Update: Hazard besluit aanvoerdersband terug te geven aan De fauw

Zaterdag, 3 augustus 2013 om 20:10Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:16

/

Thorgan Hazard is voortaan aanvoerder van Zulte Waregem. De aanvallende middenvelder, die wederom een seizoen van Chelsea word gehuurd, neemt de aanvoerdersband over van Davy De fauw, maar dat zou nu niet in goede aarde gevallen zijn bij de spelersgroep, zo meldt Sportmagazine.

"Ik heb in samenspraak met de club en in het belang van de club besloten de aanvoerdersband door te geven aan Hazard", verklaart De fauw. "Wij zijn erbij gebaat dat Zulte Waregem Thorgan Hazard nog minimum een jaar langer aan zich kan binden. Dit kan helpen bij zijn ontwikkeling. Uiteraard zal ik de rol die ik de laatste twee jaar vervulde binnen de club blijven vertolken."

Sportmagazine claimt dat De fauw het nieuws net voor aanvang van de Champions League-wedstrijd tegen PSV zou hebben doorgekregen. Mogelijk is dat de reden waarom de rechtsback een van zijn slechtste wedstrijden in het shirt van Zulte speelde. Diverse spelers hebben geen begrip voor de beslissing, die bovendien zou zijn opgelegd door Chelsea. Het zou naar verluidt een van de voorwaarden geweest zijn om de broer van Eden Hazard opnieuw een jaar aan de Gaverbeek te stallen.

Update 3 augustus 17.04 uur - Zulte Waregem betreurt commotie na aanvoerderswissel
Zulte Waregem zegt de commotie te betreuren die is ontstaan na het wijzigen van de aanvoerder. Davy De fauw begon het seizoen met de aanvoerdersband en droeg die om de arm tegen Lierse SK en PSV. Vervolgens nam Thorgan Hazard de band echter over, hetgeen de media ertoe verleidde te claimen dat dit op gezag van Chelsea gebeurde. Middels een officieel statement reageert Zulte Waregem nu op de aantijgingen. Men zegt de commotie te betreuren. "Zowel de voorzitter, gedelegeerd bestuurder als trainer zijn er maximaal voor gegaan om Thorgan Hazard bij Zulte Waregem te houden. We vragen iedereen om om onze ploeg, Thorgan en Davy in het bijzonder, massaal te steunen vanavond en woensdag voor de partij tegen PSV, een duel waarin alles nog mogelijk is."

Update 3 augustus 20.10 uur - Hazard besluit aanvoerdersband terug te geven aan De fauw
Davy De fauw heeft de aanvoerdersband bij Zulte Waregem weer terug. De verdediger werd afgelost als captain door Thorgan Hazard, wat tot de nodige speculaties in de media leidde. Zulte meldt op het officiële Twitter-account dat Hazard heeft besloten om 'in het belang van de groep' de aanvoerdersband terug te geven aan De fauw. Zulte speelt op dit moment tegen KV Kortrijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door gilagilaforza)

Nou, ik vond De Fauw niet slecht spelen hoor. Hij was tegen PSV een van de weinigen van Zulte die nog een voldoende haalde.

2 augustus 2013 om 11:36

Vind je? Hij heeft weliswaar het enige schot op doel gehad van Zulte, maar voor de rest speelde hij als een natte krant. Hielt Depay weliswaar bezig, maar stopte hem niet af.

Overigens is dat wel veelzeggend. Het enige schot op doel van Zulte was uit de 2e lijn, van de Fauw en ontstond door miscommunicatie tussen Rekik en Willems.

2 augustus 2013 om 11:54

Depay speelde als een natte krant, mag hij wel een doelpunt hebben gemaakt, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Depay heeft voor de rest niks klaar gespeeld, dus mag je dat de Fauw wel aanrekenen gezien dat het zijn directe man was. Als je directe tegenstander als een natte krant speelt, is dat ten verdienste van jou als speler. Anders kwam hij er wel weer bovenop tijdens de wedstrijd, maar dat gebeurde ook noet.

2 augustus 2013 om 11:56

Depay speelde ook als een natte krant, dat ontken ik ook niet. Daarnaast heeft hij wel meer laten zien dan alleen zijn goal, maar was hij weer eens te egoïstisch. Bakkali ging er veel makkelijker voorbij, die paar keer dat hij op links te vinden was.

2 augustus 2013 om 12:35

Bij depay kwam best veel dreiging alleen hij deed niks met de kansen, hij was veel te egoistisch. Hij heeft liever een 30% kans op een doelpunt dan een 100% assist.

Alsof zo'n bandje zoveel waard is, wat een stomme rede om te suggereren dat de Fauw daarom zo slecht speelde.

2 augustus 2013 om 13:00

Denk toch niet dat het leuk is als je na enkele jaren captain geweest te zijn aan de kant wordt geschoven voor een 20-jarige knul die nota bene op huurbasis bij je club zit. Volgend jaar is hij weg bij Zulte en wat dan? Dan kan je moeilijk De Fauw terug captain maken. Daarbuiten lijkt hij mij geen echte leider. Net zoals Messi die kapitein is bij Argentinië. Het wil niet zeggen dat wanneer je de beste bent, ook het meeste leiderschap hebt.

2 augustus 2013 om 13:31

duidelijk nog niet veel tewerkgesteld in groepsverband?

de juiste leiderstypes/aanvoerders hebben is dus echt wel van levensbelang

Haha denk niet dat dit helemaal waar is, zoiets kan je toch niet eisen dat is belachelijk

Chelsea is een professionele organisatie en doet geen domme dingen zoals eisen dat iemand aanvoerder is. Hazard zal ook geen aanvoerder willen zijn die door Chelsea is opgelegd.
Broodje aapverhaal

2 augustus 2013 om 11:38

Je weet nooit wat er achter gesloten deuren gebeurt, dit soort zaken gebeuren zeker weten. Als je denkt dat heel de wereld eerlijk is heb je echt een bord voor je kop. Hazard heeft de naam al, als ie nog is de aanvoerdersband draagt en goed speelt stijgt ze marktwaarde gelijk weer. Zou best wel waarheid in kunnen zitten maar dan door de media vergroot

2 augustus 2013 om 15:59

Ik zou anders geen enkele andere reden kunnen bedenken waarom Dury de aanvoerdersband van De fauw aan Hazard zou geven, maar dan ook werkelijk geen enkele. Dus het lijkt me niet meteen een verhaal dat je zonder omkijken verticaal kan klasseren.

3 augustus 2013 om 21:06

Het was vooral Hazard zijn manager die dit eiste

Dit gaat natuurlijk helemaal nergens over mocht Chelsea dit hebben opgelegd.. Thorgan Hazard speelt dit seizoen voor Zulte en die beslissen toch gewoon wat ze willen doen.. Al zetten ze hem bij manier van spreken als laatste man, dan heeft Chelsea nog niets te zeggen.. Waarom zou zo'n jong onervaren mannetje kapitein moeten zijn? De speler met de beste kwaliteiten is niet altijd de beste aanvoerder voor een ploeg.. Dat moet iemand zijn met ervaring, uitstraling en iemand die de rust kan bewaren wanneer het uit de hand loopt.. Zo'n jong mannetje de verantwoordelijkheid geven is niet altijd goed, laat die jongen zich toch gewoon concentreren op het voetbal.

2 augustus 2013 om 11:36

Alsof Zulte dan perse akkooord moet gaan? Zulte kan dan toch ook zeggen dat, dat absoluut niet aan de orde is. Verder betwijfel ik of dit waar is, er wordt van alles geluld dus wacht even op bevestiging van 1 van de clubs zelf..

De rest heb je wel gelijk in, voetbal moet gewoon 1e prioriteit zijn voor zulke jonge jongens..

2 augustus 2013 om 12:03

@ zola

Als het een voorwaarde is in eht contract van Chelsea, dat Hazard dan naar Zulte mag en Zulte gaat ermee akkoord. Jaa, dan is het juridisch een plicht het te doen, tenzij je contractbreuk wilt plegen.
Er kunnen zoveel dingen in een contract staan, waarbij je zegt: waar gaat dit over?. Maar als het binnen de juridische kaders valt, is het een contractuele plicht.

Overigens denk ik neit dat het zo is hoor, al weet je natuurlijk nooit wat er achter de schermen afspeeld. Ik vraag me dan af, als het zo is, wat de reden daarvan is voor Chelsea. Wat voor baat hebben ze erbij dat ze zulke druk opleggen bij die jongen.

2 augustus 2013 om 18:11

Chelsea heeft er wel voor gezorgd dat hij kapitein word. Vind het alleen heel dom, ze hadden hem beter naar Anderlecht gespeeld. Een grotere club die elk jaar voor de titel speelt en ook CL speelt.
+ er vertrokken enorm veel spelers en had sowieso zijn plek gehad bij Anderlecht.

Kortom bij Anderlecht had hij meer stappen kunnen zetten . Voor hetzelfde geld draait het dit jaar niet bij Zulte en moeten ze play off 2 spelen en heeft die amper vooruitgang geboekt

3 augustus 2013 om 00:22

Bij Anderlecht hebben ze hem nodig op dit moment. Daar vindt hij spelers rond zich van zijn niveau. Bij Zulte gaat alles zo traaaag. Al die statische spelers. Zulte met of zonder Delaplace scheelt 3 plaatsen in het klassement. Best dat Malanda terug is.

2 augustus 2013 om 11:39

Als dit afgesproken is als voorwaarde (van Chelsea naar Zulte toe) waardoor Hazard verhuurd werd aan Zulte, dan moeten ze zich daar aanhouden. Simpel lijkt me. Alhoewel ik het zeker krom vindt ja, maar goed.

2 augustus 2013 om 14:06

Er zijn vermoed ik wel afspraken gemaakt met Chelsea, zo liet Dury ook al doorschijnen in de media dat er was afgesproken met Thorgan om hem dit seizoen vooral centraal uit te spelen. Ik vermoed wel dat Chelsea daar dus wat mee te maken heeft gehad en voorwaarden stelden aan Zulte, anders zouden ze Thorgan wel naar een andere club hebben gestuurd.

Maar aanvoerdersband eisen voor je speler lijkt me inderdaad toch ook gewoon te ver gaan, het lijk me wel heel straf dat Chelsea dat zou eisen. Ik snap niet goed waarom dit werd gedaan, de groep leek goed aan elkaar te hangen met De fauw als aanvoerder, waarom neem je dan het risico om dit in gevaar te brengen?

Mogelijk is dat de reden waarom de rechtsback een van zijn slechtste wedstrijden in het shirt van Zulte speelde.hahahahah ja dat zal het inderdaad wel geweest zijn en niet dat bakkali en depay over je heen walsde alsof je er niet stond.
en hoezo moet hazard aanvoerder worden van chelsea alsof je daar beter van gaat spelen de sommige gaan er zelf minder door spelen. echt belachelijk! als dit waar is dan kan je je als club beter opdoeken als je niet eens zelf je eigen captain mag kiezen

Lijkt me heel erg vreemd als dit waar is.
Als club zou je hier anders volledig boven moeten staan en hem lekker terug sturen naar Londen.
Wat een merkwaardig bericht dit.

Als dit zo is dan laat Zulte zich aardig piepelen door Chelsea.
Je bent toch zeker baas in eigen huis en jij bepaald dus uiteindelijk wie de bv de aanvoerder is.
Ik vind die gozer veel te jong om aanvoerder te zijn, laat hem eerst maar eens zien dat ie een elftal duidelijk over een dood punt heen kan krijgen.

2 augustus 2013 om 11:44

Van de ene kant laten ze zich dan idd piepelen door Chelsea, maar als Chelsea heeft gezegd dat hij anders niet naar Zulte mag, dan waren ze ook gepiepeld.

Als dit idd waar is, zou het wel belachelijk zijn van Chelsea natuurlijk, blijkt maar weer hoeveel macht de 'grote clubs' hebben t.o.v. de 'kleintjes'

2 augustus 2013 om 16:01

Het bestuur van Zulte-waregem zag zijn kans schoon om Hazard uit de klauwen van Anderlecht en Genk te houden en heeft die kans gegrepen. Dat ze daarbij zo'n dwaze clausule moesten opnemen, daar hebben ze zich niet druk over gemaakt en waarschijnlijk niet eens over de gevolgen in de groep nagedacht.

Alsof Chelsea zich bezig houdt met wie al of dan niet kapitein is bij Zulte-waregem. Dat interesseert hen echt niet.

Wel vind ik het een rare beslissing om Hazard kapitein te maken. Hij is volgend jaar waarshcijnlijk wel weg en De Fauw is gewoon een topprof.

Vaag verhaal. Aanvoerder wordt je op basis van leiderschapskwaliteiten, niet op basis van kwaliteiten in het veld. Zou chelsea moeten begrijpen. Hoezo goed voor ontwikkeling. Het zou veel beter voor zijn ontwikkeling zijn als hij op eigen kracht aanvoerder zou worden.

Waarom zou het Chelsea interesseren of een speler aanvoerder is of niet? Basisspeler dat snap ik. Op een positie laten spelen waar hij het liefst speelt, snap ik ook. Maar aanvoerder? Hazard is ook geen speler die aanvoerder van Chelsea zou kunnen worden ofzo.. Daarom denk ik ook zeker niet dat Chelsea dit heeft geeist. Misschien eerder dat Hazard dat persoonlijk heeft geeist omdat hij ook naar Anderlecht kon.

Wel toevallig dat precies na de cl wedstrijd hazard aanvoerder moet worden. Nee dit heeft echt niks te maken met die cl wedstrijd. Want het is heel logisch dat bij de eerste competie wedstrijd de fau nog aanvoerder is en ook bij de eerste cl wedstrijd. Ik vond hazard echt 1 van de zwakste spelers aan de kant van zulte. maar goed nu weet ik waarom want hazard kan alleen maar goed spelen met een aanvoersband.

2 augustus 2013 om 19:41

De Fauw was nog wel aanvoerder tijdens de Cl-wedstrijd, de mededeling van de beslissing aan de spelers is vlak vóór die wedstrijd gebeurd.

Een enorme psychologische en tactische blunder van die voorzitter Decuyper, ik kan me best voorstellen dat het heel wat invloed heeft gehad op de wedstrijd. Als je zag hoe futloos die spelers van Zulte er allemaal bij liepen...

In ieder geval is het nu grote ruzie. Trainer Dury, die al eerder aangaf in onmin te leven met de voorzitter, heeft zijn kat gestuurd naar de persconferentie. Verschillende spelers waaronder Leye spreken nu openlijk over een transfer en willen weg. Naar het schijnt ook De Fauw zelf, al heeft hij dat niet openbaar gemaakt.

Wat een onzin. Zulte bepaalt zelf wie aanvoerder is. Het is sowieso wel erg raar dat Hazard ineens aanvoerder is. Maar ik denk niet dat Chelsea zich bezig houdt met wie er aanvoerder is bij Zulte.

Beslist Chelsea dan ook hoeveel velletjes wc papier de spelers mogen gebruiken als ze naar de wc gaan?
Dit bericht lijkt me onzin en ik geloof er dan ook geen bal van. Ander zou het betekenen dat Chelsea niet alleen bij Vitesse de baas is maar ook bij Zulte.

Sinds wanneer worden bepalende spelers nu ineens altijd aanvoerder?
Ze zouden zich meer met hun zelf bezig moeten houden.

Nu moeten ze weer instructies geven enz. en dat gaat zijn eigen spel niet ten goede.

Ook belachelijk dat Zulte deze voorwaarden van Chelsea accepteert. En dat noemt men een club runnen.

Ben het met je eens. Dit is te absurt voor woorden(als het waar is). Wat zou jij doen?

Het bestuur van zulte deed dit achter de rug vd trainer.heel de spelerskern + de trainer gaan er niet mee akkoord.leye wil nu direct vertrekken ook,er is oa Turkse interesse.

nou ik vind die Hazards allemaal even overschat en overhyped. chelsea ziet het blijkbaar wel zitten in deze belze wonder familie.

3 augustus 2013 om 17:45

hoeveel wedstrijden heb jij van Thorgan hazard gezien? laat mij raden 1?

Thorgan hazard is een gewoon talent die vorig jaar veel invloed had op de goede prestaties van ZW en jij vind alle Hazards allemaal overschat en overhyped op basis van die ene wedstrijd die jij hebt gezien.

nou das knap!

3 augustus 2013 om 21:09

Iedereen is Nederland vrij om een eigen mening te hebben. Ik zou zeggen, wen er aan.

Dat had ik ook al door, dat dit een beslissing van Chelsea was. Echt jammer want De Fauw is de perfecte kapitein. Op deze manier maak je de club en spelersgroep kapot waardoor hij in een veel minder team zal functioneren.. daar heb je echt niets aan.

Dit is toch gewoon niet te geloven!

Wat waren ze aan het denken?! Dat de spelers en fans dit gewoon zouden aanvaarden. Gewoon belachelijk.

Er zijn al spelers die weg willen waaronder De Fauw zelf en Mbaye Leye.

Als Chelsea hier echt achter zit, moeten ze zich diep schamen.

Het is sowieso raar om een gehuurde speler aanvoerder te maken....en dat er geen duidelijk uitleg gegeven is waarom ze dit besloten heeft maakt het nog een vreemdere zaak. Er klopt duidelijk iets niet aan dit verhaal.

3 augustus 2013 om 18:30

Die voorzitter, Decuypere, zal dat wel gedaan hebben om op een goed blaadje te staan bij Chelsea.

Dat is een zakenman, geen voetbalman.

Chelsea beschadigd de mens/speler Davy de Fauw! echt respectloos! Als Thorgan Hazard slims is, gaat hij keurig de band gewoon weer om de schouders van de Fauw om doen. Jammer dan voor je eigendom, maar dit vind ik niet kunnen.

3 augustus 2013 om 18:23

Heeft niks met Chelsea te maken. Op de Belgische teletekst staat het vrij helder geschreven.
De zaakwaarnemer heeft dit geëist tijdens de onderhandelingen.
Het bestuur heeft de trainer het opgedragen en nu s er dus een beetje mot in de selectie.
Maar nergens staat dat Chelsea dit wil.

3 augustus 2013 om 21:06

Ik denk eerder dat de club zelfzijn eigen speler beschadigd. Als je als club je aanvoerder zijn band af neemt om een andere, jongere speler die ook nog eens een huurling is, aanvoerder moet worden (van wie die eis ook komt). Dan neem je eigenlijk het aanvoerderschap niet serieus, als ook de spelersgroep in het algemeen. Maar goed, in België is dit misschien normaal. Ik kan me ook eens een Blgische ploeg herinneren die met elf Afrikanen speelde, puur omdat die moest van de eigenaar. Krankzinng maar waar.

3 augustus 2013 om 21:26

Die afrikanen waren niet verplicht om te spelen, ze waren gewoon beter , klaar. Trouwens die afrikanen zijn later bijna allemaal uitegroeid tot topspelers: yaya toure, gervinho, eboue, zokora, arthur boka, romaric, yapi yapo, igor lolo......

Hoe lang blijven media Davy De fauw nog als Davy de Fauw schrijven? Slechts 'de' moet met een hoofdletter, 'fauw' wordt zonder gespeld.

3 augustus 2013 om 20:28

Ja, hij is dan ook een uitzondering op de normale regels he. In België schrijf je De inderdaad altijd met een hoofdletter, en dat doet voetbalzone ook heel netjes, en bij hem komt die kleine f door een foutje op de geboorteakte. Volgens mij schrijven bijna alle media het trouwens goed, want ik vond het zo vreemd staan dat ik moest opzoeken of het wel klopte.

3 augustus 2013 om 21:08

Lekker belangrijk, voor de discussie maakt het verder toch niet uit of het met een kleine, grote of andere letter wordt geschreven.

Waarom zou je uberhaubt een huurling captain maken. Daar zit geen enkele logica in.

Haha, dit slaat nergens op. Je krijgt hem, en je staat hem weer af. En nog een hoop commotie ook. Ik vind het daarom wel erg gênant.

4 augustus 2013 om 01:18

Omdat hij weet dat dit allemaal bs is, al de zever rondom de aanvoerdersband. Het enige wat zo gênant is aan dit hele gedoe is, is hoe de media alles kan opblazen.

Lijkt me ook niet meer dan logisch. Ik begrijp ook niet waarom je een 20 jarige huurling ineens aanvoerder gaat maken. Zeker omdat de rest van het team hem niet als aanvoerder accepteert. Degene die dat bedacht heeft snapt er niet zo veel van. Aanvoeder zijn, een leider zijn, dat moet in je zitten en dat moet door de rest van het team worden geaccepteerd. Het is niet zo dat je een ieder eventjes aanvoerder maakt en dat die met zij. Band om ineens de grote leider is en de lijnen uitzet.

Een nieuwe update is alweer nodig. Hazard zou zijn aanvoerdersband teruggegeven hebben aan De Fauw

Gekkenhuis daar.

edit: zag dat jullie het nieuws al hadden, excuses

4 augustus 2013 om 01:16

Een 'gekkenhuis', serieus? Onder de indruk van wat commotie in de sportwereld? Amaai, en wat te denken van landen waar er oorlog is, dag in dag uit?

Heb maar 1 ding te zeggen over Hazard: klasse, klasse en nog eens klasse.

Wat een clusterfuck zeg. Wie heeft het in godsnaam bedacht dat Hazard opeens aanvoerder moest worden. Snap dat die jongen belangrijk is maar bij Zulte weten ze niet eens hoe lang die jongen voor hun speelt. Daar komt bij dat ze vorig jaar een brilliant seizoen gedraaid hebben waar hij geen aanvoeder was. Gezien de "plotselinge" verandering vrees ik dat er werkelijk waarheid inhet bizarre gerucht zit. Dat je als voorzitter van een club je hoofd zo laat hangen naar een club als Chelsea is niet alleen walgelijk maar ook een beetje gevaarlijk. Ofwel een flater van jewelste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zulte Waregem

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. BrunoAanvaller2110
J. VossenAanvaller184
J. DompéAanvaller154
T. ChorýAanvaller83
N. KainourgiosAanvaller82
L. BostynKeeper150
E. BansenKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina Zulte Waregem.

765 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren