‘Crystal Palace beslist binnen 48 uur over toekomst De Boer’

Zondag, 10 september 2017 om 22:14Gijs Freriks • Laatste update: 22:19

De toekomst van Frank de Boer hangt na de 1-0 nederlaag tegen Burnley aan een zijden draadje en volgens The Telegraph hoort hij binnen 48 uur of hij moet vertrekken of niet. Sportief directeur Dougie Freedman neemt de taken van de manager over wanneer die moet vertrekken van voorzitter Steve Parish.

The Telegraph meldde woensdag dat de 47-jarige De Boer nog één wedstrijd nodig heeft om zijn baan te redden, maar die ging zondag dus verloren. Diezelfde krant meldt nu dat de directie binnen 48 uur een besluit neemt over de toekomst van de voormalig verdediger. Als De Boer wordt ontslagen, wordt hij de korts zittende trainer in de Premier League ooit.

Horrorstart voor Frank de Boer! Doet deze enorme blunder hem de das om?! ??????

Geplaatst door voetbalzone op zondag 10 september 2017

Crystal Palace is het eerste team sinds Preston North End in 1924 die de eerste vier wedstrijden op het hoogste niveau van Engeland heeft verloren en daarbij ook niet één doelpunt heeft weten te maken. De Boer zei na het duel met Burnley dat zolang hij manager van the Eagles is, hij er alles aan zal doen om de ploeg aan het winnen te krijgen.

“Ik focus mij op waar ik controle over heb en dat doen mijn technische staf en spelers ook. Mijn toekomst is aan anderen om over te beslissen, maar zolang ik de coach van Crystal Palace ben, zal ik honderd procent geven”, vertelde de voormalig coach van Internazionale en Ajax. Andros Townsend nam het voor De Boer op; de aanvaller deed negentig minuten mee tegen Burnley en vond de nederlaag onverdiend.

“Wij creëerden meer uitgespeelde kansen en hadden ten minste één en misschien wel twee keer moeten scoren. Dat deden we niet en daardoor hebben we opnieuw verloren. Het ligt aan de spelers. De trainer maakt de opstelling en wij creëerden de kansen, maar moeten ze ook afmaken”, sprak Townsend, die bijval kreeg van aanvoerder Jason Puncheon: “We voelen echt dat we naar elkaar toegroeien en dat het beter wordt. We hadden het geloof. Ik wil niet dat de manager wordt beoordeeld op basis van deze wedstrijd. We speelden namelijk beter, maar pakten de punten niet.”


Poll

Denk jij dat Frank de Boer binnen 48 uur wordt ontslagen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door droppie)

Geef hem gewoon tot de kerst, komende wedstrijden worden niet makkelijk tegen de topploegen

10 september 2017 om 22:26

Dan kan het al te laat zijn, wat ik denk dat Palace zal gaan doen is De Boer lekker laten zitten deze maand. Ze spelen tegen drie van zulke klasse teams dat ze daar echt geen punten van gaan afsnoepen! Lekker laten zitten en dan volgende maand met het schone lei beginnen.. Lijkt mij de meest logische optie

10 september 2017 om 22:38

De Boer pas sowieso niet bij Palace. Bij Crystal Palace spelen ze altind de lange bal op Benteke, terwijl de Boer, passing game wil spelen en dat werkt met deze spelers. Ik hoop zelf dat De Boer ontslagen wordt, omdat Ziggo dan eindelijk stopt met het uitzenden van Crystal Palace ipv bijvoorbeeld United of City. Ziggo Sport koos Crystal Palace regelmatig boven Arsenal, Chelsea, United of City. Puur omdat Frank er zit.

10 september 2017 om 22:45

Ik vind dat juist jammer. Mij interesseren Engelse topclubs zonder Nederlandse inbreng niet zoveel. Vind het juist leuk nu om de boer te volgen en voor hem te supporten.

Edit: En ow ja ik zie bijvoorbeeld nu liever ook een wedstrijd van Everton dan die van een Arsenal, city of united.

10 september 2017 om 23:28

Pieter, ik heb hetzelfde. Als Koeman niet bij Everton zat, had ik ook geen wedstrijd gekeken. Erg jammer.

11 september 2017 om 00:18

Haha dus liever crystal palace - bournemouth kijken dan city - Arsenal? Dan ben je geen voetballiefhebber.

11 september 2017 om 11:42

Wat een onzin zeg. Je kan toch niets met die clubs hebben? Ik kijk ook liever naar PEC Zwolle-AZ dan naar Chelsea-Man United.

10 september 2017 om 22:26

Als je ze tegen rechtstreekse degradatieconcurrenten nuet pakt, moet je dan maar iets goedmaken tegen toppers. Geef hem tot kerst, makkeliik gezegd, dan is het kalf vermoedelijk al verdronken. Het is geen liefdadigheidsploegje waar ze om het plezier spelen, resultaten zijn noodzakelijk.

10 september 2017 om 22:28

Opzouten met de Boer. Hij laat CP gewoon een prutser als Riedewald halen. Dan vraag je om een snel ontslag. CP is een prachtige ploeg die beter verdiend dan een Frank(tikkie breed en tikkie terug op de keeper) de Boer. De Boer is overigens wel een prima kerel.

10 september 2017 om 22:36

Prachtige ploeg ? Lijken een stel prutsers of zegt Frank tegen ze kop 2 meter voor de goal naast en speel de tegenstander even zo in de voeten ?

10 september 2017 om 23:05

Lol, voor CP de boer had haalde ze een verdediger als Kelly, die is veel slechter dan riedewald. De Boer vroeg weken terug al om sakho, maar krijgy hem veel te laar. hij heeft gewoon een ongebalanceerd team en pech.

Zonde, de Boer heeft langer nodig om een team te vormen en zo te laten presteren zoals hij wilt.

10 september 2017 om 22:31

Er is toch geen aan trainer die wat aan zo een stomme terugspeelbal kan doen? Wel balen dat je daar op beoordeeld word.

10 september 2017 om 23:08

Oh ja alles was koek en ei tot die terugspeelbal...

11 september 2017 om 07:47

En die kopbal vanaf een meter in blessuretijd die naast gekopt werd was ook niet best hoor, alsof z'n spelers hem weg willen hebben..

10 september 2017 om 22:40

Hij moet ook gewoon 4-3-3 spelen en niet gaan experimenteren met rare systemen als je daar de spelers niet voor hebt. Ik vind trouwens dat hij na vandaag nog wel een kans verdient thuis tegen Southampton. Als ze dan weer zo spelen als vandaag dan moet het goedkomen.

10 september 2017 om 22:41

Hij begon dit seizoen met vijf verdedigers en zette de verkeerde spelers op de bank. Nu is die alweer geswitchet naar een 4231, dus hij waait meer met alle winden mee. Hij heeft gefaald.

10 september 2017 om 22:58

Ow was het 4231?! In ieder geval zijn de vleugels weer goed bezet en dat heeft dit Pallace wel nodig zeker ook om benteke goed te bedienen. Towsend is verder een prima buitenspeler en die nieuwe jongen Lumeka deed het ook niet slecht. Verder hopen dat sakho snel kan spelen en dat Zaha weer terugkomt dan kan het nog wel wat worden. Hopelijk kan de Boer dan het tij nog keren!

kon niks doen aan vandaag. CP was beter. dikke pech. beslis gewoon in de winterstop. ze waren vandaag prima !

Iedereen weet al hoelaat het is.. hopelijk krijgt hij nog een kans!

Zo'n wedstrijd als vandaag zou natuurlijk heel zuur zijn, mocht het daar van af hangen. Frank zit in de hoek waar de klappen vangen en deze hoek is momenteel heel groot, maar ik hoop dat hij het overleeft. Het seizoen is nu nog net wat te kort om conclusies te trekken, al draait het in de PL natuurlijk wel om keiharde knaken.

10 september 2017 om 23:11

Tja, aan de ene kant moet je medelijden met hem hebben dat hij 2x een uitstekende club heeft laten schieten toen hij bij Ajax zat en vervolgens 2x een enorme mismatch heeft. Aan de andere kant verdient hij bij Palace als hij nu ontslagen wordt gewoon ruim 1,2 miljoen per gespeelde competitiewedstrijd. Ik zou persoonlijk niet meer bijkomen van het lachen denk ik.

10 september 2017 om 23:51

Dat bedrag is natuurlijk ook niet misselijk, maar ik ga er van uit dat Frank met die gedachte naar Londen is gereisd

Ach een paar miljoen mee bij ontslag is ook niet verkeerd. Geen medelijden mee.

Ondanks de laatste nederlaag niet op frank de boer conto mag worden geschreven en de nederlaag onverdient was, heeft hij dit zelf op zich afgeroepen. Een moderne coach hoort met meerdere persoonlijkheden en tactieken te kunnen werken. Dat kan hij absoluut niet. Dat deed hij fout bij inter, en doet hij dit simpeljes opnieuw. En nu het laatste uurtje narbij is, durft hij eindelijk iets te wijzigen. Tja dan hoef je niet op mijn medelijd te rekenen...

Wauw ook gewoon 0 goals. Dat is best schandalig slecht maar ja die spelers kunnen ook niet afmaken.

Tja op basis van de eerste drie wedstrijden kan je niet anders zeggen dan dat er aan zat te komen. Vandaag heeft hij het heel goed neergezet maar zat het heel ongelukkig tegen. Als ze vandaag netzo hadden gespeeld als de eerste drie wedstrijden was het logisch geweest, nu is het lastiger. Het is ook niet zo dat die sportief directeur opeens gaat winnen tegen de komende tegenstanders. Dan kan je beter De Boer laten zitten, kijken of hij kan stunten tegen grotere ploegen en ondertussen rustig naar de juiste vervanging zoeken.

Niemand verdient zo snel zijn geld als FdB... Geen paniek, Koeman begon zijn carrière ook zo als trainer. Hier leert Frank alleen maar van. Over 10 jaar hoort hij bij de beste trainers van de wereld. Geen twijfel mogelijk.

10 september 2017 om 22:41

Dan is hij al dik in de vijftig, dan heb je al een nieuwe lichting aan trainers.

10 september 2017 om 23:57

T_henry, dat is niet waar, Koeman werd bij Benfica en Valencia ontslagen, maar pakte met die clubs nog wel prijzen (portugese Supercup en Spaanse beker).

11 september 2017 om 12:17

droppie, volgens mij heeft Frank ook een paar prijsjes gewonnen? #4opeenrij

11 september 2017 om 17:07

Ik bedoelde bij buitenlandse clubs.

Die wil duidelijk van zijn trainer af. Frank bedank de beste man even. Hij heeft bij deze de laatste zet gegeven.

Geef hem de tijd. 1e 3 wedstrijden was zoeken, maar dat wist CP. Deze wedstrijd was bizar. Ze waren zoveel beter en kregen zoveel kansen. Als ze hem ontslaan, zouden ze zichzelf ook moeten ontslaan. Ze wisten waar ze aan begonnen.

10 september 2017 om 23:27

Ze hebben hem aangenomen om echte veranderingen door te voeren. En dat duurt nu eenmaal even. Deze wedstrijd was echt bizar, want als je deze wedstrijd nog 10x zou overspelen, zou CP alle 10 winnen.

De leiding van CP wilde ook echt verandering en hebben bewust voor De Boer gekozen. Als ze zo snel beslissen dat hij weg moet, getuigt dat meer van slecht beleid aan CP-kant dan het (on)vermogen van De Boer.

Op de foto denkt Frankie , daar gaan we weer .

Dit is over en uit, er wordt resultaat verwacht en dit blijft uit, in nederland zijn we dan huiverig om een trainer er gelijk uit te trappen omdat het een flinke smak geld kost, maar laten ze daar in engeland nou genoeg van hebben, en een volgende trainer is zo gevonden, want er willen er veel het engelse geld.

Stel hij wordt ontslagen, naar welke club moet hij dan gaan? Keizer assisteren bij Ajax?
De Boer heeft straks 3 clubs achter zijn naam staan.
Ajax: pluspunten: goede resultaten, veel jeugd. minpunten: veel kritiek op speelwijze, geen people's manager als ik de verhalen hier mag geloven.
Inter: direct ontslag, met verzachtende omstandigheden
CP: direct ontslag, kritiek op speelwijze
De Boer moet nu echt gaan kiezen wat hij wil een topclub gaat het waarschijnlijk niet worden dus subtop dan maar west-europa? Even een ploeg zoeken waar je niet kan mislukken. Zeg maar, een Az/heereveen/utrecht/vitesse achterige club. Clubs die, als je geen gekke dingen doet, redelijk constant zijn. Waar doelstelling vrij breedt is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Southampton36-18
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
GuaitaKeeper310
E. EzeMiddenvelder293
C. KouyatéMiddenvelder291
A. TownsendMiddenvelder281
J. AyewAanvaller271
C. BentekeAanvaller246
W. ZahaAanvaller239
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren