Man United telt miljoenen neer voor achttienjarige equivalent Gerrard

Dinsdag, 12 juni 2012 om 19:20Erik van Dam

/

Manchester United heeft zich versterkt met het Engelse toptalent Nick Powell. De achttienjarige middenvelder was vorig seizoen met veertien doelpunten uiterst trefzeker voor League Two-club Crewe Alexandra en maakt nu de overstap naar Old Trafford. The Mancunians maken niet bekend hoeveel ze betalen voor Powell, maar volgens Britse media zou het gaan om een bedrag van vijf miljoen euro.

Powell wordt vergeleken met Steven Gerrard en hij heeft dinsdag een vierjarig contract ondertekend bij Manchester. De jeugdinternational stond ook in de belangstelling van Chelsea en Arsenal. “Ik ben blij dat hij voor United heeft gekozen”, zegt trainer Sir Alex Ferguson. “We hebben Nick maandenlang gescout. Hij is een exceptioneel talent en is goed opgeleid bij Crewe.”

Powell, die in ieder geval niet op huurbasis blijft spelen voor Crewe, is in de wolken met de transfer. “Dit is een droom die uitkomt. Ik wil iedereen bedanken die mij bij Crewe de afgelopen dertien jaar heeft gesteund. Ik ben trots dat ik ga samenwerken met Sir Alex en de topspelers in het team. De gedachte dat ik volgend seizoen in de Premier League speel, is veelbelovend. Ik kan niet wachten.”

Bekijk hier een video van Nick Powell:


Poll

Manchester United heeft een toptalent te pakken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door king_eric)

Het is wel een goede speler, maar er worden wel absurde bedragen betaald in Engeland.

Ken hem enkel vanop fifa, daar is hij ook zo'n talentje. Crewe Alexandra speelt in de League Two dacht ik dus zal wel zo zijn dat deze jongen een jaartje bij de reserven zal spelen en trainingen zal meedoen bij het eerste elftal of direct wordt uitgeleend aan een club in de Championship.

12 juni 2012 om 23:03

Haha, met FIFA ben ik ooit een carrière gestart met Crewe, en daar vielen hij en Donaldson (speelt nu in npower Championsship) op. Sindsdien ben ik Crewe een beetje gaan volgen en heb ik gezien dat ze net niet gepromoveerd zijn. Hopelijk kunnen ze hiermee wat vervangers halen..

13 juni 2012 om 00:11

Ze zijn net WEL gepromoveerd via play-offs...

Van wat ik hier zie lijkt mee een aardig talent goeie traptechniek vooral,
En fysiek vast ook goed ontwikkelt als je als zo jong je staande weet te houden in de league two van Engeland.

12 juni 2012 om 19:50

Van wat ik hier zie lijkt het me meer gekut van de keepers, dan dat Nick Powell ze er echt onhoudbaar inschiet.
Desalniettemin lijkt het me een leuk talent voor Manu, nu alleen hopen dat hij niet een R. de Laet weg gaat bewandelen. telkens uitlenen en uiteindelijk bij een andere lub moeten spelen.
Laat ik niet te negatief doen, ik wens deze jongen het beste en veel succes!

12 juni 2012 om 21:24

ach, zelfs een kapotte klok heeft 2 keer per dag gelijk. Je kan van iedereen een goed filmpje in elkaar draaien waar het een toptalent door lijkt. Net zo goed als dat je in een filmpje kan laten blijken dat een speler als Messi er geen klap van kan.

5 miljoen lijkt wel erg veel voor een speler uit de 2e divisie. We moeten niet denken dat deze divisie van een werelds niveau is.

12 juni 2012 om 22:10

League Two is de vierde divisie van het Engels profvoetbal. Dan is de prijs nog meer. In Nederland is een talent in de Eredivisie niet eens zoveel waard.

Het zal vast een Prima speler zijn maar er word wel veel voor betaald en dat is hopelijk voor Man.u dan maar het geld waard!

12 juni 2012 om 19:39

Als Man Utd redelijk hoge tot flinke bedragen neer moet leggen voor talenten gaat het zelden fout. Ferguson heeft een goede kijk erop en wordt daarnaast gesteund door tal van top scouts. Natuurlijk gaat het wel eens fout - kijk naar Bebe - maar niet vaak, dus heb ik er vertrouwen in dat ook deze speler een zeer nuttige speler gaat worden voor United en misschien zelfs wel een topper.

12 juni 2012 om 20:32

Het is toch al nog fout gegaan met spelers als Tosic, Obertan, Diouf, Rodrigo Possebon, Manucho, De Laet, ... Een deel was misschien wel transfervrij maar dit heeft United toch ook vlot 15 miljoen euro gekost, waarvoor je nu een goede speler kon hebben.

on: Ik hoop van harte dat hij het geld waard is. Vind de vergelijking met Gerrard een beetje raar, lijkt mij vaak van de flanken te komen. Beschikt zo te zien wel over een goed afstandschot en dat is toch altijd een wapen als een wedstrijd op slot zit. Tegenwoordig zie je bijna niemand meer met echt een Scholes of Lampard (vroeger) trap.

12 juni 2012 om 20:41

Ja maar dat zijn meerdere spelers bij elkaar die 15 miljoen kosten. Als je het deelt is het 2,5 miljoen per speler en eigenlijk is dat erg weinig voor United. Die voelen daar bijna niets van. Als je er de talenten tegenover zet die het wel gehaald hebben, dan zitten daar ook geweldige spelers tussen. Daarnaast had United met Tosic gewoon wat meer geduld moeten hebben, want dat is een prima buitenspeler geworden.

12 juni 2012 om 23:00

Het succes is veel groter geweest, die 15miljoen verdien je makkelijk terug met de Braziliaanse tweeling, Nani, Smalling en Hernandez. Meestal is Ferguson erg goed hierin. Bébé is tot nu toe wel het ergste voorbeeld, al kan je in Ferguson zijn verdediging zeggen dat hij Bébé nooit zelf had zien spelen.

12 juni 2012 om 23:11

Ik wilde de moeite niet doen om die namen op te gaan noemen, maar je vergeet onze beste speler op dit moment. Ook hij is jong gehaald, kostte veel en is nu een van de besten ter wereld. Smalling en Jones - vooral die laatste ook voor veel gehaald - gaan er ook zeker weten komen en met Rafael en Fabio - als ze zich goed ontwikkelen - heb je over 3-4 jaar gewoon een wereld verdediging staan. Als Nick Powell daar dan als middenvelder bij kan komen, heb je ook Cleverley nog en ik denk dat die twee spelers een lekker duo kunnen vormen. Dan heb je daarvoor als zwervende speler Rooney en Hernandez als toekomstige topspits. De vleugels zijn op zich ook prima bezet, maar daar zal over 2-3 jaar ook wel weer een topper / toptalent voor komen. Als laatste nog de Gea, die er over 2-3 jaar zeker zal staan. In potentie heeft United gewoon weer een team dat Engeland kan domineren, maar zolang City kan en mag blijven spenderen zoals nu, blijven ze een geduchte concurrent.

Ik heb 'm 'n paar keer zien spelen. En het is echt 'n talent, maar om dan meteen vijf miljoen te betalen, voor 'n talent die maar een seizoen goed heeft gepresteerd? Dat vind ik 'n beetje absurd.

Want als er hier in Nederland bijvoorbeeld in de Jupiler League 'n talent speelt die goed speelt, dan wordt er toch ook niet meteen vijf miljoen betaald.

Maarja, Manchester United heeft over het algemeen wel topscouts, dus hij moet wel goed zijn, anders zou hij niet op deze leeftijd naar Manchester United gaan.

12 juni 2012 om 19:45

Waarom zou je Engeland met Nederland gaan vergelijken? Totaal verschillend.
De Engelsen hebben veel meer geld te besteden door onder andere de tv-rechten. En er wordt over het algemeen veel meer betaald voor Engelse talenten.

12 juni 2012 om 19:46

Tsja wat moet je dan? Als je minder biedt gaan Chelsea of Arsenal er met dit talent van door. Als club ben je haast wel verplicht om zn bedrag te betalen

3:22 Whaaatt!
Als ik dit zo zie is het echt een geweldige speler!

Ik mag hopen dat dat 'equivalent van Gerrard' niet klopt...

De geruchten over Powell liepen al lang. Ben benieuwd of hij de lof die hij krijgt ook waard is.

12 juni 2012 om 19:52

Ik snap hem niet, maar ik vragen wat je heir mee bedoelt? no offense

12 juni 2012 om 19:57

Dat ik hoop dat hij wat beter kan worden dan Gerrard en ook wat polyvalenter en creatiever. Een tweede Gerrard is nu niet meteen wat ik naar United wil zien komen om de 'problemen' op het middenveld op te lossen.

12 juni 2012 om 20:10

De Gerrard in zijn jongere jaren is voor elk team wel prettig, maar de laatste 3 à 4 jaar is het niet veel meer nee, dat klopt.
Die Nick Powell zag er trouwens wel aardig kalm en rustig uit, dat komt zijn overzicht alleen maar ten goede.

Polyvalenter... mooi woord, lang niet meer gehoord of gelezen.

12 juni 2012 om 20:09

@ King_eric

Dat je misschien geen fan bent van Gerrard is nog tot daar aan toe. Maar het is onzinnig om denigrerend over hem te praten. Gerrard is een tijdlang een van de beste middenvelders ter wereld geweest. Helaas is het beste er bij hem inmiddels al een paar jaar af, maar ik denk dat Man Utd heel blij mag zijn als deze Powell ooit op het niveau van Gerrard gaat komen.

12 juni 2012 om 20:58

United heeft altijd betere middenvelders gehad dan Gerrard daarom wonnen wij ook prijzen en Liverpool niet..

12 juni 2012 om 21:05

Blijft moeilijk voor Utd spelers om gewoon toe te geven dat Gerrard een geweldige speler is/was. Wij ontkennen toch ook niet dat Scholes een goede middenvelder is..

12 juni 2012 om 21:39

Scholes is dan ook 10 keer beter dan Gerrard... Als je dat al gaat ontkennen kun je beter geen voetbal meer kijken.

Gerrard is gewoon lang niet zo goed als menigeen doet voorkomen. Prima speler, harder werker maar niet exceptioneel.

12 juni 2012 om 21:56

United heeft altijd een perfect team gehad met balans en een constante factor met de trainer/coach. Dat gezegd hebbende moet je wel opmerken dat de middenvelders van United (carrick, Scholes, Neville) vooral power players zijn. Bulldozers die een fysiek duel niet schuwen.

Echter voetballend gezien zijn Lampard, Gerrard ( en daarnaast ook Modric) veel beter dan de middenvelders van United. Zet ze allemaal eens op een rijtje. Dan merk je dat het stuk voor stuk waterdragers zijn:
- Giggs (de uitzondering, maar is nu wel op leeftijd)
- Scholes
- Park
- Carrick
- Cleverley
- Fletcher
- Pogba

Wie is er dan op het middenveld de smaakmaker?

12 juni 2012 om 22:25

@ Westend

Scholes was ook buitencategorie. Die doe je echt te kort met de term waterdrager. Scholes was in mijn ogen namelijk de beste Engelse middenvelder van de afgelopen 20 jaar.

@ Moii

Overdrijven is een kunst. Gerrard is wel degelijk een wereldmiddenvelder geweest. Hij heeft het bij Liverpool vrijwel altijd met mindere spelers om zich heen moeten doen, maar leidde Liverpool hoogstpersoonlijk naar de CL in 2005 (als ik het goed heb). Liverpool heeft echter de afgelopen 10-20 jaar zelden de kwaliteit in de selectie gehad om serieus mee te doen voor de titel.

12 juni 2012 om 22:48

Komt Frikx weer aan met zijn drogredenen van meer prijzen en dat individueel afzetten tegen spelers.

Vergeet overigens doodleuk dat Gerrard zo goed als hoogstpersoonlijk de CL heeft gewonnen(xabi Alonso had ook een belangrijke rol) evenals zijn rol in het winnen van de FA Cup van 2006.

United heeft gewoon altijd een beter team gehad de laatste jaren .scholes stond altijd met geweldige medespelers, terwijl Gerrard vaak met mindere klasse spelers stond. Het is makkelijker om prijzen te winnen als wereldmiddenvelder(scholes) in een goed team dan als wereldmiddenvelder(gerrard) in een matig team.

Overigens loopt hier een groot aantal Gunners en Mancunians die Gerrard alleen maar een harde werker vinden en overschat. Dan val je niet serieus te nemen. Niet voor niets heeft deze man een waslijst aan individuele prijzen.

Nick Powell mag hopen ooit de status en de klasse van Gerrard te bereiken. Dan hebben ze goed gescout.

12 juni 2012 om 23:02

@ Westend

Giggs en Park zijn altijd flankspelers geweest en pas nu ze op leeftijd zijn naar het midden geschoven. Cleverley kunnen we beter nog even mee wachten met beoordelen want die heeft nog lang zijn piek niet bereikt en ziet er veelbelovend uit, het zelfde geld voor Pogba die helaas toch zijn geluk in turijn gaat beproeven. Carrick heb je echter wel gelijk mee, al wat die heeft is inzicht en een goeie pass, maar Fletcher en Scholes, voetballend onderschatten ten opzichte van Lampard en Gerrard is compleet fout. Fletcher indien fit kan op ieder vlak met uitzondering op het "trickster" gebied mee met Gerrard en Lampard, wat beiden ook geen showmannen sijn trouwens. En Scholes, als je hoort dat ene Zinedine Zidane, hem de beste speler noemt waar hij ooit tegen heeft gespeeld, dan doe je Scholes toch echt te kort om hem onder Gerrard en Lampard te plaatsen. Begrijp me niet verkeerd, beiden uitstekende spelers, maar Scholes is altijd een klasse beter geweest.

On: Geweldig nieuws natuurlijk dat hij getekend heeft, het zat er al even aan te komen en ik ben blij dat het zover is. Met Kagawa, een ster voor nu, en Powell, een ster voor de toekomst! Goeie aankoop!

12 juni 2012 om 23:02

Paul Scholes een powerplayer? Gerrard is juist een powerplayer, Scholes is technisch de beste Engelse middenvelder van de afgelopen 20 jaar. Perfect inzicht, korte pass en korte pass. Paul Scholes in zijn topperiode was ongelofelijk goed. Hij zou zelfs in het systeem van Barcelona moeiteloos meekunnen vanwege zijn techniek.

Zidane noemde hem zijn beste tegenstander, de zeer arrogante Xavi die enkel Barcelona goed vindt gaf Scholes zelfs een enorm compliment.

12 juni 2012 om 21:46

Frankrijk - Engeland gezien?

13 juni 2012 om 01:10

Jazeker. Je vond Gerrard daar toch geen indruk maken mag ik hopen? Voor Engeland draagt hij misschien nog iets bij. Bij gebrek aan beter. Als Wilshere en/of Cleverley wedstrijdfit waren had die gewoon niet op het veld gestaan. Nu ja, onder Hodgson misschien wel, maar goed.

Maar United heeft wel iets beters nodig momenteel dan dat.

Als ik je omschrijving van Scholes hierboven zie (power player, waterdrager) kan ik enkel concluderen dat je 0,0 verstand hebt van voetbal. Ik speel zelden op de man, maar bij dat soort opmerkingen is het gewoon gerechtvaardigd. Mijn excuses. Scholes hoort qua techniek, inzicht, passing thuis in het rijtje Xavi, Zidane, etc. Gerrard mag zijn veters nog niet eens strikken. Dat wordt trouwens ook gezegd door supporters, spelers en managers van rivaliserende teams. Je hoeft dus ook niet af te komen met 'gekleurde bril' argumenten.

Dat er nu geen grootse middenvelder is bij United klopt helemaal, maar dat betekent nog niet dat Gerrard iets zou bijdragen aan het United-elftal. Zelfs de Gerrard op zijn zogenaamde piek. Die was in mijn ogen fel overschat. Vooral op creatief/technisch vlak. Als er één powerplayer was in Engeland de laatste 20 jaar was hij het wel.

Wat Cleverley betreft, wacht nog maar een paar jaar om daarover te oordelen. Hij lijkt mij meer talent en creativiteit in zijn kleine teen te hebben dan Gerrard in zijn hele lichaam. Of het eruit komt is iets anders, maar dat gaan we wel merken.

Nou als hij deze goals in één seizoen heeft gemaakt... Zijn niet zomaar een paar intikkers, tevens is hij middenvelder. Al is dit in de league two, ben benieuwd wat dit brengt.

Zo te zien is het een hele goede speler met veel potentie, 14 goals in je debuutseizoen en op je 18e is dat fenomenaal.
League 2 is niet zo'n hele geweldige league dus het valt te bezien of hij het niveau van de Pl aankan.

Volgens mij is hij de opvolger van Scholes of Carrick en Fletcher.

Het is een centrale middenvelder maar denk niet dat Man U hem koopt omdat hij veel en ook mooie goals maakt.
Ook zonder die goals moet hij veel toegevoegde waarde hebben.

Wat een heerlijk rechter en linker been heeft deze jongen, vooral dat laatste doelpunt is van een ongekende schoonheid, hij is lang en heeft een degelijke dribbel.

Maar zo'n filmpje is natuurlijk niet voldoende om zijn all-round kwaliteiten te beoordelen,

En of de Manchester United supporters op een tweede Gerrard zitten te wachten betwijfel ik, ze hebben meer een creatieve speler nodig dan een blind paard.

12 juni 2012 om 22:51

Je zou als Madrista toch wel moeten weten hoe Gerrard&co jullie zoek speelden in de Cl

Mooi voor United, geweldig talentje. Zit ook in zo' football talents 2012 filmpje op youtube, maar daar zijn er mensen die dit nieuws 3 weken geleden al wisten....

Ik denk dat het een miskoop is net als Bebe waarvoor ze 12 miljoen neertelde of die ene Phil Jones

12 juni 2012 om 20:39

Phil Jones heeft bijna de meeste wedstrijden voor Man Utd gespeeld en is nog maar 20 jaar. Zit nog genoeg potentieel in. Bebe is inderdaad wel een rare aankoop geweest, maar ik betwijfel of Ferguson hem ook ooit wilde hebben. Deze Powell is gewoon een veelbelovende speler. Een van de beste spelers, zo niet beste, van de League Two en dat op 18-jarige leeftijd. Die goal op Wembley was ook klasse.

12 juni 2012 om 20:48

Vidic was het gehele jaar gebleseerd en daarom speelde Phil Jones anders zou hij de bank warm houden want de duo Vidic-ferdinand is 1 van de beste ter wereld

12 juni 2012 om 20:51

jah maar ondanks dat hij dus misschien anders op de bank had gezeten heeft hij gewoon uitstekend gepresteerd voor een 20 jarige die zijn eerste seizoen speelde voor united dus om nou te zeggen dat Jones een miskoop is! echt niet bebe ben ik 100 met je eens maar Jones never

on: dit is een uitstekende speler met een goed potentieel in januari voor het eerst zijn naam een x in een nieuwsbericht over united tegen gekomen en toen beetje die speler gaan volgen is een leuke speler al vind ik de vergelijking met gerrard wat overdreven. en het bedrag vind ik zelfs nog aan de lage kant eigenlijk als je de bedragen voor Walcott en Chamberlain bekijkt die kosten destijds meer voor arsenal

12 juni 2012 om 20:55

Oke misschien is hij wel een goeie speler maar hij is dat bedrag zeker niet waard ik schat zijn waarde circa 5 tot 10 miljoen en geen 25 dat is een beetje overdreven en daarom kan iedereen kritiek uitten op hem net zoals gebeurt bij Jordan Henderson

12 juni 2012 om 20:57

het bedrag wat voor Jones is neergeteld is 20 miljoen wat als je naar zijn potentie kijkt best een redelijk bedrag is ik zie in hem een toekomstige aanvoerder van zowel engeland als manchester united.

12 juni 2012 om 23:08

Het bedrag wat voor Jones is neergelegd heeft natuurlijk ook te maken met de home grown regel. Je moet een aantal spelers inschrijven wat zijn opgeleid bij een engelse club, daarom zijn de engelse spelers ook zo duur natuurlijk. Echter is Jones een enorm talent en naar de toekomst toe, gaat hij ook de n°1 verdediger van United en Engeland worden.

12 juni 2012 om 20:46

Niemand zit te wachten op die reacties van jouw hoor.. Je kraamt alleen maar onzin uit...

12 juni 2012 om 20:50

Je reactie slaat nergens op dit is toch een voetbalsite waar iedereen zijn reactie mag gaan plaatsen dus wat jij zegt slaat helemaal nergens op wees is effe objectief.

12 juni 2012 om 20:46

Bebe is inderdaad tot nog toe een grote miskoop geweest hij heeft in de afgelope 2 jaar nou niet echt laten zien waarom ze zoveel betaald hebben voor hem. Al heeft hij dan ook een lange blessure gehad.

Maar Phil Jones een miskoop? Zeg maar gewoon helemaal niks als je nooit Engels voetbal kijkt.
Die jongen is 20 jaar en speelde de eerste seizoenshelft gewoon weg geweldig.

12 juni 2012 om 20:51

Ja nadat Vidic gebleseerd raakten speelde hij niks, wanneer Vidic terug keert uit de revalidatie centrum dan mag hij weer op de bank

12 juni 2012 om 21:00

De waarde van Phil jones is juist verdubbelt.. Wat een fantastische speler, over 2 jaar de beste verdediger van de PL!

Phil Jones gaat top woorden , Smalling ook , Cleverley is een fijn middenvelder, en Powel lijkt talentvol te zijn - als ze hard trainen onder SFA de toekomst zit er goed uit voor United & England - en Gerard is tuurlijk een speler wij zou in het verleden graag willen hebben- Gazza & Shearer ook

Die bedragen die men heden ten dage in Engeland betaald... Ongelooflijk.

Vind het maar raar die bedragen in Engeland, deze jongen is al evenveel waard als El Hamdaoui en hij zit heeft nog niet eens wat bewijzen op het aardig presteren bij Crewe na. (in de L2!)

12 juni 2012 om 22:33

El Ham is bijna 28 jaar oud en Nick Powell is 18. Dus is het niet gek dat El Ham het al bewezen heeft, alleen heeft deze speler potentie genoeg om door te groeien tot een speler van het kaliber Gerrard/rooney, en zeg nou zelf, als je 18 jaar bent en ze op zo'n manier inschiet, dan word je een grote.

Woow die laatste goal ging er anders lekker in,gerichte controle en dan bamm!. Hij heeft een goede balbeheersing,traptechniek en fysiek is hij ook in orde. SAF zal deze jongen nog een aantal jaren kunnen kneden en misschien wel omvormen tot een topper wie weet?

Al snel de 2e aankoop binnen, gaat goed bij United. Goed om te zien dat er weer gekozen word voor een jonge Engelse speler. Hij schijnt veel talent te hebben en zal binnen een jaar wel aansluiten bij de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

6 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren