Update: ‘Alleen medische keuring scheidt Goretzka nog van contract bij Bayern’

Woensdag, 17 januari 2018 om

Leon Goretzka beschikt over een aflopend contract bij Schalke 04 en dat maakt de Duits international tot een van de meest gewilde spelers op de Europese velden. Onder meer Barcelona, Liverpool, Arsenal en Juventus werden in de afgelopen maanden in verband gebracht met de middenvelder, maar zij lijken achter het net te vissen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Leon Goretzka de goede keuze maakt?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door schop1989)

Goretzka is een prima speler en heeft ook nog de potentie om beter te worden. Vraag me toch elke keer weer af hoe het kan, dat er bij Schalke telkens goede spelers transfervrij vertrekken.

Goretzka gaat dus waarschijnlijk transfervrij naar Bayern Mùnchen, maar spelers als Matip en Kolasinac zijn ook transfervrij vertrokken, terwijl Meyer na dit seizoen waarschijnlijk ook transfervrij zal vertrekken en aan Goretzka, Meyer, Matip en Kolasinac had Schalke volgens mij toch echt wel aardig wat kunnen verdienen.

Enkel op Draxler en Sané hebben ze de afgelopen jaren goed gecasht, maar dat had nog meer kunnen zijn als Matip, Kolasinac, Goretzka en Meyer niet transfervrij zouden vertrekken.

31 december 2017 om 14:29

Het is het wanbeleid van Schalke dat iedereen zo makkelijk de deur uit loopt. Ze hadden een geweldig elftal nu kunnen hebben, nu staat er een wankelend elftal. Heel opmerkelijk is dat ze 2de staan met toch een vrij beperkte selectie in mijn optiek.

31 december 2017 om 15:13

Wanbeleid is een groot woord vind ik. Ik bedoel Schalke probeert er alles aan om het contract van deze spelers te verlengen, maar als ze niet willen bijtekenen houdt het op. En het is nou ook niet zo dat ze pas in het laatste contractjaar willen verlengen met de spelers.
Het zal ook de invloed zijn van de zaakwaarnemers, die aangeven aan hun spelers dat ze beter hun contract kunnen uitdienen om vervolgens de clubs voor het uitzoeken te hebben, gepaard met een flinke smak handgeld. Clubliefde zie je sowieso nauwelijks meer, ook niet bij voormalig jeugdspelers. Als die de kans krijgen zijn ze weg.

Wat voor Schalke ook niet meehelpt is dat spelers pas in hun laatste contractjaar echt hun klasse laten zien en daarvoor niet boven de rest uitsteken, zie Matip, Kolasinac en nu Meyer. Verder zal het voor deze spelers meespelen dat Schalke niet ieder jaar Europees voetbal speelt (op hoog niveau).

31 december 2017 om 15:18

Meyer had zijn klasse allang laten zien alleen stagneerde hij in zijn ontwikkeling.

31 december 2017 om 15:39

Ja hij stagneerde doordat hij op de bank terecht kwam omdat hij niet goed genoeg bleek te zijn op de '10' positie. Natuurlijk heeft hij klasse, maar hij is nooit een speler geweest die het team op sleeptouw kon nemen. Hij kan prima dribbelen in de kleine ruimte maar was verder niet effectief genoeg als hij het spel moest maken. Nu op de '6' positie in dit systeem doet hij het geweldig en daar voelt hij zich prima thuis. Samen met Naldo de beste speler dit seizoen tot nu toe.

31 december 2017 om 14:32

Gewoon heel slecht beleid.

En de rijkste club van Duitsland hoeft niet eens wat aan transfersom te betalen. Als Schalke een voorbeeld wilt stellen, dan zit Goretzka (hoe jammer dan ook) op de tribune...

31 december 2017 om 14:33

Ja en dan lopen ze Champions League voetbal mis. Want Goretzka is een van de weinige spelers die Schalke echt beter maakt.

31 december 2017 om 14:48

Zo heel erg briljant speelt hij nou ook weer niet dit seizoen. Het is een goede speler, maar geen geweldenaar. Neemt niet weg dat er wel erg veel spelers voor heel weinig vertrekken bij Schalke. Slecht beleid en dat zal snel moeten veranderen als ze nog ambitie hebben om naar boven te kijken.

31 december 2017 om 15:20

Maar spelers als Meyer en Goretzka zorgen er met hun klasse misschien wel voor dat Schalke volgend seizoen Champions League speelt. Schalke had hun afgelopen zomer of nu in de winter immers ook kunnen verkopen voor een klein bedrag. Straks zouden ze met de extra CL inkomsten weer betere spelers kunnen halen.

17 januari 2018 om 12:18

Liverpool zou matip nooit gehaald hebben als hij niet transfervrij was. Alleszins, dat hoop ik toch.

Toch opvallend dat een Madrileense krant de 'primeur' krijgt voor een binnenlandse Duitse transfer. In de afgelopen weken hebben we al vaker gehoord dat Goretzka zijn keuze gemaakt zou hebben. De ene keer is dat voor Liverpool, de andere keer voor Barcelona en nu is het plots Bayern München. Wie is de volgende? Chelsea? Manchester United?

31 december 2017 om 14:30

Nou ja de 1ste persoon die met de transfer van Sanchez naar Spurs op de proppen kwam was een Spaanse journalist, dus zo gek is het niet.

31 december 2017 om 15:58

Wat mij betreft is het wandelgangen materiaal. Ik denk dat Goretzka nog niet zeker is van zijn keuze. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat hij naar Barcelona komt, omdat ons bestuur gewoon incapabel is om zo’n geweldige en jonge speler transfervrij binnen te halen. Dat gezegd, verwacht ik dat Bayern sws geintereseerd is in zo’n duitse geweldenaar en met hun beleid in staat is om hem binnen te halen.

1 januari 2018 om 05:23

Niks mis mee toch? Die jongen gaat naar Bayern en gelukkig maar, Bild meldt dit ook.

Bayern handelt slim en laat zien dat je niet extreem hoeft te investeren om bij de allerbeste te horen. Goretzka transfervrij binnenhalen zal een geweldige versterking zijn. Keuzes op het middenveld wordt zo wel heel groot. Zal Vidal dan vertrekken?

31 december 2017 om 15:04

Bayern gaat langzaam weer terug naar haar Duitse identiteit, en dan vind ik mooi! Met Sule hebben ze een groot verdedigend talent, Goretzka is dan een talent op het middenveld, Kimmich als rechtsback, Gnabry hopelijk op de flank in de toekomst. En dat dan aanvullen met uitzonderlijke buitenlandse spelers als Lewandowski, Alaba, Thiago en vooralsnog Robben. Denk jij dat Bayern nog meer Duitse talenten wil kopen bij andere BL clubs, en zo ja, wie?

31 december 2017 om 16:01

Ik verwacht dat Brandt van Leverkusen nog naar Bayern gaat. Werner mogelijk ook in de toekomst. Ik ben het met je eens dat het leuk is dat Bayern zich weer op Duitse spelers richt.

1 januari 2018 om 12:26

Jij hebt er kijk op !!!!👍

Ben bij ‘Marca’ gestopt met lezen. 9/10 spaanse kranten zijn onbetrouwbaar en al helemaal als je denkt dat dit om een binnenlandse transfer in Duitsland gaat.

Heerlijk noem ik dit. Bayern haalt tranfergerichte (en transfervrije) spelers terwijl de andere Engelse, Franse en Spaanse clubs verder met geld smijten. Ze zouden beter ook transfergericht inkopen, goed onderhandelen en de financiën (o.a. salarissen!) op pijl houden.

Pfoe ik schrok, maar toen ik zag dat het van marca was wist ik alweer dat dit nieuws onzin is.

Het gaat niet om marca die dit nieuws vermeld,het is de bild zeitung.en laat dat nou( behalve dat het een sensatiekrant is) een goed geïnformeerde bron zijn wat transfers in de BL betreft.ze zitten er zelden naast.en ik ben als bayernfan zéér verheugd met de komst van mijn naamgenoot,een complete middenvelder en dat al op zo'n leeftijd.ook kan ik mij door zijn komst een vertrek van arturo vidal(naar chelsea) heel goed voorstellen.

Zou dat jaarsalaris wat Schalke zou hebben geboden kloppen? Twaalf miljoen per jaar is wel echt fors voor zo'n club.

1 januari 2018 om 14:54

Nee dit is al ontkracht door de manager. Hij zou dan één klap grootverdiener worden met het nieuwe contract, maar dan moet je eerder denken aan een bedrag van rond de 8 miljoen p/j, iets meer dan wat Huntelaar verdiende.

Had hem graag binnen gehengeld als vervanger van Can, maar uit mijn eigen principe vind ik dat het beste van Duitsland toch wel bij Bayern en de andere Duitse topploegen moet spelen. Clubs die hopelijk in de toekomst de voorkeur aan nationaal talent blijven geven en toch mee kunnen blijven strijden op Europees niveau.

In elk land voedden de kleintjes de groten, dus als we met dat gegeven vrede kunnen maken is het toch prachtig om je eigen volk bij je eigen topclub te kunnen zien? Nationalisme zou er bij de Nederlanders ook wel wat meer in mogen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. OczipkaVerdediger00
Pablo Insua BlancoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

9 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren