Eigenaar Vitesse kan na liefst 140 miljoen euro geldkraan dichtdraaien

Vrijdag, 6 oktober 2017 om

Vitesse noteerde over het boekjaar 2016-2017 een verlies van liefst 10,2 miljoen euro. De Arnhemse club komt uit op een groot tekort, omdat het succes van de KNVB Beker, de deelname aan de Europa League én het merendeel van de transferinkomsten van afgelopen zomer pas in het volgende financiële jaar worden opgenomen. Dan moet Vitesse break-even draaien, zo is de doelstelling.

Alexander Chigirinsky wil echter langzaam maar zeker de geldkraan dichtdraaien. De clubeigenaar uit Rusland moest het gat van 10,2 miljoen euro in de begroting dichten, waarmee zijn totale investeringen op liefst 140 miljoen uitkomen. Algemeen directeur Joost de Wit benadrukt dat Chigirinsky vanaf nu niets meer hoeft bij de leggen. "We maken echt stappen. Op de balans staan nu vooral de kosten van het jubileumjaar. De winst wordt opgenomen in het volgende financiële seizoen."

"Dan gaat het om miljoenen uit tv-gelden, de KNVB Beker en de Europa League. En de zeer lucratieve transfers van Yuning Zhang, Marvelous Nakamba, Eloy Room en Valeri Qazaishvili", zo legt de sportbestuurder aan de Gelderlander. De Wit stelt dat Vitesse ver van de grens van de overtreding op de regels van Financial Fair Play is beland. "Het FFP-resultaat bedraagt nu 6,3 miljoen euro. Het is nog steeds veel. Maar de huishouding is vele malen gezonder dan enkele jaren geleden (in het seizoen 2012/13 werd ruim 24 miljoen euro verlies geleden). Nu kunnen we zonder zorgen Europees voetbal spelen."Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door haunted)

Had je beter Jordania kunnen behouden. Dat was een mooie tijd voor Vitesse

6 oktober 2017 om 08:17

Waar heb je het over? Het geld kwam altijd al van Tsjigirinski, dus ook toen Jordania er zat.

6 oktober 2017 om 08:38

Ach ja, het blijft voor ons buitenstaanders een vaag en onbekend terrein hoe de geldstromen vanuit het voormalig Oostblok tot stand komen. Stromannetje hier, stromannetje daar... Feit is wel dat Chelsea het afgelopen decennium flink wat jonge huurlingen heeft gestald in Arnhem wat ze volgens mij ook niet enkel windeieren heeft opgeleverd. Chelsea heeft volgens mij nog een aantal van die jongens voor een aardig bedragje kunnen verhandelen.

6 oktober 2017 om 08:52

Jordania heeft destijds duidelijk gemaakt dat het zijn geld niet was, dus dat was in ieder geval wel duidelijk. Dit had wazebey kunnen weten als hij echt geïnteresseerd was.

6 oktober 2017 om 09:04

The Guardian heeft er begin dit jaar een mooi artikel aan gewijd. Google maar eens op: 'How Chelsea's links to Vitesse Arnhem run deeper than the public was told'

6 oktober 2017 om 10:04

Wat wazebey overigens denk ik bedoelt, is dat Jordania steeds meer liefde voor Vitesse ging voelen en supporter werd van de club. Zich ook zo ging profileren. Dat was vooraf natuurlijk niet beoogd bij zijn aanstelling als Vitesse 'eigenaar'. Het zou een zakelijke deal moeten blijven.

Zijn opvolger Chigirnski behoudt wel die gepaste afstand. Of deze man de enige eigenaar van Vitesse is, is natuurlijk de vraag. Uit het bovengenoemde artikel: 'Snegri Development is a company of the brothers Chigirinski of which Roman Abramovich owns 16% of the shares.”

6 oktober 2017 om 10:35

Het is toch te triest voor woorden ! 140 miljoen verlies maken en nog niet boven de andere suptoppers uit steken.

Als er binnenkort een regel komt dat clubs een maximaal aantal contract spelers mogen hebben en een maximaal aantal spelers verhuurd mogen worden, dan heeft Vitesse een groot probleem.

Gaat me niet verbazen als die russen de stekker er uit trekken als ze niet meer een half elftal van Chelsea naar Arnhem kunnen sturen

6 oktober 2017 om 10:48

Dan zal er wellicht wel weer een andere creatieve constructie worden bedacht om talenten legaal bij clubs als Vitesse te stallen. Chiriginski die er bijvoorbeeld extra geld pompt, zodat Vitesse zulke talenten 'rechtstreeks' kan aantrekken. Zo kunnen ze alsnog een stal talenten voor Londen blijven.

En wie weet zit er een gelukstreffer tussen en anders is doorverkoop van talent nog altijd een optie. Een gedeelte van het geld verdient zich ongetwijfeld wel weer terug.

6 oktober 2017 om 11:01

Volgens mij kan Vitesse toch niet zoveel jeugd spelers kopen ivm ffp ? Als ik me niet vergis zijn de huidige verliezen acceptabel omdat er een groot deel geïnvesteerd is in het jeugd complex etc.

Als je spelers zelf weg wil kopen en onder contract wil hebben, moet je eerst meer sponsors en eigen inkomsten hebben.

Daar zit ook het grootste probleem van Vitesse. Ze hebben niet alleen moeite om het stadion vol te krijgen, sponsors staan ook niet te springen om hun naam te verbinden aan deze club.

Kijk bijv naar de doeken die er zijn opgehangen om de lege stoelen niet zichtbaar te laten zijn. Ze kunnen het niet eens voor elkaar krijgen om een sponsor op die doeken te vinden.

7 oktober 2017 om 05:35

Ehm, er is niet 140 miljoen verlies geleden he? Er is 140 miljoen geïnvesteerd waarvan een flink deel (richting de 50 miljoen) aan een nieuw trainingscomplex en andere randvoorwaarden. Als je ziet dat Van Seumeren ook toentallen miljoenen in utrecht gepompt heeft voordat er successen kwamen is dat blijkbasr niet zo vreemd om te doen...

En een half elftal van Chelsea? Het zijn er meestasl maar 4 waarvan er dan 1 of 2 daadwerkelijk spelen. Zoals dit jaar weer met Miazga, Colkett, Dabo en Mount...

7 oktober 2017 om 05:37

Er is nooit naar een sponsor voor op die doeken gezocht. Niet zo gek dat die er dus niet is...

6 oktober 2017 om 13:55

Het probleem daarbij, zoals het in het volledige artikel te lezen is, is dat in de tijd van Jordania de uitgaven vele malen groter waren dan de inkomsten en hier ook geen stijgende lijn in kwam.

Pfff, ff 140 miljoen aangevuld krijgen van een suikeroom waar andere clubs alles op alles moeten zetten om het hoofd boven water te houden. Iemand ook een idee hoeveel Van Seumeren bij Utrecht heeft aangevuld in totaal?

6 oktober 2017 om 07:59

Ik geloof zo'n 40 mil

6 oktober 2017 om 08:10

En Munsterman destijds?

6 oktober 2017 om 09:00

Munsterman heeft geen eigen geld in Twente gestoken. Wel heeft hij via een investeringsfonds geld in spelers gestoken maar nooit tekorten aangevuld zoals in het geval bij Vitesse en Utrecht.

6 oktober 2017 om 22:15

Precies Nico, maar het is makkelijker om zomaar iets te roepen.

7 oktober 2017 om 05:38

Munsterman was nog veel erger, hij belazerde de boel met andermans geld...

6 oktober 2017 om 09:40

Dat is niet vergelijkbaar.
Van Seumeren is geen suikeroom, maar de eigenaar van FC Utrecht.

6 oktober 2017 om 11:15

Prima vergelijking toch? Chigirinsky is de eigenaar van Vitesse dacht ik.

6 oktober 2017 om 22:24

Ik wilde suikeroom ook vervangen door eigenaar, maar het bewerken lukt helaas niet met de waardeloze app

6 oktober 2017 om 11:55

Grappig dat er in NL nog mensen zijn die kritisch fdurven te izijn op suikerooms. Ondanks al het geklaag over het buitenland zijn de successen van AZ, Twente, Utrecht en Vitesse afgelopen jaren allemaal gebaseerd op suikerooms, externe financiers, onnavolgbaar geld of hoe je het maar wil noemen...
In elk geval is het zo dat geen enkel provincieclub in NL boven zichzelf kan uitschieten zonder gekke capriolen uit te halen.
Sterker nog, pakweg een Ado, Fortuna of Roda hadden niet eens meer bestaan als er geen "gek" uit het buitenland was geweest die er miljoenen in pompte.
En nog zeuren!?
Wat een ondankbaar volk zijn wij Nederlanders toch ook he....

6 oktober 2017 om 16:30

Behalve dat, we hebben het hier over 140 miljoen dat Nederland IN stroomt, alleen al aan belastingen pikken we mooi graantje mee. Als het overheidsgeld is dan is de wereld al te klein.

6 oktober 2017 om 22:18

Clarkkent, Twente heeft het kampioenschap toch echt op eigen houtje behaald. Daarna pas begon de luchtfietserij en het gedoe met externe geldschieters en de ongeoorloofde constructies.

7 oktober 2017 om 05:40

Twente was al voor de titel aan het sjoemelen. Maar dat wil men in Twente nog steeds niet geloven. Net als men indertijd mij niet geloofde toen ik voorspelde dat de bubbel zou gaan klappen omdat het op drijfzand gebouwd was. En verrek, dat deed het...

7 oktober 2017 om 06:47

Kun je dat toelichten? Wat sjoemelde Twente in aanloop naar het kampioenschap? Je komt wat gefrustreerd over.

Ja daag.. niet dat ik fan van Vitesse ofzo ben maar die Van Seumern heeft in al die jaren echt wel meer dan 40 miljoen in FCU gestopt hoor

140 Miljoen erin gepompt en wat heeft het opgeleverd? 1 Knvb Beker en in de competitie een 6e, een 5e, een 9e en weer een 5e plek. Dan ga je je toch afvragen waar Vitesse nu zou hebben gestaan zonder die investeringen.

6 oktober 2017 om 08:24

En ik vraag me ook af wat het zo'n man nou oplevert. Of zou dat hem echt niets uitmaken en ziet hij Vitesse gewoon als leuk speeltje omdat hij van voetbal houdt?

6 oktober 2017 om 08:32

Naar mijn weten is die man er nooit, ook niet bij wedstrijden. Dus in hoeverre kun je het dan een leuk speeltje vinden, als je er feitelijk niks mee doet behalve er meer dan 10 miljoen per jaar in te pompen.

6 oktober 2017 om 09:04

Maar dan snap ik er helemaal niets van. Wat heeft hij er dan aan?

6 oktober 2017 om 09:29

Inderdaad. Je zou denken dat hij er mogelijke economisch voordeel uit wilt halen in eerste instantie. Het is niet zo dat externe geldverstrekkers zomaar vermogen beschikbaar stellen aan een bedrijf (want dat zijn bvo's feitelijk) zonder hieraan bepaalde eisen te stellen wanneer het aankomt op het rendement op het geïnvesteerd vermogen (roi). Ik blijf het maar een zeer dubieus verhaal vinden eerlijk gezegd. Er zitten mogelijk meer haken en ogen aan dan we aannemen.

6 oktober 2017 om 11:57

En dan praat die de Wit over eenmalige meevallers dit seizoen alsof alle problemen structureel opgelost zijn, maar goed ik denk dat zonder deze man Vitesse ook wel eredivisie zou hebben gespeeld hoor (@cabi). Volgens mij zijn ze niet heel goed middelen om gesprongen de laatste jaren. Ik zie ook niet waarom Vitesse het veel minder zou moeten dan pakweg een AZ. AZ heeft alleen gewoonweg goede bestuurders gehad de laatste jaren.

7 oktober 2017 om 05:41

Daar mogen we Jordania voor bedanken. Die haalde middelmatige spelers van bevriende makelaars en pikte daar zelf een graantje van mee. Dat was ook de reden dat hij weg moest...

6 oktober 2017 om 08:32

@Cabinessence, dat zullen we nooit weten en hoe relevant is die vraag? Net zo relevant als dat ik me afvraag of Eindhoven een grote voetbalclub had gehad zonder de centen van Philips. Ik ben overigens zeer blij met dat ene bekertje ;-)

6 oktober 2017 om 08:34

Zonder Jordania / Chygrynskiy hadden we nu waarschijnlijk Jupiler gevoetbald. Net zoals onze buurman aan de Waal. Hadden we wel weer leuke derby's gehad.

Hier doen mensen of er 140 miljoen in de selectie is gestoken. Het meeste geld is gegaan naar ons jeugd/trainingscomplex en om de bestaande schulden af te lossen. Vanwege FFP hebben we ons nooit kunnen versterken. Daarom waren we afhankelijk van de huurlingen van Chelsea en transfervrije spelers. Pas afgelopen zomer hebben we wat kleine investeringen kunnen doen.

Vitesse is en blijft een stabiele subtopper, die hopelijk eens in de 2 jaar Europees mag spelen.

Enfin, leuk om altijd over Vitesse te katten. Maar waar had PSv gestaan zonder steun van de Gemeente ? En met zo'n begroting wat stelt PSV Europees voor ?

Anyway leuk om open deuren in te trappen, maar laat iedereen ook eens naar zijn/haar eigen club kijken !

6 oktober 2017 om 08:41

Dat jeugdcomplex was toch maar 12m? En was de schuld die afgelost is niet circa 35m? Ik kan er zo snel geen precieze details van vinden, maar er is toch wel aardig wat naar de selectie gegaan. En naar die vrij dure stadionhuur natuurlijk, dat blijft toch een beetje een handicap voor Vitesse.

Ik heb verder geen problemen met Chygrynsky, is goed voor de concurrentie in de eredivisie.

6 oktober 2017 om 08:48

"hier doen mensen of er 140 miljoen in de selectie is gestoken. Het meeste geld is gegaan naar ons jeugd/trainingscomplex en om de bestaande schulden af te lossen."

Dat er niet 140 miljoen in de selectie is gestoken begrijp ik ook wel. Maar er is wel 140 miljoen geinvesteerd en daar is verdomd weinig voor teruggekomen. Als je zoveel pompt in een Nederlandse club, dan mag je op z'n minst een landstitel verwachten.

"enfin, leuk om altijd over Vitesse te katten. Maar waar had PSv gestaan zonder steun van de Gemeente ?"

Dan was PSV wellicht failliet gegaan. Of had het z'n ziel ook moeten verkopen aan een investeerder. Maar daar wordt ook genoeg over "gekat", hoor. Zodra "psv" en "geld" in 1 zin genoemd worden, kun je achterover gaan zitten en rustig wachten op de eerste reactie met het woord "gemeente".

6 oktober 2017 om 08:54

Ik begrijp je punt helemaal hoor, maar even ter verdediging van Vitesse: het verbeteren van je jeugdopleiding heeft 5-10 jaar nodig om zich duidelijk te tonen.


Bij AZ liep ook menigeen te zeiken op de tribunes dat we geld hadden weggegooid door die investeringen in de jeugdopleiding. Een paar jaar later worden we als kandidaat voor de vierde plaats gezien met 7 jeugdspelers in de basis.

6 oktober 2017 om 16:35

Ben ik met je eens. De buitenwacht ziet alleen die 140 miljoen en vraagt zich dan af waarom er geen Messi's in Arnhem spelen en er niet 2 CL bekers staan, zo enorm kortzichtig. Alsof alleen spelers geld kosten binnen een club. Vitesse was een club, met alle respect, in de financiële en facilitaire categorie van RKC geworden, alles werd uitgekleed of ontslagen om overeind te blijven. Beleid kost tijd en AZ is daar een goed voorbeeld van.

6 oktober 2017 om 10:10

Ben trots dat mijn club geen Rus en 140 miljoen nodig heeft gehad voor het behalen van zo'n beetje dezelfde resultaten.

6 oktober 2017 om 13:59

Vooral afgelopen seizoen en dit seizoen gaat het lekker

6 oktober 2017 om 14:53

Haha wat een simpele opmerking. Elke club kent pieken en dalen, dat is in het voetbal altijd zo geweest. Zonder die eigenaar was Vitesse niets eens in de buurt gekomen van onze prestaties, die wij wél op eigen kracht hebben behaald. Denk je dat clubs als Vitesse na het wegvallen van zo'n eigenaar nog steeds zo kunnen presteren? Die kunnen niet zelfstandig een begroting van 30 miljoen hooghouden. Er zal altijd iemand nodig zijn om dat tekort te dichten.

6 oktober 2017 om 16:38

Nee maar wel een dubieuze subsidie en miljoenen overheidsgeld, net als veel anderen trouwens. Een soort Rus uit eigen zak noem je dat.

7 oktober 2017 om 05:50

Soms heb je gewoon geluk nodig en dat had Groningen in het jaar dat ze de beker wonnen. Ze kregen alles thuis en hadden alleen tegen ons een lastige tegenstander. Jammer genoeg was de arbitrage die dag belachelijk met een onterechte 4-0 als gevolg...

6 oktober 2017 om 13:51

Dat splinternieuwe moderne trainingscomplex is toch ook door deze man neergezet? Of was dat in de tijd van Jordania? Dat heeft natuurlijk ook veel gekost en heeft niet direct effect op het eerste elftal.

Vanwege Europa League en goede transferinkomsten hoeft die Rus er dus inpincipe voor 17/18 dus niets bij te leggen. Echter zijn dat allemaal incidentele opbrengsten. Het maakt niet dat je daarmee het structurele gat van 10 miljoen mee kunt dichten. Kortom in 18/19 moet ie weer een paar miljoen bijspringen.

6 oktober 2017 om 09:11

Precies mijn gedachten! Hoe groot is de kans dat ze vaker groepsfase EL halen (voorronde levert amper iets op)?? Dat was voorheen alleen weggelegd voor de bekerwinnaar en zelfs dat niet meer tegenwoordig volgens mij...

En welke spelers gaan ze voor vele miljoenen verkopen? Rashica.. maar verder?
En dat zijn natuurlijk sowieso incidentele inkomsten. De belangrijkste vraag is hoe groot het tekort is aan operationele kosten

Je vraagt je toch af wat een dergelijk rijk persoon er mee opschiet om zoveel geld in een club als Vitesse te steken en vervolgens niet eens bij wedstrijden aanwezig is. Eén groot raadsel als je het mij vraagt.

Komen al die reacties weer enzo maar kijk is naar spanje daar hebben bijna alle clubs in de competitie dikke schulden wel 3 x zo veel als vitesse alleen daar word het beter opgevangen door tv gelden toernooien waar ze aan mee doen enzo maar dit gaat nergends over meer word tijd dat ze er wat aan doen de hele voetballerij gaat kapot door geld!

6 oktober 2017 om 14:02

Daar is de omzet ook vele malen hoger, dus kunnen ze zich die schulden veroorloven. Off. ,..,.,.., hier heb je een zooi komma's en punten. Zelf even op de juiste plekken neetzetten

140 miljoen euro geïnvesteerd in de club en uiteindelijk haalt men er een Knvb bekerwinst uit en verder? Een stevigere plek in de subtop van de competitie maar dat is wel heel erg karig als je je realiseert wat voor een bedrag er in totaal in de club is geïnvesteerd. Ik had bij zulke bedragen op zijn minst een landstitel verwacht en een ploeg die op termijn mogelijk meedraait in de top van de Eredivisie.

6 oktober 2017 om 09:28

Het is een speeltje van een rijke Rus. Een satellietclub voor een andere rijke vriend. Zo af en toe spelers stallen die ervaring opdoen en kijken daar een waardestijging te realiseren. Kan maar zo zijn dat wanneer de NL competitie er nog verder op achteruit gaat en we voorrondes voor de EL moeten doen dat een Nederlandse club niet meer interessant is en de boel weer wordt verkocht. Want ook al is Vitesse een speeltje of statussymbool... die Rus wilt geen gezichtsverlies en zal dan eieren voor zijn geld kiezen.

6 oktober 2017 om 11:50

en dan moet je het van clups hebben zoals ajax die miljoenen hebben en toonbeeld zijn voor het nl voetbal? Die hebben zat te besteden en doen er niks aan tot ergernis van hun eigen aanhang. Nog ff en dan zie ik het wel gebeuren dat Vitesse het toonbeeld word voor de neerwaardse gang van zaken in de eredivisie. Voorlopig haalt Vitesse meer eigen spelers terug en doen ze het met eigen jeugd en halen ze niet zoveel meer van Chelsea en dat valt ook te prijzen maar daar word niet aan gedacht. Volgend seizoen zien we waar we staan met Vitesse en dan zien we wel verder. Dan zien we ook wat de daadwerkelijke inkomsten uit verkopen zijn gekomen want dan mogen ze pas meeberekend worden. Ik denk persoonlijk dat de verkoop in december van rachica een grote slag gaat worden want er zijn meer kapers op de kust dan Lazio dus laat ze maar lekker bieden. Verder zijn er nog meer spelers uit de jeugd die tegen het eerste elftal aan zitten te hikken dus ik zie eigenlijk de toekomst niet zo somber in maar we zullen het beleven.

6 oktober 2017 om 16:25

Dat Ajax veel aan liquide middelen heeft is bedrijfseconomisch gezien (ik studeer bedrijfseconomie ) meestal indicatief voor twee mogelijkheden: 1.ofwel een bedrijf is van plan een ander bedrijf over te nemen en hierbij een aanmerkelijk belang te verkrijgen of 2.een bedrijf is van plan haar eigen aandelen op te kopen teneinde van de aandelenbeurs af te zijn en weer volledig eigenaar te zijn. Dan ben je ook meteen af van de verplichtingen ten opzichte van de verstrekkers van eigen vermogen (aandeelhouders) en hoef je dus ook geen dividend meer af te dragen en verantwoording af te leggen voor het gevoerde financiële beleid.

Ik vermoed sterk dat de tweede situatie zich voordoet en Ajax haar aandelen wil opkopen. Daarnaast moet je niet vergeten dat de Johan Cruijff Arena niet in bezit is van Ajax, terwijl Ajax het stadion liever in eigen bezit heeft natuurlijk. Dat bespaart ook weer huurkosten.

Voor deze twee financiële feiten moet je flink wat slagkracht hebben wanneer het aankomt op je liquide middelen natuurlijk. Dat zou de enigszins terughoudende transferactiviteiten van Ajax in de afgelopen 5 jaar verklaren. Enigszins terughoudend aangezien Ajax de laatste twee jaar toch weer redelijk flinke aankopen doet (neres, Ziyech, Wöber, Orejuela).

6 oktober 2017 om 16:42

Knap dat je daarvoor gestudeerd heb maar ik heb dit verhaal al elders gelezen dat ze misschien gaan stoppen op ded beurs dus daar is geen studie voor nodig...op je tweede deel van het verhaal in te gaan blijkt wel doordat vd sar weg is uit zijn functie zo tevreden zijn ze over de gang van zaken daar😂😂😂

Betekent dit dan dat Vitesse altijd Europees moet voetballen om uit de zorgen te blijven? Uit dit verhaal lijkt het alsof ze door de Europa-league wat adem hebben. En dat Vitesse structureel meedoet aan de EL is geen zekerheid. Feit is wel dat ze door die overname nog steeds bestaan. Zonder waren ze een herinnering geweest

"en de zeer lucratieve transfers van Yuning Zhang, Marvelous Nakamba, Eloy Room en Valeri Qazaishvili". Lucratief? Voor Nakamba hebben ze te weinig gevraagd (6 miljoen had het moeten zijn in plaats van 3 miljoen) en voor Room ook veels te weinig gevraagd (4 ton is echt helemaal niks voor een van de betere keepers in de Eredivisie). Voor Qazaishvili is het niet bekend hoeveel er werd gevraagd, maar zal ook niet veel zijn, want hij had nog maar een contract voor 1 jaar. Alleen voor Zhang hebben ze goed gehandeld met 7,2 miljoen en Van Wolfswinkel kon er ook mee door. 6 ton ingekocht en 3,5 miljoen verkocht na 1 jaar, maar had misschien wel iets meer kunnen vragen (5 miljoen - 7 miljoen).

6 oktober 2017 om 10:47

Mo staat er niet om bekend dat hij spelers goed kan verkopen ja voor een appel en een ei

Ik zal effe zeggen hoe het zit jordania en ook nu de eigenaar zijn mensen die voor de eigenaar van Chelsea werken maar omdat je geen twee clubs mag hebben is er voor deze constructie gekozen. Het doel is opleiden van talent in de eredivisie. En zeker niet om kampioen te worden maar liefst Europa legue te spelen.

Als je telkens spelers huurt verkoop je te weinig en mis je hiervan de inkomsten. Op korte termijn leuk om van Chelsea afdankertjes of talenten te krijgen maar lange termijn niet. De genoemde transfers waren niet de klappers die ze doen voorkomen.

Eigenaar dit suikeroom dat,elke Club draaid op sponsersgeld.
Bijvoorbeeld Ajax,dacht iedereen nou dat Ajax de enigste eigenaar is van die Club.
Ajax bezit 52 % aandelen de rest is het van de inversteerders.
Er is geen 1 Club die zonder inversteerders kan draaien.
Utrecht hebt Seumeren en Vitesse die Rus,1 persoon.
Terwijl Ajax veel Mede eigenaars hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

7 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren