Van Basten vergeet 'pannenkoek' niet: 'Eigen aanhang die je zwart maakt'

Woensdag, 30 mei 2012 om

De nederlaag die Ajax op 31 januari 2009 in de ArenA leed tegen sc Heerenveen wordt door velen niet snel vergeten. Niet zo zeer vanwege het 0-1 verlies tegen de Friezen, maar wel door de confrontatie tussen een fanatieke supporter en toenmalig Ajax-trainer Marco van Basten. Die werd door de supporter uitgescholden voor pannenkoek en kreeg de opmerking dat die derde ster veroverd moest worden. Van Basten staat de gebeurtenis nog helder voor de geest.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door fatbastard1)

Een beetje kritiek, ook van je eigen supporters, moet je mee om kunnen gaan. Vooral als je trainer bent van een club en zelf de 'fouten' maakt.

Man, volgens mij kan niemand meer tegen een beetje kritiek tegenwoordig.

30 mei 2012 om 14:49

Ja want omdat deze pannenkoek een beetje loopt te zeuren, kan meteen helemaal niemand meer tegen kritiek. Wat ben jij slim.

30 mei 2012 om 14:53

Dit heeft niks met mijn slimheid te maken. Ik bedoel gewoon dat je veel spelers en trainers hoort klagen over de (terechte) kritiek die ze van mensen krijgen.

30 mei 2012 om 14:55

Naja, van Basten moet niet zo zeuren, vorige week met het duel van Oranje tegen Bayern gaf 'ie aan dat uitfluiten door eigen supporters gebeurt en Van Bommel en Robben daar niet zo moeilijk over moeten doen, ik was het toen helemaal met Van Basten eens. Beetje hypocriet dat 'ie het nu niet kan hebben dat één persoon 'pannekoek' tegen 'm zei. Van Basten kan het mooi vertellen over Robben en Van Bommel maar heeft zelf klaarblijkelijk het incasseringsvermogen van een doperwtje!

30 mei 2012 om 16:32

Waar krijg jij in hemelsnaam het groene randje en 22 duimpjes omhoog vandaan? Heb je de laatste alinea wel gelezen? Daarin zegt hij juist dat hij er niet mee bezig had moeten zijn.

30 mei 2012 om 17:04

Er is wel veel kritiek de laatste tijd van oud Ajax trainers. Eerst Jol en nu Van Basten.
Je hebt ook veel druk als coach. Het is eigenlijk alleen leuk als het goed gaat, want anders dan krijg je hoe dan ook de schuld.

30 mei 2012 om 17:08

Er is wel veel kritiek de laatste tijd van oud Ajax trainers. Eerst Jol en nu Van Basten.
Je hebt ook veel druk als coach. Het is eigenlijk alleen leuk als het goed gaat, want anders dan krijg je hoe dan ook de schuld.

30 mei 2012 om 17:08

Hahaha, jij kan niet lezen zeker... Volgens mij heeft MvB het vooral over hemzelf.. Altijd maar dat gezeur op Marco van de Ajax-supporters.. Al zullen de meesten SanMarco als voetballer niet eens meegemaakt hebben.. En dan altijd iedereen maar napraten met 30 miljoen en Sulejmani, terwijl de meeste supporters destijds blij waren met de aankopen.. Want Micky was een toptalent die binnen 2 jaar voor minimaal 30 miljoen wel weer verkocht zou worden.. Maar goed, de supporters van toen die zullen hier natuurlijk niet zijn, want hier zitten alleen degenen die " het vanaf het eerste moment al zagen dat het een flop werd".. Lachwekkend.. Je oud- topspelers (vBasten, Seedorf) afbranden, dat kunnen jullie wel.. Maar de trainer die als speler een arbitrage zaak aanspant tegen je club om naar barcalona te transfereren, heeft eideloos krediet, voor hoelang dat gaat duren...

30 mei 2012 om 18:41

sinds wanneer is pannekoek een scheldwoord

30 mei 2012 om 15:05

Die man op het eind die zegt: "het is maar een spelletje hoor", die irriteert me nogsteeds..

30 mei 2012 om 15:15

Wat deed die man bij een rustig vak? Laat m lekker op de F-side gaan zitten op in t blotebuikenvak

30 mei 2012 om 15:21

Hij hoorde ook niet in dat vak geloof ik, zat ergens anders in het stadion maar was er heen gelopen. Staat me nog iets van bij dat die misschien een stadionverbod zou krijgen.

30 mei 2012 om 15:25

En hoezo staat er een Heerenveen supporter met Heerenveen sjaal langs hem ?

30 mei 2012 om 15:39

Iemand die fanatiek supporter van Ajax is mag overal in het stadion zitten (behalve in het uitvak). Met de kampioenswedstrijd tegen VVV zat ik in 113, korte zijde, 1e ring tegenover de F-side. Dit omdat ik geen kaarten kon krijgen voor de F-side en ook niet voor 410 (425) maar me ook niet scheel wilde betalen. Ik ergerde me er juist aan dat er in die vakken niemand zit die ook maar zin heeft om kampioen te worden, er was daar totaal geen sfeer. Iedereen mag zitten waar die wil zitten en heeft daar vaak z'n redenen voor. En het feit is bij Ajax dat niet alle fanatieke-supporters op 410 of in de F-side passen.

30 mei 2012 om 16:03

Fanatieke supporter, zonder seizoenkaart? Lekker fanatiek

30 mei 2012 om 17:16

@martajax

Ik zit al sinds de opening van de arena in 113 en kan me best voorstellen dat iemand die normaal bij 410 staat het daar te rustig vind. Maar dat je gaat roepen dat er daar "niemand kampioen wil worden" slaat echt helemaal nergens op. Ik heb na de ongeveer 15 jaar op 113 veel oprechte, fanatieke, supporters leren kennen die ook al sinds het begin daar zitten en met wie ik het ook nog eens erg gezellig heb. Ik was er dus ook tegen VVV en natuurlijk was de ontlading minder dan tegen Twente vorig jaar, maar wat verwacht je dan? Kampioenschap was eigenlijk al binnen dus is de feestvreugde minder..

Wat een moraalridder, kan gewoon niet onder druk werkem zoals een de Boer dat wel kan. Als trainer moet je je nooit wat aantrekken van wat andere mensen denken, dit is wat hij blijkbaar wel doet en dus niet goed genoeg is voor een grote club.

hmmm lekker makkelijk. als je geen kampioen word ben je de lul maar om nou die ene supporter te zien als de gehele eigen aanhang?

Alweer geen kampioen en die steward roepen het is maar een spelletje, Pannekoek! Zal het nooit vergeten.

haha hij blijft goed precies op een goed moment geroepen!! ondanks dat ik ajax fan ben.

30 mei 2012 om 18:20

Nou wat goed.
Ik schaam me kapot voor zo een debiel.
Wie denkt hij dat hij is om dat tegen van Basten te zeggen?
Helemaal niks is dat ene supportertje.
En als hij zo fanatiek is als beweerd word dan zat hij niet in dat vak.

Door deze titel komt Van Basten wellicht enigszins zielig over, maar ik raad iedereen aan het gehele interview in Voetbal International te lezen. Van Basten komt daar helder en duidelijk over, als een wijs en intelligent man. Op Voetbalzone worden er constant kleine stukjes uitgelicht en wordt het extra smeuïg gemaakt. Dat mag nog net binnen de kaders van de journalistiek, maar het kan een vertekend beeld geven en dat zou jammer zijn. Als het al een pannenkoek is, dan hoop ik dat het Heerenveen goed zal smaken.

30 mei 2012 om 14:54

Wijs en intelligent man... ik dacht dat ik het verkeerd las, maar dat meen je toch niet?! Die man haalt spelers (sulejmani 16miljoen) en heeft er gewoon helemaal niets van Gebakken. Hij heeft wel verstand van voetbal en voetballen kan hij werelds, maar om hem nu als intelligent en wijs te bestempelen...

30 mei 2012 om 14:57

Zoals je zelf al zegt heeft hij wel verstand van voetbal. Daar doel ik op: hij komt wijs en intelligent over, als het om voetbal gaat. Ik heb het even niet over de Speler van Zestien Miljoen.

Overigens is wijs en intelligent overkomen, iets anders als wijs en intelligent zijn. Maar tot nu toe - op basis van alle interviews en dit uitgebreide interview in VI - heb ik vertrouwen in Van Basten. Hij heeft zijn lesjes geleerd, mede door zijn fouten bij Ajax en en in mindere mate bij het Nederlands Elftal.

Hij pakt het nu weer op bij een kleinere club als sc Heerenveen. Prima. Ik hoop dat het gaat werken. Ik reken er op.

30 mei 2012 om 14:59

Van Basten is zeker niet 1 van de domste die er rond loopt nee. Dat Ajax toen op het aanraden van Van Basten Sulejmani heeft gekocht voor dat geld is niet goed te praten, want dat was en is gewoon veels te veel vooreen binnenlandse transfer. Maar dat Sulejmani zo zou floppen kon je ook niet zien, die jongen speelde echt heel goed in zijn periode bij Heereveen, dus dat die is geflopt op dat moment vind ik niet de fout van Van Basten. Dat er veels te veel is betaald dat zeker wel.

30 mei 2012 om 15:29

Nou en daar wens ik hem ook veel succes mee Ik hoop dat hij iets verstandigs met het geld gaat doen als: Narsingh, Dost en Assaidi vertrekken. Heerenveen is een leuke club, gun ik het beste.

30 mei 2012 om 15:02

In dit artikel op VZ vind ik zelfs al dat hij het heel mooi beschrijft en relativeerd en laat zien dat hij er van geleerd heeft.

30 mei 2012 om 15:17

voetbalzone heeft er altijd een handje van om titels lekker smeuig en sensationeel op te stellen. Als je dan het artikel leest volgt er altijd een anticlimax omdat het verdraaid is. Ben er al lang klaar mee, lees de helft van die artikelen al niet eens meer. Lekker journalistiek niveau heb je dan bereikt.

30 mei 2012 om 16:34

Dat is niet het ergste, het ergste is dat mensen de laatste alinea niet meer lezen voordat ze reageren. Dat is de belangrijkste alinea van het hele artikel.

Als je zoveel miljoenen beschikbaar krijgt en je verprutst het zo...
Dan moet je toch ook niet gaan klagen? als er gezeik komt..

Allereerst was het 1 iemand. Ten tweede heeft Van Basten het lachwekkend slecht gedaan dat jaar en en passant ook nog eens meer dan 30 miljoen euro verbrand.

30 mei 2012 om 14:59

Wie stelt dan ook voor een passant 30 miljoen euro beschikbaar?

Daar kijkt niemand naar, vind het maar raar.

30 mei 2012 om 15:03

'en passent' zegtie. Dat is een Franse uitdrukking in de Nederlandse taal. Het betekent 'ondertussen' of letterlijk: 'in het voorbijgaan'.

Maar misschien weet je dat allemaal wel en had je 'en' alleen voor 'een' aangezien. Dan heb ik niks gezegd.

Ze hadden Van Basten natuurlijk niet aangesteld met het idee ''we gaan hem gauw weer ontslaan''. Maar die aankoop van Sulejmani was wel dom uiteraard. Maar in een eerder topic zei Van Basten al dat hij niet over alles de baas was. Zoals wel vaak wordt gedacht.

30 mei 2012 om 16:44

@azet

Je hebt gelijk, ik heb er overheen gelezen.

Al moet ik wel zeggen dat de mensen die 30 miljoen beschikbaar stellen aan een passant ook aansprakelijk mogen worden gesteld.

30 mei 2012 om 16:35

Een clubicoon kan nooit een passant zijn, je zou je mond eens moeten spoelen.

30 mei 2012 om 16:45

Hij zegt: ''en passant''. hij bedoelt hij niet mee dat van Basten een passant is, ik had er zelf in eerste instantie ook overheen gelezen.

Ik ben ajax fan maar oh wat kan ik hier van genieten zeg. Deze man heeft zich zo lekker te kijk gezet ongelooflijk.

30 mei 2012 om 22:56

Als je kan genieten van (je eigen) clubiconen die op hun bek gaan zegt dat erg veel over jou. Wat zet je jezelf dan te kijk. Ongelooflijk.

31 mei 2012 om 09:40

Ik heb het natuurlijk over die fan zelf niet over Van Basten. Van basten is een held

Nou neem die vent maar niet al te serieus, dat hij het niet goed gedaan heeft bij Ajax hoeft nog niet te betekenen dat hij bij Heerenveen het ook niet goed gaat doen.

Marco bedankt hé, Pannekoek! Blijft geniaal

Om zoiets moet je ook alleen maar lachen.

Marco van Basten zal voor mij als Ajacied altijd een held blijven. Ik ben wel van mening dat hij bij Ajax als trainer te vroeg voor de leeuwen is gegooid en dat is misgelopen.

Haha, hij blijft leuk. Maar wat had Ajax hier dan tegen moeten doen? Dit is gewoon een maffe supporter. Niet op reageren. Ik begrijp sommige spelers op twitter ook niet. Die reageren overal op. Gewoon laten gaan.

Beetje respect voor deze man is ook wel op zijn plaats hoor.. Oke, het was niet best bij Ajax.. maar toch zie je dat hij verstand heeft van het spelletje. Bij het Nederlands elftal liet hij zien wel degelijk kwaliteiten te hebben.. wat een prachtige poulfase was dat zeg. Heel jammer dat je dan precies Hiddink tegenkomt ;

30 mei 2012 om 17:08

@xavikoning. Ik denk echt niet dat Hiddink hier veel invloed op gehad heeft... Hiddink is maar een middelmatige coach de laatste jaren. Faalt bij ieder landenteam (na Australie) opzichtig en ook bij de clubs vind ik het niet denderent.

on: MvB (marco van Basten) heeft het allemaal wel een beetje over zichzelf afgeroepen. Hij kocht (in mijn optiek toentertijd wel terecht) Micky voor veel te veel geld en kreeg Ajax maar niet aan het voetballen... Dat hij dan vervolgens gaat reageren op 1 supporter en dit dat generaliseert naar "het hele Ajax publiek" laat wel weer zijn snuggeste kant zien. Daarnaast moet je tegen kritiek kunnen en denk ik dat dit nog ludiek was ook... het had voor deze man veel erger kunnen zijn, wat kritiek betreft dan.
Ik denk niet dat MvB het goed zal doen bij subtoppers en ook niet bij middelmatige clubs... daar kan hij volgens mij niet zo goed mee werken... maar net als Rijkaard, zal hij het bij een Europese topclub wel goed doen (en dan bedoel ik Acm, Real, Arsenal oid... clubs waarbij hij te maken krijgt met Echt goede spelers).

Nou ik kan wel ergere beledigingen bedenken. Gewoon een fanatieke supporter !! Ik word er ook niet blij van als je boos wordt omdat je ploeg het weer eens weggegooid en je krijgt als reactie: nou en, het is maar een spelletje !!

Heeft miljoenen laten verdampen en Ajax vele mislukte spelers opgezadeld. En nu moeten we zeker medelijden hebben. Als je het niet goed doet, krijg je kritiek.

30 mei 2012 om 17:09

Hahaha, jij kan niet lezen zeker... Volgens mij heeft MvB het vooral over hemzelf.. Altijd maar dat gezeur op Marco van de Ajax-supporters.. Al zullen de meesten SanMarco als voetballer niet eens meegemaakt hebben.. En dan altijd iedereen maar napraten met 30 miljoen en Sulejmani, terwijl de meeste supporters destijds blij waren met de aankopen.. Want Micky was een toptalent die binnen 2 jaar voor minimaal 30 miljoen wel weer verkocht zou worden.. Maar goed, de supporters van toen die zullen hier natuurlijk niet zijn, want hier zitten alleen degenen die " het vanaf het eerste moment al zagen dat het een flop werd".. Lachwekkend.. Je oud- topspelers (vBasten, Seedorf) afbranden, dat kunnen jullie wel.. Maar de trainer die als speler een arbitrage zaak aanspant tegen je club om naar barcalona te transfereren, heeft eideloos krediet, voor hoelang dat gaat duren...

Het is een schande op zich eigenlijk dat misschien wel de beste spits aller tijden die door Ajax zelf opgeleid is, afgeserveerd en uitgelachen wordt. Hij heeft het niet best gedaan met Ajax, maar hoeveel krediet heeft Frank de Boer wel niet afgelopen seizoen gekregen? Een beetje hypocriet is het wel als je het zo bekijkt.

30 mei 2012 om 15:01

Door één supporter welteverstaan! Hij heeft btw ook heel veel liefde gehad van Ajax fans gedurende de jaren dat hij gevoetbald en gecoached heeft. Als je dan niet tegen kan dat je ook een keer wat gezeur krijgt tja..

30 mei 2012 om 15:09

Als je bekijkt hoe legendarische spelers bij andere clubs worden behandeld dan schrik je wel van de liefde die ze krijgen in Nederland. Gullit die behoorde tot de beste spelers ter wereld in zijn tijd, Seedorf die meer respect in het buitenland krijgt dan hier in Nederland dat zegt ook wel wat.

Mooie voorbeelden zijn; Is hoe Arsenal een standbeeld heeft gemaakt voor Henry. En Manchester United George Best, Denis Law en Bobby Charlton.

Waar is Cruijff?

Met alle respect maar is een theo van gogh of andre hazes belangrijker geweest voor Nederland dan een Johan Cruijff?

30 mei 2012 om 15:21

Ik ben het wel met je eens, maarja zo steekt de Nederlandse cultuur nou eenmaal in elkaar. Ik zeg alleen dat als je foute maakt je kritiek mag krijgen. Of je nu Jan alleman of Diego Armando Maradonna bent.

Net zoals je lof dient te krijgen als je iets goeds doet. Je krijgt niet altijd je verdiende lof en je krijgt niet altijd verdiende kritiek.. Thats life, deal with it!

30 mei 2012 om 15:04

Dat komt denk ik omdat Frank de Boer iets uitstraalt.. sowieso heeft Frank schijt aan de rest en gaat gewoon ze eigen gang. Als ik van Basten af en toe zag lopen dacht ik: ow jezus, die weet echt niet wat ie aan het doen is. Bij frank de boer is dat anders, je ziet aan alles dat hij alles onder controle heeft en ook echt 100% om de club geeft.

Ik kan het ook helemaal mis hebben hoor, maar dat gevoel heb ik tenminste... veel meer een trainer dan van Basten.

Ach kijk naar de persoon wie het zegt... lange neus trekken naar zo'n 'supporter' ;

Die derde ster hierooooooo!!

“Op een gegeven moment werd het me teveel”, ze hij, terugkijkend op zijn debuutseizoen als hoofdtrainer in de Eredivsie. Kleine typefout. Ze hij, moet waarschijnlijk zei hij zijn.

On:
Wat betreft het aankoopbeleid en de resultaten, kon je Marco van Basten in die tijd inderdaad een pannenkoek noemen. Het is echter wel zo dat deze man een enorme historische waarde voor de club heeft. Mede door hem is Ajax wereldbekend geworden. Om zo'n grote man dan pannenkoek te noemen als Ajax supporter kan ik dan niet begrijpen. Toon respect zou ik zeggen.

Pannekoek... Alsof er nooit iets ergers is gezegd!

ik vond het woord pannenkoek wel grappig tenminste iets origineel niet echt een scheldwoord ., ik zeg niet vaak iets positief over ajaxfans maar dit keer was het wel grappig.

Wat is het deze week, nationale jank week? Lekker natrappen zielig mannetje!

kan niet goed met kritiek omgaan waarschijnlijk omdat hij als voetballer door hoe goed hij was haast geen kritiek kreeg

Vond het wel hilarisch. Natuurlijk niet leuk voor Marco van Basten maar het vatte wel even samen hoe heel het stadion er toen over dacht..

Grappig. Na Jol weer een ex-trainer van Ajax die terugblikt en weinig goede herinneringen eraan over houdt.

30 mei 2012 om 15:23

Jol ''iedere thuiswedstrijd was een feest''

Kun je dan verklaren waar deze uitspraak vandaan kwam ? Jol ging weg vlak voor de hel losbrak , en die laatste periode heeft hij terecht weinig goede herinneringen aan. Maar zijn 1ste seizoen was , daar zijn ook de supporters het wel over eens , meer dan uitstekend. Helaas maakte Jol daarna verkeerde keuzes , belangrijke schakels als Rommedahl en Pantelic vertrokken naar Oympiakos terwijl de nieuwe spits , El Hamdaoui niet samen met Suarez functioneerde. Pas toen Cruijff zich met Ajax begon voor Jol de ellende.

Dat Van Basten weinig goeds kan herinneren is logisch , want er was amper iets goeds in 2008/2009. Je kan van iets kroms moeilijk iets recht maken. Wat een rampseizoen was dat onder Van Basten , zelfs na meer dan 30 miljoen te mogen investeren werd het alleen maar slechter dan het jaar ervoor. Maar goed , soms heb je zo'n seizoen nodig voor je de goede weg inslaat. Sindsdien is het Ajax sportief uitstekend gegaan , 3 prachtige seizoenen hebben we erop zitten.

Martin Jol 2.0?

Na Bayern-nederland zei hij nog dat het erbij hoort toen meerder spelers Robben verdedigden, maar als het bij meneer zelf gebeurd hoort het er ineens niet bij?

30 mei 2012 om 23:00

Je kon niet verder lezen dan de titel? Snap ik wel hoor, lezen is erg vermoeiend als je het normaal nooit doet. Speciaal voor jou een tip: lees die laatste alinea even, daarin geeft hij aan dat hij er niet op had moeten reageren.

En nou hou ik op met tikken anders lees je dit ook niet.

Offtopic: http://www.vi.nl/eknieuws/221767/als-iemand-een-ba...
Rara, wie zou dat zijn? Hahahaha. Die racisten zijn gewaarschuwd, want ik zie Balotelli wel een Poolse huurmoordenaar inhuren.

Ontopic: Terechte kritiek kreeg van Basten, hij bakte er helemaal niks van.

Eigen aanhang die je zwart maakt: Nou niet overdrijven Marco, er is 1 gast die zoiets roept. En mag je emotioneel reageren als net je clubbie verliest en daardoor kampioenschap verspeelde......niet gaan janke Marco!

is toch allang en breed bekent dat de man op de tribune een acteur was..

Marco van Basten moet je één ding nageven, dat hij wel gelijk heeft gehad. Hij heeft namelijk gezegd toen tegen die supporter op de woorden "die derde ster, daar gaat het om" gezegd "die komt er wel" en hij heeft gelijk gekregen;!

Ik hoop nog steeds dat Marco van Basten iets bij Ajax gaat doen want ik ben er van overtuigd dat hij voetbalverstand heeft. Hij is ook mijn lievelings analist op de televisie.

Bij Ajax is hij gewoon in de steek gelaten door het bestuur en de rest van het management. En ja je kan wel zeggen, Marco van Basten heeft miljoenen laten verdampen. Maar welke trainer zou zo´n zak geld niet gebruikt hebben? Ik denk dat als elke trainer in de eredivisie zo´n zak centen aangereikt krijgt elke trainer dat gebruikt zou hebben. Ja, ook 16,5 miljoen voor Sulejmani neergelegd hebben. Marco (en vele anderen ook) waren er namelijk heilig van overtuigd dat Sulejmani Ajax kampioen zou maken. Dat het dan helemaal verkeerd uitpakt is klote maar zo is het. Gelukkig zijn we er nu weer helemaal bovenop.

Ik neem Marco niks kwalijk, en hoop dat hij volgend jaar bij SC Heerenveen een plekje in de top 7/8 gaat halen.

Tja, die overspannen fan heeft gelukkig voor hem nu z'n derde ster. Hopelijk heeft hem dat een hartaanval bespaard. Maar of je er nu trots op moet zijn dat je Van Basten de Arena hebt uitgejaagd?

het leukste aan het hele filmpje is dat die vent niet eens sterren op zijn shirt heeft staan, en toch op t logo slaat zo van: kijk die sterren!! hahaha

ON: Marco had 1 leuke EK groupsfase in 2008 maar daarna uitgeschakeld door Rusland...
Bij Ajax bakte ( snapje ) hij er niks van. En ik denk dat Heereenveen zelfs beter Ron Jans had kunnen houden, hij leidde Heerenveen wel Europa in....

Ik ben geen Johan Derksen fan, maar zijn kritiek op Marco van Basten was geheel terecht. Marco wilde de functie van TD en deed onverantwoorden aankopen. Dat je hierdoor voor wordt aangerekend is mij inziens volledig terecht.

Opde Tribune.... Begin jij nou ook al te janke. die overspannen fan heeft gewoon een ajax-hart zoals bij elke club fanatieke supporters rondlope en hij gooide niet met enge ziektes of verwensingen naar dierbaren van Marco. Kan die gast er wat aan doen dat Marco nog niet eens tegen het woord pannekoek kan. Er worden in de wereld wel ergere dinge gezegd hoor....

Die Amsterdamse tokkie maakt zich druk om niks en kan zich beter druk maken om zijn leventje. Van Basten heeft zijn best gedaan en is uiteindelijk niet kampioen geworden, nou pech gehad en het leven gaat weer verder.

Nou, nou.. eigen publiek.. 1 vent roept een 'scheldwoord' dat gelijk staat aan belhamel, oliebol of schavuit. Ik heb in het stadion ergere dingen gehoord dan dit. Vervolgens kwam het op TV zijn het vooral de fans van andere clubs die ermee aan de haal zijn gegaan (pannenkoek lied). Vanuit het Ajax publiek zelf viel de kritiek wel mee, de ploeg zelf werd vel feller aangepakt dan de trainer. Ik heb niemand Marco rot op horen zingen.

De hele aanhang over 1 kam scheren omdat 1 duidelijk zwakzinnige supporter je pannenkoek noemt. Als Geert Wilders dat doet is het land te klein...

Dit jaar alle Europese thuiswedstrijden, vele thuiscompetitiewedstrijden, Nac-uit en Heerenveen-uit gezien en ik was ook niet altijd blij met Ajax. Zoiets mag je best uiten net zoals je ook positieve zaken mag toejuichen. Hoop dat Marco over een jaartje of 3 weer terugkeert, wij zijn Ajax, wij zijn de beste.

Goh, dat is wel heel erg, je wordt uitgescholden voor pannekoek! Echt huilen! In Syrië worden honderden mensen afgeschoten, er is een aardbeving in Italië en hij gaat janken omdat hij pannekoek wordt genoemd.

16 miljoen voor Sulejmani. Als je dat soort dingen doet dan Moet je presteren! Kijk naar Rutten, de club koopt voor miljoenen en hij bakt er niks van. Die krijgt toch ook gezeik van zn supporters... En pannekoek valt nog wel mee lijkt me. Dat was gewoon het juiste woord... Van Basten held op het veld, maar als trainer is hij dat nog niet.

Overigens gun ik het hem zeker om weer een leuk seizoen neer te zetten voor Heerenveen, zolang Ajax weer kampioen wordt ;

Ze hebben een ieder geval 1 overeenkomst van basten is een pannekoek en sneijder speelt als een pannekoek.

Ik heb een verzoek aan van Basten, Sneijder en Robben. Alsjeblieft ik word zo moe van al dat gejank, dit is niet, ze mogen geen kritiek op ons hebben. Ga gewoon doen waar je voor betaald ipv telkens maar oude koeien uit de sloot te halen. Al dat gejank, ze moeten eens grote jongens worden.

Frustratie en dergelijke speelde mee en San Marco is altijd een held als speler, enkel als trainer wilde het niet.

Misschien dat zo'n opmerking lullig overkomt, maar een erge scheldwoord is het bij lange na niet. Mensen roepen wel ergere dingen in het stadion, eigenlijk was deze fan nog vrij mild en ook zeer teleurgesteld.

Het blijft een lachwekkend filmpje. Wel lullig voor van Basten maar het hoort er wel een beetje bij. Ik hoop dat hij zich kan bewijzen bij Heereveen, waar ze ook kritische supporters hebben.

niemand die het artikel leest, iedereen trekt zijn conclusies uit weer een fantastisch bedachte titel van voetbalzone. waardeloze website is dit soms

van Basten zegt juist: “het is ook geen drama. Er zijn vervelender dingen. Het kwam er een beetje lullig uit. Ook dat was weer een les. Eigenlijk gaf ik hem te veel aandacht door te blijven staan. Als ik gewoon naar beneden loop, is er niks aan de hand.”

Haha wat een held is die Amsterdamse supporter zeg
Waar blijft de 3rde ster!?!?

Van Basten geeft hiermee aan dat hij mentaal zwak is als er druk op hem gelegd wordt. Hij krijgt volgend seizoen een nieuwe kans, maar vind hem een middelmatige trainer.

hahahaha gekke gozer, en moet je die Heerenveen-fan eens zien met ze sjaaltje achter die derde ster gozert, Held!

de ajax (supporters) zijn geen supporters als het even slecht gaat is het stadion leeg

Haha, wat een randdebiel is die gast uit dat filmpje ook. Grootste pannekoek ever

Een nare directe confrontatie is altijd jammerlijk, ieder persoon gaat hier anders mee om. De een trekt het zich aan, de ander plaatst het in een ander perspectief en weer een ander laat het voorgevallene het linkse oor in gaan en het rechter oor eruit.

Ik denk dat van Basten hier wel gelijk heeft als hij door was gelopen zonder aandacht te besteden aan de supporter zou de media er ook weinig aandacht aan hebben besteed, dit zal zeker niet de eerste keer zijn geweest dat een supporter zijn frustratie op zo'n manier richting een trainer uit dat komt vaker voor als je verliest.

Die jongen doet niks verkeerd. Hij doet niks fysieks en gooit ook niks. Iets roepen - op een zachte, ludieke manier - mag altijd. Zeker als zo'n trainer als Van Basten geen ene moer presteert en met foute aankopen (wielaert, Sno, Cvitanich noem maar op) de club belachelijk maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
224 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2014-2015 AZ
2014-2014 AZ
2012-2014 sc Heerenveen
2008-2009 Ajax
2004-2008 Nederland

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren