Lof voor verdedigers PSV: ‘Hij kan fysiek wel mee in de Engelse competitie’

Maandag, 20 augustus 2018 om

Denzel Dumfries maakte deze zomer de overstap van sc Heerenveen naar PSV, dat ongeveer vijfenhalf miljoen euro betaalde voor de rechtsback. De 22-jarige verdediger maakt vooralsnog een goede indruk in het shirt van de regerend landskampioen, zo stelt Ron Jans, technisch manager van FC Groningen, vast bij Studio Voetbal.

Op de vraag van presentator Tom Egbers of Dumfries een nationale topspeler is, antwoordt Jans: “Nu nog niet, maar dat kan hij wel worden. Hij kan fysiek wel mee in de Engelse competitie. Hij heeft snelheid, kracht en lengte. Hij kopte tegen Fortuna Sittard ook nog bijna een corner binnen. Het is wel een kandidaat, want aan de rechterkant zijn we nog wel aan het zoeken naar wie daar moet spelen.”

Pierre van Hooijdonk is eveneens positief over Dumfries, maar prijst ook PSV-collega Angeliño, die deze zomer is overgekomen van Manchester City. “Hij was heel offensief (tegen Fortuna Sittard, red.), net als Dumfries. Daar is kwaliteit genoeg. Het geeft je team twee extra aanvallers. Hij (Angeliño, red.) beschikt ook nog over een geweldige voorzet. Dit krijg je erbij."

PSV neemt het dinsdag en volgende week op tegen BATE Borisov voor een ticket voor de groepsfase van de Champions League en Jans weet niet of de ploeg van trainer Mark van Bommel zich gaat kwalificeren: “Ik ben wel een beetje sceptisch geworden, omdat wij het internationaal jaren niet zo goed doen. Dan ben ik nog heel vriendelijk. Het verrast me niet als ze het halen.”


Poll

Verwacht jij dat PSV zich weet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door buitenspelgoal)

Dumfries heeft me tot nu toe positief verbaasd. Dendert op en neer, wint duels en is gevaarlijk. Soms nog wat onrustig en zijn voorzetten kunnen nog wat beter maar ik denk dat hij gaat slagen bij PSV.

20 augustus 2018 om 16:35

Viergever daarintegen kan misschien zijn plekje wel kwijtraken aan Obispo. Ik verwacht dat hij binnenkort wel een keer een kans gaat krijgen.

20 augustus 2018 om 16:51

Ik verwacht eerder dat er nog wel een centrale verdediger bij zal komen, niet voor de breedte maar voor de basis. Wat er bij PSV centraal in de verdediging staat is ook niet om over naar huis te schrijven.

20 augustus 2018 om 17:00

Ik zie iedereen altijd maar schreeuwen om Obispo maar ik vraag me af hoeveel hem daarwerkelijk vaak hebben zien spelen. Als Viergever zijn plek kwijtraakt zal dat zijn aan Sainsbury. Obispo kan het best een jaartje verhuurd worden zolang Isimat er ook nog is.

20 augustus 2018 om 17:00

Ik denk eerder dat Viergever zijn plek kwijtraakt aan Sainsburry. Die jongen gaat ons nog verbazen.

20 augustus 2018 om 18:00

Hoe groot talent is Obispo nou? Hoor al 2 jaar goede dingen over hem maar zie hem nauwelijks in het eerste.

20 augustus 2018 om 18:16

2 jaar geleden had PSV moreno bijvoorbeeld ook nog en was die jongen ook pas 17. Daarnaast was PSV vorig jaar gewoon kampioen en deed het duo schwaab-isimat het prima. Het is sowieso al niet de positie waar je veel wil wisselen want de defensie is gewoon de belangrijkste linie. Daarnaast is Obispo gewoon een groot talent, die er wel gaat komen maar niet ieder talent kan voor zijn 20e al wekelijks spelen.

20 augustus 2018 om 16:47

Ben er ook wel over te spreken, maar ik ben toch nog voorzichtig. Hoe vaak hebben we dit wel niet gezien de laatste jaren in de Nederlandse competitie? Ook Van Rhijn bijvoorbeeld deed het een aantal jaren geleden bij Ajax meteen erg goed en schopte het meteen tot Oranje in een tijd dat Oranje nog stukken beter was dan nu. Die is ook ver afgezakt.

20 augustus 2018 om 17:01

De rechtsback positie in Oranje heeft idd de laatste jaren vele talenten gekend die het om verschillende redenen niet hebben gereden. VD Wiel, prachtig WK, daarna totaal z'n focus verloren. V Rhijn, Tetë, Janmaat, Karsdorp met blessure pech.

Idd maar eens rustig kijken hoe Dumfries zich onwikkelt.

Dumfries kan met zijn kracht en snelheid ontzettend gevaarlijk zijn. Komt er vaak met gemak over heen. Hij moet nog wel veel leren want verdedigend en voetballend is hij nog niet zo goed. Maar ik denk dat hij bij PSV daarvoor wel op de juiste plek is. Deze jongen kan zo maar eens heel ver gaan komen.

20 augustus 2018 om 17:04

Ik vind het grappig dat iedereen van te voren zijn dat het Luckassen 2.0 was, alleen kracht, snelheid en inzet. Na 2 goeie wedstrijden is iedereen laaiend enthousiast. Laat maar weer zien hoe onvoorspelbaar het is.

20 augustus 2018 om 19:01

Wel typisch hoor. Inderdaad leuk dat Dumfries zoveel drive in het team brengt, hij verrast mij ook positief tot zover. Maar uiteindelijk heeft hij met zijn dramatisch uitverdedigen een net zo groot aandeel in de goal van Fortuna als Viergever. Toch wordt de één geprezen, en de andere onderuitgehaald.

Tegen Bate lijkt mij een uitstekende kans om de verdediging echt te beoordelen. Dat is een team dat beter dan ieder eredivisie team uit het niets kan scoren. Ik vrees dat als er achterin net zoveel risico wordt genomen als de laatste wedstrijden, dat het niet goed af gaat lopen.

Speelde bij Feyenoord om de hoek maar die kozen ervoor om Diks te huren. Had ook bij Ajax niet misstaan denk ik. Slechter dan Kristensen en Orejuela kan bijna niet. Had hij het mooi kunnen uitvechten met Veltman.

20 augustus 2018 om 17:25

Kristensen is een heel behoorlijke voetballer. Verdedigend moet ie nog stappen maken, maar aanvallend heel behoorlijk. Doet zeker niet onder voor bijvoorbeeld Dumfries.

20 augustus 2018 om 18:08

Dumfries speelt bij de kampioen terwijl Kristensens op de bank zit bij de nummer 2 omdat en middenvelder die ook nog wel wat fout doet volgens de trainer beter is. Voorlopig doet hij heel veel onder bij Dumfries.

20 augustus 2018 om 18:50

Precies. Een verdediger die aanvallend goed is maar nog stappen moet maken in het verdedigen.. Pppfff...

20 augustus 2018 om 18:03

Diks huren begreep ik wel. Dat Nieuwkoop opeens liet zien niet meer te kunnen voetballen is opmerkelijk. Als vervanger van Karsdorp was ie prima. Dat niveau ga je niet ook nog eens Dumfries halen.

En iedereen maar jammeren dat ie veel te duur was.. ik zeg veel te goedkoop! Hij gaat voor megabedrag weg binnen 2 jaar. Veel plezier met m.. hebben wij te weinig gehad (1 jaartje)

20 augustus 2018 om 16:59

Nou nou, een mega bedrag nog wel, iets met waan van de dag..

Hij heeft slechts een paar wedstrijden voor PSV gespeeld, er komt bij een topclub in Nederland wel wat meer bij kijken dan alleen een paar wedstrijden een voldoende halen, zeker als het even straks in het seizoen wat minder gaat.

Buiten dat is zijn start natuurlijk prima. Dat hij fysiek sterk was, was algemeen bekend. Dat maakt je in mijn ogen niet meteen PL materiaal, er zijn namelijk tal van spelers die het fysiek prima op orde hebben maar zodra er op een hoger niveau en sneller tempo gevoetbald moet worden, het af laten weten.

20 augustus 2018 om 17:12

Net zo opportuun als de heren bij Tom aan tafel. Hij doet het leuk, maar hij heeft nog genoeg te verbeteren. Enorme beginnersfout in de wedstrijd om de JC Schaal en afgelopen zaterdag leidde hij de 1-1 in met een fout en inadequaat ingrijpen.

Zo wordt iedereen na een paar goede wedstrijdjes in de zwakke Eredivisie bejubeld. Laten we nu eerst afwachten hoe hij zich staande houdt straks in Europa, te beginnen morgen tegen Borisov. Dat is toch het podium waar je het best een indicatie krijgt van de kwaliteiten van een speler. En laten we hopen dat hij, net als de rest van Psv, morgen uitblinkt en een goede uitgangspositie neerzet.

20 augustus 2018 om 17:49

Ik heb het idee bij dumfries, zoals bij Heerenveen zichtbaar was, dat hij steken laat vallen zodra de tegenpartij vaker in de aanval komt. Verdedigen is namelijk niet zijn sterkste punt, maar dat valt bij PSV niet zo op aangezien PSV vaak bovenliggend is. Hetzelfde geldt voor angelino, veel loopvermogen en snelheid, maar verdedigend uiterst matig. Maar Europees wordt voor zo'n spelers de test of ze hogerop kunnen of dat PSV/eredivisie het eindstation is.

Ik moet zeggen dat ik wel te spreken ben over allebei de nieuwe backs van Psv. Dumfries doet me best een beetje denken aan Willems in zijn beste tijd. En hoe Angelino tegen Fortuna de 0-1 voorbereidde, dat was ook echt klasse.

Op dit moment 72% denkt dat PSV de groepsfase gaat halen. Waar is dat op gebaseerd? Is het gewoon hoop? Waarschijnlijk denkt 70% ook dat Ajax het gaat halen tegen Kiev. Waarom vraag ik me dan af. Ik hoop dat ze het beide halen zou geweldig zijn maar als je mij vraagt hebben ze beide maar 25% kans. Die teams zijn gewoon kwalitatief beter.

20 augustus 2018 om 17:05

Omdat de selectie van Psv 10x zoveel waard is als die van Bate. De selectie van Ajax is ruim drie keer meer waard dan die van Kiev. Een van de belangrijkste pijlers om de waarde te bepalen is kwaliteit. Oftewel kwalitatief zijn de selecties van Psv en Ajax sterker. Vandaar dat het merendeel verwacht dat beide de CL gaan halen.

20 augustus 2018 om 17:22

Sjees weet nagenoeg zeker dat een handje vol mensen hiero daadwerkelijk weten wat de kwaliteiten zijn van de kiev en Bate spelers....

20 augustus 2018 om 17:43

Als jij dat oprecht denkt, valt er flink rendement te halen bij de bookmakers voor jou. De odds weergeven namelijk dat de kans dat PSV de groepsfase Champions League haalt 80 procent is. Put your money where your mouth is.

20 augustus 2018 om 18:14

Ik weet niet of ze kwalitatief sterker zijn, maar ook in de voorronde EL hebben we weer gezien dat de Nederlandse ploegen nog steeds naïef zijn.

Dumfries doet het tot nu toe inderdaad goed. Maar we moeten ook niet overdrijven. Hij was ook direct verantwoordeijk voor de 1-1 tegen Fortuna door de bal heel nonchalant in de voet van een tegenstander te schieten. Qua spelintelligentie moet hij nog stappen zetten. Verder is hij fysiek goed en lekker fel. Qua loopvermogen zit het ook goed.

Wat Angelino betreft.. Die is aanvallend gewoon top. Het is ook een speler met heel veel durf. Daar gaan de supporters echt van smullen. Maar verdedigend moet hij feller worden want daarin is hij te kwetsbaar. Je hebt internationale topbacks zoals Marcelo die aanvallend super zijn maar vededigend fel en agressief zijn. Zo fel en agressief moet Angelino ook worden. Al met al heeft PSV momenteel twee hele goede (zeer aanvallende) backs.

Ben erg blij met deze twee backs. Echter is er een minpunt: als ze aanvallen is er niemand die ze overbrengt. Zag het zaterdag ook weer. Dan staan ze met zijn tweeën voorin en staan schwaab en viergever tegenover 2 man. Ik weet niet wat de afspraken zijn maar dat kan niet kloppen. Verder zijn we er niet heel erg op achteruit gegaan ten opzichte van vorig jaar. Dumfries vangt het gemis van arias goed op. En angelino is een verbetering ten opzichte van brenet.

20 augustus 2018 om 19:57

Aanvallend zijn de twee heren inderdaad echt een versterking voor ons! Verdedigend kan het nog beter. Ik heb nu het idee dat het aanvallendere spel ten opzichte van vorig seizoen ook een beetje op de kwaliteiten van Dumfries en Angelino is afgestemd. Maar tot nu toe vind ik dat ze het allebei prima doen. Vooral Angelino mag verdedigend nog wel wat feller en geconcentreerder zijn, maar wat een bewegingen van hem ook weer bij die goal van Lozano. Komt wel goed dit.

Dumfries doet het gewoon uitstekend. Aan de linkerkant doet Angelino het ook goed, maar ik vind het evengoed wel link met die twee. Ze zijn niet echt met verdedigen bezig, met name Angelino. Ik denk dat het voor Van Bommel de uitdaging wordt om te kijken hoe het team in balans blijft tegen een sterkere tegenstander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 22 3 3 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Sparta Rotterdam 31 1 9 1
2015/2016 Sparta Rotterdam 31 1 8 0
Laatste voetbalnieuws

Dumfries reflecteert in aanloop naar topper: ‘Op de wc ga je nadenken, hè’

Denzel Dumfries bereidt zich met PSV voor op de kraker tegen Feyenoord van zondagmiddag. Hoewel Dumfries het levenslicht zag in Rotterdam, had hij nooit een voorkeur voor Feyenoord. "Ik maakte vroeger...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren