FC Utrecht stapt tegen Lech Poznan als morele winnaar van het veld

Donderdag, 27 juli 2017 om

De eerste ontmoeting tussen FC Utrecht en Lech Poznan heeft geen winnaar opgeleverd. De krachtmeting in De Galgenwaard, in het kader van de derde voorronde van de Europa League, eindigde doelpuntloos, 0-0, en zodoende valt de beslissing volgende week in het weerzien in Polen. FC Utrecht heeft nu al negen Europese thuisduels op rij geen enkele nederlaag geleden.

Lech Poznan was in de eerste twintig minuten sterker, terwijl een geduldig en beheerst spelend FC Utrecht op zijn kansen wachtte. Het team van Erik ten Hag nam daarna ietwat meer initiatief en dat zorgde voor het eerste gevaar. Willem Janssen kopte net naast, maar de arbiter floot sowieso af vanwege een duwfout.

Het spel in De Galgenwaard ging op en neer, en uiteindelijk was het FC Utrecht dat in de slotminuten voor rust wat meer aandrong. Een hard schot van Zakaria Labyad, op aangeven van Sean Klaiber, smoorde in de defensie van Lech Poznan en doelman Matus Putnocky tikte op slag van rust een inzet van Labyad naast zijn doel.

FC Utrecht en Lech Poznan gaven elkaar ook na rust geen duimbreed toe. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg met de schrik vrij. David Jensen redde knap op een kopbal uit een hoekschop, waarna Christian Gytkjaer vervolgens werd afgevlagd wegens buitenspel. In de slotfase kwamen de Domstedelingen er niet meer uit, maar Lech Poznan slaagde er niet in om de bal achter Jensen te krijgen. Het team van Ten Hag weet dat de Polen over een week alleen baat hebben bij een overwinning.


Poll

Wie komt een ronde verder?


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door twenteov)

Ik zeg altijd: Thuis 0-0 is prima. Uit goals maken is een must!! 1-1 teken ik voor

27 juli 2017 om 20:55

Dan moet je is veranderen wat je zegt want Thuis 0-0 is helemaal niet prima. Zeker als je als ploeg al moelijk scoort, daar scoor je ook niet even makkelijk.

27 juli 2017 om 21:12

Precies. Hoe kom je erbij dat thuis 0-0 prima is? Als je bij voorbaat tekent voor 1-1 uit en thuis 0-0 wilt spelen maak je al een fout. Thuis voor het eigen publiek winnen klinkt beter. Al is het 2-1. Als Utrecht uit nu 3-2 verliest ben jij tevreden met de uitgoals.

27 juli 2017 om 21:45

0-0 thuis is zo slecht nog niet, wanneer Utrecht scoort moet de tegenstander sowieso 1x vaker scoren...

28 juli 2017 om 15:16

Dat klopt maar supervoetbal doet of je thuis voor 0-0 moet gaan.

28 juli 2017 om 00:41

Thuis 0-0 is redelijk goed.
De uit-doelpunten zijn daar een reden voor.
Wat daarbij vaak niet wordt ingezien is dat er een verlenging mogelijk is in de tweede wedstrijd, maar nooit in de eerste vanzelfsprekend. Wat betekend dat de ploeg die de eerste wedstrijd thuis speelt in het geval van een verlenging meer tijd heeft gekregen voor het maken van een uit-doelpunt. Eigenlijk best grappig gevolg van het systeem, helemaal eerlijk is het dus niet.

Je hebt niks aan als een morele winnaar!

27 juli 2017 om 20:59

Het klinkt gek, maar misschien is 0-0 wel beter dan 1-0. Als je 1-0 had gewonnen, gaat Poznan volgende week gelijk drukken en in de aanval. Nu moeten ze net als vandaag een schaakspel gaan spelen, waardoor een aanvallend Poznan hoogstwaarschijnlijk is uitgesloten. Loeren op de counter en hopen dat Makienok dan terug is voor de lange ballen.

27 juli 2017 om 21:12

1-0 is prima. Thuis moet je gewoon winnen.

27 juli 2017 om 21:17

Vergeet niet dat Poznan meer wedstrijden in de benen heeft, waaronder al 2 competitiewedstrijden. Dit is een prima resultaat, volgende week gewoon scoren en dan moet het goedkomen!

27 juli 2017 om 21:25

Je vergeet dat je ze dan gewoon kapot kan counteren met snelle jongens als Kerk. Dit is heel gevaarlijk en gezien de wedstrijd vandaag geen ik ze weinig kans. Maar hoeveel man ontbraken er bij Utrecht? Gasten als Janssen, Van der Maarel, Klaiber, Brama etc. dat kan eigenlijk niet in Europa. Kerk komt ook nog tekort als basisspeler, al is hij wel nuttig als je zoals eerder gezegd op de counter moet spelen.

27 juli 2017 om 21:33

Troupee, Dessers en Brama komen terug van blessures en kunnen nog geen 90 minuten spelen. Leeuwin en vd Meer komen ook terug van blessures en kunnen nog zeker niet vanuit de basis beginnen (misschien net 30 minuten max).

Verder waren Makienok en Ayoub helemaal afwezig.

Ik vind trouwens Janssen echt Heel goed, super blij met deze jongen in de achterhoede. Brama is ook gewoon prima. Haalt veel weg.

27 juli 2017 om 21:45

Hahaha niet te serieus op ingaan. Hij noemt grappig genoeg ook nog eens de enige spelers op die een voldoende haalden, op vd Maarel na dan..

27 juli 2017 om 23:34

Ik loop de boel niet op te naaien, wist het oprecht niet. Was juist jaloers op de meeste namen die ik binnen zag komen bij Utrecht. Vandaar dat ik een beetje verrast was over de namen in het veld.

Niet geheel ontevreden. Weinig kansen voor beide teams ookal komt FC Utrecht misschien goed weg.
Dankzij David Jensen 0-0. Volgende week in Polen hopen op een klein stuntje door een vroege goal.

Utrecht vliegt er zowiezo uit, als het niet tegen deze tegenstander is dan wordt het wel tegen de volgende eruit geknikkert, het Nederlandse voetbal is zo zwaar achteruit gegaan om je voor te schamen.

27 juli 2017 om 20:55

Lech is gewoon een prima tegenstander, zitten ook al in de competitie. Utrecht doet het uit meestal prima, alles is nog mogelijk.

27 juli 2017 om 20:57

Goh wat verwacht je dan dat ze het toernooi winnen?

27 juli 2017 om 21:00

En anders overleven ze de poulefase niet, of de wedstrijd erna. De finale winnen ze sowieso niet.

27 juli 2017 om 21:29

Klopt. Maar poulefase was wel lekker geweest. Nadeel is gewoon dat Utrecht niet geplaatst is waardoor ze dit soort tegenstanders treffen. Al had AZ vorig jaar ook Istanbul BB wat ook niet makkelijk was. Maar goed ik had meer van Utrecht verwacht. Jullie hebben je toch aardig versterkt deze zomer en dan zie ik leden als Klaiber, Van der Maarel, Janssen, Brama en Kerk in de basis staan. Waren er zoveel geblesseerd bij jullie?

27 juli 2017 om 21:40

Dumic, leeuwin, van der Meer en Troupee waren of zijn geblesseerd. Verder nog Ayoub en Makienok. Dan noem je vervolgens Jansen, Klaiber en Brama, welke de beste van Utrecht waren vandaag.. Het lijkt wel of je nog een beetje kwaad bent om de wedstrijd tegen AZ?

27 juli 2017 om 21:57

@azalkmaar2
Blijkbaar volg je Utrecht niet echt. Janssen heeft aangetoond dat hij in de verdediging goed uit de benen kan. Mede dankzij hem beschikte Utrecht vorig jaar over een solide verdediging. Brama werd gehaald omdat Strieder vorig jaar geblesseerd raakte, en was vandaag misschien wel de beste speler op het veld. Van der Maarel doet mee omdat Leeuwin nog terug komt van een blessure (herinner je nog de scooterongeluk?). Makienok en Ayoub raakte voor deze wedstrijd geblesseerd.

Daarnaast doe je met het verlies van Haller, Barazite en Amrabat een jasje uit. Dus snap niet echt waar jouw hoge verwachtingen van Utrecht op zijn gebaseerd.

27 juli 2017 om 23:39

Nee verre van. Als je in de 115de minuut pas je eerste schot op doel weet te produceren dan verdien je het uitgeschakelt te worden. Dat was een wanprestatie van ons. Dat neem ik Utrecht allerminst kwalijk.

Het ding is dat ik Utrecht juist constant hele goede versterkingen zag halen en daarom wat verbaasd was. Niks ten nadele van die jongens maar Klaiber, Janssen en Van der Maarel kunnen normaal gesproken echt niet in Europa. Dat ze toevallig is een goede wedstrijd speelden doet daar niks aan af.

Maar Ayoub scheelt ook al een slok op een borrel inderdaad. Ik hoop dat Utrecht volgende week iets completer is want ook mijn club heeft er meer aan als Utrecht gewoon doorgaat. Daarnaast kijk ik komend seizoen tijdens een Europa League avondje 10x liever Utrecht dan Lech Poznan.

27 juli 2017 om 23:41

@joker030: Utrecht heeft zich goed versterkt, vandaar. Alleen lees ik net dat er een aantal geblesseerd waren. Dat verklaart al een boel voor mij. Janssen vind ik trouwens wel echt overschat. Die loopt constant de boel op te naaien maar dat vind ik geen goede verdediger. Maar daar kunnen we over van mening verschillen. In ieder geval succes volgende week en rol ze op in Polen!

Poznan uit is een hele hele vervelende wedstrijd, je bent niet kansloos. maar hoger dan 10/15 % kans wil ik Utrecht niet geven eerlijk gezegd

27 juli 2017 om 20:59

Klopt word zwaar vooral met het fantieke publiek van ze erachter. Denk wel dat het een hoop afhangt of die deense spits het haalt want met dessers en kerk voorin hou je geen enkele bal vast. Vandaag aan jenssen te danken dat het 0-0 blijft echt een prima keeper! Veder kan utrecht beter de energie in een extra spits steken ipv sneijder want dat hebben we veel harder nodig

Hou op met morele winnaar! Utrecht is helemaal geen morele winnaar. Als je echt een morele winnaar wilt noemen moeten dat de Polen zijn!

27 juli 2017 om 21:31

FC Utrecht heeft op eigen veld de nul gehouden en heeft in Polen genoeg aan een gelijkspel (behalve bij 0-0, waarbij er verlengd wordt), dus FC Utrecht is volgens de Europese wetten de morele winnaar.

28 juli 2017 om 10:02

Zijn dat de wetten?
Voor zover ik weet is 0-0 zeker geen goede uitslag gezien het feit dat je thuis gespeeld hebt. Thuis behoor je dit soort wedstrijden gewoon te winnen. Maar ik kan het mis hebben met je Eruopese wetten natuurlijk.

Utrecht zonder Ayoub is een wereld van verschil en met het verlies van Makienok (waarschijnlijk voor een langere tijd) had ik niet verwacht dat Utrecht zou gaan winnen. Een 0-0 is daarom zeker geen slecht resultaat. De Polen hadden in de laatste minuten zelfs de betere kansen. Gelukkig heeft Jensen aangetoond een betrouwbare keeper te zijn en redt hij het team.

Ik begrijp trouwens niet waarom Ten Hag Van der Streek niet wisselde. Die jongen deed helemaal niks goed en kon amper een normale bal aannemen. Onbegrijpelijk.

27 juli 2017 om 21:10

Ik snap er ook niks van hoor. Dan ga je in 1 keer 2 spelers wisselen, zijn het verdedigers die erin komen, terwijl je Bilal nog op de bank hebt zitten die ongetwijfeld meer ballen beter aan zou nemen dan van der Streek. Heeft nog geen goede wedstrijd gespeeld die jongen. Brama beste man aan Utrecht kant.

27 juli 2017 om 22:07

ik denk dat Ten Hag de wedstrijd fysiek wou controleren. Voorafgaand de wedstrijd gaf hij al aan dat hij een 0-0 ook een goed resultaat vond, En als je zoveel spelers moet missen, vind ik dat geen gekke gedachte.

Het gaat een moeilijke uitwedstrijd worden volgende week. Het zal compleet aan hangen wie van de geblesseerde spelers weer mee kunnen doen. Van der Streek moet voorlopig in bescherming genomen worden. Hij kon vandaag amper een bal aannemen. Dat kan echt niet op dit niveau.

Weet niet waarom Utrecht de morele winnaar is? omdat het 0-0 is gebleven? Op deze manier eind hun Europees verhaal al na twee wedstrijden. De Polen zullen nu zeker meer zelfvertrouwen hebben.

27 juli 2017 om 22:03

Je bedoelt 4 wedstrijden neem ik aan? We hebben de potten tegen Valetta er al op zitten.

Het enige lichtpuntje van vanavond is dat Utrecht de nul heeft gehouden . Maar ik heb weinig hoop dat Utrecht verder zal gaan . Voor PSV idem dito . Feyenoord geef ik zeer weinig kans in de CL . Blijft over Ajax en Vitesse . Ben bang als Ajax zich plaats voor de CL dat er na de winterstop geen Nederlandse ploeg meer europees speelt .

In een tweeluik moet je thuis eigenlijk gewoon winnen. Ja ze hebben wel de nul gehouden wat ook belangrijk is en als ze uit scoren hebben ze voordeel, maar vaak zijn uitwedstrijden tegen Oost-Europese teams pittige wedstrijden met fanatiek thuispubliek.

Ik zie niet echt hoe Utrecht hier de morele winnaar is. Negen thuiswedstrijden op een rij ongeslagen is een statistiek waar je weinig aan hebt.

27 juli 2017 om 21:43

Als twee van je sterkhouders (ayoub en Makienok ) op het laatste moment afhaken, komt dat hard binnen bij een team, en had ik eigenlijk geen winst meer verwacht.

Utrecht is wel zeker de morele winnaar. Als je in de uitwedstrijd een goal maakt, moeten zij er twee maken.

27 juli 2017 om 23:13

Makienok sterkhouder?

27 juli 2017 om 23:27

Jazeker, want nu heb je geen aanspeelpunt.

28 juli 2017 om 08:35

Sorry hoor, maar die Makienok kan er echt niks van.

Toch een mooi resultaat jensen heeft een paar uitstekende reddingen verricht Alles is nog mogelijk Maar zal wel zwaar worden Hun zijn al aan de competitie begonnen en hun aanhang is super fanatiek Maar al bij al prima resultaat van utrecht

Gaat goed komen hopelijk.
De nul houden tegen een stugge ploeg als Poznan is gewoon van enorm belang, dat je zelf niet hebt kunnen scoren is natuurlijk moeilijk, want het word daar wel gewoon een heksenketel, maar op puur voetballend gebied is Utrecht gewoon beter, je zal wat geluk nodig hebben en zij wat pech, maar kansloos ben je zeker niet. Zij moeten komen thuis, als Utrecht ook maar 1 goal maakt zal Poznan het moeilijk genoeg krijgen. Net zoals vandaag rustig blijven en niet te veel willen, achterin de boel dicht houden.

Nou ik denk dat Dat het dan was wat betreft het Europese avontuur. . De return lijkt me een formaliteit. .

27 juli 2017 om 23:07

Precies, tis over en uit voor die polen. Die kunnen zich gaan richten op de poolse competitie.

Morele winnaar? Totaal niet. Fcu kwam geen moment in hun spel en hadden slechts bij vlagen een soort van momentum waarbij ze een half kansje creeërden. De Polen daarentegen speelde georganiseerd en zeker niet hoogstaand, maar hebben zeker meer kansen gehad. Schandalig dat vz de 1 op 1 die Jensen net wist te keren niet noemt trouwens. Hopen dat fcu volgende week beter voor de dag komt met Ayouh er hopelijk weer bij, vandaag was er 0,0 verbinding tussen verdediging en de rest van het veld en stond Brama vaak in zijn eentje in een woestijn.

Ik vraag me ook af waarom Utrecht de morele winnaar is ?? Utrecht heeft thuis met veel moeite gelijk gespeeld tegen een gelijkwaardige tegenstander . Sorry als Utrecht de laatste 30 minuten met 9 man gespeeld had , dan ben je de morele winnaar .

Ik kijk in mijn glazen bol en zie Utrecht in de eindfase de 1-1 maken in Lech en gaat gewoon door

Niks "morele winnaar" Lech kwam een gelijkspel ophalen, en dat is gelukt. Die scheidsrechter was ook echt alles van beide teams continue aan het affluiten. Wordt moeilijk volgende week, maar niet onmogelijk. Ik verwacht een zelfde soort schaakspel.

Hoezo morele winnaar? in n Europees duel moet je ervoor zorgen dat je uit niet verlieat om het thuis af te maken dan wel te winnen. Met deze stand is Lech Poznan de morele winnaar, en niet Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lech Poznan

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
João AmaralAanvaller258
T. ZhamaletdinovAanvaller71
K. BąkowskiDoelman00
J. BurićDoelman270
M. PutnockýDoelman110
K. SzymanskiDoelman00
VernonVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Lech Poznan.

55 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Manchester City houdt rekening met een vertrek van Leroy Sané naar Bayern München en ziet Joao Félix als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren