Aston Villa troeft Ajax binnen tien dagen af met komst van Deen

Dinsdag, 11 juni 2013 om 18:31Erik van Dam • Laatste update: 14:42

Diverse clubs, waaronder Ajax, aasden de laatste maanden op de 22-jarige aanvaller Nicklas Helenius van Aalborg BK. Na drie prima seizoenen in zijn vaderland had de Deen de verenigingen voor het uitzoeken en inmiddels lijkt Aston Villa de gelukkige te zijn. De Engelsen laten via de clubwebsite weten dat er met Helenius’ club onderhandeld wordt over een transfer.

/

Middels een kort statement geven the Villans aan bezig te zijn met de komst van de aanvaller, die aan zowel de linker- als rechterkant kan spelen. “We kunnen bevestigen dat we in onderhandeling zijn met Aalborg BK. De club verwacht de deal in de komende tien dagen af te zullen ronden, afhankelijk van een medische keuring en een persoonlijk akkoord”, aldus de Premier League-club.

Helenius debuteerde in het seizoen 2009/10 voor Aalborg, maar speelde toen maar één wedstrijd. Het jaar erop maakte hij vijf goals en in het seizoen 2011/12 volgde zijn doorbraak in de Deense competitie, toen hij dertien keer scoorde. Afgelopen seizoen verbeterde hij dat aantal nog eens tot zestien stuks. Behalve Ajax was ook Torino erg geïnteresseerd in de drievoudig A-international.


Poll

Had Ajax een extra aanvaller goed kunnen gebruiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door manonthemoon)

Maakt niet uit of hij nodig is of niet, dit had je miljoenen kunnen opleveren.

Jammer, gemiste kans. Maar goed dat Ajax elke dag weer op jacht is naar talenten, maakt ons alleen beter.

11 juni 2013 om 18:38

@a.iniesta8

Ach joh, Ajax heeft met Hoesen en Sigthorsonn al 2 uitstekende spitsen, uitgaande van dat De Jong vertrekt.
Helenius is al 22, en het zou zonde zijn als hij nu op de bank zou verpieteren, 1 van de 3 zou zeer weinig speeltijd krijgen. Geziens Hoesen's ontwikkeling is dit onnodig.

Ajax kan zich beter richten op een rechtsbuiten. Geen Cuenca, tenzij hij voor Eredivisiesalaris wil voetballen en zijn transfersom max tot de 3 miljoen gaat.

11 juni 2013 om 18:57

Tot maximaal 3 miljoen voor Cuenca? Die tijden zijn geweest. Voor een voetballer die nog niets bewezen heeft wordt echt geen 3 miljoen betaald..

11 juni 2013 om 19:17

Nog niets bewezen heeft? Deze jongen heeft misschien niet de sterren van de hemel gespeeld in Spanje, maar je zag duidelijk in de minuten die hij kreeg bij Ajax dat hij meer talent heeft in z'n grote teen dan spelers als Boerrigter, Lukoki en zelfs Babel in hun hele lijf. Als je daar geen 3 miljoen voor wilt betalen, dan gaat een Spaanse club uit het linkerrijtje het wel doen. Maar denk vooral dat hij het niet waard is, is wederom een gemiste kans dan.

11 juni 2013 om 21:54

Uitstekende spitsen met Hoessen en Sigthortsonn? Sigthorsson kan topvoetbal niet aan zelfs een vrijpartij is voor hem teveel...
Hoessen moet het nog bewijzen of hij niveau aankan, geen enkele ervaring. Duidelijk dat er voor hun nog een spits bij moet.

12 juni 2013 om 02:23

Cuenca lijkt me ook een verstandige aankoop, maar denk niet dat de Spanjaard het naar zijn zin zou hebben bij Ajax. Aangezien de Eredivisie voor hem van bedroevend slecht niveau is. Hij is het niveau van Barca gewend dus ik denk dat het niks voor hem is.

12 juni 2013 om 09:58

Ja vandaar dat hijzelf heeft aangegeven het naar zijn zin te hebben gehad bij Ajax, en graag zou willen blijven

11 juni 2013 om 18:40

Niet betreurd, Ajax gaat voor Aleksander Mitrović van Partizan Belgrado. Deze jongen is (18) jaar en heeft Europa League ervaring op gedaan afgelopen jaar tegen Internationale onder anderen.

Daarnaast speelt hij voor het nationale ploeg van Servië. Alleen zijn ook Manchester United, Chelsea en Benfica ook achter deze jongen aan.

11 juni 2013 om 18:45

Zijn club is echter niet bereid mee te werken aan een tussentijds vertrek. “De kans is niet eens een fractie van een procent dat we hem laten gaan”, verklaarde clubvoorzitter Dragan Duric.

11 juni 2013 om 21:27

Je bent wel erg goed gelovig als je dergelijke uitspraken volledig vertrouwt in de voetbalwereld.

11 juni 2013 om 22:10

Die moest volgens mij iets van 8 miljoen kosten, dus dat gaat nooit gebeuren...

11 juni 2013 om 18:40

@ A.iniesta8,

Ajax had Nicklas Helenius opzicht niet zo erg nodig, aangezien ze Danny Hoesen en Kolbeinn Sigþórsson al als diepe spitsen hebben. Verder hebben ze spelers als Gino Van Kessel en Lesley De Sa ook nog rondlopen en als Siem De Jong blijft, dan is hij ook een optie voor de spits positie.

Misschien zou hij wel een goede aankoop voor Ajax zijn, aangezien De Jong waarschijnlijk zal vertrekken en Sigþórsson aardig blessuregevoelig is en bij Van Kessel en De Sa moet het nog blijken hoe goed ze zijn.

Maar Aston Villa haalt hier wel een goeie speler binnen. Helenius lijkt mij een uitstekende speler en hij kan zich daar goed doorontwikkelen.

Verder heeft Aston Villa met Christian Benteke, Andreas Weimann en Nicklas Helenius 'n vrij goede aanval.

11 juni 2013 om 18:43

De Sa is echt een buitenspeler. Geen echte spits als Sigthorsson en Hoessen.

11 juni 2013 om 18:57

@ Rochester

De Sa is geen spits zoals papillonn aangeeft.

Daarbij denk ik dat de Boer wel een extra spits gaat halen als er zich een buitenkansje als Hoesen zich voordoet, anders niet. Twee spitsen is goed, maar Sigi is geen zekerheidje en met de Jong verliezen we waarschijnlijk ook een optie. Net als met het vertrek van Babel..

11 juni 2013 om 19:00

@rochester

Ik volg Almere City zo nu en dan, en deze Van Kessel (volgens mij ook nog is een voormalig toptalent van AZ) komt niveau tekort voor Almere City, wat moet Ajax daar nou mee?

De Sa is zoals Papillon al aangeeft een echte buitenspeler en dus geen spits.

11 juni 2013 om 20:03

Je hebt gelijk jeffreysch, heb van Kessel in het begin van het seizoen gezien en ook laatst op de Copa Amsterdam en heeft bij ook geen énkele indruk gemaakt.
Dat hij het bij AC niet waarmaakte wist ik niet, maar heeft volgens mij matige statistieken (10w, 1g), maar jij bevestigd het.
De Sa is een rechtsbuiten die niet veel beter is als Lukoki, mi.

12 juni 2013 om 02:28

De Jong gaat nergens heen, heeft zich nog geen enkele club voor hem gemeld. Er zijn veel speculaties geweest, maar geen concrete meldingen of transfer verzoeken. Ik denk dat De Jong wel klaar is voor de stap, maar als geen enkele club zich meld word het wel lastig.

11 juni 2013 om 20:13

Gemiste kans? Als Ajax hem had willen hebben had hij hier al zo'n beetje een jaar gevoetbald. Ik ben er vrij zeker van dat Ajax niet is 'aftetroefd' maar gewoon nooit vol voor hem gegaan is.

11 juni 2013 om 20:19

Of het had je miljoenen kunnen kosten. Zoals bij vrijwel elke aankoop was het gokken geweest. Nee liever gewoon Sigtorsson, Hoessen of een speler uit de opleiding..

Ik betwijfel of Ajax echt geïnteresseerd in hem was. Denk dat hij alleen aantrekkelijk zou zijn geweest wanneer Hoesen tegenviel. Eigenlijk is het nu al zonde dat je Sigthorsson of Hoesen op de bank zou zetten, dus al helemaal met een derde spits erbij.

11 juni 2013 om 18:38

Ja, het zou niemand ten goede komen bij Ajax zelf, nog een aanvaller erbij met potentie, nergens voor nodig inderdaad. En zoals Iniesta hierboven beweerd, opleiden is leuk, maar niet ten kostte van anderen.

11 juni 2013 om 19:04

@ Crimz

Als hij enkele tonnen had gekost was het denk wel een optie voor Ajax.. Lekker achter Hoesen aansluiten in de rij (moet de speler zelf ook willen) en zich doorontwikkelen.

Met Babel en waarschijnlijk ook de Jong verliezen we toch twee goede opties voor in de spits en Sigi blijft een twijfelgeval qua blessures.. Een extra spits, zoals vorig jaar Hoesen gehaald werd, zal niet misstaan..

Gewoon een speler waarin Ajax het talent ziet, die zelf in ziet een jaartje ''achter de schermen'' aan zijn ontwikkeling wil werken, goedkoop en langzaam gebracht kan worden..

11 juni 2013 om 19:09

Aansluiten achter Hoesen..? Ik denk dat je vergeet dat Helenius al 22 is haha. Die heeft denk ik totaal geen zin om te wachten totdat Hoesen en zelfs Siggy klaar zijn bij Ajax. Helenius is ook al een paar stappen verder als menig VZ bezoeker denkt, deze knul kan nu al bij Aston Villa zijn minuten pakken en misschien na een half seizoen, mits hij goed draait, staat deze jongen gewoon basis langs Benteke, of is hij in ieder geval als vaste stand-in achter Benteke.

Wat gaat er dan met Benteke gebeuren? Toch vertrekken?

En Ajax is nooit echt in de running geweest toch? Gewoon geruchten; Ajax heeft geen spits nodig.

11 juni 2013 om 18:56

Zou goed mogelijk zijn ze hebben weimann verlengt en nu een vervanger aangetrokken voor benteke die in belangstelling staat van een heleboel clubs.!

Was mooi geweest als Ajax hem had kunnen halen groot talent met een neusje voor het doel

Opzich wel een goede keuze, kan zich in de luwte ontwikkelen. Bij Ajax hebben we naar mijn mening wel genoeg aanvallers en Denen . Een verstandige keuze, vooral gezien hij op de flanken ook uit de voeten kan, het is een redelijke grote jongen al, dus Engels voetbal zal hem wel liggen. Ik wens hem veel succes, ik heb het idee dat we nog meer van deze Helenius gaan horen.

Mischien omdat Ajax een andere op het oog heeft, genaamd Aleksander Mitrović van Partizan Belgrado. Afgelopen vrijdag waren nog scouts van Ajax bij de wedstrijd België - Servië en Mitrović stond in de punt van de aanval bij de Servische ploeg.

11 juni 2013 om 18:50

Zullen ze Mitrovic dan wegdoen? Ik dacht dat Partizan Belgrado bezig was om zijn contract open te breken en het te verlengen met een paar jaar. Ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben, maar dan hoor ik het graag , en ze vroegen €5 miljoen euro voor Mitrovic (weet niet of dat nu hoger is ).

11 juni 2013 om 19:05

@ VD Vaart,

De kans is niet groot dat Mitrovic komt. Partizan vraagt vrij veel geld voor Mitrovic en er word meerdere malen in de media gemeld dat ze hem gewoon weg niet willen verkopen. Volgens mij tekende hij in 2012 een contract voor 4 seizoenen en heeft hij dus nog minimaal een contract voor twee jaar. Basisspeler, international, 18 jaar en een groot talent.

Denk niet dat die nog haalbaar is voor Ajax.

'' die aan zowel de linker- als rechterkant kan spelen. ''

Het is een pure spits.

Met sigthorsson en hoesen heeft Ajax al 2 jonge goeie spitsen dus nodig is het niet

11 juni 2013 om 18:55

De een is de meest blessuregevoelige speler van de selectie en de ander heeft weinig tot geen ervaring. Nee, totaal niet nodig!

Marc wilde de hand weer op de knip houden, denk ik! Dat Ajax tegenwoordig zelfs wordt afgetroefd door Aston Villa bewijst toch wel dat de reputatie niet zo werelds is als Frank, Marc en de rest van hun vriendengroepje willen geloven.

11 juni 2013 om 18:49

Jij praat echt poep, Ajax heeft nooit een bod op deze speler uitgebracht anders hadden ze Aston Villa echt wel afgetroefd.

11 juni 2013 om 18:53

Natuurlijk, want iedere speler doet er een moord voor om voor een minder salaris dan middenmoters in Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk bij Ajax te komen spelen. WIe zou dat nou niet willen!

11 juni 2013 om 19:05

Ja inderdaad, dat heb je heel goed knul. Er speelt ook nog iets als het sportieve aspect. Ajax speelt Champions League, en daarnaast zal het loon bij Ajax echt niet lager liggen dan bij een Spaanse, Duitse, Franse of Italiaanse middenmoter .

11 juni 2013 om 18:57

Waarom gaat iedereen er zomaar van uit dat dit klopt?
Het valt me op dat vz er een groot genoegen in schept om iedere dag wel een artikeltje te wijten aan spelers die Ajax zou mislopen. Ik denk dat 90% flauwekul is, gebaseerd op allerlei geruchten.
En jouw minachtende opmerking over het vriendengroepje en de reputatie is er ook zo een, volkomen uit de lucht gegrepen healer.

11 juni 2013 om 19:04

Geruchten komen altijd ergens vandaan. Iedereen in de voetbalwereld heeft wel een lijntje met een journalist. Dat is hoe dingen uitlekken.

En over dat vriendengroepje: jij denkt toch niet dat Marc Overmars ooit Frank de Boer zal afvallen? Of dat v/d Sar ooit Bergkamp zal ontslaan? Het is prettig dat er veel voetbalverstand bij Ajax is, maar het blijft ook een professionele voetbalclub, en die professionaliteit kan alleen behouden worden als je beleidsmatig ook harde beslissingen kan nemen.

11 juni 2013 om 19:06

Laat er daarom nou een raad van commisarissen zitten die het toezicht houden en het mandaat hebben daar op in te grijpen.

Het verlanglijstje van Ajax lijkt wat te ambitieus deze zomer. Van Ginkel, Chadli, Helenius. Ik hoop niet dat dit ze dwingt tot gekke dingen naarmate de trasfer-window nadert. Komt er niks dan komt er niks. Ook goed.

En VZ zet Ajax er bij zodat er meer mensen op klikken, een beetje triest aangezien er ook maar nergens concrete interesse is geweest van Ajax, ook geen bod. Dus vooralsnog is Aston Villa de enige club die een bod doet.

Onzin dat Ajax afgetroefd. Helenius heeft wel even in de belangstelling gestaan, maar is nu helemaal niet nodig vanwege Sigthorsson en Hoessen. Hetzelfde met Muniesa. Daar heeft Ajax ook interesse in gehad, maar niet meer sinds de komst van Moisander. Toch staat er bij ieder bericht van andere clubs die interesse hebben in Muniesa dat Ajax op het punt staat afgetroefd te worden. Die interesse is er niet meer, net als de interesse in deze Helenius, die ook niet meer actueel is.

Jammer dat mijn club Roda hem niet vorig jaar toen ze interesse in hem hadden (lang voor Ajax dat had) hebben vastgelegd. Heb toch wel indrukwekkende beelden van hem gezien.

Partizan zal niet zo happig op een transfer aangezien zelazar Markovic voor 10 mil hebben verkocht aan porto

11 juni 2013 om 19:01

volgens mij was het Benfica, maar dat doet er niet toe . Ze zullen inderdaad niet bereid zijn om nog een speler van de hand te doen en dus zal het geen lage prijs worden(transfer waarde zal zeker hoger zijn dan de 5 miljoen euro die ik rond hoor cirkelen)

Weer een deen? Ajax heeft toch zo'n geweldige jeugdopleiding? Zijn er dan helemaal geen talenten in de opleiding welke zelf worden opgeleid? Gelukkig komt hij niet anders had ajax serieus moet overwegen op haar naam te veranderen in FC scandinavie.

11 juni 2013 om 19:17

De enorme talenten van de b1 of eerste jaars a kun je nog niet voor de leeuwen gooien. Er zit een gat van 2 jaar...dwz overbruggen endetalenten staan klaar!
Bovendien is er geen club die nooit eens spelers op jonge keeftijd haalt. Als je enkel ajax wi bashen vind ik je behoorlijk treurig

Ajax heeft in het verleden minimale interesse getoond en wordt nu meteen afgetroefd... Jammer van al die misleidende titels steeds op vz.

Het schijnt dat Ajax ook geïnteresseerd is in Cavani, maar aangezien hij niet voor het salaris dat Ajax hem bood wilde komen, zijn er nu weer andere clubs voor hem in beeld. Wat een geldwolf!

Grapje natuurlijk, maar het begint er op te lijken dat Ajax doelwitten uitkiest die óf te hoog gegrepen zijn, óf ze niet slagvaardig genoeg zijn op het financiële vlak.

11 juni 2013 om 19:19

Of het is een spinsel van de media of ze hebben deze speler bekeken..meer niet.
Aftroeven vind ik ook weer zo'n rare titel..ze hebben een speler gehaald die ajax ooit eens bekeken heeft nou wauw gefeliciteerd

Weer een Deen. Wanneer breken er nu eens echte talenten door uit de jeugdopleiding? Ik begin steeds meer te twijfelen of Ajax nog wel echte toptalenten zoals Kluivert, Bergkamp en Sneijder kan opleiden. En nee Eriksen is geen product van de jeugdopleiding maar een gekocht talent.

11 juni 2013 om 19:54

Ik weet niet of je het gelezen hebt maar hij stond alleen maar ergens op een lijstje. Hij gaat naar Aston Villa.

11 juni 2013 om 19:59

Op dit moment is de A1 qua niveau niet goed genoeg, daar kunnen we heel eerlijk over zijn. De lichting daarna zitten echter genoeg talenten die gaan doorstromen. Een verandering in de jeugdopleiding heeft tijd nodig.
.
Overigens breekt er genoeg door vanuit de jeugdopleiding, alleen nog geen Sneijder, Bergkamp etc. maar goed, hoe vaak zie je zoiets?

maakt niet uit. Ajax moet gewoon een meer ervaren speler kopen nu. geld zat, want de jong, alderweireld en eriksen gaan weg, incashen maar!

off: Ajax haalt een speler uit de jeugd van Feijenoord.

C2-speler Noa Lang vertrekt bij Feyenoord en maakt de opmerkelijke overstap naar de Ajax-jeugd. Eerder meldde Varkenoord Watch al dat Ajax en Lang in gesprek waren, nu is de overstap definitief. Dat gerucht werd toen door Feyenoord ontkracht als 'totale onzin', maar vanaf volgend seizoen speelt Lang bij Ajax. Verlies voor de opleiding Jarenlang hadden Feyenoord, PSV en Ajax een gentlemen's agreement om geen spelers over te nemen. Dat lijkt nu definitief geschonden.

De speler was zelf al voor Ajax dus vind het prima zo. Hij juichte namelijk voor Ajax toen ze tegen Feijenoord moesten. Wel jammer dat de gentlemen's agreement voorbij is.

on: Jammer dat ie naar Engeland gaat. Was waarschijnlijk een goede en scorende speler voor de Eredivisie geweest.

Dat je iemand interessant vindt wil nog niet zeggen dat Ajax ook concreet bezig is geweest om Helenius naar Amsterdam te halen. Met Hoesen en Goalbein zijn wij prima vertegenwoordigd in de voorhoede en is hij op dit moment niet nodig.

Helenius werd al 2 jaar in de gaten gehouden. Net zoals 100 andere spelers. Volgende...

Dat hij al een tijdje in de gaten gehouden wordt wil niet zeggen dat Ajax voor hem wilde gaan

Tegen het einde van 2012 werd in Deense en Nederlandse media bekend gemaakt dat Ajax interesse zou hebben in Niklas Helenius. De spits van Aalborg BK heeft halverwege de transferperiode echter nog niets gehoord vanuit Amsterdam.

"op dit moment is er niks gaande tussen Ajax en mijn cliënt Nicklas Helenius", zegt Mads Bach Lund, zaakwaarnemer van de 21-jarige jeugdinternational, tegenover Ajax Showtime. "ik kan in alle eerlijkheid melden dat ik met niemand van Ajax heb gesproken." (dit is een stukje van januari dit jaar).

Volgens mij is Ajax nooit serieus geweest voor deze kerel. Als we dan toch voor een Deens talent moeten gaan, dan liever Cornelius.

Niet vreemd dat hij naar Aston Villa gaat ipv naar Ajax. Ajax is meer een club waar je heen gaat als jong talent, dus niet al een gevestigd talent die het al meermaals heeft laten zien, of een club voor laatbloeiers. Ajax had deze jongen niet moeten willen, kost waarschijnlijk erg veel en was sowieso niet echt makkelijk te halen.

In de tijd van Jesper Olsen en Frank Arnessen speelden er ook al Denen bij Ajax.
Zoveel super jeugdtalenten heeft Ajax dus blijkbaar niet.

Heeft hem niet nodig, hij is al 22 en dus zou het zonde zijn als hij met zo veel talent op de bank zou zitten bij Ajax omdat Ajax al heel veel goeie aanvallers heeft. Trouwens, Ajax is de club van jonge spelers naar een topniveau te leiden en niet andersom.

Hij is wel een erg goeie speler omdat hij op de linker- en de rechterflank kan spelen, zou een stap hogerop kunnen. Zou een goeie speler zijn in de Premier League.

Jammer voor Ajax, leuk voor Aston Villa. Hopelijk kan hij het waar maken daar!

Als ajax een derde spits wilt moeten ze voor mitrovic of cornelius gaan. Zijn allebei beter dan deze speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. SmithUnknown
J. SteerKeeper
O. ZychKeeper
M. DelaneyVerdediger
F. EalingVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

2 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren