‘Als hij niet trekt aan Lozano, zal die ook geen slaande beweging maken’

Maandag, 19 februari 2018 om

Voor PSV was het een teleurstellend weekeinde. De Eindhovenaren leken op rozen te zitten tegen sc Heerenveen, maar na een rode kaart voor Hirving Lozano werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven en moest PSV genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Willy van de Kerkhof vindt het apart dat Lucas Woudenberg, die Hirving Lozano voorafgaand aan de elleboog vasthield, niet bestraft werd.

“Dat is frappant. Meteen de rode kaart trekken en dan niet meer kijken naar de hoofddader... Als hij niet trekt aan Lozano, zal die ook geen slaande beweging maken”, zegt Van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. De oud-international had de elleboog niet verwacht van Lozano. “Je wéét dat je als voorhoedespeler meestal de schoppen krijgt. Een slaande beweging op het middenveld... Tja, dat is een rode kaart.”

“Dit was de ommekeer in de wedstrijd. Daarna was PSV niet meer bij machte om Heerenveen pijn te kunnen doen. Eigenlijk mogen we achteraf blij zijn met dit gelijkspelletje”, vervolgt hij. Met de nodige verbazing zag Van de Kerkhof dat Klaas-Jan Huntelaar een dag later tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax niet bestraft werd voor een vermeende elleboogstoot. “Dan had Huntelaar ook van het veld gemoeten. Maar ja, de een ziet het niet en de ander wel...”

Voor PSV staat volgend weekend de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Als de Eindhovenaren verliezen en Ajax wint wel van ADO Den Haag, wordt het gat verder verkleind. “Maar daar ga ik nog niet vanuit. Dit PSV moet bij machte zijn om Feyenoord te verslaan. Het puntverlies tegen Heerenveen is een incident geweest. Ik denk dat PSV, als het, afgezien van Lozano, op volle sterkte aantreedt tegen Feyenoord, in staat moet zijn te winnen.”


Poll

Ben jij het met Willy van de Kerkhof eens?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door constant kante)

Het verschil is dat Higler het wel ziet en Blom het niet ziet. Dat is geluk voor Huntelaar en pech voor Lozano.

19 februari 2018 om 12:15

Vind het allebei geen rood. Allebei proberen ze los te komen.

19 februari 2018 om 12:18

Het is allebei slaan. Beide moet bestraft worden met een rode kaart. Er zit wel een verschil tussen loskomen en iemand een beuk verkopen natuurlijk.

19 februari 2018 om 12:38

Tornado72

Ik vind niet eens dat Lozano probeert 'los te komen'. Hij geeft een vette beuk naar achteren, slaande beweging, is gewoon rood, klaar. Huntelaar niet exact hetzelfde, wel vergelijkbaar. Ook rood. Maar , niet gezien, enfin, staat los van Lozano.

De rode kaart van Lozano is op geen enkele manier afhankelijk van wat Huntelaar heeft gedaan en moet ook afzonderlijk beoordeel worden.

19 februari 2018 om 14:43

Dat is niet waar, het zijn duidelijk twee identieke bewegingen. Het enige verschil is dat lozano naar achter zwaait met een gestrekte arm en Huntelaar het doet met een gebogen arm waarbij de elleboog extra naar voren komt.
Wanneer blom vind dat het van huntelaar niks is dan mag je stellen dat het van Lozano ook niks is. Anders krijg je dus dat er gefloten word met twee maten. Waar zijn de duidelijke regels dan??

20 februari 2018 om 07:52

Het verschil is dat Lozano extra kracht bijzetten en het duidelijk een klap naar achteren was, Huntelaar probeerde hem alleen weg te duwen met zijn arm.
Duw in het gezicht van Huntelaar tegenover een klap in het gezicht van Lozano.
Hoewel het er vergelijkbaar uitziet zijn het 2 compleet verschillende situaties.
Dit blijkt ook uit te 'slachtoffers' de Heerenveen speler had een dikke lip, de Zwolle speler had helemaal niks. Daaruit blijkt al het verschil in kracht van de beweging.
Higler heeft overigens ook verklaard dat rood was vanwege de kracht die achter de klap zat.
Dus simpelweg terecht rood voor Lozano en terecht Geen rood voor Huntelaar.

19 februari 2018 om 12:15

Vind het allebei geen rood. Allebei proberen ze los te komen.

19 februari 2018 om 12:20

Dat zegt hij dan ook

Ik denk niet dat Feyenoord echt kans maakt. PSV moet nog uit naar AZ, die wedstrijd vind ik gevaarlijker voor PSV dan Feyenoord uit, dat dramatisch uit vorm is, veel last van blessures en niet tegen onnodige schorsingen of blessures voor de beker aan wil lopen. Gelijkspel zie ik als het meest waarschijnlijk.

19 februari 2018 om 12:23

Een gelijkspel is niet voldoende met nog een wedstrijd tegen AZ en Ajax in het vooruitzicht waar PSV met dit voetbal bijna nog zeker punten gaat verspelen.

19 februari 2018 om 12:48

Blom ziet het ook, maar beoordeeld het anders, daarom kan huntelaar niet geschorst worden. Wil je gelijke beoordelingen dan zul je toch echt naar een video scheids moeten gaan.

19 februari 2018 om 12:52

Blom zag het wel, want hij heeft het beoordeelt en geeft (naar mijn mening) Huntelaar terecht geen rood.

Daarnaast vind ik het persoonlijk een vreemde beredenatie van de kerkhofjes dat je gestrafd moet worden als je een klap krijgt?
Van alle "clubiconen" kan ik deze 2 wel het minst serieus nemen.

Ik wil er verder niemand mee beledigen of iets, maar ik vind dat ze wel echt raaskallen.
Sjaak Swart en Willem van Hanegem zeggen vaak nog wel zinnige dingen en hebben een goede (toegegeven ook gekleurde) kijk op het spelletje. Maar goed is goed en slecht is slecht bij hun. Hun spelopvatting spreekt mij ook meer aan dan die van de kerkhofjes.. Maar goed wie ben ik

19 februari 2018 om 13:20

Blom heeft aangegeven het dus goed te hebben gezien en beoordeeld; geen rood. Higler geeft aan het goed gezien te hebben en beoordeeld; rode kaart. Identieke situatie, waar gaat het dan mis? De ene vind het rood en de ander niks? Welke regels volgen de scheidsrechters dan?

19 februari 2018 om 14:39

Kijk daar ga je al de fout is. Leuk dat je reageert maar blom heeft het beoordeeld en vond het geen slaande beweging. Dus hij heeft het wel degelijk gezien.
Dus er kunnen twee dingen zijn.
Higler wil de eredivisie spannend houden of de scheidsrechters hebben allemaal eigen regels waarvoor ze wel of niet fluiten.

Mensen zullen alleen de eerste paar zinnen lezen en van onzin maar eigenlijk zegt Willy die wel waar zijn. Higler hield geen rekening met wat Woudenberg deed, wat ook gewoon een overtreding was. Maar zoals Willy al zegt, hoe Lozano reageerde was te heftig. Of het rood was vind ik nog steeds discutabel. Maar blijf het wel apart vinden dat scheidsrechters hier gewoon hun eigen keuzes in kunnen maken. De ene rood en geschorst, dan de ander ook.

19 februari 2018 om 12:52

Wat een onzin. Wie zegt dat shirtje trekken en overtreding is? Als dat zo is waarom had Ajax dan gisteren geen pingel gehad bij v.d Beek. Dan was dat toch ook een overtreding? Of geldt dat niet bij Ajax. Daarnaast geeft het niet fluiten voor een overtreding je niet een vrijbrief om iemand zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

19 februari 2018 om 13:07

Haha voor dat een penalty. Was een mooie schwalbe van Van de Beek. Zwaar lichamelijk letsel toe brengen? Waar heb jij het over? Als je zo iemand lichamelijk letsel toe kan dienen dan moet je arm een kettingzaag zijn. Kom op man daar zat totaal geen snelheid achter, het was met zijn onderarm en het was tegen zijn schouder/nek in ieder geval niet vol op zijn gezicht. Daarnaast als je het verschil niet ziet tussen de overtreding van Woudenberg en dat penalty moment van van de Beek dan ben je blind.

19 februari 2018 om 13:09

Een overtreding in de 16 is een pingel. En die dikke lip van Woudenberg komt niet van een aaitje over de nek.

19 februari 2018 om 14:35

Rochus, ik heb net een papercut opgelopen op mijn werk, zal ik nu mijn werkgeven aanklagen voor zwaar lichamelijk letsel.
Of wacht nee, het valt toch wel mee.
Hou toch op met je zwaar lichamelijk letsel.
Wie zegt dat shirtje trekken een overtreding is? serieus de spelregels zeggen dat!
Jij zegt waarom geeft Blom dat geen Pingel aan van de Beek, nou omdat hij dat dus niet goed beoordeelde, want dat was dus wel degelijk een pingel, trouwens niet voor shirtje pakken, maar hij pakte zijn schouder vast waar door hij naar achter getrokken werd.

@ Memphis van de Beek was wel degelijk een pingel, als je dat niet kan zien dan kan je beter op een curling forum je reacties gaan geven.

19 februari 2018 om 15:41

Haha wat een kromme vergelijking maak jij hier. Een papercut vergelijken met het slaan van een derden. Tenzij het papier jou heeft aangevallen en jij het papier aan gaat klagen is deze vergelijking krom.

Iemand slaan valt wel degelijk onder het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Sterker nog er zijn zat mensen overleden na een "simpele"klap. En dat het shirtje trekken een overtreding is snapt iedereen, net zoals iedereen snapt dat daar bijna nooit voor gefloten wordt. Zo wordt het beroeren van de bal na het fluiten van de scheids ook nooit meer bestraft met geel, terwijl dit wel valt onder spelbederf. En zo zijn er nog legio voorbeelden.

Als hij niet trekt slaat hij ook niet, zo he wat een slimme opmerking?
Er werd echter wel getrokken, en daar werd gek genoeg niet voor gefloten maar dan is het nog niet de bedoeling dat je eigen rechter gaat spelen en maar wild om je heen gaat meppen.
Psv kan natuurlijk zomaar winnen in de Kuip maar PSV had liever met 7 punten voorsprong richting Rotterdam vertrokken. De druk zal nu toch wel een stuk hoger zijn. Mocht Ajax winnen van ADO wat niet ondenkbaar is en PSV verliest van Feyenoord dan heeft ook Ajax het weer in eigen hand en dan moet ik nog maar zien of PSV tegen die druk bestand is. De titel veiligstellen in een thuisduel met Ajax is natuurlijk prachtig maar de titel uit handen geven in eigen stadion tegen Ajax...

19 februari 2018 om 12:31

Ajax heeft het natuurlijk niet in eigen hand als ze 4 punten achter zouden staan straks. Psv komt wel op een goed moment voor hun. Feyenoord speelt heel slecht en er kan as weekend van alles gebeuren.

19 februari 2018 om 12:35

Hoezo? Als PSV dit weekend punten verspeelt en Ajax wint van ADO, dan heeft Ajax het weer in eigen hand.

19 februari 2018 om 12:37

Hoe komt PSV op 4 punten na zondag? Als ze gelijk spelen worden het 3 punten, en bij verlies slechts 2. Tenminste, er vanuit gaan dat Ajax wint in de Arena van ADO.

19 februari 2018 om 12:37

Bij puntverlies van psv zondag heeft Ajax het in eigen hand. Hieronder al een bericht over getypt.

19 februari 2018 om 12:40

Zytto

Hoe bedoel je dat? Ik maakte zelf die fout eerder ook, maar met twee punten achterstand heeft Ajax het toch nog steeds in eigen hand? Althans, dan heeft PSV het toch ook nog steeds in eigen hand? Pas als PSV een punt achter staat, dan heeft Ajax alles in eigen hand toch?

19 februari 2018 om 12:45

Ajax heeft het bij 2/3 punten achterstand in eigen hand omdat ze zelf 3 punten goed kunnen maken door zelf psv te verslaan over 7 speelrondes. Maar uiteraard heeft psv nog steeds de beste papieren.

19 februari 2018 om 12:46

@constant, nee, als het na zondag 2 punten zou worden dan heeft zowel PSV als Ajax het in eigen hand. Aangezien ze elkaar nog gaan treffen en een overwinning 3 punten geeft, zou Ajax de koppositie over kunnen nemen. Al ben ik van mening dat ze beide nog punten gaan laten liggen en het kampioenschap niet beslist wordt in die onderlinge confrontatie.

20 februari 2018 om 09:49

grasvekld7

Ja precies. Zolang PSV nog dingen in eigen hand heeft, heeft Ajax ze niet alleen in eigen hand, zeg maar. Overigens denk ik dat Ajax aardig wat punten los staat van PSV in april nij PSV - Ajax maar dat zien we dan wel weer.

19 februari 2018 om 12:35

Haha echte. Als hij me niet fout had aangekeken sloeg ik m ook niet in elkaar. Wat is dat voor een redenering joh. Je bent verantwoordelijk voor je eigen acties.

19 februari 2018 om 12:35

Gelijkspel is waarschijnlijk zelfs genoeg zondag voor Ajax om de titel in eigen hand te krijgen. Ajax heeft nu een beter doelsaldo van +8. Mocht Ajax zondag winnen en psv dus gelijkspelen dan zal het verschil minimaal +9 zijn voor Ajax met een achterstand van 3 punten. Dan heeft Ajax het in eigen hand als het zelf alles wint (en dat zie ik niet gebeuren, maar ik wil een beeld van het "in eigen hand" scenario schetsen). Wint Ajax van psv dan zal het doelsaldo minimaal +11 zijn en dan moet psv in de 8 resterende duels minimaal 11 doelpunten goed maken als het alles blijft winnen buiten Ajax thuis om (gaat waarschijnlijk ook niet gebeuren).

19 februari 2018 om 12:37

Kortom: er is nog helemaal niets bekend

19 februari 2018 om 12:42

Zytto

De missing link in je redenering is simpelweg dat je een waarschijnlijk scenario schetst, maar daarbij die mogelijjkheid dat PSV alsnog het doelsaldo goedmaakt al uitsluit. Als gezegd, geen waarschijnljik scenario, maar we kunnen het er denk ik wel over eens zijn dat Ajax het niet in eigen hand heeft dat PSV elke week meer goals maakt dan Ajax, toch?

19 februari 2018 om 13:20

Klopt helemaal constant. Misschien iets te voorbarig met het doelsaldo, maar bij puntverlies zondag heeft Ajax het in principe in eigen hand al zie ik Ajax zeker niet alles winnen.

19 februari 2018 om 13:39

Vergeet niet dat Ajax als het de confrontatie met PSV wint ook extra uitloopt in doelsaldo.

Tja zon foutje kan je wel 5 punten kosten. Aangezien je nu je beste speler mist trgen feyenoord uit.

Prima dat Woudenberg geel zou moeten hebben, maar dat wil niet zeggen dat Lozano vrijuit hoeft te gaan. Dat Lozano reden ziet om dan achteruit te meppen, maakt het nog niet legitiem. Wat me vooral irriteert is dat Huntelaar een dag later niet eens geel krijgt voor in mijn ogen een nog bewustere klap. Het typeert de scheefheid van de arbitrage en verpest eigenlijk de competitie. Het is duidelijk dat Heerenveen optimaal kon profiteren van het wegvallen van Lozano en de onbestrafte Huntelaar mag doodleuk aantekenen voor de winnende in Zwolle.

Ligt het trouwens aan mij of is er niets geschreven over de mogelijkheid om Huntelaar alsnog te bestraffen via tuchtcommissie? Dat kan toch als de scheids het incident niet heeft gezien?

19 februari 2018 om 12:27

Klopt, maar daarbij moet je ook aantekenen dat Ajax 2 zuivere penalty's onthouden werd.

19 februari 2018 om 12:29

Het hangt ervan af of Blom het geconstateert heeft en er niks mee gedaan heeft. Dan valt er niks aan te doen. Dit is waarschijnlijk het geval anders had je de tuchtcomissie al gehoord. Naar mijn mening ook terecht. Net zoals die rode kaart van Lozano niet terecht was. Hoogstens geel

19 februari 2018 om 12:30

Als ik het goed heb heeft Blom gefloten voor de overtreding dus kan Huntelaar niet meer worden vervolgd. Tenzij er een reglement is waarvoor het wel zou kunnen maar die weet ik niet.

19 februari 2018 om 13:20

Wat een gezeur. Blom vindt kennelijk dat er “mannelijker” gevoetbald mag worden dan dat zijn collega dat doet... dus verschil in mening... en dan te bedenken dat deze twee scheidsrechters niet eens elkaar uitgeruste zijn... Het enige dat dit aantoonde is dat er verschil tussen scheidsrechters. What’s New!

''als hij niet trekt, dan slaat Lozano niet''. Dus dan mag het? Omdat hij mij duwde gaf ik hem een stomp voor zijn neus. Ouwe calimero die van der Kerkhof, kan het ook niet laten om even Huntelaar erbij te halen onder het mom van ''zij zijn groot en ik ben klein, en dat is niet eerlijk''. PSV heeft in deze gewoon pech, het heeft ze dit seizoen heel vaak meegezeten en nu een keer niet, dat overkomt iedere club. Daarbij over dat incident met Huntelaar heeft van Polen na de wedstrijd na het terugzien van de beelden duidelijk gemaakt dat hij het zelf ook absoluut geen kaart vond, dus dat lijkt me een duidelijk verhaal. Als het zogenaamde slachtoffer het al niks vond.

19 februari 2018 om 12:36

Lees eerst even het hele artikel. Weinig calimero aangezien hij gewoon zegt dat het een rode kaart was voor Lozano. Maar goed, je was al getriggerd door de titel natuurlijk en in het eerste stukje tekst staat nog meer wat je opfokte dus kon je wellicht niet meer helder nadenken.

Ps
De reactie van Van Polen doet natuurlijk niet ter zake. Alsof de intentie dan achtergesteld is op de uitkomst van de overtreding. Was het wel een elleboog, maar had Van Polen geen gebroken oogkas dan was er dus niet aan de hand?

19 februari 2018 om 13:56

Is niks Calimero aan, stop is met het onnodig gebruiken van dat woord. Los van het feit dat v.d. Kerkhof hier natuurlijk geen gelijk in heeft.

Zo kun je alles goed praten. Iemand die natrapt doet dat ook als een reactie op eerdere overtreding(en). Anders heet het niet natrappen.
Matavz knijpt een tegenstander in zijn kroonjuwelen en gaat vrijuit. Er gebeuren iedere wedstrijd weer zaken die niet horen. Anders waren er ook geen scheidsrechters nodig. Slaan is een reactie maar is daarom niet gerechtvaardigd.
Maar ja, vd Kerkhof. Dat zegt alles,

Het is heel makkelijk om te gaan wijzen en dit soort incidenten is natuurlijk vragen om subjectieve reacties. Kijkend naar de beelden kun je natuurlijk niet ontkennen dat Lozano een beweging naar achteren maakt en Woudenberg raakt. Maar of het een slaande actie is of meer een vrij natuurlijke reactie op vasthouden blijft een kwestie van interpretatie. Als speler moet je dan ook eigenlijk voorkomen dat je de scheidsrechter de mogelijkheid geeft dit soort beslissingen te nemen. Aan de andere kant is er geen lijn te trekken in de manier waarop er in Nederland gefloten wordt. We hebben scheidsrechters die een totaal andere lijn trekken en veel meer toe staan dan anderen en bijna elke scheidsrechter interpreteert een situatie verschillend. Dat maakt het wel heel erg frustrerend, zeker wanneer beslissingen van invloed zijn op het resultaat. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat het resultaat of het kampioenschap cq. degradatie bepaald worden door welke scheidsrechter er fluit.

Als dit rood is, dan moet er veel vaker rood getrokken worden voor dergelijke overtredingen en moet de norm aangepast worden. Daarom zou het wat mij betreft onjuist zijn wanneer Lozano een schorsing krijgt terwijl andere spelers in het heden en verleden voorvergelijkbare maar ook zwaardere 'klappen' vrijuit zijn gegaan.

19 februari 2018 om 12:54

Precies dit gebeurt wekelijks. Er wordt nooit een onderzoek gestart voor zulk soort overtredingen. Dat bewijst genoeg en geeft aan dat de knvb zulk soort overtredingen geen rood vind. Maar let maar op de KNVB gaat PSV weer naaien.

19 februari 2018 om 13:57

KNVB? De aanklager komt met de schorsing toch? Staat de KNVB volgens mij buiten.

20 februari 2018 om 09:51

De aanklager is in dienst van de Knvb. En de leden van de tuchtcommissie zijn professionals die dit er bij doen in de avonduren. Maar wel betaald door de Knvb.

Nu de schuld bij Woudenberg neerleggen?
Kansloos, Lozano zit gewoon fout en dan ga je dit nu verbloemen met zo een domme opmerking.
Hij weet nu eenmaal dat ze aan hem gaan zitten, hij toont juist karakter door zich er niet door uit zijn
spel te laten halen. Maar zag vandaag ergens al voorbij komen dat het zijn zevende rode kaart in 2 jaar is ofzo. Wellicht iets om uit te zoeken.

Lozano is heel stom bezig geweest. De hele tijd zeuren en klagen bij de scheidsrechter over elke beslissing. Dat irriteert... Dan is hij niet clement. Overigens denk ik wel dat het echt rood was. Hij sloeg te opgefokt naar achter terwijl hij met zijn andere hand Woudenberg vasthield...

19 februari 2018 om 17:14

Hier raakt je precies het punt. Hij zeurt de hele wedstrijd tegen de scheidsrechter aan en vraagt om kaarten voor de tegenstanders. Als hij dan zelf een overtreding maakt denkt zo'n scheidsrechter ook: jij wil kaarten, okã© hier.
Daarnaast was het moment van de overtreding en de positie op het veld ontzettend dom. Wat had hij willen bereiken als het wel was gelukt?

Jemig hoe lang blijven we dit uitmelken, vast omdat het 1 van de 3 topclubs is.

Ik vind die "zo zijn de regels" mensen altijd een beetje irritant. Regels in voetbal moet je meer zien als richtlijnen, er moet altijd naar de situatie gekeken worden, in beide gevallen zie je dat er A. Geen intentie is de overtreding te maken en B. De tegenstanders er ook niks aan over houden. Daarnaast is het, zeker bij Lozano, een vrij natuurlijke beweging. (wordt vastgehouden in zijn draai en zoekt houvast/afzet.) Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe het in de regels (richtlijnen) staat (slaande beweging=rood) tegen hoe er gefloten zou moeten worden (geen intentie/natuurlijke beweging=geel). Dit is precies waarom het bij buitenspel draait om de actief in het spel deelneemende speler en ze de rode kaart hebben weggenomen bij strafschoppen. Dit niet alleen om het spel beter te maken, maar ook omdat het wekelijks in de praktijk al getest werd op de velden. Nogmaals, negeer de regels niet, maar pas ze toe op de situaties waar ze voor bedoeld zijn en voor de uitzonderingen zijn de scheidsrechters er live bij om een moment inschatting te maken

De situaties met Lozano en Huntelaar is in ieder geval het bewijs dat de regels een keer opnieuw bekeken moeten worden.
Want dit soort dingen kan gewoon niet meer.
Wordt tijd dat ze die eeuwenoude regels is aanpakken.
Scheidsrechterss mogen ook wel eens wat vaker met elkaar besprekingen houden over beoordelen van situaties en misschien wel beoordelen van afgelopen wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 5 4 0 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het 'top target' voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren