Update: AZ maakt maandag waarschijnlijk opvolger Verbeek bekend

Donderdag, 3 oktober 2013 om 18:30Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:00

/

AZ verbrak afgelopen zondag de samenwerking met Gertjan Verbeek en heeft vooralsnog geen nieuwe trainer gevonden. Het duo Martin en Dennis Haar neemt het takenpakket voorlopig over. Voor de oudste van het tweetal is dat niet nieuw. Hij verving eerder al Theo Vonk, Ronald Koeman, Dick Advocaat en Verbeek als eindverantwoordelijke bij de Alkmaarders.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Shota Arveladze was een goede coach voor AZ geweest


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door johan166)

Ik ben benieuwd welke trainer de uitdaging aan wil gaan. Zometeen zijn ze hun hele lijstje afgegaan komen ze uit bij Pastoor en roept die ijskoud, was ik eerste keus geweest graag maar nu ben ik 26e keus en daar bedank ik voor.

2 oktober 2013 om 08:52

Misschien vreemd maar ik denk heel erg aan de trainer van Nac. Gudelj. Ik vind dit een trainer die een zeer goede indruk maakt en volgens velen rondon Nac verdient hij een beter team.

Ik zeg AZ, doen !! Zal zijn zoon ook leuk vinden. Pappa en zoon hebben bewezen zeer goed samen te kunnen werken.

2 oktober 2013 om 09:06

Speelt veel te behoudend! Ik als naccer heb zelf liever een Ten Cate.

2 oktober 2013 om 09:16

Speelt misschien behoudend omdat hij weet dat als ik met NAC vol op de aanval ga spelen mijn kwetsbare verdediging aan alle kanten gepasseerd wordt. Je kan pas beginnen met aanvallen als de verdediging goed staat. Dus met AZ moet dat beter mogelijk zijn dan met Nac. Vind het nog geeneens een verkeerde keuze van AZ mochten ze met hem in zee gaan.

2 oktober 2013 om 10:39

te behoudend dat is niet te zien aan de uitslagen en daarbij heeft NAC een matige selectie dus het zou niet verstandig zijn om aanvallend te geen voetballen

3 oktober 2013 om 19:18

Ik denk ook dat het Gudelj wordt. Zou niet de eerste Nac'er zijn die wordt weggeplukt door Stewart. Daarnaast is het ook gewoon een goede trainer.

3 oktober 2013 om 19:54

ten Cate wil niet meer.
In één van zijn interviews gaf hij aan dat hij bezig is met zijn woning in Spanje dacht ik, en dat hij daar verder wil blijven

3 oktober 2013 om 20:01

Ben ik niet met je eens. Je ziet bij heerenveen ook dat de verdediging erg zwak is. daarom is het beter om aanvallend voetbal te spelen. Maar denk toch dat het pastoor word.

2 oktober 2013 om 09:52

@caritas: Fred Rutten lijkt de meest logische kandidaat als je kijkt naar de profielschets. Iemand voor de lange termijn die goed iets op kan bouwen. Rutten werkt en functioneert ook het beste in een rustige en stabiele organisatie.

2 oktober 2013 om 10:04

Ik vind Rutten dus niet echt passen bij AZ. Als je kijkt naar het type coach wat ze in het verleden voor de groep hadden staan. Adriaanse, van Gaal en Verbeek zijn allemaal trainers met een redelijk identieke werkwijze en vol met karakter. Die werkwijze heeft Rutten dan wel maar het karakter weer niet. Rutten heeft mij nooit echt kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.

2 oktober 2013 om 10:41

Rutten is perfect, nette man, kan resultaten behalen met verzorgd voetbal zoals ie eerder bij Twente en Vitesse deed.

Alleen PSV was minder maar daar kon topcoach Advocaat ook niets van maken bleek later.

2 oktober 2013 om 13:50

Rutten is allesbehalve perfect. Hij is een softie en voldoet dan ook zeker niet aan de profielschets van AZ. Hij moet namelijk passen in het rijtje: Adriaanse, Van Gaal en Verbeek. Rutten, met zijn zieligdoenerij past daar echt niet bij. Sowieso zou ik geen trainer nemen die als het hem niet zint wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden, zoals hij bij Vitesse heeft gedaan. Nee dan zie ik liever Ron Jans komen. Ik ben benieuwd waarmee AZ op de proppen komt.

2 oktober 2013 om 19:23

Hallo Jans is geschikt bij clubs waar het niet moet. Bij Heerenveen zakte Jans zwaar door het ijs. Heerenveen is qua doelstellingen heel goed te vergelijken met Az.
Nee, AZ moet weer een coach pakken die al met succes in de Nederlandse top / subtop heeft i gewerkt.

In dat rijtje past Rutten dus perfect en Ron Jans en Pastoor dus niet.

Dit zal niet gebeuren.
Hij coacht een geweldig elftal en coachen in de Nederlandse competitie maakt het ook niet echt aantrekkelijker om daarheen te komen.

Het enige wat hem zou kunnen overhalen zou geld zijn, maar dat hebben ze helaas niet in Nederland.
AZ moet dan toch voor een wat slechtere coach gaan

2 oktober 2013 om 08:36

Zolang je je hart bij je club hebt, kan geld niks doen. Dasrom gaan vaak spelers teryg naar hun beginclub, meestal transfervrij en met een laag loon. Waarom niet Arveladze? Imdat hij veel verdient in Turkije? Ik zue hem gewoon miss dit seizoen AZ coachrn, prachtiger kan niet!

2 oktober 2013 om 08:51

Shota heeft het uitstekend naar zijn zin met zijn team die om het seizoen sterker wordt. Hij verdient er belachelijk veel geld, daarnaast houdt hij van het cultuur en land. Zijn familie woont er ook al, hij zal in de aankomende jaren nooit terug gaan naar AZ

2 oktober 2013 om 09:15

Eens met reactie hieronder, and Shota is nog altijd onze held.

2 oktober 2013 om 09:15

Hierboven moest er staan sorry.

2 oktober 2013 om 09:49

Shota zal az niet coachen, en zeker dit seizoen niet. Hij doet het uitstekend met Kasimpasa, die zich tot een stabiele subtopper aan het opwerken is. De club heeft schatrijke eigenaars en heeft toch een aardig ploegje bij elkaar gekocht. Zoek voor de grap eens naar "kemerburgaz tesisleri". Gloednieuw en ubermodern trainingscomplex. Ik zie ze volgend seizoen zeker Europees spelen, zeker met de uitsluiting van Fenerbahce en Besiktas. Bovendien wonen Shota en zijn familie al jaren in Turkije en spreken vloeiend Turks, en Georgië ligt natuurlijk om de hoek. Az is zowel sportief als financieel een achteruitgang.

2 oktober 2013 om 14:03

@ Macaco jij kent Shota niet persoonlijk ik wel door mijn georgische vrouw, Shota familie woont niet in Turkije maar in Tbilisi. Zijn kinderen zitten op de internationale school in Tbilisi. Dus ik weet niet waar je die onzin vandaan haalt dat zijn familie daar woont?

Shota wil maar al te graag terug naar Nederland als er een club komt die hij graag wilt trainen AZ of Ajax. Shota houd van Nederland en heeft immers nog een huis in NH.
Daarnaast houd hij van de cultuur en het land? haha wat verzinsel zeg!

2 oktober 2013 om 15:54

Applegreen, beetje raar dat je besiktas ook noemt, onze straf zitten we namelijk.dit seizoen uit, dus volgend jaar is er gewoon weer europees voetbal voor bjk.

Vind ik een beetje klinken al aanname, En suggestief,
Maar Shotta zal zeker op het lijstje staan.
Ik denk dat Adriaanse ook benaderd is, maar dat die nee heeft gezegd, maar ook dat is aanname.
Adriaanse was natuurlijk zaterdag ik het stadion, en er zal vast contact geweest zijn betreft de opvolging van Verbeek.
Ik ben heel benieuwd wie het gaat worden, ben bang dat het Rutte gaat worden na de winterstop of in het nieuwe seizoen.
Tot die tijd zal de fam Haar wellicht met Pastoor als interim werken. Vader en zoon Haar zijn natuurlijk nog niet gediplomeerd.

Denk dat ze Rutten hebben geprobeerd te bellen. Zit momenteel veel bij Hotel de broeierd in Enschede dingen te bespreken, kan maar zo zijn dat hij de telefoon niet opnam.

Ik zou toch graag Ernie Brands (3de met Nac) weer terugzien in Nederland. Beschaafde, rustige trainer met een goed praatje voor de camera's. Vind het sowieso opmerkelijk dat hij in al die jaren na die geweldige prestatie met Nac, voor mijn gevoel nog nooit ergens genoemd is in de tussentijd. Anders zou ik toch van de bovenstaande voor Fred Rutten kiezen. Heeft echt een topsportklimaat ontwikkeld bij ons op Papendal. Echter het voetbal was niet om aan te zien.

2 oktober 2013 om 09:48

Je geeft aan dat het voetbal onder Rutten niet om aan te zien was. Volgens mij geldt het zelfde voor het voetbal dat Brands met Nac speelde. Dat past niet bij AZ. Daar willen de supporters verzorgd aanvallend voetbal zien.

2 oktober 2013 om 09:58

Ja op zich heb je daar gelijk in. Echter had Rutten veel beter materiaal om aanvallend voetbal te spelen. Het team waar Brands derde mee werd bij Nac was echt van veel minder kwaliteit. Dus ik verwacht eigenlijk wanneer Brands een kwalitatief beter elftal heeft hij zijn speelwijze daarop zou aanpassen.

2 oktober 2013 om 10:42

PSV heeft zeer aanvallend gespeeld onder Rutten dat was juist het probleem, en bij Vitesse en Twente liet hij zijn ploegen ook aantrekkelijk voetbal spelen hoor

2 oktober 2013 om 11:11

Ik heb vorig jaar toch echt op de tribune gezeten bij Vitesse en ondanks dat hij het heel goed heeft gedaan door ons vierde te laten eindigen was het voetbal echt niet om aan te zien. Echter vermoed ik dat jij de samenvattingen altijd zag en dan klopt het wel doordat Vitesse vorig seizoen erg goed reactievoetbal speelde en in de counter levensgevaarlijk was. Maar over 90 minuten was het echt geen pretje om ernaar te kijken. Rutten bij PSV heb ik niet veel live gezien dus daar kan ik niet over oordelen.

Denk dat het Alex Pastoor wordt. Zal dan de beschikking hebben over een kwalitatief betere spelersgroep en organisatorische structuur bij AZ.

Ik ga er van uit dat het stuntende naam word Frank Rijkaard na het seizoen verwacht ik! of Guus Hiddink zou erg gaaf zijn!

En heel misschien die 2e coach van Bayern dat zou ik een hele goede vinden!

2 oktober 2013 om 09:49

Guus Hiddink kan je echt uitsluiten. Die zou in Nederland alleen PSV en de Graafschap helpen en ik denk dat hij alleen bij de Graafschap nog trainer wordt eventueel.

Frank Rijkaard zou misschien nog wel eens kunnen, zou leuk zijn. Maar hoevaak heeft die wel niet een Nederlandse aanbieding afgeslagen onderhand.

Fred Rutten staat bovenaan de lijst. Om de volgende redenen;
1) rendeert goed bij subtop ploegen
2) speelt aanvallend voetbal
3) respecteert cultuur van club
4) straalt rust uit
5) zal geen frontale aanval inzetten richting Zeist
6) luistert naar technische staf
7) heeft potentie om een ploeg Naar een hoger niveau te tillen..

Dus wordt alleen onderhandelen over contracts termijn.

Welkom Fred.

2 oktober 2013 om 09:50

Niks aan toe te voegen. Geweldige coach! Kampioen zal je er nooit mee worden (helaas), maar dat is ook niet het streven van AZ.

Wellicht Advocaat als interim.

Denk niet dat het advocaat word. Dat is voor de korte termijn. Een naam die in me opkomt is Ernie Brands, een prima keus voor az. Goede en degelijke trainer.

2 oktober 2013 om 10:43

Brands gaat met 11 man voor de goal liggen, kan goed zijn voor resultaat want zo deed ie het bij Nac, maar het ziet er niet uit

ik denk die coach die vorig jaar vertrok bij go ahead dat zou ik geen rare beslissing vinden!

maar mijn hoop is gevestigd op Frank Rijkaard na het seizoen!

Het mooie aan het leven is dat de bal aan elke kant kan vallen niks is onmogelijk!

We zullen zien wel wat er gebeurt!

AZ is toch samen met Twente de club die in de loop van de jaren tegen de top aan zit te hurken.
Feit is dat AZ heel wat topspelers in korte tijd heeft moeten verkopen, nu alles weer financieel in orde is heeft AZ weer het streven om die koers in te varen.
Verbeek had al twee seizoenen geleden kampioen kunnen worden waar hij meer dan een half jaar constant koploper stond in de eredivisie maar ook nog tot de kwart finales in de EL eindigde, dat was allemaal condtioneel teveel van het goede met een smalle selectie.
AZ zou denk ik aan Adriaanse een hele goede hebben gezien er daar veel talent rond loopt maar waar Verbeek niet veel met deed.

Arveladze : beginnende trainer die nog niets bewezen heeft. Sympathieke kerel die in mijn ogen nog niet klaar is om in het diepe te worden gegooid.
Ron Jans : gefaald bij Heerenveen maar een prima coach voor de middenmoot waar geen druk op de prestaties staat.
Ernie Brandts : was de PR man van NAC terwijl het echte werk werd gedaan door het duo Vlemminx en Karelse. Zelfs de opstelling kwam uit hun koker. NAC speelde toen de kaart die Twente nu hanteert.....
Advocaat : prima coach om een brandje te blussen en het seizoen te redden, maar nooit voor de lange termijn. Daarvoor is Dickie te onrustig.........
Rijkaard : heeft overal gefaald waar geen wereldtop aanwezig was. Hij is geen trainer maar een klankbord.
Hiddink : komt zijn bed niet uit voor minder als 6 nullen + premies en zijn eigen assistenten.
Adriaanse : heeft zijn geld binnen en gaat er voor een " fooi" zijn hoofd niet in een strop steken. Want iedereen eist/verwacht hetzelfde kunstje als 10 jaar terug.......
Henk ten Cate : prima opbouw trainer, grote bek, heeft in de top gewerkt. Kortom een prima kloon van Adriaanse. Zeer geschikt voor AZ !
Fred Rutten : prima opbouw trainer en net als HTC beschikbaar. Heeft in de top gewerkt en kent dus het klappen van de zweep. Afwijkend van het rijtje tot nu toe heeft hij geen grote bek, bemoeid hij zich niet met andere clubs of de Knvb . Eigenlijk te beschaafd voor AZ dus
Alex pastoor : geen ervaring in de top / subtop en dus ongeschikt voor Az.

Ik zou zeggen dat het Fred Rutten , Arveladze of HTC moet gaan worden. Persoonlijk zou ik Shota voor een andere keer doen.

Gaat AZ voor de grote bek of voor de beschaving ?

Denk onze grote vriend Dickie, gaat lachen worden met interview en naar de 4e man steeds.

Ik zou zeggen:
AZ zet een ruil in Verbeek naar Anderlecht,brom naar Az.
Deal?

3 oktober 2013 om 18:41

wacht kzal is bellen met Van Holsbeek

Ik denk dat we allemaal wel weten wie er komt. T schijnt namelijk zo te zijn dat dick advocaat naar az gaat. omdat hij wil stoppen bij psv. Hij zei dat ie niet meer verder wil vanwege een zeer amateuristisch beleid van van raaj. Ik snap ook niet waarom een 90 jarige man het aankoopbeleid van een club kan leiden. Psv zal nog spijt krijgen dat ze dit jaar geen nieuwe spelers hebben gehaald. Want dat zal de doorslag geven in t besluit van Advocaat.

3 oktober 2013 om 19:23

ja ben inderdaad ook benieuwd of advocaat dit seizoen nog bij psv blijft.......

We zullen het zien hoop op een groote naam. Frank rijkaard

4 oktober 2013 om 00:07

Ben je aan het trippen ofzo? Want er komt alleen maar wartaal uit..

update: Fred Rutten Nieuwe Trainer Az(bron Nos)

Volgens Chef voetbal van de NOS wordt Fred Rutten de nieuwe trainer van AZ

Nou AZ, succes met Rutten.... Hoop dat ie bij AZ wat aanvallender durft te spelen dan bij Vitesse, want dat was echt zeer behoudend en puur op resultaat gericht...

Ik zou Faber gaan polsen

Toon heeft vanmiddag nog met Hiddink gezeten bij het Van der Valk hotel langs de A4. We gaan het wel zien, AZ heeft na dit weekend 14 dagen vrijaf en dus tijd genoeg.

Is Fred Rutten wel iemand die aanvallend wil spelen? Volgens mij speelde hij bij Vitesse en PSV wel erg behoudend, of niet?

3 oktober 2013 om 20:10

Zeer behoudend ja. Volgens de NOS is het al rond met Rutten. Ga er dus vanuit dat hij de nieuwe coach gaat worden....

3 oktober 2013 om 21:08

Niet echt behouden,meer verzorgd voetbal.

4 oktober 2013 om 00:09

Behoudend dus... Vind fretje niet echt bij AZ passen.. Daar hebben ze iemand met karakter nodig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger191
D. de WitMiddenvelder197
T. ReijndersMiddenvelder192
J. KarlssonAanvaller198
A. GuðmundssonMiddenvelder184
F. MidtsjøMiddenvelder180
V. PavlidisAanvaller187
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

116 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren