wk2018

Niemand geeft zoveel goede passes in 90 minuten als Frenkie de Jong

Zondag, 17 december 2017 om 12:40

Ajax en AZ staan zondag voor de 78e keer tegenover elkaar in de Eredivisie. De thuisploeg is al acht wedstrijden ongeslagen en verloor op 1 oktober (Feyenoord, 0-4) voor het laatst, terwijl ook Ajax bezig is aan een goede reeks. De Amsterdammers hebben al vijf duels niet meer verloren en hebben de jacht op koploper PSV definitief geopend. Opta blikt vooruit op het duel, zondag vanaf 14.30 uur.

O AZ verloor acht van de laatste elf wedstrijden tegen Ajax in alle competities en boekte in deze reeks slechts twee zeges.

O AZ verloor meer Eredivisie-duels van de Amsterdammers dan van elke andere ploeg (51) en ontmoet met Ajax ook de ploeg die de meeste Eredivisie-goals maakte tegen AZ (191).

O AZ is voor het eerst sinds november 2011 ongeslagen in negen opeenvolgende Eredivisie-duels en incasseerde in deze negen wedstrijden slechts vijf doelpunten.

O Veertien van de zeventien Eredivisie-treffers die AZ maakte in eigen huis dit seizoen vielen in de tweede helft.

O Alireza Jahanbakhsh, die direct betrokken was bij elf doelpunten in zijn laatste negen Eredivisie-duels (6 treffers, 5 assists), is de enige speler in dit kalenderjaar met minimaal tien goals én tien assists.

O Wout Weghorst scoorde in de Eredivisie vaker tegen Ajax dan tegen elk ander team (4 keer), maar won nog nooit een competitieduel met de Amsterdammers.

O Fredrik Midtsjö speelde dit kalenderjaar tot dusver meer Eredivisie-duels zonder te verliezen dan iedere andere speler.

O Ajax, dat dit seizoen vaker dan elke andere Eredivisie-ploeg scoorde in de tweede helft (33), maakte zeven van de laatste acht competitiedoelpunten tegen AZ na de thee.

O Dit Eredivisie-seizoen heeft Ajax 35 punten na zestien wedstrijden, één minder dan vorig seizoen onder Peter Bosz; toen behaalde Ajax in totaal 37 punten in de heenronde.

O Ajax had dit seizoen tot dusver liefst 592 balcontacten in de zestien van de tegenstander, 41 meer dan nummer twee in deze lijst AZ (551, PSV nummer drie met 468).

O Van alle spelers die dit seizoen vaker dan vijf keer in actie kwamen verzond niemand zoveel succesvolle passes per 90 minuten als Frenkie de Jong (74).


Poll

Wat verwacht jij van AZ - Ajax?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door -misha-)

Toch ben ik er niet gerust op , ik ben erg onder de indruk van hett middenveld van AZ. Misschien wel het meest complementaire middenveld van de competitie. Slimme spelers, prima passing, fysiek sterk, enorm veel energie en heel veel loopvermogen. Dat kan Ajax wel eens op gaan breken.

16 december 2017 om 08:42

Middenveld??? Daar maak ik me juist de minste zorgen om. Die poppetjes heeft keizer staan en tot nu toe zijn die alken inzetbaar. De verdediging is echt een zorgenkindje, terwijl AZ toch een hele leuke aanval heeft.

16 december 2017 om 08:46

Aanvallen is dus de beste verdediging. Als wij de bal hebben kan AZ niet aanvallen. Met ons middenveld en aanval moet dan echt kunnen.

16 december 2017 om 08:51

Dan moeten Ziyech en Schöne echt meer energie geven dan dat ze normaal doen. Anders worden ze ondersteboven gelopen, Koopmeiners , Midtsjo en Til zijn fysiek superieur aan van Beek, Ziyech en Schöne en voetballend scheelt het ook niet veel.

16 december 2017 om 09:11

Ziyech meer energie geven? Die man stopt juist heel veel energie in zijn spel, snap niet waar je het over hebt

16 december 2017 om 09:26

Aan de bal ja , zonder bal is het erg mager hoor.

16 december 2017 om 09:46

Misschien eens de hele wedstrijd kijken ipv de samenvatting? Ziyech is werkelijk continu aan het afjagen en altijd in beweging, donderdag tegen excelsior heeft hij ook weer enorm veel druk gezet en kwam hij vaak zelfs over dolberg heen druk zetten

16 december 2017 om 10:18

Jij kijkt zo te lezen geen hele wedstrijden. Je kan veel van Ziyech zeggen, maar niet dat hij zonder bal niets doet. Legt hier wellicht wel te veel energie in. Gaat wellicht weer ten koste van zijn passing.

16 december 2017 om 08:49

Ik zie liever Az als tegenstander dan bijv Excelsior. Juist tegen de clubs waar voetbal in zit speelt Ajax veel beter. Ajax maakt gretig gebruik van de ruimtes die ontstaan wanneer een club wilt voetballen. Natuurlijk is de verdediging op dit moment niet best maar zoals Cruijff altijd zei; de aanval is de beste verdediging. Ik ga uit van een nieuwe overwinning.

Het middenveld zie ik Ajax noujuist ook winnen, met Vd Beek, Schone , Ziyech en een inschuivende Frenkie De Jong zit daar echt heel veel voetbal in, daar ben ik echt niet bang voor.
Maar als ze een paar keer de lange bal hanteren , 1 op 1 komen met Jahanbaksz tegen Dijks, nou dan houd ik mijn hart vast, Zeefuik tegen Van Overeem zie ik nog wel goedkomen, maar Jahanbaksz is echt een topper, en Dijks is gewoon 3 x niks.

Well played VZ, well played. De titel zo veranderd dat ik heb gedrukt op een OPTA link. Laat ik normaal links liggen, totaal niet in geïnteresseerd, maar deze zag ik over het hoofd. Well played.

Dit wordt een makkelijke overwinning voor ajax, omdat az bijna altijd tegen ajax op 50-60% speelt... statistieken zeggen immers genoeg. Maar ik laat me zoals vorig jaar graag verassen, hopelijk fluit de scheids iig fair voor beide kanten en niet zoals vorig jaar weer in het voordeel van ajax.

16 december 2017 om 10:26

Een beetje zoals AZ het ook al jaren laat lopen tegen PSV en Feyenoord zeker? Oh wacht, misschien kunnen ze dan gewoon niet beter als zowel Ajax, PSV en Feyenoord er de laatste seizoenen regelmatig punten pakken. Heb je niet gehoord over AZ of de arbitrage toen Feyenoord dit seizoen ruim won in Alkmaar en AZ de 1-0 ten onrechte afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

16 december 2017 om 14:18

@master D,

Nou AZ heeft zeker Feyenoord het de afgelopen jaren in hun thuiswedstrijden erg lastig gemaakt. En hoe vaak ik wel niet lees dat alle andere clubs meer dan 100% geven tegen ajax en iedereen alleen van hun wilt winnen (piep piep piep) hoor je nu een keer een tegengeluid met cijfers in het artikel die dit gewoon onderstrepen.

Mooi ook dat je de 1-0 aanhaalt, was inderdaad geen buitenspel, maar pak even de samenvatting erbij. Weghorst schiet een seconde nadat er al is gefloten, de keeper staat met zn handen omhoog en Tapia anticipeert ook al op het fluitje. Pas daarna wordt er gescoord. Dus tsja, beetje overdreven om dit als 1-0 te bestempelen.

Pak anders ook even de samenvatting van az-ajax erbij,minuut 14.51 van de wedstrijd. Haps krijgt een doodschop in het pingel gebied, alweer wordt ajax en onana gematst. Geen rood? Geen pingel? En toen stond az solide op 1-0 en had het misschien wel door die pingel op 2-0 kunnen komen.

Zelfde samenvatting, weer geen tweede geel bij veltman (typisch).

17 december 2017 om 10:12

Misschien de wedstrijden een kijken. Zo vocht AZ vorig seizoen zich tot een 2-2 waarbij de spelers na het laatste fluitsignaal vermoeid op de grond vielen. Ze hadden alles gegeven.

17 december 2017 om 13:28

Ironisch zeg, dat je in je originele post l#11 loopt te piepen en in post #22 anderen beschuldigd van piepen, om vervolgens een enorm piepverhaal op te hangen over hoe Ajax bevoordeeld wordt. Denk je werkelijk dat professionele scheidsrechters 's morgens hun bed uitstappen en denken dat ze Ajax weer eens flink gaan bevoordelen? Kom nou toch, die mensen willen hun werk goed doen en zich in de kijker fluiten om grotere wedstrijden te mogen fluiten. Tragisch dat je dat niet inziet.

17 december 2017 om 14:22

@doncoxxx, ik denk dat niet dat alle scheidsrechters zo hun bed uitstappen, jij wel? Ze maken wel heel veel fouten in het voordeel van ajax en daar wijs ik jullie op.

@tubes, blijft nog het wel feit staan dat jullie alweer werden gematst.

18 december 2017 om 18:44

Mischa, wij worden altijd gematst als ik jou moet geloven? Kijk jij wel wedstrijden van Ajax, en dan zo neutraal mogelijk?

18 december 2017 om 22:01

@Sulejmanii, juist omdat ik veel wedstrijden van ajax kijk kan ik zonobjecief mogelijk reageren. Afgelopen zondag weer een goedkope pingel.gekregen... tsja

Het kan toch niet lang meer duren voordat de eerste site met filmpjes voor volwassenen iets gaat plaatsen over Frenkie de Jong. Volgens mij zijn er inmiddels genoeg mensen die gaan kijken. Ik wacht er voorlopig even mee. Na de adoratie van Bazoer, Tete en Dolberg is het er ook allemaal niet beter van geworden.

16 december 2017 om 10:50

Dolberg is nog steeds een super groot talent. Tete zit inmiddels bij een topclub. Dat Bosz het wat minder in hem zag maakt hem nog niet slecht. Bazoer precies hetzelfde. Paste niet in het systeem van Bosz. Onder de Boer zouden ze waarschijnlijk niet weggegaan zijn. Verder boeit het niemand of jij er wel of niet aan meedoet. Jij hebt ook genoeg andere zorgen natuurlijk...

16 december 2017 om 11:01

Als de graadmeter is of het hier verder iemand wel of niet boeit wat een ander zegt, dan kan dit forum wel opgedoekt worden. Beetje domme praat altijd, maar goed. Ik denk dat je best begrijpt wat ik bedoel met de genoemde spelers. Ze waren nog net geen vertegenwoordigers van Onze Lieve Heer, maar het enthousiasme bekoelde ook vrij snel.

17 december 2017 om 09:51

Tete is de beste verdedigende back van europa, dolberg zit in een vormdip maar krabbelt op. Hoe doet bazoer het uberhoubt? Hij werd lui dusja verklaart een hoop. Frenkie is wel echt een goede voetballer die kan alleen maar beter worden(atletisch)

16 december 2017 om 15:17

Ja rot voor je dat Feyenoord niet van die juweeltjes heeft. Jij moet het doen met huis-tuin-keuken voetballers als Vilhena en Berghuis. En ja leuk dat jullie vorig jaar kampioen zijn geworden.

16 december 2017 om 19:53

Heel sterke reactie hoor, lang over na moeten denken? Het is inderdaad pure jaloezie, al die mega talenten in Amsterdam die allemaal de wereldtop bestormen en dat wij het met de restjes moeten doen.

17 december 2017 om 13:14

Dus jij kijkt en denkt niet zelf en daarnaast herken je geen kwaliteit, dus je wacht af op het moment dat iedereen het met elkaar eens is? Duidelijk.

Ik durf het wel aan: Frenkie de Jong is veel en veel beter dan de door jou genoemde spelers. Aannames, kort wegdraaien tussen 4 man in, bijna foutloze passing met de goede snelheid op het juiste been. Het is allemaal van hoog niveau. Hij is een van die spelers die vooruit kan denken. Hij heeft alle basisvaardigheden die een profvoetballer dient te hebben onder de knie en dat is tegenwoordig heel bijzonder voor een Nederlandse prof; de meeste Nederlandselfal basisspelers hebben dat niet meer. Overigens zegt niemand dat FdJ uiteindelijk het niveau van Iniesta gaat halen en wekelijks bij Real of Barca in de basis komt te staan, dus ik snap sowieso niet zo wat jouw probleem is. Hoewel, je avatar zegt eigenlijk genoeg. Probeer eens van hem te genieten zolang hij nog in de Eredivisie speelt. Dat doe ik ook van Berghuis en Jorgensen als ik naar jullie kijk.

Verder zijn de andere door jou genoemde spelers ook erg goed en nog erg jong en dus nog niet stabiel. Dat jij ze al schijnbaar afgeschreven hebt, vind ik echt heel bijzonder.

17 december 2017 om 13:50

Voel je niet aangevallen zeg, snap waarom zo'n felle reactie nodig is. Ik ben niet blind, die jongen kan fantastisch voetballen. Aan de bal beter dan alles wat er bij Feyenoord op het middenveld loopt, dus als jij dat graag wilt dan wil ik dat bij deze graag toegeven.

Mijn punt is dat we de genoemde spelers ook allemaal geweldig vonden, maar dat die adoratie ook heel snel bekoelde. Daarmee zeg ik niet dat ze er opeens niks meer van kunnen. Sterker nog, ook die jongens zou ik nog altijd graag bij Feyenoord zien. Beetje voorbarige conclusies van je allemaal, dat vind ik dan weer heel bijzonder. Het zal inderdaad aan mijn avatar liggen....

Jaja de nieuwe Iniesta (net als zijn voorgangers) Barca haalt hem deze zomer op

Benieuwd naar de wedstrijd! Vaak laat een goed spelend AZ het compleet liggen tegen een ajax/psv en wordt het niets. Maar Az speelt thuis wat ook wel een verschil maakt, dus wie weet. Hopelijk een beetje spannend

Dit is de volgende die volgend jaar op het altaar van cynism wordt geofferd aan onze wispelturigheid en ongeduld.

Het feit dat de Jong nu zo veel passes geeft zegt vooral iets overhelt feit dat iedereen nu de bal maar aan de Jong geeft. Vooral tegen Excelsior zag je dat de backs opbouwend heel weinig ballen meer krijgen. Het zal niet lang meer deuren of tegenstanders gaan een man op de Jong zetten en geven de backs meer ruimte.

Ik denk dat ajax wint met een beslissing van de scheidsrechter grote clubs worden altijd voorgetrokken, en wat ziyech betreft zijn niveau is de eredivisie al ontstegen, beste voetballer op de Nederlandse velden period

17 december 2017 om 13:09

Altijd is ook weer overdreven. Psv had bij Groningen uit geen geluk met de scheids. Maar als supporter van een kleine club weet ik ook dat je hem bij een kleine club vaker tegen dan mee hebt. Neem als voorbeeld de overtredingen die een Veltman, Hedrix El Ahmadi of een Schone maken. Bij een kleinere club hadden ze veel vaker geel gekregen.

17 december 2017 om 13:37

Volgens het algemeen dagblad die dat uitgebreid uitzocht is dat juist met Ajax niet het geval.

Frenkie de Jong gaat een mooie toekomst tegemoet. Volgend seizoen is hij vaste basispeler. Nog effe 3 jaartjes knallen bij Ajax en dan een stap hogerop nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

41 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
2015/2016 Willem II 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Willem II en RKC rekenen op miljoenen bij verkoop De Jong door Ajax’

Frenkie de Jong staat volgens diverse Spaanse media in de belangstelling van Barcelona en hoewel Ajax niet lijkt te willen werken aan een transfer, wordt in Catalonië gesproken van een transfersom...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren