Malacia imponeert opnieuw: ‘Dit is natuurlijk wel wat anders’

Maandag, 22 januari 2018 om 00:00

Tyrell Malacia maakte in De Klassieker een prima indruk, maar kon niet voorkomen dat Feyenoord een 2-0 nederlaag leed in de Johan Cruijff ArenA. De achttienjarige Malacia vond het mooi om zijn eerste wedstrijd tegen Ajax te spelen, zo vertelde hij na afloop voor de camera van Voetbal Inside.

“Het is een mooie ervaring. In de jeugd speel je veel Klassiekers, maar dit is natuurlijk wel wat anders. Ik denk dat ik het voor mezelf goed heb ingevuld. In de eerste helft hielden we het goed compact. We kregen een hele grote kans”, doelde de verdediger op de kopbal van Steven Berghuis, die knap gepareerd werd door André Onana.


“Na rust kwamen ze er doorheen. De goals vallen snel achter elkaar. Na de rode kaart wordt het natuurlijk heel moeilijk in de ArenA. Het is jammer van het resultaat. We moeten ons nu voorbereiden op de wedstrijd tegen FC Utrecht”, aldus Malacia, die de voorkeur kreeg boven Ridgeciano Haps en zes minuten voor tijd werd vervangen door diezelfde Haps.

Het is nog onduidelijk of Malacia ook tegen FC Utrecht mag starten, maar wat wel zeker is, is dat Robin van Persie niet in de basis zal staan. Giovanni van Bronckhorst zal Dylan Vente opstellen als vervanger van de geschorste Nicolai Jörgensen, zo vertelde hij na afloop: “Nee, Robin zal niet starten FC Utrecht. We hebben Dylan Vente nog. Die heeft het eerder al uitstekend gedaan. Qua spitsen zitten we nu best ruim.'”


Poll

Was Tyrell Malacia de beste Feyenoorder tijdens De Klassieker?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door grasveld7)

Enigste lichtpuntje. Dit kan een grote worden!

22 januari 2018 om 00:22

Deed het zeker leuk, hopelijk geen gevalletje drenthe, eeuwig zonde van drenthe en het weggooien van je talent.. we zullen zien wat de toekomst brengt oor deze jongen

22 januari 2018 om 03:10

Mag ik vragen? Waarom de vergelijking met Drenthe?

22 januari 2018 om 05:31

Beide donker 😉 maar verder is de vergelijking niet echt ergens op gebaseerd alleen dat je hoopt dat deze speler wel de mentaliteit heeft en ze hebben een beetje de zelfde speelstijl.

22 januari 2018 om 06:06

Hopelijk geen gevalletje Clasie of Klaasen of ...... allemaal wit.....echt een onzinnige opmerking en ga as t inhoudelijk nergens over. On topic: ik heb genoeg aanknopingspunten gezien dat deze jongen spelinzicht heeft en het fysiek heeft om succesvol te worden in de Eredivisie. Is beter dan Nelom.

22 januari 2018 om 06:47

Hij is jong en een groot talent als linksback. Sinds Drenthe de meest imponerende jeugdspeler die we op die positie hebben gehad

22 januari 2018 om 07:10

Marc, ga toch eens weg man met gelijk doen alsof er sprake is van racisme. Dat eeuwige gehuil overal en altijd. Het is juist racisme dat jij blijkbaar vindt dat Malacia en Drenthe niet met elkaar vergeleken mogen worden omdat ze allebei donker zijn. Sommige mensen zijn blank, anderen donker en dan heb je nog verschillende kleurtinten daartussen in. Nou boehoe. We leven tegenwoordig in een maatschappijk waar iedereen bij het minste of geringste gekwetst is. Zoals Feye88 aangeeft was Drenthe ook een heel groot talent op die positie bij Feyenoord en ja ze zijn ook allebei donker. En dat is een observatie die je niet als racistisch hoeft te bestempelen.

22 januari 2018 om 07:28

@marrieaandebal Zo moeilijk is die vergelijking toch niet. Ze zijn beide jonge linksbacks van Feyenoord en beide opgegroeid in een minderheidsgroep. Ze hebben/ hadden ook beide erg veel talent. Nu is het alleen hopen dat deze jongen meer met zijn talent doet.

22 januari 2018 om 07:56

Ik vind het in het algemeen leuk om artikels te lezen over talenten, ongeacht voor welke club ze spelen! Deze spelers kunnen veel potentie bieden voor ons nationale elftal. Ik denk dat we ons geen zorgen hoeven te maken over een solide verdediging in de toekomst, betreft het nationaal elftal. Natuurlijk moeten de spelers het eerst wel waar maken.

Speelde heerlijk aan de linkerkant. Neres amper gezien. Hopelijk weer eens een talent dat doorbreekt!

22 januari 2018 om 01:08

Beste man aan Feyenoords kant! Speelde een dijk van een wedstrijd.

22 januari 2018 om 08:20

Wel weer opvallend dat het wederom door een blessure noodgedwongen is. Dit zijn toch gevallen die de trainer gewoon moet zien ? Deze jongen kan ver komen mits hij de goede weg bewandeld. Niet direct naar het buitenland eerst naar een topclub in Nederland😉. Laatste is uiteraard met een knipoog.

Wat mij betreft behoud hij zijn basisplek de rest van het seizoen. Presteert prima en is veel jonger dan Haps.

22 januari 2018 om 20:16

Ook veel meer potentie. En vind Haps nou ook niet beter ofzo

Klopt, een hele leuke back. Neres had het best lastig tegen hem, maar won wel op punten

Voor Feyenoord heel leuk dat er weer zo'n parel doorbreekt. Haps wordt de nieuwe Nelom (=bankzitter)

Wat een goede linksback. Ik hoop constant kunnen we bij nederlandselftal wel gebruiken

22 januari 2018 om 00:21

Beetje vroege conclusie na een enkele wedstrijd. laat hem eerst maar eens Haps uit de basis spelen. Van Brockhorst zou best weleens weer voor Haps kunnen kiezenm hij gaf vandaag al aan dat Haps verder is in zijn ontwikkeling.

22 januari 2018 om 00:24

Een enkele wedstrijd? Heeft al 4 Eredivisieduels prima gepresteerd en stond ook zijn mannetje tijdens de wedstrijd tegen Napoli.

22 januari 2018 om 00:33

Ja als vervanger van Haps. Zijn eerste doel is Haps uit de basis te spelen, nu Haps bijna weer fit is, zal dat nog uitdaging genoeg worden. Het heeft echt geen zin om nu al over Oranje te beginnen, dat gaat echt helemaal nergens over.

22 januari 2018 om 00:38

Jij bent de enige die hier over oranje begint

22 januari 2018 om 00:40

Vriend, ik reageer op Wouersl:

'kunnen we bij nederlandselftal wel gebruiken'

Dus als je reageert, lees dan eerst wel alle bovenstande reacties.

22 januari 2018 om 06:49

Waarom niet? De selectie van de ligt werd door veel ajacieden met open armen ontvangen na vier wedstrijden in de basis. En dit is dan te vroeg?

22 januari 2018 om 07:46

Die selectie van De Ligt werd door de rest van Nederland dan ook niet begrepen. Dit is natuurlijk absolute onzin. Daar doe je niemand plezier mee, en zeker Malacia niet.

22 januari 2018 om 10:41

Niemand, inclusief nagenoeg iedere Ajacied, begreep destijds die oproep van De Ligt, feye88.. Het is dat De Ligt mentaal zo sterk is dat hij nagenoeg geen last heeft ondervonden van die capitale blunder van Blind, maar zulke geintjes kunnen zo'n jonge jongen breken als je pech hebt. Buiten dat vind ik De Ligt ook nog wel een iets groter talent dan Malacia, hij haalde het eerst immers ook al bijna een jaar eerder en heeft op dezelfde leeftijd als Malacia al 40 wedstrijden basis (ED, Beker en EL) in Ajax1 gespeeld. Kortom, bij De Ligt kwam het volgens zo goed als iedereen te vroeg, bij Malacia dus evengoed. Gewoon nog lekker bij Jong Oranje laten uitblinken die jongen, wie weet komt zijn tijd dan snel!

22 januari 2018 om 06:18

Geef mij dan maar liever pieters. Veel meer ervaring en verdient het ook gewoon veel meer dan Malacia

22 januari 2018 om 07:35

We kunnen inderdaad wel een goede linksback gebruiken. We hebben nu Blind en Aké die daar kunnen spelen en Willems die er wat mij betreft hoort te spelen maar daar achter komt toch vrij weinig. Je hebt wel Van Aanholt en al dat soort namen nog maar daar ga je ook niet ver mee komen. Het is trouwens nog wel even afwachten hoe deze jongen zichzelf gaat ontwikkelen. Het begin is goed maar Marcellis begon ook ooit als een groot talent om maar wat te noemen.

Een heerlijk bijtertje, Neres had het heel zwaar. Wel jammer dat hij dan zo'n cruciale fout begaat waar de goal uit valt, jeugdigheid dat gaat er wel uit

22 januari 2018 om 06:50

Fout? Hoe had hij het anders moeten doen dat was gewoon geweldig gedaan door Veltman. Daarbij waar was Boetius dan?

22 januari 2018 om 08:00

Neres had het natuurlijk wat moeilijker omdat er telkens dubbele dekking op hem stond, en Feyenoord eigenlijk alleen maar in de eigen 16 te vinden was en zeer compact speelde. Op de enkele momenten dat er meer ruimte kwam, zag je dan ook meteen dat Neres niet af te stoppen was (al vond ik hem vandaag niet zo heel goed spelen).

Neemt niet weg dat Malacia een prima wedstrijd speelde, de miljoenen voor Haps lijken overbodig.

22 januari 2018 om 08:24

Heb hem op geen fout kunnen betrappen! Als linksback is je directe tegenstander de rechtsbuiten van de tegenstander NEres dus. Neres had een aantal prima actie maar is verder niet veel in het spel voorgekomen is niet voor niks dat Ajax het veelal over de linkerkant probeerde. Dar boetius Veltman laat lopen ziet er lullig uit voor malacia maar hij kan zich niet in tweeen delen

Ik vind dat Malacia tot op heden een betere indruk heeft gemaakt dan Haps en zal hem daarom boven hem verkiezen

22 januari 2018 om 06:51

Dan heb je niet goed naar haps gekeken. Was wekelijks een.van de sterkste spelers. Zeker in de CL

22 januari 2018 om 08:36

Mee eens. Haps is overschat en deze jongen een groot talent

Is Malacia het toonbeeld van dat Feyenoord niet meer durft in te zetten op de jeugd? Feyenoord heeft geld en gaat weer subtoppers kopen. Waarom haal je Haps als je zo'n speler in de jeugd hebt rondlopen?

Natuurlijk weet je nooit hoe zo'n jongen zich gaat ontwikkelen, maar ze hebben daar toch wel mensen rondlopen die verstand van voetbal hebben en kunnen zien of een speler zich goed ontwikkelt?

Ik heb bij Feyenoord echt het idee dat ze mee willen gaan met het kopen van spelers omdat het kan.

Beetje hetzelfde idee dat je bier aan het brouwen bent en dat de buurman een speciaal biertje uit de supermarkt haal die echt helemaal top is. Daar sta je dan met je eigen (jeugd)product die misschien niet lekkerder is, want je hebt geen referentiekader, maar dat weet je nooit alvorens je het risico neemt.

De jeugd heeft Feyenoord gered, dus waarom nu weer vervallen in het oude patroon? Natuurlijk is niet elke jeugdspeler top en is Malacia ook geen toptalent, als we het op europeesniveau gaan bekijken, maar het is geen mindere speler als Haps die voor miljoenen gekocht is.

22 januari 2018 om 01:11

Die jongen is nog maar 18 jaar. Je kon aan het begin van het seizoen moeilijk verwachten dat hij een heel seizoen lang een constant niveau haalt en daarnaast fit blijft. Hij had nog niet eens zijn debuut gemaakt. Wat zou je bijvoorbeeld doen als hij geblesseerd raakt of zoals vandaag de tank op is bij die jongen?

Haps heeft al aardig wat bagage en heeft bewezen dat hij uitstekend mee kan met het niveau. Daarnaast moet je als 'topclub' zijnde gewoon alle posities dubbelbezet hebben. Laat deze jongen zich rustig ontwikkelen, hij heeft nog alle tijd. Mocht hij over 2 jaar of zoiets nog niet vast in de basis staan, dan kan je er bedenkingen bij hebben.

22 januari 2018 om 07:22

Net zoals al gezegd was,Feyenoord speelt veel wedstrijden dit seizoen (competitie, beker en CL). Je kan dan niet alleen genoegen nemen met een jeugd speler van 18 die zich nog niet bewezen had dat is wel een hele grote gok. Daarnaast wil je als club je selectie op hoog niveau houden en dan een aankoop a la Haps was zeker goed voor Feyenoord. Nu heb je Malacia die mooi af en toe speelminuten kan maken en tegen de tijd dat Haps verkocht wordt of weggaat dan kan Malacia het moeiteloos overnemen en is hij er helemaal klaar voor. Je zag nu al afgelopen zondag dan Malacia met 80 minuten er helemaal doorheen zat. En een wedstrijd duurt toch 90 minuten.

Wel weer jammer dat er een blessure van Nelom voor nodig was om hem uit nood te moeten laten debuteren Na tien minuten op een training moet Gio toch zien dat deze jongen in alles beter is dan Nelom? Ik heb het totaal niet met Gio.

22 januari 2018 om 06:55

Zoiets werd vorig seizoen ook over Woudenberg gezegd, waarom hij er niet in stond en Nelom wel. Achteraf heeft Van Bronckhorst het toch gewoon goed gezien want 'de witte Keniaan' speelt niets klaar in Friesland.

22 januari 2018 om 13:26

Maar veel mensen zoals ik vonden zowel Woudenberg als Nelom brandhout. Compleet onnodige vergelijking.

ik zou graag meer jeugd willen zien doorbreken. die bouchtaoui of hoe ie ook heet bekoort me ook wel van wat ik heb gezien. feyenoord heeft goede jonge spelers rondlopen, snap niet dat Gio zo standvast is met zijn basis elf

22 januari 2018 om 07:38

Gio is vorig jaar kampioen geworden met oudere en meer ervaren spelers. Zou raar zijn als hij nu opeens wat anders gaat doen.

Neres liep er gewoon voorbij als er ruimte was. Met deze speelstijl leek t goed, omdat er altijd drie dubbele dekking was.

Oranje heeft wederom een hele mooie toekomst in het verschiet met prachtige toptalenten w.o. Malacia.
Ook de huidige generatie biedt nog veel perspectief om een degelijk mooie mix te formeren met de aanstormende Nederlandse talenten.
De geschiedenis leert ons dat het Nederlandse elftal gloreert na Europese successen van de 'top 3' clubs uit de Ere-Divisie, momenteel lijkt dat onweerlegbaar AFC Ajax...ik heb er zondermeer alle vertrouwen in.

De jongen was een verademing ten opzichte van zijn collega's. Speelde met rust, felheid en de nodige bravoure. Duidelijk de beste man van Feyenoordkant. Dat is een groot compliment voor hem maar tegelijkertijd een enorm verwijt aan El Ahmadi, Vilhena en Toornstra.

Speelde een geweldige wedstrijd, en was dan ook met afstand de beste aan de kant van Feyenoord. Leuke speler om naar te kijken, lekker fel met veel snelheid. Nu nog aanvallend verbeteren (wat in het moderne voetbal gevraagd wordt als back), en je hebt goud in handen.

Wat ik me nu toch af vraag, waarom heeft Feyenoord deze jonge aan het begin van het seizoen niet de kans gegeven? Maar wordt er wel (6?) miljoen uitgegeven aan Haps.. Lijkt me toch sterk dat hij niet eerder is opgemerkt. Ja het is een risico, maar daar zijn meerdere voorbeelden van, die met zeer jonge leeftijd prima mee kunnen op top niveau (voor Nederlandse begrippen).

Heerlijk talent dit! Blij voor het Nederlands voetbal, deed het redelijk tegen Neres wat toch een van de beste spelers van de eredivisie is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Verdediger, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren