Eriksen ‘gevormd door Ajax’: ‘Veel van Dennis Bergkamp geleerd’

Dinsdag, 14 november 2017 om 17:21

Christian Eriksen is momenteel een van de grootste sterren uit de Premier League, maar vergeet niet waar hij vandaan komt. De Deen brak door bij Ajax en zegt nog altijd veel te danken te hebben aan de Amsterdamse jeugdopleiding. De middenvelder van Tottenham Hotspur bewaart goede herinneringen aan de samenwerking met Dennis Bergkamp.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Christian Eriksen zit bij Tottenham Hotspur aan zijn plafond


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Leuk voor die eeuwigdurende non-discussie over wanneer je wel en en niet een jeugdspeler bent . Eriksen kwam op zijn 16e ( bijna 17) bij Ajax . Blijkbaar vindt hij zelf ook dat hij daar is opgeleid tot de speler die hij nu is...

14 november 2017 om 18:45

Niet om het een of ander, maar jij zwengelt nu zelf de discussie aan.

14 november 2017 om 19:32

Daar is geen discussie over hoor, de Uefa heeft een zeer duidelijke definitie over wanneer je gezien wordt als eigen jeugd.

Hè, heeft hij het over Bergkamp? Over die man valt toch de laatste tijd niks positief te melden? Ik vind het in de media een heksenjacht worden op Bergkamp. Mooi dat hij er rustig onder blijft. Ook leuk om te lezen dat Eriksen positief over hem is.

14 november 2017 om 18:53

Het is gewoon terecht dat Bergkamp veel kritiek krijgt. Eriksen had het gewoon in zich om iets van Bergkamp te leren. Ik heb gelezen dat Dijk veel heeft geoefend met Bergkamp en het heeft niets opgeleverd. Ziyech en Younes scoren ook niet veel ook las ik dat ze met Bergkamp veel hebben geoefend. Schone heeft het gewoon in zich net als Eriksen.

Welke spelers is beter geworden onder Bergkamp. Ik zou het ECHT niet weten! De enige die er meteen staat is de Ligt.

Ik kon zien dat veel trainers bij Ajax de spelers verkeerd hebben gebruikt. Ze gebruiken de kwaliteit van de spelers niet goed.

14 november 2017 om 19:06

Je hebt natuurlijk Bergkamp als trainer en Bergkamp als bestuurder.
Als trainer is ie heel belangrijk, maar als bestuurder zorgt ie ervoor dat het een puinhoop is.
Wim Jonk moet zo snel mogelijk de nieuwe trainer van Ajax worden.
En Dennis heeft z'n tijd en kansen gehad, hij is ongeschikt.

14 november 2017 om 19:09

Op het kleine feit na dat Bergkamp helemaal geen bestuurder is...

14 november 2017 om 20:27

Geen officiële bestuursfunctie, maar wel veel in de melk te brokkelen

15 november 2017 om 00:22

Frank, terecht dat er veel slechts over Bergkamp te noemen valt. Dat is duidelijk, en wat heeft dit te maken dat hij Eriksen geholpen heeft. Niemand heeft beweerd dat Bergkamp geen spelers beter heeft gemaakt.

Eriksen, het is 'beetje' mooi meegenomen dat je iets wat van Bergkamp en Jonk hebt geleerd want ik zag ook dat je de kwaliteit had om bal aan te nemen en als teamplayer te worden. Door veel te trainen met verschillende medespelers ben je een betere voetballer geworden.

14 november 2017 om 19:08

Ik ben benieuwd hoe hij gaat reageren op je bericht. Spannend!

Eriksen geeft onbewust aan wat de beste rol voor Bergkamp is bij Ajax, namelijk trainer van talenten. Dat is nou net de functie waar Bergkamp prima geschikt voor is. Maar juist niet in een beleidsmatige rol. Daarvoor heeft hij niet de benodigde bagage. Net als van der Sar, die had nooit en te nimmer in de rol van AD moeten worden geduwd. Zelf was hij overigens de eerste die openlijk twijfelde of hij wel de juiste man voor die functie was. Heeft zelfs nog een jaar langer dan was afgesproken aan de hand van ad interim Kinsbergen meegelopen. De les is dat wanneer oud topspelers over de juiste bestuurlijke en beleidsmatige know how beschikken, ze juist voorrang moeten krijgen boven andere kandidaten zonder topvoetbalachtergrond. Bayern Mã¼nchen had die mensen wel in huis en plukt daar al jarenlang de vruchten van. Dat beeld had Cruijff voor ogen toen hij voorstelde oud Ajax spelers in leidinggevende functies te plaatsen, maar hij heeft zich grandioos verkeken op Bergkamp en van der Sar. Al heeft hij op het laatst wel zijn handen afgetrokken van Ajax, want hij zag dat het de verkeerde kant op ging. Onder meer door het wegsturen van het kamp Jonk. En nu zit Ajax met de gebakken peren, want deze grove weeffout wordt niet meer hersteld, al begint de RVC wel wat ongemakkelijk te grommen vanwege de gevolgen van het huidige beleid. Maar het is des Ajax om helaas te vaak de verkeerde afslag te nemen....

Eriksen vond ik bij Ajax nooit echt goed. Je kon zien dat hij veel talent had maar hij was niet echt nadrukkelijk aanwezig. Bij de spurs is hij echt gegroeid.

14 november 2017 om 22:24

Eriksen was net 21 toen hij naar spurs ging, daar speelde hij dus als broekie. Bij 98 doelpunten direct betrokken geweest in 163 wedstrijden. Natuurlijk is hij gegroeid, logisch in de leeftijdsklasse, maar bij ajax was die ook, zeker de laatste 2 jaar, zeer nadrukkelijk aanwezig in alles.

Vind die discussie wel of niet eigen jeugd , niet echt er toe doen. Mijn mening , je bent goed of niet. Of je nou op latere leeftijd gekocht Bent, of dat je gekocht bent op jonge leeftijd. Ok eigen kweek is prachtig , Maar niet relevant voor een goede voetbal toekomst .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1015 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren