‘PSV legt Unnerstall vast en laat hem op huurbasis weer gaan’

Woensdag, 16 mei 2018 om

Lars Unnerstall is bijna speler van PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de doelman donderdag medisch wordt gekeurd en waarschijnlijk voor drie jaar gaat tekenen. Wel blijft de 27-jarige Duitser op huurbasis voor VVV-Venlo spelen.

Trainer Phillip Cocu kan beschikken over Jeroen Zoet, Eloy Room, Yanick van Osch en Luuk Koopmans en de aan Roda JC Kerkrade verhuurde Hidde Jurjus krijgt mogelijk een nieuwe kans om zich te bewijzen in het Philips Stadion. De technische staf heeft kennelijk geoordeeld Unnerstall komend seizoen nog niet direct nodig te hebben en dus mag hij een jaar in De Koel blijven.

Als een verrassing zou de transfer niet geheel komen, want de Brabantse krant meldde woensdagmiddag al dat de clubs in gesprek waren over de voormalig jeugdinternational van Duitsland. Unnerstall speelde tot dusverre 32 duels voor VVV en daarin kreeg hij 51 doelpunten om de oren. 8 keer hield hij zijn kooi schoon.

Kenneth Perez vroeg zich eerder nog hardop af of Unnerstall goed genoeg is voor een Nederlandse topclub: “Het is een wereld van verschil. Maar aan de andere kant: André Onana was bij Jong Ajax een clowneske keeper. We dachten allemaal: zal dat wat worden? Dat is uiteindelijk heel veel geworden. Over Zoet waren er ook twijfels, maar hij heeft het ook waargemaakt. Dus waarom niet?”, vertelde de analyticus bij FOX Sports.


Poll

Een goede deal van PSV?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door constant kante)

Prima allemaal, goed voor PSV en Unnerstall maar laten we het even hebben over Jurjus? Nieuwe kans in het Philips stadion? Hebben ze niet opgelet afgelopen seizoen? Neem aan dat hij gewoon weg mag, al dan niet verhuurd.

16 mei 2018 om 23:27

Dat lijkt mij ook. Hij is op dit moment nog lang niet goed genoeg voor Psv, een jaar op de bank gaat hem niet helpen en dat moet hij zelf ook niet willen. Een verhuur lijkt me voor hem het beste.

17 mei 2018 om 07:22

Jurjus weg Zoet waarschijnlijk weg.
Dat is Room eerste keeper waarschijnlijk maar hoe goed zijn de tweede en derde keeper? Zijn die al toe om in geval van nood Room eventueel ( langdurig) te kunnen vervangen?

17 mei 2018 om 07:42

Jurjus had nooit bij PSV moeten tekenen. Dat heeft hem echt geschaad in zijn ontwikkeling. Hij had op niveau moeten blijven keepen in plaats van af en toe bij Jong Psv.
Unnerstall kan met dezelfde problemen te maken krijgen.

17 mei 2018 om 07:52

Je leest dat Unnerstall weer verhuurd wordt aan VVV, een eredivisionist? Je weet dat Jurjus afgelopen seizoen was verhuurd aan Roda JC, een ex-eredivisionist?

17 mei 2018 om 07:52

Je leest dat Unnerstall weer verhuurd wordt aan VVV, een eredivisionist? Je weet dat Jurjus afgelopen seizoen was verhuurd aan Roda JC, een ex-eredivisionist?

17 mei 2018 om 08:36

Unnerstall komt bij een club waarbij hij de club en spelers al kent. Een groot verschil lijkt me

Hmm ben nog niet zo overtuigd van Jurjus na dit seizoen. Ik zie liever dat Unnerstall de eerste keeper gaat worden. Heeft bij een laagvlieger bewezen dat hij punten voor je pakt. Is daarnaast al redelijk ervaren en kan nog vele jaren mee. Zie niet in waarom je hem zou kopen en vervolgens weer een jaar verhuurt.

17 mei 2018 om 05:59

Zo begon Jurjus ook. Punten pakken bij laagvlieger de graafschap. En nog jonger ook dan Unnerstall. Ik wil hem graag dit seizoen nog eens zien uitblinken bij VVV, voordat ook definitief overtuigd ben.

Jurjus moeten ze gewoon verkopen, die gaat het natuurlijk niet redden bij PSV. Vond hem nou bij Roda ook niet al te best keepen dit seizoen.

Hier is VVV de duidelijke winnaar, want doe weten dat ze kokend seizoen weer een prima keeper in de goal hebben staan.

Ik begrijp deze constructie niet helemaal tenzij PSV nu al weet dat zoet vertrekt. Anders heb je zes keepers onder contract voor twee teams. Niet een beetje veel van het goede? Hij zal niet duur zijn aan salaris gezien hij van VVV komt. Maar dan nog vind ik dit een soort van geld-over-de-balk-smijterij, gezien het aantal keepers. Buiten dit vond ik hem zeer sterk dit seizoen. Er staat wel wat in de goal als je hem zo ziet. Heer en meester in de 16, bij hoge ballen. Bij een vertrek van zoet is hij denk ik wel geschikt voor het eerste van psv.

17 mei 2018 om 07:19

Volgens mij gaat iedereen er wel vanuit dat Zoet vertrekt, dus dan hou je 5 keepers over voor 2 elftallen. Dat lijkt me redelijk toch?

17 mei 2018 om 10:21

Er vanuit gaan is 1 maar daadwerkelijk vertrekken is een tweede.

17 mei 2018 om 11:33

elninoo

"ik begrijp deze constructie niet helemaal tenzij PSV nu al weet dat zoet vertrekt. Anders heb je zes keepers onder contract voor twee teams."

Tja. Momenteel heeft Ajax ook een heleboel Cv's onder contract met De Ligt, Magallan, Schuurs, Wöber, etc. Maar, ook Ajax gaat ervan uit dat bijvoorbeeld een De Ligt gaat vertrekken. Bij PSV Zoet idem dito.

het alternatief is dat je pas wacht tot de speler ook echt weggaat. Dat kan, in theorie ook pas eind augustus zijn trouwens. En dan? Dan ben je dus te laat om vervangers te regelen. En dan roept iedereen: Zorg nou eens dat je je selectie op tijd op orde hebt!!!!!!! Maar doen ze dat een keer, dan is het wéér niet goed, ..... Tja.

Prima zet van PSV! Heb Unnerstall 2x in het stadion mogen aanschouwen en maakte ondanks de goals tegen, van alle keepers in de NLse competitie verreweg de beste indruk! Heeft lengte reach reflexen uitstraling en zal bij PSV over 2 seizoenen in mijn ogen zeker nog beter gaan worden!

Goede zet van PSV om hem te contracteren, alleen snap ik niet dat ze hem gelijk verhuren. In de eerste plaats vind ik hem een betere indruk maken dan Jurjus, dus verhuur Jurjus dan maar en hou Unnerstall binnenboord. Daarnaast vind ik het zelf opmerkelijk dat je een keeper voor 3 jaar vast legt, waarvan je hem nu in eerste instantie sowieso al 1 jaar verhuurd. Ik vraag mij af of hij belangrijk gaat worden, maar als hij belangrijk wordt voor PSV is het op een moment dat hij bijna uit z'n contract loopt.

17 mei 2018 om 05:59

Misschien weten ze al dat Zoet weggaat en kunnen ze een keeper goede (oudere) keeper voor 1 seizoen huren of vastleggen.

Leuk dat ze nu Unnerstall halen, maar PSV zit volgend seizoen ook nog opgescheept met Jurjus en Room. Lijkt me logisch dat er dan een van het tweetal gaat vertrekken.

17 mei 2018 om 11:34

Uiteindelijk zullen Jurjus en Room ook bij zichzelf te rade gaan. En naar een club gaan waar ze wel kunnen spelen. Is een natuurlijk verschijnsel.

Super slimme aanwinst. Als hij het niet niveau niet bereikt verhuur je hem gewoon aangezien hij niets gekost heeft. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze jongen het niveau dat PSV nastreeft wel kan halen. Hij kan meer dan Jurjus en Koopmans en ik acht hem misschien zelfs beter dan Room! Bij VVV zeer degelijk en betrouwbaar gebleken. Welkom Lars!

Zeer goed nieuws voor Psv. Een goede keeper voor weinig geld. Plus hij zal het niet heel erg vinden om te banken. Wel vreemd dat hij bij VVV mag blijven.
Wat ik vermoed is dat ze de situatie rondom Zoet afwachten en alsnog overlaten komen, wanneer Zoet vertrekt . Voor VVV zullen ze dan een vergoeding moeten betalen, maar nogmaals dit is maar een vermoeden.
Ik had liever een directe overname gezien en Jurjus minimaal nog 1 seizoen uitgeleend. Want ook ik ben niet overtuigd van hem.

GK: Room, Understall, Jurjus
Verwacht vertrek: Zoet

LB: Paal

CB: Schwaab, Luckassen, Viergever, Obispo
Verwacht vertrek: Isimat-Mirin

RB: Brenet
Verwacht vertrek: Arias

Cvm: Hendrix, Rosario

CM: Rosario, Rigo,

Er is nog genoeg werk aan de winkel voor de vervanger van Brands. De spoeling centraal op het middenveld en in de verdediging is dun. Ben heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Hopen op wat Mexicaanse konijnen uit de hoge hoed

17 mei 2018 om 00:52

CAM: Perreiro Rv: Lozano Sp: de Jong, braziliaantje Lv: Bergwijn, Malen Dus ja de spoeling is erg dun. Juli voorrondes dus nog 1,5 maand voor minimaal 4 versterkingen.

17 mei 2018 om 08:17

"juli voorrondes dus nog 1,5 maand voor minimaal 4 versterkingen."

De eerste voorronde waar PSV in uitkomt (de vierde) is pas op 21 of 22 augustus. Dat is nog meer dan drie maanden.

17 mei 2018 om 11:38

[email protected]

Wie is die spits die jij 'braziliaantje' noemt eigenlijk? Ken ik niet. Mauro Jr., de enige die ik zou kunnen noemen als 'braziliaantje, is een aanvallende middenvelder. Romero, de nieuwe spits, is een Argentijntje.

Daarnaast heeft PSV nog Gudmundsson, Lundquist, Gakpo en Lammers.

17 mei 2018 om 08:39

Hij vind het dus wel erg om te banken. Dat is ook waarom hij naar vvv is gegaan. En dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij nog een jaar bij Vvv onder de lat mag komen staan

Ik snap niet echt waarom je een 27 jarige keeper voor 3 jaar tekent en hem dan gelijk weer een jaar uitleent. Zoet blijft misschien wel, of ze halen nog een ander, maar waarom dan Unnerstall dit jaar al halen en niet volgende zomer kijken of er een goede nieuwe keeper loopt? Ik vind Unnerstall een prima keeper, maar ook niet zo'n topper of zo'n jong talent waarvan je per se moet willen voorkomen dat een andere club ermee aan de haal gaat.

17 mei 2018 om 08:04

zo moeilijk is niet hoor, ten eerste is Unnerstall transfervrij.
Blijft Zoet ja of nee, Blijft Koopmans blessurevrij en rest voor hem net als bij Jurjus en Van Osch de vraag of ze goed genoeg zijn?
Daarnaast heeft Unnerstall niet veel gekeept in de drie seizoenen voor Vvv, dus minuten maken bij club waar hij weet waar hij zich goed voelt lijkt mij een goeie zaak zeker voor een keeper van 27.

En in het geval van een vertrek van Zoet neem ik aan, dat er wel clausele in staat

Goed dat ze hem hebben gehaald je moet anticiperen op het vertrek van Zoet.
Maar onbegrijpelijk dat je hem weer verhuurd.
Hij is al 27, en beter als Jurjus en Room.
In dit geval zou het beter zijn om Jurjus aan VVV uit te lenen.
Room heeft nog een contract van 1 jaar dus hem aankomende competitie als eerste keeper heeft geen enkele nut tenzij hij bijtekend.
Maar misschien speelt er iets wat wij allemaal niet weten en komt er een andere keeper bij.

17 mei 2018 om 08:40

Vvv wilt jurjus niet hebben

Kijk even serieus wat een kerel en wat een persoonlijkheid. Reflexen ,luchtwerk,uitstraling. Deze keeper ga je dan weer direct verhuren?? Zoet vertrekt waarachijnlijk en jurjus en room houden nog geen skippybal tegen. Ik ben supporter maar als club zijnde en je redeneert zo?dan komen je scouts uit t stenen tijdperk. Maargoed zet je 1 van die 2 in de goal zet dan alsjeblieft godin en ramos ervoor dan kan ik er wel mee leven. Kortom van deze 3 is unnerstal veruit de beste. Kan je m wel verhuren en dan kogen analisten wel zeggendat het bij een topclub anders is. Nou dmv weer bij venlo te laten keepen zet je deze jongen zijn ontwiķkeling juist stil met zijn 27 jaar. Psv alsjeblieft doe je ogen open en heb eens een keer wat durf. Gewoon die gozer bij psv 1 houden. Ik denk dat dat zomaar eens goed uit kan pakken

Super blij als vvv fan dat unnerstall nog 1 jaar bij ons is

Uitstekend dat unnerstahl nog een jaar naar VVV komt. Voor hem zelf hadden ze hem beter een kans in PSV 1 kunnen geven. Deze keeper straalt klasse uit en was benieuwd of hij dit ook bij PSV kon waarmaken.

Voor mijn club kan het niet beter

Mijn gok is dat Brands niet op een zonnig terras heeft gezeten af te wachten of Everton concreet werd.En zelfs toen Everton concreet werd en hij ja zei dat hij en de rest van PSV die met scouting en technisch beleid bezig zijn al lang met ingaande en uitgaande transfers bezig zijn.Zoiets vooral ingaande transfers,(uitgaande transfers kan snel zijn en onverwacht) kunnen lang duren en gedult is dan een schone zaak.En we weten niet wat er allemaal op de Frederiklaan en de Herdgang besproken word hierover.Zelf niet met alle (social) media met korte lijntjes.Dat het een drukke zomer word qua transfers dat lijkt me duidelijk.Een voordeel is wel met Viergever en Understall beginnen ze een keer vannachter uit me transfers,al was een verdediger al in de winterstop gewenst.Maar traditoneel begint PSV altijd met middelvelders en aanvallers te kopen en bedenken ze zich op het einde oja we hebben ook een verdediging.Ja ze hebben eerst Romero gekocht.Maar dat was een welliswaar een duur buitenkansje.maar een buitenkansje.Maar psv begint te leren van hun jarenlange aankoopbeleid van eerst middenvelders en aanvallers.Althans dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
AS Roma is niet de enige Italiaanse club die geïnteresseerd is in Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren