Update: Dolberg ontbreekt opnieuw in selectie van Ajax

Maandag, 6 augustus 2018 om

Kasper Dolberg moest de heenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Sturm Graz in de voorrondes van de Champions League aan zich voorbij laten gaan wegens een op de training opgelopen blessure en de Deen lijkt de return ook niet te gaan halen. De Telegraaf meldt dinsdag namelijk dat Ajax zonder de spits is afgereisd naar Oostenrijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax de return eveneens gaat winnen van Sturm Graz?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door fier en koen)

Dit begint wel een dingetje te worden, de blessures van Dolberg. Misschien toch nog een spits halen? Huntelaar lijkt ook een beetje over datum te zijn. En Ten Hag heeft blijkbaar weinig vertrouwen in Sierhuis, aangezien hij bijna niks speelt.

31 juli 2018 om 09:36

Het seizoen is nog maar net begonnen. Sierhuis krijgt zijn kansen dit seizoen zeker nog.

6 augustus 2018 om 10:57

Het was vorig zeizoen al duidelijk. Dolberg is exit. de Deen zit continu tegen zn grenzen aan,en kan het fysiek en mentaal niet meer bijbenen. Sierhuis kan zo zn plek innemen,en zeker als Ajax begint te draaien en Kaj goede ballen krijgt.

6 augustus 2018 om 11:30

En ze hadden er 50 miljoen voor kunnen krijgen en dat hebben ze afgewezen.

6 augustus 2018 om 12:23

Dat verhaal is een beetje een eigen leven gaan leiden. Het is echter niet waar. Er heeft zich nooit een club concreet gemeld bij Ajax met een bod van vijftig miljoen.wel zijn er kranten geweest die hebben geschreven dat er clubs zouden zijn die dit bedrag voor Dolberg op tafel wilden leggen. Dat bleek dus achteraf niet te kloppen. Ajax heeft destijds naar buiten gebracht dat het de Deen niet voor een dergelijk bedrag van de hand wilde doen waardoor de indruk is gewekt dat men in Amsterdam daadwerkelijk geweigerd heeft een dergelijk bod te accepteren.

31 juli 2018 om 09:37

Ben het met je eens, deze jongen is veel geblesseerd. Wel jammer, aangezien zijn potentie echt groot is. Denk dat ten Hag het nog lastig genoeg krijgt met het invullen van alle posities wanneer iedereen echt fit is.

Blind en Tadic gaan woensdag denk ik sowieso beginnen en zullen ervoor zorgen dat Ajax daar ook met 0-2, 0-3 van het veld af gaat (moet Huntelaar het vizier dit keer wel op scherp hebben).
Ajax kan daarna het tweeluik met Standard aan gaan.

31 juli 2018 om 10:19

pboi laten we alsjeblieft niet de uitwedstrijden van Ajax gaan onderschatten... Ajax heeft het altijd lastig in uitwedstrijden en 2-0 is nou ook weer niet zo'n enorme voorsprong. Volle focus op de wedstrijd van woensdag en dan zien we daarna wel weer verder.

31 juli 2018 om 10:27

Gaalmeister, ik snap wat je zegt maar ik heb Ajax vorige week gezien en het enige wat ze niet deden is Sturm Graz volledig met de grond gelijk maken.

Ajax speelde echt heel goed vorige week en het enige wat ontbrak waren meer doelpunten en ik vond Sturm echt heel matig. Ik snap je twijfels gezien het verleden maar dit Ajax moet Sturm wel kunnen hebben aankomende woensdag.

31 juli 2018 om 13:31

Tuurlijk moet Ajax gewoon kunnen winnen daar, maarja nu staat het gewoon weer 0-0 en mochten zij de 1-0 maken wordt het nog lastig zat. We moeten nu niet gaan onderschatten en gewoon zo scherp voetballen als vorige week.

31 juli 2018 om 13:52

Zo kun je het zien. Echter had Ajax 5 goals kunnen en misschien wel moeten maken. Omdat ze dat niet gedaan hebben had sturm zeker een uitgoal moeten en kunnen maken en hadden zij zeker ook mogelijkheden toe. Ook had Ajax een penalty tegen kunnen krijgen en loopt dr wedstrijd heel anders. Ajax was natuurlijk Veel beter, maar heeft met maar 2-0 zichzelf veelste kort gedaan . Maar het had weinig gescheeld en het was 2-1 geweest. Ook nu moet Ajax het nog maar laten zien. Ook in de Europa league met bosz speelden ze uit vaak erg matig en moesten het van de thuiswedstrijden hebben .

31 juli 2018 om 09:41

Huntelaar over de datum? Don't mess the Hunt.

31 juli 2018 om 10:00

Siem de Jong is er ook nog

31 juli 2018 om 10:40

Siem de Jong mag je voor Ajax wel afschrijven, aardige gozer , leuke voetballer, maar niet goed genoeg om op het veld te staan met de selectie die we nu hebben.

* Huntelaar misten vorige week wel een aantal 100 kansen, ik zat onderaan de tribune en zag Tadic een perfecte voorzet geven op het hoofd van Huntelaar, hij kopte hem niet eens tussen de palen. Echter blijft het een killer als hij zijn dag heeft, laten we het houden op een eenmalige offday

31 juli 2018 om 11:10

Moeten niet vergeten dat Huntelaar er wel altijd weer staat. Hij staat ondanks zijn leeftijd wel weer altijd op de juiste plek.

31 juli 2018 om 12:08

Alleen mist hij de mooiste kansen. Een gotspe dat zijn contract is verlengd.

31 juli 2018 om 12:11

Maar je stelt een spits toch op om te scoren en niet om op de juiste plek te gaan staan?

31 juli 2018 om 11:08

Waaruit concludeer jij dat Ten Hag weinig vertrouwen heeft in Sierhuis? Hij mag de gehele voorbereiding meedoen en mag invallen in de eerste officiële wedstrijd.

Verkopen als dat kan en dan een sterke spits halen. Lijkt een gevalletje Fischer te worden.

31 juli 2018 om 10:15

Het wordt pas een gevalletje Fischer als hij nu weer fit raakt en dan anderhalf seizoen zn niveau niet haalt.

31 juli 2018 om 12:07

Ja en nu heeft het de schijn van een gevalletje Fischer. Bij dit soort spelers is er vaak meer aan de hand. Ik ben bang dat het tussen de oren ook niet meer goed zit

31 juli 2018 om 10:22

Kloppen die 50 mil van Monaco of niet? Want als dat zo is, Jezus hoe kon Ajax hem niet verkopen Haha

31 juli 2018 om 10:29

Is pas een miljoen keer ontkracht op dit forum, er is nooit een bod van 50m bevestigd

31 juli 2018 om 11:02

Precies. Nooit bevestigd door Ajax, Overmars, Monaco, Dolberg, zijn zaakwaarnemer(s) of wie dan ook. Alleen L’Equipe schreef dat Monaco dacht aan Dolberg en aan hem een prijskaartje hing van max 25 miljoen euro.

6 augustus 2018 om 13:54

Ga jij even snel fietsen . Dolberg verkopen doe even normaal

Goh wat vervelend weer voor Dolberg. Inmiddels een speler, die toch al de nodige wedstrijden op jonge leeftijd gemist heeft dankzij allerlei blessures. Als dat maar niet een eigen leven gaat leiden....

Gelukkig hebben we met Huntelaar en Sierhuis 2 goede spitsen achter de hand. Huntelaar zat er vorige week goed doorheen (ivm warmte ?), dus we krijgen wellicht versneld Sierhuis vaker te zien. Ik geloof in Kai, de jonge versie van Huntelaar !!

31 juli 2018 om 09:37

Weten we niet over Dolberg. Tegenwoordig mogen ze de ernst en de details van de blessures niet meer openbaar maken. Misschien heeft hij een lichte trap in ze maag gehad. Dat het allemaal wel mee valt.

Zo jammer dat we Dolberg alleen zagen schitteren omdat verdedigers hem niet konden lezen,omdat ie nieuw was. het is te hopen dat ie straks een nieuw plan heeft om zich te wapenen tegen verdedigers die hem geen ruimte en tijd geven...dan pas kunnen we Kasper echt beoordelen.

31 juli 2018 om 09:38

Omdat hij nieuw was? Dolberg was gewoon zat gewoon in een hele goede vorm. Blessures maken het hem nu lastig. Maar zodra hij fit is, weet ik zeker dat hij weer de oude Dolberg word.

31 juli 2018 om 09:54

Zeker weten kan je gewoon niet. Hopen is wat jij doet, en ik hoop met je mee.

31 juli 2018 om 10:13

Nou nou , hij was gewoon fit hoor zijn eerste seizoen, leuk eerste helft en tweede was helemaal niets. Wel grappig dat bij deze speler altijd zijn blessures als excuus worden gebruikt maar bij andere clubs is het gelijk een klote spits die er niets va ln kan.

31 juli 2018 om 10:21

Tweede helft was ook gewoon goed hoor, zeker in Europa heeft hij fantastische dingen laten zien. Vormdip an altijd voorkomen bij spelers van die leeftijd, ik heb er vertrouwen in dat hij er weer bovenop komt dit seizoen!

31 juli 2018 om 11:18

Dat zegt meer over de andere clubs dan over Ajax.

Weet iemand wat dat precies betekent? Een ontsteking of iets?

31 juli 2018 om 09:44

Spierblessure

Gewoon beginnen met het sterkste elftal mogelijk, dus met Tadic. Zorgen dat je een goal of twee maakt en dan rustig de wedstrijd uitspelen.

Hij was ziek goed in zijn goaltjes binnen tikken onder Bosz. Dat was niet normaal. Die steeg echt boven zichzelf uit toen. Zo slim liep die altijd weg of los van zijn verdedigers. Daarzie je nu helemaal niks meer van terug. Denk dat het slim is om toch een extra spits te kopen want Huntelaar gaat het niet lukken om al die wedstrijdjes te spelen.

31 juli 2018 om 10:22

Ik denk dat je het intern wel kunt opvangen met misschien zelfs een keer met 2 spitsen spelen of Neres of een ander in de spits. Ik heb het idee dat een jaar blessure vrij en veel spelen Dolberg ook weer goed doet. Een extra spits kopen gaat het probleem niet oplossen in mijn ogen, dan schrijf je hem als het ware af.

31 juli 2018 om 10:22

Sierhuis moet gewoon een kans krijgen... als je een back-up spits haalt dan zal Sierhuis beter zijn, plus eigen jeugd. Een eerste spits als vervanger als Dolberg en Hunterlaar vind ik overbodig op dit moment.

deze jongen heeft wel extreem veel pech. toen hij 6 of 7 keer scoorde in de Europa League dacht ik echt dit is het grootste talent op de Nederlandse velden maar door blessures stagneert hij nu een beetje in zijn ontwikkeling

Ajax heeft gewoon problemen in de voorhoede. Neres is prima, voor de rest geen specifieke buitenspelers die voldoen, Dolberg die m.u.v. een deel van zijn eerste seizoen heel matig presteert als hij fit is en een bejaarde als zijn vervanger. Sierhuis heeft een prima instelling maar komt te kort.
Armoede troef. Meer dan 40 miljoen uitgegeven en geen fatsoenlijke voorhoede. Chapeau Overmars.

31 juli 2018 om 12:12

Tadic vind ik toch echt een prima linksbuiten hoor

6 augustus 2018 om 11:07

Nah..ik debk dat ten hag gewoon het liefst speelt met een zewrvende "buitenspeler" die rol(evenals buitenspeler hoor) kan Tadic en verlopig ziyech nog invullen. Ik denk dat we een meer dan prima selectie hebben voor dit seizoen. Nu nog waarmaken.

Dat is een tegenvaller voor Dolberg hij valt van de ene in de andere blessure.

Ik hoop dat hij voorlopig uitgeschakeld blijft. Totaal geen fan van deze jongen. Loopt er totaal ongeinteresseerd bij en heeft in veel wedstrijden geen enkele rol van betekenis. Startte heel goed maar was daarna alles kwijt. Geef mij maar Sierhuis. Die heeft zoveel potentie.

Na een topperiode erg veel teruggevallen door die blessures. Ik hoop dat ie zich kan herpakken, maar vrees het ergste. Beetje een plantje met te weinig water aan t worden. Ook de uitstraling zit hem niet mee.

Er moet zeker nog een spits bij. Laat Sierhuis eerst een heel seizoen jupiler leauge basis staan. Huntelaar 35 en Dolberg blessure gevoelig. Een jonge talentvolle spits erbij zou niet verkeerd zijn.

6 augustus 2018 om 11:26

Cassiera.....

6 augustus 2018 om 11:44

Die is verhuurd dus geen optie ook kansloos dit nu weer op te helderen.

Erg jammer voor Kasper dat hij nog steeds aan het sukkelen is met blessures, maar ik blijf er in vertrouwen dat hij gaat slagen. Tot die tijd kunnen we prima door met Huntelaar en Sierhuis. Ik ben het er dus niet mee eens dat Ajax nog een spits er bij moet halen, want dan heb je er gewoon te veel.

Huntelaar kan nog prima in de spits. Vorig seizoen heeft hij kansen gemist, maar hij stond er wel altijd. Ik geloof dat hij dit seizoen, met name door Tadic, veel meer gaat scoren. Vorige wedstrijd tegen Sturm heeft hij er ook al weer twee gemaakt. Laten we hopen dat hij nu weer los gaat tegen Luik.

Als derde spits hebben we ook nog Sierhuis, die eigenlijk hetzelfde type speler als Huntelaar is. Die kan nu ook prima als back-up functioneren. Ik ga er ook niet van uit dat Dolberg heel lang langs de kant moet zitten. Daarnaast kan Siem de Jong in nood ook nog in de spits spelen. Dan heb je dus in totaal 4 spitsen in de selectie, dat lijkt mij meer dan genoeg.

Ik zie Ajax alleen nog een extra spits halen als het blijkt dat Dolberg over twee weken nog geblesseerd is en het er niet naar uitziet dat hij snel zijn opwachting gaat maken.

Oioioi dit begint wel vervelend te worden zeg! Overmars zal zich ook steeds vaker afvragen of hij hem toen toch niet had moeten verkopen voor de hoofdprijs. Hopelijk is hij dalijk fit, en blijft hij dat ook, zodat we toch nog kunnen gaan genieten van zijn talent

Perfecte voorbeeld voor al die mensen die maar roepen dat iedere speler die nu veel geld waard is altijd veel geld waard zal zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

115 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren