Verbazing over transfer Kluivert: ‘De vraag is of hij klaar is voor de Serie A’

Dinsdag, 12 juni 2018 om 20:15

Justin Kluivert verkast voor minimaal achttien miljoen euro van Ajax naar AS Roma en dat is een opvallende transfer volgens David Endt. De voormalig teammanager van de Amsterdammers dicht de negentienjarige aanvaller veel kwaliteiten toe, maar weet tegelijkertijd dat er veel van spelers wordt gevraagd in Italië, met name in fysiek opzicht.

Endt spreekt in gesprek met FOX Sports van een 'zeer opmerkelijke' transfer. "Ik had niet gedacht dat Roma zover over de grens zou kijken. Ze hebben een technisch directeur, Monchi, die van Sevilla komt. Hij heeft daar uitstekend werk verricht de afgelopen zeven jaar. Hij gaat dat nu bij Roma opnieuw doen. Hij heeft als doel om Roma te verjongen. Dan zie je een speler als Justin Kluivert, waarvan de klasse en begaafdheid onmiskenbaar aanwezig is. De vraag is of hij klaar is voor de Serie A."

Kluivert heeft wel wat weg van zijn vader Patrick, aldus Endt. "Het is een zelfbewuste jongeman, dat was zijn vader ook. Die ging al heel jong weg bij Ajax. In 1995 drukte hij zijn stempel. Twee jaar later was hij weg. Hij ging naar AC Milan en van Milan naar Barcelona. Het zit een beetje in de familie om eigenzinnig te zijn in de keuzes. Er zit een sterk willend karakter achter. Het kan zomaar goed zijn."

De jongeling, die maandagavond naar Italië vloog om de transfer af te ronden, tekent in Rome naar verluidt een vijfjarig contract met een startsalaris van anderhalf miljoen euro. "Het zal niet even makkelijk voor hem zijn, maar het is des Kluiverts om niet altijd de makkelijkste weg naar de top te zoeken", aldus Endt. "Hij kán voetballen, dat is de basis. Wat daarna gebeurt, we gaan het zien."


Poll

Verwacht jij dat Justin Kluivert het goed gaat doen bij AS Roma?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door dante)

Kluivert is de volgende in het rijtje van: bazoer, el gazhi, riedewald enz.

12 juni 2018 om 20:34

Niet echt vergelijkbaar. Deze jongens speelden allemaal niet echt veel bij Ajax en gingen allemaal naar een slechtere club dan Kluivert en waren ook nog ouder. Ik zie Kluivert op den duur nog best slagen als die er maar hard genoeg aan werkt en niet opgeeft.

12 juni 2018 om 20:45

Toch hebben die jongens stuk voor stuk meer wedstrijden gespeeld dan Kluivert voor ze weggingen.

13 juni 2018 om 00:58

@ajaxxxlove Waarschijnlijk onbedoeld, maar je maakt een goed punt voor Kluivert!

12 juni 2018 om 20:53

Laten we hopen van niet. Ik proef bij veel mensen de hoop dat die ook mislukt. Laten we voor het Nederlands voetbal hopen dat die gaat slagen. Uiteindelijk moeten de jeugdspelers gewoon vroeg vetrekken naar het buitenland om echt goed te worden. Kijk naar het Belgische elftal. Als alle spelers gaan doen wat menig persoon wil (minimaal in Nederland blijven tot zijn 21) dan sluiten we als Nederlands elftal nooit meer aan bij de top. Het niveau is hier gewoon te laag om echt goed te worden. Volgens mij hebben we de afgelopen 5 jaar ook alleen maar meevoetballers geleverd voor de top? Niemand maakt meer het verschil bij de topclubs.

12 juni 2018 om 23:03

Ik hoop toch veel meer dat of brazier of riedewald de potentie die ze als verdedigende middenvelder hebben echt waar gaan maken, helemaal bazoer, hij heeft echt alles voor die positie, lichaam, snelheid, uitstraling. Het mentale lijkt te ontbreken. Dat kan veranderen. Kluivert vecht om de plek van Depay en die heeft niet echt minder potentie ofzo. Helemaal nu het erop lijkt dat hij zijn draai te pakken heeft in Frankrijk.

12 juni 2018 om 23:07

Ik hoop dat hij juist wel mislukt en de volgenden die te jong door vriend Raiola worden weggezet in het buitenlanf ook weer! Hopelijk gaan dan eindelijk eens de ogen open bij die talenten dat geld niet je drijfveer moet zijn en zo de eredivisie mogelijk weer sterker wordt.

12 juni 2018 om 20:55

Ben er zelf ook bang voor maar hoop het echt niet. Die jongen heeft zoveel talent, hoop echt dat het eruit gaat komen bij Roma, want voor het Nederlandse voetbal kunnen we zeker weer goede vleugelspelers gebruiken. Ik hoop op het beste.

12 juni 2018 om 21:57

En wanneer het een topper word zei ineens iedereen dat hij vertrouwen in zn transfer had..

12 juni 2018 om 22:43

Deze jongen heeft genoeg kwaliteiten om te slagen. Hij is bloed snel.en heeft zeer goede techniek en ook een scoringsvermogen. Hij gaat het zeker halen en tja dit is nou de realiteit. Top talenten blijven niet lang in Nederland en hij is een ruwe diamant. 100%% slagen

12 juni 2018 om 23:57

Ik denk eerder het rijrje Arno Splinter, Rody Turpijn, Dennis Schulp, Brutil Hosé, etc....

13 juni 2018 om 13:52

Ik moest wel lache toen ik dit las. Maar je bent totaal niet serieus te nemen

Wij hebben toen Hoedt naar de Serie A laten gaan, en die heeft het ook redelijk gered. Ben benieuwd of Kluivert het ook aankan.

12 juni 2018 om 20:41

Hoedt kon fysiek best aardig mee en had een goede mentaliteit. Op beide punten scoort kluivert juist stukken minder.

12 juni 2018 om 21:22

Waarom bekritiseer je Kluiverts mentaliteit? Ik vind dat hij te vroeg kiest voor een vertrek en de manier waarop hij vertrok verdient in mijn ogen ook de schoonheidsprijs niet, maar ik kan geen reden bedenken om zijn mentaliteit te bekritiseren... En voor een buitenspeler zegt fysiek echt vele malen minder dan voor een centrale verdediger.....

12 juni 2018 om 21:43

Bovendien is Kluivert fysiek helemaal zo zwak niet hoor, hij heeft best wel een afgetraind lichaam. Ja, hij is klein, maar hij kan best sterk zijn aan de bal (dat zal in Rome alleen maar toenemen) en is pijlsnel. Hij heeft echt wel de dingen die nodig zijn om een goede buitenspeler te worden.

12 juni 2018 om 23:08

Een buitenspeler in Italiaans voetbal een contradictio in terminis.......

12 juni 2018 om 23:16

AS Roma speelt gewoon vrijwel altijd in 4-3-3 systeem met buitenspelers, in de Copa Italia, de Serie A en de Champions League. Dus waarom kom je in hemelsnaam met 'contradictio in terminis' aanzetten?!

Aldus Endt die het vorige week een prima stap vond en meende dat Kluivert een hele goede keus heeft gemaakt. Endt waait dus ook met alle winden mee.

12 juni 2018 om 20:38

@fraxz
Wat zegt Endt hier nou verkeerd? Hij vind het een opvallende stap, meer niet. Natuurlijk is Roma een goede keuze en Kluivert is een hele talentvolle speler alleen is Endt benieuwd hoe dit in fysiek opzicht gaat uitpakken, lijkt me een logische vraag.

Ajax houd er nog een mooiere geldsom aan over dan aan Eriksen. Ik vind het een win win situatie voor Ajax. Wel jammer dat hij weg gaat bij Ajax als een talent en niet als een ervaren speler.

In 1995 drukte hij zijn stempel en 2 jaar later was hij weg. Dit is toch niet te vergelijken met totaal geen stempel drukken en na een paar wedstrijden vertrekken.

12 juni 2018 om 22:14

Klein verschilletje is ook dat Ajax op dat moment bij de absolute top hoorde. Papa Kluivert was toch behoorlijk verder.

12 juni 2018 om 23:09

Ander klein verschil, papa was een talent van het niveau van Basten. Echt niet normaal hoe goed die vent was tot aan zijn zware blessure. Dat lijkt iedereen echt een beetje te vergeten. Dat niveau van talent heeft Kluivert Jr niet. En dan komt iedereen met die zogenaamde award aanzetten, zijn medespeler de Ligt werd vijfde bij die verkiezing, terwijl die op z'n minst verder is in zijn ontwikkeling op soortgelijke leeftijd (denk persoonlijk ook gewoon nog meer potentie heeft).

In tegenstelling tot vele anderen, denk ik dat Kluivert nog wel eens een hele goede keuze kan hebben gemaakt.
Zoals we allemaal zien, bulkt het ventje van het talent, bravour, maar komt helaas ook uitermate arrogant en lichtelijk verwend over. Hij heeft een ouderwetse opvoedingscursus nodig in een team waar nog een duidelijke hiërarchie heerst. We weten allemaal dat Ajax met een paar brave 25+ers daarin wellicht niet zo geschikt is als de gladiatoren uit Rome.
Maar als Kluivert bezwijkt onder de druk, dan wordt het inderdaad een gevalletje El Ghazi etc...
Kluivert heeft echter zo'n onmogelijk sterke techniek, en is in het veld een gifkikker, dat wanneer hij een juiste 'opvoedingscursus' krijgt, hij een potentiële topspeler kan worden.

Ik denk niet dat hij een slechtere keuze had gemaakt, als hij bij Ajax was gebleven..
Helaas zijn wij geen Ajax anno 1995, met gasten als de Boer, Blind, Rijkaard, die zorgen voor een goede balans in de kleedkamer..

Ik denk dat hij kan slagen Roma is een team die kansen geeft aan jonge spelers plus het feit dat er al 2 Nederlandse jongens spelen dan kom je toch anders binnen bij zon club en over jong weggaan gesproken Van persie Ake fosu mensah Bruma zijn ook jong weggaan maar uiteindelijk toch goed terecht gekomen

12 juni 2018 om 21:15

Bruma is op jonge leeftijd in het buitenland compleet mislukt. Pas nadat hij terug naar Nederland was gekomen heeft hij stappen vooruit gezet in zijn carrière.

12 juni 2018 om 22:11

Ach ja. Op je 17de debuteren bij Chelsea. Op je 18de debuten in de CL voor Chelsea en voor het Nederlands elftal. Ruim 40 wedstrijden voor HSV gespeeld. Bruma pakte juist veel speeltijd op jonge leeftijd maar bleek simpelweg niet goed genoeg. Als je overigens compleet mislukt zou zijn, dan zou je niet al 5 interlands spelen voordat je terug naar Nederland komt.

Gewoon een super mega deal voor Ajax. Prima bedrag, gewoon een kleine hoofdprijs die Ajax hier vangt. En, gewoon een dreigend probleem uitstekend opgelost want die nonsens van 'laat hem maar een jaar wegrotten, dat zal hem en al die jonge spelers mores leren' is onrealistische pure bullshit.

Okay kan er dan nu ook nog een reactie komen van Ronald de Boer, die heeft ook al tig keer er iets over gezegd. 😴😴

Een ding is duidelijk. De halve selectie nokt af en de eerste prijs in 4 jaar is nog steeds ver weg. Aankopen van enig kaliber blijven uit. Ik maak me zorgen. Veel zorgen.

Hoe dan ook het zal een mooi avontuur worden in italie voor kluivert. Hoop dat t hem bevalt en dat ie er wat moois van maakt. Hopelijk dat ie nog wat bijleert in italie

Hij is weg lekker richten op de volgende nú zíjn we er wéér klaar mee léven gáát verder óók zonder Kluivert.

Hij is weg lekker richten op de volgende nú zíjn we er wéér klaar mee léven gáát verder óók zonder Kluivert.

Ik geloof er wel in . Raar want andere jongere spelers van Ajax die xelfc jonger zijn hoopt men het wel. Waarom heeft men zo'n eedn hekel aan deze jongeman . Hij heeft een vader en een moeder die achter hem.staan

Beetje onzin als je het mij vraagt. Het niveauverschil tussen Nederland en Italie is nou ook weer niet zo verschrikkelijk groot. Spelers als de Roon, Hateboer enzo kunnen daar ook makkelijk mee op een niveau lager. Waarom zou Kluivert, die iets hoger gaat spelen maar dan ook meer talent heeft het niveau niet aankunnen?

Endt, wat zwets je toch, man. Prima dat je Justin een aardige gozer vindt, maar houd het even reëel.

"het is een zelfbewuste jongeman, dat was zijn vader ook. Die ging al heel jong weg bij Ajax. In 1995 drukte hij zijn stempel. Twee jaar later was hij weg."

Justin Kluivert is een van de minst zelfbewuste jongens van de hele Eredivisie van afgelopen seizoen, en heel Nederland ziet het, behalve Endt en Kluivertje zelf. En dan die vergelijking met zijn vader... Twee jaar nadat hij de winnende scoorde in de CL-finale vertrok hij. Dat is inderdaad bijna hetzelfde als wat Justin nu doet na 5 aardige wedstrijden tegen o.a. Roda JC en VVV in zijn debuutseizoen, inderdaad...

Mensen onderschatten Kluivert en overschatten de serie A. Zelfs Dries Mertens slaagt er. Justin gaat gewoon vlammen mark my words. Die Monchi is geen dwaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Farcas volgt Kluivert, Dijks en Younes met transfer naar Italië

Voor de vierde keer deze zomer vertrekt een speler van Ajax naar Italië. Jeugdspeler Ricardo Farcas verkast naar SPAL, zo maakt de Italiaanse voetbalbond vrijdag bekend. De Roemeens jeugdinternational volgt Justin...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren