Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xabi Alonso gaat nergens heen en blijft trainer van Bayer Leverkusen

Laatste update:

Xabi Alonso blijft trainer van Bayer Leverkusen, zo melden de gerenommeerde transfermarktexperts Fabrizio Romano en Florian Plettenberg vrijdagochtend op X. De club gaat via een statement het aanblijven van Alonso spoedig bevestigen.

Leverkusen ziet Alonso als sleutelfiguur van het project. Hij mag zich komende zomer gaan bemoeien met de transfers van de club en het feit dat hij aanblijft moet ervoor zorgen dat toptalent Florian Wirtz wordt behouden.

Dat nieuws moet als een mokerslag zijn aangekomen bij Liverpool en Bayern München. De twee grootmachten zagen Alonso als ideale opvolger van respectievelijk Jürgen Klopp en Thomas Tuchel.

Alonso heeft de clubs, waar hij actief was als speler, al geïnformeerd over zijn beslissing om bij Leverkusen te blijven. Toch hoeven de geïnteresseerde clubs niet te treuren. Alonso heeft een afkoopclausule die ingaat vanaf medio 2025. Hoe hoog deze clausule is, wordt niet bekendgemaakt.

Alonso voerde al oriënterende gesprekken met Bayern over een overstap naar der Rekordmeister, maar die gesprekken blijken op niets te zijn uitgedraaid. De Spanjaard gold als topkandidaat voor de functie van hoofdtrainer, maar de club moet nu verder kijken.

Eerder op vrijdag maakte Bild Sport bekend dat Bayern denkt aan Zinédine Zidane. Hij kan in Zuid-Duitsland een trainersduo gaan vormen met clublegende Franck Ribéry. Ook de namen van Ralf Rangnick en Roberto De Zerbi passeerden de revue.

Bij Liverpool wordt nu gekeken naar Rúben Amorim. De trainer van Sporting Portugal maakt veel indruk in Lissabon en geldt nu als topkandidaat voor de functie op Anfield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Super verstandig hij is nu in een gespreid bedje, en kon nog altijd de grote stap maken.

29 maart 2024 om 11:42

Dat gespreide bedje verandert wel na dit seizoen natuurlijk. Kans is groot dat enkele spelers vertrekken, en dit seizoen overtreffen of zelfs evenaren is wel heel moeilijk.

29 maart 2024 om 11:48

Er zullen altijd spelers vertrekken, maar kan me niet voorstellen dat Alonso akkoord is gegaan zonder Wirtz en co te hebben overtuigd om nog 1 jaar te knallen in de CL met Leverkusen.

29 maart 2024 om 11:55

Arsenal890 goed punt, maar ik ga er van uit dat ze bij Leverkusen realiteitszin hebben. Want in principe maakt in Duitsland Bayern de dienst uit, dit is hoe dan ook er uitzonderlijk pracht seizoen.

29 maart 2024 om 12:02

Obstwasser,
Tuurlijk vertrekken er altijd spelers. Maar na zo’n speciaal seizoen is de kans des te groter.

Sulejmanii,

Leverkusen wel. Maar als het echt tegen gaat zitten kunnen andere clubs wel een andere mening krijgen. Je ziet het bij Napoli. Vorig seizoen echt geweldig en paar belangrijke figuren weg en het is een drama.

29 maart 2024 om 12:04

Bij Napoli vertrok de succes coach en kwam er een hansworst voor terug, bij Leverkusen blijft de coach.

29 maart 2024 om 12:06

Ja de coach blijft maar belangrijke spelers gaan vertrekken

29 maart 2024 om 12:09

Bij Napoli vertrok er maar eentje in de vorm van Kim. Dus we moeten ook niet doen alsof er per se een leegloop moet plaatsvinden.

29 maart 2024 om 12:16

Ik verwacht buiten Frimpong weinig rotaties.

29 maart 2024 om 11:45

Je kan het ook van de andere kant bekijken. (Stel en die kans is groot) hij wordt kampioen met leverkusen en er gaan spelers weg kan het er zo anders uitzien volgend seizoen.

Natuurlijk zullen ze ook weer spelers aantrekken maar of die van hetzelfde niveau kunnen zijn als de spelers die vertrekken dat is nog maar de vraag.

29 maart 2024 om 12:00

Als je kijkt wat Rolfes en Alonso binnen hebben gehaald met Grimaldo, Boniface, Xhaka dan verwacht ik wel wat pareltjes. Enige topper die ik zie vertrekken is Frimpong, die opvolger hebben ze intern al, ook Wirtz zal nog een jaar blijven.

29 maart 2024 om 12:18

Kan het mis hebben, maar volgens mij heeft de vader van Wirtz benoemd dat Wirtz zijn plan is om nog 1 a 2 seizoenen bij Leverkusen te blijven. Blijft voetbal natuurlijk dus je weet het nooit.

29 maart 2024 om 12:25

Klopt en zijn pa is ook de zaakwaarnemer. Een van de redenen is oa dat Florian Wirtz nog nooit in de CL heeft gespeeld met Leverkusen.

29 maart 2024 om 13:18

Persoonlijk denk ik ook dat het voor zijn gehele ontwikkeling beter is om nog 1 seizoen de man te zijn bij Leverkusen. Wel een pareltje van een talent hoor.

29 maart 2024 om 11:46

Hangt er wel vanaf wie er blijft van de spelers. Maar Alonso zal vast al vervangers op het oog hebben.
Gave prestatie van Leverkusen trouwens!

En over 2 jaar de hoofdtrainer van Real Madrid wanneer Ancelotti ermee zal gaan stoppen

Ik hoop voor hem dat dit een verstandige beslissing is! Het aandeel ‘Alonso’ is nu natuurlijk gigantisch veel waard en er zitten 3 topclubs achter je aan, hopelijk heeft hij volgend seizoen geen matig jaar waardoor de interesse uitblijft! Het afbreukrisico is echt gigantisch..

29 maart 2024 om 11:46

Aan de andere kant gaat die wel de CL in. Als die daar hoge ogen kan gooien en minimaal kwartfinale haalt dan neemt niemand hem toch kwalijk dat die niet twee keer kampioen wordt haha.

29 maart 2024 om 11:50

Ja dat zeiden ze ook over Slot en het aanblijven bij Feyenoord..

Amicale beslissing van Alonso, maar weet niet of het zo verstandig is. Tenzij hij natuurlijk meer weet dan ons (Real Madrid 2026?).

29 maart 2024 om 11:54

Slot staat er nog zo'n beetje het zelfde op toch? Nog steeds voldoende interesse. Bovendien is kampioen van Duitsland worden waar Bayern München aan meedoet wel iets anders dan de Eredivisie winnen.

29 maart 2024 om 11:56

Het is een hele fijne beslissing voor Leverkusen, maar wie weet wat er na het EK gaat gebeuren op de transfermarkt en wie weet hoe fantastisch Bayern zich gaat versterken?

De kans dat hij het volgend seizoen beter gaat doen dan dit seizoen is niet groot en in de Champions League “even” tot de kwartfinale komen is ook niet voor iedereen weggelegd. Persoonlijk zou ik het risico niet nemen, zeker als je kunt kiezen tussen Bayern en Liverpool. Real heeft nog 2 seizoenen een trainer, dus dan moet je sowieso blijven hopen dat zij interesse behouden.

29 maart 2024 om 11:58

@Moetnogtanken, er was vorig seizoen alleen concrete interesse vanuit Tottenham. Slot heeft dit seizoen de titel niet gewonnen en is in Europa afgegaan. Nee, ik denk zeker niet dat hij weer met dezelfde grootte clubs in gesprek zou kunnen.

29 maart 2024 om 11:58

Bij Bayern blijven trainers gemiddeld ook maar 1,5 jaar, Klopp evenaren bij Liverpool is haast onmogelijk. Hij loopt juist nu het minste risico.

29 maart 2024 om 12:05

Dat ben ik niet met je eens, naar Bayern gaan zou hem praktisch een garantie op titels opleveren (als hij vertrekt zal Leverkusen zeker leeglopen.), als hij 2 seizoenen bij Bayern blijft kan hij daarna met 3 Bundesliga’s op zak naar Madrid vertrekken.

Ondanks alle bombarie heeft Klopp “maar” 1 landstitel gewonnen en 1 Champions League. Liverpool is nu bezig om de succesformatie die ze die prijzen heeft opgeleverd weer bij elkaar te krijgen, het enige wat ze nu nog is missen is een competente trainer.

29 maart 2024 om 12:26

Bij Bayern is een titel niet genoeg kijk naar Nagelsmann, Tuchel, Kovac etc. En die zekerheid is inmiddels ook wel weg als je de laatste 2 seizoenen gevolgd heb. Bovendien is 2 titels op rij winnen met Leverkusen ook veel legendarischer dan met Bayern.

Geweldig voor Leverkusen en de Bundesliga. Een echte gentlemen met een mooie visie op voetbal. Aanvallend, attractief en verrassend voetbal. En dat met een aantal vrij beperkte spelers buiten wat toppers om. Het lijkt mij geweldig om Alonso bij een Bayern of Real in de toekomst aan het werk te zien

29 maart 2024 om 11:56

Wie zijn die beperkte spelers dan? Leverkusen heeft de beste selectie sinds 2002.

29 maart 2024 om 15:00

Ik durf met jou geen Bundesliga discussies aan te gaan. Maar spelers als Stanisic, Hofmann, Andrich, Schick en Adli zullen bij Bayern natuurlijk een stuk minder minuten hebben gemaakt dan bij Leverkusen

29 maart 2024 om 15:20

Dat zijn dan ooo veelal wisselspelers waar je het over hebt. Net als of Choupo Moting,Ulreich, Dier, Boey, Laimer etc zulke toppers zijn.

Ik heb echt geen idee of die trainer van Sporting er wat van kan, totaal geen zicht op

29 maart 2024 om 13:40

Puur gebaseerd op data past Ruben Amorim het beste bij ons, hij komt het dichts bij Klopp qua speelstijl en manier van communiceren. Speelt een 343 in balbezit waar veel verantwoordelijkheid ligt bij de buitenste centrale verdedigers in de opbouw, Inacio en Diamonde hebben met afstand de meeste meters afgelegd met bal aan de voet bij de centrale verdedigers in Europa. Het is wel minder direct voetbal als Klopp, maar ook geen traag Pep voetbal. Het is ergens tussen de twee het is zeer flexibel. Defensief is het een 523 of een 541 waar iedereen mee moet verdedigen in een zeer gedisciplineerde, agressieve aanpak met een zeer hoge lijn. Maar naast zijn succes wordt hij vooral geroemd voor zijn charisma en hoe hij voor een relatie zorgt tussen fans en spelers. Heeft er vooral voor gezorgd dat Lissabon terug een identiteit heeft en hun eerste titel won in 20 jaar.

Dan ben je ook wel een baas mooi verder bouwen met Leverkusen. Goed voor de Bundesliga tevens.

Geweldig nieuws. Hij is al fantastisch bezig maar hopelijk kan bij Leverkussen iets moois bouwen. Volgende jaar weer proberen kampioen te worden.

Over een jaar of twee pas de stap maken naar een grotere club. Dan is hij er ook klaar voor.

Verstandige keuze want Leverkussen speelt volgend jaar waarschijnlijk CL. Natuurlijk geloof ik dat Xabi wilt bewijzen dat zijn prestaties geen one season wonder zijn. Als hij deze selectie weet te behouden met wat versterkingen dan kan hij zeker ver komen in de CL volgend jaar.

Hiermee geeft hij dus eigenlijk indirect ook aan dat hij bereid is nog tot 2026 op Real Madrid te wachten. Hopelijk kan Xabi Alonso leverkussen de ploeg bij elkaar houden en een paar goede gerichte versterkingen erbij halen. Zoals afgelopen jaar Grimaldo en Xhaka. Dan ben ik heel erg benieuwd hoe ze zich presenteren in de CL

Ik denk niet dat Zidane het doet. Ik weet ook niet waarom ze bij Zidane uitkomen eigenlijk. Ik vind hem te verdedigend spelen. Dat is niet hoe Bayern voetbal wil spelen.Volgens mij wil het na het EK bondscoach van Frankrijk worden. Ik zou zo 1,2,3 niet kunnen zeggen wie ik bij Bayern vind passen als trainer. De Zerbi spreekt geen duits en heel gebrekkig Engels dus daar heb ik twijfel over. Qua manier van spelen. Past hij uitstekend bij Bayern

Amorim zou ik ook zeker een geschikte trainer vinden voor Liverpool. Wel op voorwaarde dat hij zijn spits meeneemt. Dat is een leuke concurrent voor Darwin.

Yess naw, Real Madrid here he comes na twee seizoenen. Hoe sneller hoe beter, liefst zie ik hem na volgend seizoen komen

Mooi wachten op Real met de beste selectie van de wereld op dat moment! Alweer een gentleman bij Real die ook tactisch sterk is en zeer attractief voetbal speelt. Vaak ontbrak het aan een van de twee de laatste jaren. Hopen dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Wat een eng team krijg je dan

Mooi voor Leverkusen (als het waar is)
Het blijft natuurlijk wel de vraag of hij dit geweldige seizoen kan evenaren.

Slimme keus. Voortbouwen op het succes wat hij nu heeft. Bij Liverpool en Bayern kun je nu alleen maar tegenvallen.

Verstandige keuze, ik had niets anders verwacht van Xabi Alonso. Bij Liverpool moet je nu niet instappen want daar weet je al op voorhand dat je het minder zal doen dan de voorloper. Zegt ook wel veel over hem dat hij Bayern afwijst om het avontuur verder te zetten met Bayer. Dus dit zal waarschijnlijk ook willen zeggen dat een Wirtz nog een extra seizoen zal blijven?

Als trainer bij Liverpool had ook vet geweest. Kan het trouwens wel waarderen dat hij blijft

Goed nieuws.
Ik vind het bij FIFA Career mode ook veel leuker om met een kleinere club de wereld te gaan domineren dan na een goed seizoen meteen over te stappen naar de clubs met het grote geld.
Laat hem maar lekker een mooi project maken van Leverkusen, als hij het redelijk blijft doen komen die andere clubs nog wel een keer en hij kan hier écht een bijzondere impact maken, waar dat bij een Bayern onmogelijk is, zelfs als je alles wint ben je de zoveelste die dat bereikt.

Daarnaast heeft hij als speler alles al bereikt, dus ik snap dat hij geen noodzaak heeft om na 1 succesvol jaar als trainer meteen over te stappen naar de wereldtop.

Pfoh zou heerlijk zijn als Alonso in 2025 naar Real gaat. Heeft die ook gelijk een selectie met topspelers en talent. Jaartje verder met Leverkusen is uitstekend om meer ervaring op te doen in bijvoorbeeld de Champions League.

Mooi nieuws zeg! Nu nog een jaar knallen in de CL, gaat wel moeilijk worden om nog zo'n seizoen mee te maken. Ze hebben gewoon nog steeds niet verloren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren