaats - heeft er in de jaren toe geleid, dat de Amsterdamse club in sportief en financieel opzicht de Rotterdammers met afstand de baas is.
Het opportunistische ad-hoc-beleid van Feyenoord door de jaren heen dreigt de Kuip-club de aansluiting met de top in Nederland voorgoed kwijt te raken.
De suïcidale wanhoopspoging Feyenoord City zal hieromtrent zeker geen oplossing bieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord131
11.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

9 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Hellas Verona 8 0 1 0
2019/2020 Club Brugge 1 0 0 0
2018/2019 Club Brugge 24 1 4 0
2017/2018 Feyenoord 21 1 4 0
2016/2017 FC Utrecht 34 1 7 0
Laatste voetbalnieuws

Fraaie transfer lonkt voor volledig opgebloeide Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat gaat mogelijk promotie maken binnen de Serie A. De 23-jarige middenvelder is bezig aan een sterk seizoen in dienst van Hellas Verona en heeft zich inmiddels serieus in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren