Spanje zonder Real-steunpilaar op jacht naar Confederations Cup

Zondag, 2 juni 2013 om 15:06Matthijs van Laar • Laatste update: 15:32

/

Xabi Alonso mag eerder dan verwacht op vakantie. De controleur van Real Madrid rekende op een plekje in de Spaanse selectie voor de Confederations Cup, maar zondagmiddag werd bekend dat Vicente del Bosque de routinier niet mee zal nemen. Hij ondervindt nog altijd hinder van een slepende lieskwetsuur, die hem ook al het laatste competitieduel van het seizoen tegen Osasuna kostte.

Alonso had goede hoop dat hij tijdig fit zou zijn voor het toernooi in Brazilië, dat dient als generale repetitie voor het WK dat over iets meer dan een jaar van start gaat in dat land. De laatste medische tests wezen echter uit dat het euvel nog niet genezen is en Del Bosque acht het dan ook niet verantwoord om de regerend Europees- en wereldkampioen op te nemen in zijn 23-koppige groep.

Waarschijnlijk zal Beñat Etxebarria nu zijn plek in de voorselectie omgezet zien worden in een definitieve selectie. Zondagavond zal Del Bosque de definitieve namen bekendmaken. De Confederations Cup start over iets minder dan twee weken: het toernooi vindt tussen 15 en 30 juni plaats. Spanje is ingedeeld in een groep met Uruguay, Tahiti en Nigeria.


Poll

Spanje wint de Confederations Cup


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door buzzmeister)

Met dit verlies gaat Spanje er totaal niet op achteruit, ze hebben genoeg topspelers om Alonso op te vangen. Dit is misschien wel een kans voor Beñat Etxebarria om te laten zien wat hij echt kan.

Ik zie Spanje als de favorieten voor de Confederation Cup, maar dat is logisch of niet?

Edit: Zes duimen omlaag maar er is geen enkele tegenargument? Dan weet je dat je gelijk hebt op Voetbalzone.

2 juni 2013 om 15:56

Beñat vind ik niet beter dan Xabi hoor, leuk spelertje bij Real Betis maar hij zal nooit zo'n carrière krijgen als Xabi en waarschijnlijk ook nooit zo goed worden.

Wat ik jammer vind is dat Daniel Parejo niet zijn plek inneemt, die heeft zo'n goed seizoen gespeeld bij Valencia en past ook beter op de controlerende plek, Beñat is namelijk meer een 10 terwijl Parejo een 8 is.

2 juni 2013 om 16:16

In mijn tekst staat ook niet dat ik Beñat een betere voetballer is dan Xabi Alonso, tuurlijk vind ik dat niet. Ik geef alleen aan dat dit zijn ultieme kans is om hoge ogen te gooien end at hij eigenlijk zijn handen dicht moet knijpen dat hij mee mag. Ik ben het wel eens met je dat Daniel Parejo ook opgeroepen zou kunnen worden als vervanger van Xabi hij speelde een fantastisch seizoen. Zijn tijd komt nog wel, hij is ook nog eens vrij jong.

2 juni 2013 om 17:42

Je zegt wel dat het team er niet op achteruit gaat als Beñat speelt ipv Xabi... Gekke uitspraak je jezelf he?

Persoonlijk vind ik Beñat toch al beter dan de oude Xabi, dus veel verschil moet het niet gaan maken.

Ben eerder benieuwd of bijv. Soldado meegaat.

2 juni 2013 om 15:15

Soldado is eigenlijk de beste spits van Spanje maar volgens mij ziet Vicente del Bosque het niet helemaal in hem zitten. Denk dat Negredo, Villa en Llorente als centrumspitsen meegaan

2 juni 2013 om 15:28

Ik denk dat Villa wel beter is dan Soldado hoor. Maar ook ik zou graag zien dat Soldado meegaat, kan een geweldige stand-in zijn voor de spits positie!

2 juni 2013 om 15:47

Ik heb veel liever Soldado dan Negredo. Negredo kan een goed breekijzer zijn maar daar hebben ze al een goeie voor (llorente) ook kan Negredo het snelle positiespel niet bijbenen dat bleek toch wel bij het EK.

2 juni 2013 om 15:54

Llorente en Negredo zitten niet bij de voorselectie.

Sorry, ik vind dat Spanje nog steeds verreweg het beste elftal heeft van deze confederations cup.

Ik denk dat dit de opstelling moet worden: en ja met Pedro aangezien hij gewoon de beste speler was van Spanje het laatste jaar.

Casillas
Azpi
Ramos
Martinez
Alba
Xavi
Busquets
Iniesta
Mata
Negredo
Pedro
2 juni 2013 om 15:25

@ Mesqueunclub,

Brazilië heeft zelf ook een vrij goed elftal, Italië heeft eigenlijk ook een vrij goed elftal en Spanje eigenlijk ook wel.

Er zijn maar 'n paar hele kleine verschillen tussen deze drie landen en voor mij zijn deze drie landen alle drie kandidaten om de Confederations Cup te winnen.

Van al deze landen is Tahiti het zwakst en zijn Uruguay en Mexico twee gevaarlijke outsiders en ook Nigeria en Japan kunnen we niet onderschatten.

Over je opstelling: ik zou het toch eerder zo doen (zie opstelling).

Edit:

Iniesta vergeten. Iniesta zou ik op de plek van Fàbregas neerzetten.

Casillas
Azpilicueta
Ramos
Piqué/Martin
Alba
Xavi
Busquets
Mata
Fàbregas
Silva
Soldado
2 juni 2013 om 16:07

Ik zou sowieso met Pedro spelen.

Die man brengt tenminste diepte en ik vind dat hij ook wel recht heeft op een basisplaats gezien zijn prestaties in het nationale elftal

2 juni 2013 om 17:19

LOL geen silva :P

2 juni 2013 om 18:06

Martinez centraal en geen Pique? sorry hoor dat vind ik echt belachelijk. Eerder geen Ramos dan Pique. Negredo is niet eens geselecteerd.

Eerder denk ik meer aan zo iets.

Casillas
Azpi
Ramos
Pique
Alba
Xavi
Busquets
Martinez
Iniesta
Pedro/Cesc
Mata/Silva
2 juni 2013 om 20:42

Jij hebt sowieso geen voetbalverstand want dat maak je kennelijk zelf duidelijk met je uitspraak, Rambo is de beste CV op dit moment.
Doei

2 juni 2013 om 22:33

Hij overdreeg zijn reactie op geen Pique, zoals je ziet in zijn opstelling staat Ramos er gewoon in.

Kunnen we op de foto spreken van een no-look tackle??

on: Ontzettend belangrijke speler voor Real, maar in de Spaanse selectie heb je nog zo'n zelfde soort speler. Hier zal de klap minder groot zijn, want Sergio Busquets kan dat moeiteloos invullen.

Erg jammer voor Alonso in persoonlijk opzicht, maar ik heb liever dat hij volgend seizoen weer topfit kan starten bij Real dan deze Cup speelt voor Spanje. Met Busquets en Javi Martinez hebben ze genoeg talent en kwaliteit om de afwezigheid van Alonso op te vangen.

Is het sowieso niet gewoon een optie om dit toernooi lekker te laten schieten voor spelers als Xavi, Iniesta, Alonso en al die grote namen die 60 wedstrijden per seizoen spelen? Het WK volgend jaar is zoveel belangrijker en de laatste weken wijzen uit dat al deze jongens een wat langere vakantie goed kunnen gebruiken.

Ik zou dan met 1 VM spelen. In opstelling staat Xavi als VM, maar hij zal gewoon zoals altijd spelen. Ik vind dat Mata meer moet spelen.

Iker
Azpi
Pique
Ramos
Alba
Xavi
Busquets
Silva/Pedro
Mata
Iniesta
Villa
2 juni 2013 om 15:30

Of je zet Javi Martinez naast Busquets, met Xavi ervoor, en in de aanval 3 man met Iniesta, Villa en Silva/mata, zo hoeft er aan de tactiek niet veel te veranderen en moet Xavi niet te verdedigend spelen. Wat een kwaliteit heeft Spanje toch...

2 juni 2013 om 15:36

Xavi zal ook niet verdedigend spelen, heb ik al aangegeven in mijn post. Ze zullen gewoon op zijn Barca's spelen.

Maar het zal waarschijnlijk 2 Vm's worden met Martinez en Busquets zoals jij zegt.

Ergste van al is dat ze nog voldoende talenten hebben. Isco, Thiago, Muniain,...
Ongelooflijk

Kan iemand mij uitleg geven over deze cup? Het is een generale repetitie voor het WK en wordt altijd in het gastland gespeeld of brazilie? En wie bepaalt welke landen er mee mogen doen en wie niet?

2 juni 2013 om 15:33

De Confederations Cup is een toernooi voor alle winnende landen (ook de winnaar van het vorige WK) van alle continenten en het gastland. Het is inderdaad een generale repetitie. Het wordt altijd in het gastland gespeeld, de vorige Confederations Cup was in Zuid-afrika. Italie zit er bij omdat Spanje het EK en WK heeft gewonnen.

2 juni 2013 om 17:37

Welke landen zijn dat dit jaar precies?
Welk land doet er uit zuid-amerika mee? Argentinië? Colombia? Uruguay? of alleen Brazilië omdat zij gastland zijn?

2 juni 2013 om 18:12

Italië, Spanje, Nigeria, Uruguay, Brazilië, Japan, Mexico, Nigeria en Tahiti

2 juni 2013 om 22:36

Oke bedankt, leuk dat Mexico en Uruguay ook meedoen, kan wel leuke wedstrijden opleveren tegen de drie gedoodverfde titelkandidaten.

Jammer dat Xabi er niet bij is. Maar ik denk dat Javier Martinez een prima vervanger is om naast Busquets te staan als centrale duo op het middenveld.

Leuk dat Benat nu alsnog mee gaat, maar hij zal Martinez niet uit de basis houden, aangezien Martinez de directe vervanger van Xabi/busquets is (als 1 van de 2 er niet bij is) dus Benat is de keus voor daarna eventueel.

Ik zou Iniesta/xavi nu wat meer rust geven en meer rouleren met Mata/cazorla en dan op de vleugels Pedro/navas.

2 juni 2013 om 15:37

Martinez kan alleen breken, daar heb je ook weinig aan.

2 juni 2013 om 15:50

Gedeeltelijk waar, het is vooral een breker en hij heeft niet de allermooiste pass maar hij werkt ontzettend hard voor het team en het is altijd handig om zo iemand in je team te hebben. Vooral tegen landen als Brazilie zal hij van pas komen, tegen de kleine landjes kan je makkelijk met de wat meer aanvallende Beñat spelen.

2 juni 2013 om 16:17

Meer hoeft Martinez ook niet te doen. Zijn taak is om het vuile werk op te knappen van de 3 voor hem (xavi/iniesta/silva) , samen met Busquets is het zijn taak om ballen af te pakken en te passen naar de mensen voor hem of terug naar achter om rust te bewaren. En uiteraard zorgen dat het gat tussen verdediging en aanval klein blijft voor het combinatie voetbal, de aansluiting en zorgen dat je op je linie speelt en inschuift wanneer nodig is en op het middenveld de tegenpartij tegemoet komen om een eventuele snelle counter aanval te voorkomen.

Onderschat niet de taak van een verdedigende/controlerende middenvelder.

2 juni 2013 om 18:08

Xabi Alonso heeft dit seizoen ook niet veel meer gedaan dan vooral breken en vuile overtredingen begaan.

2 juni 2013 om 17:33

Geen plaats voor Silva en Cesc? dat lijkt me onwaarschijnlijk...

2 juni 2013 om 18:32

Als je mijn eerste reactie las zag je dat ik Silva erbij had staan samen met Xavi en Iniesta als de 3 middenvelders die voor het 2-mans blok spelen.

Cesc kan als valse spits spelen zoals zij vaak op het EK gedaan hebben of als je Xavi/iniesta laat rusten dan plaats je hem op het middenveld.

2 juni 2013 om 22:31

Maar in de reactie waar ik op reageerde had je het over Pedro/navas op de vleugels, als je dan ook nog Xavi en Iniesta wil met Busquets en Martinez erachter kan ik alleen maar concluderen dat er dan voor Silva geen basisplaats meer over is...toch?

Misschien bedoelde je Pedro/navas als wissels, dat heb ik dan verkeerd begrepen.

Geen Alonso word het een kansloos missie voor Spanje om de Cup te pakken. zonder zijn lange ballen en direct spel, word het eindeloos rond tikken . Alonso is iemand die hekel heeft aan eindeloos rond tikken.

Deze man verdient rust. En overigens ben ik het niet mee eens met sommige hier; Alonso is juist heel belangrijk voor dit Spanje, hij is een baas op het veld; is de enige middenvelder die ook kan verdedigen en 1 van de beste paasers ter wereld is. Kortom; een onmisbare speler voor Spanje, normalitair maar wie neemt de conf cup serieus? Ik weet zeker dat er meer spelers zijn die een vakantie willen.

2 juni 2013 om 17:31

De enige middenvelder di kan verdedigen? tegen Busquets legt hij het verdedigend nog altijd af hoor!

3 juni 2013 om 02:08

Busquets is nog niet eens 20 procent van Xabi

3 juni 2013 om 16:24

Verdedigend is Busquets gewoon beter, hij heeft niet het spelverdelend vermogen van Alonso, niet de visie en niet de helft van de traptechniek maar verdedigend is Busquets echt wel beter.

Gelukkig, Xabi moet uitrusten man. Heeft echt veel te veel wedstrijden gespeeld en zou op dat toernooi ook nog spelen.

Hopelijk doet VDB nu alleen Busquets als controleur en niet Martinez ernaast. Xabi is voetballend toch een stuk beter dan Javi en ook Busquets-xabi vind ik vaak onnodig. Gewoon Xavi naast Busquets, al hoef ik deze Xavi ook niet meer te zien. Beñat ernaast zou ook leuk zijn, het is toch geen geweldig toernooi. Dan kan je Mata erbij doen op het middenveld.

Iker, Azpi, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Beñat, Iniesta, Mata, Silva y Soldado lijkt me leuk.

Waarom mag Nederland niet meedoen en wel Italie,ik dacht dat 2de op een Wk wel beter is dan 2de op een Ek?

2 juni 2013 om 17:28

En terecht, Sneijder en Robben keren enk ik wel terug, Kuyt had er nooit moeten staan als je het mij vraagt, De Jong is geblesseerd, en de rest is door hun leeftijd vooobijgestreefd door de jongere generatie, als die generatie over een jaar of 3 op hun top is kan Nederland weer serieus meedoen denk ik. Al moet ik toegeven dat Duitsland en vooral Spanje op dit moment wel grotere talenten hebben, maar niet zo veel.

Ik denk gewoon hetzelfde als EK maar dan met Fabregas i.p.v. Alonso in de basis en Villa in de spits.
Verder hoeft er niks te veranderen.
En dan gaat Mata rouleren met Silva en Cesc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
287 fans
Selectie
SpelersPositieW
RodrigoAanvaller
MorataAanvaller63
Unai SimónKeeper60
Jordi AlbaVerdediger61
AzpilicuetaVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.

345 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
West Ham United ziet Nathan Aké als opvolger van Angelo Ogbonna, die vanwege een blessure de rest van het seizoen lijkt te missen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren