Blatter herhaalt: ‘Ronaldo is een commandant en ik heb mijn favoriet’

Vrijdag, 22 november 2013 om 22:51Gijs Freriks

Joseph Blatter kwam onder vuur te liggen nadat hij Cristiano Ronaldo vorige maand als een ‘commandant’ persifleerde en vertelde dat de steraanvaller meer geld aan de kapper uitgeeft dan Lionel Messi. De voorzitter van de FIFA bood zijn excuses aan voor die uitspraken, maar schuift niet onder stoelen of banken dat hij meer gecharmeerd is van de Argentijn van Barcelona dan van de Portugees van Real Madrid.

/

“Ronaldo is in mijn ogen een geweldige speler en een duidelijke commandant op het veld. Maar natuurlijk, iedereen heeft in ons hart een favoriet”, zegt Blatter, die daarmee zal doelen op Messi. La Pulga is weer een serieuze kandidaat om er met de Ballon d’Or vandoor te gaan, maar Ronaldo lijkt na zijn geweldige optredens in de WK-kwalificatiereeks tegen Zweden de favoriet. Hij scoorde in twee wedstrijden vier keer en hielp zijn land daardoor aan een plaatsbewijs voor het WK in Brazilië.

Aanvankelijk konden journalisten, aanvoerders van nationale ploegen en bondscoaches tot 15 november hun stemmen voor de Ballon d’Or uitbrengen, maar na de prestaties van Ronaldo besloot de FIFA de stembussen tot 29 november te openen. Dat deed de wereldvoetbalbond naar eigen zeggen naar aanleiding van het relatief lage aantal uitgebrachte stemmen. Op 13 januari wordt op een gala in Zürich de winnaar van de Ballon d’Or bekendgemaakt.


Poll

Wie moet volgens jou de Ballon d'Or winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

169 reacties (laatste reactie door gabrielrowano)

belachelijk dat hij hier opnieuw een uitspraak over doet, hij werkt zichzelf nog meer in de nesten.
Hieronder komt wss toch weer de discussie te staan tussen Ronaldo en Messi fans.
Alstublieft niet, elke keer dezelfde argumenten en toch geen winnaar.

22 november 2013 om 23:04

Laten wou niet doen alsof Blatter de enige is, dat hele Fifa zooi heeft Messi als voorkeur.

Ik zat ook bijvoorbeeld VI te kijken, die journalist aan tafel (weet zijn naam niet) zat weer eens Ronaldo af te bekken en hem een kwal te noemen hoe hij zijn doelpunt vierde. Maar als Ibra het deed, was hij er nooit over begonnen. Ibra noemt zichzelf een God. En toch horen we niemand daar over? Mensen hebben een beeld van Ronaldo gezien die ze niet willen vergeten, terwijl hij juist niet zo is! Het is zeer kinderachtig omdat ik merk dat het vooral in Nederland zo is. Maar wat nou als Ronaldo een Nederlander was? Dan was het voor iedereen de beste voetballer ooit..

22 november 2013 om 23:19

Mensen hebben messi als favoriet omdat die man voetbal laat zien wat nog nooit eerder is laten zien. Hij heeft terecht 4x de ballon dor gewonnen en zo niet dan zou Ronaldo dit jaar niet eens kans morgen maken he met zn 0 prijzen. Ronaldo kan dit jaar alleen winnen dankzij messi zijn blessures. Messi fit is natuurlijk 5 ballon dor.

Als je niet kan zien dat een fitte messi een stap hoger is dan Ronaldo dan Ben je een Ronaldo fan of madrid fan of een messi hater.

22 november 2013 om 23:19

Nico Dijkshoorn En ja, ik vind dat een raar mannetje met zijn achterlijke praatjes *bah*.

22 november 2013 om 23:28

Dus Ronaldo mag niet winnen omdat hij niets gewonnen heeft? Waarom won Messi dan wel vorig jaar?

Ook toen Messi fit was (januari-mei) was Ronaldo de betere. Ik heb Messi nergens gezien toen Barcelona in het voorjaar in een kort tijdsbestek drie keer tegen Real speelde. Ronaldo daarentegen, scoorde twee goals en schoot zijn team naar de finale.

Messi fit = helemaal geen 5de Bdo. Bull shit. Want hij stond voor z'n blessure al in de schaduw van Ronaldo. Maar dat kun jij niet weten omdat je een typisch livescore 'supportertje' lijkt te zijn die nooit wedstrijden kijkt.

22 november 2013 om 23:34

haha heerlijk hoe die real fans aan het janken zijn. nu is die bal ineens zo beangrijk. hypocriete en baby fanbase van real. eerst hoefde ze niet van de bal weten nu die een beetje kans maakt omdat messi geblesseerd is.

komt iedereen van dat kut real schreeuwen en janken.
ben niet voor barca. maar dat real zeg. allemaal calimero's.
ook die ronaldo.dat geacteerde slachtoffer rolletje van hem. janken omdat iedereen zogenaamd tegen hem is.

messi is altijd al beter geweest. niet zo janken als blatter fan is van de beste speler ooit.

22 november 2013 om 23:34

Blatter voert een persoonlijke strijd met C.ronaldo. Hiermee diskwalificeert hij zijn geloofwaardigheid volledig.

22 november 2013 om 23:38

hij heeft geen invloed op het stemmen. blatter bepaalt niet. er is geen strijd. hij speekt enkel zijn voorkeur uit. accepteer dat eens man. wat een huil baby's zijn die real fans ook.

22 november 2013 om 23:44

Thisisit jij hebt er bar weinig verstand van. Volgens mij ben je zelf een Ronaldo hater. Ronaldo presteerd al 2 jaar beter dan Messi, en dat uit zich in doelpunten en in hoe verre de persoon belangrijk geweest is voor het team. De Ballon D'or is een INDIVIDUELE prijs, het winnen van prijzen is natuurlijk mooi meegenomen, maar als je club team of land niet in staat is om een prijs te winnen, maar je speelt zelf fenomenaal (zoals Ronaldo dus) hoor je gewoon die prijs te krijgen. En wat mij betreft is er geen twijfel over mogelijk, Ronaldo is overduidelijk de beste!

22 november 2013 om 23:51

@ thisisit:

Dat is slechts jouw mening, vriend.

Ronaldo speelt sinds 2008 bij Manchester United constant goed, op een buitenaardse niveau. In mijn ogen op hetzelfde niveau als Lionel Messi, alleen hebben beiden hun eigen kwaliteiten.

En nogmaals... dit gaat niet om de bepaalde prijzen van hun club, maar om individuele prestaties. Doelpunten en assists en dat een heel jaar lang. Anders zou Lionel Messi hem ook niet verdienen met jouw redenering aangezien hij nou niet echt noemenswaardige prijzen heeft gewonnen de afgelopen paar jaar.

Ronaldo is simpelweg de onbetwiste opvolger van Lionel Messi, die hem inderdaad 4 keer terecht gewonnen heeft. Dit jaar is Ronaldo gewoon de betere, of het komt omdat Leo wisselvallig was, tsja.. niet iedereen kan jaar in jaar uit op een buitenaards niveau presteren. Ook La Pulga niet.

Ronaldo gaat hem voor de tweede keer winnen, believe me.

En Blatter moet zijn muil houden, zo praat je niet over wereldklasse voetballers.

23 november 2013 om 00:01

Ik begrijp je reactie totaal niet
Je kijkt zeker pas 4 jaar voetbal. Hoe durf je real madrid zo neer te zetten. Ik ben real fan en mij boeit die gouden bal totaal niet. Dat messi 4 jaar won leuk voor hem. Als ronaldo hem 4 jaar achter elkaar wint leuk voor ronaldo maar daar word ik niet blij van.

Real supporters hier komen gewoon voor hun beste speler op en dat je hun dan jankerds noemt is respectloos. Je moet niet zo agressief reageren want we praten hier over voetbal en iedereen heeft een mening.

Real madrid heeft de meeste prijzen gewonnen van alle clubs in spanje de meeste succes geboekt in europa dus hoe je over real praat is ook respectvol.

Dat ronaldo je irriteert oke en dat real nu paar spelers hebben die je niet kan uitstaan kan ik begrijpen. Maar vergeet niet dat real geschiedenis meer is dan deze spelers. Spelers als roberto carlos figo raul casillas zidane makkelelie di stefano enz. Hebben voetbal liefhebbers veel gegeven.

23 november 2013 om 00:10

Je moet niet zo provoceren. Ik begrijp dat je je soms laat op fucken. Messi is 1 van de beste speler aller tijden maar je doet net alsof messi 20 wedstrijden minder dan Ronaldo heeft gespeeld.

Zo zie je maar dat ze qua doelpunten niet zoveel verschillen ( buiten die 91 doelpunten want ongekend is ) . Ik heb veel respect voor messi maar ronaldo verdient ook heel veel respect en zoals pique al zei ze hebben elkaar nodig om zo nivo te halen
Dus laten we er gewoon van genieten en respecteer ieder favoriete speler.

23 november 2013 om 00:26

Hoezo is de Fifa in de ogen van Madrid altijd een zooitje of iets dergelijk als het een andere mening heeft als Real Madrid of een aanhanger daarvan.

Buiten het feit dat Ronaldo een weergaloze voetballer is, is het toch niet vreemd dat veel meer mensen liefhebber zijn van Messi. Het is de beste voetballer aller tijden waar je van moet genieten zolang hij er is!

Persoonlijk vind ik Ronaldo een wereldtopper en veel beter dan bv Zlatan maar ik stoor me wel aan zijn gedrag dat hij na iedere goal, zelfs bij een penalty, zo overdrijft dat ie doet alsof hij een wereldgoal scoort in een finale. Ik denk dat meer mensen dit delen.

23 november 2013 om 00:32

Ronaldinho is het enige speler die voetbal heeft laten zien zoals niemand anders heeft gedaan. Er was eens een man die Maradona heette, beetje zelfde stijl als Messi. Snap me niet verkeerd, Messi is toch en ben blij dat die in Barcelona speelt, maar Ronaldinho heeft dingen laten zien....................

23 november 2013 om 00:39

Als jij die intervieuw van ibra had gezienzei die dat voor de grap. En blatter meen het

23 november 2013 om 00:44

Hahahaha grappig! Laten we nou niet doen alsof messi al 4 maanden geblesseerd is! Ronaldo is op dit moment, de laatste maanden, gewoon de beste! Hij verdiend de prijs! Messi is met een minder jaar bezig als dat van ronaldo! Truste zometeen onder je messi dekbed

23 november 2013 om 00:44

Dit vind ik ook hij had gewoon moeten leren van zijn duidelijke rare uitspraak en gewoon zijn mond dicht houden. Ik weet nu wel zeker dat CR7 er niet bij zal zijn hoe hij ook reageert op interviews ect je ziet al hij voelt zich al een winnaar. De enige die ronaldo de bal niet gunnen zijn barca supporters.

Ik denk trouwens dat niet alles klopt metdie blessure van messi. Het zou fijn zijn als messi op ronaldo had gestemt gewoon Zodat zijn fans ook respect gaan tonen aan Ronaldo

23 november 2013 om 00:58

Presteerd 2 jaar btr dan messi en dan uit zich in zijn doelpunte? Whahaha Ben jij de weg kwijt ofzo. Messi heeft al jaren lang meer doelpunte en assists gehad dan Ronaldo. Hou toch op man. Messi zal de boeken ingaan als beste speler aller tijden. En Ronaldo als de man die in zijn schaduw moest leven. Dat is pijnlijk voor jullie fanboys.

23 november 2013 om 01:07

@fischerajax Nog nooit van integriteit gehoord denk ik. ....

23 november 2013 om 01:14

Ik zeg ook niet dat messi meer heeft gescoord dit jaar. We weten ook allemaal wat de reden daarvoor is. Ik weet dat t pijn doet dat Ronaldo alleen meer kan scoren als messi geblesserd is, maar wees gwn blij dat jou held de gouden bal kan winnen. Ook al is het alleen door messi zn blessures.

23 november 2013 om 01:23

Pff je hebt echt gelijk, vooral dat laatste. Ronaldo was inderdaad een arrogant ventje, maar besloot toen zijn imago te veranderen. Heb daar respect voor want het is hem in mijn ogen gelukt. Messi is ook een vervelend persoon als je ziet hoe hij met zijn fans omgaat, in dat opzicht is Ronaldo veel beter. Messi is alleen rustiger op het veld. Verder verdient of Ibra of Ronaldo dit jaar die prijs, 2 geweldige voetballers. Denk Ronaldo.

23 november 2013 om 01:23

Messi liep al voor Ronaldo tot april toen hij geblesseerd werd. Ga nou niet liegen met je in de schaduw van Ronaldo Hahaha. Toen de competitie begon had messi er al 8 inliggen en ronaldo 1. Accepteer het gwn is een keer man. Messi heeft al 4 jaar meer doelpunte en assists dan Ronaldo gehad. Maar in 2013 wnr messi blessures heeft maakt Ronaldo er meer. Toeval? Gebruik je verstand eens.

23 november 2013 om 01:44

Je heb gelijk eerst boeide die gouden bal zogenaamd niet nu is het ik kijk wel of ik ga, maar Ronaldo verdiend hem echt ookal is messi nu geblesseerd 2013 draait Ronaldo beter maar als je weer na prijzen gaat kijken dan is het weer een ander verhaal bekijk aub mijn achtergrond van mijn profiel ongelofelijk

23 november 2013 om 02:00

Off: Man , wat was VI slecht gisteravond. Ik zat er tenenkrommend naar te kijken in een week waar zooveeel gebeurd presteren ze het gewoon om helemaal niks over voetbal te zeggen. Nee, en dan nog andere progammas kraken.
On : Nouja moet Blatter zelf weten wie die beter vind maar als ze straks de Ballon D'or via de webcam moeten overhandigen aan Ronaldo is het hun eigen schuld

23 november 2013 om 02:11

Niet alleen in de ogen van Madrid is het een zooitje bij de Fifa geloof me.

23 november 2013 om 03:10

Voor de sukkels onder ons, sinds begin dit seizoen. staat messi met 16 caps op 14 goals en Ronaldo met 17 caps op 24. Dus volgens mij is dat 1 wedstrijd verschil 10 doelpunten.

Daarnaast over heel 2013 heeft ronaldo messi en al uit gespeeld

Woensdag, 6 november 2013 om 11:05
Ronaldo was in 2013 goed voor 59 doelpunten in 53 duels, terwijl Messi 43 keer trefzeker was in 44 duels.

Iedereen prijs messi hemel te rijk. Die gozer speelt alleen maar bij barcelona . met vrijwel altijd dezelfde spelers.

Iedereen zei over Guardiola dat hij niet de beste trainer van de wereld kon zijn als die het alleen bij barca liet zien. Dus geld precies hetzelfde voor messi.

Ronaldo heeft zich bewezen bij manchester united anders was hij niet gekozen voor beste van de wereld. En bij real om sinds het begin dat die er is. meer dan 1 uit 1 te lopen in scorend vermogen is ook een bewijs van zijn klasse.

De beste aller tijde dat is messi niet. dat is ronaldinho. dat is iets wat niemand kan. gewoon 4 man dollen zonder dat de bal de grond raakt dat is klasse.

23 november 2013 om 04:13

@Lanvin als hij een Nederlander was was hij door iedereen hier keihard afgekraakt, Niet opgehemeld. Trots kennen Nederlanders hier niet. Turken hier zijn trots op Arda terwijl hij nog niet half zo goed is als robben en va n persie. Niet lullig bedoeld,maar waarom moeten wij altijd zeiken? Zie het gewoon anders. We zijn outsider. We hebben matige spelers afgewisseld met absolute wereldtoppers. Belfort heeft alles een beetje net daar onder. Waarom moeten we altijd zo zeiken? wat willen jullie? wat verwachten jullie? 17000000 Inwoners.. wees eens trots! ook als het "minder" gaat. We winnen alles man, stel klootzakken. Van gaal is de beste coach aller tijden en dat zeg ik niet omdat ik gekke man ben. Reageer nu ook niet dat ik mn naam waar maak. Lekker standaard. Noem mij een coach die betere prestaties heeft voordat je met inkoppertjes komt en pluspunten probeert te scoren. Sorry,dit kan allemaal zo simpel klinken maar dit forum is ook zo simpel.. van gaal afkraken is pluspunten scoren!

23 november 2013 om 04:14

Belfort moest belgie zijn.

23 november 2013 om 08:57

Het is niet op te merken dat jij een messi lovertje bent.. Iedereen heeft zo zijn eigen keuzes, wie denk je wel niet dat je bent om te beslissen voor andere mensen

23 november 2013 om 09:48

He met Thissit moet je niet in discussie gaan over Messi.. Hij is een grote Messibieber. Hij heeft zich zelfs ingeschreven voor het programma 'make I wish' om het te ontmoeten. Het is van die DIE HARD fan's. Bespaar u de moeite en geef hem gewoon zijn gelijk want hij sowieso ver de enigste met zijn blessure theorie elke keer.

23 november 2013 om 11:34

Daar hebben we hem weer hoor, tjezus verwijder je vz acc nou is man. We weten onderhand wel dat jij stront in je ogen hebt omdat je altijd bezig bent messi s kont te likken. Messi heeft um absoluut niet 4x terecht gewonnen... misschien 2x maar niet 4

23 november 2013 om 11:39

Ga naar bed sukkeltje, en blijf daar de rest van je leven. Zonder je vz acc aub

23 november 2013 om 12:20

@ Sumercamp

idd, Messi is al langer geblesseerd. Vanaf april 2013 tot januari 2014.

Ronaldo gaat wel dik en dik terecht de Gouden Bal winnen.

23 november 2013 om 13:57

als je echt gelooft dat blatter niet bepaalt, dan heb je het toch mis, anders had hj de steemingronde niet weer geopend eerlijk is dit toch niet.

22 november 2013 om 23:04

Wordt echt gek van deze bejaarde drol! Ronaldo is gewoon een geweldige speler, ga gewoon genieten ipv hem telkens te vergelijken met Messi..

22 november 2013 om 23:14

Op sluiten die gestoorde verwarde man! schandalig dat hij een voorbeeld functie als Cristiano Ronaldo zo naar buiten brengt als commandant

Toon is respect naar de heer Cristiano! die ouwe gek moet echt weg bij Fifa.

23 november 2013 om 09:42

Actie - reactie. C. Ronaldo stelt zich toch zelf op als een humorloze machine. Dan zijn er mensen die daar niks mee hebben. Pleit voor ze dat ze dat benoemen en niet schijnheilig gaan lopen doen.

En waar is Blatter respectloos dan? Hij heeft een mening, dat niet accepteren is eerder respectloos.

En het is volledig respectloos richting de andere kandidaten om je zo op te stellen als C. Ronaldo doet, die gespeelde verontwaardiging. Dus begin nou niet over respect.

23 november 2013 om 10:30

@AFCfokke

Ze zeggen als je niks waardevols te zeggen hebt kan je beter je mond houden.

Als Blatter een afkeur naar Ronaldo heeft of minder mag waarom blijft hij dan niet respectabel dus door geen grappen te maken over Ronaldo.

Volgens mij beslist het middel van de grap of het een leuke grap is of niet.

Vooral als je weet dat degene die het maakt het niet echt op je voor heeft en dus een groot deel van zijn grap ook meent.

Want grappen zijn vaak gebaseerd op waarlijke gedachtes.

Ik vind dat je te kortzichtig dit bekijkt ACFfokke. Jij wordt in een volle zaal niet belachlijk gemaakt door een persoonwaar je daarvoor al strubbelingen mee had.

23 november 2013 om 14:00

egaal wat ronaldo doet, juichen niet juichen of wat anders, hij doet niks goed, altijd fout in veel mensen ogen, hij is gewoon een van de beste, voor mij de beste speler, hij kan je overal wel zetten, die voetbalt gewoon door, zet messi ergens nders lukt het niet, dat is gewoon een feit.
Ook denk ik dat er veel jaloers zijn op hem hoe hij eruitziet enz.

23 november 2013 om 14:28

dan kan hij daar wel met jou gaan zitten gezien je reacties bij de wedstrijd everton-liverpool.

23 november 2013 om 00:44

wat is er nou zo belachelijk aan dan dutchblues?? hij mag toch een favoriet hebben? of is dat verboden?

23 november 2013 om 00:55

Neutraliteitsprincipe.

23 november 2013 om 01:14

Als je dat al hebt als baas van de overkoepelende organisatie, laat het dan niet zo duidelijk merken. Neutraal.

23 november 2013 om 09:46

die man heeft niet eens invloed op de stemming en dan nog; een minister-president mag op zichzelf stemmen, waarom zou Blatter dan geen mening mogen hebben.

Gaan we een beetje principes lopen verzinnen, ga wipwappen zeg..

23 november 2013 om 10:36

Dat je als leiding geen invloed op de stemming zou kunnen hebben begrijp ik niet. Je bent toch de leidinggevende? In een bedrijf kust vaak iedereen die er direct onder staat de kont van de leider, daar profiteren ze allemaal van.

Ik zeg niet dat er geschoemeld wordt maar meerdere trainers en captains hebben de laatste jaren vermeld dat hun stemmen zijn veranderd en dat werd in de doofpot gestopt.

Ik denk dat elk bedrijf waar zoveel geld in rondgaat corrupt is.

Ik vind het ook niet toevallig dat in Amerika, in een tijd van raciale problemen, opeens de onbekende Obama uit het niets verschijnd als de nieuwe held.

Terwijl deze Obama voor het grootste profijt voor Amerika aller tijden zorgt door hele gebieden in het Midden-Oosten uit te moorden.

Corruptie bestaat in elk land of bedrijf aan de top. Verschil is dat het van niet-Westerse landen en bedrijven wordt vermeld.

23 november 2013 om 12:22

Ik vind dat CR7 dit jaar wel de beste is maar lang niet de beste aller tijden is.
Dat CR7 een fantastische voetballer is staat buiten kijf maar CR7 is geen voetballer die in staat is om een heel elftal op te tillen. Kijk CR7 staat aan het einde van de aanval en doet daar zijn ding. En dat doet hij ongekend goed. Maar de beste voetballers aller tijden zijn spelers die ook ervoor kunnen zorgen dat alle andere spelers boven zichzelf uitkomen. Dit zijn ook de zogenaamde spelverdelers. De spelers die al veel eerder in de aanval betrokken worden en dan het spel verdelen en de lakens uitdelen in een elftal. Dit zijn spelers als Maradona, Cruijff, Zidane, Platini en misschien nog een paar.
Het kenmerk van deze spelers zijn ook vaak het enorme aantal prijzen dat ze pakken, Juist omdat zij in staat zijn het hele elftal op te tillen. Dus om de beste aller tijden te worden vind ik het een heel erg belangrijk kenmerk dat je ook andere ophoog kan tillen. Ik denk daarom ook dat Messi beter is omdat Messi ook het kenmerk van een spelbepaller heeft. Hij komt de bal eerder ophalen dan CR7 en doet er dan wat mee.
Maar dit afgelopen jaar is hij individueel wel de beste.

Wat is het toch een gekke vent. Dit kun je natuurlijk niet maken als voorzitter van de FIFA

22 november 2013 om 23:08

Precies. Hij is zo'n beetje de baas daar, dan heb je de plicht een neutrale rol aan te nemen. Dit is alleen maar een bevestiging waarom het gerechtvaardigd is als Ronaldo niet naar dat gala gaat.

22 november 2013 om 23:13

Hij is gewoon helemaal de baas. En helemaal gek. Komt omdat hij een keer van een trapje viel en op zijn kop terecht kwam.

Iedereen zegt Ronaldo, maarja als die zo blijft doen gaat die gewoon naar Messi. Ook al zijn er 49 voor en 1 tegen.

22 november 2013 om 23:01

Waarom? Wat maakt het toch uit dat Messi de favoriet is van Blatter?

Denk je dat de bondcoach van Mexico of China een bal geven om de mening van Blatter?

Laat die ouwe toch doen. Waarom zou de Fifa anders de stembus weer open doen? "hij" bevoordeelt hiermee Ronaldo, niet Messi.

22 november 2013 om 23:06

Wat een kulargument. Men kan alsnog hun stem uitbrengen als ze dit NOG NIET hadden gedaan, of als ze te laat hun stem hebben opgestuurd. Is toch normaal om iedereen die stemrecht heeft dot ook te laten gebruiken..

22 november 2013 om 23:16

De stembus was gesloten, na de wedstrijd van Portugal tegen Zweden is het opeens weer open gegaan.

Ik heb er niet tegen hoor. Als het aan mij lag, dan zou je nog kunnen stemmen tot 31 december. Maar het is wel opvallend.

Ik weet niet hoe het zit in Nederland, maar bij ons in België kun je na de verkiezingen niet meer stemmen...

Gaat ieder voetbalsite nou elke keer vermelden, bij ballon d'or nieuws, dat het vreemd is dat de stembus een week verschoven is? Nu weten we het allemaal wel.

Ont: Hij mag wel eens wat duidelijker zijn in het commandant op het veld gedoe...je kan het op meerdere manieren beschrijven.

22 november 2013 om 23:35

In het geval van Blatter kan hij beter zijn mond houden. Maakt niet uit wat hij zegt, er komt altijd wat doms uit.

ik gun het ronaldo en messi niet.
van mij mag een van deze spelers hem winnen.
ribery,robben,ibra en ozil

22 november 2013 om 23:36

Waarom? Het gaat niet om gunnen vriend. Ronaldo en Messi staan twee klasses hoger dan de rest.

Ik begrijp de commotie rond dit onderwerp nog steeds niet eerlijk gezegd. Het was niet eens zo erg als Ronaldo reageerde via Facebook. Blatter beschreef beide spelers qua karakter en spel en sprak zijn voorkeur uit tussen de 2 en nu is hij een Ronaldo hater of is dit het bewijs dat de hele Fifa tegen hem is? Cut the crap.

Simpele grap was dit, niet meer en niet minder. Zeer triest dat Ronaldo hier een grote discussie van heeft gemaakt om zo druk op de Fifa te leggen om alsnog de Gouden Bal te winnnen. Maar zo gaat dat niet, er wordt gewoon gestemd. Maar Ronaldo wilt dat blijkbaar niet, dan ben je geen commandant maar een dictator.

22 november 2013 om 23:05

Je vergeet het belangrijkste, het echte belachelijk maken van Ronaldo met die kappersgrap. Dus hij overdrijft niks.

22 november 2013 om 23:12

Dat met die kapper is volgens mij geen grap...

22 november 2013 om 23:21

Ja dus? Niemand praat over hoeveel geld Pirlo verspild aan zijn wijnfabriek, niemand praat over hoeveel huizen Eto heeft in heel de wereld, niemand praat over hoeveel neymar uitgaf aan een jacht, aan een villa voor zijn ex-lover, niemand praat dat beckham ook wekelijks aanwezig is bij de kapper. Maar als Ronaldo wat doet word het met koeienlettee naar buiten gebracht.

22 november 2013 om 23:26

Precies, een grap. Jullie fanboys zijn zo gevoelig zeg. Net een stel vrouwen. Het was een grap daar moet je gwn om lachen of gwn langs je laten gaan. Nou niet gaan doen alsof het een beledigende grap is joh Want laten we nou eerlijk zijn, Ronaldo is misschien wel meer bezig met zn haar dan een wijf

22 november 2013 om 23:32

Leuke grap, jij hebt er zeker heel hard om gelachen? Maar als het over je holmaatje messi ging stond je als eerste in de rij om verontwaardigd je gal te spugen.

Dit heeft helemaal niets met fanboyism te maken. Dat zou je begrijpen als je een klein beetje besef van fatsoen en etiquette had. Het gaat om het principe dat de hoogste Fifa baas neutraal hoort te zijn. Al had hij Negredo belachelijk gemaakt. Het is niet iets dat alleen op Ronaldo van toepassing is. Hij kan dat niet maken.

23 november 2013 om 08:46

Oké, hij moet enkele vorm van partijdigheid vermijden als FIFA-baas, maar jullie doen alsof Blatter de enige is die mag stemmen. En Blatter is een oude opa. Die denkt dat hij shine kan pakken wanneer hij dat soort grappen maakt tegenover studenten.

Maar jullie fanboys hé.. Jullie doen hier alsof Blatter jullie moeder uitgescholden heeft, mijn hemel.. Zit rustig stumpertjes, adem in, adem uit.

23 november 2013 om 15:21

Maar eerlijk thisisit heb je jou haar nog zo kunnen krijgen? Of ben je nog steeds pissed dat Ronaldo de naam van zijn kapper niet bekend maakt? Ik kan mij jou frustratie goed voorstellen.

22 november 2013 om 23:15

Ronaldo heeft er een grote discussie van gemaakt? Ronaldo heeft welgeteld één (1) keer gereageerd, en dat via social media. Verder heeft ie er geen woord aan vuil gemaakt.

Het punt is dat Blatter absoluut niet in de positie is om dit soort uitspraken te doen. Hij is nota bene de hoogste man van de Fifa. Zou jij het leuk vinden als jouw baas achter jouw rug om tegen anderen zegt dat hij jouw collega liever ziet dan jou?

Ik weet 100% zeker dat je dit voorval wèl erg had gevonden als de gedupeerde in kwestie een zeker kleine Argentijn was.

22 november 2013 om 23:47

Applegreen

HIj heeft er 1 keer op gereageerd via Facebook, maar ook tegen Sevilla erop gereageerd en de tientallen keren na afloop van de immitatie zitten te klagen over de Fifa en het dreigen met een boycot van de uitreiking.

De hoofd van de wereldvoetbalbond mag niet eens zijn voorkeur uiten over de 2 besten van de wereld? Wat voor functie Blatter heeft doet er niet toe, dit is iets persoonlijks. En of Blatter nu schoonmaker is of de man van Fifa, iedereen mag zijn voorkeur uiten. Daar zie ik het probleem niet in. En je hoeft echt niet bang te zijn voor spelletjes die achter de schermen worden gespeeld met die stemmen of wat dan ook, want daar zijn de mensen in Madrid het meest gezorgd over. Er wordt gewoon eerlijk gestemd, de afgelopen 4 edities ook. En iedereen weet diep van binnen dat Messi de afgelopen 4 editiies van de Gouden Bal ze allemaal verdiend heeft gewonnen en. Daar is niets aan omgekocht.

Als laatst, dat ligt eraan wat er over hem gezegd wordt, en ten tweede zou Messi het niet zo ver laten komen om er een hele discussie van te maken, want denk je werkelijk dat Messi, die zich stil heeft gehouden na al die beschuldigingen van bijvoorbeeld het wegsturen van Villa en Zlatan, het Cola blik incident en het Arbeloa-Karanka incident zich druk zou maken om zo'n immitatie?

23 november 2013 om 01:09

Eén keer tegen Sevilla de commandantsgroet gedaan en vooruit, afgelopen dinsdag maakte hij een gebaar dat daar ook op leek. So what?

Natuurlijk mag de baas van de Fifa niet zijn voorkeur uitspreken. Heb je enig idee wat zijn functie inhoudt? Je hebt gelijk dat zijn voorkeur iets persoonlijks is, maar dan vergeet je voor het gemak dat Blatter zijn uitspraken heeft gedaan in een professionele setting, dus als Fifa baas Blatter en niet 'privé Blatter: vader, oom, opa'. Je moet dus een onderscheid maken tussen 'in functie' en Blatter die de uitspraken thuis doet of op een feestje. Dat laatste mag. Het eerste is niet te tolereren. Blatter representeert de Fifa. Het is echt niet gek dat sommigen deze uitspraken naar de gehele Fifa doortrekken.

Heb ik het over de voorgaande vier ballen? Zeg ik dat ik denk dat de stemming niet eerlijk verloopt? Nou dan, wat zit je nou te insinueren dat ik daar bang voor ben ofzo. Ik geloof best dat de verkiezingen an sich neutraal verlopen, maar ik geloof niet dat er eerlijk wordt gestemd. Del Bosque kiest voor z'n landgenoten, de ander stemt op z'n ploeggenoot, weer een ander stemt om degene met het hoogste knuffelgehalte. Daar moet verandering in komen.

Je zegt nu dus dat het Ronaldo's eigen schuld is dat Blatter de spot met hem drijft. Lekker rationele kijk op zaken heb jij zeg. Over Messi wordt ook het nodige geschreven. Jij denkt dat hij heiliger is dan de paus. De waarheid is dat hij niet minder controversieel is, een driftkikker die gaat janken zodra hij zijn zin niet krijgt. Wat zou hij over Ibrahimovic en Villa moeten zeggen dan? De hele wereld weet dat hij verantwoordelijk is voor hun vertrek omdat die kleine tiran geen concurrentie duldt. En please, dat Cola incident is denk ik dikke onzin maar over andere kwesties wordt ie geadviseerd vooral z'n mond te houden om z'n imago niet te beschadigen. Wat dat betreft heeft Messi bekwamere PR-mensen om zich heen dan Ronaldo.

22 november 2013 om 23:21

En als die had gezegd dat Messi er onverzorgd uitziet en zich gedraagt als een mietje, dan had het zeker belachelijk geweest?

23 november 2013 om 00:57

@a.iniesta8

Zou leuk zijn als Platini een grap uithaald met Messi dat hij naar voren komt en dat hij handboeien om krijgt. Voor belastingfraude 1 nachtje in de cel.
Altijd leuk zolang het maar als een grapje word gezien.

Nee maar even eerlijk je gaat de schuld toch niet op ronaldo gooien he ik snap dat je voor barca bent maar bekijk dit als voetballiefhebber niet als ronaldo de man die in 2013 5x heeft gescoord in het camp nou ofso.

Wat blatter doet is gewoon dom

23 november 2013 om 01:23

Ik ga geen welles niettes spel spelen. Mijn mening of kijk op Real en Ronaldo hebben geen invloed gehad op mijn reactie, of je dat wil geloven is aan jou.

En ik begrijp niet hoe je deze immitatie met het door jou verzonnen 'grap' kan vergelijken want dat zijn 2 totaal andere dingen. Ten eerste is niets bevestigt dus kan je Messi van niets beschuldigen. Ten tweede, en als hij schuldig was verklaart door de rechter en Blatter zou zo'n grap vreselijk vallen in de media want dit is dan geen grap meer. Je valt iemand bijna persoonlijk aan door hem voor schut te zetten en hem te kleineren.

De immitatie over Ronaldo komt in geen enkel manier overeen met de 'grap' die jij verzint. Dit was een omschrijving van Ronaldo, zijn imago. Meer niet, letterlijk. Hij complimenteerde hem zelfs door te zeggen dat hij een geweldige voetballer was en wat niet, maar dat was blijkbaar niet genoeg. Oh en, hij vond Messi de betere van de 2, zou het daar aan liggen?

Hoe kinderachtig kan je zijn man; het belachlijk maken en voor schut zetten van iemand die een misdaad is begaan erbij halen om je gelijk te krijgen met een vergelijking die niet eens te vergelijken is.

23 november 2013 om 05:27

Ik neem blatter niet serieus maar hij moest wel zeggen dat ronaldo een goeie voetballer is. Want anders neemt derest van de wereld hem niet serieus.

23 november 2013 om 09:52

Je vergelijking gaat echt bizar scheef..

24 november 2013 om 16:26

Tja, als het andersom was geweest had jij hoogstpersoonlijk er duimpjes omhoog voor overgehad.
Ach ik blijf het zeggen, vroeger op de lagere school pestte ik de meisjes waar ik stiekum verliefd op was ook.
Ik denk dat jullie drive in de haat voor Ronaldo ook ergens voortkomt uit een stille adoratie waar jullie je eigenlijk voor schamen. Maar jongens er is geen reden om je te schamen hoor. Hij is gewoon erg goed, zodra je dat accepteert en laat gaan valt er een last van je schouders en ga je er eindelijk van genieten.

En ik herhaal.. Blatter je bent een corrupte tiran

22 november 2013 om 23:36

jij bent een janker bous7. dat plichtmatige opnemen voor ronaldo neemt rare vormen aan.

23 november 2013 om 09:49

Ga vissen fisher

23 november 2013 om 09:59

Hij neemt het niet voor Ronaldo op. Hij geeft aan dat Blatter een corrupte Tiran is. Het is wel droevig dat jij het opneemt voor iemand die neutraal de fifa aan moet zien. Integriteit heet dat. Exact de reden dat Beatrix ook niet haar politieke voorkeur liet blijken. ..

23 november 2013 om 01:18

Records van real Madrid? Bedoel je dit jaar? Want messi has voorgaande jaren niet alleen clubrecords maar wereldrecords verbroken. Maar Ronaldo moet het dit jaar idd krijgen omdat de beste speler van de wereld geblesseerd is.

Beter begint hij hier niet weer over, Blatter maakt zichzelf hier alleen belachelijk door.
Natuurlijk heeft iedereen een eigen mening wie hij beter vind, maar niet iedereen moet die te kennen geven waaronder Blatter als voorzitter van de Fifa moet je daar niet over uitspelen, en bijv alleen lovend spreken over ze allebij.

Hmm iedereen lijkt commandant uit te leggen als iets negatiefs maar het kan natuurlijk ook een compliment zijn.

Belachelijk dat bij de poll Ribery slechts 1procent van de stemmen heeft gehad. Getuigd maar weer hoeveel voetbalkennis er hier aanwezig is.

22 november 2013 om 23:09

Zou je me misschien kunnen vertellen waar Ribery was tijdens de CL finale? Piszczek had geen enkele moeite met hem en dat zijn toch de wedstrijden waar je het moet laten zien zelfs Lewandowski verdient het om hoger te eindigen na dat wat hij in de Champions league heeft gepresteerd! Blatter gaat maar door zo komt er natuurlijk geen einde aan dit onderwerp geef toe dat je fout zat en hou je mond er verder over.

22 november 2013 om 23:12

Moeten we Ribery dan afrekenen op één match? Messi & Ronaldo stonden zelfs niet in die finale...

22 november 2013 om 23:17

Messi stond vorig seizoen ook niet in de finale, waarom won hij hem? In 2010 ook niet.. Maar hij won hem ook.

23 november 2013 om 00:16

Hahha Ronaldo scoorde maar het team faalde??
Ronaldo was juist heel zwak in die wedstrijden tegen Dortmund.
Hij kreeg een doelpunt cadeau van Hummels, voor de rest was hij onzichtbaar.
Trouwens Ribery gaf de beslissende assit in de finale, men moet niet altijd alleen naar de goals kijken.
Als Ronaldo zo beslissend zou zijn, dan had hij Real wel wat meer prijzen bezorgd, want hij heeft een top team om zich heen.

23 november 2013 om 01:12

Als Ronaldo scoort heeft ie toch z'n plicht gedaan? Dat Ozil nou die bal van 10 meter naast peert kan Ronaldo ook niets aan doen. Ronaldo was de minst verantwoordelijke van de uitschakeling. Je kunt hem niets verwijten.

23 november 2013 om 08:49

Haha, heel Real was één en al drama, jullie father in law Cristiano ook. ja. Ze waren allemaal schandalig slecht, net als die van Barcelona.

23 november 2013 om 10:44

Schandalig slecht is een groot woord. Real had in de 2de wedstrijd binnen 15 min 4-0 voor kunnen staan.

Dat ze die kansen dan missen tja dat gebeurd. Alleen in de eerste wedstrijd speelden we slecht maar zo dramatosch over 2 wedstrijden was het niet.

Bij Barca was het wel vrij beschamend voor het niveau wat ze de laatste jaren lieten zien.

22 november 2013 om 23:11

Ribéry wordt inderdaad enorm ondergewaardeerd hier. Ik hoop dan ook dat hij hem wint.

Ook snap ik niet waarom iedereen Ronaldo als de beste ziet, oke hij scoort ongelofelijk veel goals, maar meestal is hij totaal onzichtbaar tijdens de wedstrijd en scoort hij alsnog 2 goals..

Maar dat komt waarschijnlijk wel door mijn Barça-bril...

22 november 2013 om 23:16

Door die " ongeloofelijk veel doelpunten " won messi de gouden bal ook dus daarom moet ronaldo hem dit seizoen ook winnen. En wat bedoel je met onzichtbaar? Ronaldo is in elke aanval aanwezig van Portugal en real madrid.

22 november 2013 om 23:23

Onzichtbaar zijn maar toch twee goals scoren is ook een kwaliteit.

En zoals Mkhitaran zegt won Messi de Gouden Bal omdat hij veel scoorde. Dubbele standaarden, much?

22 november 2013 om 23:27

Inzaghi scoorde ook veel goals terwijl die een hele wedstrijd onzichtbaar kon zijn, dus hij was ook de beste van de wereld?
En messi deed heel wat meer dan alleen scoren hoor, enkel vorig seizoen was dit niet het geval.

22 november 2013 om 23:35

Zeg ik dat degene die 87 minuten onzichtbaar is en vervolgens twee doelpunten scoort de Gouden Bal moet winnen dan? Leg me geen woorden in de mond. Ik bedoelde dat onzichtbaar zijn maar toch scoren een kwaliteit is (dat zeg ik ook letterlijk), en dat weet je best.

22 november 2013 om 23:40

Waarom zou hij dan die gouden bal moeten winnen? Want buiten zijn goals kan herinner ik me alleen wat vrije trappen die buiten het stadion belandden, zelfs zijn dribbels lukten niet meer zoals in zijn united-tijd.
(voor alle duidelijkheid: Messi verdient hem ook Niet!).

22 november 2013 om 23:51

Je ziet wat je wil zien. Ik zie iemand die zijn elftal, dat geen team is maar los zand, bij de hand neemt en keer op keer op keer punten pakt. Ik zie iemand die in z'n eentje tegenstanders vernietigt en zijn land eigenhandig naar het WK schiet. Ronaldo is zelden onzichtbaar in wedstrijden. In totaal misschien 5% van de wedstrijden die hij speelt. Dit jaar stak hij met kop en schouders boven de rest uit. Daarom moet hij hem winnen.

22 november 2013 om 23:13

Ribery is niet eens goed, heeft zijn prijs al gewonnen. Beste speler van Europa, zelf die verdiende hij niet maar goed. Als er een iemand dichtbij dat prijs komt is dat Schweinsteiger of Lahm en niemand anders.

22 november 2013 om 23:19

Ribery lift als een sneaky bastard mee op de successen van zijn team, dat als een echt collectief heeft gestreden. Ribery was niet onmisbaar, en daarom is/was hij niet de belangrijkste speler van Bayern. Ik hoop echt dat die kwal niet eens in de top 10 eindigt. Hij heeft nog net niet gesmeekt om de Gouden Bal.

22 november 2013 om 23:20

@ Bayern4life

Hou eens op met die Ribery hype omdat je toevallig voor Bayern bent. Juist dan moet je weten dat Ribery niet met kop en schouders boven de rest van het team uitsteekt. Dan zou Alaba hem van mij zelfs nog eerder mogen winnen, even gekscherend gezegd. Ribery faalt altijd in grote CL wedstrijden. Of hij is geschorst, of hij moest eigenlijk geschorst zijn, of hij is gewoon onzichtbaar.

La commandante Ronaldo ! Wat een held !

Zo iemand hoort niet bij de fifa thuis. Blatter is toe aan pensioen.
over de poll gesproken vind ik dat dit jaar Ronaldo de beste was/is.
Je kan van hem vinden wat je wil , dat heb ik ook , het is echt soms een misselijk makend ventje. Maar wel een grote voetballer ! Dus Ronaldo zou terecht zijn.

Bah, wat een idioot. Wanneer gaat hij op pensioen? Dit gaat te ver, Ronaldo gaf al aan dat zijn aanwezigheid op dat Gala afhankelijk is van de mensen daar.. Nou dit bewijst weer dat Blatter Ronaldo daar niet wilt zien. Klaar, Ronaldo moet niet opdagen, wint hij die prijs dan is het mooi meegenomen en wint hij hem niet. Jammer, maar iedereen weet hoe goed Ronaldo is en wie de beste is.

Gek mannetje die Blatter.... Wordt tijd voor een ander ten behoeve van het voetbal.

C.ronaldo verdient de Gouden bal gewoon op basis van zijn individuele prestaties.

Niet alleen u barca bril maar ook u catalaanse toetsenbord

De voetballiefhebber herhaalt 'blatter is gestoord en maakt de sport steeds verder belachelijk, hij is niet onze favoriet'

Gast! Ga toch met pensioen man. Je loopt alleen maar onzin te verkondigen & een ouwe lul als hij voegt niks meer toe in het hedendaagse voetbal met al zijn belovende afspraken & tegen de dingen zijn die van belang zijn voor dit sport.

F*ck Off!

22 november 2013 om 23:23

Voegt echt wel toe hoor.. Zijn favoriete voetballer gaat toevalig elke jaar met de prijs vandoor.. Dus voegt dergelijke iets toe ( voor de Catalanen en Messi)

Voetbal was toch van het volk, van de fans? Hoe kunnen we deze seniele gek dan wegstemmen?

Als Messi fan zeg ik nu Ronaldo, Niet omdat ik hem een betere voetballer vind maar omdat Messi dit jaar minder was , waar dat dan ook door mag komen. Er staan er 2 op zeldzame hoogte en dat zijn Messi en Ronaldo.

Zlatan is geniaal maar minder dan Messi en Ronaldo. Staat op eenzame hoogte in een team maar heeft net iets minder dan de andere 2 geweldenaren.

Ribery is een topper maar wel van het niveau waarvan je verwacht dat je ze vaker zal zien spelen. Hij steekt er bij Bayern minder bovenuit dan Messi , Ronaldo en Zlatan. Hij won alles maar dat was ook een teamprestatie.

Een Messi en Ronaldo zie je maar eens in de zoveel jaar. En wij als voetballiefhebber mogen ervan genieten dat ze gelijktijdig te bewonderen zijn. Heerlijk!

En dit jaar is Ronaldo de winnaar wn dat is verdient ook. Ook zonder dat hij prijzen heeft gewonnen want die hebben imo weinig te maken met een individuele voetballer.

23 november 2013 om 00:04


1. Ronaldo
2. Zlatan
3. Messi
4. Robben
5. Van Persie

23 november 2013 om 08:51

1. Messi
2. Iniesta
3. Neymar
4. Xavi
5. Busquets

.....

999999. Tristiano

#5 iemand anders ? Dit kunnen er veel zijn : Falcao , Matic , Lawondowski , v Persie enz enz ?

En het duurt nog twee maanden voordat die verkiezing is, man man man. Ik snap gerust dat mensen hun mening geven, maar ik heb er de afgelopen weken al zoveel gezien, is eigenlijk gewoon lachwekkend, dat het nu al word gehyped. Het maakt mij verder trouwens geen fluit uit wie er wint, ik ben die dominatie van de spitsen zat. De Fifa vergeet soms dat je ook andere mensen dan voorhoede spelers mag nomineren. Lahm, Pirlo, Pogba etc. Bovendien kan je de spelers niet met elkaar vergelijken. Lahm is een verdediger en beschikt over hele andere kwaliteiten dan Ronaldo. Lahm is belangrijk achterin, hoeveel onderscheppingen die man maakt is niet normaal. Ik wil hiermee overigens niks afdoen aan de nominatie van Ronaldo, het was gewoon een vergelijking.

22 november 2013 om 23:45

Ben ik met je eens, ook al wint Ronaldo de Gouden Bal dit seizoen. Deze prijs stelt niets voor.. De aanvallers worden meestal winnaar en genomineerd.

Men kijkt ook enkel naar doelpunten en niet naar de teamprestatie's. Ze moeten daar prijzen maken voor elke positie.. Zou de eerlijkste verlopen.

eh blatter rot een eind op met je Ronaldo is een commendant op het veld, wat is messi dan die eist ook alle ballen dus waar hebben we het over.

ik heb zelf ook hanenkam en zo vaak hoef ik niet eens naar de kapper alleen gel en klaar.

Als Messi dit jaar de Gouden Bal wint dan is deze prijs niet serieus te nemen.

Ik snap serieus niet hoe mensen er op hameren dat Franck Ribery de gouden bal moet winnen dit jaar. Hij kan leuk ballen en was één van de belangrijkste spelers van het perfecte Bayern Munchen, maar stond er niet in de grote wedstrijden, dus hoor je in mijn ogen niet bij de grote jongens. Het was logischer geweest als Arjen Robben een grote kanshebber was geweest, want die stond er dit seizoen WEL altijd, met name in de grote wedstrijden.

Hoe dan ook, Ronaldo verdiend hem en zal hem ook winnen. Op eenzame hoogte in 2013, vooral nu !

23 november 2013 om 01:23

Robben heeft maar zestien competitiewedstrijden gespeeld vorig seizoen. Er altijd staan zeg je dan. Iets minder chauvinisme graag. Ik vind dat een Juan Mata of Aguero het nog meer verdient dan Robben, die alleen maar speelde omdat Kroos zwaar geblesseerd raakte.

25 november 2013 om 19:09

Dat kan je wel zo zeggen, maar hij heeft wel de CL finale in zijn eentje beslist. Ribery was in die wedstrijd niet eens zo aanwezig

@mr.bombasticnet of messi niets heeft laten zien volgens jou ? je schetst messi nu net of die er geen bal van snapt.
ik denk ook dat ronaldo het moet worden , maar messi zal ook niet gek zijn, snap overigens niet dat riberry erbij staat.

En tipi jij vond Ribéry goed in de finale ??? Zelf altijd zegge gaat niet om doelpunten enz
maar je vond Ribéry goed tegen Dortmund hij speelde nog slechter dan Ronaldo in de finale.
Bovendien moest Ribéry allang van het veld af. Ik weet niet of ik zijn naam goed spel. Pizscheck was het volgens mij had Ribéry in z'n broekzak.

Kortom hij zegt letterlijk dat deze prijs niks meer voorstel.

Jij begrijpt niet dat dit verder dan voetbal gaat echt waar.

Ronaldo is een persoonlijkheid man er zijn kleine jochies die naar hem opkijken zijn stoere gedrag op het veld kopieren ze overal zelfs in de eredivisie.

Dit gaat verder dan voetbal deze man zit op een ander niveau maar dat beseffen mensen nu niet wacht maar over 7 of 8 jaar dan krijgen heel veel mensen spijt en zullen ze beseffen wat een prof Ronaldo is en een goede man.

Ik denk dat het helemaal niet slecht voor Ronaldo is dat Blader dit roept. Er zijn namelijk heel veel mensen die een hekel aan Blatter hebben een mogelijkl juist daarom een extra stem naar CR7 uit doen gaan.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Ronaldo. Hij is dit jaar beslissender, aanweziger en fitter (ook een belangrijke voetbalkwaliteit) dan Ribery

Ik denk dat het helemaal niet slecht voor Ronaldo is dat Blader dit roept. Er zijn namelijk heel veel mensen die een hekel aan Blatter hebben een mogelijkl juist daarom een extra stem naar CR7 uit doen gaan.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Ronaldo. Hij is dit jaar beslissender, aanweziger en fitter (ook een belangrijke voetbalkwaliteit) dan Ribery

23 november 2013 om 01:27

Het zou toch wel belachelijk zijn als Ronaldo nu niet wint.
Ik ben echt Messi-aanhanger als het gaat tussen deze 2 maar Ronaldo is dit jaar echt veel doorslaggevender geweest.
Messi heeft niet kunnen brengen wat hij andere jaren bracht en Ronaldo heeft dat eindelijk juist wel gedaan. Neemt niet weg dat ik Messi nog steeds de leukste voetballer vind om naar te kijken. Volgend jaar zal Messi waarschijnlijk het stokje ook wel weer overnemen (mits de blessures wegblijven). Misschien is het voor Messi toch ook eens tijd om bij een andere club te gaan spelen. Niet per se omdat hij zich ergens anders moet bewijzen maar vooral ook om een x in een andere omgeving te spelen. Het begint een beetje eentonig te worden (voor de voetballiefhebbers maar ik denk voor Messi zelf ook).

Laat ik voorop stellen dat ik Blatter ook een afschuwelijke man vind!
Maar ik snap eigenlijk niet dat hij geen voorkeur voor clubs of spelers mag uitspreken.
Natuurlijk zou je van de hoogste baas liever zien dat hij neutraal is omdat je anders al snel gaat neigen naar corruptie (wat overigens denk ik wel gebeurd). Maar als voetbalfan heb je toch al van jongs af aan een bepaalde voorkeur?! Ook Blatter zal een liefde voor bepaalde clubs of spelers hebben, daar draait het voetbal toch gewoon om. Alsof Blatter zijn stem zwaarder weegt dan die van Pelle of Maradonna of Cruijf en van Hanegem in Nederland bijvoorbeeld. Iedere club heeft zijn voor en tegenstanders. Zolang Blatter niet in zijn eentje bepaald wie er met de prijs vandoor gaat is er toch niets aan de hand?
Het zou misschien verstandiger zijn om je voorkeur niet uit te spreken als Blatter zijnde omdat je nu dus in 'discussies' terecht komt waar je als FIFA-voorzitter echt boven moet staan. Maar toch vind ik het ergens ook wel weer mooi. Blatter is ook maar een mens.
In mijn ogen is er maar 1 partij die altijd neutraal moeten blijven en dat zijn de scheidsrechters! Zij zullen ten alle tijden een wedstrijd naar eerlijkheid moeten fluiten. Maar ook voor hun geld natuurlijk dat zij van jongs af aan toch voorkeuren hebben waardoor er onbewust (of bewust) dingen anders 'beleefd' kunnen worden . Zij zijn wel de enigen die direct invloed kunnen hebben op uitslagen van wedstrijden. Daarom ben ik er van overtuigd dat men in een nationale competitie het beste scheidsrechter uit andere landen kan gebruiken. Voorkeuren en emoties spelen hierbij een veel kleinere rol. Omkoopschandalen worden hierdoor misschien wel weer eenvoudiger omdat uitslagen er totaal niet toe doen voor een arbiter.

23 november 2013 om 01:25

Je begrijpt niet dat Blatter privé uiteraard een voorkeur mag hebben, maar in functie heeft ie zich professioneel te gedragen. Voor mijn part roept ie ieder weekend op feestjes dat ie Messi de beste vindt, maar als FIFA-baas Blatter moet hij zich neutraal opstellen.

Kan die idioot überhaupt wel eens ontslagen worden of kan die echt doen en laten wat ie wil ? Wat dat betreft is het goed dat ie niet al te lang meer leeft

Kan die man niet lekker in een verzorgingstehuis gaan zitten? Word zo moe van hem!

Nou meneer Blatter, ja iedereen heeft en mag zijn voorkeur hebben en wij als gewoon werkend volk mogen deze uitspreken vindt ik, alleen een man met die status waar u in verkeerd, moet zijn voorkeur voor zich hebben en de normen en waarden niet voor de 100% maar voor de 1000% waardborgen. Met andere woorden, voor u houden en mensen niet belachelijk maken.

Mijn voorkeur gaat naar CR7 uit, omdat hij dit gewoon nu verdient, heeft lang genoeg laten zien hoe goed dat hij is.

Wanneer gaat die dementerende trol eens met pensioen. Irritante vent dat het is. Als voorzitter hoor je neutraal te zijn in zo'n gevallen.

Oke... Ronaldo commandant, Blatter enge corrupte dictator !

Grappig dat de messi aanhang blatter en de fifa volledig vertrouwd wanneer het op het stemmen aankomt neeee dan heeft blatter totaal geen invloed en dat loopt altijd 100% eerlijk.
Maar wanneer het wk naar qatar gaat is de fifa corrupt wanneer lyon dinamo zagreb en ajax de dupe is volledig inmaakt DAN is blatter en de fifa corrupt. Hypocriet

23 november 2013 om 14:25

Precies dit.

Waarom gunnen jullie het Ronaldo niet? Omdat hij er goed uit wil zien en er ook beter uitziet dan alle haters van hem? Of omdat hij iedereen kan krijgen en ook een bloed mooie vrouw heeft? Stelletje haters ga iets aan je uiterlijk doen dan op hem haten om wat hij doet voor zijn uiterlijk.

On topic:
Heel onvolwassen van Blatter maar de aanvoerders en journalisten weten heus wel wie het verdient heeft, die ene stem van Blatter op Messi gaat niks veranderen aan de uitslag.

23 november 2013 om 15:40

Precies, stiekum zitten ze allemaal met een foto van Ronaldo op hun spiegel geplakt hun haar in de Gel te doen. Zielige haters zijn het gewoon (en dan heb ik het over degene die e hele tijd over zijn haar hebben etc.).
Van Blatter kan ik het nog begrijpen, als je met drie haaren op je hoofd weken lang voor de spiegel aan het ploeteren bent met ladingen GEL en er nog steeds zo uitziet dan kan je niet anders dan Cristiano haten.

Oh Jee, Blatter toch, weer je medicijnen vergeten? En nu morgen weer op Twitter slijmen bij Ronaldo.
Acht het leven van een clown valt ook niet mee!

En dan zeiden mensen nog dat Ronaldo kinderachtig bezig is dat hij niet wil komen opdagen en niet in een gesprek wilt gaan met Blatter. Na het incident bood Blatter zijn excuses wel aan maar dat was gewoon uit paniek en hij meende het niet eens, hierbij bevestigd hij het nogmaals. De grootste orgaan van de voetbalwereld mag nooit zijn voorkeur in het openbaar verkondigen. Maar wij Madridista's en Ronaldo zelf liggen daar echt niet wakker van, dit bevestigd gewoon nogmaals wat voor een clown aan de top zit van de Fifa. Wat opvallend is was na de uitspraak van Blatter scoorden Ronaldo 13 doelpunten in 6 wedstrijden waarvan 3 hattricks. Het is ook een feit dat wanneer hij word uitgefloten of als er kritiek op hem word geleverd dat hij de wedstrijd daarna in vuur en vlam staat en gewoon een hattrick scoort. Dus verwacht maar aanstaande woensdag nogmaals een geweldige prestatie van Ronaldo tegen Galatasaray !
Ik kijk er alvast naar uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

0 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren