Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Totale implosie’ bij Ajax: Valentijn Driessen zag ruzie tussen Steijn en speler

Laatste update:

Ajax is een paar maten te groot voor Maurice Steijn, zo concludeert Valentijn Driessen na het ontslag van de 48-jarige oefenmeester. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf kon Steijn zich niet langer verschuilen achter de puinhoop die de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat er bij Ajax van heeft gemaakt.

Driessen vindt het te makkelijk om alleen het spelersmateriaal de schuld te geven voor de crisis waar Ajax momenteel in verkeert. “Steijn heeft niet geleverd bij een kans die hij als doorsnee profspeler en doorsnee trainer van kleine clubs nooit gedacht had te krijgen”, schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. “Het harde oordeel is dat Steijn als trainer te klein is voor een grote club als Ajax.”

De columnist is van mening dat er na het debacle tegen FC Utrecht (4-3 verlies) geen enkel argument meer te noemen was waarom de clubleiding bij Ajax nog met Steijn moest doorgaan. “Onder zijn leiding is Ajax altijd al los zand geweest, viel er geen lijn of vooruitgang in het spel te ontdekken en werd het vertrouwen en de vorm van alle spelers met de week minder. Dusdanig dat het bij tijd en wijle zelfs leek op sabotage wat bijvoorbeeld Berghuis, Taylor, Sutalo, Sosa en Tahirovic lieten zien in Utrecht.”

Driessen zag ‘de totale implosie bij Ajax’ zondagmiddag in Stadion Galgenwaard aan de oppervlakte komen. Scheidsrechter Dennis Higler moest het duel met FC Utrecht twee keer tijdelijk stilleggen. Steijn kon zijn spelers vervolgens niet meer bereiken óf ze lieten hem links liggen, schrijft Driessen.

“Het was een ongeorganiseerde puinhoop op het veld van trainers en spelers, die in groepjes stonden te discussiëren terwijl Steijn in teamverband aanwijzingen wilde geven. Er ontstond zelfs ruzie tussen Steijn en zijn assistenten en invaller-keeper Ramaj, terwijl Berghuis doodgemoedereerd met hand voor zijn mond het laatste wereldnieuws doornam met de gewisselde FC Utrecht-aanvaller en zijn voormalig Ajax-maatje Labyad.”

Reactie Steijn op ontslag
In Amsterdam beschikte Steijn nog over een contract dat doorliep tot medio 2026, maar dat werd maandagavond vroegtijdig ontbonden. Steijn liet in een persbericht weten te balen van het besluit, al begreep hij dat er consequenties worden verbonden aan de tegenvallende resultaten. “Vanochtend heb ik samen met de directie overleg gehad en we zijn aan het einde van de middag weer bij elkaar gekomen. Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer.”

Hedwiges Maduro, die als assistent-trainer van Steijn fungeerde, neemt voorlopig de honneurs waar. Het eerstvolgende duel voor Maduro wordt de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Brighton & Hove Albion. Vervolgens staat komende zondag de topper tegen PSV op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is verre van vreemd dat Steijn blijkbaar geen enkele klik had of respect afdwong bij zijn spelers. Vanaf het eerste moment is hij bezig geweest met overleven door diezelfde spelers onder de bus te gooien. Nog nooit met ze getraind, nog geen wedstrijd met ze gespeeld, maar ze voldeden allemaal niet, Steijn wilde ze niet en de grote, kwade boeman Mislintat wees alle spelers die Maurice wel wilde hebben af. Dan is het niet zo gek dat dit op een gegeven moment in je gezicht opblaast.

24 oktober 2023 om 09:39

Volgende fabeltje.... 'nog nooit met ze getraind, geen wedstrijd gespeeld' Je beargumenteert je stelling met onwaarheden. Ramaj, Sutalo, Avila, Gaaei, Forbs, Medic, van der Boomen, Tahirovic zaten er al... en dan krijg je op de laatste transferdagen voor de lol nog een Georgiã«r, een jonge Noor en Akpom bij, terwijl er gevraagd wordt om een rechtsbuiten. Sosa was Steijn wel blij mee.

Letterlijk zei Steijn; 'de rest moet het nog maar laten zien' , behalve Sutalo, (die heeft zich als international van Kroatie bewezen)! Wat is daar mis mee? Het zijn jongens die spelen voor jong Bosnie jong denemarken jong noorwegen en (georgie). Die hebben nog heel veel te bewijzen. Helemaal n.a.v. de laatste resultaten voordat Steijn dit zei.

Steijn zei dit na Fortuna - Ajax 0-0 en Ajax - Ludogorets 0-1. Dan is deze uitspraak toch niet heel gek en dat snap ik dat je gaat zweten als trainer... want er was toen al weinig eer aan te behalen. Kudus en Gorter hebben ajacieden en Steijn in de uitwedstrijd behoed voor Conforence League. Zo slecht is de selectie! Als Akpom je nummer 10 is dan weet je genoeg!

Gisteren zie ik ook mensen roepen, 14 internationals... Ja waarvan? De selectie van Malta zou ook niet bovenaan staan in de eredivisie.

Overigens vind ik het prima dat Steijn weg is, begrijp me daarin niet verkeerd. Maar de hele situatie is gewoon triest! Ook voor Steijn....

Maar iedereen is nu weer even rustig! van 't Schip, mislukt bij Twente en Zwolle heeft Ajax-dna dus die gaat ons redden. Het beste wat van Gaal kan doen vandaag in mijn ogen is Advocaat bellen, want anders zie ik het echt heel somber in tot de winterstop.

24 oktober 2023 om 09:49

Shenkie,

Je hebt spelers als Rensch, Berghuis, Brobbey, Bergwijn en Taylor die vorig jaar in het team zaten dat derde werd.

Daar krijg je echt kwaliteiten extra met spelers als Hato, Sutalo, Vos en Forbs.
Dat zijn al 9 van de 11 spelers die een 5e plaats minimaal moeten kunnen halen.
Enige probleem is dat je ziet dat Rensch niet opgesteld word, Sutalo absoluut het niveau niet haalt dat hij keer op keer wel doet in zijn interlands en Berghuis, Brobbey en Bergwijn niet gemotiveerd zijn.

Dan moet er een trainer komen die deze mannen wel kan motiveren, want het materiaal dat je hebt, (en ja, ook met spelers als Akpom, Mikautadze etc.) moet goed genoeg zijn voor minimaal een derde plaats.

Steijn krijgt er gewoon geen motivatie in, geen systeem in en geen voetbal in.

24 oktober 2023 om 09:55

Steijn was vanaf moment 1 bezig met zichzelf indekken. Hij kreeg St Juste niet en ook niet een onhaalbare de Vrij of onbetaalbare Pavlidis, en daarom ging hij uit rancune maar de spelers van Mislintat publiekelijk afvallen en stompzinnige spelletjes spelen zoals ASE opstellen en er 10 minuten later weer afhalen.

Het ergste vind ik nog dat mensen die ik redelijk hoog had zitten zoals VDV gewoon pure buikspreekpoppen van Steijn blijken te zijn. Iedereen wauwelt elkaar maar na over de matige selectie, maar je staat gewoon 17e in de Mickey Mouse competitie. Het is zo makkelijk om alles op Mislintat en de spelers af te schuiven, maar met deze selectie moet je gewoon in de top 5 meedraaien. Je ziet gewoon dat de tactiek totaal faalde (zie VI Pro analyse), plus de spelers hadden 0 zelfvertrouwen (ben het helemaal eens met die dame van Almere), plus de spelers hadden 0 zin om iets te geven voor deze rat die ze zonder scrupules voor de bus gooide.

Echt, de grootste fout van Mislintat was het aanstellen van deze pannenkoek.

24 oktober 2023 om 09:56

Jeroentje

Als je 8 van de 11 basisspelers al hebt waar geef je dan 115 miljoen euro aan uit?

Nummer 9 die je noemt is Forbs... die is vergelijkbaar met Daramy! Dan had je die net zo goed kunnen houden. Dat mensen blij worden van Forbs is beangstigend, want die is technisch zo slecht!

Ik ben bang dat je hele groepsdynamiek is verstoord en dat er geen redden meer aan was. Na aankoop 4 of 5 moeten Brobbey enz. wel gedacht hebben, wie krijgen we nou weer over de vloer. Dat zouden we allemaal hebben toch?

24 oktober 2023 om 11:29

Welke idioot gebruikt dan ook Akpom als 10? Of als rechtsbuiten? Hij is een pure spits.

24 oktober 2023 om 13:42

Spijker op de kop @sluitpost, ondanks dat velen dit proberen te ontkennen, het is exact zo gegaan. Ik heb hier eigenlijk helemaal niets meer aan toe te voegen , duidelijkere korte analyse krijg je niet. Laten we allemaal heel blij zijn dat Steijn nu eindelijk weg is en hopelijk heel ver wegblijft van de Johan Cruijff Arena.


Volledig terrecht dat hij is ontslagen. Dat Ajax momenteel geen team heeft om kampioen te worden kunnen we allemaal zien, maar 17e is wel echt te bizar voor woorden.

Je kan mij niet vertellen dat Almere, Excelsior, en PEC een betere selectie hebben. Dan is er maar 1 schuldige aan te wijzen voor de maniet van spelen, en dat is Steijn!

Snap daarom ook nog steeds niet waarom een hoop analisten hem blijven verdedigen. Het staat tactisch zo slecht. Spelers hebben geen idee wat ze moeten doen binnen de lijnen.

Ja Ja Ja nu weten het allemaal wel. Steijn is weg. Nu doorpakken naar betere toekomst! Hup Ajax

In principe verwoord Valentijn het goed. Spelersmateriaal is niet best maar een goede coach zou er wel beduidend meer uithalen. Steijn is gewoon ongeschikt voor een topclub zoals eigenlijk iedereen al hard voorspeld. Slecht materiaal en een slechte coach en dan behaal je een 17de plek.

Zaak voor Ajax is om nu een goede coach te kiezen en een goede Td. Vh Schip is ook uiterst ongeschikt.

24 oktober 2023 om 09:48

Als ze de wedstrijd tegen RKC uit het vuur slepen en van Volendam winnen staan ze 7de. In de wetenschap dat je al tegen Feyenoord, AZ en Twente gespeeld hebt is dat volgens mij een vrij reële plek van waar ze horen te staan. Vooral als je beseft dat ze niet echt een voorbereiding hebben gehad, kwaliteit en leiderschap in het team missen.

24 oktober 2023 om 09:56

Mwah dat weet ik niet. Ze hebben wel degelijk last gehad van een moeilijke programma maar ze wonnen ook niet van Excelsior, Fortuna en Utrecht. Alleen verliezen van Utrecht en 4 goals incasseren is al reden genoeg om ontslagen te worden. Utrecht is namelijk ongekend dramatisch dit seizoen. Dat het los zand is komt deels door Steijn, tevens had hij de tactiek aan moeten passen waardoor ze defensief beter zouden staan.
Daarnaast zag je dat de band tussen spelers en Steijn niet bepaald best was. Dat komt niet op de minste plaats op de conto van Steijn met zijn publieke uitlatingen.

24 oktober 2023 om 10:52

Ik zeg niet dat Steijn het goed gedaan heeft, maar wel dat er veel verzachtende omstandigheden zijn.

Ajax was vorig seizoen ook een tegenvallend elftal. In de zomer hebben ze met Kudus, Timber, Alvarez en Tadic de 4 betere en belangrijkste spelers weggedaan. Tegen Fortuna (waar Feyenoord ook gelijk tegen gespeeld heeft) speelde je dus met de B garnituur van vorig seizoen met enkele aankopen. Wat mag je van dit Ajax verwachten ?
Tegen Utrecht kun je met deze selectie verliezen. Ajax heeft wel eens vaker daar verloren. Utrecht staat ook veel te laag voor de spelers die ze hebben. Daarbij heeft Utrecht de afgelopen weken wel echt de tijd gehad om goed te trainen en toe te leven naar deze wedstrijd. Dit terwijl bij Ajax de meeste spelers weg waren.

24 oktober 2023 om 11:06

met een beetje pech gaan ze er komend weekend met 10-0 af tegen Psv
geloof mij maar .. in Eindhoven hebben ze de messen geslepen

en wbt Steijn ... de geschiedenis herhaalt zich wat er in Breda al afgespeeld heeft.
zeg niet dat de supporters van NAC de rest van Nederland niet gewaarschuwd hebben 😉

24 oktober 2023 om 11:30

Nogal optimistisch om te denken dat Steijn het niet voor elkaar zou krijgen om te verliezen van Volendam en alsnog die 3-2 uit handen te geven tegen RKC.

Wat nu kan gebeuren is dat de spelers waar Steijn in de media van vond dat ze er niet veel van kunnen nu ineens wel 100% gaan ballen. Het ontslag van hem kan alleen maar positieve invloed hebben. Je spelers afvallen in de media is gewoon niet slim.

Slang Berghuis staat weer voorop om zijn onvrede kenbaar te maken, lijkt me toch lastig als je zo als persoon bent. Neemt niet weg dat het voetbal bij Ajax nergens op leek en waarschijnlijk komende tijd nog nergens op gaat lijken. De spelers lopen als kippen zonder kop over het veld. Je zou verwachten met zoveel ajax DNA dat je toch wel het ajax spel kan spelen.

Dit hele fiasco bij Ajax doet me denken dat er meer achter het verhaal van V Hooijdonk zit. Maar V Hooijdonk = eikel en Steijn = aardige, aandoenlijke man dus er is niets van waar.

Het blijkt wel dat Steijn een groot netwerk heeft met mensen die hem allemaal wel heel erg aardig vinden. Daar zouden ook best wel wat zaakwaarnemers tussen kunnen zitten of zeg ik iets geks?

24 oktober 2023 om 10:34

dat hele "duistere dealtjes" verhaal zal best wel een kern van waarheid in zitten. aangezien het overal wel gebruikelijk is namelijk. dat een trainer relaties heeft met zaakwaarnemers etc.
ik denk dat mensen er vooral over vielen dat pierre het zei zonder enig bewijs... dan komt het al vrij snel lomp over. Vooral als je dan de voorgeschiedenis erbij pakt tussen pierre en steijn.

notabene de trainer van bodo glimt die in beeld was bij ajax, bleef liever in noorwegen omdat ze daar een constructie hebben dat hij meedeelt in de winst op verkoop van spelers. Dat is dan weer "next-level" als je het mij vraagt.

Als ik steeds over Steijn leest, dan komt er stuk van onmacht naar boven. Stuk mislukking, eentje die gewoon totaal ongeschikt is. Kijk alleen naar zijn CV, zijn allemaal clubs met enorm weinig druk. Ja Ten Hag was gewoon 13 in dozijn. Meeste zullen falen. Slot en Bosz zijn wel de Nederlands beste coaches samen met Koeman, Ten Hag en Van Bronckhorst. Hopelijk komt Van Persie erbij en wordt er een nieuwe topcoach geboren bij Ajax die wel 2/3 jaar blijft en dingen gaat opbouwen.

Dan is het vanaf nu toch aan de spelers? Laat het maar zien dan. Ben er alleen bang voor dat het niet heel veel beter gaat worden.

Ik snap niet waarom Steijn niet na Az ontslagen is ,dan had Maduro tijdens de interland break rustig opbouwen.nu komen binnen een week 2 belangrijke wedstrijden aan.
Ajax heeft niets geleerd toen met Schreuder

Wel een beetje competitie vervalsing dit.
Er hebben een aantal teams, waaronder Twente, AZ en Feyenoord, tegen een pruts Ajax mogen spelen.
Zul je net zien dat wij zondag tegen een Ajax moeten met een betere trainert en een groep spelers die voor hem wel hun best willen doen. 😉

24 oktober 2023 om 14:28

Dat zou voor ons in Rotterdam niet verkeerd zijn als Ajax opeens wel kan voetballen en winnen. Ook leuk voor de competitie.

24 oktober 2023 om 14:47

Hahaha, nee hoor, liever niet. Dat maakt de competitie voor mij helemaal niet leuker.
Ik heb het wat dat betreft liver wat saaier en dat PSV met een marge naar Rotterdam kan. We hebben het immers altijd zeer moeilijk tegen jullie.

Al hadden we vorig seizoen thuis van jullie gewonnen en volgens mij bij jullie dankzij een stomme overtreding van Obispo gelijk gespeeld.

24 oktober 2023 om 18:19

Zoals wij vorig een beetje genaaid werden door doelpunten uit een overtreding en een corner die geen corner was miet ik zeggen dat jullie niet onverdoend gewonnen zouden hebben.

Ik denk dat Steijn van deze ervaring wel iets op gaat steken.
Die moet gewoon een mooie club in de middenmoot gaan trainen en rustig doorgroeien.
Dit was gewoon te vroeg voor hem en volgens mij is het echt geen slechte trainer.
Over een paar jaar maakt ie gewoon Feyenoord of PSV kampioen

Als trainer ken je de wetten van het topvoetbal. Dus dat hij ermee is gestopt is een logisch gevolg van. Om Steijn nou af te schilderen als iemand die er niets van kan vind ik te kort door de bocht. Ik denk wel dat de club Ajax en alles wat daarbij komt kijken te hoog voor hem gegrepen was. MAARJA zeg maar eens nee wanneer Ajax uit de loterij met een zak geld langskomen. Wat kan je gebeuren!? Nou wat er nu is gebeurt. Is dat erg. Nou denk het niet. In ieder geval een behoorlijke zak geld mee lekker rustig aan doen.Volgend seizoen komt er wel weet een club voorbij. Het waren 4 korte maanden. Dag Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren