Jol vol lof: ‘Misschien Pogba en Vidal, maar Mous kan het beter’

Woensdag, 7 maart 2018 om

Mousa Dembélé is bezig aan zijn zesde seizoen als vaste basisspeler van Tottenham Hotspur. Manager Mauricio Pochettino is zeer gecharmeerd van de Belgisch international en ook Martin Jol spreekt lovend over de middenvelder. De ex-manager van Tottenham Hotspur, die bij Fulham nog samenwerkte met Dembélé, is onder de indruk van wat de Belg laat zien in de Premier Leauge.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door flamezzz)

Die jongen is begonnen bij Willem II, dat hem wegplukte bij de reserves naar ik meen Anderlecht. Had Martin Van Geel goed gezien, daarna ook bij AZ gehaald. Was toen meer een aanvaller.
Heb hem paar keer live zien spelen bij Fulham en tjsa, deze man is echt heel goed gewoon.
Jammer dat hij eigenlijk pas laat bij een topclub is gekomen.

7 maart 2018 om 11:13

@leicester

Niet bij Anderlecht, maar bij Germinal Beerschot Antwerpen. Ze hadden ook een samenwerking met Ajax, waar ondermeer Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld naar toe gingen. Dembélé kon ook gaan, maar ging in de jeugd starten waar Willem II hem meteen een plek bij het 1ste elftal beloofde.

7 maart 2018 om 18:27

*Beerschot

'ti ta tovenaar' was in het kampioensjaar zo goed. Niet van de bal te krijgen. Zijn schoten waren zo hard. Kan mij nog wel een doelpunt tegen ADO herinneren. Van 25 onderkant lat. Eigenlijk een van de weinige AZ spelers die echt de Europese (sub)top heeft bereikt. Hoedt ook, maar veel meer zijn er niet. Dat blijft toch vreemd.

7 maart 2018 om 11:41

Dat AZ was inderdaad echt bizar sterk en dat in een Eredivisie die nog best serieus te nemen viel. Uiteindelijk hebben zeker Dembele, Pelle en in mindere mate Moreno, Schaars, Romero, de Zeeuw en Moisander toch een prima carriere gemaakt. De enige uitblinkers van dat AZ die de verwachtingen niet hebben waargemaakt zijn wellicht El Hamdaoui en Martens. De rest van die selectie waren niet meer dan opvulling die enigzins boven zichzelf uitstaken (corrigeer me als ik iemand over het hoofd gezien heb)

Pogba is geen balveroveraar dus heeft het geen zin om die twee te vergelijken.
Dembele vind ik een heerlijke speler. Het lijkt alsof hij eindelijk zijn beste positie gevonden heeft want hij heeft nu eenmaal geen killer instinct dus als hij wat offensiever speelt zal hij inderdaad altijd daarop afgerekend worden.
Pogba en Dembele zouden een gouden duo vormen want het is zo’n type speler die de creatieve spelers achter hun willen. Behalve bal veroveren kan Dembele de bal ook bijhouden en het tempo bepalen en op dat vlak zijn er weinig spelers met hetzelfde profiel.
Hoe goed Tottenham ook speelt zijn ze geen prijzenpakkers dus kan Dembele noch hogerop, liefst naar United .

7 maart 2018 om 11:27

Altijd fascinerend om te zien hoeveel spelers Dembele bezig kan houden. Heeft altijd 2 man om zich heen en komt er met zijn techniek en kracht nog altijd uit ook. Lijkt me inderdaad ook heerlijk om Zo'n speler achter je te hebben.

7 maart 2018 om 11:42

Denk dat je op dit moment beter bij Spurs zit dan bij ManU, sportief gezien dan. Eigenlijk zie ik in Engeland alleen City momenteel als échte stap omhoog. De rest is een beetje alsof je van Feyenoord naar PSV/Ajax gaat, wel een stapje beter, maar zo klein dat het het nauwelijks waard is.

7 maart 2018 om 11:57

Het is maar hoe jij het bekijkt. Wat heeft Tottenham gepresteerd behalve mooi voetbal op de maat leggen? Voorbije jaren waren ploegen als City, United en Liverpool onstabiel en daar heeft Tottenham niet van geprofiteerd. Het zijn uiteindelijk altijd de prijzen die meetelen en ook een ploeg status bijbrengen, al is het een FA of Lc.
Als je dan naar de toekomst kijkt dan zijn de mogelijkheden bij bovengenoemde ploegen groter en eens een Kane of Ericsson vertrekt zullen ze geen hoge bedrag uitgeven voor een gelijkwaardige speler en moet je terug opbouwen.
Tottenham staat trouwens 4e in Pl en evenver in Cl maar heb de indruk dat zij de perceptie van beter te zijn meehebben terwijl de feiten niet liegen.

9 maart 2018 om 02:05

Heb je natuurlijk gelijk in. Op dit moment kan je die ploegen nog beter noemen, maar waar United nooit echt uit zijn dal is gekropen, Chealsea enorm instabiel is en Liverpool en Arsenal al jaren niet meer mee draaien om de titel, ziet de toekomst er voor Tottenham rooskleuriger uit. Ja, er zal wat gewonnen moeten worden, zeker om spelers te houden en dus niet ook in verval te raken. De Spurs spelers zijn immers over het algemeen jong en kunnen dus nog jaren mee, maar spelers als Eriksen, Kane en Dembélé zijn voor een club als Spurs idd nauwelijks op te vangen. Desondanks denk ik dat mensen voor Tottenham vooral een mooie toekomst zien en is dat waar over gesproken wordt, maar ik zou op dit moment zeer zeker liever in het project Tottenham stappen dan in het project Arsenal, ManU of Chelsea

Ik vind modric en gundugan veel beter. die passeren net zo makkelijker man maar hebben meer creativiteit en een betere pass.

7 maart 2018 om 11:24

Modric is dan nog ook sterk, maar zet Gundogan tegenover een Kante en die laatste maakt hem weer het leven zuur door puur fysiek hem te overmeesteren.

7 maart 2018 om 11:47

Dembélé is denk ik vooral minder opvallend. Iemand zonder voetbalkennis zou hem wss heel laag beoordelen en ook ik heb een paar wedstrijden van "hem" ipv van "Tottenham" moeten kijken voor ik door had hoe geweldig die man wel niet is in wat hij doet. De beste is 6 maanden op rij (!) niet van de bal gezet in de PL. Nou hoeft dat niet alles te zeggen, keepers worden ook zelden van de bal gezet, maar als je naar zijn spel kijkt, is dat gewoon een geweldige prestatie

Op 10 was hij beter, ik herinner me nog hem bij Az. In Engeland is hij omgetoverd tot een werkpaard. Wel jammer.

7 maart 2018 om 11:20

Is toch niet te vergelijken.. van een dartelende nummer 10 bij een middenmotor in Nederland naar een van de beste spelers van een (sub)topclub in de grootste competitie van de wereld. Speelt nu volledig in zijn kracht en ben benieuwd of hij nog een stap gaat zetten of bij Tottenham blijft

7 maart 2018 om 11:26

Ik denk dat dit juist veel beter is. Hij is op deze plek uitgegroeid tot wereldklasse, terwijl hij op 10 nooit tot wasdom zou zijn gekomen.

7 maart 2018 om 11:36

Dat kan je niet weten, misschien zou die op nummer 10 posities een groter voetballer worden. Hedendaagse voetbal hebben ze liever allemaal werkpaarden. Psg moet een 3-1 achterstand goedmaken en toch spelen ze met 3 vm. Wrm niet beginnen met pastore op 10.

7 maart 2018 om 11:46

Ja, wie weet. Maar ik denk dat Dembele nu zo goed is geworden omdat hij nu zo allround is en dat is mede te wijten aan zijn huidige positie. En, nogmaals, ik denk dat hij op 10 nooit zover gekomen zou zijn, omdat hij daar bijvoorbeeld het verfijnde mist wat een Eriksen wel heeft en eerder iemand zou zijn die alleen in de 16 opdook om af te ronden. Dembele is dan wel een 'werkpaard', maar daar is toch niks ergs aan? Hij is er een van wereldklasse.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen denk ik; persoonlijk vind ik Dembele echt een absolute geweldenaar. Zo'n combinatie van zoveel kracht, verdedigende/aanvallende techniek en inzicht zie je maar zelden. Hij is echt een speler waar je speciaal voor naar het stadion komt. Al hebben ze met Kane (En Eriksen) natuurlijk ook wel speciale spelers. Maar man o man, wat een speler is dit toch en het is mooi om te zien hoeveel waardering hij het afgelopen jaar eigenlijk geoogst heeft. En zeker nu hij het ook in de Champions League toont tegen spelers van wereldklasse.

Nou meneer jol, er loopt een speler bij Realmadrid rond genaamd kovacic en die dribbelt makkelijker in dan dembele en ook Met intercepties moet dembele zijn meerdere erkennen. Ik snap dat je niet objectief kan zijn aangezien het ooit je pupil was, maar keep iT Real of kijk vaker naar een wedstrijd van real, barca of man city. Dan kom je op veel meer namen uit. Just a tip Mr Jol😁

7 maart 2018 om 11:43

Hahaha je zou maar kovacic beter dan dembele vinden

7 maart 2018 om 11:50

En dat van een Arsenal fan, chapeau! Maar idd Dembélé natuurlijk de betere van de twee. Simpelweg geen opvallende speler, maar o zo belangrijk in het voetbal van Tottenham. Vraag me dan ook af of die net zo goed zou zijn (geworden) als hij ergens anders zou spelen

7 maart 2018 om 11:55

Op dit moment is Dembele beter, maar die is natuurlijk ook veel ouder. Kovacic kan later nog beter worden dan Dembele. Alhoewel die twee totaal anders spelen. Dembele maakt niet echt rushes zoals Kovacic dat doet en Kovacic doet niet zoveel op kracht zoals Dembele dat doet.

7 maart 2018 om 21:03

Ik vind kova veeeel beter dan dembele.

Dembele word zowel bij Belgie als bij Tottenham gezien als enorm belangrijke kracht, zo niet de belangrijkste. Dat laatste is gezegd door onder meer Vertonghen, Hazard, Courtois en Kdbruyne als ik mij niet vergis, dus dat laat zien over hoeveel aanzien hij heeft van zijn mede spelers.

Ik vind Dembele al jaren top en de waardering komt wel wanneer Tottenham nog wat langer op dit hoge niveau blijft presteren. Momenteel met Liverpool en City de best presterende ploeg met aanvallend en attractief voetbal en mannen zoals Henderson, Milner, Dembele en Fernandinho zullen altijd pas wat later de lof ontvangen die ze verdienen.

7 maart 2018 om 13:17

Dat is waar. Ik kan persoonlijk ook erg genieten van dit soort spelers. Dembele is ook bij uitstek de Tottenham speler die ik al jaren bij Arsenal zou willen zien! Hij heeft namelijk alles wat Arsenal zoekt in een speler die op de cm/cvm positie speelt. Hij is namelijk naast een fysiek beest ook nog technisch vaardig en sterk in het combinatiespel. En daarin vind ik Dembele echt een van de beste spelers op zijn positie. Wat ik nu ga zeggen is overigens niet om Liverpool af te vallen, dus hopelijk vat je het ook niet zo op, maar Henderson en Milner vind ik wel echt een grote trede lager dan wat Dembele laat zien. Dembele wint namelijk bijna al zijn duels, scoort heel hoog op Intercepties en clearances, en heeft erg weinig balverlies qua passing. Dat zie ik bij Milner en met name Henderson wel veel meer. Met name Henderson heeft een lange tijd gehad dat hij qua statistieken (Intercepties, clearances, percentage aangekomen lange ballen, percentage aangekomen ballen etc) zelfs onder Xhaka stond, terwijl we allemaal kunnen zien dat Xhaka niet goed presteert. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik iemand als Dembele nog net dat trapje hoger vind, en ook Fernandinho is dat trapje hoger imo.

7 maart 2018 om 14:06

Ik noemde ook deze spelers omdat ze onderdeel zijn van de beste ploegen van de PL om dit moment. De appreciatie van eigenschappen en situatie van Henderson en Milner variã«ren nogal, dus daar ga ik niet verder op in .

Dembele is zonder meer de beste speler op zijn positie van de PL op dit moment.

7 maart 2018 om 14:00

@ schop1989

Dembele wordt door de fans en zijn medespelers als belangrijke pion gezien voor het Belgische elftal, maar niet altijd door de coaches. Om een of andere reden draaft Witsel nog steeds op, die moeten ze echt eens in China laten. Van die speler wordt niemand gelukkiger.

Verder zou ik Dembele graag bij Barcelona zien...

7 maart 2018 om 14:09

Graag bij Barca willen zien... hoe vaak dat wel niet gezegd word wanneer speler complimenten krijgen

Witsel is inderdaad vaak ook aanwezig, maar dat kwam ook meer doordat Dembele wel vaker geblesseerd was in de afgelopen jaren en iets actiever oogt. Ik weet niet echt goed wat zijn niveau op dit moment is, maar in Rusland was hij altijd toch ook wel erg goed.

7 maart 2018 om 16:25

Haha, ik weet dat alle spelers 'van het moment' aan Barcelona gelinkt worden, maar ik zie er slechts enkelen als versterking. Coutinho vond en vind ik bijvoorbeeld een nutteloze aankoop, dan ben je beter af met Dembele.

Witsel behaalde een voldoende in Rusland, maar speelt ondertussen al even in China. Het niveau is daar gewoon veel minder, dat kunnen we niet ontkennen. Als je de ambitie hebt om wereldkampioen te worden, dan moet je geen spelers uit die competitie oproepen, zeker niet als je zoveel andere mogelijkheden hebt op het middenveld. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening

7 maart 2018 om 16:49

Witsel moet je niet onderschatten. Hij wandelde niet voor niets in een sterke Portugese competitie binnen (stuk beter dan nu toch) en werd daar met twee vingers in de neus vanaf dag 1 de beste speler. Als Witsel niet voor Rusland en China koos en hard gewerkt had was hij nog beter geweest dan Dembã©lã©. Een 23 jarige Witsel zou met verre voorsprong de beste speler en gangmaker van Oranje zijn.

Eigenlijk ziek hoeveel talent er in deze groep Rode Duivels zat en hoe ze er niets meer mee gedaan hebben dan een kwartfinale op een WK. Het zal nu waarschijnlijk een halve finale worden, maar ook dat is veel te weinig gezien wat er potentieel in zat.

8 maart 2018 om 02:02

Als, als, als. Het feit is dat Witsel niet meer is wat hij was, en al zeker niet is wat hij zou kunnen zijn. Dembele is twee klasses beter.

Ik zou veel liever Dembele dan Pogba in m'n team hebben. De enige reden dat Pogba meer waard is en iedereen denkt dat-ie beter is, is instagram.

7 maart 2018 om 13:19

Het beste zou de combinatie van beide spelers zijn. Pogba heeft namelijk een Dembele naast zich nodig, zodat hij zich minder op het verdedigende werk hoeft te focussen. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik ook voor Dembele kiezen trouwens! Dembele past in elk team, terwijl Pogba niet zomaar overal functioneert.

7 maart 2018 om 13:33

Dat is het inderdaad een beetje met Pogba. Hij speelt dan wat minder, maar dan ligt het aan z'n positie, of aan wie er naast hem speelt. Voor dat geld en die hype moet je presteren ongeacht wie er naast je staat.

Pogba is een extreem talentvolle speler natuurlijk, maar hij wat mij betreft niet een van de beste ter wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hugo LlorisKeeper10
Benjamin DaviesVerdediger11
Toby AlderweireldVerdediger10
Jan VertonghenVerdediger10
Kyle Walker-PetersVerdediger10
Victor WanyamaMiddenvelder10
Moussa SissokoMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

3 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2014 Southampton
2009-2012 Espanyol
1998-2002 Argentinië
1994-2006 Espanyol
Laatste voetbalnieuws

‘Real Madrid en Manchester United zijn uitgesloten, dus hij kan beter blijven’

Mauricio Pochettino ligt nog ruim vier jaar vast bij Tottenham Hotspur, maar de Argentijnse oefenmeester werd de afgelopen maanden wel meermaals in verband gebracht met een vertrek uit Londen. Real Madrid...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren