Nainggolan in Guinness Book of Records: ‘Dat wordt me nu ontnomen’

Dinsdag, 22 mei 2018 om 13:58

Radja Nainggolan kan het nog altijd niet geloven dat hij is gepasseerd door Roberto Martinez. De bondscoach van België maakte maandag bekend dat de dertigjarige middenvelder van AS Roma niet mee mag naar het WK in Rusland. In gesprek met Het Laatste Nieuws bevestigt Nainggolan dat hij definitief is gestopt als international.

“Ik heb mijn plek in het Guinness Book of Records veiliggesteld als enige topspeler die twee opeenvolgende WK's heeft gemist”, doelt Nainggolan op het WK 2014 waar hij ook ontbrak. "Het is zo onbegrijpelijk dat ik er al om kan lachen. Het is genoeg geweest. Mijn afscheid bij de Rode Duivels staat vast. Ik ga niet blijven vechten. Op een bepaald moment geeft iemand die in het ziekenhuis strijdt tegen de dood het ook op, hè."

“Kijk, ik had me vooraf al voorgenomen om te stoppen als ik niet mee naar het WK zou mogen. Het klopt dat ik vorig jaar ook even heb overwogen me niet langer beschikbaar te stellen voor België, maar toen hoopte ik nog altijd om mee te kunnen naar Rusland. Zo’n WK meemaken was mijn jongensdroom. Dat wordt me nu ontnomen. Ik verdiende het nochtans.”

“Ik heb hem verzekerd dat ik klaar zou staan als hij me nodig had. 'Zeg me gewoon wat je van mij verwacht', zei ik. 'Maar jij moet uiteindelijk wel de keuzes maken.’ Uiteindelijk zei hij dat zijn selectie nog niet vaststond, al kwam het niet zo over. Aan zijn uitleg te horen wist ik zeventig procent zeker dat ik er niet bij zou zijn. Waarom kwam hij anders speciaal naar Rome? Pfff. Hij vreesde wellicht problemen als hij me mee naar Rusland zou nemen.”


Poll

Een onbegrijpelijke keuze om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar het WK


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door ecke)

En in 2016 was hij de beste speler aan Belgische kant. Hoe snel kan het gaan?

22 mei 2018 om 14:39

Voor mij veruit zelfs, waar Hazard en De Bruyne veelal verzaakten was het Radja die elke wedstrijd constant wist te presteren samen met Vermaelen die ook geweldig was.

Belachelijk. Speelt wekelijks op hoog niveau in een topcompetitie en heeft veel bagage opgedaan in de CL. Wanbeleid van België om een Witsel die al jaren aan het cashen is, in mindere competities wel mee te nemen.

22 mei 2018 om 17:41

Je bedoelt de bondscoach zeker. Als het aam heel Belgie lag. Was Nainggolan er zeker bij. Veel ongeloof in ons land.

Een jongensdroom waar hij alles voor wilt doen, maar dan wel roken en drinken haha. jaja radja.

Verder had hij sowieso mee gemoeten.

22 mei 2018 om 14:17

Dat staat er toch niet.. “het was mijn jongens droom” meer staat er niet. Daarnaast, hij is een van de betere spelers van roma, fit als een hoentje, ijzersterk en veel voetballend vermogen. Als die nou elke wedstrijd na 60 minuten op is of moddervet, maar dat is verre van waar. Hij is zelfs vaak degene die op het einde nog een stap extra kan zetten. Roken en drinken is zijn keuze, maar dat mag geen reden zijn om hem niet te selecteren voor een bondcoach toch.

22 mei 2018 om 14:27

Als iemand zegt "zo’n WK meemaken was mijn jongensdroom. Dat wordt me nu ontnomen" neem ik aan dat je er alles, of tenminste veel voor wilt doen. Als je als topsporter rookt en niet van de drank af kan blijven vind ik dat je niet kunt zeggen dat het je wordt ontnomen. In de topsport gelden nu eenmaal een aantal ongeschreven regels.

Verder zeg ik niet dat hij niet hard zijn best doet op het veld en vind hem ook een van de betere spelers. Ik had hem ook meegenomen als ik het mocht bepalen.

22 mei 2018 om 14:33

Ok dan was zidane ook geen topsporter die er alles voor deed. Rookte ook dus daar gaat je uitleg. Weet je hoeveel topsporters roken of drinken. Ik denk dat weinig speler kunnen tippen aan de vechtlust van nianggolan

22 mei 2018 om 14:33

Wat maakt het uit dat die rookt of drinkt als zijn prestaties er niet onder lijden? Die jongen is de beste middenvelder die Belgie heeft en staat niet voor niks ik de belangstelling van meerdere topclubs.

22 mei 2018 om 14:41

Voor mij maakt het niets uit, blijkbaar voor martinez wel. Dus dan maakt het voor hem ook uit.

En Lizoke:
Dan was hij inderdaad geen topsporter die er alles voor deed. Alles betekent alles. Zoals een Ronaldo. Die er elke dag het maximale uithaalt. De uitleg waait niet weg. Zidane zou zonder te roken wellicht nog een iets betere conditie hebben. Dit staat allemaal los van hoe goed ze zijn of waren. Gaat erom wat je er voor wilt opofferen.

22 mei 2018 om 14:46

Dat zijn toch twee totaal verschillende dingen.. als hij door roken en drinken niet op topniveau kan spelen, dan geef ik je volledig gelijk. Maar nergens blijkt uit dat dat hij hinder ondervindt hiervan. Hij speelt op top niveau, speelt alles, is fit en is voetballend beter dan een hoop spelers die nu wel geselecteerd zijn. Dan wordt je wk droom je wel ontnomen, dat heeft hij niet aan zichzelf te danken door te roken of te drinken. Rooney rookte en dronk ook als een ketter, die was captain. Cruijf rookte en dronk en wordt gezien als een van de beste spelers ooit. Keown was een zware alcolist, maar een van de beste arsenal verdedigers ooit. Je moet oordelen op basis van prestaties vind ik, niet op basis van dingen daarbuiten. Nu gaan er spelers mee die minder zijn, maar wel lief broccoli eten en water drinken. Ik zie dendoncker, witsel, fellaini, tielemans, chadli en januzaj. Maar als je nou moet kiezen, wie heb je liever in je team. Ik weet wel wie ik kies. Ik vind het een zwaktebod van de trainer door voor “safe” te kiezen. Bang voor confrontatie. De vorige trainer vroeg toen ook aan de bruyne of hij “courtois” erbij wilde hebben na het slippertje met zijn vriendin. “Ja natuurlijk, als je wil winnen, dan moet je de beste spelers hebben” was het antwoord van De Bruyne. Dan ben je een groep met een doel. Nu ben je een leuke groep gasten met hoop. Maarja, mijn mening natuurlijk. Ik zou het een zwaktebod vinden als roken of drinken de reden zou zijn iig.

22 mei 2018 om 14:46

Blijkbaar wel want je zegt zelf letterlijk dat je vind dat het hem niet is ontnomen...

22 mei 2018 om 15:00

Redu1: Moet het misschien iets anders formuleren. Ik zou hem zeker mee nemen als ik martinez was. dus dat het voor mij niet uit maakt.

Maar ik bedoel er mee te zeggen dat als het voor een iemand niet uit maakt, het wel voor een ander iemand uit kan maken en dat is toevallig de trainer van het nationale elftal. Als je dan als jongensdroom hebt om mee te gaan dan probeer je er alles aan te doen om dit te behalen en je weet wat de eisen zijn. Dan stop je met dus met drinken en roken, al is het maar voor een jaar. En als je dan uiteindelijk niet opgeroepen zou worden kun je met overtuiging zeggen ik heb er alles aan gedaan en het is me ontnomen.

22 mei 2018 om 15:04

@jdg:

Nogmaals, ik vind hem een van de beste spelers dus hij had zeker mee gemoeten. Ik wilde alleen zeggen dat ik het apart vond dat hij laat blijken dat hij dit als doel had en je weet immers wat de eisen zijn van martinez. Als je dan zo graag mee wilt, probeer je dan aan zijn eisen te houden, ongeacht deze eisen belachelijk zijn of niet, de trainer bepaalt uiteindelijk. Ik vind het ook belachelijk daar niet van...

22 mei 2018 om 15:10

Jdg84

Het beeld dat jij schetst klopt maar voor een deel of is compleet misplaatst.

En ja, tuurlijk is het in essentie de keuze van de individuele speler of hij wil roken en drinken tijdens zijn carriere. Zolang het de prestaties niet negatief beinvloed, zou je eventueel kunnen aannemen dat het je eigen keuze is. Maar, het probleem is en blijft dat veel roken en drinken gewoon altijd invloed heeft op je presteren. We zijn de periode van de jaren '70 en '80, toen spelers ook nog gewoon rookten in de kleedkamers en inderdaad zopen als ketellappers, als een soort wild tijdperk gaan waarderen, maar feit is dat destijds bijna iedereen wel rookte en veel dronk. Dus in die periode was het verschil gewoon niet merkbaar. Iedereen deed het. Inderdaad, inclusief Cruijff en zijn teamgenoten. Dat kon toen ook. Toen speelden ze nog 'stilstandvoetbal'. Alleen twee spelers bewogen, dat waren de man met bal en zijn tegenstandr. De rest van het veld stond stil en keek naar wat er gebeurde. Het spel was destijds gewoon een stuk minder dynamisch en atlethisch, zoals dat nu het geval is.

Maar vanaf de jaren '90 is dat beeld gewijzigd. Vanaf toen is er gewoon veel strikter naar de sport en de prestaties gekeken. Het spel werd sneller, er werd meer gevraagd van spelers, ook qua arbeid tijdens wedstrijden en al snel werd er een veel verdergaand begrip opgebouwd bij spelers over het effect van roken en drinken. Niet alleen op je longinhoud en het vermogen van je spieren om zuurstof op te nemen in je bloed maar ook hoe zwaar het effect is van alcohol op je zachte weefsel. Dat is het deel van je lichaam dat de spieren, je zenuwen, bloedvaten en je fibreuze weefsels omvat. Bijzonder belangrijk in de overdracht van energie naar kracht. Al snel werd helder dat de mentaliteit van de jaren '70, waarin spelers dus rookten als ketters en droinken tot ze erbijn neer vielen, gewoon niet meer vol te houden was.

In die zin is over het gedrag van Rooney inderdaad wel wat te zeggen, al moet erbij worden vermeld dat het rook- en drankgedrag van Rooney in het niet valt bij dat van de spelers in de jaren '70. Kan ook helemaal niet meer, in deze tijd. Zodra hij op straat een peuk op zou steken, staat die foto binnen twee minnuten op elke denkbare social media groep.

Verder noem je Martin Keown, en die hield inderdaad wel van een drankje maar ik denk dat als je het over de echte dronkenlappen bij Arsenal hebt, je vooral Tony Adams, Paul Mercer en Charley Nicolas bedoelt.

22 mei 2018 om 15:24

@ronaldoooo777 Wat een onzin. Als men die ongeschreven regel zo sterk hanteert moet je hem ook niet oproepen voor kwalificatiewedstrijden. Dit is gewoon ontzettend idioot van Martinez.

22 mei 2018 om 15:34

Haha precies wat je zegt. Idioot van Martinez.
Ik zeg niet dat hij terecht of onterecht niet is opgeroepen. Ik zeg dat ik vind dat als je zegt dat het je is ontnomen en het een jongensdroom is, je er ook alles voor hebt gedaan. Dat heeft nainggolan in dit geval niet. Als hij zich anders gedroeg was hij gewoon meegegaan als basiskracht. Hier kon hij zelf heel makkelijk iets aan doen. Dus ongeacht hij zeker mee moest naar mijn mening, kon hij er zeker iets aan doen dat hij niet is opgeroepen.

22 mei 2018 om 14:19

De beste man heeft altijd een voorbeeldrol op het veld, heeft een mentaliteit en vechtlust waar 90% van de voetbalwereld een voorbeeld aan kan nemen, en loopt nagenoeg elke wedstrijd in het roma shirt de meeste kilometers. Hij vecht letterlijk voor elke centimeter wanneer hij het rode tricot van Roma aandoet, dichter bij romeinen als Totti, De Rossi en Florenzi kom je niet. Hij is notabene niet eens volledig belgisch en speelde elke match voor België alsof z'n hart de driekleur van België door z'n aders pompt. Jij durft er zelfs mee afkomen dat de beste man, ondanks dat hij in beter conditie is als 70% van de Belgische selectie, soms een pint of sigaret opsteekt? Courtois heeft nota bene de Bruyne's voormalige vriendin gepakt alsof het de winnende penalty was in een wk finale. Kom op man, met deze man z'n grinta en werklust alleen al kom je een ronde verder. Heb je De Bruyne's gezichtuitdrukking al is gezien als het even tegenzit? Of die van Courtois? Juist.

22 mei 2018 om 14:31

Ik zeg niet dat hij niet goed genoeg is. Alleen dat ik het grappig vind dat hij een jongensdroom heeft en er dan uiteindelijk niet alles voor doet. Dan kan het namelijk gebeuren dat het niet lukt.

Ik vind hem net als jij zegt een topspeler.

22 mei 2018 om 14:59

Ook al rookt en drinkt hij..als zijn voetbalkwaliteiten er maar niet onder lijden dat is uiteindelijk de reden dat je wordt opgeroepen ... Er zijn zat spelers die rookten en dronken.. o.a.Maradona,Cruijff...niet de minste lijkt me..

22 mei 2018 om 16:06

Er zijn meer spelers hè die af en toe en sigaret roken en is een drankje doen, kijk Rooney, die is al meerdere malen dronken achter stuur aan getroffen maar presteerde toch ook gewoon

Ik blijf het een onbegrijpelijk besluit vinden van de bondscoach, die hier een brevet van onvermogen aan zichzelf uitdeelt. Je weet toch dat het hele voetbalminnende deel van het land in de hens vliegt als je op dergelijke wijze je selectie kiest? Radja niet, Januzaj, Witsel en Dendoncker wel. Als hij hem gewoon had meegenomen had Martinez zichzelf ook een enorme druk bespaard. Nu kijkt het hele volk je op de vingers en bij iedere fout die een middenvelder begaat krijg je de volle laag. Bij het minste of geringste gaat die coach er nu uit, en dat heeft hij volledig aan zichzelf te wijten.

"we selecteren van der Elst toch ook niet meer?"
Wij hadden ook een periode dat v Basten geen vbommel en Nistelrooij meer wilde selecteren. Frustrerend voor supporters. Jan Wouters vraag ik ook niet meer was de reactie toen.

4 juni is de deadline voor het indienen van de WK selecties. Zou Martinez zijn fout nog gaan/mogen corrigeren?

22 mei 2018 om 14:50

Maar wat als hij ervan overtuigd is dat hij het juiste doet?

22 mei 2018 om 15:05

Ja dat zal het geval zijn, en zelfs als hij niet meer overtuigd is zie ik het niet gebeuren.

Hij past om tactische reden niey in het elftal wie zijn er wij dan om de coach tegen te spreken.

22 mei 2018 om 15:02

Iedereen weet dat Radja niet daardoor mee mag. Tielemans speelde een rotseizoen en die mag wel mee terwijl hij het niveau nog niet aan kan.

Nou, Ryan Giggs, George Best, Garreth Bale waren ook niet de minsten toch? En met een decennium droogstand op eindrondes denk ik dat Naigngolan wel meerdere landgenoten kan aanwijzen die als topspeler twee Wk's gemist heeft...

Ach, Radja.... Seedorf werd ook niet opgeroepen en die heeft wel heel wat meer gepresteerd en gewonnen dan jij!

22 mei 2018 om 15:28

Wat heeft dat nou weer ermee te maken..

23 mei 2018 om 14:22

het heeft er mee te maken dat de Belgen niet zo dramatisch moeten doen, Seedorf heeft 10x meer gepresteerd en werd ook niet opgeroepen.

23 mei 2018 om 18:12

Wat heeft dat er dan mee te maken?

Moet je als top speler niet bij de absolute top spelen? Er zijn veel grotere spelers die meerdere toernooien gemist hebben.

Ik blijf het raar vinden dit verhaal. Op het gebied van voetbalkwaliteiten hoort hij er absoluut bij, maar er moet toch meer aan de hand zijn.

En dan kan iedereen roepen dat hij gewoon een sterke persoonlijkheid is, en geen eenheidsworst en zegt wat hij denkt, maar daar krijg ik persoonlijk jeuk van. Een dwarsliggende etter heeft geen sterke persoonlijkheid. Je trots opzij zetten in het belang van het team, dát is een sterke persoonlijkheid. Die twee dingen worden tegewoordig wat vaak doorelkaar gehaald.

Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat hij zo is, want ik volg België niet, maar goed.

Kunnen we hem niet de Nederlandse nationaliteit geven? Zo’n speler kunnen we bij oranje wel gebruiken

Meer dan lullig, als er iemand erbij hoorde was hij het wel! Zeker op zijn leeftijd, had hij die terechte verkiezing verdiend. Bizar.. 🙄

waarom stopt hij definitief als international? waarom stopt hij niet alleen voor spelen onder martinez? wat nu als er straks een bondscoach wordt aangesteld die het helemaal in hem ziet zitten op het ek? die kan hij nog wel meepakken. martinez kan ontslagen worden of iets dergelijks.

De bondscoach gaat het WK voor België verpesten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 2
113 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.

26 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Internazionale 0 0 0 0
2017/2018 AS Roma 31 4 7 1
2016/2017 AS Roma 37 11 2 0
2015/2016 AS Roma 35 6 11 1
2014/2015 AS Roma 35 5 10 0

In de wandelgangen

Dinsdag 21 augustus
Paco Alcácer vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren