eDivisie: Razende Tom Heijnen is emoties niet langer de baas na verlies

Zondag, 4 maart 2018 om

eDivisie speelronde 8
Vorige week zagen we hoe Aristote Ndunu met AZ de koppositie overnam van PSV. Ali Riza Aygün zakte zelfs af naar een derde plek en moest ook Ajacied Dani Hagebeuk voorrang verlenen. Thuis tegen FC Utrecht gingen de Eindhovenaren op zoek naar eerherstel en vonden dat met een 3-1 overwinning. Daarmee profiteerde PSV optimaal van het 4-4 gelijkspel van AZ tegen Excelsior. Ajax wist echter spectaculair met 2-5 te winnen tegen Vitesse en daardoor is Dani de nieuwe koploper in de Xbox-competitie.

Samenvatting Vitesse – Ajax 2-5
Meer samenvattingen van speelronde 8 zien? Je vindt ze hier allemaal bij elkaar!

Verrassingen
Rodelantaarndrager Willem II nam het in ronde acht op tegen sc Heerenveen en keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Daniël Kuipers wist de score echter compleet om te buigen naar een 1-3 winstpartij en is daarmee eindelijk van de hatelijke nul af. Verder verraste ook Menno Bouhuijzen van NAC Breda door Feyenoorder Jaey Daalhuisen op 0-0 te houden, waardoor Bryan ‘Il Leone’ Hessing van Heracles Almelo gelijk kon komen door een bijzonder emotionele 1-2 overwinning op een Roda JC. Tom Heijnen ontstak namelijk in woede waardoor zijn controller het behoorlijk moest ontgelden.

Roda JC legt het af tegen Heracles Almelo en Tom Heijnen wordt helemaal gek

Alle uitslagen uit de eDivisie van speelronde 8.

Stand
Door de resultaten in speelronde acht is Ajax zoals gezegd de nieuwe koploper met slechts op één punt daarachter Playstationkampioen Ali Riza van PSV. AZ, Feyenoord en Heracles complementeren de top vijf terwijl ook FC Groningen en ADO Den Haag zich door hun winst partijen in het linkerrijtje hebben weten te knokken. Nu we bijna halverwege de competitie zijn, blijken Emre Benli met FC Twente en Danny Hazebroek met FC Utrecht in het rechterrijtje te blijven hangen. Juist die namen zijn opvallend, want eerstgenoemde vertegenwoordigde Nederland in januari nog met de Xbox in Barcelona op de FUT Champions Cup en laatstgenoemde is op dit moment de hoogstgeplaatste speler op het Nederlandse leaderboard en in februari nummer 23 van de wereld op de Playstation.

De stand na acht speelrondes in de eDivisie.

Goal van de week
Daniël Kuipers bekroonde zijn wederopstanding tegen Niels Krist van sc Heerenveen met een prachtige pirouet waarna hij de keeper in de korte hoek verschalkte. De goal van de week komt echter op naam van Dani Hagebeuk waarmee hij zijn veroverde koppositie extra glans geeft. Een beetje aan het doelsaldo werken kon sowieso geen kwaad voor de Amsterdammers, die ondanks de eerste plek na acht speelrondes slecht op +13 staan terwijl PSV en AZ respectievelijk +19 en +22 noteren.

Dit zijn de vijf vetste goals van speelronde nummer acht

Play like a Pro
Iedere week geven twee helden uit de eDivisie praktische speltips voor de liefhebbers die thuis graag ook een potje FIFA spelen. Deze week was het onder meer de beurt aan Aristote Ndunu die de skillmove ‘Bolasie Flick’ liet zien.

Aristote Ndunu showt de Bolasie Flick alsof het niets is
Meer tips & trucs? Alle afleveringen van ‘Play like a Pro’ tot nu toe vind je hier.


Poll

Wie wordt er kampioen in de eDivisie?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door ikea)

Voor het eerst dat ik zo'n filmpje kijk, maar mijn god wat is dit sneu zeg. Zit je dan als volwassen man je aan te stellen om een computerspelletje. En deze jongens krijgen er naar het schijnt nog voor betaald ook. Nota bene commentatoren erbij met tenenkrommende teksten als 'een duidelijk gevalletje rage', het wordt niet treuriger dan dit.

Echt, had iemand mij tien, twintig jaar geleden verteld dat we een competitie voor jongens die voetbalcomputerspelletjes spelen zouden gaan beginnen, en die ook op de belangrijkste voetbalsite van Nederland uitgebreid gingen uitmeten, je was voor gek verklaard. Net als die verhalen met de vrouwen of vriendinnen van voetballers, lijkt me dit echt onnodig om hier te delen. Zaalvoetbal wordt hier ook niet behandeld, maar dat heeft veel meer te maken met voetbal dan knopjes indrukken op een controller.

Trouwens, het was wel een mooie tijd dat Gullit bij Roda speelde, het zal veel mensen in Limburg nog helder voor de geest staan.

2 maart 2018 om 16:52

Ja het is triest, aan de andere kant, niet heel verrassend aangezien dit normaal schijnt te zijn online. Weet niet waarom, waarschijnlijk door de anonimiteit. Maar ook doordat het hier om voetbal gaat. Deze reactie is niet veel anders, helaas, dan zoveel idiote "supporter". Het past ook prima in het rijtje van hoe vele spelers en technische staf reageren op scheidsrechters.

Dat hier trouwens behandeld wordt heeft denk ik er mee te maken dat de eredivisie teams daadwerkelijk een speler hebben maar geen zaalvoetbal team.
En uiteindelijk, voetbal, hockey, handbal etc. het zijn allemaal maar spelletjes toch en als je ergens goed in bent. Ik vind er persoonlijk niet heel veel aan om serieus te nemen, maar aan de andere kant ook wel een soort van respect voor de profs.

2 maart 2018 om 19:09

Ik denk dat iedereen die Fifa speelt dit gevoel wel herkent. Het missen van een enorme kans richting blessuretijd. Natuurlijk is het niet goed om te ragen. Maar zet een camera tijdens de wedstrijd op de supporters en je ziet ook regelmatig mensen ragen.
Of als je de klassieker in de Kuip ziet en ''supporters'' de meest erge ziektes roepen of middelvingers opsteken richting de Ajax spelers. (btw niet dat Ajax niet zulke mafkezen heeft, maar bij Ajax zitten ze in 1 vak en is het niet de volledige 1e ring)

Ik wil het ragequiten niet goedpraten, maar kan de emotie wel begrijpen. Als ik moet kiezen tussen een ragequit van een games of een ''supporter'' die helemaal losgaat richting een speler op het veld dan vind ik het ragequiten 10x minder erg.
I

3 maart 2018 om 12:42

@Finalvoetbal: goede reactie weer man, heerlijk nuchter. Idd, ik zie veel liever een jongeman "ragen" dan het asociale gedrag van "supporters". @Baardgrasmuts: waarom zo denigrerend? Komt heel onsympathiek over, daarnaast vind iedereen t prima dat je liever naar voetbal kijkt dan naar Fifa.. Niemand houdt je tegen, maar reageer hier dan ook niet zo kort door de bocht. Dit is voor die jongens ook hun werk, oefenen ze 4/5 uur per dag voor minimaal.. Tjaa, dan kan je wel eens flippen als het tegen zit!

3 maart 2018 om 14:52

Gluubstertj

"tjaa, dan kan je wel eens flippen als het tegen zit."??

Okay, interessante kijk op de zaak. Maar ik kan je verzekeren dat als een van de leden uit mijn team zou gaan flippen op het werk ik ze wel even apart zou nemen voor een gesprek en ze zou vragen wat er met ze aan de hand is, of ze nog wel lekker in hun vel zitten en of ze geen enorme problemen hebben thuis (van tijdelijke óf van pathologische aard). En als ik het idee had dat het echt niet goed ging dan kregen ze begeleiding óf hulp. Soms van de Maatschappelijk werker van de werkgever, soms van een externe therapeut.

Wat ik eigenlijk maar wil zeggen, als je zo flipt zoals deze knul (ja ik zag het filmpje maar dacht eerst nog even dat dit een soort Jiskefet was of een ander satirisch programma omdat ik me niet kon voorstellen dat dit echt was) dan is er echt wel iets meer aan de hand. Gemiddelde mensen uiten niet zo hun frustraties.

4 maart 2018 om 10:40

Vorige week is mijn project op mijn werk uitgesteld en toen ben ik 'm ook helemaal geflipt. Ik ben gestopt en naar huis gegaan. Iedereen begreep het.. want ik steek er meerdere uren per dag in, zeker in de laatste fase. Juist als het je werk is zou je je professioneel moeten kunnen opstellen, al snap ik dat deze gasten nog jong zijn.

2 maart 2018 om 21:32

Je klinkt nu wel een beetje als een oude man. Ik blijf er niet voor thuis maar probeer wel te begrijpen waarom veel (jonge) mensen hier toch na kijken. Uiteindelijk is het gewoon gezellig om mensen te zien excelleren in een hobby van jezelf. Dat kan veldvoetbal, zaalvoetbal of e-gaming zijn. Jij hebt waarschijnlijk ook een hoop hobbies waar de gemiddelde puber nog geen seconde naar wil kijken

2 maart 2018 om 22:09

De cijfers liegen er ook niet om. Alleen al de wedstrijden van Ajax zijn meer dan 1 miljoen x bekeken dit seizoen.

3 maart 2018 om 00:22

Ik heb er zelf ook niet veel mee (speel zelf ook niet eens FIFA) maar in dit geval vind ik je erg kort door de bocht Baardgrasmus. De grootte van e-sport is wordt echt onderschat, in andere delen van de wereld is het zelfs zo populair dat er volle stadions worden uitverkocht, zie bijvoorbeeld WK League of Legends of World of Warcraft. Dat jij en ik het niet interessant vinden om te kijken betekent natuurlijk niet dat het voor niemand interessant is. De E-divisie wordt gewoon goed bekeken en ja die jongens krijgen inderdaad salaris en you know what, de clubs verdienen dat nog makkelijk terug ook, anders zouden ze dit niet doen.. In principe is het ook niet zo gek dat, met name de wat jongere garde, graag kijkt naar mensen die een game (in dit geval FIFA) op het hoogste niveau spelen. Wij vinden het met z'n allen ook geweldig om te zien hoe 22 man tegen een bal aan rossen op het hoogste niveau, met bijbehorend salaris, uren aan voor- en nabeschouwingen en noem het allemaal maar op. De niet-voetballiefhebber verklaart ons ook voor gek maarja, wij vinden het mooi. Zo zijn er blijkbaar ook meer dan genoeg mensen die E-sport interessant vinden, waarom zou je het dan niet uitzenden?

3 maart 2018 om 07:37

Ja, allemaal goed en wel, maar het heeft niet zo veel voetbal te maken. Ik vind het prima dat deze jongens dit spelletjes spelen, dat houdt ze van de straat . Maar om het hier breed uit te meten vind ik wat overdreven. Maar goed, ieder zijn ding natuurlijk.

3 maart 2018 om 10:38

Ja daar heb je wel gelijk in opzich inderdaad. Het heeft inderdaad niet voldoende met echt voetbal te maken om er op VZ zoveel aandacht aan te besteden. Maargoed, het zal financieel wel aantrekkelijk genoeg zijn om dit wel te doen waarschijnlijk, ik vind het ook wonderbaarlijk maar het is nou eenmaal zo haha!

3 maart 2018 om 17:28

Of het nu groot is of niet, dat is niet zo zeer de vraag.

Deze edivisie toont en aan dat voetbal clubs ook alleen maar uit zijn op centen, daarbij is het gewoon een zielige ontwikkeling dat we met zijn allen naar virtuele mannetjes kijken, bestuurd door een of andere lieve game nerd. Ik hoop dat men deze ontwikkeling snel stop zet!

3 maart 2018 om 00:39

Lekker kort door de bocht. Beetje hetzelfde als dat vrouwen waarschijnlijk denken waarom mannen voetbal zo leuk vinden.

E-sports is waanzinnig groot en ik geef toe, Fifa is niet het meest interessante spel in deze industrie maar de Counter Strike scene is ontzettend groot met heel veel talent. Dit zijn echte pro's die 8 uur per dag trainen, voor jou is het wellicht een videospelletje met neppe aspecten maar ik vind het persoonlijk een stuk mooier dan bijvoorbeeld Darts.

Het is een zwaar competieve scene en de spelers worden zeer onderschat.

''knopjes indrukken op een controller'' klinkt een beetje hetzelfde als ''tegen een balletje aantrappen''

3 maart 2018 om 13:01

Zaalvoetbal zou ook wel interessant zijn.

Wat jij benoemd, dat zou op te lossen zijn door in je eigen profiel categorieën in-/ en uit te kunnen schakelen. Zet jij die fifa categorie uit, dan heb je er ook geen last van.

Dat zou een mooie toevoeging zijn op deze site.

3 maart 2018 om 15:30

Al zouden ze dan met dezelfde selectie spelen als in het echte voetbal zou het misschien al iets leuker zijn, nu zit je dan met je roda shirt en spelen ze met spelers die daar never nooit zullen spelen. Ik zal dit ook niet gaan volgen

4 maart 2018 om 09:41

Snap ook niet waarom we naar die E-divisie moeten kijke op VZ. Er zijn zat gaming websites omdat te verslaan. Hier lees ik liever echt voetbalnieuws.

Iedereen die fifa speelt kent dit. Hij geeft ze tegenstander op het eind nog een hand van goed gespeeld, iedereen heeft ze emoties wel eens niet onder controle.

2 maart 2018 om 16:51

Het is een voetbalspelletje man. Dat praat dit totaal niet goed.

2 maart 2018 om 16:56

Ben met je eens hoor. Maar het geeft je wel een mooi perspectief als je naar die gekke supporters kijkt die niet eens zelf spelen maar wel van alles slopen.

2 maart 2018 om 17:03

@raulista: juist in spelletjes kan je, doordat je fanatiek bent en wilt winnen, wel eens teleurgesteld in jezelf raken. Die teleurstelling mondt bij sommige mensen op bepaalde momenten uit in woede. Vaak gericht op jezelf. Overal waar een competitieve sfeer hangt kom je zulk gedrag tegen. Ik wil het niet goed praten, maar dit is op zich een redelijk normale reactie die voor het spektakel uitvergroot wordt.

Hoe meer ik dit spel speel, hoe meer ik tot de conclusie kom dat het gewoon een slechte game is. Het is als een album met een geweldige albumhoes, een fantastische bonus dvd maar met de meest tenenkrommende muziek in historie. Tijd om van spel te wisselen mr. Roda, bespaar jezelf de ellende.

2 maart 2018 om 17:11

@stevie_g: dat is niet helemaal waar natuurlijk. De klasse van de speler bepaalt voor een groot deel of je wint of verliest. Er zit natuurlijk een gedeelte 'geluk' bij, maar dat merk je in veel gevallen niet eens. Dat laat onverlet dat je er in grote mate zelf debet aan bent dat je verliest. Jij bepaalt de knoppencombinaties en zet de aanvallen op. Niet de computer. Heel anders dan een CD, waarop muziek van een ander staat. De creativiteit ligt dan niet bij jezelf, zoals bij een potje op Fifa. Dat het spel geen tien met een griffel verdient ben ik het met je eens. Daarvoor ontbreekt het teveel aan sfeer (het spel bevat niet alle stadions, supporters zingen niet alle clubliederen en Europese bekertoernooien hebben niet de echte namen) en imperfecties (teveel bugs, de balans ontbreekt, geen levensechte graphics en je moet echt geluk hebben om met packs aan goede spelers te komen).

2 maart 2018 om 17:50

Je hoort mij ook niet klagen dat ik te veel verlies. Mijn prestaties zijn prima, divisie 1 in seizoenen en Elite 1 In de Weekend League. Mijn punt is dat Fifa in principe alles heeft; licenties, up-to-date selecties, mooie menu's en stadions (vergelijk het eens met PES). Toch slagen ze erin om de gameplay zodanig te limiteren dat het gat tussen mindere en betere spelers wordt gedicht. Voorbeeld: het dribbelen is dit jaar niet zo efficiënt als vorige edities. Dit maakt het makkelijker voor minder begaafde spelers om toch mee te kunnen. Voorzetten en AI zijn weer overpowered, wie profiteren daarvan? De doorsnee Fifa-speler. Het tactisch aspect is een lachertje, hoge pressie is bijna onmogelijk. Als je wilt kun je zonder alcte grote problemen de bal tot het einde zonder problemen rond blijven passen. Mijn laatste punt is scoren, dat is waarschijnlijk ook met hoog op verkoop, vergemakkelijkt. 'Low drivens' vereisen heel weinig skills en toch is het 9 van de 10 keer een doelpunt, zelfs uit onmogelijke hoeken. Persoonlijk maakt het de game op deze manier gewoon zwaar vervelend en er zijn zoveel soortgelijke meningen online te vinden, zelfs van sommige E-sporters die de game totaal zouden moeten beheersen.

Ik kan zijn woede wel plaatsen, constant de betere partij maar geen enkele bal die erin gaat.
Als de tegenstander dan nog eens de gelijkmaker of zelfs de winnende maakt kan je behoorlijk pissed zijn.
Dan kan je zeggen van stel je niet aan, maar je voelt je gewoon echt genaaid en daar word niemand blij van.

Als ze nou eens gewoon met de echte selecties speelden was het misschien nog een beetje leuk. Ik kan niet begrijpen dat clubs toelaten dat hun teams zo worden gerepresenteerd dat hun selectie onherkenbaar is. Belachelijk! Maar de hele e-divisie als idere is zelf al belachelijk dus het past wel in het plaatje.

Even buiten het feit of de E-divisie wel of geen toegevoegde waarde heeft is dit best wel dom van deze jongen. Je weet dat er camera's op je gericht staan en gedeeld word met onder andere deze voetbalsite en volgens mij zend Fox het ook zelfs uit. Het zou mij niet verbazen dat dit gedrag gelijk exit is voor deze jongen ik zou namelijk niet zo'n heethoofd hoeven hebben als vertegenwoordiger van mijn club.
Als je dit podium wil heb je ook een soort van voorbeeldfunctie, daar helpt het gooien van controllers niet echt bij dat doe je maar in je kamer thuis.

3 maart 2018 om 15:43

Exit? Dat is ook overdreven natuurlijk dan moet je als club zijnde ook spelers gaan ontslaan als ze een belachelijke overtreding maken en rood krijgen

Ik moet zeggen een beetje vreemd. Maar leuker dan vrouwenvoetbal, dit is tenminste nog aan te kijken.

3 maart 2018 om 02:02

Ik kijk dus echt wel veel liever naar 22 bezweten vrouwen die achter een bal aan hollen.

Wat een onzin is dit zeg, zit je een spelletje te spelen in het shirt van een club en als je dan ziet wie er op het virtuele veld staan, gullit? Ronaldo. Speel dan ieder geval nog met dezelfde selectie als het echte team heeft. Dit gaat echt nergens over, ik snap dat mensen gamen leuk vinden maar hier heb ik helemaal niks mee

Overigens, voor al diegenen die hier roepen: 'iedereen heeft weleens emoties, dus logisch dat iemand weleens uit zijn plaat gaat' zou ik willen zeggen: prima allemaal, maar dit is bij definitie iets waar veel jongeren naar kijken. Iets met voorbeelden. Dat dan dus allerlei jochies die om wat voor reden ook hun emoties niet de baas kunnen of korte lontjes hebben denken 'ik mag me gewoon laten gaan, dat doen zelfs die gastjes op TV dus waarom ik dan niet!'. Hebben jullie daar al eens over nagedacht?

Okay, niemand is een computer en emoties horen bij het leven. Maar maak anders eens een filmpje van jezelf, terwijl je helemaal 'uit je plaat gaat'. En ga daar dan daarna, als je je emoties weer een beetje op orde hebt, eens rustig naar kijken. Als je dan Niet je ogen uit je kop schaamt en je dan niet bij jezelf denkt 'wow, dit is echt niet gezond meer, wat is er aan de hand' dan is het echt eens tijd om hulp te gaan zoeken en te onderzoeken wat er in het verleden allemaal met je gebeurt is dat je je nu zo gedraagt.

Anders gezegd, 'mensen hebben nu eenmaal emoties' is nu eenmaal geen vrijbrief om je korte lontje op elk voor jou gewenst moment af te laten gaan. Veel beter om gewoon wat te doen aan je korte lontje.

Beste aanbieding ,,,,, Google betaalt nu 250 tot 350 euro per uur om online vanuit huis te werken. Ik ontving € 35248 op mijn eerste betaalcheque in de maand voor 3-4 uur werken per dag en ik wilde dit met je delen, omdat ze nu op zoek zijn naar nieuwe mensen om zich bij hun team aan te sluiten en ik beveel iedereen van harte aan om zich aan te melden via gewoon de instructies volgen op deze blog ...

w­w­w.m­o­n­e­y­4­6.c­o­m

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Correspondent
4 fans
32 jaar
Laatste voetbalnieuws

‘Ik was 19, tekende voor vijf jaar en dacht: daarna hou ik er lekker mee op’

In de rubriek Doorzagen interviewt Voetbalzone-presentator Justus Dingemanse bekende mensen uit de voetballerij. Ditmaal is hij op bezoek bij Björn van der Doelen die in 1994 doorbrak uit de jeugdopleiding van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Sébastien Haller mag hopen op een toptransfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren