United loopt uit na goals Rooney, Chelsea blijft geshockeerd achter

Manchester United heeft woensdag het gat naar Manchester City vergroot van vier tot zeven punten. Een dag nadat the Citizens doelpuntloos gelijk speelden bij Queens Park Rangers deed United wél wat er van de ploeg verwacht werd: winnen. Op het eigen Old Trafford versloeg het Southampton met 2-1 dankzij twee goals van Wayne Rooney, die een vroeg opgelopen achterstand weg poetste. Achtervolger Chelsea verloor twee zeer dure punten bij Reading (2-2), terwijl het Fulham van Martin Jol de stadsderby met West Ham United afsloot als winnaar (3-1).

/

Manchester United - Southampton 2-1
United begon desastreus aan de ontmoeting met de nummer zestien van de ranglijst. Michael Carrick speelde veel te kort terug op David de Gea en Jay Rodríguez strafte het falen van de middenvelder meteen ijskoud af. In de wetenschap dat the Mancunians dit seizoen al acht keer een achterstand wisten om te buigen in een zege, was er echter geen reden tot paniek. Dat bleek ook wel: Vijf minuten na de vroege 0-1 bediende Shinji Kagawa Wayne Rooney precies op maat, waarna de spits de bal beheerst onder de uitgekomen Artur Boruc door binnen schoof. De thuisploeg schakelde vervolgens een tandje bij en zette Southampton vol onder druk. Met een bal op de paal van Kagawa en een misser van Rooney kwamen de gasten nog goed weg, maar na 27 minuten spelen werd de opgeworpen barricade wederom doorbroken.

Robin van Persie vond met een vrije trap het hoofd van Patrice Evra, die knap teruglegde op de inlopende Rooney. Als een duveltje uit een doosje werkte de aanvaller zo vrij eenvoudig zijn tweede van de avond tegen de touwen. United had eigenlijk met een nog grotere voorsprong moeten gaan rusten, ware het niet dat Van Persie (die eerst landgenoot Jos Hooiveld te kijk zette) uit kansrijke positie rakelings over schoot. Het niet verder uitbuiten van het veldoverwicht speelde de thuisploeg de gehele tweede helft parten. Southampton-coach Mauricio Pochettino gooide het na rust namelijk over een andere boeg en stelde United voor hoofdbrekens.

Waar het in de eerste helft nog eenvoudig ging, was de schwung er na de onderbreking wel uit. Southampton had lange tijd zelfs meer balbezit, al leidde het niet tot écht groot gevaar in de doelman van de thuisploeg. Rickie Lambert was met een knal van afstand nog het dichtst in de buurt van een treffer, maar De Gea wist de knal van de aanvaller in twee instanties onschadelijk te maken. Omdat Boruc aan de overkant hetzelfde deed met inzetten van Van Persie (kopbal) en Rooney (bal verkeerd geraakt), bleef de ruststand in de tweede 45 minuten ongewijzigd. Voor United een wedstrijd om snel te vergeten; de ploeg zal het moeten doen met de prettige gedachte dat de voorsprong op Manchester City is gegroeid tot zeven punten.

/

Reading - Chelsea 2-2
Na drie remises in de laatste vier wedstrijden kon Rafael Benítez wel weer eens een overwinning gebruiken, maar die kreeg hij niet. Zijn team domineerde van begin tot vlak voor tijd bij Reading, schoot en kopte liefst twaalf keer op doel en maakte er al met al twee: genoeg was het echter niet. Chelsea zette vanaf de beginfase druk op the Royals en dat leidde tot een schot van Frank Lampard (geblokt), een vrije kopkans voor Gary Cahill (naast) en ook een poging van Fernando Torres (geblokt). Net op het moment dat beide teams dachten met 0-0 te gaan rusten, sloeg Juan Mata vervolgens toe. De Spanjaard ging de combinatie aan met Torres en maakte het heerlijk af met de linkervoet.

Reading deed na rust wat het ook in de eerste helft al had gedaan: het probeerde Chelsea af te stoppen, maar vergat daarbij dat het zelf ook kon aanvallen en liep voortdurend achter de feiten aan. Het wachten was op de tweede goal van the Blues en nadat Oscar een prima kans naast mikte, was het wél raak voor Lampard. De lang dienende middenvelder kopte hard en zuiver binnen uit een hoekschop van Mata. Chelsea nam vervolgens gas terug en dat was voor Reading hét moment om toe te slaan; Adam Le Fondre maakte met een mooi schot zijn negende van het seizoen en volleerde in de vijfde (!) minuut van de blessuretijd ook nog eens de 2-2 binnen.

/

Fulham - West Ham United 2-1
Na tien zeer levendige minuten, met een goede kans voor Bryan Ruiz, kwam Fulham op voorsprong. Een voorzet van Damien Duff ging aan alles en iedereen voorbij en zo kon Dimitar Berbatov de bal op zijn 32e verjaardag achter Jussi Jääskelainen koppen: 1-0. De bezoekers lieten in de eerste helft geen slechte indruk achter, maar vergaten te scoren. Na rust zat er maar iets meer dan een halve minuut tussen de 1-1 en de 2-1. Kevin Nolan werkte in de 48e minuut van dichtbij de 1-1 binnen, maar vlak daarna kopte Hugo Rodallega de 2-1 in het doel van de stadsgenoot. West Ham kon geen gelijkmaker meer forceren, ook niet na de inbreng van Andy Carroll. Joey O'Brien bepaalde de eindstand door de bal in de extra tijd achter zijn eigen doelman te werken: 3-1.

Manchester United gaat dit seizoen met de titel aan de haal

1
2

Yessssssssssss!!!!!

Dat is wat ik zeg na zo’n wedstrijd. Na een goede eerste helft was United de 2e helft echt matig. Maar als je dit soort wedstrijden wint word je kampioen!

De verdediging was vandaag erg goed en met name Vidic speelde weer op zijn oude niveau! Wat een beest is dat zeg! Nog steeds een van de beste verdedigers ter wereld!

7 Punten voor op City!

30 januari 2013 om 23:02

We mogen inderdaad blij zijn met die 3 punten. Southampton kwam in de tweede helft erg goed terug en Manu zakte erg weg zeg. Je zou denken dat ze hun lesje wel zouden leren na de vorige keer tegen Tottenham

Edit:

Sorry het was tegen Tottenham en niet tegen Everton.

30 januari 2013 om 23:06

City en Chelsea spellen allebij gelijk, terwijl Manchester United doet wat het hoort de 3 punten binnen te slepen.

Nu moeten we deze reeks wel volhouden!

Chelsea Chelsea geeft het zo weg in de laatste 5 min.. Benieuwd of Rafael Benítez het einde van het seizoen haalt..

30 januari 2013 om 23:39

Mooie combi psv en chelsea fan.

30 januari 2013 om 23:45

Geen Chelsea fan, Psv, FC Eindhoven en Brighton fan (:

Pfft Chelsea. Kunnen ze nog niet eens een 0-2 voorsprong houden tegen Reading. Vooral dat tweede doelpunt was dramatisch verdedigd. Turnbull zag er ook niet goed uit

wat dramatisch van chelsea sta je 0-2 voor geef je het nog uit handen..

Ik snap het echt niet hoor,ik bedoel blijft United elke wedstrijd met 1 doelpunt verschil elke wedstrijd winnen ,van te voren weet je al dat ze met veel geluk elke keer met 1doelpunt verschil blijven winnen.

30 januari 2013 om 23:04

You mad bro ?

United had het veel eerder af moeten maken. Tweede helft was niet zo best, maar overall is de overwinning dik verdient.

30 januari 2013 om 23:05

Ha ha no im not, maar hoorde dat Southamton erg goed speelde vandaar.

Hoorde? Ga anders eens kijken...

3 dagen geleden nog met 4-1 gewonnen en volgens mij hebben wij gewoon het beste doelsaldo van de league..

United is gewoon een kampioenen team, die weten precies op de juiste momenten te scoren en die kunnen wedstrijden naar zich toe trekken zonder zelfs goed te spelen. Is geen geluk denk ik maar meer de ervaring.

30 januari 2013 om 23:09

Yesai Kan wel kloppen , ze lijken veel op Bayern in de eind jaren 90 die wonnen ook alles met 1 doelpunt verschil meestal. Niet dat een team elke week met 4-0 of 7-0 moet winnen dan is het ook niet meer leuk ,maar het viel me gewoon op elke week.

30 januari 2013 om 23:14

Haha ja dat klopt, valt me ook vaak op wanneer ik een wedstrijd van Man U kijk dat ze meestal niet echt heel goed spelen maar winnen toch 9 van de 10 keer. Moet je is nagaan als ze echt een goede wedstrijd gaan spelen..

31 januari 2013 om 09:31

Benieuwd of ze dat gaat lukken tegen Real! Dan zou dat zoals iedereen hoopt echt een super duel worden!

30 januari 2013 om 23:46

Als het elke keer is, is het dan nog geluk, of gewoon klasse?

30 januari 2013 om 23:57

Een doelpunt van van Persie werd onterecht afgekeurd dus eigenlijk 2 goals verschil.

Zo jammer dat manutd Pogba niet heeft kunnen behouden. Kan zo de plaats van Carrick of Anderson overnemen. Slecht van Ferguson dat hij dit niet zag

31 januari 2013 om 00:01

Anderson dan. Carrick speelt geweldig dit seizoen. Daarbij hebben we met Scholes, Cleverley en Kagawa nog een aantal prima Cm's. We hebben ook nog Fletcher als die weer fit is. En ook Giggs en Jones kunnen daar spelen

31 januari 2013 om 00:10

Scholes is al erg oud, Carrick is 32 en Fletcher is bijna 30. Cleverley is een goede en Kagawa is meer aanvallend. Manutd kon Pogba erg goed gebruiken, hij wordt een topspeler als hij zo blijft doorspelen bij Juve. Een ervaren man als Ferguson had beter moeten handelen en Pogba meer laten spelen. Toen hij weg wou deed hij er alles aan om hem te behouden maar was hij al teaat.

31 januari 2013 om 00:20

Ik weet niet of jij United hebt gezien dit seizoen, maar Carrick kan nog makkelijk 3,4 jaar mee. Scholes is natuurlijk erg oud, maar zeker nog een toegevoegde waarde, de energie en power die hij er in brengt, geweldig.

Pogba wilde weg omdat hij niet genoeg speeltijd zou krijgen, en dat is logisch met al deze geweldenaren voor je. Pogba is een fantastisch talent, maar komt momenteel nog niet bij hun in de buurt

31 januari 2013 om 00:55

Ik weet niet of jij Juventus heb gezien dit seizoen? Pogba speelt als een kerel van 30. Veel rust aan de bal, goede passing, sterk en controle. Ik zeg niet dat hij er meteen in moest staan maar Ferguson moest hem meer speeltijd en vertrouwen geven zodat hij zich goed zou voelen. Pogba wordt een betere speler dan alle andere middenvelders op zijn positie bij manutd. Alleen Scholes blijft misschien een betere middenvelder maar daar kan je pas over 10 jaar over oordelen.

31 januari 2013 om 02:03

Pogba wou weg omdat hij vond dat hij niet genoeg salaris aangeboden kreeg van Man United. Niemand is groter dan de club, en al zeker niet een klein kind van 18.

Ondanks dit alles had ik hem ook graag bij United zien spelen. Zag in 1 wedstrijd al dat dit een grote gaat worden. Juventus zal er veel plezier aan beleven.

31 januari 2013 om 07:45

In de Serie A gaat het er natuurlijk een stuk trager aan toe. Een voetbaltalent is hij zeker, maar ook zeker een talent in teveel salaris vragen...

31 januari 2013 om 12:47

Kan je ook bedragen opnoemen dan kan ik je misschien gelijk geven

Ik hoop dat Benitez vandaag in coma raakt en einde van het jaar wakker wordt. Wil hem niet meer zien Ba 3 min maar? 3e topscoorder van de Premier League, maar Drie minuten? Mata eruit voor Benayood? Bertrand linksbuiten???>????

Wil zijn rotkop niet meer zien !!!! en die Waardeloze Torres al helemaaal niet

Er staan 11 voetballers die een 2-0 voorsprong moeten verdedigen tegen een zwakke ploeg. Wat heeft Benitez hiermee te maken? Ik mag Benitez totaal niet, maar dit heeft echt weinig met trainer of spits te maken. Hele elftal is gewoon bagger en speelt voor de centjes ipv de club.

Hoe je het draait of keert, sinds de komst van Benitez verliezen we dingen die we niet kunnen verliezen.

Ja, er staan 11 spelers in het veld die allemaal falen, maar dat vind ik niet gek als je dat laffe spel van Benitez moet uitvoeren. Elke week is het hetzelfde liedje, Chelsea komt op voorsprong en in plaats van druk te zetten laat Laffa Benitez iedereen inzakken en met een Reading dat er dit seizoen bekend staat om terug te komen roept hij dit over zichzelf en heel Chelsea af.

30 januari 2013 om 23:13

Klopt, tegen Reading moet je ook niet met een linksachter op de linksbuiten gaan spelen.
Tegen een enorm aanvallende rechtsbuiten kan ik dat nog verstaan maar vandaag moet je gewoon zelf domineren en hoog spelen.

30 januari 2013 om 23:21

Ik denk niet dat een andere trainer, welke dan ook, hier verandering in kan brengen. Laatste periode van Di Matteo ging het al bergafwaarts en dat blijft doorgaan in de periode van Benitez. Ik blijf er toch bij dat het aan de spelers ligt. Kwalitatief en potentieel gezien heeft Chelsea de beste elftal in de PL, maar er ontbreken bikkels. De tijden met Essien, Ballack, Lampard, Terry, Drogba, Joe Cole etc. Die spelers speelden hun longen eruit. Er was veel beweging in het spel waar iedereen ging aanbieden en vrij lopen. Dit elftal speelt heel statisch waarbij niemand vrij loopt of zichzelf aanbiedt. Je ziet vaak dat spelers naar achteren spelen omdat er geen vrije man staat of de bal blindelings naar voren knallen met de hoop dat de bal goed valt. Er klopt helemaal niets aan dit elftal.

30 januari 2013 om 23:24

Wat heeft Benitez hier mee te maken? Meen je dat nou? Hij brengt Ba die er al 13-14 erin heeft geschoten pas 3 min voor tijd erin voor Torres. Hij Benitez! Haalt Mata eruit en brengt Koekenbakker Benayoun erin. Hij Benitez! Zet Bertrand linksbuiten terwijl die niks brengt op die positie. en we hebben Marin die veel meer kan brengen. en dit zijn slechts een paar fouten die hij heeft gemaakt die onnodig waren, en dit is niet de 1e keer dat het zo dramatisch gaat, dus kijk de wedstrijd de volgende keer of hou je klep

30 januari 2013 om 23:27

Ze kunnen Torres beter vervangen met een standbeeld komt op hetzelfde neer. Hij geeft 1 assist aan Mata en al die Torreswankers komen gelijk klaar op hem. Verkloot de ene kans na de andere, en hij staat de spelers zwaaaar in de weg. Ba erin en je zal een heeel andere Chelsea zien veel meer beweging, en Bertrand die komt toch zwaar tekort. Ik zie 10x liever Luke Shaw van Southampton, maarja what can i do!

30 januari 2013 om 23:30

Dit seizoen is het vaker gebeurd dat Chelsea een voorsprong op het einde weggeeft. Die wedstrijden heb ik wel gekeken. Hoe verklaar je dat dan? Ook door Benitez?

30 januari 2013 om 23:31

We zijn gewoon mentaal dramatisch. Zoals Arda zegt missen we echte no nonsense spelers. Alleen Terry heeft echt die mentaliteit. Daarnaast is het vertrouwen weg bij de spelers sinds de aanstelling van Rafa. Niet zozeer zijn schuld, wel die van Abramovich

31 januari 2013 om 09:01

Wij zijn gewoon het tegenovergestelde van United. Zij komen bijna elke wedstrijd achter, zetten een tandje bij en winnen. Wij staan met rust vaak voor, maar kakken dan helemaal in en geven de winst alsnog uit handen.

Vind trouwens dat het stukje van VZ nog aardig positief is. Ik vond Chelsea helemaal niet zo geweldig spelen. Er werd vrijwel niets gecreëerd. Bij 2-0 ben ik maar overgestapt op Real-barca, maar toen ik zag dat het 2-1 was geworden wist ik wel weer hoe laat het was.

De mentaliteit is echt bagger van het merendeel van de spelers. En dan laat je na het seizoen doe motor van het team, zeker mentaal, ook nog eens vertrekken.

Pff.. Wat een slechte 2e helft was dat.. Toch op de een of andere manier zijn er 3 punten behaald. Als Real Madrid druk zet en voorkomt dat Carrick tijd en ruimte krijgt dan is 't bye bye voor Man.utd in de CL.

Rooney had volgens mij weer een record verbroken als hij zo doorgaat gaat hij miss. wel 't record van Sir Bobby Charlton verbeken!

31 januari 2013 om 10:00

Eindelijk eens iemand die het zegt!

Garrick krijgt veel lof (ook hier) en dat is slechts ten dele terecht. Hij krijgt vaak ontzettend veel ruimte om te voetballen (met name door de bewegelijkheid voorin)en dan is het een prima speler. gisteren heb je kunnen zien dat een beetje druk ervoor zorgt dat er werkeleijk niets over blijft van zijn goede spel. En dan moeten ploegen als Madrid en misshcien Bayern/barca nog komen.

V Persie wordt compleet overgeslagen in deze ploeg. is echt niet om aan te kijken soms. Loopt zich het schompes maar krijgt per wedstrijd hooguit 20 ballen ..

de klik met rooney heb ik nog niet gezien. rooney leidt ook vreselijk veel balverlies en kagawa speelt per wedstridj 20 minuten goed en daarna zakt het niveau ver terug.

dat moet echt beter

Dramatische wedstrijd. Eerste helft goed gespeeld, maar een topclub met zulke grote ambities als united kan niet voor de helft een goede wedstrijd spelen. Qua balbezit en acties was een 2-2 eindstand terechter geweest voor southampton, ookal kwamen ze vaak niet tot doel. United liet zich te ver terugzakken, terwijl je tegen een club als southampton juist de wedstrijd moet afmaken door een 3-1 te maken. Verdediging was goed met verdedigen, maar niet met uitverdedigen.

Alle credits naar southampton, knap gespeeld. Ben blij met de overwinning.

Gelukkig heb ik ervoor gekozen de wedstrijd niet te kijken. Heeft me een hoop stres en woede gespaard.

Hele goede keuze ik zit er ook over na te denken, want iedereeen ziet wat er fout gaat, maar die gasten daar leven op een eiland. waar alles rooskleurig is en niks aan de hand is. Zware migraine hierh hhahah

Wat is dat toch met Chelsea 2-0 voor staan en dan in de laatste minuten het uit handen geven. Man utd wordt wel kampioen want scoort van Persie niet dan doet Rooney het doet hij het niet dan Fernandez de andere teams hebben dit geluk niet

Typische United wedstrijd. Matig spel, nipte zege. Die gaan het dit jaar echt niet meer weggeven.

Spel in eerste helft was goed, spel in tweede helft om te janken. Geen idee waardoor dat kwam..

Hahahah wat een drama, hoe krijg je het voor elkaar om 5 minuten voor tijd een 2-0 voorsprong weg te geven. Benitez out a.u.b!

Ja en er zijn mensen hier die zegge: Wat kan Benitez hier nou aandoen *snik*. Stelletje Wankers

31 januari 2013 om 08:58

Je kunt niet alle schuld op Benitez schuiven, chelsea is nou eenmaal mentaal dramatisch en dat is niet alleen onder Benitez maar ook onder Di Matteo was dat. Het begon bij AvB en gaat nu gewoon verder, wie kun je blamen als je in een paar minuten tijd een 2-0 voorsprong weggeeft. Dat ligt alleen maar aan de spelers die niks om het team geven en er niet voor vechten.

Dramatische tweede helft..

Ach, na de wedstrijd van Fulham was het iets teveel van het goede om dezelfde prestatie neer te zetten. Het gaat om de punten, voor hetzelfde geldt speelt United hartstikke mooi voetbal en speelt het gelijk. 7 punten en City krijgt nog moeilijke wedstrijden voor de boeg.

30 januari 2013 om 23:15

Inderdaad. We moeten uit bij Fulham wel winnen!

Net zoals Liverpool fans balen Chelsea fans ook, en vooral hun door een tegengoal in de 95e minuut te krijgen.
Een 0-2 voorsprong mag je nooit zomaar ff weggeven in een paar minuten.

Met dat verschil dat Arsenal die 2 doelpunten 120% verdiende en eigenlijk gewoon de 3 punte had moeten thuis houden. Liverpool heeft goed gebruikt gemaakt van de onbestaande verdediging van Arsenal, maar daar kan je ze geen complimenten voor geven aangezien jan en alleman er 2 gemaakt had tegen de combo Mertesucker Szcesny Santos.

Klopt, Liverpool had er in de eerste helft 5/6 moeten maken.

Heerlijke week. Alle concurrenten spelen gelijk en United wint en pakt belangrijke punten. Tweede helft was niet best, maar een ware kampioen wint ook zijn slechte wedstrijden.

Glory United !

30 januari 2013 om 23:08

United heeft geen concurrent

Uhhh City misschien ?

Nee hoor, Utd heeft de ervaring en de klasse om elke wedstrijd te winnen zonder goed te zijn. City is dit seizoen niet zo goed als vorig jaar dus ik verwacht dit jaar geen spannende titelstrijd

30 januari 2013 om 23:33

Ik geef Utd 60% kans City 30 en chelsea 10, maar Utd zal in uitwedstrijden tegen kleine clubs punten laten liggen. Dat is de zwakke plek van Utd. Reading bijna Norwich... Verder zullen ze als pro erdoor heen gaan

30 januari 2013 om 23:43

Als United zijn slechte wedstrijden niet kon winnen stonden we nog onder Liverpool. Hoewel we op koers liggen voor het kampioenschap heb ik dit seizoen nog zelden kunnen genieten...
Carrick en van Persie zijn de positieve uitzonderingen, wat spelen die een geweldig seizoen zeg! Carrick vandaag wel erg matig

United moet echt wat doen aan hun spel, het is nog steeds niet United-waardig. Ik denk dat Real een maatje te groot zal zijn.

Veldspel eerste helft was prima, met Kagawa en Rooney die in vorm begint te geraken. Als United het spel van het eerste helft ook weet te presenteren in de tweede helft dan maken ze zeker een kans tegen Madrid.

Als ze spelen zoals deze tweede helft (naar achteren kruipen en de bal maar wat wegtrappen) vrees ik zelfs voor een regelrechte afstraffing. Dit kan echt niet.

Maar goed, United kan ook wel beter dan dit. Ik vermoed dat voor een deel ook wel een gebrek aan motivatie en gemakzucht speelt bij dit soort wanprestaties.

Ik schat Real's kansen wel gewoon hoger in dan die van United. Tegen mindere tegenstanders kan je nog wegkomen met een matig middenveld en niet topverdediging door op je topspitsen te rekenen, maar tegen Real lukt dat volgens mij niet.

31 januari 2013 om 02:35

wat speelde die wellbeck slecht he. pfff.

echt heel storende en onrustige factor in het spel van united. dat moet ferguson niet meer doen. beter valencia die het veld nog een beetje breed houdt.

trouwens hebben we vandaag kunnen zien dat man utd wel kwetsbaar is wanneer je heel vroeg met veel mensen druk zet. dat zijn ze niet zo gewend en dan komen de beperkte voetballende kwaliteiten van de spelers op het middenveld en verdediging tot uiting. met veel fouten als gevolg.

dat hadden ze bij southampton goed gezien. dit gaan meer clubs vanaf nu proberen tegen man utd, let op mijn woorden. tja, dat is niet prettig voor man utd.

ps: geluk voor man utd dat real madrid niet een ploeg is die snel druk zet. die houden er zelf wel van om een beetje in te zakken. maar tegen een club als barcelona zie ik het somber in voor dit man utd. die hebben het collectief druk zetten tot kunst verheven. dat wordt een foutenfestijn aan united zijde.

31 januari 2013 om 11:14

Dat heeft Barcelona al gedaan tegen Man Utd, in de CL finales van 2009 en 2011.

7 punten los , het gaat lastig worden voor City, maar het is nog zeker niet gespeeld. Ik maak me wel zorgen, United verspeelt maar geen punten en is de favoriet voor de titel. Hopen, hopen op puntveries van United.....

Wat een drama die tweede helft. De mensen die zeiden dat United een one man team is hebben misschien toch gelijk. Alleen vergissen ze zich van speler. Carrick was dramatisch in die tweede helft en meteen zie je dat United er helemaal niks van bakt.

Het begon al met die terugspeelbal die leidde tot die goal van Southampten. De Gea had daar ook wel beter mee kunnen en moeten doen, maar hoe kom je er bij om daar zo'n bal naar de keeper te spelen.

31 januari 2013 om 11:08

Heeft gewoon te maken dat Carrick niet wereldtop is. Met goed pressie-voetbal speel je dit Utd helemaal aan gorten, alleen durven clubs dat bijna nooit. Je ziet regelmatig kleine Engelse clubs goed druk zetten tegen Utd, maar als ze voor staan en het einde is in zicht dan worden ze angstig en gaan ze naar achter lopen.

Weet je nog hoe Utd tegen Arsenal speelde, met Rooney constant kort op Arteta? Zo moet je ook tegen Utd spelen. Rooney kon dat nooit bij Song, omdat Song fysiek van hem won. Het Utd middenveld heeft hetzelfde probleem.

31 januari 2013 om 20:33

Het probleem alleen is, zodra je bij United op voorsprong komt, start de oorlogsmachine en dat is iets wat vele clubs vrezen

United dit seizoen : Jij kan bij ons scoren, maar wij scoren er net één meer.

United geeft sowieso niet meer de kampioenschap uit handen... Man City is veel te wisselvallig momenteel

31 januari 2013 om 19:46

Ik ben er anders niet zo zeker van hoor. Vorig seizoen ging het nog mis met 8 punten voorsprong.

Heerlijk, gewoon heerlijk. Nu we Vidic en Rooney terug hebben kan het bijna niet meer fout gaan. Laat Real maar komen!

31 januari 2013 om 00:41

Volgens mij heb je de wedstrijd niet gezien, anders zou je helemaal niet kom op Real gaan roepen. De tweede helft was echt slecht en we moeten hopen dat Vidic en de rest van de verdediging dit niveau kan vasthouden.

Viel me na zoveel tijd Carrick ook voor het eerst tegen, maar Southampton was gewoon slim en gaven hem geen cm ruimte.

Had wel verwacht dat dit niets ging worden. Dat elftal zag er niet goed uit. Die bank al helemaal niet, met enkel Ba en JT als toegevoegde waarden. Dit zijn dure punten die je verspeelt. Dat Chelsea derde wordt, was misschien vooraf al bepaald gezien de verhoudingen, maar die tweede plaats zou natuurlijk ook leuk zijn.

Gat mer City was 4 punten en City speelt gelijk Utd wint en vergroot voorsprong van 4 tot 7 punten, ben ik nou gek of krijgen ze aan de overkant geen punt meer voor een gelijkspel????

31 januari 2013 om 19:48

Is een fout van de redactie. Gat was 5 punten.

We weten allemaal dat United met minimaal 1 goal verschil wint toch? Al maakt de tegenstander er nog 1, United zorgt ervoor dat er weer een verschil van minimaal 1 goal erin zit. Ik zou United wel eens willen zien spelen op 100% ipv die 50 die ze geven in de competitie nadat ze op voorsprong zijn gekomen.

Als je United en Real gisteren ziet moet United uitkijken dat ze niet een ongelooflijk pak voor de btork gaan krijgen in de CL. Wat was dat slecht zeg de tweede helft.

31 januari 2013 om 10:06

als united zo blijft spelen worden ze compleet overlopen.

het is echt zo matig...hoeveel keer kun je een bal naar de verkeerde kleur spelen per wedstrijd.
als of ern iet getraind wordt zo matig

31 januari 2013 om 11:09

dat komt voornamelijk omdat (in de 2e helft) southampton heel vroeg massaal druk zette bij de opbouw van man utd. dat zijn ze bij united niet gewend in de pl en dan komen de beperkte voetballende kwaliteiten van de verdedigers en middenvelders van united aan de oppervlakte.

real madrid is nou niet een team dat heel snel druk zet. die houden er wel van om een beejte in te zakken. goed nieuws voor man united dus.

31 januari 2013 om 12:26

klopt idd. maar stel dat je verderkomt en je bayern of barca treft..haha

Chelsea was zoals de laatste maanden weer eens zeer dramatisch.......ongelooflijk!!!
Ik weet echt niet meer hoe of wat dit elftal weer aan de gang krijgt.

Echt ongelofelijk hoe de spelers hier nu weer beoordeeld worden. Zelfs Ferguson zei voor de camera dat Southampton de beste ploeg was die dit seizoen op Old Trafford speelde. Man Utd verdiende te verliezen, maar nee hoor die krijgen allemaal topcijfers en bij Southampton staan er allemaal onvoldoendes achter hun namen. Voetbalzone, dit moet anders!

31 januari 2013 om 19:52

Eens dat de cijfers niet kloppen, maar dat is niet alleen bij deze wedstrijd dude.

Verder draait het nog altijd om goals, wie er meer maakt heeft verdiend gewonnen! De goal van Van Persie was zelfs onterecht afgekeurd, hij stond gewoon op 1 lijn. Maar daar hoor ik je niet over!

31 januari 2013 om 20:37

Tsja ik beweer niet dat andere sites het beter doen in dat opzicht, al vind ik goal.com wel betrouwbaar (mag ik dat hier zeggen?).

En die afgekeurde goal van Van Persie: hij stond volgens mij nipt buitenspel.

Wie er meer maakt wint, maar verdient het niet per definitie.