Vader Lozano bevestigt interesse Barcelona: ‘Ze hebben ons benaderd’

Vrijdag, 22 juni 2018 om

Hirving Lozano staat in de serieuze belangstelling van Barcelona. Onlangs meldde ESPN dat de Spaanse topclub het oog heeft laten vallen op de aanvaller van PSV. De vader van de Mexicaans international heeft nu bevestigd dat Barcelona al contact heeft gezocht om een eventuele overstap naar het Camp Nou te besepreken.

Lozano maakte in de eerste groepswedstrijd van Mexico tegen Duitsland het enige doelpunt en daarna werd hij gelinkt aan Barcelona, terwijl ook Juventus genoemd werd. “Barça heeft ons benaderd, maar op dit moment is er nog niets duidelijk”, aldus Lozano senior tegenover ESPN. “Na het WK krijgen we een beter beeld van de realiteit: of hij bij PSV blijft of dat hij vertrekt naar een andere club.”

Lozano heeft pas een seizoen achter de rug bij PSV, waar zijn contract doorloopt tot medio 2023. Het afgelopen seizoen kwam hij in de Eredivisie tot negentien doelpunten en elf assists. Door zijn statistieken en goede spel in het Philips Stadion werd hij al gelinkt aan clubs als Arsenal en Liverpool, en daar komt nu Barcelona dus bij. In Catalonië wordt hij naar verluidt gezien als alternatief voor Antoine Griezmann, die een transfer naar Barça afzegde en verlengde bij Atlético Madrid.

PSV zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 22-jarige aanvaller staan. Hij werd vorig jaar voor acht miljoen euro overgenomen van Pachuca. Aangezien die club wel een fors doorverkooppercentage heeft bedongen, willen de Eindhovenaren wel een flinke transfersom ontvangen en de Nederlands landskampioen zou denken aan een bedrag van 35 miljoen euro.


Poll

Hirving Lozano is goed genoeg voor Barcelona


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door granrepte)

Prijs op 80 miljoen zetten. Net als met James destijds.

22 juni 2018 om 13:53

moet die wel eerst nog even topscoorder worden :D

22 juni 2018 om 14:03

James stond wel onder contract bij het steenrijke AS Monaco (die kunnen vanwege hun financiële situatie en betere competitie sowieso iets meer vragen) en legde er 6 in dat WK he. Laten we nog niet overdrijven na 1 goaltje, 80M is nog wel wat gortig denk je niet.

22 juni 2018 om 14:08

Leuk dat James onder contract stond bij het steenrijke Monaco. Dat was echter wel 4 jaar geleden, en de prijzen in de markt zijn nu vele malen hoger. Als PSV het goed uitspeelt kan 80 miljoen prima, Barcelona heeft genoeg geld.

22 juni 2018 om 14:12

Helemaal als je ziet wat er voor die middenvelder van Lazio betaald moet worden (120+) waar de meeste voor dit seizoen niet van gehoord hebben. Aanvallers zijn normaliter duurder dan middenvelders, Lozano wordt de revelatie dit WK. Heeft een lang contract. Dus gwn 80 miljoen vragen

22 juni 2018 om 14:12

Barcelona heeft genoeg geld ja, maar die gaan geen 80 miljoen betalen voor iemand die 1 jaar ED heeft gespeeld, geen EL, geen CL en 1 goal op het WK. Als hij er nou nog 4 in jankt op het WK tot daar aan toe maar voorlopig ga je echt bij lange na niet bij dat bedrag in de buurt komen hoor. Wel een beetje realistisch blijven he! James staat nog altijd in de top-10 duurste transfers aller tijden. Lozano is een groot talent maar dit lijkt me toch ook weer ietsje overdreven.

22 juni 2018 om 14:15

Oh ja sorry ik wist niet dat je de toekomst kan voorspellen, aangezien jij al weet dat Lozano DE revelatie van het WK wordt heb ik niks gezegd Wat Lazio's vraagprijs voor Milinkovic-Savic hiermee te maken heeft snap ik dan weer niet..

22 juni 2018 om 14:20

De vraagprijs van Lazio heeft te maken met het feit dat de markt gek is geworden, en het zou zonde zijn als PSV daar niet van profiteert. Ze kunnen wel normaal proberen te doen en 30 miljoen vragen, maar waarom zouden ze?

22 juni 2018 om 14:30

Je hoort mij ook nergens zeggen dat PSV 30 miljoen moet vragen, ze zouden inderdaad wel gek zijn. Ik zou zeker een prijs van een miljoen of 50, misschien wel 60, hanteren (mede vanwege zijn contractduur). Zakken kan altijd nog. Maar dan zit er nog een enorm gat naar 80 miljoen he, dat is echt een asociaal hoge prijs die men zeker weten niet gaat afrekenen voor iemand die nog nooit een Europese bekerwedstrijd heeft gespeeld. Ja, de prijs van Milinkovic-Savic (al praten we hier wel over een heel erg goede middenvelder trouwens) toont aan dat de markt op hol is ja, maar het is wel een extreem voorbeeld. Je bent het neem ik aan wel met me eens dat Lozano bij een club als Barcelona (of vergelijkbaar kaliber) niet voor de basis gehaald wordt toch? Dan is 80 miljoen simpelweg te veel lijkt me.

22 juni 2018 om 14:35

Ik denk dat 80 miljoen euro alleen realistisch is als Lozano de ster van het WK is en Mexico minimaal naar halve finale loodst. Ik zie het best wel gebeuren met Lozano en Mexico. PSV moet gewoon afwachten wat Mexico en Lozano doen dit WK en vervolgens, na het WK, ook daarop hun prijs bepalen. PSV moet i.i.g. de onderste uit de kan durven halen, want zo'n kans zullen ze niet vaak krijgen om absolute miljoenen te verdienen aan 1 speler

22 juni 2018 om 14:48

In die situatie zou het inderdaad kunnen Zermatt maar ik vind het een beetje voorbarig om na 1 goal er maar vanuit te gaan dat Chucky de Mexicanen hoogstpersoonlijk naar het beste resultaat ooit op een WK gaat schieten. Mocht hij dat wel doen, ja dan brengt het de transferwaarde misschien naar ongekende hoogtes inderdaad. Maar goed, tot dusver is er pas 1 wedstrijd gespeeld en heeft Lozano pas 1, weliswaar erg knappe (tegen de wereldkampioen) en belangrijke, goal gemaakt.

22 juni 2018 om 15:26

Lozano wordt niet de ster van het WK dat wordt gewoon Ronaldo. Mexico zou namelijk Brazilië kunnen treffen volgende ronde en dan is het klaar voor Mexico. 80 miljoen gaat niet gebeuren. 50 tot 60 zou misschien kunnen.

22 juni 2018 om 15:38

Waarom zou het klaar zijn voor Mexico? Brazilie is matig, ze hadden al moeite met Zwitserland en nu ook met een matig landje als Costa Rica. Ik geef Mexico meer kansen tegen Brazilie dan andersom

22 juni 2018 om 15:42

En ik zie ze niet eens door de groep komen want op deze manier gaan ze niet eens gelijk spelen tegen Servie, het sterkste land in die poule

22 juni 2018 om 16:29

Leuke redenatie, maar als barca met 50 + variabelen komt en Lozano is wel willend is die zo weg hoor. Geen enkel eredivisie club zegt nee tegen 50-60mil zelfs niet in deze gekke markt.

Oh nee.. daar gaan we. Psv moet slim zijn en niet voor het even nde van het wk verkopen.

In letterlijk elk transfergerucht wordt de naam Barcelona gemeld. Hebben ze geld teveel?

22 juni 2018 om 13:56

Dit is niet echt een gerucht meer als zijn vader het direct zegt.

22 juni 2018 om 13:57

Dat + geen beleid

22 juni 2018 om 14:18

Niet elk gerucht kost geld hé 🤐. Klopt trouwens wel dat Barcelona de laatste rijd weleens teveel geld uitgeeft voor een speler.

Als Lozano slim is neemt ie een kleine tussen stap zoals Liverpool, Tottenham, AS Roma of Dortmund. Clubs net onder de top en vanuit daar kan die altijd nog Barca.. net zoals Suarez en Dembele bijvoorbeeld

22 juni 2018 om 14:08

Ja, of hij is niet goed genoeg voor de absolute wereldtop (wat ik trouwens als heel reële optie zie), en is dit een unieke mogelijkheid. Valt ook wat van te zeggen. Als "mislukking" bij Barca kom je toch heel snel nog aan de slag bij andere prachtige clubs.

22 juni 2018 om 14:16

Hou op, je ziet aan alles dat hij een toekomstige wereldspeler is. Die past zich op elk niveau moeiteloos aan Net als Sanchez en Suarez, die ook zogenaamd niet goed genoeg zouden zijn voor de (wereld)top. Evenals Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Sneijder, Zlatan en noem ze allemaal maar op

22 juni 2018 om 14:18

En ja voor dit soort spelers kun je in die huidige markt 50 tot 70/80 miljoen vragen. Clubs en haters moeten stoppen met denken dat de eredivisie een koningsdag rommelmarkt is

35 mil tikken die clubs lachend af als hij dit WK zo doorgaat

22 juni 2018 om 14:34

Voor PSV een club record toch?

22 juni 2018 om 14:54

Jep. Al zal psv er wel moeiteloos 40-50 voor kunnen krijgen.

Denk niet dat het verstandig is voor hem om nu naar barcelona te gaan. Zal waarschijnlijk in zijn eerste jaar op de bank zitten en daardoor minder stappen maken in zijn ontwikkeling. Daarnaast denk ik dat het sowieso goed is om nog 1 jaar bij PSV te blijven, veel te spelen, nog belangrijker worden, om vervolgens de volgende stap te zetten.

Lozano kan een stapje hogerop vrij gemakkelijk aan denk ik, maar Barca? Met Messi, Coutinho en Dembele toch een iets te heftige concurrentie denk ik. Voor PSV natuurlijk prijstechnisch gezien geweldig dit. Laat de grote clubs het maar uitvechten. Voor een speler van het kaliber Lozano met 4 (!) jaar contract zal er toch echt richting de 50 miljoen op tafel moeten komen lijkt me. Nu een vertrek toch realistisch lijkt maar hopen dat ie er nog 2 bij in knalt dit WK, dan kan er gecasht worden!

22 juni 2018 om 14:00

Hij heeft zelfs nog een contract voor 5 jaar. Laat hem nog maar een jaartje blijven

22 juni 2018 om 14:06

Oh damn 5 jaar nog zelfs. Dat is wel vrij ongebruikelijk om (destijds) een 6-jarig contract te tekenen. Wel klasse van Psv, dit wordt echt een jackpot als hij zich nog meer kan laten zien dit WK!

22 juni 2018 om 17:36

Vergeet de doorverkooppercentage van ongeveer 30 procent niet hè. Alles onder de 50 miljoen is dus idioot onderhandeld.

22 juni 2018 om 17:48

30 is over de winst neem ik aan? De afkoopsom was 8 miljoen. Bij een verkoop van pak em beet 45 miljoen (gewoon een random voorbeeld 50 miljoen) zou er dus nog 30 van 37 miljoen = 11.1 miljoen naar Pachuca moeten. Dan houdt PSV dus nog een winst van 25.9 miljoen over voor de Eindhovenaren. Bij een verkoop voor 50 miljoen houdt je er al een kleine 30M aan over. Verdiend in 1 schamel jaartje. Maar net wat je idioot noemt

het zou leuk zijn om Lozano nog een jaartje op de nederlandse velden te zien spelen, maar als het echt moet, een dikke som waar je u tegen zegt met een jaartje huur. Nu zou hij toch alleen maar verdrinken in de pool van spelers bij Barca.

Daar gaat de kleine kans dat hij nog naar Arsenal kon.

Nog een goede wedstrijd van Mexico en PSV haalt de 60 miljoen makkelijk.

22 juni 2018 om 14:27

Makkelijk? Wellicht als hij tot de halve finale oid uitzonderlijk blijft spelen.

22 juni 2018 om 15:51

Ja, makkelijk. Lozano zat al op een paar lijstjes en heeft de wereldkampioen kapot gespeeld. Dat is bevestiging. Gaan grote clubs er zich mee moeien? Bidding war.

22 juni 2018 om 16:16

Mwa vind ik te simpel gedacht. Leuk dat die goal nu bij iedereen in het geheugen zit, maar vergeten hoe het ging na die 2 goals tegen België? Tijd lang ontzettende hype totdat hij enkele wedstrijden minder speelde en je letterlijk niks meer hoorde. Denk dat de storm redelijk snel zal gaan liggen als hij max een wedstrijdje nog wat laat zien. Zeker als het WK echt loskomt en andere spelers opstaan

22 juni 2018 om 15:59

Volgens mij heeft de vorige club van Lozano een aanzienlijk doorverkoop percentage bedongen toen hij naar PSV ging. Dus vraag ik me af wat er over blijft als hij verkocht wordt voor 50 miljoen.

Lozano Cashcow! Laten we hopen dat hij gezond blijft en de halve finales haalt. Het opbieden is begonnen, zou mooi zijn als ze er 60000000 voor krijgen.

Die is dan onhoudbaar en kun je beter voor een absurd bedrag verkopen.

Ik geloof hier niet echt veel van eerlijk gezegd. De concurrentie is te hoog en voor Lozano moeten ze zeker de hoofprijs betalen. En dat voor iemand, waarvan je al weet dat hij nog moet bewijzen dat hij Barcelona waardig is. Voor mijn clubbie zou ik het toejuichen, wanneer het bedrag rond de 60 zal zijn maar geloof het niet.
Daarnaast kan vader dit mooi benoemen om op die manier wat meer interesse te laten wekken bij andere clubs...

moet barcelone niet eerst contact met psv opnemen alvorens ze lozano benaderen?

Ik geloof er weinig van. Lozano is een counter speler waar een club als Barca helemaal niks aan heeft. Die jongen heeft een hoop ruimte voor zich nodig om een sprint te kunnen maken en vervolgens af te ronden. Geweldige afmaker en goeie stats maar voetballend past hij er echt niet bij.

22 juni 2018 om 15:00

Ben ik wel met je eens idd. In die zin zou Real beter passen

Nog een agressieve houthakker die via een Nederlandse club terecht komt bij Barcelona, net als Ibrahimovic? Als hij wordt gehaald dan zal Bartomeu eruit gaan. Het kan zo niet verder. Wanbeleid alla Gaspart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4867 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3122
2.Sevilla2811
5.Alavés241
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

50 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 15 10 2 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ben Ajax-fan, maar ik ben wel een groot fan van jullie keeper Jan Zoet’

PSV gaat een kantoor openen in Mexico en nauw samenwerken met topclub Chivas Guadalajara. De Eindhovenaren gaan de Mexicaanse interesse commercieel vermarkten, zo meldde de club eerder. Margriet Leemhuis, de Nederlandse...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 december
AC Milan richt zich op Fabio Quagliarella na het mislopen van Zlatan Ibrahimovic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren