Advocaat blijft toch aan: ‘Ze vinden me de beste man’

Donderdag, 4 juni 2015 om

Bij binnenkomst zei Dick Advocaat dat hij voor de korte termijn trainer van Sunderland zou zijn en aan het eind van het seizoen zou vertrekken. In de weken die volgden, waarin the Black Cats uit alle macht probeerden lijfsbehoud af te dwingen, bleef Advocaat dat herhalen. Het leek ook echt van een scheiding te komen, maar de Kleine Generaal blijft tóch de hoofdtrainer van de Engelsen.

/

Clubeigenaar Ellis Short was heel blij dat het Advocaat lukte Sunderland erin te houden. Hij wilde echter geen groot budget vrijmaken voor zijn Nederlandse coach en daarom zouden de twee uiteengaan. Toch bleef de Amerikaan het proberen. “Na de nodige gesprekken hebben ze me ervan overtuigd dat ik voor hen de beste man ben voor deze baan”, zegt Advocaat trots op de clubwebsite. “Dat ik de laatste maanden deel uitmaakte van Sunderland gaf me een fantastisch gevoel, een heel speciale ervaring.”

“Na de gesprekken met de club en natuurlijk met mijn familie zijn we overeengekomen dat dit de best denkbare beslissing is”, voegt de Nederlandse coach eraan toe. Voorzitter Short zegt via de officiële kanalen dat de verdiensten van de 67-jarige Advocaat voor de voetballerij top class zijn en dat hij veel impact had op Sunderland, na zijn binnenkomst. “En dat in slechts twee maanden tijd”, aldus een geïmponeerde Short. “De Sunderland-fans sloten hem snel in hun hart, net als iedereen bij de club. We zijn dus dolblij dat hij hier langere tijd blijft.”


Poll

Denk jij dat Dick Advocaat volgend seizoen goed zal presteren met Sunderland?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door forzaoranje)

Die hebben er even een paar centen bijgedaan!

4 juni 2015 om 15:01

Nee, Advocaat wilde gewoon niet dat de telefoonrekening op bleef lopen

4 juni 2015 om 15:01

Ja tuurlijk, geld is alles voor Dick. Zijn gezin had hem zo hard nodig, hij zou alleen nog bondscoach worden en solliciteerde al naar België. Dit was het écht als clubcoach.... Onbegrijpelijk dat hij dit alles zondag zegt en donderdag omdat ze wat nullen meer bieden hij weer ja zegt. Zijn woorden zijn niks waard blijkt

4 juni 2015 om 15:03

Dat dagobert dick niet per definitie een man van zijn woord is was toch al duidelijk dacht ik? Vraag maar aan de belgen.

4 juni 2015 om 15:08

Hij had rond de laatste wedstrijd al aangegeven dat hij het nog niet wist en dat het ook af zou hangen van de mogelijkheden met betrekking tot versterkingen voor komend seizoen en dergelijke.

Het is wat simpel om te roepen dat het alleen maar komt doordat hij wat meer centjes krijgt. Je weet het simpelweg niet.

Voor hetzelfde geld heeft zijn vrouw/familie wel aangegeven dat hij het toch maar moet doen.

Hoe dan ook is het toch mooi om komend seizoen 3 Nederlandse coaches in de PL te hebben.

4 juni 2015 om 17:13

Volgens Belgische media is door bondsmensen aan Advocaat verteld dat hij geen bondscoach zou worden, dus kiest hij maar voor Sunderland.

4 juni 2015 om 15:02

Dat sowieso maar bij Studio Sport zeggen dat hij er klAAR mee was en zijn familie moest die ook in NL blijven of Bc worden

4 juni 2015 om 15:04

Advocaat heeft al meer verdiend dan hij de rest van zijn leven kan opmaken goor. Je zag door de emotie na het lijfsbehoud dat hij het wel echt voor het spelletje doet hoor.

4 juni 2015 om 15:13

Dat is het mooie aan Dick. Zet hem in de 4e divisie van Azerbeidzjan neer en hij zal nog steeds tranen in zijn ogen hebben als hij iets wint. Dick is gek van voetbal, niet van een club, land of competitie.

Dus of hij nou 10 miljoen per jaar vangt op de steppe van Afrika, of de toendra van Siberië, het maakt Dick geen snars uit, als hij ergens 11 miljoen kan krijgen stapt hij over en geniet hij net zoveel van het spelletje.

4 juni 2015 om 15:39

Jaloers?

4 juni 2015 om 15:52

Nee ik heb het in het andere topic ook al gezegd, maar Wilmots heeft een contract tot en met 2018. Om zijn contract af te kopen moet er 2 miljoen worden betaald.

Advocaat gaat dus pas op zijn vroegst weer in 2018 aan de slag bij Belgie. Tot die tijd kan hij het mooi opvullen elders.

Mooi voor hem, met een paar gerichte aankopen, kan er wel een leuk team onstaan. Succes gun het hem wel lijpe trainer.

4 juni 2015 om 15:05

Ja ik vind het ook wel een 'lijpe trainer'. Vooral als hij parra is!

Ot:
Toch vreemd van Dick. Zondag was zijn gezin nog alles, en nu opeens blijft hij in Engeland. Mooie kerel, maar wel eentje met $$$-ogen.

4 juni 2015 om 15:20

Ja het mooiste is hij doet er volgens mij niks mee.

4 juni 2015 om 15:28

Erin zwemmen als een vis, erin graven als een mol, en het geld in de lucht gooien en op zijn hoofd laten kletteren. Zou ik eerlijk gezegd ook graag willen met mijn modaal inkomen.

4 juni 2015 om 16:18

Moet je je laten uitbetalen in centen..

Advocaat is wel van het aankopen, pomp maar wat geld in de Eredivisie. Kunnen er hier weer nieuwe sterren op staan..

Dit meen je toch niet. Wat een goed nieuws zeg en totaal onverwacht nadat Dick al aangegeven had dat ie het niet ging doen. Dit wordt echt leuk met 3 Nederlandse coaches in Engeland. Dick gaat boven de rest eindigen!!!!!!

4 juni 2015 om 15:11

Ben jij een echte Servier of gewoon een Ivanovic fan, anders ben jij echt niet 100 dat je zo fan bent van die neppe aasgier.

4 juni 2015 om 15:18

Ik ben deels Servische en Ivanovic fan ja. Ik veracht het hoe Dick Serbia heeft verlaten en als een lafbek weg is gegaan, nu staan wij er drama voor in de poule. Maar ik support ook Sunderland en als deels Nederlander vind ik het toch mooi dat hij het heet geflikt bij Sun om hun erin te houden.

4 juni 2015 om 15:25

@ivanovicfc, best raar ook aangezien Servië echt een leuke selectie heeft met spelers zoals Matic en Gudelj.

4 juni 2015 om 16:44

Oke gelukkig brate haha

4 juni 2015 om 16:46

Bootsjungen die man was niet goed joh, gaat ie super verdedigend spelen tegen Armenie en elke wedstrijd stelt ie een B-speler uit de 2e bundesliga die telkens weer de fout in ging terwijl hij zoveel meer keus en kwaliteit beschikbaar had..

4 juni 2015 om 16:59

Heb je het over Mitrovic, die verdediger van Freiburg die door de albanen is geraakt?

4 juni 2015 om 17:58

Zijn grootste fout was om 'kenner' Petrovic als assistent te nemen. Hij luisterde vast veel naar Zeljko die zelf niks maar dan ook echt helemaal niks weet van Servische spelers en goed selectiebeleid. Ik denk dat Dick het zonder hem met een vertaler uit Nis ofzo zelfs beter had gedaan

Mooi. Hopelijk geeft hij de Nederlandse clubs een financiële boost.

Wat een prachtige vent is het toch. Vorige week bij Studio Voetbal nog dat het écht voorbij zou zijn v.w.b. clubtrainer, maar je proefde toen al dat dat maar de vraag was... Leuk voor Sunderland dat 'ie nog door gaat, hopelijk houdt hij de club er opnieuw in!

Wat een vent. Hij verkondigde zondag nog bij Studio Voetbal te stoppen als clubcoach. Iets als het Belgische elftal leek hem wel een leuke job. Dit is nu dus geloof ik de 3e keer dat hij terug komt op dat besluit haha! Wel mooi voor Sunderland en Advocaat dat ze nog een jaar doorgaan. Hij heeft passie voor het vak en past uitstekend bij deze mooie club. Ben benieuwd wat hij voor team kan smeden!

Slecht idee naar mijn mening.

Hij ging daar weg als de eeuwige held...

Nu kan het alleen maar minder gaan, alhoewel ik dat niet hoop aangezien ik hem het wel gun.

Toch een klein potje heeft meneer de eigenaar opengetrokken denk ik. Wel mooi dat Advocaat wéér terug komt op het stoppen als clubcoach. Wens hem het beste, en hoop dat ze er volgend jaar inblijven.

Mooi dat hij aanblijft. Ik ben benieuwd hoe hij volgend seizoen zal presteren. Jammer dat de clubeigenaar de budgettaire mogelijkheden niet wilt verruimen zodat Advocaat meer mogelijkheden heeft om de selectie te versterken.

Weet iemand voor welke plaats Sunderland ieder jaar strijdt? Ik dacht altijd dat het een stabiele middenmoter was. Was dit seizoen dan zo dramatisch?

Wel grappig trouwens dat de twee grote rivalen (sunderland en Newcastle) dit seizoen zo slecht hebben gepresteerd.

Mooi verhaal dit, hoe het gelopen is. Dat ze zo'n vertrouwen in hem hebben. Dat de club maar bleef aandringen heeft hem denk ik wel over de streep getrokken en niet het geld zoals velen beweren (kan natuurlijk toch zo zijn, maar het lijkt me sterk). Het is opzich ook een mooie club met inderdaad de mooie uitdaging om er een waardig team van te bouwen. Ik hoop dat hij het goed doet, behalve dan die 2/3 wedstrijden tegen Arsenal haha!

Dan zou Pröpper dus wel die kant opgaan...hij zei ALS hij nog trainer was, hen graag zou willen halen

4 juni 2015 om 16:08

Hij zei ook dat hij geen clubtrainer meer werd. Dickie zegt wel meer dingen.

Gelukkig is de mening van Dickie niet met centjes te veranderen
Wat dat aan gaat had Dick een hele slechte geweest voor de Fifa.

Je bent me voor,want Advocaat is zeer gechameerd van Propper.
Dus als PSV nog belangstelling voor Davy hebt.
Mogen ze nu wel toeslaan,maar ik gaf al meerdere keren aan dat Propper naar Engeland zal verkassen.
Voor Davy is het vooruitgang finacieel en voor Vitesse.
Want in algemeen leggen de Buitenlandse clubs meer op tafel.

Haha zit afgelopen zondag nog mooi te vertellen dat hij nu echt stopt als clubcoach om nu op de donderdag toch nog een jaartje doortegaan als trainer van Sunderland. Wel mooi voor hem natuurlijk. En 3 Nederlandse trainers in de PL is natuurlijk geweldig

Een beetje tekenend aan de Advocaat van de laatste jaren, die weet gewoon zelf niet wat hij wilt en komt constant terug op zijn eigen beslissingen en uitspraken.

De eigenaar is bereid daar middelen voor vrij te maken.
En het is ook wel weer leuk om zo’n elftal te bouwen.
Ach dan is Advocaat toch bezweken door Clubeigenaar Ellis Short.
Dat hij dan toch voor de club kiest uit eindelijk, dan voor zijn gezin daar
wilde hij meer tijd voor vrij maken. Dat waren zijn eigen woorden vorige week maandag.

Haha wat een kerel, afgelopen zondag bij Studio Voetbal nog glashelder ontkennen dat hij nog een keer bij een club aan de slag zou gaan en dan tekent hij vandaag bij Sunderland.

Nou Advocaat blijft bij Sunderland. Kan hij Propper mooi herenigen met van Aanholt.
Met twee goeie Nl'se spelers en een Nl'se coach bij Sunderland blijft Propper gewoon in beeld bij NL 11-tal.
10 miljoen, strik eromheen (sunderland heeft geld zat) en Propper uiteraard het allerbeste toewensend.
Mooie club en trainer voor hem om iedere wedstrijd in de basis te spelen.

Kan de carousel voor Vitesse ook op gang komen.
Nu PSV Wijnaldum nog niet kwijt is hoeven we daar in dit geval ook niet op te wachten.

Ben benieuwd. Hij heeft enorm veel geluk gehad afgelopen seizoen en daardoor is hij niet gedegradeerd. Hoop dat hij de ploeg nu wel naar z'n hand kan zetten en op een goede plek kan eindigen. Mooi al die Nederlandse trainers.

Als ze hem zo graag willen, kan hij makkelijk eisen dat hij genoeg geld krijgt voor versterkingen. Want de huidige selectie is met moeite PL waardi.

Zeker wat extra scorend vermogen zullen ze goed kunnen gebruiken.

Haha Verrassend, dat hadden wij niet zien aankomen.
Die man blijft ons maar verbazen.

Mooi voor Dickie, slecht voor de eredivisie. Hij gaat ongetwijfeld spelers halen uit NL competitie

Maak je geen illusies Dicky, in december zetten ze je net zo hard weer bij het grofvuil, en ben je een waardeloze trainert.

als belgië je niet wilt dan maar voor de makkelijke optie kiezen..vraag me af hoe de selectie hier op reageert..

Ik denk dat Dickie het echt wel leuk vindt. Waardering van de club en fans. Als het om het grote geld ging, zat ie wel weer in Rusland of 1of ander oliestaatje.

Triest al dat gelieg. Dan maar snel degraderen.

Dick werkt a jaren in dezelfde broek. Na die laatste tv uitzending kwam hij erachter dat er een gat in zijn broek zat en nu zijn al zijn zuur verdiende centjes verloren gegaan waardoor hij toch nog een jaartje langer door moet werken. Met alleen AOW is het toch wat beknibbelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sunderland

Actuele wedstrijden

88 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren