Winters vertrek bij Ajax uitgesloten: ‘Ik ben hier op mijn plek en niet klaar’

Donderdag, 7 december 2017 om

Hakim Ziyech verruilde FC Twente vorig jaar zomer voor Ajax en bereikte met de Amsterdammers in zijn eerste seizoen de finale van de Europa League en een tweede plaats in de Eredivisie. Deze voetbaljaargang was Ajax al vroeg klaar in Europa, terwijl het in de Eredivisie ook niet van een leien dakje gaat. Ziyech sluit een winters vertrek echter uit.

“Ik ben hier op mijn plek en nog niet klaar. Ik heb heel bewust gekozen om vanuit FC Twente niet direct de stap naar het buitenland te maken. Ik sta nog steeds achter die keuze”, legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. De spelmaker tekende vorig jaar een contract tot medio 2021 bij Ajax, dat elf miljoen euro voor hem betaalde.

Ziyech plaatste zich onlangs met de nationale ploeg van Marokko voor het WK van volgend jaar en weet dat bij een goed optreden op het mondiale eindtoernooi de blikken op hem gericht zullen zijn: “Maar daar ben ik nu niet mee bezig. Het gaat om presteren met Ajax, fit blijven en dan kan na het seizoen de focus op Marokko.”


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech in de zomer wel gaat vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door chihinho)

Gelukkig, onze beste speler zullen we nog hard nodig hebben!

7 december 2017 om 18:23

Nodig hebben? Om 2de te worden dit jaar? Geloof me dat wordt Ajax met of zonder Ziyech.

Als de juiste club komt, met een wanhopige bedrag zoals de meeste clubs in de winter, zal ik hem verkopen. Kan je direct Frenkie de Jong minuten laten maken, sinds de Ajax fans om Frenkie vragen. Anders zal Ziyech zelf in de zomer weg willen en alsnog verkocht worden.

7 december 2017 om 18:54

Ziyech is bij bijna de helft van de echte scoringskansen van Ajax betrokken.
Deze gast is onmisbaar. Zonder Ziyech gaat Feyenoord ons inhalen. Durf er zelfs geld op te zetten.
Men onthoudt alleen 3x op rij balverlies, maar ze vergeten tegelijkertijd de 3x op rij wanneer hij collega's wegstuurt en in scoringspositie brengt.
Frenkie is echt niet van hetzelfde niveau als Ziyech.
Net als dat men om Donny schreeuwde als vervanger van Klaassen. Nu missen we een type Klaassen en is er kritiek op Donny.

Een mooi voorbeeld vind ik die assists op Kluivert in de 45ste minuut vs Roda. Meteen hup dat tikje en perfect in de loop meegegeven.ik zie geen enkel andere Ajacied dit doen.

7 december 2017 om 19:25

Vind frenkie ook zeker nog geen niveau Ziyech, maar goed genoeg om tweede mee te worden. Stress niet Ajax wordt wel 2de, met of zonder Ziyech.

Vind Ziyech ook de beste speler bij Ajax, echter heeft hij wel degelijk te veel balverlies. Ik was toevallig bij Ajax - Roda aanwezig, ja hij gaf paar prachtige passes en neemt veel risico in zijn spel. Toch had Ziyech veel te vaak balverlies, op momenten waar hij gewoon een simpelere keuze moest maken om bijvoorbeeld een counter in te leiden. Hierdoor hielp hij, mede omdat hij te beslissend wilt zijn in passes, zeker 10 veelbelovende aanvallen om zeep.

Wilt Ziyech echt een topspeler worden, zal hij hierin een betere balans moeten vinden. Tussen een beslissende creatieve oplossing (assist) of een simpele keuze, om niet onnodig balverlies te voorkomen en als team alsnog tot een gevaarlijke kans te komen.

7 december 2017 om 19:36

Lee112.

Dat dachten we ook toen veruit beste speler Luis Suarez in de winter vertrok, en pardoes werden we kampioen zonder hem.

7 december 2017 om 19:44

Precies, het vertrek kan ook altijd nog positief werken. Als iedereen wat extra's brengt na het vertrek van een topspeler.

7 december 2017 om 21:00

Heeft eerder te maken met de trainerswissel vind ik.
Frank voor Martin.
Ziyech is te belangrijk voor dit Ajax.

7 december 2017 om 21:20

Deze winter ook een trainerswissel zou ik helemaal niet zo'n gek idee vinden

8 december 2017 om 02:05

Het is beter om het WK af te wachten. Als hij het daar goed doet, vliegt zijn waarde omhoog.

Frenkie zal sowieso minuten maken, zowel bij het eerste als bij jong Ajax. Kan beter vanuit de luwte met Zyiech voor zich, dan ineens een basisspeler moeten zijn.

Hoop dat Ziyich t ook meent en gewoon blijft. Tot ze samen wat hebben gepresteerd!

7 december 2017 om 21:57

Dat zou hem sieren ...

Ondanks alle kritiek die hij krijgt onze beste man. Zelfs uit vorm vaak beslissend. Blij dat hij blijft.

7 december 2017 om 18:05

Tja waar moet die heen op dit moment. Komt te kort voor de top. Denk dat hij van het zomer wel gaat. Alleen waarheen.. Marseille of Lyon misschien als Fekir vertrekt.

7 december 2017 om 23:48

Een voetballer als hij kan wel bij meerdere clubs terecht. In Spanje zullen zijn kwaliteiten ook tot recht komen. Niet bij Barca, Real of Atletico, maar bij Villareal of een Celta zou hij echt niet misstaan. Ik denk wel dat ie na dit seizoen weg is, prijs of geen prijs.

7 december 2017 om 18:33

Het huidige seizoen zeker niet onze beste man. Ik vind het vaak zelfs 1 van de zwakkere schakels dit seizoen. Te vaak zelf op doel schieten of passjes die niet aankomen. Ik hoop snel dat hij zijn vorm van de 2e helft van het vorige seizoen weer krijgt. Want in de huidige vorm is De Jong gewoon beter.

7 december 2017 om 18:49

Hij pakt van alle eredivisiespelers het meest de bal af en heeft de meeste assists, dan kan hij met enige regelmaat de bal inleveren, maar dit zit nou eenmaal in zijn spel, het is echter wel treurig om te zien dat iemand met zijn trap techniek zo beroerd schiet

7 december 2017 om 18:50

Heel makkelijk om hem niet de beste man te noemen, maar wie dan wel? Hij heeft toch 'gewoon' 8 assists in 14 eredivisie-wedstrijden. Dat is samen met Alireza van AZ het meest.

Dat hij te vaak op doel schiet, ben ik wel met je eens. Daar erger ik me dan ook kapot aan. Maar die passjes... Soms zijn het echt slechte ballen hoor, maar soms zijn het ook gewoon ballen met risico die misgaan. Maal als zo'n bal wél goed valt, is het gelijk een kans. Dat risico neemt hij en dat zorgt soms voor geweldige kansen, soms voor balverlies. Moeten we dan met z'n allen maar een tikkie breed gaan geven?

En Frenkie beter... vind ik niet. Goed, ja. Wil altijd naar voren, dus dat is positief. Maar loopt onnodig veel met de bal, komt hem soms letterlijk brengen ipv af te spelen en het tempo hoog te houden. Frenkie moet wel een reeks wedstrijden gaan krijgen, dan zie je hoe goed hij echt is. Want ook stabiliteit is een factor in hoe goed een speler is , en dat hebben we bij Frenkie nog niet kunnen meten.

7 december 2017 om 19:06

@markie85

Ik vind het "dat zit in zijn spel" echt geen excuus om zoals tegen FC Twente in 120 balcontacten 40x balverlies te lijden. Dat is gewoon te veel. Ook al tel ik die ene kans mee die hij in de eerste helft aan Neres gaf. Ik ga niet zeggen dat hij de slechtste speler is of zo, of hij gepasseerd dient te worden, maar het balverlies moet echt naar beneden.

Als hij een goed WK speelt met Marokko moeten ze er zeker 25 miljoen voor kunnen vangen. Denk dat hij wel bij de Engelse of Franse subtop terecht kan.

Ziyech is een rotte appel en Keizer heeft niet de grip op hem om hem bij te sturen. Bij Twente was Ziyech gewoon beter als bij Ajax buiten dat hij nu fysiek misschien iets sterker is. Ziyech moet je gewoon van de hand doen deze winter, want hij loopt gewoon Frenkie de Jong in de weg. Dit moet gewoon niet verder sudderen, Ziyech is niet de persoon, die nu nog bij te sturen is.

7 december 2017 om 19:01

Echt waar haal je dit soort onzin vandaan? Frenkie de Jong zit nog kilometers van Ziyech zijn niveau vandaan. Ziyech is nog steeds de #3 MVP van de Eredivisie met 8 assists en 3 goals. Dat is bijna een goal per wedstrijd waar hij direct bij betrokken is. Meeste key passes in de Eredivisie ook.

Ik snap deze heksenjacht tegen Ziyech ook echt to-taal niet. Ajax en de supporters mogen God (no pun intended) op z'n blote knieën bedanken dat Ziyech er nog speelt. Fantastische voetballer die af en toe ook zijn mindere wedstrijden speelt en zelfs dan nagenoeg altijd nog beslissend is. Houd toch op met dat elke goede speler er uit moet voor een onbewezen jonge speler.

7 december 2017 om 19:15

@ayrshire

Is het een heksenjacht als wij benoemen dat hij tegen FC Twente in 120 balcontacten 40x de bal aan de tegenstander heeft gegeven, hetgeen een verbetering is van het seizoensrecord in de hele Eredivisie qua balverlies. Weet je wie er nog meer in de top 10 staan van spelers met het meeste balverlies in de Eredivisie in 1 wedstrijd dit seizoen? Hakim Ziyech in nog 6 andere wedstrijden. Daar komt de frustratie bij de Ajaxfans vandaan, want ondertussen wordt zijn inbreng in de wedstrijden steeds minder. In Enschede hebben we hem niet gezien op 1 balletje op Neres na dan. Het is gewoon te weinig voor iemand met zijn klasse en daar krijgt ie kritiek op.

7 december 2017 om 19:23

Eens dat hij te veel balverlies lijdt hoor, maar men slaat echt compleet door. Van reacties dat hij verkocht moet worden, direct op de bank moet tot zelfs contractontbinding, het gaat nergens meer over. Zoals gezegd, 8 assists en 3 goals dit seizoen. Iets te weinig goals, maar assists zijn gewoon uitstekend. Overigens zit ik elke thuiswedstrijd in het stadion. Elke speler heeft wel eens een wat mindere periode, maar bij Ziyech slaan supporters helemaal door terwijl hij nog steeds beslissend is.

7 december 2017 om 19:30

Men slaat inderdaad door in negativisme, want hij blijft een fantastische speler met prima statistieken. Ik zit ook iedere wedstrijd in het stadion en in de verschrikkelijke eerste helft tegen Roda JC kon ik mij voorstellen dat het publiek na balverlies nummer 20 van Ziyech in de 40e minuut ging fluiten.

7 december 2017 om 19:49

Ik stoor me nu al 5 weken vreselijk aan Ziyech, geeft al sinds eind oktober gewoon niet thuis. Heeft in 5 wedstrijden 3 assists gegeven, die vrije trap die De Ligt binnentikt (5-0 tegen NAC meen ik) , die 7-0 tegen NAC van Huntelaar en die eerste van Kluivert tegen Roda. In deze periode kwam ook kritiek omdat hij gewoon op momenten trial en error doet, als je zovaak de bal zo snel verliest en je gewoon een zeer slechte periode hebt mag er commentaar komen. Donny werd voor minder geslachtofferd tegen Utrecht. Ziyech kan het wel, zoals in eerste paar wedstrijden goed zichtbaar was. Maar sinds winst op Feyenoord is het huilen met de pet op van Ziyech zijn kant. Daarna heeft hij aan zelf het totaal anders te zien en komt media vertellen dat we geen kritiek mogen hebben om hoe hij kan zijn. In vorm is Ziyech beste speler van Ajax maar die vork heeft hij al tijdje nietmeer te pakken maar komt op momenten terug als wedstrijd gelopen is, zoiets hebben we niet nodig. We hebben hem juist nodig als de wedstrijd even niet loopt. Vorig jaar konden hij en Klaassen dat wel, dit jaar kan Ziyech dat niet. Scoort voor zijn doen weinig, schiet extreem onzuiver en valt terug in zijn 3+ nutteloze afstandsschoten per wedstrijd die tijdje weg zijn geweest. Ziyech zijn shotmap is net als die van Diamanti het lachertje over de grens, die gebruiken ze om aan te geven hoe het NIET moet. Als je dan ook nog zo'n lage passacc aantikt snap ik dat geen beter club zich doet melden.

Ondanks dat Ziyech dit seizoen nog niet best presteert, ben ik wel blij met hem. Natuurlijk is hij minder als vorig seizoen, maar dat Ziyech dit seizoen minder presteert, is natuurlijk ook aan Ziyech zelf te verwijten, maar ook aan Keizer in mijn ogen: mede doordat Keizer vrijwel elke wedstrijd van spelers en formatie wisselt, is het ook voor spelers lastig om in vorm te komen, want je staat elke keer weer met iemand anders op het veld en dan speel je ook nog best vaak in een andere formatie.

Ook zie ik Ziyech na dit seizoen wel een stap maken. Als hij nog een degelijke indruk met Marokko op het WK maakt, dan zal hij sowieso een stap maken na dit seizoen en ja, Ziyech is niet best in vorm, maar toch blijft het een speler met veel kwaliteiten.

Ziyech presteert het om zowel geniaal als dramatisch te zijn. Hij heeft vrij structureel onnodig balverlies en rare schoten van afstand en het volgende moment zet hij weer iemand alleen voor de keeper. Ik weet niet of ajax hem kan missen. Zijn vervanger zou een stuk minder balverlies leiden maar ook minder kansen creëren. Voor het juiste bedrag zou ik hem juiste verkopen als je niet wint van PSV.

Wat is die Ziyech gehyped zeg.
Tuurlijk levert assists, maar ook heeft ie veel balverlies en vaak onzichtbaar.
Suarez was vele male verder.
Ik denk dat Ziyech wel zon beetje zijn plafond heeft bereikt.

Mensen hekelen zich aan hem maar beseffen niet dat zijn aantal assists veel hoger had kunnen zijn als de spitsen bij Ajax beter hadden geschoten. Hij is bij ver de beste speler bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

206 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 5 2 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Beerput nog niet open bij Ajax: ‘Hij communiceert nauwelijks met Ten Hag’

Erik ten Hag krijgt regelmatig kritiek te verduren, maar na de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League blijven de kritische noten op de trainer van Ajax veelal achterwege. Valentijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het 'top target' voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren