Engeland neemt voorlaatste horde richting WK-finale met verve

Zaterdag, 7 juli 2018 om 17:49Demen Bulbul

Engeland is nog maar één wedstrijd verwijderd van de finale van het WK. De formatie van bondscoach Gareth Southgate rekende zaterdagmiddag in Samara betrekkelijk eenvoudig af met een zeer zwak Zweden (0-2) en verzekerde zich daarmee van een plek in de halve finale. In die halve finale staan the Three Lions tegenover de winnaar van het duel tussen Rusland en Kroatië, later op de dag.

Engeland trad aan met dezelfde elf namen die afgelopen dinsdag startten tegen Colombia. Het elftal van Southgate maakte zeker geen denderende indruk, maar kwam in defensief opzicht eigenlijk ook nauwelijks in de problemen tegen een zeer sober spelend Zweden. De eerste mogelijkheid was na ruim een kwartier voetballen voor Harry Kane, maar zijn schot scheerde van net buiten het strafschopgebied uiteindelijk rakelings voorbij het Zweedse doel.

Na precies een half voetballen wist Engeland alsnog de score te openen. Harry Maguire troefde Emil Forsberg in de lucht af na een hoekschop van Ashley Young en verschalkte doelman Robin Olsen vervolgens met een kiezelharde kopstoot: 0-1. Via Raheem Sterling kregen de Engelsen vervolgens nog in de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid om de voordelige marge te verdubbelen. De buitenspeler kon alleen op Olsen af na een lange bal van achteruit, maar was uiteindelijk besluiteloos in de afronding.

Na de onderbreking kroop Zweden iets meer uit zijn schulp. Marcus Berg was al vroeg in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker, maar Jordan Pickford haalde de kopbal van de ex-PSV’er op zeer fraaie wijze uit de benedenhoek. De redding van de doelman bleek goud waard voor Engeland, dat op het uur via Dele Alli zijn voordelige marge verdubbelde. De middenvelder van Tottenham Hotspur kon de bal bij de tweede paal ongehinderd binnen koppen na een voorzet van Jesse Lingard.

Daarmee was de buit voor de Engelsen wel binnen, al weigerde Zweden de handdoek reeds te werpen. De Zweedse bondscoach Janne Andersson reageerde met het inbrengen van onder anderen John Guidetti en zag zijn team in het laatste half uur nog enkele zeer goede kansen creëren. Pickford bleek echter meermaals een sta-in-de-weg: de keeper haalde eerst een schot van Viktor Claesson uit de rechterhoek en tilde daarna nog een poging van Berg over zijn doel heen. Een eretreffer zat er mede door het uitstekende keeperswerk van Pickford uiteindelijk niet meer in voor het Scandinavische land.


Poll

Haalt Engeland de finale van het WK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

138 reacties (laatste reactie door geert vs)
7 juli 2018 om 17:56

Kom op, die worden van de mat geveegd in de finale door een team dat al in een flow zit van het winnen tegen kwalitatief sterkere tegenstanders..

7 juli 2018 om 18:00

Welk team zit in een flow dan? Geen enkel team heeft echt geïmponeerd dit WK... Engeland gaat ook echt niet zomaar van de mat gespeeld worden..

7 juli 2018 om 18:10

Nou als je bijvoorbeeld als frankrijk zijnde achtereenvolgens van argentinië, uruguay en (mogelijk) belgië wint dan zit je toch echt in een flow van het verslaan van kwalitstief sterkere teams.. Flow hoeft niet per definitie iets met imponeren te maken te hebben.. Maar als het daar dan toch over gaat vind ik de routes en wedstrijden aan de andere helft van het wedstrijdschema imponerender dan de helft van Engeland..

7 juli 2018 om 18:59

Dat dachten we ook van Portugal op het EK.

7 juli 2018 om 17:56

Nee hoor tegen Belgie gaan ze het niet redden met die dodespelsituaties. Die hebben nog veel meer kopkracht dan de Engelsen.

7 juli 2018 om 18:05

Nou die goal van Brazilië gisteren liet zien dat je meer nodig hebt dan kopkracht om goals tegen te houden

7 juli 2018 om 18:25

Das wel waar ja kwestie van attent zijn. Maar goed dat was geen corner of vrije trap.

Erg jammer dat Engeland van Zweden heeft gewonnen vandaag. Ik baal er erg van dat Zwitserland een totale off day had tegen Zweden in de achtste finale want ik weet zeker dat Zwitserland wel van dit matige Engeland had gewonnen. Ik hoop echt dat Kroatie in de halve finale die Engelsen gaan vernederen want het zou erg slecht zijn voor het imago van dit WK als Engeland die niet van Belgie wilde winnen in de groepsfase de finale haalt.

7 juli 2018 om 17:54

Het moet echt heel raar lopen, wil Engeland kampioen worden. Met dit voetbal mag je geen Wereldkampioen worden.

7 juli 2018 om 18:07

Met welk voetbal mag je wel wereldkampioen worden dan? Ik vraag het even zodat Nederland gebakken zit de komende 4 jaar.

7 juli 2018 om 19:22

Hoezo niet? Je hoeft alleen maar vaker te scoren dan de tegenstander. Hoe je het doet maakt geen reet uit.

7 juli 2018 om 17:55

Frankrijk wou in de groepsfase ook niet van de Denen winnen, verdienen die ook geen finale plek? België speelde tegen Engeland even goed met een B elftal...

7 juli 2018 om 18:27

Ok dan Rusland voor de winst.

7 juli 2018 om 17:57

Dat ben ik niet met je eens, Engeland speelde met de handrem erop, zeer verstandige taktiek tegen de machteloze Zweden. Zonder veel engergie te verspelen en al teveel kaarten te pakken fluitned naar de halve finale.

Kroatie wacht nog een monsterklus vanavond. Wie er ook wint, de Russen of de Kroaten, ze zullen veel dieper moeten gaan dan de Engelsen en ook kaarten gaan pakken. En in de halve finale zal Engeland er gewoon een tandje bijschakelen indien nodig.

Engeland is voor mij echt de grootste finale kandidaat van hun kant van het schema. De Belgen moeten nu tegen Frankrijk, dus heeft Engeland het gewoon erg slim aangepakt.

7 juli 2018 om 17:57

En wat is precies het imago van dit wk dan? Voor mij is het al het hele wk niet hoogstaand en dat dan een team als Engeland het uiteindelijk wint zou best passend zijn. Voor mij doet dit wk echt denken aan het seizoen dat Leicester city kampioen werd. Dat seizoen was eigenlijk een erg zwak seizoen van alle topteams en uiteindelijk werd Leicester met een vrij laag aantal punten kampioen. Nu met dit wk lijkt ongeveer hetzelfde te gebeuren, bijna alle toplanden liggen eruit en niemand die een fatsoenlijke pot voetbal op de mat weet te leggen. Zou me nu niks meer verbazen als ze het nog winnen ook.

7 juli 2018 om 18:17

Alsof België wel wilde winnen man! Die bal vloog er per ongeluk in door een speler die vergat wat er op het spel stond.

8 juli 2018 om 13:17

England speelde goede voetbal en was 3 klasse beter dan Zweden die trouwens 3 keer beter dan Nederland was.

Vind het wel lekker als de Britten ver komen, al is het alleen al om de haat om de meest vage redenen die ze over zich heen krijgen. Zweden kwam amper met aanvallende intenties opdagen, en nog zijn er kennelijk mensen die hun liever door zien gaan. Niet dat Engeland groots was vandaag, bij vlagen wel leuk voetbal maar niet op het niveau wat de Belgen gister lieten zien. Ze komen verder dan Duitsland, Spanje, Brazillie, Argentinie en Portugal. Die mag er best even in zinken.

Lekker feestje in de Engelse pubs hier in Den Haag, ik kan er wel van genieten.

7 juli 2018 om 17:59

Engeland heef een zeer middelmatig team dat nog niet getest is. Alleen Colombia die met een verzwakt team dit Engeland naar huis moesten sturen. Met JAMES WAS DAT.ZEKER HET GEVAL. Ze.komen Kroatië of.Rusland niet.voorbij en als.ze met mazzel de finale in komen verliezen ze met een pak slaag. Zeer middelmatig team. Met een topspits en paar.leuke spelers maar als.je Henderson als basis speler hebt zegt mij dat je misse veld niet top is. Kroatië gaat ze denk ik pak slaag geven in de halve finale. Keeper.word ook niet echt getest en is ook niet top ofzo

7 juli 2018 om 19:24

Als je zegt dat de keeper niet wordt getest laat je overduidelijk zien dat je de wedstrijd van vandaag niet gezien hebt en we de rest van jouw bericht ook niet serieus hoeven te nemen.

7 juli 2018 om 18:03

Zweden heeft al vanaf de kwalificaties afbraakvoetbal laten zien. Misschien dat ik nog zo'n zure Nederlander ben maar ben blij dat zij eruit liggen. Er mag ook eens wat meer liefde voor Engeland komen, als je ziet wat Southgate heeft opgebouwd en de manier waarop er met demonen wordt afgerekend (penalty's en play-offs). Hopelijk winnen ze het gewoon, moet er niet aan denken dat België het voor Nederland wint.

7 juli 2018 om 18:12

Mee eens, en je bent niet de enige die zo denkt want hier zit er nog een. Ik vind dat eigenlijk Nederland hier had moeten staan, die onterecht afgekeurde goal van Dost in Zweden heeft ons uiteindelijk het wk gekost. Vind het opvallend dat ik dat zo weinig terug hoor.


De Engelsen gingen met lage verwachtingen naar dit toernooi, en hebben met wat Britse humor een liedje van de 90s teruggehaald (it's coming home) en zijn dit als sarcasme gaan zingen. Ze maken er een prima feestje van, en nu presteert dit vernieuwde Engeland ineens beter dan zowat alle favorieten. Tuurlijk zijn ze dan blij, maar van sommigen hier mag dat dan niet. Die zijn nog zuur dat hun Duitsland en Spanje flatersc hebben geslagen i guess.


Op zich gun ik het de Belgen wel, maar ik zie ze niet zo snel langs de Fransen komen. Als ze hem zouden pakken zou het om het spel iig wel verdiend zijn, heb gister zitten smullen zoals ik dat helaas van Nederland al een poos niet gedaan heb.

7 juli 2018 om 18:45

Nou lag zeker niet aan die afgekeurde goal VAN dost. Aangezien we de slechtste coach van de geschiedenis hadden aangesteld die Vincent Janssen als eerste spits maakte en vervolgens een lik me ..... selectiebeleid op na hield. Is dit de uitkomst. Geen Nederland en terecht. Speelden suoer slecht en als.je Zweden niet onder je kan houden verdien je het. Engeland is gewoon tot Nu toe middelmatig en hébben alleen 1 sterk land met mazzel.uitgeschakeld. Kroatië is drie maatjes groter en beter. En Frankrijk en België helemaal.

7 juli 2018 om 19:27

Ik snap de haat richting Engeland ook totaal niet. Leuk jong team, weinig arrogantie en een coach die niet naast zn schoenen loopt. Vind ze juist wel verfrissend. Missen inderdaad een type James, maar vind ze echt gewoon sympathiek overkomen...

Ik hoop echt dat Kroatie, England afslacht.

7 juli 2018 om 17:56

Kroatië is zelf nog niet eens door.

7 juli 2018 om 17:58

Onderschat Rusland niet😉

7 juli 2018 om 18:07

Laat die maar eerst eens van Rusland winnen.

7 juli 2018 om 18:10

Hoezo?

7 juli 2018 om 19:26

Omdat Engeland bewust heeft verloren van Belgie en hierdoor ff denken om via een makkelijke route naar de finale te wandelen. Engeland moet op hun plekje worden gezet met deze mentaliteit.

7 juli 2018 om 19:51

Man, wat een zwetser! Of was het nou een Zwitser?! De afgunst druipt er vanaf! Zwitserland kon niet wat de Engelsen wel konden punt

7 juli 2018 om 23:05

Kroatië is inmiddels door en gaat (hopelijk) Engeland 'home' brengen.

Hoewel ik vooraf had verwacht dat Engeland door zou gaan, had ik toch wel wat meer tegenstand van de Zweden verwacht. Wat waren die slecht zeg, verder een saaie wedstrijd. Hopelijk valt er vanavond meer spectakel te zien bij Rusland - Kroatie.

Zweden hebben gestreden. Speelden niet slecht,maar Engeland was effectief. Ik hoop op kroatie-Engeland. Ik schat Kroatie hoger in em hoop dan ook op Kroatië in de finale.

7 juli 2018 om 17:56

Strijden is niet genoeg, je moet ook willen winnen.

Het valt wel allemaal erg de kant op de van Engeland dit toernooi. Zonder ook maar een wedstrijd goed te spelen staan ze straks gewoon in de finale. Knap hoor. Ik zie ze nog wel winnen van Frankrijk of België, niet zo zeer dat ze zoveel beter zijn kwalitatief, maar het lijkt het toernooi van de Engelsen te zijn.

7 juli 2018 om 17:58

Mocht Kroatië vanavond winnen, zie ik eerder de Kroaten de finale halen dan de Engelsen. Als collectief zijn zij beter en het middenveld is qua niveau toch een treetje hoger.

Maar ja, voor we het weten sturen de Russen de Kroaten naar huis. Dus we zien het vanavond wel.

7 juli 2018 om 18:01

Nou, ik vind met twee nul winnen in een kwart finale anders behoorlijk goed gedaan. En dat zonder al teveel engergie te verspelen doordat hun tactisch plan gewoon uitstekend werkte tegen de machteloze Zweden.

7 juli 2018 om 18:01

Niet zo voorbarig. Dat hoeft nu toch niet meer gezegd te worden.

7 juli 2018 om 18:02

Tja, de meeste landen spelen slecht. Verder komt Engeland toch telkens weer dezelfde problemen tegen. Kwalitatief vind ik het Engelse elftal sowieso niet indrukwekkend, maar ook bij deze generatie zie je weer een gebrek aan tactisch inzicht. Verdedigen doen ze aardig, maar verder is het gewoon wachten tot een speler op individuele kwaliteiten wat laat zien of als ze er 1 in prikken tijdens een doodspel-moment.

7 juli 2018 om 19:32

Gebrek aan tactisch inzicht? Kijk nog eens een keer goed naar Engeland. De looplijnen en positiespel van jongens als Lingard, Sterling en Alli zijn echt fantastisch. Bovendien, als je ziet hoeveel ingestudeerde spelhervattingen ze hebben, daar komt ook gewoon tactisch inzicht bij kijken. Het is zeker niet een of ander dom elftal. Southgate heeft juist veel tactisch vernuft en discipline in de ploeg gekweekt.

Het ontbreekt wat aan creativiteit doordat ze Wilshere en Lallana door aanhoudende blessureproblemen niet mee hebben genomen. Maar met hun levensgevaarlijke spelhervattingen kunnen ze het elke ploeg moeilijk maken.

Ook zeggen mensen dat ze nog niet echt getest zijn. Deels waar. Maar mijns inziens heeft dit Engeland ook nog niet zijn volle potentie laten zien. De afgelopen jaren hebben ze landen als Duitsland en Brazilië echt weg getikt als ze er vol voor gingen op hoog tempo. Die noodzaak is er dit toernooi nog niet echt geweest. Ook vanavond hadden ze weer bijna alles onder controle. Bijna fluitend met 2 0 van Zweden gewonnen. Dat lukte ook Frankrijk niet, om maar eens een land te noemen.

7 juli 2018 om 19:26

Ja wat is goed? Na de eerste helft stonden ze 1 0 voor en had Zweden nog geen kans gehad. Engeland speelt erg degelijk en zorgvuldig en is bovendien levensgevaarlijk bij spelhervattingen. Dat is echt een ontzettend sterk en nuttig wapen.

7 juli 2018 om 17:57

Haha verbaasd me niks meer. Pickford heeft Engeland er overigens wel echt doorheen gesleept met 2 geweldige reddingen.

7 juli 2018 om 17:59

Elke redelijke keeper moet die reddingen eigenlijk kunnen maken

7 juli 2018 om 18:03

Ja en Pickford is toch ook gewoon een redelijk tot goede keeper? Niks mis mee, maar vind het geen wereldkeeper. Alleen in de PL lopen er al zeker 3/4 rond die beter zijn.

7 juli 2018 om 18:03

Die van vorige wedstrijd absoluut niet, en al helemaal niet met zijn lengte. Redding van het toernooi.

Damn, It might come home.

Vind dit Engeland erg gevaarlijk. Kane, Sterling en Alli erg gevaarlijk en Henderson en Lingard verrassend goed wk. Verdediging ben ik niet kapot van maar niet slecht en Pickford vind ik bovengemiddeld. Normaal winnen Frankrijk en Belgie hier wel van lijkt me, maar toch oppassen ook voor de Kroaten of Russen in de halve finale.

2 keer mijn ogen dicht gedaan. Had ik beter de hele wedstrijd kunnen doen, wat een saaie pot met die irritante engelse keeper en Zweden dat niet durft te voetballen. Gefeliciteerd Engeland, geen tegenstand gehad vandaag en gaan zo easy naar de finale.

7 juli 2018 om 17:59

Eerste 20 minuten waren te voorzichtig, daarna ging Engeland kansen creëren en hielden ze na de goals de wedstrijd goed onder controle.

7 juli 2018 om 18:30

Ook één van de weinige wedstrijden die ik niet heb afgekeken. Totaal geen spanning of goed voetbal.

Wat een irritant arrogant gozer die Pickford. Vind zich zelf heel wat met zijn gedrag en houding...borst zo aanspannen alsof je een bodybuilder bent.

7 juli 2018 om 18:06

Verder keepte die wel goed toh?

7 juli 2018 om 19:42

Keepte uitstekend maar gedrag, verschrikkelijk. Guni_gugu geeft al een mooi voorbeeld...meer een acteur dan werkelijk emotie...maakt er een show van. Ook tegen Colombia tijdens de penaltys. constant irritant doen door lomp de lat aan te tikken.

7 juli 2018 om 21:03

Een keeper die de lat niet mag aantikken, apart.

7 juli 2018 om 21:13

De meeste keepers worden juist geprezen als ze irritant doen tijdens een strafschoppenserie. Ik kan me nog een dansje van Dudek herinneren. Of een Tim Krul.

7 juli 2018 om 18:31

Ach, keepers zijn vaker rare snuiters.

7 juli 2018 om 19:08

Het lijkt ook erop dat zijn teamgenoten hem niet eens serieus nemen. Wel lekkere reddingen maar ga dan niet bij elke minmale kansje van Zweden als een idioot schuimbekkend rondrennen.

Die Engelsen hebben gewoon geluk met de loting,niks meer en niks minder,normaal gesproken zou Engeland,niet verder dan de kwartfinale komen..

Laten we hopen dat dit Engeland de titel niet gaat pakken. Alles zit mee, ze spelen matig en qua tegenstanders hebben ze nog geen serieuze tegenstand gehad.

7 juli 2018 om 18:02

Columbia is toch gewoon een goede ploeg? Zweden heeft Oranje, Italie, Duitsland en Zwitserland uitgschakeld. Engeland had werkelijk geen kind aan ze, dat zegt toch echt wel iets.

7 juli 2018 om 19:34

Colombia speelde zonder James en Zweden werd door Oranje uitgeschakeld door een onterecht afgekeurde goal van Dost en blunder van Lloris. Ook tegen Italie had Zweden alle geluk van de wereld dat Italie hun kansen niet afmaakte. Engeland heeft gewoon geluk door die makkelijke schema.

7 juli 2018 om 18:03

Uhm hebben ze niet al Belgie en Colombia gehad?

wereldploeg is Engeland niet maar geen tegenstand gehad tot nu toe? Dat is onzin.

7 juli 2018 om 18:33

België was in de poulefase met Panama en Tunesië, dat is iets heel anders dan in een ko fase. Colombia is geen sterk elftal en zeker niet zonder James. Ik gun het ze niet met dit makkelijk schema als je het vergelijkt met de linkerkant van de helft. Het eerste top land ontmoeten ze pas in een eventuele finale.

7 juli 2018 om 18:55

Clear point Fenomeno. Heb je ergens ook wel gelijk. Belgie in groepsfse met B-team en Colombia zonder James is ook niet het zwaarste maar simpel is anders. Zweden is ook lastig zat gebleken voor menig topland afgelopen jaar, maar Engeland had er 4-0 van kunnen winnen.

Engeland nog geen absolute top ontmoet, maar alles net onder de top pakken ze gewoon. Dat zou logischerwijs inhouden dat ze zelf dus niet ver van de absolute top afzitten dat maakt ze in mij ogen onderschat en dus link voor de titel.

7 juli 2018 om 19:39

Spreek voor jezelf. Ik zou het prima vinden als Engeland het toernooi wint. Zonder mazzel wint niemand een toernooi. En levensgevaarlijk zijn uit spelhervattingen is gewoon een enorme en ondergewaardeerde kwaliteit.

Wat een onzin. Gaan ze doen alsof ze. Zo goed zijn. In zo'n simpele.schema kan het bijna niet anders. Als Engeland aan de andere kant zat was het allang al afgelopen. De schema's zijn jammer zo gegaan Volgense keer gewoon loten nr1 v nrs2 . Nu hadden de laatste teams in de laatste poule voordeel zoals Engeland. Konden verliezen en 2e worden wetende dat het een makkelijke schema had. Met loten had je dat niet en hadden ze die voordeel niet tov de eerste teams in de eerste poules. Dit engeland ziet er niet wauw uit zoals Zweden.

7 juli 2018 om 18:54

Kritische noten zijn prima, maar er zijn mensen die liever zien dat de Engelsen zich in een hoekje gaan schamen en met de hele natie in huilen uitbarsten, omdat ze de halve finale hebben gehaald in het rechterschema. 'Gaan ze doen alsof ze goed zijn' zegt Sociofan letterlijk, nadat een wk deelnemer blij is om de halve finale te halen. Iemand die vreugde duidelijk niet gunnen zonder echt doorgronde redenen, wordt dan wel gedefinieert als haat ja.

8 juli 2018 om 03:35

Haha je weet dat er een waarheid in zit anders zou je niet zo reageren. Ja tuurlijk moet je blij zijn als je voor Engeland bent. Maar come on, tegen Tunesie hadden ze met moeite 2-1 gewonnen. Tegen Panama ...tsja. Daarna tegen de Belgen, ging om niks, tegen een B elftal en 1-0 verliezen. Vervolgens tegen een gehavende Colombia en met moeite dmv penalties door. En dan krijgen ze het o zo gevaarlijke wereldse Zweden haha, wat bedroevend was. Nou leuk zeg en nu nog tegen de Kroaten en zou me niks verbazen als het daar gaat eindigen.

Ik vertel ook duidelijk over het schema wat gewoon krom is en wat me eigenlijk stoort. Maar hey wees zeker blij dat Engeland zover is gekomen hoor.

8 juli 2018 om 04:21

Stoorde het je dan ook toen Spanje in 2010 het wk won in een poule met Honduras, Chili en Zwitserland zat en vervolgens de kwartfinale nipt met 1-0 van Paraguy wist te winnen? Van Zwitserland werd zelfs verloren en Honduras met een matige 2-0 gewonnen. Ook eindigde de tegenstander in 3 vd 7 wedstrijden met 10 man. Uiteindelijk gingen die wel de geschiedenisboeken in, en dat is wat telt.


Dit is gewoon een raar wk. De echte toplanden hebben het ontzettend lastig met kleintjes. Spanje stond weer te stutteren tegen Iran en Marokko, Duitsland komt niet langs Zuid Korea, Argentinie met hakken over de sloot door en de EK winnaar vliegt eruit in de laatste 16. Er wordt nu denigrerend gedaan over Tunesie, maar dat is toch het hoogst geklasseerde Afrikaanse land met plek 21. Zweden stuurde Oranje, Italie en Duitsland naar huis, zo supernietig zijn die ook weer niet.


Dat de Britten niet het beste voetbal van het wk spelen zie ik ook wel, maar dit wk presteren ze gewoon beter dan menig topfavoriet waar niemand dat verwacht had. Dat mag best eens erkend worden.

En ja ik ben er prima blij mee, toch al een gratis pilsje gescoord van een ietwat bezopen Brit. Dat mag zo nog wel even doorgaan van mij :D

Zonder al te veel problemen lekker doorstoten. Het staat goed bij Engeland en ook bij hen gaat het een keer goed klikken. Hij wordt niet vaak genoemd, maar Lingars speelt een goed toernooi. Hij werkt verschrikkelijk hard en loopt heel slim.

7 juli 2018 om 18:02

Toch is het spel niet je van het in mijn ogen. Ik ben wel blij dat Zweden eruit ligt, want die willen echt absoluut niet voetballen en hopen de hele wedstrijd maar op een lucky goal of zondagsschot.. Ik ben benieuwd als het Engeland tegen Kroatië mag worden, hoe Engeland dan voor de dag zal treden. Kroatië is namelijk een zeer lepe ploeg, die zich niet zomaar laten aftroeven door een paar spaarzame kansen.

7 juli 2018 om 18:37

Maar ook Kroatië heeft in de vorige wedstrijd niet bepaald weten te overtuigen. Ik vind het dit Wk vooral heel jammer dat de verschillen tussen de twee kanten zo groot zijn. Niet dat Engeland en Kroatië daar wat aan kunnen doen natuurlijk.

Winnen van Panama, Tunesië, Colombia, Zweden en Rusland/kroatië brengt je gewoon naar een wk finale haha. Dit is het probleem als je na de groepsfase niet opnieuw gaat loten.

7 juli 2018 om 18:05

Zweden schakelde anders wel Oranje, Italie, Duitsland en Zwitserland uit. Dat de Engelse superieur waren vandaag maakt Zweden niet ineens een zwakke ploeg want Oranje, Italie, Duitsland en Zwisterland waren zwakker dan de Zweden.

7 juli 2018 om 18:30

Nederland heeft tegen ze gelijk gespeeld en gewonnen. Eigenlijk 2 keer moeten winnen met die onterecht afgekeurde goal van Dost. Duitsland heeft ook van ze gewonnen. Nederland en Duitsland zijn uitgeschakeld door andere ploegen. Niet direct door Zweden. Zweden heeft gewoon een hele matige ploeg met hier en daar wat geluk en doorzettingsvermogen. Dan denk ik gelijk aan die Blunder van Lloris in de laatste seconde waardoor Zweden won. Was een wonder dat Nederland niet boven Zweden eindigde.

7 juli 2018 om 18:34

Zweden kreeg alsnog de beste kansen van de wedstrijd.

7 juli 2018 om 19:38

Want de twee goals van Engeland waren geen enorme kansen? Alli stond volledig vrij op twee meter afstand van het doel. Hoezo Zweden had de grootste kansen?

7 juli 2018 om 18:05

En hoe wil je na de groepsfase opnieuw loten? Nummers 1 en 2 tegen elkaar, wat in principe dezelfde uitkomsten biedt dan het huidige systeem. Of landen op basis van hun FIFA-ranking een soort geplaatste/ongeplaatste status geven. Wil je dat laatste doen, heeft het als een pak 'm beet Mexico helemaal geen zin om eerste te worden; je komt toch een top land tegen.

7 juli 2018 om 18:17

Ze hebben de 2 makkelijkste nummer 1 gekregen van de poules. Anders had je een grotere kans op Brazilië, Frankrijk, Uruguay, Kroatië gehad. Maar aan de andere kant is het ook niet Engelands schuld dat Duitsland en Spanje uitgeschakeld zijn idd.

7 juli 2018 om 18:21

Loten heeft ook totaal geen zin ivm met rustdagen en trainingen. Speel je als Engeland zijnde op de laatste speeldag van de groepsfase, moet je gelijk bijvoorbeeld tegen een Uruguay dat veel meer is uitgerust en dat zich beter heeft kunnen voorbereiden. Als je echt lotingen wilt invoeren, dan moet het WK 2 á 3 weken langer duren zodat ieder team voldoende rust krijgt

7 juli 2018 om 18:36

Dan bedenken ze daar maar wat op... Nu hebben de laatste groepen wel een heel groot voordeel dat ze gewoon kunnen kiezen in welk schema ze terecht komen. Dat is ook een vorm van competitievervalsing.

7 juli 2018 om 19:49

Tjawij haalden de WK finale door te winnen van Denemarken, Kameroen, Japan, Slowakije, Brazilië en Uruguay. Buiten Brazilië ook geen enkel toplanden gezien maar daar maalde toen toch ook niemand over. Net zoals niemand zeurde dat we Mexico en Costa Rica tegen kwamen in de KO fase in 2014.

Belgiã« heeft geluk tegen Japan.
Frankrijk had geluk tegen Australiã«
Argentiniã« had geluk hoe ze uiteindelijk als nog door gingen.colombia heeft amper iets laten zien op tegen Polen na.
Rusland heeft geluk met de loting.

England speelt gewoon fris combinatie voetbal met een jong getalenteerd team.en laten zich terecht niet intrappen tegen teams die spelen op de counter.ze spelen niet voor niks voorzichtig tegen england.rashford sterling Deli Ali lingard ze hebben allemaal snelheid en de snelle backs.come on england

7 juli 2018 om 18:19

Jong getalenteerd team? ja. Fris combinatievoetbal? Nee.

7 juli 2018 om 18:42

Had Frankrijk geluk tegen Argentinië? Daar ben ik het niet mee eens, die kwamen juist ongelukkig achter door dat afgeweken schot van Messi, kwamen daarna even wat meer naar voren en scoorden in een kwartier drie keer. Dat is geen geluk.

7 juli 2018 om 22:26

Dat zegt hij niet. Er moet een punt tussen Argentinië en Australië staan

Wat is het toch slaapverwekkend, jammedat de Zweedse meiden er niet meer bij zijn, maar verder wel lekker voor ze. Altijd heerlijk omdie Guidetti zo heet te zien worden en san op zn plaatd worden gezet door Harry Maguire. Uiteindelijk best knap, Engeland zal hee moe zijn geweest maar heeft toch makkelijk ze verslagen. Raheem Sterling mag een cursus afmaken gaan volgen ,kom op vriend

Dit is voor mij by far het zwakste wk dat ik ooit gezien heb. Niet een ploeg die zich aan de malaise weet te intrekken. Ik dacht na de groepsfase dat er eindelijk wat schroom van de ploegen af ging en er echt gevoetbald zou worden, maar het wordt met de wedstrijd slechter en slechter. Ongelofelijk dat ik in de kwartfinale naar duels van het niveau Uruguay - Frankrijk en Zweden - Engeland heb zitten kijken. Ik vrees al dat Rusland - Kroatië ook weer uiterst beroerd zal zijn. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar wat ben ik blij als dit wk weer ten einde is zeg.

8 juli 2018 om 15:43

Vind je België geen uitzondering?

Zaadpartijtje tegenover Belgiã« - Braziliã«. Die Engelsen denken iets te veel dat ze dat WK kunnen winnen. Hoop echt dat die Kroaten ze helemaal wegspelen om daarna Belgiã« - Kroatiã« als finale te hebben.

7 juli 2018 om 19:41

Hoe komt iedereen er toch bij dat de Engelsen wel even denken het wk te gaan winnen???

Bovendien was Kroatië echt dramatisch in de vorige ronde.

Nu alleen nu maar Europese landen in dit WK. Waarschijnlijk gaat ook nog een land winnen uit dezelfde hoek: Belgie Frankrijk Engeland.

7 juli 2018 om 19:21

Rusland ligt een gedeelte in Azië

7 juli 2018 om 19:41

Maar speelt voor de uefa.

7 juli 2018 om 20:03

Een gedeelte? Je bedoelt zeker 75% ofzo?!

En dan zei die Zweed dat engeland nogal beperkt was haha.wat een kleurloos zooitje dat Zweden.

Zowel van Zweden als van Engeland vind ik het een raadsel dat ze in de kwartfinale staan.

Ik heb teams gezien die kwalitatief veel beter zijn.
Hopen op een finale Kroatië tegen Frankrijk en zou geweldig zijn als Kroatië wint.

Zowel Engeland als België hebben een hoop geluk gehad en Frankrijk zet de Belgen weer terug in de realiteit en dan moet Kroatië de Engelsen maar stoppen.

7 juli 2018 om 19:20

Engeland speelt best goed, goede spelers, goede trainer!

Zozo met verve nog wel, met verve betekent met gloed of met drift, dat zat allesbehalve in deze pot, zowel bij de Engelsen niet als bij de Zweden niet, ik eet mijn schoenen op als deze Engelsen het WK winenn, dan is dit officieel het WK van de armoede.

7 juli 2018 om 20:05

Begin maar alvast, een schoen kan namelijk best taai zijn!!

Kroatië heeft als enige de kwaliteit om hoogstaand voetbal te spelen van het rechter rijtje denk ik, maar hebben het ook niet laten zien in de laatste wedstrijd. Niettemin, als ze het worden, dan denk ik dat zij de eerste echte test zijn voor Engeland, die van België telt niet echt omdat ze al beide door waren. Ongelooflijk, wat een goede loting al niet kan veroorzaken.

Je zou denken dat Frankrijk en België de beste papieren heeft in de finale, die zitten echt op een hoger niveau. Maar goed, dit is het toernooi van de verrassingen. Waarom zou dit anders zijn voor de finale?

7 juli 2018 om 19:47

Hoezo goede loting? Engeland zat aan dezelfde kant als absolute titelkandidaat Spanje en waarschijnlijk ook wereldkampioen Duitsland (als die door waren gegaan). Het is niet Engelands geluk dat Spanje en Duitsland hun huiswerk niet hebben gedaan en Engeland wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. PopeKeeper
B. ChilwellVerdediger
M. KeaneVerdediger
H. MaguireVerdediger
T. MingsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

59 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 17 11 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 29 18 4 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 28 17 5 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 30 5 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 30 29 3 0
Laatste voetbalnieuws

Jongste debutant aller tijden scoort na invalbeurt bij Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur heeft zondagavond eenvoudig de volgende ronde van de FA Cup bereikt. De ploeg van manager José Mourinho was in de derde ronde gekoppeld aan de amateurs van Marine FC...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren