‘Ajax heeft snel gehandeld, half Europa zat achter hem aan’

Dinsdag, 5 december 2017 om 15:48

Ajax heeft zich maandagavond verzekert van de diensten van Boureima Hassane Bandé. De aanvaller van KV Mechelen, die naar verluidt 9,5 miljoen euro heeft gekost, sluit zich na dit seizoen aan bij de Amsterdammers. Peter Vandenbempt, journalist van de Belgische zender VRT, zegt dat Ajax met het talent een intelligente jongen in huis heeft gehaald.

"Het gaat ongelooflijk snel met deze jongen. Vorig jaar werd hij nog door Anderlecht afgetest en nu zat half Europa achter hem aan. Afgelopen weekend zat bijvoorbeeld Marcel Brands van PSV nog voor hem op de tribune. Maar Ajax heeft snel gehandeld", zegt Vandenbempt in gesprek met de NOS. "Anderlecht zal zich nu wel voor het hoofd slaan dat ze vorig jaar niet hebben toegeslagen, want Mechelen heeft deze jongen vervolgens als testspeler voor een habbekrats binnengehaald."

Vandenbempt zegt dat Bandé verstandig in het leven staat. "Hij heeft bij Mechelen bijvoorbeeld meteen Nederlandse les genomen. Ook bedankt hij vaak zijn medespelers als zij een assist op hem hebben gegeven. 'Merci voor de voorzet', zegt hij dan. Dat zegt wel wat over deze jongen", aldus de Belgische journalist, die spreekt van een veelzijdige aanvaller.

"Het is een jongen die bij KV Mechelen al op de flank, in de spits en op de nummer 10-positie heeft gespeeld. Een polyvalente speler dus. Dat maakte hem aantrekkelijk voor clubs. Plus het feit dat hij in een korte periode flink wat doelpunten heeft gemaakt", verwijst hij naar Bandé's negen goals in vijftien wedstrijden. "Ajax heeft een heel goede keuze gemaakt."


Poll

Een goede aankoop van Ajax?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Nog nooit van deze knul gehoord, nooit iets van gezien. 10 miljoen is veel, vertrouwen dus op de scouting. Maarja dat was bij Sana ook. 3 wedstrijden prima en daarna was hij weg.

Hopelijk kunnen ze ook in de winter een goede linksback aantrekken. Ik heb alleen echt totaal geen idee wie dat zou moeten zijn. Iemand een idee?

5 december 2017 om 15:57

Wat kostte Sana? 7 ton? Dat is wel een verschilletje.

Dit betekent dus trouwens toch wel een definitief einde van Youness lijkt mij. Dit is zeker na dit seizoen vertrokken. En het vertrouwen in Dennis Johnsen is er dus (vooralsnog) niet.

5 december 2017 om 17:51

Lanjouwer...in het artikel staat nota bene de veelzijdigheid.. Verder: als younes zo weggaat en Ajax na dit seizoen een megabod op Kluivert krijgt dan horen we iedereen weer schreeuwen dat Ajax zich niet heeft voorbereid op een vertrek van Kluivert...

5 december 2017 om 18:54

Op basis van wat zou je een mega bod op Kluivert mogen verwachten?

5 december 2017 om 19:15

Op basis van 2 wedstrijden? Zo gaat dat toch in de eredivisie daar komt ook nog het feit bij dat je niet alleen een talent volle speler haalt, maar ook een echte Kluivert. Bijna de hele wereld kent Kluivert

6 december 2017 om 00:19

Er staat ‘na dit seizoen’ les gones... Op basis waarvan
kon Ajax voorafgaand aan vorig seizoen een mega bod op Sanchez verwachten... ?

Zelfde situatie met als klein verschil dat Kluivert een half jaar voorsprong heeft qua wedstrijden en 3 jaar jonger is...

5 december 2017 om 15:58

Fabra, colombiaanse linksback van Boca Juniors, komt snel op maar staat ook defensief zijn mannetje. Topper in wording

5 december 2017 om 20:05

Helemaal met je eens man. Frank Fabra is een hele goede back, genoeg body, bere snel, en neemt ook lekkere pit met zich mee. Zou hem absoluut halen!

6 december 2017 om 00:21

Ik weet alleen niet of Ajax zoveel voor hem wilt betalen. Boca gaat daar de hoofdprijs voor vragen, hoor. De linksback van Guimarães (die Ivoriaan, even zijn naam kwijt) wordt ook een grote.

5 december 2017 om 16:07

Echt een hele matige vergelijking met Sana. Je kan deze aankoop beter vergelijken met Neres. Het is de prijsklasse waarin Ajax moet je shoppen. Wanneer ze slagen, gaan ze voor het viervoudige weg en dan is het allemaal helemaal prima volgens mij.

5 december 2017 om 16:49

Goed voorbeeld met je Sana. Die jongen was nog geen 5 ton

Had liever gezien dat die 10 miljoen voor zn landgenoot Traore neergelegd zou worden

5 december 2017 om 16:03

Dan had je hem nogsteeds niet gehad, daarnaast zal transfersom op kunnen lopen naar 9.5 miljoen, dat is hij nog niet.

5 december 2017 om 16:08

Traore toonde vaak zat aan dat hij geen Ajaxspeler is. Leuke passant in prima constructie als huurling, meer ook niet.

5 december 2017 om 16:38

Ja hij heeft ons getoond dat hij te goed voor Ajax is, daarom ook een transfer van 20 miljoen gemaakt, 10 miljoen zou Chelsea hebben geaccepteerd?

5 december 2017 om 17:16

Te goed? Ga je mond spoelen. Hij heeft zoveel opgelegde kansen gemist die we kunnen aanduiden als oorzaak waarom je geen kampioen wordt. Dan ben je niet te goed, niemand kan te goed zijn.

Volgens mij ging Sanchez, wel een contractspeler van Ajax voor meer dan het dubbele van 20 miljoen. Daarnaast is het een verdediger die doorgaans goedkoper zijn dan aanvallende spelers als Traore. Dus ik vind dat niet zo'n heel sterk argument.

5 december 2017 om 17:54

Saaff, jij bent duidelijk van het kamp “Bosz is top en keizer een flop”. Die vergeten namelijk even een seizoen vol gezeur op Younes, Traore, Sinkgraven, Viergever en Veltman...

5 december 2017 om 19:56

@myvision, volgens mij ben je Ajax echt aan het overschatten na afgelopen seizoen. Ik stel voor om wat vaker wedstrijden van andere (top)clubs in Europa te kijken. Misschien Lyon? En dan let je voornamelijk even op Traore.

5 december 2017 om 16:55

Had wel meer gekost dan. Daarnaast ontvangt hij bij een club als Lyon een hoger salaris. En Lyon betaalde geloof 20 mi aan Chelsea

5 december 2017 om 17:09

Lyon betaalde 10 miljoen aan Chelsea volgens Transfermarkt.de wat over het algemeen redelijk betrouwbaar is. Buiten dat hoort Traoré wekelijls bij de betere spelers bij een goed draaiend Lyon. Heeft de klasse om twee,drie man bezig te houden en is in mijn ogen de reden waarom Dolberg zo goed presteerde vorig seizoen.

5 december 2017 om 19:58

Kostte inderdaad rond de 10 miljoen. Wat voor een speler als Traore werkelijk een koopje is gezien zijn leeftijd. Traore speelt eindelijk in een beter team en dat valt meteen te zien.

5 december 2017 om 20:16

Ah ok 10 dus. Zal Denk ik wel een stuk beter verdienen dan Bij Ajax. Zeker de reden waarom dolberg excelleerde vorig seizoen. Helemaal mee eens

5 december 2017 om 17:11

Door zijn landgenoot Traore koos hij voor Ajax. Hij wil dezelfde weg bewandelen. Zo is zo al blij met een aanwinst die in de Europese voorrondes mee kan doen.

5 december 2017 om 17:14

Hahaha, kunnen nu al stellen dat de aankomende transferzomer succesvoller is dan die van dit jaar.

Jammer dat hij pas in de zomer komt, nu moeten we nog een halfjaar naar Younes kijken. Tenzij Kluivertje hem nu echt uit de basis heeft gespeeld.

Ajax watcher van VI spreekt van een bedrag van 8 miljoen. Bedragen daar boven moet Ajax op een andere manier communiceren. Zullen nog wel wat bonussen aan zitten waarschijnlijk.

Iedereen die anti Ajax is of sensatiezoeker, heeft kritiek, objectieve mensen uit bv. Belgie zijn overwegend positief. Even los van de prijs, heb je een jongen van 19 gehaald, waar half europa al achter aan zat.

5 december 2017 om 16:32

Of daadwerkelijk half Europa achter hem aan zat is maar de vraag natuurlijk. Dat wordt tegenwoordig bij elke speler geroepen.

5 december 2017 om 17:57

Alleen is het nu is het niet de kopende club die dat zegt om te motiveren waarom het een goede aankoop is. Was al bekend dat hij veelvoudig is gescout door veel clubs, Ajax lijkt heel adequaat te hebben gehandeld en er haast bij te hebben gemaakt. Sowieso worden meer spelers tegenwoordig bekeken dan vroeger, hij zal zeker iets kunnen maar komende half jaar hoeven we daar ons nog niet te druk om te maken.

5 december 2017 om 19:28

Zullen we even afwachten of t inderdaad een goede speler is? Misschien wel maar misschien is t een ongelofelijke miskoop. Dus ik wacht t af.

Prima! Laten we nu dan eens ophouden met te zeggen dat Ajax altijd achter het net vist. De laatste jaren doet Ajax prima aankopen waar we sportief (en vaak financieel daarna weer) profijt van hebben. Met Sanchez vorig seizoen, maar ook aankopen voor de (toekomstige) basis als Wober, Neres en Johnsen lijkt Ajax tegenwoordig beter aan te kopen dan voorheen. Als je daarbij nog de aankopen gedaan in de jeugd als Dolberg, Onana, Frenkie de Jong etc rekent lijkt het er op dat ze vaker wel slagen dan niet. Natuurlijk houd je het risico dat het niet (direct) loopt als bij Orejuela en Cerny maar het lijkt dus vaker positief uit te vallen, ik heb erg veel vertrouwen in Overmars gekregen.

5 december 2017 om 16:38

Denk dat die reputatie vooral komt omdat met Richarlison net te weinig risico namen. Als Ajax door had gezet hadden ze een speler gehad die misschien wel op het niveau van Lozano zit bijvoorbeeld.

5 december 2017 om 17:12

Richarlison kwam alleen maar niet omdat van Duivenbode op de rem ging staan helaas.

5 december 2017 om 17:19

Ja, al had Ajax voor Overmars de reputatie teveel uit te geven voor uiteindelijk niet-Ajaxwaardige spelers. Sulejmani, Machlas, Kinkladze en dat soort types. Kan je best een leuk rijtje van maken.

5 december 2017 om 19:45

De aller beste aankoop is en blijft Dijks. Puike links back. Jammer dat hij zo weinig speelt. Overmars zag het wel. Keizer helaas niet.
Mooi opkomend, bruikbare pasjes, goede kopper en mandekking gaat steeds beter.
Verder was de selectie ook weer tijdig op orde. De luxe om Cv's op de back posities te zetten. Goede mix tussen jeugd en ervaring. En staan slechts tien puntjes achter op Psv. Dus lang leven Overmars. Well done

5 december 2017 om 20:27

Leuk geprobeerd Hansje1969, maar het zit net allemaal iets anders. Dijks werd op nadrukkelijk verzoek van Frank de Boer naar Ajax door Overmars teruggehaald als concurrent voor Boilesen.

Dijks had bij Willem II een heel goed seizoen achter de rug, ook Feyenoord was erg concreet en had al met hem al vergaande gesprekken gevoerd. Hij koos echter voor Ajax en weinig Ajacieden waren daar rouwig om.

In de seizoensstart raakte Boilesen al vroeg langdurig geblesseerd en Dijks werd daardoor dat seizoen de vaste linksback. Er waren dat seizoen weinig klachten van supporters over zijn spel dat seizoen. Hij deed het naar behoren zonder een hele grote rol van betekenis te spelen.

Door de komst van Bosz, die hem niet geschikt achtte, raakte hij zijn plek in de selectie kwijt en verkaste hij naar Norwich op huurbasis. Eind van het seizoen kwamen Ajax en de Engelsen niet tot overeenstemming voor een definitieve overname, waardoor hij terugkeerde bij Ajax. Hij werd vrijgegeven om opzoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Door het plotselinge vertrek van Sanchez, het niet gelijk rondkomen met Wöber en de langdurige blessure van Sinkgraven was Viergever de enige optie op linksback en als linker centrale verdediger, waardoor Dijks door Keizer werd gevraagd de plek voor zolang als nodig op te vullen.

Helaas ging zijn terugkeer in slechtdraaiend elftal niet goed en Dijks verloor zijn basisplek toen Sinkgraven weer terugkeerde in de selectie.

Hij kwam tekort, vooral miste hij een goede voorzet als opkomende back. Dat was voor zijn verhuur ook al wel duidelijk, maar nood breekt wetten. Dijks was vooral een noodverband afgelopen maanden.

Zo, nu begrijp je misschien beter hoe het zit met Dijks bij Ajax en de minieme rol van Overmars in het hele verhaal. Je bent nu al minstens drie seizoen als één der weinigen nog strijd aan het voeren tegen Overmars. Zet er toch eens een punt achter, Overmars doet het de laatste jaren prima als DIrecteur Spelerszaken.

5 december 2017 om 20:42

Begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind hem echt geweldig. Nu nog die spits van 7m94 en Dijks wordt koning van de assist.

Maar kom op buitenspelval....viergever krijgt geen contract verlenging. Die is blijkbaar niet goed genoeg. Een mening die ik wèl met Overmars deel. Sinkgraven neem ik niet serieus als back. Is totaal geen verdediger laat hij ook zien wanneer hij eens niet geblesseerd is. Dijks ging niet eens mee op trainingskamp. Viergever mocht niet weg. Dat was het noodverband. Dijks had geloosd moeten worden. En er had een links back gehaald moeten worden. Maar het lijstje was niet langer dan een vage Argentijn.
Maar man man man....de feiten spreken toch boekdelen. De resultaten zijn niet voor niets om te janken. Selectie is toch gewoon 'weer' niet op orde.
En weer een buitenspeler.....ik vind het best hoor. Younes ergerde ik me al ander half jaar aan, maar hebben we niet eerst verdedigers nodig?

5 december 2017 om 20:54

Lees mijn verhaal nou nog maar eens goed door. Dat zijn feiten. Jouw verhaal is gebaseerd op pure supporters-emotie, ergenis en onderbuikgevoelens. Mag hoor, maar gaat het dan niet feiten noemen.

Zo, ik ga nu even Champions League voetbal kijken. Spreek je misschien later.

5 december 2017 om 21:10

"het lijstje was niet langer dan een vage Argentijn"

Hoe weet je dat nou? Zit jij elke dag bij Marc op schoot om te kijken wat hij allemaal doet?

6 december 2017 om 06:01

@kralingen
Als je uit armoe Dijks maar weer in genade aanneemt, kan de lijst nooit erg lang geweest zijn.....anders had je dat toch niet gedaan neem ik aan?

Ik zie het als een gok. En Ajax heeft gewoon snel gehandeld omdat er andere kapers op de kust waren.

Las ook dat Marcel Brands vorige week op de tribune zat. Als Ajax wat langer had gewacht, speelde hij misschien wel bij Psv.

En dan was het ook niet goed geweest. Dus ja, er is altijd wel wat.

We zien volgend jaar wel hoe goed deze jongen daadwerkelijk is.
Kan me niet voorstellen dat hij nog slechter is dan Younes.

5 december 2017 om 16:09

PSV kan nooit zo ineens 9,5 miljoen neerleggen. Ajax is de enige club in Nederland die dat kan.

5 december 2017 om 16:16

9,5 miljoen inclusief bonussen in Belgie gaat rond dat het Initiele bedrag 8,2 miljoen bedraagt.

5 december 2017 om 16:33

Denk niet dat Lozano veel minder dan dat zal hebben gekost hoor. Die had wel en meer en over langere tijd dingen laten zien. Dat is inderdaad wel een uitzondering voor PSV.

5 december 2017 om 16:40

Ja, maar die transfer heeft een behoorlijke tijd geduurd? En dat kon ook alleen omdat er ook spelers waren verkocht. Dat bedoel ik met zo ineens.
Ajax kan zo'n bedrag neertellen wat er ook gebeurt.

5 december 2017 om 16:43

Lozano is wel een paar jaar ouder en speelde nog steeds in die Mexicaanse Comp. Verder is voor Lozano rond de 10 miljoen gaat er rond betaald maar niks officieels is uitgebracht over de transfersom. Lozano is naar PSV gegaan door Moreno en Guardado, dat hij langer goede dingen heeft laten zien maar toch nog niet opgepikt was is raar maar als er kapers klaar stonden on het te halen en PSV het won dan komt het echt door die Mexicanen die er speelden.

5 december 2017 om 17:03

Andere clubs wilden meer bieden voor Lozano maar Lozano wilde per se naar PSV door de goede verhalen van Guardado en Moreno, en omdat PSV al heel lang met hem bezig was en dat vertrouwen gaf.

Al veel artikelen over Bandé voorbijzien komen, sinds gisteren. Maar ben wel erg benieuwd naar hem en denk wel dat het ook goed is dat hij dit seizoen afmaakt bij KV Mechelen.

In de winter moet Ajax sowieso een linksback halen, want momenteel beschikt Ajax niet over een goede linksback. Viergever is geen linksback en gaat na dit seizoen zo goed als zeker weg, Dijks is niet goed genoeg en gaat ook zo goed als zeker weg (misschien al in januari), Sinkgraven heeft het als back niet slecht gedaan, maar heb toch liever een echte back en hij is ook nog eens blessuregevoelig en in de jeugd loopt Bakker rond en dat is wel iemand die echt wel potentie heeft, maar hij is pas 17 en ik denk niet dat je nu al wekelijks op hem kan rekenen, maar in de toekomst kan dit zeker een goede speler voor Ajax worden.

Van mij mogen spelers als Veltman, Younes, Cerny, Viergever, Dijks en Zeefuik ook wel vertrekken/verkocht worden en Ajax moet in januari en na dit seizoen gewoon de bezem door de selectie halen, met het verkoop van de spelers die ik hierboven heb opgenoemd, verhuurde spelers als el Azzouzi en Owusu en ook van spelers als Onana en Ziyech sluit ik niet uit dat ze na dit seizoen vertrekken en ja, Onana keepte tegen Twente niet best en kan nog genoeg verbeteren, maar over het algemeen is hij gewoon zeer stabiel en Ziyech speelt niet best dit seizoen, maar desondanks zie ik hem wel een stap maken na dit seizoen.

Als Onana vertrekt, dan zou ik van Leer doorschuiven naar eerste doelman en misschien het contract van Lamprou verlengen, maar ik zou ook overwegen om dan een nieuwe tweede doelman te halen en ik zie ook nog graag een rechtsback, twee centrale verdedigers (omdat ik dus zo proberen om Veltman en Viergever te verkopen), een linksback (in januari dus), misschien een middenvelder en met Bandé komt er dus een vleugelaanvaller in de zomer bij en dan heb je dus ongeveer zo'n selectie voor aankomend seizoen (met hopelijk een nieuwe trainer aan het roer en ervan uitgaande dat de spelers die ik heb opgenoemd, ook zullen vertrekken):

GK: Benjamin van Leer - Kostas Lamprou - Norbert Alblas.
RV: Luis Orejuala - Timothy Fosu Mensah.
CV: Matthijs de Ligt - Lisandro Magallán - Maximilian Wöber - Thomas Vermaelen.
LV: Brian Cufré - Mitchell Bakker.
CM: Donny van de Beek - Carel Eiting.
AM: Daley Sinkgraven - Lasse Schöne - Frenkie de Jong - Siem de Jong.
RB: David Neres - Justin Kluivert.
CA: Kasper Dolberg - Klaas Jan Huntelaar - Mateo Cassierra.
LB: Hassane Bandé - Dennis Johnson.

Ik zou proberen om Fosu Mensah terug te halen. Momenteel is hij door Manchester United verhuurd aan Crystal Palace en echt een basisplaats veroverd heeft hij daar niet. Ook betwijfel ik of hij het nog zal redden bij United: niet omdat ik denk dat hij tekort komt, maar meer vanwege het feit dat ik denk dat hij na zijn verhuurperiode bij Crystal Palace weinig kansen zal krijgen bij United en bij Ajax zal hij ongetwijfeld een basisplaats krijgen: kan als rechtsback, centrale verdediger en ook nog eens als nummer 6 uit de voeten en op alle drie de posities vind ik hem prima spelen.

Ook zou ik Sinkgraven gewoon terugzetten op het middenveld. Op het middenveld is hij gewoon op z'n best en hij is van oorsprong natuurlijk een aanvallende middenvelder: hij is creatief, handig met de bal, behendig, goede inzicht, heeft als middenvelder denk ik aardig wat scorend vermogen in zich en heeft natuurlijk de kwaliteiten om genoeg assists af te leveren.

van Leer
Fosu Mensah
de Ligt
Wöber
Cufré
F.de Jong
vd.Beek
Sinkgraven
Neres
Dolberg
Kluivert
5 december 2017 om 17:17

Ik weet niet of deze door jou genoemde spelers überhaupt haalbaar zijn. Ze staan op meer lijstjes. Fosu Mensah zie ik ook niet komen: de Premier League vraagt enorme bedragen, ook voor verhuur, dan zou zijn contract af moeten lopen.

5 december 2017 om 18:51

@ Mayarood,

Ik denk wel dat ze haalbaar zijn en ik zie Fosu Mensah wel terugkeren. Wat geld betreft, is Ajax een soort Bayern München van Nederland en als Ajax nou eindelijk eens goed beleid gaat voeren (zowel binnen als buiten het veld), dan kan Ajax aardig richting de Bayern München of Celtic-scenario van Nederland gaan.

De aankopen die ik hierboven heb opgenoemd, zullen denk ik rond dit bedrag kosten:

- Timothy Fosu Mensah. Heeft geen basisplaats bij Crystal Palace en ook bij United hoeft hij, als hij daar na dit seizoen weer terugkeert, niet op te rekenen verwacht ik en hij zal nu tijdens zijn verhuurperiode vast niet (veel) in waarde zijn gestegen. Ik denk dat hij rond de 5 miljoen moet gaan kosten.
- Lisandro Magallán. Gaan natuurlijk al geruchten dat Ajax 4 en 4,5 miljoen op hem heeft geboden en ik denk dat Ajax, als ze hem daadwerkelijk binnenhalen, ongeveer 6 miljoen voor hem zullen betalen.
- Thomas Vermaelen. Speelt vrijwel niks bij Barcelona en heeft na dit seizoen nog maar 'n 1-jarig contract. Zal denk ik zo'n 3 miljoen gaan kosten, zeker met het bestuur dat Barcelona momenteel heeft (verkopen spelers meestal voor minder dan dat ze eigenlijk kunnen vragen), is dat wel mogelijk.
- Brian Cufré. Die zou ik dus al in januari halen. Heel duur zal hij ook niet zien, want zijn contract loopt na dit seizoen af bij Velez Sarsfield en ik verwacht dat hij waarschijnlijk maximaal 1 miljoen of iets in die richting zal kosten, gezien zijn aflopende contract.
- Hassane Bandé. Is dus al binnengehaald. Bij transfers boven de 8,5 miljoen moet Ajax dus de prijs vermelden, maar ik heb al voorbijzien komen dat Ajax onder de 8,5 miljoen heeft betaald en dat dat door bonussen nog naar 9,5 miljoen kan oplopen.
- Misschien nog een 2de doelman, maar die zal dan niet al te duur zijn. Anders het contract van Lamprou verlengen.

Als je dan gewoon even een grove schatting maakt, dan zal Ajax rond de 25 miljoen voor de aankopen betalen die ik hier heb genoemd en misschien dat dat nog wel iets omhoog gaat, maar dan moet je je wel bedenken dat Ajax sowieso al genoeg geld heeft en ik denk dat als Ajax de spelers verkoopt, die ik hierboven heb opgenoemd, dat er dan ook aardig wat geld in het laatje komt:

- André Onana. Als hij vertrekt in de zomer, zal hij denk ik ongeveer 15 miljoen opleveren.
- Joël Veltman. Als hij vertrekt in de zomer, zal hij denk minder als 10 miljoen opleveren.
- Hakim Ziyech. Als hij vertrekt in de zomer, zal hij denk ik zo'n 30 miljoen voor Ajax opleveren, zeker als hij ook nog een degelijke indruk op het WK weet te maken en ja, Ziyech is niet best in vorm dit seizoen, maar toch denk ik dat Ajax goed zal verdienen aan hem.
- Amin Younes. Als hij vertrekt in de zomer, zal hij denk ik minder als 10 miljoen opleveren.
- Vaclav Cerny. Als hij vertrekt in de zomer, zal je er denk ik wat minder als 1 miljoen aan overhouden.
- Nick Viergever, zal zo goed als zeker transfervrij vertrekken, dus daar verdien je niks aan.
- Mitchell Dijks, als hij in januari vertrekt, dan zal je er denk ik 'n paar ton aan overhouden. Anders vertrekt hij transfervrij na dit seizoen.
- Deyovaisio Zeefuik. Als hij vertrekt in de zomer, dan houdt je er denk ik minder als 'n miljoen aan over.

Als je dan hierbij een grove schatting maakt, dan verdiend Ajax met de uitgaande transfers rond de 60 miljoen en geven ze dus rond de 25 miljoen uit.

5 december 2017 om 19:43

Van Leer-Lamprou-Alblas. Daar word ik wel heel depressief van. Alblas maakt elke week grote blunders bij Jong Ajax en Lamprou is veel te klein. Mag toch hopen dat Gorski, Kotarski en/of El Maach 1ste, 2de en/of 3de keeper worden. Daarnaast moet Donny op AM en moet er een goede 6 komen. Dan zijn Siem en Schone wissels en dan is Sinkgraven 2de back, want die is beter dan Bakker momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Arsenal gaat een flinke renovatie tegemoet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren