Van Bronckhorst ‘schaamt’ zich: ‘We hebben de doelpunten cadeau gegeven’

Donderdag, 9 augustus 2018 om

Feyenoord blameerde zich donderdagavond met een 4-0 nederlaag tegen AS Trencín. De Rotterdammers keken bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan en staan voor een haast onmogelijke taak om zich alsnog te plaatsen voor de vierde voorronde van de Europa League. Trainer Giovanni van Bronckhorst verscheen na afloop met schaamrood op de kaken voor de camera’s van RTL7.

“Dit is een dik verdiend verlies. Ik schaam me voor het vertoonde spel en voor de manier waarop we vandaag op het veld stonden. Maar uiteindelijk ben ik hier verantwoordelijk voor. We hebben niet kunnen brengen wat we normaal kunnen. We hadden er echt nog veel meer tegen kunnen krijgen. Het was ver onder de maat”, concludeert Van Bronckhorst, die stelt dat het een ‘understatement’ is dat zijn ploeg beter had gekund.

“Niemand heeft zijn niveau gehaald. We hebben de doelpunten gewoon cadeau gegeven. Als je zo voetbalt, is het heel moeilijk om wedstrijden te winnen”, vervolgt de oefenmeester van de Rotterdammers. Hij sluit niet uit dat Feyenoord de boel nog kan omdraaien in de return, die volgende week in De Kuip wordt gespeeld. “Het wordt heel moeilijk. We zullen anders op het veld moeten staan dan vandaag. Maar er is een kans, hoe moeilijk het ook wordt.”

“De grootste tegenstander zijn wij zelf. Dat mag niet en daar heb ik nu nauwelijks woorden voor. Deze wedstrijd moeten we nu verliezen en meenemen. We hebben de goals cadeau gegeven en zo is het wel heel moeilijk om wedstrijden te winnen”, besluit Van Bronckhorst. Voor Feyenoord wacht nu komende zondag de uitwedstrijd tegen De Graafschap, waarna volgende week donderdag de return tegen AS Trencín in De Kuip op het programma staat.


Poll

Gaat Feyenoord zich alsnog plaatsen voor de vierde voorronde van de Europa League?


Gerelateerd

75 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Heb met grote verbazing zitten kijken, na feest vieren na de JC Schaal na dit wat een drama en zeg ik het nog netjes. Van beek was toch in de belangstelling in Italië man wat een slechte voetballer zeg. Zo jammer want Nederland kan de punten wel gebruiken.

9 augustus 2018 om 22:45

Poe poe wat een feest zeg de jc schaal.. Gewoon een veredeld oefenpotje dat in het teken staat van het begin van het voetbalseizoen. Vanavond ging het er echt om en is in 1 klap je seizoen mislukt. Ook onbegrijpelijk dat RVP de jc wel meespeelt en vanavond niet.

9 augustus 2018 om 22:55

Ben het met je eens behalve met RVP. Die moet je niet op kunstgras laten spelen, dan ligt hij gelijk 3 maanden uit de roulatie.

9 augustus 2018 om 23:21

Nou je zult zien dat ze hem in de Eredivisie wel gewoon laten spelen op kunstgras! Zijn aanwezigheid / leiderschap vandaag had miss toch het 1 en ander teweeg gebracht denk ik.

10 augustus 2018 om 00:43

@elmo1908

Misschien wel , mischien niet. Maar als je EL voetbal echt belangrijk vind, dan moet je dat risico nemen, zeker als Jorgenssen niet beschikbaar is.

Dan spaar je hem in de JC zodat hij vanavond het verschil kon maken.

10 augustus 2018 om 01:54

Dus feyenoord heeft een speler die niet op kunst gras kan spelen? Lekker dan in de NL competitie, daar heb je dus niks aan ook al aangezien het feit dat hij ook geen hele wedstrijden kan spelen want daar is hij te oud voor. Succes Feyenoord zou ik zeggen dan.

Ik mag toch hopen dat er nu wat ogen weer geopend gaan worden na de blamage van deze Meester-tacticus die nu toch zijn dieptepunt heeft bereikt. Ik zei aan het einde van vorig beschamend seizoen al dat ik hoopte dat Feyenoord de beker niet zou pakken, want dat zou beteken dat deze prijzenpakker weer een jaartje mocht blijven. Helaas was het, door wederom een makkelijke loting, weer een prijs erbij waardoor de meute weer wat te vieren had en het rampzalige competitieresultaat op de achtergrond bleeft.

Wat heeft deze man ons nou gebracht? Begin niet over het incidentele kampioenschap waar G. Van Bronckhorst geen significant aandeel in heeft gehad. Het elftal werd aan de hand genomen door enkele excellerende spelers waarbij Kuyt degene was die de boel op sleeptouw nam. Van Bronckhorst was op papier de manager, meer niet. Het eerste seizoen met G.v.b eindigen we op 21 punten achter de koploper, vorig seizoen vierde op 17 punten achterstand. En dan was er ook nog die hopeloze CL-campagne met dat werkelijk waar tenenkrommend commentaar na elke wedstrijd dat Feyenoord ''aan het groeien'' was. De overwinning tegen Napoli zorgde werkelijk waar voor plaatsvervangende schaamte. Een overwinning op een ploeg die niks meer had om voor te spelen werd gevierd als een klein kampioenschap, terwijl het gewoon een kansloze bedoeling was elke CL-wedstrijd.

We kijken al meer dan 3 jaar naar voetbal wat zich niet ontwikkelt, waar geen duidelijk idee achter zit of spelers die uberhaupt beter worden. Hoe kan het dan toch zijn dat deze man zoveel krediet krijgt? Ik vind dat het management hier ook zeker niet ongeschonden uit mag komen. Totaal geen topsport klimaat wat er wordt nagestreefd. Middelmaat volstaat prima volgens de mannen in het Maasgebouw. M. Van Geel die met een dunne portemonnee vindingrijk is, maar wanneer het potje weer wat gevuld wordt meer dan 30 miljoen uitgeeft aan middelmatige Eredivisiespelers, waarbij alleen Berghuis van meerwaarde is gebleken. Waarom wordt er bij Feyenoord niet aan iets gebouwd? Wat is nu het lange-termijn plan om structureel prijzen te kunnen blijven pakken en ook in Europa eindelijk ons mannetje kunnen staan. Spelers weer voor serieuze bedragen te verkopen zoals Ajax en PSV doen. Waarom is gelijk de hele financieel injectie die is verkregen door het kampioenschap en de aansluitende CL-inkomsten gelijk over de balk gesmeten? Waarom is het scoutingsapparaat niet verbeterd? Waarom wordt de jeugd zo genegeerd, en alleen ingezet wanneer er de absolute noodzaak ertoe leidt ze te gebruiken? Waarom spreekt Jan de Jong na een werkelijk beschamend seizoen zo zijn vertrouwen in Van Bronckhorst uit dat hij zelfs een soort Wenger rol in hem ziet? Ik ben bang dat ze elkaar de hand boven het hoofd houden waardoor er waarschijnlijk op korte termijn niks gaat veranderen.

9 augustus 2018 om 22:25

Afgaande op de afgelopen seizoenen lijkt me V Bronckhorst een prima trainer.

Voor een middenmoter in de Eredivisie.

Hij maakt op zich geen rare beslissingen met de opstelling, zet een logische tactiek neer, is altijd rustig en aanspreekbaar in de media.

Echter, om een club al Feyenoord op een hoger niveau te brengen, zowel in de ED als Europees heb je een coach nodig die er modernere ideeën op na houdt. Die een moderne versie van de Hollandse School speelt, zoals Trencin vandaag deed. Dat is hij niet.

9 augustus 2018 om 22:50

En een team beter maken, spelers individueel beter maken. Dat heb ik Gio nog nooit zien doen, dat is het ergste puntje nog. Het is al lang tijd voor wat nieuws bij Feyenoord.

9 augustus 2018 om 22:58

Dat laatste was ik vergeten. Er lopen talentvolle spelers bij Feyenoord rond, zoals bij elke Nederlandse (sub)top club, maar dat zie ik idd ook niet.

9 augustus 2018 om 23:37

Als je Koeman voor de groep zet,gaan de spelers echt niet opeens beter combineren en Trencin met 5-0 verslaan hoor. Feyenoord is juist prima bezig door zich volledig te focussen op een goede start vd competitie.
Die hele EL is pure verspilling van tijd en energie .

10 augustus 2018 om 00:09

'die hele EL is pure verspilling van tijd en energie'.

Wel, dat is ook een mening. Gelukkig heeft geen sporter ter wereld deze houding. Je wilt je toch meten met de best mogelijke concurrenten? Voor een voetbal club betekent Europees voetbal geld, eer en ook ontwikkeling van je spelers.

Denk je dat in andere sporten atleten zouden zeggen: 'heel mooi die Olympische Spelen, maar ik focus me puur op het Nk'?

9 augustus 2018 om 22:29

Mooi hoe resultaten na een paar tegenvallende resultaten altijd teniet gedaan worden. Weet nog dat Cocu er opeens niks meer van kon na Osijek vorig seizoen, en zijn kampioenschappen ‘incidenten’ waren. Dat zeggen de opportunisten, en daar ben jij er 1 van. Je ziet dit als de maat, terwijl dit juist de uitzondering. Gelukkig ben ik niet voor Feyenoord, maar het opportunisme herken ik bij elke club... ik heb me in de loop van jaren ook gelukkig aangeleerd altijd realistisch te blijven, ook in goede tijden.

9 augustus 2018 om 23:11

Slappe reactie op een goed onderbouwd verhaal. Blindevogel legt toch duidelijk aan dat Feyenoord structureel wanpresteert, met dit als absolute dieptepunt. Als je zijn reactie opportunistisch noemt, heb je het volgens mij niet goed gelezen.

9 augustus 2018 om 23:34

PSV is anders omdat ze daar redelijk constant gepresteerd hebben

9 augustus 2018 om 22:29

Mooi verwoord.. Zo blind ben je blijkbaar niet. Je hebt helemaal gelijk.

9 augustus 2018 om 23:01

Dit verhaal heb je denk ik meteen ook over AZ geschreven. Precies hetzelfde verhaal.
Van der Brom en Van Bronckhorst die gewoon mogen blijven zitten na matige optredens tegen Ajax en PSV steeds en in Europa er al die jaren amper wat van gebakken hebben.

9 augustus 2018 om 23:49

Dit, maar dan ook precies dit is aes wat er nu verkeerd gaat. Er wordt zo blind gestaard op die prijzen. Geen enkele speler is beter geworden en er is geen enkele lijn in het spel. Om te janken. Zo ga je dus nooit structureel aanhaken.

10 augustus 2018 om 00:02

Het is alsof ik mezelf hier hoor praten, het voelt zo bizar duidelijk aan dat je jezelf afvraagt want V geel zelf zou denken nu? Man, de prijzenpakkrnenrennienek

10 augustus 2018 om 00:16

Het probleem zit hem ook in de technische staf. De Jong begrijpt niets van voetbal en riep vorig jaar halverwege een dramatisch seizoen dat Gio een Wenger-rol zou moeten krijgen. Van Geel is te druk bezig met zichzelf en heeft ook geen tactisch vernuft. Gio vind ik nu gewoon arrogant worden. Met zijn "de grootste tegenstander zijn we zelf." Hij geeft totaal geen tactische feedback en als hij tactisch wat beter had gekeken dan had hij na de eerste 10 minuten al ingegrepen, maar hij greep helemaal niet in. Zijn prijzen met Feyenoord zijn niet knap. Psv en Ajax kijken nauwelijks om naar de beker en je ziet ook nergens de 'hand van Gio' terug in het spel

Met zo'n prestatie moet je toch gewoon ontslagen worden???

9 augustus 2018 om 22:22

Mwah, de verwachtingen liggen wat lager dan in amsterdam. En blijkbaar begint het tellen van prijzen sinds kort vanaf het meest recente seizoen dat ajax geen prijs meer won, dus in rotterdam hebben ze nogal veel prijzen geschonken gekregen van gio. Zal dus wel meevallen 😉

9 augustus 2018 om 22:42

Nouja, eigenlijk begint men met het beoordelen van Gio vanaf zijn begin. Feyenoord begon toen prijzen te pakken. Dat Ajax sindsdien niets meer won heeft daar weinig mee te maken. Maar het is nogal raar om Gio te beoordelen en dan de prijzen (of juist het gebrek daaraan) uit 2010 mee te nemen in de beoordeling.

Ik ben er verantwoordelijk voor. En daarna weer over tot de orde van de dag. Jammer, het is niet gelukt. Niet gegaan als gehoopt. Volgende keer beter.

En daarmee zie je het verschil tussen de absolute top in Nederland. Keizer haalde geen Europees voetbal bij Ajax, met de kerst was hij weg. Van Brockhorst zit gewoon prima en stabiel. Alles nu op de beker en de eredivisie, verder niets aan de hand.

9 augustus 2018 om 22:27

Ben ik met je eens GIO had allang ontslagen geweest als hij bij Ajax zat dat is het verschil. Bij Feyenoord mag hij gewoon doorgaan met aanmodderen deze man moet gewoon weg. GIO bedankt voor je bewezen diensten maar we zijn nu echt wel klaar met jouw als trainer. Liever die Moniz halen dat is teminste een man met visie die weet wat hij doet. Of Henk Fraser zou ik ook een goede vinden voor Feyenoord. Feyenoord moet ook vind ik afscheid nemen van die net niet spelers door selecteren. Ook de aankopen van Feyenoord zijn echt dramatisch ST Juste en Haps zijn alleen maar geblesseerd geweest. Daar heb je vrij weinig aan gehad maar die kunnen het niveau wel aan denk ik. Jongens als Larsson Boetius Amrabat Ayoub Toornstra Van der heijden daar win je de oorlog niet mee. Dan heb je nog eigen jeugd zoals jongens als Vente en Malacia maar die zijn er nog niet aan toe.

9 augustus 2018 om 23:11

Het is dat krediet wat Feyenoord nu in de weg staat om stappen te maken. Gio had Van Persie gewoon kunen sparen in de JC. De spelers duidelijk kunnen maken dat de JC niets voorstelt maar dat EL kwalificatie van levensbelang is. Vanavond had van Persie met zijn ervaring, techniek in de kleine ruimte en scorend vermogen het verschil kunnen maken, het elftal op sleeptouw kunnen nemen. Maar nee, Gio wint liever de Jc.

Dit kost je miljoenen aan prijzengeld, aan EL recettes maar nog erger, jonge spelers krijgen niet te kans zich te ontwikkelen in wedstrijden met veel weerstand, wedstrijden waarin de tegenstander speelt met een een ander visie dan de Hollandse school. Prestaties in de EL had spelers ook snel meer waard kunnen maken, dan had Feyenoord ook net zoals Ajax tegenwoordig belachelijke bedragen kunenn ontvangen met uitgaande transfers. Want doe je het goed in Europa, dan schieten de transferbedagen door het plafond.

Maar nee, Gio is de man van de landstitel en die kan bijna niets fout doen. Dus lig je nu bijna uit de EL. Wellicht wint hij straks weer de beker en is het weer feest in de stad.

Ik vind het allemaal prima hoor, ik ben tenslotte Ajacied maar op deze manier haakt Feyenoord echt af, komen ze geen stap dichterbij het doel om weer mee te tellen op het internationale podium.

9 augustus 2018 om 23:14

FRtorres, lees eens wat Blinde Vogel hierover schrijft.

9 augustus 2018 om 22:42

Helemaal mee eens Speedy!

Om je kapot te schamen Gio! Het zou je sieren door stappen te ondernemen, in welke vorm dan ook!

Ik reageer normaal niet veel op verschillende voetbalfora, maar wil dit graag kwijt en kijken wat de rest hier van vind. Ik vind dat het grootste probleem van Feyenoord ligt bij van Bronckhorst. Ik heb niet het idee dat hij de juiste persoon is om een ploeg te motiveren of om eens vol uit zijn plaat te gaan tegen zijn spelers. In het kampioensjaar was er Kuijt nog die daar heel belangrijk in was en zijn medespelers wel kon motiveren. Buiten dat sta je met 3-0 achter in de rust en is tweede wissel pas in de 90e minuut!?! Je had in de 45e minuut bij wijze van al door je wissels heen moeten zijn. Kwaliteit heb je meer dan Trencin ook al mis je 6 spelers, er stond een prima elftal op papier. Geef mij maar Peter Bosz als trainer die heeft een goede visie en trekt zijn scheur wel open als het hem niet aan staat. Bovendien is het voetbal onder Bosz aantrekkelijk om naar te kijken.

9 augustus 2018 om 22:40

Ik ben het volledig met je eens Dariusss. Gio heeft het niet. 0,0 tactisch inzicht, geen vermogen om te motiveren, spelers op scherp te zetten en daarnaast telkens weer dezelfde fouten met de wissels. Het kampioenschap was meer op naam van Dirk Kuyt te schrijven dan op naam van Gio. Het is een volgzaam persoon, geen leider. En een tactisch plan is ook ver te zoeken in dit Feyenoord

9 augustus 2018 om 22:50

Wij hebben de spelers niet voor het spel dat Bosz voor ogen heeft.

9 augustus 2018 om 22:54

Daar heeft het niet direct mee te maken FCRRR. Er zit gewoon geen idee achter bij Gio. Ze modderen maar wat aan. Ik ben op zn zachts gezegd geen voorstander van Bosz, die ook nooit meer via de voordeur in de Kuip kan komen (en terecht), maar ik ben het verder wel helemaal eens met Dariusss

Achjah, volgende week snel scoren dan gaan ze er overheen. En anders lekker richten op kampioenschap. Seizoen zonder europees kan prima bevallen zoals bij psv afgelopen seizoen

9 augustus 2018 om 23:33

Richten op het kampioenschap? Het huidige Feyenoord? Je maakt n grapje neem ik aan..

9 augustus 2018 om 23:37

En dat zeg ik niet na vandaag. Zaterdag was het ook al dramatisch plus dat de selectie gewoon uit voornamelijk matige spelers bestaat

9 augustus 2018 om 23:41

Ik zeg toch niet dat ze kampioen wordem? Ik zeg dat ze zich daar op kunnen gaan richten. Zijn twee verschillende dingen. Je maakt zelf een grapje neem ik dan maar aan?

10 augustus 2018 om 00:18

@Ampie, maar als het al seizoenenlang duidelijk is dat Feyenoord niet genoeg kwaliteit heeft en dat het ze dan 1 seizoen wel lukt waarbij alles mee zit, dan lijkt het me raar om je niets van dit Europese drama aan te trekken en je op het kampioenschap te richten. Dan zou je als feyenoord zijnde juist jezelf moeten richten op de bovenste twee plaatsen met wellicht met veel geluk de titel, maar vooral op Europees voetbal spelen. Iets wat AZ en Vitesse en alles net onder Ajax en PSV ook doen. Want laten we wel wezen, 17 punten achterstand afgelopen seizoen, en het is nu niet dat PSV en Ajax er slechter op zijn geworden deze zomer. Dan kun je als feyenoord zijnde wel denken, mooi geen Europees dus maken we een grotere kans op de titel. Maar dat lijkt me met deze selectie niet heel realistisch.

10 augustus 2018 om 09:05

Ja maar je gaat je toch niet richten op het kampioenschap als je weet dat het onhaalbaar is. PSV richt zich toch ook niet op de CL en ze laten t kampioenschap schieten. PSV heeft in theorie ook kans op de CL overwinning, aangezien ze mee doen aan het toernooi, maar dat ze de CL dit jaar niet winnen staat net zo vast als dat Feyenoord geen kampioen wordt.

Tegen de nummer 5 van slowakije is ook wel lastig hoor.
Nee sorry Feyenoord is helaas 1 van de redenen dat Nederland Europees zo weinig voorstelt.
Noemt zichzelf nog een topclub maar dan zijn ze allang niet meer, dat merk je aan alles.
De sfeer in het stadion is minder, de druk wordt minder e er wordt steeds minder verwacht van Feyenoord en iedereen legt zich erbij neer dat dit het niveau is wat Feyenoord is.

9 augustus 2018 om 22:38

Mwah, qua resultaten is er niks aan gelogen wat je zegt natuurlijk. Qua sfeer is Feyenoord minder geworden inderdaad, maar nog steeds met afstand de beste van Nederland. Dat beamen ze in het buitenland ook.

Gio, als je echt van Feyenoord houd, stap dan zelf op. Je hebt in al die jaren nog niks goeds betekent voor Feyenoord. De beker en JC schalen zijn troostprijzen, en de landstitel was met dank aan de verassend goede vorm van Vilhena, Toornstra en v/d Heijden, die ze daarvoor en daarna nooit meer lieten zien. En door het feit dat Feyenoord 5 prijzen in 3 jaar behaald heeft, zal het verschrikkelijke duo Gio - van Geel nog een tijdje blijven zitten, omdat ze hierdoor onterechte krediet hebben gekregen. Het baart me dan ook vreselijke zorgen dat directeur Jan de Jong een tijdje terug in een interview heeft gezegd dat hij met Gio hetzelfde wilt als Arsenal met Wenger destijds. Hier zie je weer het pijnlijke verschil tussen de absolute top en Feyenoord. Een nietsnut als Gio was bij Psv/ajax al weggeweest voordat het kampioensjaar 16/17 überhaupt begonnen was. Schaam je Feyenoord.

9 augustus 2018 om 22:40

'supporters' zoals jij zijn het probleem van Feyenoord. Bij Ajax of PSV werd iemand als Gio helemaal uitgekotst, terwijl jij hem verdedigd. Overigens heb ik het over 3 personen, niet alleen Gio.

9 augustus 2018 om 22:53

Ja bij Ajax werd de Boer uitgekotst om zijn saaie voetbal en de rest is geschiedenis. Na zijn vertrek geen prijsje meer. Wat mij betreft tellen de prijzen! Wie heeft het over 25 jaar nog over peter bosz of Ronald Koeman? Deden het beide uitstekend bij Ajax en Feyenoord, maar uiteindelijk draait het om de prijzen. Ik denk daarom dat juist supporters als jij het probleem zijn. Altijd maar verheerlijken dat het weggaan van een trainer een nieuw tijdperk start.

9 augustus 2018 om 23:04

Over 25 jaar is Peter Bosz misschien wel de laatste trainer die met een NLse club een Europese finale speelde, met aantrekkelijk voetbal...

Niemand heeft zijn niveau gehaald??? Kom op Gio wat had je verwacht dat je vedettes clasie of berghuis deze uitwedstrijd voor je zouden winnen. Dit is hun niveau dus dan maar weer in de rode cijfers maar de portemenee moet open er moet wat gehaald worden en heel snel ook.

Ik snap niet waarom de Nederlandse clubs het zo makkelijk weggeven in de EL. Tegen zulke clubs heeft het niets met geld te maken. De trainers lijken het gewoon niet serieus te nemen. Nou heel leuk dat ze de JC Schaal hebben gewonnen, maar het betekent vrij weinig meer na vandaag. Van Bronckhorst moet maar eens goed in de spiegel kijken. Als je na 45 minuten 3-0 achter staat en het tactisch vervolgens niet recht kan zetten tegen een ploegje met een begroting van 2 miljoen, dan ben je naar mijn mening niet geschikt als hoofdtrainer.

9 augustus 2018 om 22:48

Het is niet eens weggeven. Als je ziet dat de hele top 3 zomaar kan verliezen van de graafschap, eagles, NEC etc. Waarom zou je dan Europees niet kunnen verliezen van een club als deze. Het Nederlandse voetbal stelt geen reet voor. Neemt niet weg dat dit echt de ultieme vernedering was. Met Sleegers een man die nooit goed genoeg was voor Feyenoord als 1 van de betere spelers daar...

een hoop mensen zijn nu kritisch op Gio maar wat kan die eraan doen dat Van Geel alleen maar pure middelmaat inkoopt?

9 augustus 2018 om 22:44

Zie mij post onder je... daar onderbouw ik je vraag.

Ik ben zeer trots op de prijzen die Gio gehaald heeft. Maar ik denk echt dat het even klaar is nu. Hij maakt de spelers niet beter. JP het talent van Feyenoord laat helemaal niets zien, waar hij zijn jaar in België het best aardig deed; Sam Larsson maakt niets klaar en lijkt eerder slechter te worden dan beter. Malacia komt stormachtig Feyenoord 1 binnen, maar moet nu plaats maken voor Verdonk die vandaag compleet faalt. Botteghin raakte zijn basisplaats kwijt aan van Beek. Van Beek zorgt voor onrust in de verdediging. Bijlow is een talent, maar we hebben 1 van de beste keepers op de bank. Bijlow 2e keeper was pirna geweest. Amrabat word alleen maar slechter. Tapia wordt compleet verkeerd gebruikt. De enige die echt groeit is vilenha in mijn ogen. Wordt wakker Gio! Verander iets of zoek je volgende stap!

9 augustus 2018 om 22:56

Helemaal mee eens Elmo, op Bijlow na. Bijlow moet de eerste keeper zijn en volledig terecht. Vermeer in de Europa League (wat volgens mij de bedoeling is) vind ik een prima compromis

9 augustus 2018 om 23:00

dan moet je wel spelers hebben die een grote potentie hebben om ze beter te kunnen maken en die heeft Feyenoord niet.

wil je echt spelers hebben die beter kunnen worden gemaakt moet je toptalenten hebben en die haal je niet maar uit de Eredivisie bij een Heerenveen of Utrecht ofzo op tegenwoordig maar uit een buitenlandse competitie of je eigen jeugdopleiding.

aangezien Van Geel niet in staat is gebleken een adequaat scoutingsapparaat neer te zetten bij Feyenoord kan je de eerste optie alvast wegstrepen.

het is niet voor niks dat Van Geel alleen maar oud Eredivisiespelers die zijn geflopt in het buitenland terughaalt. de man heeft geen internationaal netwerk daarom verdampt hij allemaal miljoenen aan pure middelmaat

9 augustus 2018 om 23:19

Maar hoe verklaar je het dan dat spelers slechter worden? Amrabat, tapia, boetius en Larsson lijken alleen maar slechter te worden. Amrabat was bij Utrecht beter dan nu, Larsson bij Heerenveen ook. (Wel zou het goed zijn hem eens 6 keer op rij te laten staan en dan weer te oordelen). Tapia speelt bij Peru gewoon prima! Bij ons kan hij het niet? JP speelde vorige jaar in t begin best ok. Daarna werd hij misbruikt als spits omdat Jorgensen geblesseerd was en daarna moet hij banken en werd het niets meer... dat kan toch niet?? En jouw argument in eredivisie moet je niet scouten? Ziyech, Frenkie de Jong, Haps, St juste, jahanbask, Vincent Janssen zomaar even wat spelers uit de eredivisie die een transfer maakte en prima spelers zijn.

9 augustus 2018 om 23:32

Larsson en Amrabat waren waarschijnlijk daar beter omdat die clubs de druk niet kennen van een Nederlandse top 3 club, dat is niet voor iedereen weggelegd. hoeveel spelers die het goed doen bij een middenmoter/subtopper uit de Eredivisie zijn inmiddels wel niet mislukt bij een Nederlands topclub?

van alle namen die je noemt vind ik alleen Ziyech echt een indrukwekkende speler.

Vincent Janssen vind ik echt een extreem matige spits met een houterige motoriek, een slechte balaanname en een techniek van niks.

Haps en St.juste redelijke voetballers voor Eredivisiebegrippen maar ook niet meer als dat, Frenkie De Jong een aardig talent die nog alles te bewijzen heeft voor ik het een toptalent zou durven noemen en Jahanbaksch vind ik een aardige rechtsbuiten maar ook geen superspeler ofzo

al deze spelers komen niet eens in de buurt van het niveau van zo een Sanchez bv die Ajax voor slechts 5 miljoen oppikte uit Columbia of een Suarez die door Groningen voor 1 miljoen werd opgepikt in Uruguay

10 augustus 2018 om 00:01

Japie... Ik lees vaak posts over jou.. En het enige wat jij doet is afgeven op V geel. Terwijl Larsson veijnovic amrabat en bilal op moment van aankoop echt op hun top speelden... Maar nee het ligt niet aan gio dat zezo afzakken qua niveau... Ik zeg bullshit.. Gio is geen trainer die iemand beter maakt dit bewijst hij volop.. En jij vind de Jong niet bijzonder.. Is 't daarom dat het provincie clupje uit Barcelona hem heel graag willen.... Ik als Feyenoorder ben blij met wat Gio heeft betekent maar ik denk dat er schoon schip gemaakt moet worden

10 augustus 2018 om 00:34

ik vind deze selectie van Feyenoord gewoon alles behalve indrukwekkend en Van Geel heeft de selectie samengesteld dus ik neem dat hem kwalijk want hij heeft inmiddels toch aardig wat geinvesteerd

wat betreft Frenkie De Jong, ik heb hem Ajax nog steeds niet bij de hand zien nemen als zogenaamd toptalent en dan hebben we het over de Mickey Mouse League. als hij straks in de Europa League of Champions League de boel op sleeptouw neemt en voetballend het verschil maakt wil ik het best allemaal geloven maar vooralsnog vind ik hem niet superindrukwekkend voor een talent van alweer 21 jaar die in een hele matige competitie voetbalt

10 augustus 2018 om 10:55

Over Haps en St.Juste ben ik het niet mee eens. Als Haps speelt is hij gewoon 1 van de betere linksbacks. En St.Juste speelt echt heel sterk op de rechtsback positie.

10 augustus 2018 om 11:57

die zijn idd wel iets beter als Van Geel zijn andere aankopen maar je kant niet ontkennen dat Van Geel teveel spelers binnen haalt die Feyenoord niet beter maken

Als je nou gewoon ontleedt wat er hier boven aan tekst van van Bronkhorst staat dan zegt hij dus helemaal niks. Wat ook begrijpelijk is want hij snapt helemaal niet, en zeker niet zo kort na de wedstrijd, wat hem en het team is overkomen.
Feit is dat overduidelijk zichtbaar was dat dit team qua instelling totaal niet klaar was voor deze wedstrijd.
Iedereen werd voorbij gelopen of met een simpele combinatie voor schut gezet en niemand werd in de eerste helft een keer kwaad over de gang van zaken.
Ik vervloek die Sergio Ramos regelmatig om zijn destructieve spel, maar die had er wel voor gezorgd dat die spits van Trencin na 10 minuten een keer de tribunes in zou vliegen.
En daarna had hij al die sukkels die vandaag namens Feyenoord liepen te slaapwandelen een rijtje nieuwe woorden geleerd
Van die woorden die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten.

Duidelijk dat Gio spelers niet beter maakt, Larsson en Amrabat lijken miskopen te worden. Van Beek is na zijn blessure nooit meer op het oude niveau gekomen. Nieuwkoop geen enkele ontwikkeling doorgemaakt. Prijzen zijn behaald en gevierd, maar toch zouden de wegen tussen Feyenoord en Gio moeten scheiden. Frisse wind en meer gedisciplineerd voetballen. Een visie van de trainer zou welkom zijn! Deze 4-0 voelt een beetje als de 10-0 bij PSV !

9 augustus 2018 om 23:07

laat Gio maar zitten wat mij betreft en gooi die Van Geel eruit. die brengt je sportief en financieel geen stap verder met zijn aankoopbeleid

Het was zaterdag al niet om aan te zien

En dan word ik weggehoond omdat ik Ajax supporter ben

Maar het was zaterdag ook al heel erg slecht

Je wint tegenwoordig niet zo makkelijk meer van dit soort ploegen, we zijn veel te hooghartig geworden in Nederland

Een gemiddelde Tsjechische ploeg (ik noem maar wat) schrikt echt niet meer van Feyenoord of Az

Maar we hebben nog steeds niet door dat we er keihard voor moeten vechten

10 augustus 2018 om 00:15

Die hooghartigheid snap ik ook niet. Al denk ik meer dat het een misplaatst vertrouwen is in vastgeroeste ideeën op oude tactieken die door de tegenstander razendsnel doorzien worden.

Op papier hebben de Nederlandse clubs elk seizoen wel de potentie om zich te plaatsen voor de poulfase, maar het gaat haast consistent mis. Dan moet er echt iets veranderen in de tactiek en speelwijze.

Uiteraard een unieke wanprestatie geleverd door Feyenoord helaas. Ik denk dat van Bronkhorst wel tekort wordt gedaan om nu per direct te laten ontslaan. Of die de ploeg beter maakt is één, maar aan de andere kant heeft van Bronkhorst gewoon 3 prijzen in 3 seizoenen gepakt en daar is hij ook verantwoordelijk voor. Ik kan mij niet voorstellen dat een andere trainer dat ook had gepresteerd met Feyenoord. De man kan dus zeker wel wat is een gewoon tot nu toe een succesvolle trainer gebleken. Gekeken naar de toekomst vraag ik mij wel af of "zijn" hoogtepunt nu bij Feyenoord voorbij is en of dit nieuwe jaar niet net één jaartje te lang is, maar dat zal blijken tijdens dit seizoen. Daarnaast vind ik Bijlow een groot talent, maar zeker niet beter dan Vermeer. Onbegrijpelijk om Vermeer weer te passeren, wat ik wel echt een fout vind van Bronkhorst.

Ik hoop dat Feyenoord in de eredivisie wel een goede start maakt en ze gaan die kampioensschaal gaan binnen halen dit jaar, ondanks de geweldige selecties van Ajax en Psv.

10 augustus 2018 om 00:45

Denk jij serieus dat ze kampioen gaan worden? Zeg je dat met droge ogen?

10 augustus 2018 om 01:06

Dat hoop ik ja, maar na vanavond vrees ik het ergste

Als je een beetje respect heb voor je fans en jezelf, stuur je gio nu de laan uit. Dit is een afgang van mega proporties die je gewoon niet mag accepteren. Geen speler mag denken dat zoiets normaal is en dat aan zulk wangedrag consequenties hangen. We proberen weer plaatsen terug te winnen voor het NL voetbal en wat doet Feyenoord? Respectloos!

Heb Van Bronckhorst altijd een erg overschatte coach gevonden. Journalisten die hem vorige week de succesvolste Feyenoord-trainer ooit noemden... pleur op! Vanwege een paar Johan Fruijtschaaltjes? Zodra het grote mensenwerk begint weet hij qua voetbal en resultaat nooit te imponeren of verrassen. Komt ook door de troep waar Van Geel hem elk jaar mee opscheept natuurlijk, maar ben erg benieuwd waar de onvolprezen coach, die vorig jaar met een versterkt kampioensteam ‘knap’ de vierde plaats zeker stelde, mee op de proppen komt dit weekend. Als ie een vent is pakt hij het rigoureus aan: een team dat zo zijn trainer laat vallen mag wat mij betreft in zijn geheel gewisseld worden! Geen woorden maar daden... wat een schande zeg! AZ is er niks bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal

In de wandelgangen

Dinsdag 21 mei
Tottenham Hotspur heeft de pijlen gericht op Maximiliano Gómez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren