Update: ‘We volgen veel spelers, maar we gaan waarschijnlijk niet voor Pogba’

Dinsdag, 14 augustus 2018 om

Barcelona wordt sinds enkele weken met Paul Pogba in verband gebracht. De middenvelder is naar verluidt ongelukkig bij Manchester United vanwege zijn moeizame relatie met manager José Mourinho en beet vrijdag op zijn tong toen de Fransman naar zijn situatie op Old Trafford werd gevraagd. “Er zijn dingen die ik kan zeggen en er zijn dingen die ik niet kan zeggen, anders krijg ik een boete”, verzekerde Pogba.

Engelse en Spaanse media verzekeren dat zaakwaarnemer Mino Raiola en Barcelona al tot een vergelijk over de persoonlijke voorwaarden van de wereldkampioen zijn gekomen. Voorzitter Josep Maria Bartomeu weigerde zondagavond de vermeende belangstelling voor de ex-speler van Juventus te ontkennen. “Of Pogba komt? Jullie weten dat ik nooit over voetballers van andere clubs praat”, verzekerde hij na de Supercopa-winst op Sevilla (2-1).

“Ik respecteer de andere clubs. We hebben nog twintig dagen. We zullen zien welke spelers kunnen komen of kunnen vertrekken. Woensdag spelen we om de Trofeo Gamper en in het weekeinde wacht de eerste competitiewedstrijd… Wat betreft spelers zullen jullie bij technisch secretaris Eric Abidal moeten aankloppen, of iemand anders van de technische afdeling zoals Ramon Planes of Pep Segura. Er is nog tijd om zaken te doen.”

Trainer Ernesto Valverde koos in Tanger ervoor om Marc-André ter Stegen in de basis te zetten. Toch wil hij graag dat Jasper Cillessen niet vertrekt. “Ik heb met Jasper gesproken voor de wedstrijd. Ik ga de inhoud van ons gesprek hier niet delen, maar we willen dat hij blijft. We zijn erg tevreden over hem. We hebben twee goede doelmannen nodig en die hebben we nu. We rekenen op hem.”

Update 14 augustus 18.51 uur - ‘We volgen veel spelers, maar we gaan waarschijnlijk niet voor Pogba’
Ariedo Braida denkt niet dat Barcelona deze maand gaat proberen om Paul Pogba te kopen of huren van Manchester United. De bestuurder van de Spaanse topclub erkent dat de Franse middenvelder ‘een geweldige voetballer’ is. “We volgen veel voetballers, maar we gaan waarschijnlijk niet voor Pogba”, verzekert de Italiaan, verantwoordelijk voor de internationale afdeling van de Catalanen, in gesprek met Tuttosport. “Vandaag de dag wordt er meer over geld dan over voetballers gesproken. Het belangrijkste is dat er goed wordt gekocht en dat er geen fouten worden gemaakt.”


Poll

Zou Barcelona er goed aan doen om Paul Pogba aan te trekken?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door therealronaldo)

Nog twintig dagen, wat een grap die transferwindows. In England beginnen ze de volgende dag aan speelronde vier...

13 augustus 2018 om 08:34

Dat is altijd al zo geweest, dus pech voor Engeland. Gaan we nu ineens zagen over het feit dat de transferperiode te lang duurt? Wat een gezever ook alweer.

13 augustus 2018 om 12:51

Denk dat dit best snel gaat veranderen. De FA heeft hier het voortouw in genomen wat ik ook goed vind, zij zijn de enige competitie waar bijna alle clubs een extreem hoog bod nog altijd kunnen weigeren omdat ze er financieel zo goed voorstaan. Voor degradatieclubs kan die ene sterspeler behouden ipv verkopen het verschil zijn tussen erin blijven of niet (zie Siggurdsson bij Swansea bijvoorbeeld) dus er moeten al bizarre bedragen worden geboden willen zelfs degradatiekandidaten gaan verkopen zonder dat ze een vervanger kunnen kopen. En ik zie Spaanse clubs buiten de top drie niet zomaar een extreme premie betalen voor een speler uit de BPL die eventueel weg mag, dus de markt in Engeland zit zo goed als op slot. En ik denk dat de rest best snel zal volgen.

Wat betreft Pogba, Barcelona heeft echt geen kans om hem te halen. Hij is de allerbelangrijkste speler van de club die ze voor 100 miljoen hebben gehaald en zelfs homegrown is. Zelfs een Neymar bedrag zou niet genoeg zijn aangezien ze zonder Pogba of vervanger van Pogba denk ik echt niet goed genoeg zijn om CL voetbal te halen bijvoorbeeld. City en Liverpool zijn sowieso beter, en Spurs en Chelsea tegen een United zonder Pogba ook.

13 augustus 2018 om 13:41

Als ze dat willen doorvoeren, goed dan. Maar daar zullen wel een paar jaar over moeten gaan aangezien de Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 en de rest van Europa nog altijd wel hun inspraak hebben. Als Engeland dat wil doen, geen probleem. Maar zo makkelijk zal het allemaal niet gaan in de rest van de voetbalwereld.

Wat betreft Pogba: ik hoef hem nooit te zien in een shirt van Barcelona, is totaal onnodig en ik hoop dat het bestuur van Barca dat eens gaat beseffen. En al helemaal niet het bedrag waard wat voor Neymar werd betaald.

13 augustus 2018 om 08:35

Daarom is hij daar ook al dicht

13 augustus 2018 om 10:34

Moet eigenlijk wel gelijk getrokken worden. Het is zo natuurlijk verwarrend en ongunstig voor vele clubs. Gewoon allemaal tegelijk beginnen en eindigen. Even naast jouw reactie, ik hoop echt dat Pogba bij United blijft. Bij United kan hij echt een legende worden en het zou zonde zijn als hij door de onenigheid met Mourinho, de trainer waar veel fans ook klaar mee zijn, vertrekt. Barca is een prachtige club, maar daar wordt hij één van de vele grote namen. Hoop dat hij dezelfde keuze als Griezmann kan maken. Hij moet ook niet vergeten dat zowat de hele voetbal wereld hem onderschatte of voor de gek hield na zijn transfer, terwijl de United fans altijd achter hem stonden. Na het WK is hij opeens weer top en willen ze hem wel.. Blijf waar je gewaardeerd wordt zou ik zeggen.

Pogba heeft van die verrassende afstandspogingen zoals we gisteren bij Dembele's doelpunt ook zagen en zoiets zie ik graag bij Barcelona vaker, want soms komen ze aanvallend gewoon niet door bepaalde verdedigingen. Zo een onverwachte schot kan een doelman aardig verrassen en wedstrijd open schudden.

Pogba brengt naast zijn voetballende kwaliteiten ook sfeer met zichzelf mee wat goed is voor teamchemie lijkt me. Iets wat je bij Marcelo en Dani Alves ook vaak ziet.

Ik zie hem graag komen, maar weet niet wie allemaal opgeofferd gaan worden voor zijn komst en hoeveel United verwacht.

13 augustus 2018 om 07:37

Als je pogba haalt dan moet je naar mijn idee gewoon rakitic en Denis of Rafinha weg doen. Rakitic begint toch oud te worden en daarnaast kan zijn loop vermogen worden opgevangen door Roberto of AV. Het liefst zie ik pogba helemaal niet komen en gewoon lekker roberto met couthino en busi op het middenveld. Maar ja als je pogba kan krijgen voor een goede prijs kan je et altijd proberen in een voetballende ploeg is et gewoon een beest.

13 augustus 2018 om 07:59

Pogba is natuurlijk nooit voor een 'goede prijs' te halen.

Sowieso lijkt het mij dat hij momenteel onmogelijk te halen is aangezien de Engelsen geen spelers meer mogen kopen, maar buiten dat is hij de belangrijkste speler van United.

Het gaat gewoon een vermogen kosten als je hem wil halen.

13 augustus 2018 om 08:06

Daar heb je helemaal gelijk in. Ik bedoel meer eigenlijk dat als je rakitic en rafinha kan verkopen voor 60-70 mil en dat pogba 100-120 mil kost dat je het dan moet doen. Ik denk echter dat je gewoon gelijk hebt en dat je aan hem minimaal 200 mil kwijt bent dus ik zou het gewoon laten gaan

13 augustus 2018 om 08:50

Heb je Rakitic wel gevolgd tijdens het wk? Een speler van dat kaliber kan zeker nog iets toevoegen aan het elftal. Hij is een beetje overal goed in, een echte middenvelder dus. Kan nog drie jaar mee.

13 augustus 2018 om 09:06

Pogba was afgelopen weekend ook heel goed in een minder voetballende ploeg.

13 augustus 2018 om 11:49

United heeft hem voor 100mil gehaald en hij heeft laatst een WK titel op zijn naam geschreven. Tenzij Barca richting de 250mil wilt gaan is dit niet te doen.

Geeft Barça nog een middenvelder nodig? Als ze hem wilden dan was Vidal niet persé nodig geweest...

Lekker geïnteresseerd in Pogba blijven. Maar denken ze nou echt in Barcelona dat United nu een van hun beste spelers laten gaan. Als ze zelf geen nieuwe spelers kunnen halen? Uit Engeland valt er weinig meer te halen.

14 augustus 2018 om 19:34

Als united blijft vasthouden aan Mourinho, steeds meer glans verliest van hun imago, lekker saai en defensies blijft spelen en minder betekenis krijgt in de nationale en internationale competities gaan zulke sterspelers allemaal weg en komen er alleen maar mindere spelers voor terug. En dat weten clubs als Barca, PSG en city maar al te goed. Dus ja lekker geïnteresseerd blijven want ontevreden spelers dalen in waarde en mogen uiteindelijk altijd weg als er grotere clubs voor de deur staan😉

14 augustus 2018 om 19:58

Geloof me dat Pogba echt naar Barca gaat als FCB en de technische staf daarvan het willen. Zowel Pogba als Raiola hebben een uitstekende relatie met Abidal, die nieuwe TD van Barca. Een paar terug zou Pogba naar Barca komen als Joan Laporta met Abidal verkozen zou worden als nieuwe voorzitter en TD. Dit mislukte toen maar Abidal zit nu wel op die stoel. Raiola wilt zijn cliënt bij een top club onderbrengen vanwege de verstoorde relatie tussen Pogba en Mourinho. Na United blijven er dan twee clubs over en dat zijn Real en dus FCB.

14 augustus 2018 om 21:51

Geloof me dat het zo niet werkt. Ten eerste als dat zo is moet er gewoon een dikke bedrag betaald worden. Ga maar op dit moment van uit ergens rond 150 miljoen euro. Barcelona heeft hun portemonnee al opengetrokken voor coutinho en dembele om weer een speler te halen voor meer dan 100 miljoen is niet zo makkelijk. Wat betreft abidal en pogba dat ze matties zijn kan best zo zijn. Maar ik zie nergens waar raiola een slechte relatie met utd moet hebben. Vee van zijn clienten hebben of spelen bij man utd. En utd heeft raiola gewoon blij gemaakt door pogba te kopen en hem een aardig bedrag te betalen.

16 augustus 2018 om 20:56

Raiola heeft aardig gespekt met de transfers naar United. Echter een nieuwe transfer naar Barca voor zijn “top” cliënt zorgt weer voor meer geld in het laadje. Tegelijkertijd kan Mourinho en United niet ontkennen dat er een verstoorde werkrelatie ligt tussen speler en trainer. Dit is voor Raiola en eventuele geïnteresseerde clubs gunstig.

Barcelona koopt ook alles en iedereen. Ben benieuwd wat de omzet is van Barca op dit moment.

13 augustus 2018 om 08:32

900 mil over het vorige seizoen

13 augustus 2018 om 09:50

Met 13 miljoen winst. Die winst wordt dit seizoen een dik verlies.

13 augustus 2018 om 12:53

Winst zegt niet zoveel zolang je maar genoeg cash flow blijft houden kan je gewoon blijven investeren.

13 augustus 2018 om 09:05

Alles en iedereen is weer overdreven en klinkt als napraten weeral. Wel is het zo dat ze 'duur' kopen, kan ook niet anders want clubs weten dat Barca geld te spenderen heeft. Net zoals Real, Juve en Bayern.

Op Vz kan je de in en uit transfers bekijken van La Liga. Daar zal je wel zien dat de transfers van Barca best meevallen in vergelijking met de andere clubs.

13 augustus 2018 om 10:27

Het is gewoon een feit dat Barça tegenwoordig gezellig meedoet met de transfer gekte. Pogba willen terwijl je Vidal gehaald hebt, Malcom kopen terwijl je Dembélé hebt. Tja ik had eerder een nieuwe spits verwacht gezien de leeftijd van Suárez en een verdediger, die ook kwam in de vorm van Lenglet. Maar de roemruchtige jeugdopleiding lijkt wel compleet door de wc gespoeld de afgelopen transferwindows...

13 augustus 2018 om 13:11

Er moet weer een ploeg opgebouwd worden en dat kan je niet enkel rond jeugdspelers doen. Puyol, Valdes, Xavi, Iniesta. Dat soort spelers komen niet vaak voor. Het is geen fabriek die keer op keer dezelfde spelers voortbrengen he. Met Busquets, Messi, Pique, Sergi Roberto lopen er toch nog steeds vier spelers. Ja ok, ze gaan al een tijdje mee maar noem me eens een topclub die minstens 2 sleutelspelers in haar gelederen heeft uit de eigen academie? Buiten Bayern kan ik geen andere club bedenken.

Er zullen wel weer jeugdspelers volgen, maar dat zal niet van vandaag op morgen gebeuren.

14 augustus 2018 om 19:42

@JvL-United

Wat is nou precies jouw punt om het zo te benadrukken dat Barcelona net als andere topclubs ook fors investeert?

14 augustus 2018 om 19:36

Zie meer Barca shirtjes op straat in Nederland dan die van United. Zal In de rest van de wereld niet anders zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

845 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Mourinho: ‘Ik denk dat hij de meest waardevolle speler ter wereld is’

Kylian Mbappé kent met 30 doelpunten en 15 assists in 34 officiële wedstrijden een uitstekend seizoen. José Mourinho is onder de indruk van de prestaties van de pas twintigjarige Franse aanvaller....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren