Heb medelijden met Ajax(supporters)

Degene die regelmatig Ajax-gerelateerde topics op Voetbalzone bezoekt kan er niet om heen; van elke pro-Ajax reactie druipt de frustratie er van af. Nog nooit heb ik een club zo opgehemeld zien worden. Deze column is niet om te provoceren want natuurlijk verdient Nederlands grootste club respect, maar hoe moeilijk is het om realistisch te blijven? Een club waar al bijna een decennium lang niks meer wordt gehaald en waar amateurs het beleid bepalen wordt door het merendeel van de supportersschare gelijkwaardig geacht aan de Europese top. Daarom moeten deze mensen (en ja, dat zijn er veel) met beide benen weer op de grond gezet worden. Dromen mag, maar er zijn grenzen.

Steevast hebben ze er in Amsterdam de gewoonte van gemaakt om zich nog voor de competitiestart kampioen te noemen. Deze misplaatste arrogantie, want dat is het, neemt hierdoor prachtige vormen van hoogmoed aan. Kijk alleen al naar enkele nieuwsberichten van onlangs: ‘Het is een wonder dat Ajax geen kampioen is geworden’ en Jol: ‘Ik denk dat Suárez in Europa zeker de gevaarlijkste aanvaller is’. Respectievelijk was dat wonder FC Twente en vergeet grappenmaker Jol dat Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Didier Drogba, Fernando Torres, Luis Fabiano, Robin van Persie, Wayne Rooney etc. ook in Europa voetballen. Dat Jol er naast kan zitten kan, want iedereen die langer dan een week in sprookjesland ArenA werkt verliest alle besef van realiteit; maar dat bijna elke Ajax supporter het hier mee eens is getuigt toch echt van een gebrek aan intelligentie.

Bovendien wordt een club nergens zo achterlijk bestuurd als in Amsterdam. Een blik op de begroting, en hoe die jaarlijks behaald moet worden, laat zien dat ze bij Ajax nog steeds denken dat ze structureel meedraaien in de Europese top. De omvang van de begroting (zestig miljoen) bestaat voor 25 procent uit Champions League-inkomsten. Ter illustratie: elk seizoen zou Ajax dus de groepsfase moeten bereiken. En als ze dat al halen (wat al vijf jaar niet gebeurd is), moeten ze nog wedstrijden winnen ook. Moet uiteraard haalbaar zijn met AC Milan, Real Madrid en Auxerre in de poule. En hoewel clubs als Slavia Praag, FC Kopenhagen en Steau Boekarest in de vorige CL-edities te sterk bleken werd er nog voor de wedstrijd tegen Dinamo Kiev even zes miljoen extra geïnvesteerd in Mounir El Hamdaoui. Onterecht optimisme, domheid of arrogantie? Degene die dit kan rechtvaardigen verdient een standbeeld.

Daar waar voor de nuchtere buitenstaander de grens van ongefundeerde euforie bereikt was, daar gingen de Ajacieden vanzelfsprekend door. Na een aardige competitiestart (waar overigens wederom punten gemorst werden) was de euforie niet meer te overzien. Plotseling waren er handenvol supporters die Ajax bijna gelijkwaardig achten ten opzichte van voetbalreuzen als Real en Milan. Zet voor het gemak Suárez en El Hamdaoui tegenover jongens als Kaká, Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic of Robinho en je weet meteen hoe het gesteld is met Ajax’ kansen. Toch blijkt deze vergelijking voor vele fans nog niet doorslaggevend te zijn. Sterker nog, op elke linie bevinden zich sterkere spelers; tel daarbij de gewoonte van Ajax bij op om het laatste decennium steevast te falen en de conclusie kan niet helderder zijn. In godsnaam jongens, word wakker!

Hoe dan ook; een ding moet je ze meegeven. Ajax heeft de eerste paar wedstrijden leuk gespeeld. Toch valt dit in het niets als je als nuchtere fan even de statistieken er naast legt: doelpunten scoren tegen degradatiekandidaten (ik noem een Vitesse of Graafschap) van de Mickey Mouse-competitie wekt nou niet bepaald een representatief beeld op van datgene dat de Ajax-supporters luidkeels roepen. Nog mooier is te zien hoe deze hoogmoed overslaat op de spelers. Prachtig om te zien hoe jongens als Vurnon Anita, Siem De Jong of Urby Emanuelson over het veld huppelen omringt door sterallures. Jongens die nog niks hebben bewezen hangen de grote jongen uit terwijl ze daar totaal geen recht toe hebben. Prachtig om te zien hoe ze vervolgens half over de bal struikelend een pass over vijf meter ver achter de man plaatsen. Het siert het Ajax plus de fans van de laatste tien jaar: Totaal geen realiteitsbesef.

Mede daarom acht ik de kans op Europees overwinteren op nul procent. Laten we aannemen dat het niveau van de Europse topclubs ongeveer gelijk is gebleven als het niveau van voorgaande jaren. De laatste keer dat een Nederlandse club iets te zoeken had in Europa in 2005; toen was het echter niet Ajax, maar PSV dat (ternauwernood) de groepsfase overleefde. Zet vervolgens de selectie van PSV van 2005 tegenover Ajax’ huidige selectie en je weet dat Ajax van de mat wordt geveegd door de PSV’ers. Tel daar bij op dat het PSV van toen ook al verre van favoriet was en de uitkomst leidt tot nog kleinere prestatiekansen. Bijvoorbeeld, waar is in Amsterdam het type Alex of Phillip Cocu? Bij PSV was elke linie destijds zeer sterk en leidde dat tot een groot synergetisch effect. Wat is een Oleguer, Anita, Demy de Zeeuw of De Jong in vergelijking met Alex of Cocu. Juist, helemaal niks! Zowel individueel als qua team was PSV destijds beter en zelfs dat PSV kon nauwelijks overtuigen. En zelfs nog met dat gegeven zijn er duizenden mensen die beweren dat Ajax ten opzichte van de laatste jaren sterker is geworden en de denivellering in het Europese voetbal tegen zijn gegaan. De grootste onzin ooit.

Helaas heeft de redactie van Voetbalzone een maximum lengte voor columns ingesteld, dus ik moet er een einde aan breien. Op verzoek kan ik er een boek vol over schrijven. Uiteraard gun ik de voetballers en fans van Ajax een succesje maar laat ze eens naar hun vrienden in Twente kijken. Die verwachten niks en zien de Champions League als een extra’tje. En nee, dat is geen valse bescheidenheid of ‘in de underdog positie gelul’, nee: dat is realisme. Een landskampioen die zich (in mijn ogen onterecht) minder kansen toekent om Europees te presteren dan een club waar al jaren niks gepresteerd is zegt inderdaad iets over intelligentie. Daar kan ik alleen maar medelijden mee hebben.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 88 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

315 reacties (laatste reactie door ninjakai)

Ik vind het allemaal wel heel erg negatief geschreven om heel eerlijk te zijn. Ajax is een club die in principe elk jaar voor het kampioenschap hoort te spelen en dat doen ze ook toch? Goed, de laatste keer dat Ajax de landstitel won is misschien wel van 2004, maar ze strijden ieder jaar mee.

Ajax heeft onder van Basten toch een goede prestatie in de EL neergezet. Veel spelers voetballen er nog en als je kijkt naar het spel van Ajax vanaf vorig seizoen na de winterstop, vind k het toch behoorlijk goed.

Het wordt inderdaad een hele moeilijke opgave voor Ajax om van Real en AC Milan te winnen, maar ook deze beide ploegen zijn nog niet in topvorm. Ja, beide teams hebben individueel een betere selectie dan Ajax, maar bij Ajax staat het collectief er nog van vorig jaar. Enige verandering is Mounir, de rest is tot zover in tact gebleven (basis 11).

Dit seizoen hebben de selecties van Real Madrid en AC Milan de nodige aanpassingen gehad, waarbij ook het aanstellen van nieuwe trainers voor beide clubs een verandering is. Wellicht dat Ajax met wat geluk 3, misschien wel 4 puntjes kan overhouden in de tweestrijd tegen Real en AC.

Ik zie een Ajax met goede jongens die een collectief kunnen vormen en met Suarez als de grote leider. Deze man laat Ajax voetballen door zijn winnaars mentaliteit!

Het bestuur, tja.. Daar kunnen we lang en diep over praten, maar dat schiet niet op. Het bestuur van Ajax wat er nu zit moet zorgen dat er geld binnen komt, vaak gebeurd dit door te investeren. Helaas niet altijd succesvol, maar met potentiële (wereld)toppers bij Ajax zie ik het wel rooskleurig tegemoet.

Zouden deze jongens verkocht worden, komt er genoeg binnen voor goede vervangers en het gat in de begroting te dichten.

Jol heeft tot nu toe eigenlijk alleen maar erg goede aankopen gedaan. Kom niet aan met Atouba want deze jongens is eigenlijk alleen maar geblesseerd. Hij moest het met weinig doen en is daarom ook gaan kijken naar transfer vrije jongens of jongens die gehuurd kon worden.

Volgens jou zal Ajax lang moeten wachten op de landstitel en Europees stellen we niks meer voor in Europa. Ajax heeft één van de sterkste als niet het sterkste elftal van de Eredivisie en speelt het nu ook echt als collectief. Europees gezien zijn we inderdaad niet meer zo groot als we waren, maar verwacht dat ze ons in Hamburg en Florence nog aardig zullen kennen.

Je manier van schrijven is goed, je pakt alleen een gevoelig onderwerp wat je in mijn ogen niet goed en duidelijk onderbouwd. Schrijf je boek, ben namelijk best benieuwd hoe ver je komt met schrijven en het dan ook daadwerkelijk allemaal gaat onderbouwen.

14 september 2010 om 11:51

Ik vind het niet alleen erg negatief geschreven, ik vind dat dit alle haatreacties in 1 stuk zijn samengevat. Deze schrijver met zijn scheitlollige uitspraken is waarschijnlijk vergeten dat Ajax de beste selectie van de afgelopen 4 jaar heeft. Spelen CL door Kiev uit te schakelen (terwijl het voetbal niks was). Dit soort stukken die met azijn richting een club zijn doordrenkt zeggen mij totaal niks en voegen niks toe. Allemaal ''ivoren toren'' teksten en mediaverhalen gecombineerd met een ongezouten ''anti- Ajax'' mening. ik ben al vrij vroeg gestopt met lezen namelijk bij ''mickey mouse'' Competitie. Wat een zielige term, Derksen napraten pur Sang. Ik walg hiervan, ik heb rivaliteit jegens Psv, Feyenoord en Twente maar dit is een club tot de grond afbranden met populaire uitspraken. Zielig en zeer smakeloos, het mag kritisch maar dit is het uiterste.

En dan is het exemplarisch dat de schrijver Twente als voorbeeld neemt. De opkomende provincieclub bij uitstek, wat moeten zij als doel stellen dan? Het is toch op voorhand logischer dat Ajax grotere Ambitie heeft gezien ze al pakweg 70 jaar de grotere club zijn? Jullie mogen mijns inziens onze competitie klein vinden maar ik blijf trots, zelfs op Twente en Psv. Maar vooral op Ajax. Dat is mijn club, de club met 3,9 miljoen fans. Kansen zijn er altijd en zolang we nog niet het niveau timisoara of Quarabagh hebben kunnen wij gewoon overwinteren.

14 september 2010 om 16:31

Volledig mee eens, dit is een van de slechtste columns die ik ooit het gelezen hier. Niet alleen omdat dit alleen maar haat is jegens Ajax(supporters), maar ook omdat er geen enkele vorm van positievisme inzit. Hoe moeilijk is het om je kop uit het zand te halen? De Zeeuw slechter dan Cocu? De Zeeuw zit in de bloei van z'n leven en Cocu was toen al 33 ofzo? De Zeeuw zal alleen maar groeien, als hij uit z'n vermoeidheid van het WK komt. 8 jaar geleden in 2002, speelde Ajax aantrekkelijk voetbal, zat het bij de Europese top en schakelde het onder meer Lyon, Roma en Arsenal uit. En op zeer lullige manier werd het uitgeschakeld door Milaan. De organisatie stond beter, maar ga mij niet vertellen dat Suarez minder was dan Zlatan op dat moment. Of dat Enoh minder sterk was als Galasek. Sterker nog, De Zeeuw is nu zelfs verder dan Pienaar was! Ook Van Der Wiel is een stuk beter dan Grygera is. En dan moet je ook nog eens indenken dat we nu een van de beste keepers van Europa hebben.

PSV heeft in 2005 ver gekomen door een zeer sterke verdediging, onder leiding van Alex en met een uitblinkende Gomez, die sinds zijn vertrek bij PSV nooit meer z'n oude niveau heeft gehaald.

Nee, ik zou niet inzien waarom we niet positief kunnen zijn. Als er een kans is om nu minimaal een punt te pakken tegen Real Madrid en de 3 punten tegen Milaan in eigen huis te houden, dan is het nu, in deze 2 weken. Ajax is ingespeeld, Mounir gaat z'n draai vinden en als straks alles bij elkaar valt, kan Ajax gewoon overleven met de 10 punten die hopelijk al na speelronde 4 zijn gehaald. Want dat is het juist, tegen Auxere moet je de volle buit pakken. Dan doet de rest er niet meer toe.

14 september 2010 om 15:44

''...enige verandering is Mounir, de rest is tot zover in tact gebleven (basis 11). ...''

wel lullig dan dat je het halve spelsysteem om moet gooien omdat el hamdaoui totaal andere kwaliteiten heeft dan pantelic.

Ben geen ajax fan maar dit slaat echt nergens op. Ik vond Elhamdoui sinds jaren weer een hele goeie aankoop. En dat een Ajax suporter denkt dat ze van Madrid of Milan kunnen winnen is normaal daar ben je suporter voor. Als Utrecht fan denk ik ook ja we kunnen wel van Liverpool winnen ookal weet ik dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren maar alsnog. Twente fans denken ook ja we kunnen van Inter winnen en terecht je staat toch altijd achter je club. Als ik na een stadion ga denk ik echt niet nou effe kijken hoeveel we gaan verliezen vandaag.

Veder vind ik het wel een goed verhaal met ook zeker waarheid erin.
Maar met sommige dingen ben ik het niet eens maar das mijn mening.

15 september 2010 om 08:47

Ik begon te lezen, en mijn aandacht was getrokken. Ik ken een hoop Ajax fans, en vind ze stuk voor stuk vaak veels te optimistisch. ook het beleid van de club vind ik vaak vreemde bochten maken. maar hoe dit artikel is geschreven slaat nergens op. Ajax is (ik moet het toegeven) 1 van de belangrijkste zo niet dé belangrijkste Ambassadeur van Nederlands voetbal en van de Eredivisie. Ik vind nog wel de arrogantie (gebrek aan beter woord) van Ajax een apart punt, vooral omdat ze zichzelf te vaak in de vingers snijden. De verwachtingen zó hoog houden dat maar heel soms hieraan word voldaan zorgt veels te vaak voor teleurstelling en ontevredenheid. maar ook dat neemt de laatste tijd af, de magere jaren in de Arena hebben naar mijn idee de achterban een zware les nederigheid geleerd.

Een slecht artikel die juist veel potentie had! te negatief en slechts een zware aanklacht tegen vind ik één van Nederlands mooiste clubs. Ik wens Ajax alle succes vanmiddag tegen Real!

11 september 2012 om 16:47

Wat vond je ook al weer van El Hamdaoui? Haha.

Je kan tenminste een verhaal neertypen dat leesbaar is. Dat is al een compliment waard, want bij alle andere columns waar ik tot nu toe aan begonnen ben op deze site ben ik opgehouden met lezen na de tweede alinea. En ik ben een fervent lezer die zich alleen laat tegenhouden door volstrekt incongruente wartaal.

Dus daarvoor mijn complimenten. In hoeverre je verhaal iets nieuws toevoegt weet ik niet. Voor mijn eigen beperkte voetbalkennis is het in ieder geval een eye-opener om te lezen hoe een club die al een aantal millennia geen CL bal van dichtbij heeft gezien blijft rekenen met inkomsten uit die Champions League. Dat heeft inderdaad iets onvoorstelbaar treurigs. Misschien dat Ajax binnenkort van Amsterdam kan verhuizen naar Goeree Overflakkee: daar blijven ze er ook in geloven tegen beter weten in.

14 september 2010 om 20:22

Ajax neemt de inkomsten van de CL niet meer op in de begroting. Dit is meerdere malen naar buiten gebracht door Rik van den Boog. Alleen sommigen willen dit niet geloven.
Ajax wil vanaf het seizoen 2011-2012 kied draaien, zonder Cl- of transfer inkomsten. Dus nee, wij hoeven niet te hopen op de hulp van God.

15 september 2010 om 00:18

Als Ajax de CL inkomsten de afgelopen jaren niet heeft mee genomen in de begroting hoe is dat tekort dan ontstaan. Of ze hebben simpelweg begroot op een verlies, want je geeft in notabene dezelfde reactie al aan dat ze in het volgende seizoen 0 willen draaien zonder transfers of CL inkomsten mee te rekenen.

Dan hebben ze dat de afgelopen jaar toch zeker wel gedaan?

Wat betreft de column, ik vind hem te provocatief en de vergelijking met PSV van 5 jaar gelden vind ik totaal niet relevant los van het feit of je voetballers van die kan vergelijken met de voetballers van nu.
Ik vind wel dat Ajacieden veel te vaak terug wijzen op het verleden, maar als je niet anders meer hebt om naar te wijzen, wat moet je dan. Je schrijfstijl beviel mij wel daarom 3 sterren.

15 september 2010 om 15:12

Precies, Ajax heeft de verliezen van de afgelopen twee jaar ook ingecalculeerd. De bestuurders konden de huidige verliezen niet weghalen door de langdurige miljoenencontracten.

Je schrijft een beetje zoals Johan Derksen praat of hugo Borst die kan er ook wat van. Nog voordat het toernooi is begonnen heb je een oordeel! Eigenlijk doe je hetzelfde als de Ajax-supporters en daar ben ik er een van. Het enige puntje waar je misschien gelijk in hebt is het beleid van de afgelopen jaren, alhoewel ik het een stuk verbeterd vind. Volgens mij heeft 80% van de Europese clubs een begrotingstekort. Dat maffiosi praktijken in Italië, Rusland, Spanje, en Engeland niet aangepakt worden
heeft puur met corruptie te maken.

Maar even terug: Volgens mij is er voor het eerst in 15 jaar geen speler van belang vertrokken bij Ajax. We zullen wel eens zien of we nu dus wel kampioen gaan worden. Reken er alvast maar op! Daarbij is El Ham Da Wie een topaankoop. Ik denk dan ook dat dezelfde ploeg als vorig jaar gaat verbazen. Milan uit (Ik heb al geboekt) en Madrid uit worden lastig, maar zeker niet kansloos. In Amsterdam hebben we goede kansen. Mochten we onverhoopt toch 3e of 4e worden dan is dat geen schande. Het zijn clubs met een 3 keer zo'n ruime begroting. Net Auxerre niet, maar die zullen we ook gewoon verslaan.
Wil ik ook nog even reageren op het Europese verhaal... Won Ajax vorig jaar niet van Firenze? En verloren ze niet heel nipt en eigenlijk onterecht van Juve? Of is je korte termijn geheugen niet van dat niveau als je lange termijn geheugen?
Wil ik ook nog even reageren op de gemiste landstitels... Was Ajax de afgelopen 3 jaar niet heel dicht bij de titel en mistten we die niet op 1 punt en 1 doelpunt. Als je fijnoort uit en Sparta thuis gewoon wint ben je met 5 punten voorsprong kamipoen. Nogmaals met dezelfde selectie, zelfs nog beterals vorig jaar, wil ik het wel is zien.

Heb ik nog een laatste vraag? Ben je zelf fijnoort supporter en schrijf je alle tranen van je af? Het lijkt er wel een beetje op, al durf je daar niks over te schrijven.

Kom maar op met je boek. Schrijf ik er wel een reactie over.

14 september 2010 om 11:00

Ik ben blij dat er mensen zoals jij reacties geven op deze column. Daarmee geef je hem meteen gelijk. Ik citeer uit jouw reactie:

- ''milan uit (Ik heb al geboekt) en Madrid uit worden lastig, maar zeker niet kansloos.''
- ''mochten we onverhoopt toch 3e of 4e worden'' (-> hier moest ik echt mee lachen, sorry)
- ''net Auxerre niet, maar die zullen we ook gewoon verslaan.''

QED

14 september 2010 om 17:41

@fritsie2
Door deze reactie geef je de schrijver in feite gewoon gelijk. Je moet realistisch blijven en dan moet je niet gaan zeggen: We worden wel kampioen en de zin mochten we toch onverhoopt 3e of 4e worden. Ajax is nu eenmaal geen Europese top meer hoe jammer ik dat ook vind en daar moeten we ons ook naar gedragen.
Ps: het is Feyenoord

Onn:
Ondanks dat je m'n club helemaal afzeikt is je schrijfstijl niet verkeerd en daar moet je natuurlijk ook op beoordelen. De inhoud vind ik wat minder. Er staan wat onwaarheden in en de rest voegt niet echt iets toe. Verder ben ik het totaal niet met je eens met name dat je zegt dat er 0 procent kans is dat we overleven. Ook vind ik het wel knap dat jij weet dat 25% van de begroting uit Cl-inkomsten bestaat. Al met al geen slecht stuk ookal ben ik het totaal niet met je eens. Maargoed ieder zijn mening.

Blijkbaar hou je er geen rekening mee, dat de spelers van Real en Milan nog niet op topniveau zijn.
Mourinho (een man die weet waarover hij het heeft) onderkend dit probleem.
Hij overdrijft dan door te zeggen dat Ajax uit moeilijk is dan Milan-uit, maar zoals altijd zit er een grote waarheid achter zijn woorden.

Ik vind Ajax zeker niet kansloos tegen die clubs, met een beetje geluk, durf en lef kan Ajax overal resultaat neerzetten..

14 september 2010 om 18:37

durf en lef heeft de coach van Ajax niet dus dat gedeelte kan je vergeten. Real Madrid op 50 is nog altijd een klasse beter als Ajax. Natuurlijk hoopt heel Nederland op goede prestaties van Ajax en Twente maar de kans hierop is gewoonweg klein. Verder vind ik het wel opvallend dat Ajacieden er nooit moeite mee hebben om andere clubs af te branden maar als iemand een keer kritiek op Ajax heeft dan is de wereld te klein en is diegene een hater. Niet iedereen die kritiek levert haat Ajax, degene die dan weer moord en brand schreeuwen en die het nu ook weer doen zijn gewoon een groepje calimero's. Waar is de tijd gebleven dat Ajacieden er om lachten dat er kritiek op hun club was ipv er boos om te worden?

Goed geschreven stuk, vond het gemakkelijk lezen. Hoop dat je tegen kritiek kan want een negatief stuk over Ajax levert meestal een waterval aan kritiek op

14 september 2010 om 20:27

Misschien overschat ik Ajax of misschien onderschat jij Ajax.
Ik weet alleen dat in voetbal alles kan!

Kritiek is een zeer nuttig iets, maar dan moet het wel gefundeerd dus wat Maartenl hier loopt te verkondigen heeft niemand iets aan, want zijn tekst zit vol met drogredenen en dus slechte argumentatie.
Ajacieden zijn de slechtste nog niet, maar we zijn wel trots en je moet met verdomd goeie argumenten komen om ons van ons standpunt af te laten wijken

Een beetje te veel Ajax naar beneden praten.
Natuurlijk zijn er Ajaxieden die alles geloven, echter de meesten bij Ajax weten best wel dat men zichzelf moed in praat om te overleven in de Cl.
Maar om terug te komen op het stuk teks'; Ajax is gewoon een zeer bekende club die in het verleden menig vetbal hart heeft gestolen..

Hahaha mooi om te zien hoe je je hele gefrustreerde column onderuit haalt met 1 halve zin:

'een landskampioen die zich (in mijn ogen onterecht) minder kansen toekent om Europees te presteren'

Nee Twente heeft wat te zoeken in Europa hahaha komop vriend leg de selecties van Ajax en Twente naast elkaar en je ziet dat Ajax gewoon meer kwaliteit heeft. Ik hou er nooit zo van selecties te vergelijken omdat voetbal gewoon onvoorspelbaar is, maar aangezien jij er zo van houd selecties te vergelijken verzoek ik je vriendelijk mijn vriendelijke vriend om die 2 dan ook maar eens te vergelijken.

En nee ik ben geen Ajax supporter, verre van, en ja ik ben het met je eens dat de Ajax supporters doordraven doordat ze denken gelijk te zijn aan Milan en Madrid. Ik zie zelfs in de meeste topics 'madrid thuis moet te doen zijn' ja sorry hoor....

Toch, daar ik je column 75% bullshit vind, vind ik dat je vermakelijk schrijft. Het leest lekker weg, probeer alleen je 'bevindingen' voortaan te onderbouwen met feiten of sterke argumenten ipv je mening zo aggresief te ventileren.

4 sterren.

Als eerste snap ik je titel niet. Je kraakt in je stuk Ajax volledig af, en dan is je titel, heb medelijden met de Ajax supporters. Bovendien gebruik je nauwelijks argumenten. Het enige wat je doet is vaststellen dat Ajax arrogant is. En alleen maar omdat ze ambities hebben in Europa goed te presteren. Je doet ook alsof Ajax een heel matig team heeft. Dat slaat ook nergens op. Ik denk dat de zwakke punten van Ajax in Europa wel eerder afgestraft worden, maar daar leren ze alleen maar van. Je doet alsof De Zeeuw een matige voetballer is, terwijl die vorig seizoen prima heeft gepresteerd. Zelfde geldt voor Vd Wiel, Anita, Suarez en De Jong. Tuurlijk is het zo dat Ajax kwalitatief minder is dan Real en Ac Milan. Dat snappen ze bij Ajax ook wel. Maar ik heb ze dan ook niet horen zeggen dat ze wel even de volgende ronde gaan bereiken. Jol zei bij de loting het leuk te vinden bij Ac Milan en Real te zitten, maar hij was ontevreden met Auxerre, omdat nu de groep wel heel erg moeilijk werd. Enige vorm van arrogantie? Ben je gefrustreerd ofzo? Of gewoon een Ajax hater. Verder vind ik wel dat je goed schrijft. Het leest makkelijk, daarom geef ik je toch 2 sterren

Prima
Prima
Prima
Prima

Hulde

eindelijk, ff iemand die flink zijn mening spuit
eindelijk geen geke lulkeok verhalen over speeltuinen en weet ik veel wat
geen gekke wedstrijdverslag gewoon een clubexpert!
hulde

ook nog eens mooi geschreven
5 sterren
(wel zul je veel tegenstanders krijgen mrja, wie niet waagt wie niet wint maat)

14 september 2010 om 15:18

Met jou ben ik het dus helemaal eens, ik lees bijna alleen nog maar Ajacieden die boos zijn omdat ze de waarheid te horen krijgen, ook hulde aan jou.

15 september 2010 om 08:16

omdat ze de waarheid horen? Twente en Ajax waren vorig seizoen praktisch even goed. Beide selecties zijn nauwelijks veranderd. Waar haal jij het dan in vredesnaam vandaan dat deze 'clubexpert' de waarheid spreekt. Jullie zijn gewoon allemaal een stelletje Ajax-haters, met jullie valt niet te praten!

15 september 2010 om 20:17

Typische reactie van een Ajacied. Zogauw er negatief over ajax gepraat wordt, ben je gelijk een ajaxhater. Ik word daar zo ontzettend moe van!!

Leuk stuk trouwens. Respect dat je e.e.a. zo durft te plaatsen. Heel Ajaxminnend voetbalzone knalt gelijk over je heen. Anderzijds heb je denk ik meer medestanders als tegenstanders

Heb medelijden met de schrijver van dit verhaal. Bij de inleiding wist ik al welke kant het verhaal opging. Zinnen als ''van elke pro-ajax reactie druipt de frustratie er van af'' en ''deze column is niet om te provoceren..''. Hoe kun je dat zeggen en vervolgens een verhaal typen puur om je eigen frustratie te uiten over de grootste club van Nederland, want hoewel sommige dat niet willen zien, dat zijn ze nog steeds. En natuurlijk ga je met dit verhaal reacties uitlokken. Waarom hou je je als niet-ajax ( wss zelfs anti-ajax) supporter zo bezig met Ajax? En velen met jou gezien de Ajax-topics. Zoals je waarschijnlijk al begrepen had ben ik een ajacied ja. Ik hou me dan ook vooral bezig met Ajax. En ja, ook ik geef Ajax kansen in de CL net zoals ik die aan Twente toedicht. Waarom zou ajax geen punten kunnen afsnoepen van Real en Milan? Ik zie twente ook wel punten halen tegen een tottenham en Werder Bremen Het blijft voetbal.

Je doet net of Ajax he-le-maal niks voorstelt. Tuurlijk, we hebben de laatste tijd weinig prijzen gehaald en en Europees is ook niet elk jaar zo'n succes geweest. Maar we doen bijvoorbeeld gewoon elk jaar mee om het kampioenschap. Ik zeg 'gewoon' omdat het de verwachting bij Ajax en de supporters is. Een grote club moet altijd voor de prijzen gaan en Ajax doet dan ook elk jaar mee om de landstitel. Het is toch ook een wonder dat we vorig jaar geen kampioen zijn geworden? Normaal gesproken ben je met dat punten aantal gewoon kampioen, alleen Twente had net een puntje meer gehaald. Dat kan, maar waarom zou je dan niet mogen zeggen dat het een wonder is dat Ajax geen kampioen is geworden??

Af en toe zie ik in nieuwsartikelen de term 'caliimero'voorbij komen en daar moest ik bij dit artikel meteen aan denken. 'ajax is groot en het gaat veel over Ajax en dat is niet eerlijk. Waarom gaat het nooit over mijn club?' Nee, met mij hoef je geen medelijden te hebben. Ik zie Ajax dit jaar kamioen worden en geef ze een aardige kans om te overwinteren in Europa (0 is natuurlijk belachelijk). Steek je tijd meer in je eigen club dan een andere club neer proberen te halen. (je schrijven is idd prima zoals menigeen vermeld). En als er Ajacieden dromen, laat ze lekker dromen. Ajax wordt kampioen!

17 september 2010 om 20:58

normaal gesproken zou ik er niet op in gaan.. maar het is ook wel erg voorspelbaar. laat degene die je reactie groen omrand heeft nou net een ajacied zijn.. en laten we alstublieft ophouden na de wedstrijd tegen real, want dat ging natuurlijk nergens over en bewijst nogmaals mijn gelijk.

PSV haalde in 2006 en 2007 en 2008 ook de knock-out fase van de CL. Dus hoezo? PSV haalde in 2005 de halve finale van de CL. Maar voor de rest heb je wel gelijk.

Het onderwerp slaat helemaal nergens op, en je schrijfstijl is niet om aan te zien.

15 september 2010 om 15:49

haat reactie van jou ik vind het uitstekend geschreven mischien iets te negatief maar ja meningen verschillen mijn vriend ajax supporters geven een ster om de titel kijk naar schrijfstijl en het stuk ik vond het goed geschreven vorige keer iets minder haat erin 4 sterren ga zo door!

Matige column. te veel veronderstellingen en aannames ; geen onderbouwing dus.

Het is lekker goedkoop scoren. Krijg alleen al bij de eerste alinea het idee dat jij dit stuk hebt geschreven om zoveel mogelijk reacties uit te lokken. Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die Ajax in dezelfde categorie plaatsen als Real, Barca, Inter en Man United. Maar, die missen, zoals je zelf al zegt, realiteitsbesef. Het punt van Suarez ben ik met jou eens. Natuurlijk is hij niet de beste speler rond de 16. Daarvoor moet hij nog teveel laten zien en bewijzen. Dit zal echter 1 van de weinige punten zijn waar ik je gelijk in kan geven.

Wat betreft het roepen dat Ajax kampioen wordt is niet anders dan Psv-supporters die dat roepen. Dat zie je ook vaak genoeg en dat komt gewoon doodleuk door het feit dat beide clubs altijd titelpretendent zijn. Dus, zullen de supporters altijd roepen dat ze voor niets minder dan het kampioenschap willen gaan. Kijk alleen al naar het feit dat zowel Ajax als PSV op nog niet de volle 100% speelt en nog relatief gemakkelijk de overwinning weet te boeken tegen respectievelijk Willem II en Nec. Hierdoor laat je als titelfavoriet al direct zien waar je naartoe wilt. Tel daarbij het onvoorwaardelijke vertrouwen dat de supporters hebben in hun club (waarschijnlijk ben jij er ook van overtuigd dat Willem II met gemak nacompetitie ontloopt) en voor de suppporters staat het al vast wie er waar zal eindigen. Ik heb tenminste nog geen Psvsupporter gehoord die zegt dat PSV onder Ajax eindigt. Zelfde geldt dat ik nog geen Ajaxsupporter heb gehoord die zegt dat Ajax onder PSV eindigt. Laten we dat nou voor het gemak in de categorie chauvinisme plaatsen.

Jouw preek over spelers die met sterallures rondlopen is ook nogal kort door de bocht. Want, behalve dat je zegt dat ze geen bal bij elkaar in de voeten kunnen spelen, kan ik jou niet betrappen op een argument waaruit ik kan opmaken dat de desbetreffende spelers sterallures hebben. Helaas is een bal achter de man inspelen ook inherent aan de Eredivisie.
Dat ze nog niets bewezen hebben zou je tevens ook nog eens aan de leeftijd kunnen ophangen. Of verwacht jij dat elke speler van begin 20 al de CL heeft gewonnen, op Wk's en Ek's hebben gespeeld en tevens ook nog eens elke week het team bij de hand nemen. Dat lijkt mij namelijk iets te enthousiast.

Ik vraag mij daadwerkelijk af of Ajax wel begroot met CL inkomsten. Dat zou namelijk inhouden dat ze speculeren. Nou weet ik dat je dat met begrotingen altijd doet, maar, ik weet niet beter dat wanneer je een begroting maakt, je uit gaat van de te verwachte inkomsten en uitgaven. Niet van de inkomsten en uitgaven die je met een beetje geluk nog binnen haalt. Die vallen normaal gesproken onder de categorie meevallers.
Jouw punt over het aantrekken van El Hamdaoui kan ik ook niet helemaal volgen. Misschien hebben ze El Hamdaoui wel aangetrokken omdat ze denken daar meer resultaten mee te behalen. Dat is namelijk vaak het geval bij aankopen. Ze zullen geen spelers aantrekken omdat het toevallig van die aardige jongens zijn. Graag zou ik hier dus ook wat extra toelichting op willen.

Met een beetje realiteitsbesef weet iedereen dat Ajax in een poule met Real, Milan en Auxere zal moeten vechten om de 3e plaats. In dat geval zit de kans op (lees goed, de Kans op) Europees overwinteren er wel degelijk in. Omdat Ajax dan namelijk door zou gaan naar de El.

Verder verkondig je jouw mening als een vaststaand feit. Leuk en aardig maar, zorg dan wel dat het goed onderbouwd is. Ik zal nog geen stem uitbrengen omdat je van mij de kans nog krijgt om jouw mening te onderbouwen. Maar, als je volgende keer een stuk schrijft zou ik als ik jou was eens goed opletten op ontbrekende informatie die vaak van belang is. Het hoe, wat en waarom. Niet een paar losse flodders om even te scoren.

14 september 2010 om 12:25

Je eerste zin klopt niet. Het is helemaal niet bedoeld om goedkoop te scoren. Aan de kwaliteit en schrijfstijl van het stuk kun je concluderen dat de schrijver slim genoeg is om te weten dat dit stuk geen hoge beoordeling zou krijgen omdat columns op voetbalzone die Ajax bekritiseren nooit een hoge score krijgen.

14 september 2010 om 13:33

Het is wel bedoeld om goedkoop te scoren. Hij weet namelijk dat kritiek op Ajax op VZ standaard wordt toegejuicht door 60% van de bezoekers en klakkeloos met 5 sterren wordt beoordeeld.

Daarbij, als het nou een stuk was met een enigszins kloppende of goed beargumenteerde inhoud zouden veel ajacieden daar niet zomaar 1 ster voor geven. Het hele probleem met deze column is dat die dus wel goedkoop probeert te scoren. Dat zie je namelijk aan zijn argumenten die op zijn zachtst gezegd verschrikkelijk zwak, ongefundeerd en uitgekauwd zijn. Hij heeft helemaal niet zijn best gedaan er een goed stuk van te maken maar gewoon al zijn haat tegenover Ajax op papier gezet.

14 september 2010 om 13:38

Op dit moment is de gemiddelde beoordeling 2,65. Lijkt me dus niet dat het geschreven is om goedkoop te scoren want dit gemiddelde was van te voren te verwachten. Het is gewoon de niet oneerlijke waarheid voor veel mensen die de schrijver mooi verwoordt, maar de fanatieke internet-ajacieden zijn ook zeer massaal en halen het gemiddelde omlaag. Iemand die slechts af en toe op vz zit en dan wat reacties bekijkt had dat van te voren kunnen voorspellen.

14 september 2010 om 19:22

'grappenmaker' lijkt mij de beste omschrijving van jou. Deze 'clubexpert' schrijft nou niet wat ik noem op hoog niveau, simpele zinnen. De hele column raakt zowel kant noch wal. Desalniettemin knap staaltje tijdverdrijf, als je zomaar 1000 woorden uit je mouw schudt. Proficiat, maar kom volgende keer lekker met iets informatief, niet deze klinkklare nonsens.
X

Ik heb medelijden met jou. Wat een sneu stuk. Je scheert voor het gemak even alle Ajax supporters over een kam en gaat die vervolgens onderuit halen. Een gebrek aan intelligentie bij Ajax? Gast wie denk jij dat je bent dan? Alsof niet minstens 50% inteligenter is dan jij.
Ik weet toevallig dat Feyenoord jouw club is en jij schrijft over wanbeleid bij Ajax? Maak je een grap? Nog toevalliger weet ik dat je afgelopen seizoen bij de wedstrijd Ajax - Heracles aanwezig was. Als je dit allemaal echt zou menen zou jij echt niet jij echt niet gaan begeven in het hol van de leeuw. Ajax is namelijk alles wat er mis is met deze wereld in jouw ogen. Oftewel, je wilde erg graag een keer een column schrijven die mensen wel zouden lezen en kwam met deze onzin op de proppen. Populistisch gezever, niks meer en niks minder.

(K)

14 september 2010 om 10:07

Een reactie vol drog?

Je punt over dat ik alle ajacieden over een kant scheer gaat niet op, ik geef aan dat het wel de club is waar de meeste supporters hun club nogal overschatten en ga daar op in. Ik wil jullie (jou ook dus) laten zien dat Ajax er een stuk slechter voor staat dan jullie denken. (dat is niet geheel jullie fout, ook de media wil Ajax nog wel eens ophemelen, waaronder VZ zelf ook...)

Twee, hoe dom of stom ik ook zou zijn, ik ben intelligent genoeg om te zien of er ergens een tekort is aan intelligentie (vat je deze zin?). Ik hoef toch niet zelf een president te zijn om te zeggen dat een president het slecht doet. Dat is in feite wat je beweert.

Drie, het wordt nu zieliger. Als Feyenoorder kan ik toch prima kritiek hebben op Ajax. Ik geef je gelijk dat als ik in het bestuur van Feyenoord zat beter mijn mond zou kunnen houden. Maar ik ben niet verantwoordelijk voor het bestuur bij Feyenoord, dus ik zou prima kritiek kunnen leveren op het bestuur van Feyenoord. Enige verschil is dat er bij mijn club realisme is. Daar ga ik op in, bij Ajax is er wanbeleid. Er worden geen prijzen gepakt en al de supporters vinden het prachtig? Wordt eens wakker?

Niks populistisch gezever, er is echter blijkbaar een sterke tekst nodig om de sprookjeswereld (niet van Disney, maar van de Nos, VZ, alle media) te vervagen en een schimp van realiteit te laten zien.

14 september 2010 om 10:30

@maartenl

Een sterke tekst heb ik jou helaas niet op kunnen betrappen. Het enige wat ik hier lees zijn aannames en ongefundeerde meningen. Ik hoop voor jou dat je met de verbeterpunten die worden aangedragen de volgende keer iets doet. Want, het is in mijn ogen wel degelijk populistisch gezever. Schop tegen Ajax aan en je krijgt reacties. Als je het daarvoor doet, hulde voor dit stuk. Als je mensen wilt laten zien dat het er bij Ajax niet goed aan toe gaat, dan zou ik toch maar wat meer informatie geven want, hier kan namelijk niemand wat mee.

14 september 2010 om 10:55

Neenee, zo gemakkelijk haal je mij niet onderuit.

Je punt dat je alle ajacieden over een kant scheert gaat wél op.
Ik citeer:

''van elke pro-ajax reactie druipt de frustratie er van af''

''het merendeel van de supportersschare gelijkwaardig geacht aan de Europese top. Daarom moeten deze mensen (en ja, dat zijn er veel) met beide benen weer op de grond gezet worden.''

''''maar dat bijna elke Ajax supporter het hier mee eens is getuigt toch echt van een gebrek aan intelligentie.''

En zo kan ik nog wel 5 voorbeelden geven. Gast maak je een grap ofzo? Je hele stuk staat vol met generaliseringen. Je scheert wel degelijk alle ajacieden over een kam. Dat is dus punt 1 waarop ik je met de grond gelijk maak.

Andere mensen gaat betichten van gebrek aan intelligentie terwijl je zelf ook allesbehalve intelligent overkomt is gewoon zwak en volledig terecht dat ik je daarop wijs. Als Parry Brard mensen gaat lopen beschuldigen van domheid en een benedengemiddeld laag IQ, is dat dan niet verschrikkelijk hypocriet en onterecht? Zouden deze mensen niet gewoon beter hun mond moeten houden? Jij uit het gebrek aan intelligentie als kritiek en kritiek is ongefundeerd als je dezelfde beperkingen hebt als waar je kritiek op hebt bij een ander.
Je voorbeeld van de President is gewoon onzin, dat je dat zelf niet ziet. Een president wordt namelijk gekozen door het volk op basis van beloftes van de politicus. Deze krijgt verantwoordelijkheid en macht van het volk toegewezen omdat hij zegt dit aan te kunnen. Als dat vervolgens niet het geval is is elke kritiek terecht en gefundeerd omdat hij dus niet zijn beloftes en/of verwachtingen niet heeft kunnen waarmaken.


Je punt drie. Houd je vast.

Ik citeer:

''bovendien wordt een club nergens zo achterlijk bestuurd als in Amsterdam. Een blik op de begroting, en hoe die jaarlijks behaald moet worden, laat zien dat ze bij Ajax nog steeds denken dat ze structureel meedraaien in de Europese top''

Wanneer jij als Feyenoord supporter zegt dat ''nergens een club zo achterlijk wordt bestuurd als in Amsterdam'' dan moet je gewoon je mond dichthouden. Wij hebben namelijk geen schulden of iets, we kunnen nog spelers kopen en hoeven niet te bedelen bij rijke mensen om wat geld in de club te steken. Als wanbeleid voor jou zo verschrikkelijk is dan zou je nooit supporter zijn van Feyenoord want daar was wanbeleid jarenlang het handelsmerk.
En er worden geen prijzen gepakt? Ga je huiswerk eens doen man, we hebben de afgelopen jaren meerdere keren de beker en de JC schaal gepakt.

Heb je hier nog wat tegenin te brengen of druip je nou gewoon af? Zoals je zou moeten doen. Ik vind mezelf geen geweldig debateerder hoor maar een column zo slecht als de jouwne is onverdedigbaar. Ga je schamen voor de rotzooi die je hier op papier zet.

Laat 1 ding duidelijk zijn voor hopelijk iedereen hier. Ik zeg dit niet omdat ik als ajacied dit stuk verderfelijk vind. Dit stuk is van een Bijzonder laag niveau, zo goedkoop, zo gemakkelijk. Maartenl bewijst met deze column dat die eigenlijk qua inhoud niets te brengen heeft en alleen maar wat loopt te zeveren en zijn mening als feit verkondigt. Dit stuk is inhoudelijk een van de slechtste stukken die ooit op VZ heeft gestaan.


14 september 2010 om 15:13

Ok eigenlijk was ik van plan om dit alles alleen te lezen, maar na het stuk en de reacties die daar op gemaakt zijn, voel ik me toch bijna verplicht.

Tristanajax heeft een goed punt over het generaliseren, want ja maartennl dat doe je wel. Maar ik vind wel dat maartennl gelijk heeft, als de reacties van sommige ajacieden leest op VZ en andere sites, dan zie je dat er veel supporters zijn die nogal positief gestemd zijn als het op de kansen van Ajax in de poulefase van CL aankomt.

Dan even serieus het president punt, ondanks dat ik hem nogal ver gezocht vind, begrijp ik wel zeker en daar zit wel een gedeelte van logica in. Echter de opmerking over Patty Brard, dat is gewoon lachwekkend. Want iemand kan toch gewoon opmerking dat een ander niet intelligent is als hij/zij dat zelf ook niet is. Overigens denk ik toch wel dat maartennl vrij intelligent is, afgaand op de manier waarop dit verhaal geschreven is. Ondanks dat ik wel vind dat sommige van zijn standpunten nogal radicaal en vergaand zijn, dat neemt niet weg dat hij niet inteligent kan zijn. Wilders is ook heel intelligent, maar radicaal en daar ben ik het ook niet mee eens.
In jouw oogpunt mag je dus ook niet zeggen: Anita is een dramatische linksback. Dat is mijn mening, maar aangezien ik het niet beter kan, vind jij dus dat ik dat niet mag zeggen?

Dan terug komend op het punt over wanbeleid. Ik zelf ben van mening dat zowel Ajax als Feyenoord het niet goed hebben gedaan met beleid. Feyenoord heeft inderdaad niks meer over, maar heeft ook nooit zoveel gehad als Ajax. Ajax heeft de laatste jaren echt geld over bank gesmeten, 18 miljoen voor Micky? Beetje veel toch. Verder denk ik dat er maar weinig clubs in Nederland een echt gezond beleid hebben. Van de topclubs denk ik alleen Twente. Ik zelf van PSV fan, maar als we dit jaar geen CL halen, gaan we als we niet oppassen Feyenoord achterna.

Aan het einde wil ik nog wel even zeggen dat ik dit stuk goed geschreven vind, maar ik vind tevens dat het te veel onwaarheden bevat. Het zit vol gegoten met anti-ajax prop. en ondanks dat ik zelf ook vrij anti-ajax ben, vind ik dit toch echt te ver gaan. Maar alle reacties die daarna zijn gemaakt, een aantal daarvan gaan ook echt te ver.

14 september 2010 om 15:29

Wow Tristan,

Wat een geweldige post zeg. Heuelemaal niets tegenin te brengen! Ik denk dat je beter kan debatteren dan je denkt

14 september 2010 om 16:42

Inderdaad aardbei, ook het eerste wat ik dacht. En dikke onzin trouwens ook dat Ajax de CL zou hebben begroot, dat hebben ze namelijk niet. Eerst informatie opzoeken, voordat je een column schrijft graag. Want zo gaat dit stuk helemaal nergens over.

14 september 2010 om 17:49

Tristan, ik heb nog meer van dit stukje van jou genoten dan het stuk van Maartenl, waar ik overigens ook totaal niet mee eens ben.
Dat groene randje wat je gekregen hebt van Borsini is eigenlijk nog een minimale beloning van wat je eigenlijk zou moeten krijgen haha.
Je verdedigt hiermee in principe ook Ajax als club.
Maartenl probeert inderdaad zo hiermee goedkoop te scoren en Ajax een slechte naam te bezorgen door dingen te roepen die nergens op slaan of nauwelijks op waarheid berust zijn.
Overigens wel apart dat Vz dit stuk heeft toegelaten om gepost te mogen worden, al kan ik het enigzins wel begrijpen.

15 september 2010 om 09:18

@tristan.

Bedankt met je uitgebreide reactie scheelt veel mensen weer om dat ook te doen want je hebt eigenlijk alles al genoemd.

wat is dit een waardeloos stuk tekst. Maar als ik jou was Maarten zou ik er een boek van gaan maken zoals je zegt en verkopen aan die 60% haters hier op het forum, dikke winst heb je gegarandeerd en dan hebben die andere 40% ajax supporters tenminste weer wat om over te lachen. Je maakt jezelf echt volkomen belachelijk met dit soort columns.

5 oktober 2010 om 15:30

Haha, geweldig? Dit is toch geen debatteren man. Je doet je naam ieder geval eer aan....

15 september 2010 om 13:58

Tristan

Natuurlijk overdrijft de schrijver hier, maar bedoeld hij dit niet met een kleine knipoog? Sommige dingen kloppen inhoudelijk een beetje, maar ze worden erg uitvergroot. Er wordt olie op het vuur gegoten, maar is dat misschien niet het doel van deze columm? Ben benieuwd naar zijn mening.

Nog een tip: Adem rustig in en adem rustig uit, je lijkt een beetje boos te zijn in je reacties hier

Negatief stuk, volgens mij geschreven uit een haatgevoel richting ajax en haar supporters. Ik kan me er dan ook totaal niet in vinden en sluit me aan bij tristanajax!

Als je de feiten niet kent, schrijf ze dan ook niet op. De begroting bestaat helemaal niet voor 25% uit verwachte CL inkomsten. Sterker, die worden helemaal niet begroot.
Maakt de column dus direct waardeloos.

14 september 2010 om 10:35

lijkt me wel he, dat ze dat begroten

En alleen om de titel al 5 sterren

14 september 2010 om 10:37

Dat het jou wel lijkt, is niet bijster belangrijk. Ik hou me liever bij de feiten.

14 september 2010 om 10:44

jammer voor jou heb ik toch voor een gedeelte gelijk de voorronde wedstrijden zijn toch echt wel begroot. Dus hou je dan ook volledig aan de feiten

´´in de begroting van Ajax is alleen rekening gehouden met de inkomsten uit de voorrondewedstrijden voor de Champions League.´´

bron: Financieel Dagblad

14 september 2010 om 10:47

En dat is 25% van de begroting? Dat is namelijk waar ik op ageer.

14 september 2010 om 10:51

maar je zegt toch heel duidelijk en ik citeer: 'als je de feiten niet kent, schrijf ze dan ook niet op. De begroting bestaat helemaal niet voor 25% uit verwachte CL inkomsten. Sterker, die worden helemaal niet begroot.'
Ik snap huis wel dat je dat bedoelt maar ga dat niet lopen argumenteren dat ik me aan de feiten moet gaan houden want dan kan ik ook gaan mierenneuken

14 september 2010 om 10:55

Dat moet je zeker doen. Feit is dat de tekst hierboven aantoonbaar feitelijk onjuist is en dus waardeloos.

14 september 2010 om 10:56

Meneer Aquilani houd je niet bezig met zaken die je niet begrijpt. Momus zegt dat de feiten niet kloppen namelijk dat 25% van de begroting bestaat uit CL inkomsten. Dat is de waarheid en dat jij vervolgens zijn punt verdraaid geeft aan dat je een groot probleem hebt begrijpend te lezen.

14 september 2010 om 11:03

Natuurlijk de tekst is niet vlekkeloos maar dat neemt niet weg dat een gedeelte toch wel degelijk word begroot. 25% is misschien inderdaad wat aan de overdreven kant dat durf ik wel toetegeven

14 september 2010 om 11:06

Nogmaals. Er wordt rekening gehouden met EL. Niet met CL. En dan hebben we het over substantieel andere bedragen. Wanneer je een punt denkt te maken en vervolgens onzin verkondigt, kun je beter het verzoek indienen de column te laten verwijderen.

14 september 2010 om 11:09

Sportief succes

Volgens de woordvoerder van Ajax is het ‘heel onwaarschijnlijk’ dat de Champions League de verliezen van afgelopen seizoen wegpoetst. ‘We moeten dan sportief gezien wel heel succesvol zijn. In het huidige voetbal is dat niet reëel’, zo zei hij.

In de begroting van Ajax is alleen rekening gehouden met de inkomsten uit de voorrondewedstrijden voor de Champions League. De wedstrijden die Ajax nu nog gaat spelen, zijn dus winst. Kun je nou echt zo slecht lezen er staat nergens EL en toch wel Cl

bron: Financieel Dagblad

14 september 2010 om 11:11

Moet ik het spellen voor je? Ajax kwalificeert zich voor de voorronde CL. Er wordt in de begroting echter rekening mee gehouden dat die voorronde verloren gaat. Dus alleen die voorronde wordt meegenomen in de begroting. Nogal logisch als je daarvoor geplaatst bent.

14 september 2010 om 11:12

@a.aquilani

Maar, is het zo vreemd dat je dingen begroot waar je zeker van bent? Dat zijn dus de voorrondewedstrijden. Lijkt mij sterk dat je op een begroting van 60 miljoen al 15 miljoen aan recettes en andere inkomsten dankzij de CL voorronde incasseert.

14 september 2010 om 16:46

@ Aquilani

Je noemt de tekst niet vlekkeloos en overdreven, en toch geef je 5 sterren? Jeetje, ik hoef dus alleen maar neer te zetten in een column ''ajax staat 1e op dit moment'' en dan verdraai jij mijn punt met ''ze staan op doelsaldo tweede, maar eigenlijk gelijk eerste'', en dan heb ik 5 sterren binnen?

De 5 sterren zijn bedoeld als een stuk nagenoeg perfect is. Geef eens een goed argument, waarom dit stuk bijna perfect is?

Uiteraard zijn sommige zaken overdreven en uiteraard is het wel de bedoeling om reacties uit te lokken (al is provoceren dan weer een te sterke term), maar in de grond heeft hij wel gelijk. Ik ben Belg, compleet neutraal waar het de Nederlandse clubs betreft en dus ook absoluut niet anti-ajax. Maar wat hij hier beschrijft valt mij ook steeds op wanneer ik reacties lees op artikels over Ajax en, erger nog, uitspraken van mensen uit de club zelf. Bij het technisch beleid stel ik me nog veel meer vragen, zoals ik hier eerder al heb uitgelegd aan de hand van het geval Rommedahl, de vacante rechtsbuitenpositie en het opvallend afwezig zijn van een schaduwelftal. Er is een duidelijk gebrek aan realiteitszin bij het huidige Ajax en dat is jammer, want zolang je de realiteit niet onderkent kan je er niet naar handelen. In die zin vind ik het uitstekend dat dit stuk geschreven is, alleen vrees ik dat door de radicale toon geen enkele ajacied er het licht door zal zien. En dat is dan weer jammer, want ik zou als medebewoner van de lage landen niet liever hebben dan dat onze clubs aansluiting zouden vinden bij de Europese subtop. En dan zeg ik expliciet subtop, want de top halen we nooit ofte nimmer meer.

14 september 2010 om 16:48

En dan wordt bij Anderlecht, toch de grootste club van België, niet gedaan? Ga me niet zeggen dat jullie niet van tevoren gaan zeggen dat jullie kampioen gaan worden en het alleen zeggen als jullie op twee wedstrijden voor het einde 7 punten los staan.

14 september 2010 om 19:28

Zeg ik ergens dat je niet mag zeggen dat je kampioen wil worden? Dat we kampioen zullen worden dat zeggen we inderdaad niet, willen wel. Maar bij Ajax wordt er nog gedaan alsof jullie een Europese topclub zijn. Mij niet gelaten hoor, maar dan zul je nog dikwijls met je gezicht tegen de muur lopen...

Wat een Calimero gedrag.
Het gaat supergoed met Ajax en ze hebben de beste selectie van de gehele eredivisie.
Daarnaast hebben ze spelers op het veld staan die samen sowieso wel een waarde hebben van rond de 70 miljoen.
Suarez en El Hamdoui, 3x beter dan Suarez en Pantalic..

14 september 2010 om 11:28

Samen sowieso een waarde van rond de 70 miljoen? Die rekensom zou ik graag zien maken! We hebben afgelopen transferperiode wel gezien dat de crisis ook in het voetbal heeft toegeslagen.

14 september 2010 om 16:53

Van der Wiel: minimaal 18 miljoen (ja, want dat is al geboden)
Stekelenburg: minimaal 15 miljoen
El Hamdoui: minimaal 6 miljoen (want dat is ervoor betaald)
Verthongen: minimaal 10 miljoen
De Zeeuw: minimaal 6 miljoen
Lodeiro: minimaal 4 miljoen
De Jong: minimaal 3 miljoen
Sulejmani: minimaal 5 miljoen
Anita: minimaal 3 miljoen

Volgens mij zit ik zo al op de 70 miljoen, zit ik op minimale bedragen (het zal waarschijnlijk in sommige gevallen wel 2x hoger zijn) en dan reken ik Suarez nog geeneens mee.

14 september 2010 om 18:52

Waar haal je de waarde van Stekelenburg vandaan? Hij heeft na dit seizoen nog maar 1 jaartje contract, dus 15 miljoen is wat overdreven. El Hamdaoui is wel een koopje en wordt misschien nog wel meer waard als het mee zit voor Ajax. Verthongen en de Zeeuw zal je aardig in de buurt zitten maar Lodeiro daarintegen heeft nog helemaal niets laten zien wat hem 4 miljoen euro waard maakt. De Jong en Sulejmani vind ik wel een beetje ondergewaardeerd maar Anita daarintegen is echt geen 3 miljoen waard. Anita is te slecht voor het niveau wat Ajax nastreeft. Als een speler als Anita 3 miljoen waard is dan kan de spits van schubekuttenveen 3 ook nog wel een paar ton opleveren...

Ik ga je 1 ster geven, omdat het stuk slecht onderbouwd is, nergens op slaat en vooral om onnozele reacties en beoordelingen zoals ''haha mooie titel, stuk lees ik later wel 5*'' een beetje te nuanceren.

14 september 2010 om 13:33

Je reageert nu precies zoals men kan verwachten van een typische ajacied. Jaloezie, hoe kom je erbij? Ajax heeft het meeste geld, goede spelers en presteert constant goed. Maar dat is voor mij geen reden om jaloers te zijn. Ondanks alles hou ik bijvoorbeeld van Feyenoord, en jaloers op een ajacied ben ik nooit geweest. Als mensen zo zouden zijn, zouden clubs uit de jupiler league toch geen supporters hebben? Nee, de mensen die eventueel jaloers kunnen zijn, zijn al ajacied of gloryhunter bij een andere club.
Je maakt jezelf gewoon het ultieme voorbeeld van een gemiddelde arrogante Ajax-fan door te zeggen dat andere supporters jaloers zijn.

Oké, dit is verreweg de slechtste column die ik hier heb gelezen. Niet qua schrijfstijl, maar de inhoud is om te huilen zo slecht. Ik vind het van jouw kant frustrerend overkomen en proef zelfs een beetje jaloezie.

Je vergeet dat je met dit soort columns (of misschien schrijf je inderdaad zelfs boeken over Ajax) Ajax alleen maar groter maakt. Bewust of onbewust, je vindt het toch een interessant onderwerp. Ben je niet gewoon diep van binnen een Ajacied?
Jij probeert in 8 alinea's de Ajax-supporters ervan te overtuigen dat ze arrogant en niet realistisch zijn. Daarbij geef je dan twee voorbeelden van uitspraken van Jol, die niet vreemd zijn! Hij zegt niet dat Suarez één van de beste, maar de gevaarlijkste aanvaller is. Bovendien is Jol de trainer van Suarez, dus hij wil hem vertrouwen geven en hij is belangrijk voor Ajax. Als jij niet snapt dat het een wonder is dat Ajax met het puntenaantal van vorig seizoen geen kampioen is geworden, moet je maar even de geschiedenis van de eredivisie induiken. Dat je die kennis niet hebt, is gewoon je eigen gebrek. Dus Jol is met die opmerking totaal niet arrogant, maar gewoon realistisch.

Ajax nam een risico met El Hamdaoui, maar haalde mede daardoor wel weer eens de CL + ze staan gewoon weer in de top van de competitie. Feyenoord haalt geen echte spits, staat 8e en is Europees (alweer) klaar. Af en toe moet je risico's nemen. Gegokt en gewonnen. Feyenoord kan dan volgens jou wel realistisch zijn, maar het levert ze zo te zien niks op..

Ajax supporters zijn echt wel realistisch, en weten heus wel dat ze weinig kans maken in de poulefase van de CL. Ik ben er juist trots op dat Ajax uitspreekt dat ze niet kansloos zijn en dat er altijd een kleine kans op een stunt is. Liever zo, dan dat ze als makke lammetjes het veld opkomen, omdat ze weten dat ze toch wel gaan verliezen. Het is juist die instelling, die jij arrogant vindt, dat Ajax groot heeft gemaakt.

Blijf lekker je avonden aan het schrijven van columns over Ajax besteden. Dat doet ons weer even beseffen, dat we daadwerkelijk de grootste club van Nederland zijn. Dankjewel.

Speciaal voor jou: Kop omhoog, borst vooruit, wij zijn Ajax!

Wat een belachelijk en suggestief stuk. We scheren alle Ajaxsupporters over 1 kam. Nee als dit een column is die prikkelend moet werken dan is dat niet gelukt. Veel te eenzijdig en gespeend van enig realisme.

Voordat ik reageer heb ik even gekeken bij je profiel en zag dat jij de schrijver was van ''schoonheid van amateurvoetbal'' en ''polkapolder''
Ik hoopte al wanneer je een nieuw stuk zou schrijven want ik ben groot fan van je schrijfstijl,

Eerst wil ik zeggen dat je vorige 2 stukken niemand beledigden, het waren algemene verhalen zonder dat je iemand naar beneden haalde, met dit soort verhalen maak je nooit geen vrienden en worden lezers (vooral ajax supporters) eerder gefrusteerd dan meelevend.

Je hebt wel goede punten en ik als Twente supporter ben blij dat jij als Willem II fan ook de nuchterheid van Twente herkend,

wij verwachten niks zodat het ook nooit tegen kan vallen.

Ajax is en blijft Ajax en straalt nog altijd de arrogantie uit die ze jaren geleden verdient hebben door goed gepresteerd te hebben in de CL, op dit moment is het Ajax niet meer het Ajax van die tijd, en moeten de supporters eens logisch nadenken over wat wel en niet haalbaar is.
Verder moeten de voorstanders van Ajax het maar zelf weten, onthoud alleen wel:

wanneer je niks verwacht, valt het ook nooit tegen

14 september 2010 om 14:05

Er is niemand bij Ajax die verwacht dat ze de 2e ronde van de CL halen, maar elke supporter dicht zijn ploeg toch zeker enige kansen toe. Gisteren zag ik een filmpje bij Twente waar ex-speler Kick van der Wall (wie kent hem niet) de prognose invulde voor Twente - Internazionale en wat denk je: 2-1 winst. Ajax heeft dus geen monopolie op enige arrogantie, vooral haar supporters zijn niet de enigen die af en toe (te) hoog van de toren blazen.
Elke Psv-fan verwacht namelijk ook dat haar club kampioen wordt.
Het is gewoon een slecht geschreven stuk, met feitelijke onjuistheden en generaliserende opmerkingen.
Begrotingsargument is onzin, want Ajax heeft begroot op EL en het bereiken van de 2e ronde daarvan. Dat is rond de 4 miljoen aan inkomsten gezien de marginale opbrengsten uit de EL. Dus dat is 1/15 van de begroting en niet een kwart.
De meeste Ajax-supporters lijden aan grootheidswaanzin en hebben een gebrek aan intelligentie.... Goedkoper kun je niet scoren.
Spelers als Anita, de Jong en Urby hebben sterallures. Als er iemand een gebrek aan sterallures heeft dan is het bijvoorbeeld wel Siem de Jong. Die loopt elke wedstrijd de longen uit het lijf en komt zeer bescheiden over als hij voor een camera staat. Die zou juist wat meer van Sneijders' arrogantie mogen hebben.

Mag ik bovendien de schrijver van dit subjectief middelbare-schoolartikeltje erop wijzen dat Ajax nog steeds de grootste invloed heeft op het Nederlandse voetbal.
Laten we de basisopstelling van het Nederlands elftal van het WK erbij pakken en naar opleiding kijken:
Stekelenburg (ajax), vd Wiel (ajax), Heitinga (ajax), Mathijssen (willem Ii), v. Bronckhorst (rkc), van Bommel (fortuna S.), de Jong (ajax), Sneijder (ajax), Robben (groningen), v. Persie (feyenoord), Kuyt (katwijk/utrecht).
5 spelers die rechtstreeks uit de Ajax-opleiding komen en dan heb ik spelers als vd Vaart, Elia en Ooijer nog niet meegerekend die ook een aandeel hadden op het WK. En clubs als Twente, PSV en Feyenoord leveren geen of een kleine bijdrage aan deze selectie.

Ajax is nog altijd de aorta-ader van het Nederlandse voetbal, omdat ze de jeugd gewoon de kans geven om hun debuut te maken en zich te ontwikkelen. Een nadelig punt daaraan is dat er minder ervaring rondloopt in de basis en dat zul je soms terugzien in de prestaties. PSV en Twente scouten beter en kopen eerder spelers om hun positites te bezetten. Mijn voorkeur (en ik denk die van de meesten) gaat echter naar het beleid van Ajax.

Ik ben dus nog altijd trots op mijn club, de spelers die het voorbrengt en de voetbalfilosofie die het uitstraalt. Op bestuurlijk niveau heeft de club de laatste jaren wel veel fouten gemaakt.
Dat we in Europa niet meer meetellen kun je niet verwijten aan de club zelf, maar aan de commercialisering van het voetbal. Daar hebben ook vroegere grootmachten als Celtic, Rode ster en Benfica last van.

En je laatste advies vind ik er weer een van een ambitieloze lamlendigheid.

'noem ons idealisten of onrealisten, maar wie nergens in gelooft zal ook nooit iets veranderen'. (reclame Achmea 2008).

14 september 2010 om 15:40

Jezus Borsini, wat een goede argumenten. Alles wat je zegt is raak, niets tegenin te brengen.

Hulde!

14 september 2010 om 16:52

Goede reactie, echter opleidingsclub van van Bronckhorst is toch echt Feyenoord. Daar doet een jaartje op huurbasis bij rkc niets op af.

14 september 2010 om 17:29

Sorry voor deze fout, hij debuteerde inderdaad bij Rkc, maar genoot zijn opleiding bij Feyenoord. Dus de inbreng van Feyenoord wordt daarmee verdubbeld in het Oranje van afgelopen WK.

14 september 2010 om 17:33

Precies, die moet je me in deze moeilijke tijden toch gunnen haha

goed stuk, leest lekker weg en zit met een glimlach te lezen.

Ajacieden geven dit 1 ster, ik geef er 5 om het te compenseren

'''maar dat bijna elke Ajax supporter het hier mee eens is getuigt toch echt van een gebrek aan intelligentie.''
haha

14 september 2010 om 11:51

En ik geef ook weer 1 ster, Ik hoef geen dom stuk te lezen vol met frustratie en jaloezie.

14 september 2010 om 11:55

In jou reactie proef ik juist frustratie. Het is een uitstekend stuk, als je het totaal niet eens bent met de strekking, heb je weinig tot geen besef van de realiteit.

14 september 2010 om 12:20

Hoe bedoel je realiteit? De schrijver heeft daar juist geen besef van. Zijn stuk staat namelijk vol met feitelijke onwaarheden. Hij zegt zelfs dat Psv in 2005 niet veel presteerde in de CL terwijl ze de halve finale haalden en zelfs bijná de finale. Dat zegt eigenlijk wel genoeg over de kennis van de schrijver, die is er namelijk niet.

14 september 2010 om 12:36

Tristanajax,
Je moet de reactie waarop je reageert beter lezen. Ik heb het over de strekking van de column, niet over de correctheid van dergelijke beweringen, alhoewel een deel van de begroting van Ajax bestaat uit Champions League-inkomsten die er niet zijn.
De strekking: het bestuur en de gemiddelde Ajax-supporter kampen met misplaatste arrogantie. Als dat onwaar is heb ik jaren tijd een verkeerd beeld van jou favoriete voetbalclub opgebouwd. Maar ik ben er toch van overtuigd dat dit niet het geval is.

14 september 2010 om 12:44

Ik snap wat je bedoelt maar ik zie gewoon niet in waarom mensen altijd zeggen dat Ajax arrogant is. Geef dan eens concrete voorbeelden waarom we arrogant zijn? Wat gemakkelijk om dat maar te zeggen zonder onderbouwing. Vaak komen mensen niet verder dan ''de stropdassen met nummer 1 erop''. Zeggen dat alle ajacieden elk jaar roepen ''we worden kampioen'' is echt onzin. Ik ken genoeg ajacieden, waaronder ikzelf (ik denk dat Psv namelijk kampioen wordt) denken helemaal niet dat Ajax kampioen wordt. En dat een groot deel dat wel denkt is niet zo gek aangezien we altijd titelkandidaat zijn. Ik denk zelfs dat relatief meer Psv supporters zullen zeggen dat ze kampioen worden dan dat Ajax supporters dat zeggen. Ik woon in het zuiden dus ken aardig wat Psv'ers en heb er nog geen één horen zeggen dat ze dit seizoen niet kampioen worden.

14 september 2010 om 13:01

Het beleid is arrogant, van te voren Champions League-inkomsten begroten acht ik arrogant.
Dan de supporters, dat is natuurlijk ook maar mijn eigen ervaring. Ik woon ook in het zuiden, de meeste voetballiefhebbers zijn er voor Ajax. Ik ken er niet een die niet zegt dat Ajax kampioen wordt en dat Ajax minstens 2 keer zo goed is als de rest. Psv'ers zijn wat dat betreft bescheidener en voor Feyenoorders zoals ik is het helaas slechts grappig om dat te zeggen. Bovendien zijn Ajacieden (die ik ken tenminste) altijd zeer denigrerend over andere clubs. Hierdoor zijn Ajacieden voor mij altijd arrogant zonder reden. Ik ben nu geen calimero ofzo, ik lach er maar om. Maar het zijn wel redenen dat Ajacieden vaak als misplaatst arrogant ervaren worden.

14 september 2010 om 13:21

Ajax begroot helemaal niet de CL inkomsten. Dat hebben ze een tijdje gedaan, daar zijn ze vanaf gestapt en nu ze CL spelen begroten ze inderdaad weer de CL inkomsten, logisch toch? Dit zijn gewoon feiten die ik opnoem.

Mensen die zeggen dat Ajax 2 x zo goed is als de rest (indien ze inclusief Psv en Twente bedoelen) dat zijn gewoon idioten. Met alle respect maar dan weet ik niet wat voor voetbalonwetende kneuzen daar bij jou in de buurt wonen want die stelling is belachelijk. De selecties van Ajax, Psv en Twente zijn alle 3 vergelijkbaar en geen enkele steekt er duidelijk bovenuit.

14 september 2010 om 13:28

Dat is precies de reden dat ajacieden als arrogant worden beschouwd. Het zijn namelijk geen voetbalonwetende kneuzen. Het zijn intelligente mensen die het voetbal volgen. Het is dan ook geen serieuze opvatting van het voetbal, maar gewoon een standaardkreet.

Het leest lekker en ik kan me weel vinden in sommige uitspraken.

Ajax kan misschien de beste selectie hebben van onze competitie maar is een subtopper in Europa. Als je al 5 jaar lang verloren hebt in de voorrondes CL en geen kampioen bent geweest moet je even achter je oren krabben. Tevens is de opmerking van de schrijver terecht over het financiële wanbeleid. Vorig jaar tekort van ruim 20 miljoen en de begroting van dit jaar geeft ook weer zo'n tekort aan. De CL inkomsten zijn hard nodig om dit tekort terug te dringen.

Ik ben wel benieuwd naar de reacties van woensdag-avond en donderdag als Ajax dik klop heeft gehad van Real Madrid. Eens kijken of Tristan dan nog zo'n grote mond heeft (waarschijnlijk wel want het zal dan wel liggen aan een slechte scheidsrechter en niet aan de tekort komingen van zijn geliefde Ajax...).

Maar het stuk krijgt van mij 4 sterren..

14 september 2010 om 11:54

De begroting geeft helemaal geen tekort aan.

14 september 2010 om 11:59

Daar gaat het toch ook helemaal niet over! Is dat de kernboodschap die jij eruit gehaald hebt? Dan is het nog erger gesteld dan ik dacht...

14 september 2010 om 12:02

Ik reageer op iemand. Nogmaals, er staan pertinente onwaarheden in het stuk, waardoor het stuk niet serieus te nemen is.

14 september 2010 om 12:07

Je reageert op iemand door een detail uit het stuk te halen en het volledig te veroordelen op basis van één (mogelijk) incorrecte veronderstelling. Daarbij ga je volledig voorbij aan de eigenlijke boodschap en dat is heel jammer. Vooral voor jezelf eigenlijk.

14 september 2010 om 12:12

De eigenlijke boodschap is een persoonlijke mening van de schrijver. Verblind door voor- en afkeuren. Daar valt niet over te discussieren. Wel over feitelijkheden. Feitelijkheden die incorrect weergegeven worden.

14 september 2010 om 12:17

Net door daarop te focussen ga je dus voorbij aan hetgeen de schrijver je wil duidelijk maken. Of je het daar nu mee eens bent of niet.

14 september 2010 om 12:18

Hij wil duidelijk maken dat ie een hekel heeft aan Ajax en de supporters. So what? Alsof dat iemand interesseert. Alleen wanneer je dat doet, zorg dan wel dat je je huiswerk hebt gedaan.

14 september 2010 om 12:51

Als dat je samenvatting is, dan heb je het inderdaad niet begrepen. Daar gaat het toch niet om, hij wil aangeven waar het bij Ajax misgaat, niet dat hij er een hekel aan heeft. Als dat zijn boodschap zou zijn, dan had ik het artikel niet uitgelezen want dat interesseert mij ook geen reet. Maar als Belg en dus complete buitenstaander begrijp ik maar al te goed wat hij wil zeggen.

14 september 2010 om 13:03

Als Belg snap je er dan dus niets van. Zijn hele stuk over bestuurlijk falen leidt hij terug tot de begroting, waarbij hij totaal niet weet waarover hij praat.

14 september 2010 om 13:26

En dat stuk over bestuurlijk falen is toch maar een klein onderdeel van zijn betoog.

14 september 2010 om 13:29

Dat is anders wel zijn punt waar het bij Ajax misgaat. De stukken over spelers en supporters van Ajax is zo ontzettend gekleurd, dat het de moeite niet waard is daarop in te gaan.

14 september 2010 om 11:58

Wat een onzin wat jij hier verkondigt. Natuurlijk is Ajax geen top in Europa. Heb jij weleens naar het niveau van de Nlse competitie gekeken? Daar zit geen enkele topclub bij. Helaas is de teloorgang een tijd geleden ingezet en zal Nederland daar niet meer uitkomen. Ajax en PSV zullen het tegenwoordig moeten doen met overwinteren in de EL. En hopen dat ze daarna nog een ronde (of 2) verder komen. Meer zit er voor de Nlse clubs echt niet meer in.

Om enkel Ajax te veroordelen wegens schulden is ook nogal simpel. Want, volgens mij zijn het Bijna alle clubs in Nederland en bijna alle omringende landen die ernstige tekorten hebben. Helaas groeiden op een gegeven moment voor alle clubs de bomen tot in de hemel en nu moet men dus op de blaren gaan zitten.

Als je uit verliest van Real Madrid is dat toch echt geen schande.

Verder bestaat dit stuk uit niet meer dan aannames en niet onderbouwde meningen.
Dit kan wat mij betreft geschaard worden in de categorie simpel scoren zonder toegevoegde waarde. Want, schoppen tegen alles wat Ajax is, dat levert toch altijd wel reacties op.

14 september 2010 om 12:03

Ajax heeft geen grote schulden. Sterker, Ajax heeft een aanzienlijk eigen vermogen door de bij de aandelenemissie opgebouwde agioreserve.

14 september 2010 om 12:15

Excuseer, ik wist niet dat jij de hoofdboekhouder van Ajax was.

14 september 2010 om 12:18

Als je een discussie wil voeren, zorg dan wel dat je goed geïnformeerd bent. Anders is een discussie zinloos.

14 september 2010 om 12:31

Als de discussie hier zou gaan over de begroting van Ajax: akkoord. Maar daar gaat de discussie dus niet over, dus het is belachelijk om je daarachter te verschuilen en het echte debat uit de weg te gaan.

14 september 2010 om 12:36

Gozer. Er staat een lap tekst, vol aannames zonder enige argumenten en onderbouwing. Daar valt niet over te discussieren. Wel over dingen die hij als feit presenteert, maar die weerlegt kunnen worden.

14 september 2010 om 12:57

Ok, dan gaan we naar de kern van de zaak. Wil jij beweren dat Ajax een realistisch en goed beleid voert? Dat het proberen halen van een rechtsbuiten, ondanks het al maaaaanden gekende vertrek van Rommedahl, niet belachelijk amateuristisch gebeurde? Dat de gemiddelde ajacied (niet allemaal, de gemiddelde) niet met zijn hoofd in de wolken loopt? Ik lees altijd bullshit over topclub dit en topclub dat en Suarez zoveel miljoen waard en Stekelenburg wereldkeeper en weet ik wat. Hallo, aarde aan Ajax. Jullie zijn een topclub in Nederland (een topclub, niet de topclub), amper een subtopper in Europa, die al veel te lang geen kampioen meer is geworden en bijgevolg niet moet roepen dat jullie de beste selectie van het land hebben. Dat blijkt namelijk niet uit de prestaties.

14 september 2010 om 13:00

Er is jarenlang wanbeleid gevoerd, maar de goede weg is alweer een paar jaar ingeslagen. Vooral de salarissen rezen de pan uit, daar is al flink in gesneden en er wordt alleen maar meer in gesneden.
Rommedahl zou blijven. Dus dat punt is ook onzin.
Verder heeft Ajax de sterkste selectie van het land. Alleen de sterkste selectie is niet altijd het sterkste team.

14 september 2010 om 13:15

Rommedahl zou blijven? Zonder contract dan? Wat basel je nou over Rommedahl: hij had geen getekend contract in april, ook niet in mei, ook niet in juni, ook niet in juli. En dan wacht je tot augustus om een opvolger te zoeken, maar een realistische shortlist blijkt er niet te zijn als je ziet op wat er allemaal gemikt is. Dat noem ik geen goed technisch beleid, dat kan je toch niet ontkennen!

De sterkste selectie van het land is de club die kampioen geworden is, al de rest is supportersgelul. Jij spreekt toch zo graag over objectieve feiten ipv meningen? Wel, dat is een objectief feit. Ajax is niet de kampioen van Nederland, dus kan je ook niet beweren dat het de sterktste selectie van Nederland heeft want dat is een subjectieve mening.

14 september 2010 om 13:17

Rommedahl zou bijtekenen. Daar is een tijd lang over onderhandeld, er was een principe accoord, maar hij vertrok alsnog.
Het sterkste team is kampioen geworden, niet de sterkste selectie. Vind ervan wat je wil. Het is mijn waarheid.

14 september 2010 om 13:32

Zou bijtekenen. Zou. Dus jij vindt het verantwoord dat de directie van een ''topclub'' genoegen neemt met ''zou''? Och ja, laat hem maar naar het WK vertrekken zonder getekend contract, we zien wel hoe het loopt want hij zou bijtekenen. Lees de artikels er nog maar eens op na: er was nooit een princiepsakkoord met Rommedahl. Hij wilde wel blijven, maar hij vroeg een contract voor 2 jaar terwijl Ajax niet verder wilde gaan dan 1 jaar plus optie op een 2e jaar. Geen akkoord dus. En het gaat er niet alleen om dat ze niet tot een akkoord kwamen (want dat kan nu eenmaal gebeuren), maar ook dat er geen opvolger voorzien was, geen schaduwelftal blijkt te zijn en dat er dus nu ook geen vervanger is gehaald. Je kan me zeggen wat je wil, maar dat is toch echt geen voorbeeld van goed technisch beleid, punt.

En dat laatste is inderdaad jouw waarheid. Als het jou gelukkig maakt om de subjectieve titel ''sterkste selectie van het land'' te dragen, fijn voor jou. Whatever gets you through the night. Ik dacht nochtans dat je een fan was van objectieve feiten, maar blijkbaar alleen wanneer het jou goed uitkomt.

14 september 2010 om 13:36

Wie zegt dat het me gelukkig maakt? Ik heb liever het sterkste team dan de sterkste selectie.
Verder is de rechtsbuitenpositie nou eenmaal een vervelende positie. Daar zijn er niet veel van. Zeker niet die ook nog een geschikt zijn voor het specifieke Ajax systeem. Bovendien is het een mooie kans voor iemand als Jozefzoon om zich te bewijzen.

14 september 2010 om 13:41

Tuurlijk is het niet makkelijk om een goeie rechtsbuiten te vinden, des te belangrijker is het voor Ajax om een goede scouting te hebben zodat ze niet in de problemen wanneer er een geval Rommedahl is. Je moet het toch met me eens zijn dat dit niet goed aangepakt is? Ook al biedt het een kans voor bv. een Jozefzoon, wat dan weer aan te moedigen is, maar dat is eerder een geluk bij een ongeluk zeg maar.

14 september 2010 om 13:43

@ stakkevdb.
Je hoeft de hoofdboekhouder van Ajax niet te zijn om inzicht te hebben op hun financiele status. Voor het geval je het vergeten bent, Ajax is een beursgenoteerde club die verplicht is om met jaarcijfers naar buiten te komen, waarin blijkt dat ze inderdaad verlies hebben gedraaid, maar schulden hebben ze zeker niet. Financieel nog gezond genoeg om zichzelf draaiende te houden.

Jij mag voortaan columns in de VI plaatsen! Natuurlijk is je verhaal de werkelijkheid in een bepaald licht, maar zeker niet misplaatst. En al helemaal niet zo misplaatst als die ongefundeerde arrogantie waar je over schrijft. Maar we moeten hier niet over treuren ofzo hoor. De misplaatste arrogantie van de gemiddelde Ajax-supporter is voor mij iets om over te lachen. Dat moet ook wel, want overal om ons heen zijn nu eenmaal (wannabe-) Ajaxfans.
Erg leuk dat je dit stuk plaatst op voetbalzone, je wordt er niet voor beloond met een hoge beoordeling, maar dat was natuurlijk te verwachten.
En reageerders die commentaar hebben over dit stuk: het is gewoon de waarheid, maar in een bepaald daglicht geschreven. Maak jullie hier geen zorgen over, want dit is nu eenmaal het voornaamste kenmerk van een column.

14 september 2010 om 11:57

Het is dus niet de waarheid. Er staan pertinente onwaarheden in.

14 september 2010 om 12:02

Beste Momus,
Het gaat om de strekking van het verhaal, en die klopt volledig als je het mij vraagt. Naar de feitjes heb ik niet goed gekeken. Wil je die onwaarheden even tonen? Dat vind ik wel interessant.
Het gaat me om de strekking en de kwaliteit van het stuk. Daar kan ik me prima in vinden, dus geef ik 5 punten.

14 september 2010 om 12:04

Wanneer je verkondigt dat de begroting van Ajax voor 25% uit CL inkomsten bestaat, snap je er niets van en roep je dus maar wat.

14 september 2010 om 12:20

Gezien het feit dat je terugvalt op dergelijke fouten blijkt dat je weinig in te brengen hebt tegen de strekking van deze column. Daarom begrijp ik dus niet dat je maar één ster geeft.
En dan over de foute bewering die je noemt. Ik geloof ook niet dat het 25% is, maar wel is bekend dat Ajax de afgelopen jaren de begroting op heeft laten lopen door het speculeren op Champions League-inkomsten. Dat noem ik geen verstandig beleid.

14 september 2010 om 12:22

Wat zou ik ertegen in moeten brengen? Het is duidelijk waar de man zijn voor- en afkeuren liggen. Het maakt me de pis niet lauw.

14 september 2010 om 12:27

Dat dacht ik al. Daarom vraag ik me af waarom je dan toch het stuk beoordeeld hebt. Het is prettig om een beoordeling niet zomaar te geven en als je die wel geeft, in elk geval een beetje feedback geeft aan de auteur en reageerders.

14 september 2010 om 12:30

@lawman: volledig mee eens
@momus: wat een non-argument, verwijzen naar de man zijn voor- en afkeuren

14 september 2010 om 12:33

Wat voor feedback moet ik geven? Waar hij al zijn aannames vandaan haalt? Hij gooit er een zooi termen tegenaan zonder argumenten en zonder onderbouwing. Prima, maar dat is natuurlijk geen column.

14 september 2010 om 12:34

Is het een non argument ja? Je bedoelt dat dit een objectief stukje is van een objectieve voetbalvolger?

14 september 2010 om 12:41

Momus, je hebt een mening over de auteur van deze column, omdat hij niets onderbouwt en daarom een waardeloos verhaal neer heeft gezet. Maar dat is toch geen reden om jezelf te verlagen tot datzelfde niveau? Reageer volwassen en onderbouw in ieder geval zelf je reacties.

14 september 2010 om 12:44

Welke reacties heb ik niet onderbouwd dan?

14 september 2010 om 13:03

Iedere reactie die je tot nu toe op mij hebt gegeven, maar ik zal het je niet kwalijk nemen en ook niet meer op je reageren want ik neem aan dat je niet zo slim bent. Misschien moet je dat allemaal nog leren op school, beargumenteren. Daar kan je zelf natuurlijk ook niets aan doen.

14 september 2010 om 13:07

Op school. Haha. En slim is relatief. Iedereen is slim in zijn eigen ding.
Verder is er prima onderbouwd waar de schrijver van dit stuk de fout in gaat. Dat jij het niet kan volgen betekent niet dat ik niet slim ben.

14 september 2010 om 13:42

Naar mijn mening was dit stuk een jaar of anderhalf jaar eerder meer op z'n plek geweest.
De directie van Ajax is stap voor stap bezig de club weer gezond te maken. Naar mijn idee zoeken ze daarin de balans tussen sportieve prestaties en bezuinigen. Daarom denk ik dat stuk nu niet echt meer terecht is een tijdje terug was het de spijker op zn kop
(De strekking van het verhaal dan, niet de mogelijke onjuistheden).

14 september 2010 om 13:46

Dat is misschien bekend bij mensen zoals jou. Maar Ajax heeft alleen voorronde CL, dus geen CL zelf opgenomen in hun begroting. Je kan namelijk moeilijk iets in je begroting op laten nemen wat je nog niet hebt.

14 september 2010 om 13:59

Dat kan inderdaad moeilijk, maar dat is wel wat Ajax heeft gedaan niet zo lang geleden (weet niet precies welk jaar).

14 september 2010 om 14:05

Over onderbouwing gesproken. Je roept maar wat?

14 september 2010 om 15:52

Hey Lawman,

Nu ga jij Momus zitten betichten van domheid terwijl je ergens anders nog tegen Tristanajax roept dat Ajacieden zo arrogant zijn, omdat ze anderen betichten van domheid. Dus nu zijn ook alle Feyenoorders arrogant zeker, aangezien jij er ook één bent?!?!?

Dat gezever over arrogantie komt mij echt de strot uit! Supporters van PSV en iets mindere mate Twente roepen ook alemaal dat ze kampioen gaan worden. Kunnen ze ook allemaal roepen, want de selecties zijn erg aan ekaar gewaagd. Echter, jij ziet alleen dat Ajacieden dat roepen en papegaait er vervolgens lustig op los. Immers, het idee van de arrogante Ajacied is er nu éénmaal en dus is het zo.

Er zijn in Nederland meer supporters voor Ajax, dan voor bijna alle andere clubs bij elkaar. De meesten daarvan denken elk jaar weer dat Ajax kampioen zal worden en zo vreemd is dat toch niet? We hebben toch elk jaar een selectie die kampioen kan worden. Nogmaals, ook Psv, Twente en AZ. Alleen zijn er zoals gezegd zoveel meer supporters van Ajax, dat het daardoor waarschijnlijk lijkt alsof alleen Ajacieden roepen dat we kampioen worden.

Pertinent onwaar, maar we zijn met meer en dus valt het meer op! denk daar maar eens over na.

14 september 2010 om 19:06

Momus, kan je lezen? Als je het stuk leest dan weet je dat hij het over het afgelopen decennium (voor jou: een decennium is 10 jaar) heeft gehad. En ja, Ajax heeft in het afgelopen decennium veel te vaak veel te veel inkomsten begroot, spelers gehaald met het idee dat ze nu wel kampioen zouden worden en CL zouden halen. En weer werd PSV kampioen, Ajax bestuur weer chagerijnig en denkt wat nu? Ja, we gooien weer een trainer er uit en halen een berg nieuwe spelers want dan worden we echt kampioen. Nu zit er inderdaad een goed bestuur wat een iets beter beleid maakt. Ze ontslaan geen trainer meer als hij niet kampioen wordt, wat verstandig is. Maar leer alsjeblieft lezen en meningen onderbouwen want zo reageren slaat natuurlijk op brandhout en je opmerkingen slaan als een tang op een varken...

15 september 2010 om 10:24

Ik kan lezen. En wat jij beweert staat er niet. Er staan feitelijke onwaarheden.

15 september 2010 om 12:11

Er staan veel meer feitelijke waarheden. Ik wil ze voor je onderbouwen, als jij ook even een aantal reacties onderbouwd.

15 september 2010 om 13:01

Ik ben zeer benieuwd forzafcut

Er is al door zeer veel mensen hier aangegeven wat er allemaal niet klopt. Ga het niet nog eens allemaal oplepelen. Ben benieuwd hoe ver jij komt met de 'waarheden' in dit stuk.

15 september 2010 om 13:42

Dat heb ik allang gedaan. Ik raad je aan gewoon een rustig terug te lezen en vervolgens je mening te herzien.

16 september 2010 om 14:13

Oke Momus, hierbij mijn waarheden:
- Steevast hebben ze er in Amsterdam de gewoonte van gemaakt om zich nog voor de competitiestart kampioen te noemen. Deze misplaatste arrogantie, want dat is het, neemt hierdoor prachtige vormen van hoogmoed aan. Kijk alleen al naar enkele nieuwsberichten van onlangs: ‘het is een wonder dat Ajax geen kampioen is geworden’ en Jol: ‘Ik denk dat Suárez in Europa zeker de gevaarlijkste aanvaller is’. Respectievelijk was dat wonder FC Twente en vergeet grappenmaker Jol dat Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Didier Drogba, Fernando Torres, Luis Fabiano, Robin van Persie, Wayne Rooney etc. ook in Europa voetballen
Wat klopt er niet aan dit punt?

- Plotseling waren er handenvol supporters die Ajax bijna gelijkwaardig achten ten opzichte van voetbalreuzen als Real en Milan. Zet voor het gemak Suárez en El Hamdaoui tegenover jongens als Kaká, Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic of Robinho en je weet meteen hoe het gesteld is met Ajax’ kansen
Wat klopt er niet aan dit punt?

- tel daarbij de gewoonte van Ajax bij op om het laatste decennium steevast te falen en de conclusie kan niet helderder zijn. In godsnaam jongens, word wakker!
Faalden ze niet zeer maar dan ook zeer regelmatig Europees en in de competitie afgelopen 10 jaar?

- Bijvoorbeeld, waar is in Amsterdam het type Alex of Phillip Cocu? Bij PSV was elke linie destijds zeer sterk en leidde dat tot een groot synergetisch effect. Wat is een Oleguer, Anita, Demy de Zeeuw of De Jong in vergelijking met Alex of Cocu. Juist, helemaal niks! Zowel individueel als qua team was PSV destijds beter en zelfs dat PSV kon nauwelijks overtuigen. En zelfs nog met dat gegeven zijn er duizenden mensen die beweren dat Ajax ten opzichte van de laatste jaren sterker is geworden en de denivellering in het Europese voetbal tegen zijn gegaan. De grootste onzin ooit.
Het type Alex of Cocu is er niet in Amsterdam (ook niet bij PSV of Twente trouwens). We hebben gister allen kunnen zien dat een matig Madrid nog altijd beter is als de Nederlandse topclubs...

Dit waren mijn feitelijke waarheden, nu mag jij komen met de feitelijke onwaarheden. O, Aardbei jij brengt trouwens uberhaubt weinig in maar zegt alleen dat mede ajacieden die beter kunnen babbelen volkomen gelijk hebben en dat ze hulde verdienen

ik vind het een goed stuk. je geeft duidelijk waarom iets is en je hebt in de meeste gevallen ook nog gelijk ook. vind alleen wel dat je psv te weinig eer geeft van de champions legeu in 2005 want volgens mij waren we over de twee wedstrijden gezien tegen ac milaan veel en veel beter. vooral het stukje over de arrogantie dat ze elk jaar voor het begin van het seizoen wer denken kampioen te zijn vind ik erg sterk en ook zeker waar want denk dat zeker 75 % van de ajax supporters dat denkt.

het stuk leest makkelijk weg en is erg duidelijk ik geef je er 4 sterren voor

14 september 2010 om 12:01

Welke punten heeft hij dan gelijk? Ik lees niets meer en niets minder dan meningen.
En dan even een stukje geciteerd uit een eerdere reactie van mij

''wat betreft het roepen dat Ajax kampioen wordt is niet anders dan Psv-supporters die dat roepen. Dat zie je ook vaak genoeg en dat komt gewoon doodleuk door het feit dat beide clubs altijd titelpretendent zijn. Dus, zullen de supporters altijd roepen dat ze voor niets minder dan het kampioenschap willen gaan. Kijk alleen al naar het feit dat zowel Ajax als PSV op nog niet de volle 100% speelt en nog relatief gemakkelijk de overwinning weet te boeken tegen respectievelijk Willem II en Nec. Hierdoor laat je als titelfavoriet al direct zien waar je naartoe wilt. Tel daarbij het onvoorwaardelijke vertrouwen dat de supporters hebben in hun club (waarschijnlijk ben jij er ook van overtuigd dat Willem II met gemak nacompetitie ontloopt) en voor de suppporters staat het al vast wie er waar zal eindigen. Ik heb tenminste nog geen Psvsupporter gehoord die zegt dat PSV onder Ajax eindigt. Zelfde geldt dat ik nog geen Ajaxsupporter heb gehoord die zegt dat Ajax onder PSV eindigt. Laten we dat nou voor het gemak in de categorie chauvinisme plaatsen.''

14 september 2010 om 12:09

dat de ajax supporters meteen denken dat ze kampioen worden
ik als psv supporter ben er nog lang niet zeker van dat psv kampioen word zelfs al staan we met 10 punten los want psv heeft wel vaker een voorsprong verloren en ik weet zeker dat er meer psv supporters zijn die er zo over denken. daarin tegen denkt bijna elke ajaxied al vrij snel dat ze kampioen worden en dat ze wel ff champions legue overwinteren maar ik denk dat ze al blij mogen wezen als ze derde worden en alles daarboven is meegenomen.
wij hopen altijd op een kampioenschap maar verwachten het niet en dat noem ik realiteit
en ja ik denk wel dat psv boven ajax kan eindigen aangezien ik denk dat psv op papier een betere selectie heeft als je het totaal plaatje bekijkt. maar ik vind dat twente de beste selectie heeft en denk dat hun kampioen worden.

14 september 2010 om 13:15

Voor het Europese gedeelte moeten we niet discussieren. Elke Nederlandse club is, in een poule met Milan en Real op papier al kansloos. Als het allemaal meezit wordt je derde in de poule. Dat ben ik absoluut met je eens en met mij een hele hoop andere Ajacieden. Alles daarboven is de kers op de taart maar, dat mag je niet verwachten. Ik ben zelfs van mening dat geen enkele Nederlandse club ook maar de kwaliteiten heeft om te overwinteren in de Cl.
Dat er zoveel supporters roepen dat het kampioenschap binnen gehaald moet worden is voor een groot deel gebasseerd op chauvinisme en ijdele hoop. Dat ben ik ook met je eens. Maar, zoals ik ook al zeg wordt dit nog versterkt door de onvoorwaardelijke steun voor de club. Je kan mij niet wijsmaken dat het overgrote deel van de Psv-supporters het voor minder doet dan het kampioenschap. Daarvoor heb ik ook vanuit het PSV kamp al genoeg reacties gezien die daarop duiden. Net als dat ik een (alhoewel nu nog de minderheid) een hoop Twente supporters heb horen roepen dat Twente kampioen gaat worden. Dat is ook niet vreemd aangezien Twente niet voor niets kampioen is geworden. Dat zag je vorig jaar ook bij Az.
Over het feit dat jij psv op papier een betere selectie heeft dan Ajax is hier misschien een mooi voorbeeld van. Natuurlijk vindt jij dat PSV een betere selectie heeft. Ik vind dat Ajax op papier een betere selectie heeft (laten we alsjeblieft niet gaan uitwijden naar het welles-nietes spelletje over de sterkte van de selectie). Maar, dat komt, zoals al eerder vermeld, door de onvoorwaardelijke steun die je aan jouw eigen club geeft.
Dat jij vindt dat Twente de beste selectie heeft is misschien (aanname vanuit mijn kant) doordat Twente vorig jaar kampioen is geworden en er weinig wijzigingen zijn geweest. Persoonlijk vind ik dus weer dat Twente op PSV en Ajax na de sterkste selectie heeft.

Nu vraag ik mij alleen nog steeds af waaruit jij opmaakt dat hij duidelijk aangeeft waarom er iets is. Want, ik heb namelijk nog steeds niets anders gezien dan aannames en ongefundeerde aannames.

Het is een verschrikkelijk slechte collumn. Als je het een jaar eerder had geschreven was ik het met je op meer punten eens geweest. Maar er staan zoveel onzin dingen in, zoals dat Ajax nog steeds op CL begroot dat is gewoon niet waar, dit jaar zijn ze juist weer naar een EL begroting gegaan.
Je vergelijkt de toppers van Psv destijds met de mindere van Ajax, dan is het niet zo moeilijk he . Vergelijk een Suarez met een willekeurig persoon uit de voorhoede van PSV dat jaar en je ziet dat Suarez beter is, zelfde met El Hamdoui. Gomes is minder als Stekelenburg en de verdediging staat gewoon als een huis.

Het feit dat je 85 punten hebt en dan niet kampioen word is een wonder, ja want de afgelopen jaren kwam die kampioen nog niet eens aan de 85 punten dus als je dan 2e word met 85 punten is dat heel zuur.

14 september 2010 om 12:11

gomes in die tijd minder dan stekelenburg. ga een eind fietsen. gomes was zo ontzettend bepalend toen en pakte verreweg de meeste punten dat heb ik stekelenburg nog niet zien doen en verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren

14 september 2010 om 14:50

Gomes pakte punten voor psv, Stekelenburg doet het voor Ajax en Oranje. En op het moment is Stekelenburg beter als Gomes en je gaat me niet vertellen dat Gomes slechter is geworden.

14 september 2010 om 19:14

De column gaat over het afgelopen decennium, niet alleen over nu... En ja, het PSV elftal van toen was beter als het Ajax elftal van nu, so what? Dat elftal beschikte over spelers als Cocu, Van Bommel, Affelay, Gomes, Alex, Park, en ga zo nog maar even door. Nee, geen topspits inderdaad maar op alle andere posities stonden over het algemeen betere spelers. Lee was een betere linksback als Anita nu. Gomes lijkt me duidelijk, pakte per seizoen tussen de 15 en 20 punten voor zijn club. Centraal stond Alex, zo'n verdediger loopt niet meer in Nederland rond, samen met Ooier die toen nog aardig kon verdedigen en op de toppen van zijn kunnen was. Rechtsback stond volgens mij Bogelund, die was wel minder als V/D Wiel nu. Op het middenveld was het echt beter als Ajax nu met Affelay, Van Bommel, Cocu en Park. Voorin liet inderdaad te wensen over en heeft Ajax een fantastisch koppel lopen met Suarez en El Hamdaoui!

14 september 2010 om 23:23

je vergeet Vennegoor of Hesselink.......

15 september 2010 om 12:11

Dat bedoel ik met te wensen over laten, zo goed was ie niet

Met afstand de allerslechtste column die er ooit is geplaatst op voetbalzone.
Ten eerste ben jij als Feyenoord supporter de laatste die commentaar mag geven over het bestuur bij Ajax want je eigen club is op sterven na dood door jullie briljante bestuur dus ik denk dat je daarover maar heel snel je mond moet houden.
Verder staan er ook nog eens pertinente leugens in je stuk want de tijden dat Ajax standaard Champions League begroot zijn allang voorbij.
Ajax had voor dit seizoen Europa League begroot dus waar jij de wijsheid vandaan haalt dat Ajax elk seizoen Champions League begroot is mij een raadsel en ook nog eens pertinente onzin.
Maar het punt waar jij je volledig belachelijk maakt is de Champions League.
Volgens jou denken wij nog steeds dat we meekunnen met de Europese top maar ik zou zeggen zoek het topic nog eens op na de loting van de Champions League toen was bijna iedereen het er al over eens dat Ajax met Auxerre zou moeten strijden voor de 3e plaats in de poule.
Ik heb geen enkele reactie gezien waarin iemand zij dat we wel eventjes Real Madrid en AC Milan van de mat zouden spelen. Er is alleen gezegd dat de bal rond is en dat je nooit kansloos bent.
Als je er namelijk vooraf al vanuit gaat dat je weggespeeld gaat worden hoef je niet eens te beginnen aan de wedstrijd lijkt me zo.
En dat je tot slot Twente als grote voorbeeld noemt is bijna meelijwekkend en zielig.
Ik heb de laatste dagen meer berichten uit Enschede gehoord dat ze een positief resultaat gaan halen tegen Inter dan dat ik uit Amsterdam verhalen heb gelezen dat ze wel even een resultaat gaan halen in Madrid.
Jij hebt medelijden met Ajax maar ik heb medelijden met jou. Je zit kennelijk zo vol frustratie over de situatie bij je eigen club dat je de behoefte hebt om maar tegen een andere club aan te schoppen en als je hiervoor nog goede argumenten zou gebruiken had je nog een punt maar je verhaal staat vol leugens en onzin en daarmee maak je alleen maar jezelf belachelijk met als gevolg dat niemand je serieus zal nemen.
Ik kan helaas niet minder geven dan 1 ster maar zelfs dat is teveel voor een verhaal vol leugens van een gefrustreerde Feyenoorder.

15 september 2010 om 00:18

waarom ben ik een feyenoorder? waar heb je dat vandaan? en als ik dat al was, wat voor relevante rol speelt dat op mijn visie op ajax(supporters)? en hier zit geen frustratie in hoor, lees het maar eens rustig over; ik geef zeer goed onderbouwd aan waar het m aan schort. waaraan zie jij frustatie?

vragen, vragen, vragen, vragen...

edit: wederom heb je een compliment gekregen van een ajacied (ervan utigaande dat deze amsterdammer ook voor ajax is) i

18 september 2010 om 00:30

ajaxclub?

Lijkt me heel vervelend als je geen supporter bent van Ajax, maar je bent wel zo met die club bezig. Dat kan ik niet begrijpen.

Aan Stakkevdb:

Je hoeft er voor mij heus niet bij te vertellen dat je uit België komt! Dat blijkt wel uit die domme reacties van je.

Zoals iedere Belg kan je je beter bezig houden met wielrennen. Want dat is gelukkig (samen met tennis) nog een sport die jullie wel kunnen.

Nog even over die 70 miljoen. Het is sowieso meer dan 100 miljoen waard.
Suarez: 35
Vd Wiel : 15
Steek:20
Vertongen:15
De Zeeuw
Enoh
Hamdawie:10

Dan ben ik met Suarez nog voorzichtig want zal nog wel meer worden na dit seizoen. Helaas scoort hij morgen niet... Kan die zijn goaltjes lekker voor zondag bewaren.

Voorspelling van mijn kant. Madrid -ajax 0-0
fijnoort-ajax 0-5

14 september 2010 om 13:11

Mooi zo: mij verwijten dat ik domme reacties plaats, zonder aan te geven welke reacties en waarom die dan wel zo dom zouden zijn.

Vervolgens roepen dat Suarez na dit seizoen meer dan 35 miljoen waard zal zijn, op Vertonghen een hogere prijs dan Vermaelen plakken (terwijl die echt wel beter is), Stekelenburg op 20 miljoen schatten (echt hilarisch, kan het niet anders noemen) en Hamdaoui op 10 miljoen schatten terwijl hij er vorige maand nog maar 6 waard was (een maand bij Ajax spelen verhoogt je waarde heus niet met meer dan 50% hoor). WIe plaatst hier dan domme reacties?

Over je pronostiek voor de wedstrijd in Madrid zal ik maar niks zeggen.

15 september 2010 om 08:53

Ik denk dat hij de spelers ook wel te hoog inschat...
Maar ik denk dat een Suarez wel zo 20 mil kan opleven.
Een v/d wiel en vertongen samen zo'n 20 miljoen.
Stekelenburg is keeper, denk ongeveer 5 miljoen.. veel meer geld voor keepers wordt er niet uitgegeven.
El hamdoui, zal na het spelen bij ajax, een jaartje, denk toch 3 tot 4 miljoen meer waard zijn,.. Dat voordeel heb je, als je bij Ajax speelt. Speel je bij AZ krijg je 6 miljoen voor dezelfde speler, speel je bij ajax is het 10 miljoen.
De zeeuw en Enoh kunnen samen ook 10miljoen opleveren.
Vertonghen zal ook wel iets van 8 miljoen zijn.
Dus kom ik uit op 73 miljoen euro qua waarde van spelers.
Dus het verleis wat ze draaien kunnen ze nog steeds rechtzetten, alleen moeten ze wel uit gaan kijken.

14 september 2010 om 19:18

Fritsie, even realistisch blijven met je waarden. Leg mij alsjeblieft even uit waar de waarderingen van Vertonghen (dat jij als Ajacied niet eens zijn naam kan schrijven...), Stekelenburg en Suarez vandaan komen?

Wanneer speelt Ajax trouwens tegen Fijnoort? Ga ik ff kijken, gebeurd niet vaak dat Ajax midden in het seizoen op bezoek komt bij amateurs... Of bedoelde je Feyenoord, dat jullie Ajacieden nog niet eens de naam van de rivaal zouden kunnen spellen dat vind ik toch wel bijzonder eigenlijk. Had de gemiddelde Ajacied toch wel hoger ingeschat eigenlijk. Wel fijn trouwens dat jij, of all people, onze zuiderburen probeert te beledigen...

Jaloers, nog geen tijd om te reageren. Maar wel om voor deze bullshit een 1 ster te geven!

Ik vind dit één van de zwakste colums die ik de laatste tijd heb gelezen om het simpele feit dat er gewoon veel fouten instaan.

1. Je scheert alle Ajax-supporters over één kam door te zeggen dat bijna elke Ajax-supporter arrogant is, omdat bijna elke Ajax-supporter zou stellen dat Ajax zomaar eventjes kampioen wordt en dat ze potten gaan breken in de Champions League. Met bijna elke Ajax-supporter zit je toch wel minimaal aan de 90%. Deze uitspraak kun je nooit hardmaken met een aantal optimistische (of arrogante zoals jij wil) posts van Ajacieden. Er zijn ook zat Ajacieden die heel realistisch kijken naar Ajax. Bovendien denken veel Feyenoordfans voor de start van elk seizoen ook dat ze kans maken op het kampioenschap, terwijl al vrij snel blijkt dat dat niet zo is. Ik zie het probleem hier niet in. Iedereen mag bepaalde verwachtingen hebben zonder meteen arrogant te zijn.

2. Ik kan me niet herinneren dat Ajax tegen Steau Boekarest heeft gespeeld in de voorronde van de Champions League.

3. El Hamdaoui werd gekocht voor 6 miljoen, omdat Ajax afgelopen zomer 10 miljoen had vrijgemaakt aan salarissen (waaronder 2,5 miljoen van Luque) en omdat Ajax een vervanger nodig had voor Pantelic.

4. De zin 'van elke pro-ajax reactie druipt de frustratie er van af' lijkt me een beetje tegenstrijdig. Hoe kan iemand die een pro-ajax reactie schrijft nou zijn reactie vol frustratie plaatsen? Dan lijkt het me eerder een anti-ajax reactie. Of bedoel je soms dat jij gefrustreerd raakt van een pro-ajax reactie?

5. Sterallures bij Anita, Siem de Jong en Emanuelson??? Je kunt Emanuelson nonchalant noemen in zijn spel, maar ik kan niet aan hem merken dat hij zichzelf als een grote ster ziet. Als één van de meest ervaren Ajacieden mag Emanuelson toch wel bij de grotere jongens van dit Ajax gerekend worden? Siem de Jong en Anita zijn harde werkers en gedragen zich al helemaal niet als vedette. Ken je deze jongens soms persoonlijk?

6. Ik citeer: 'prachtig om te zien hoe ze vervolgens half over de bal struikelend een pass over vijf meter ver achter de man plaatsen.' Je verhaal zit vol wrok jegens Ajax. Dit is niet handig als je mensen probeert te overtuigen.

Steaua Boekarest?? Sterallures bij Anita, De Jong? 0 procent kans om door te gaan? Jonge toch, wat een belachelijk anti-ajax verhaal. niet meer waard dan een ster

Het is dan wel weer typisch dat de Ajacieden het de allerslechte column aller tijden vinden. Er staan ook gewoon dingen erin die waar zijn. Dat hij het dan wat 'extreem' verwoord is een beetje jammer.

Ik vind het maar een zwak stuk waarin alleen maar haat naar ajax toe staat..

Je moet als je ons zo onrealistisch vind maar is naar gesprekken tussen tussen Ajacieden onderling luisteren. Die zijn een stuk realistischer dan jij denkt. Een Ajacied is kritisch, maar toont die houding doorgaans niet tegenover buitenstaanders. Wij als supporters kunnen Ajax tot de grond afbranden, maar gaan niet mee in het al dan niet terechte commentaar van de Ajax haters. Wij zullen desnoods gewapend met oogkleppen op en een grote bek iedereen van repliek dienen.

Vergelijk het met een vrouw, ik mag zeggen dat mijn vrouw een trut is, maar zegt iemand anders dat dan heeft ie een groot probleem. Misschien moet je maar is naar de grote stad komen om het eerlijke karakter van de Amsterdammer te leren kennen.

(En ja ik, generaliseer nu, maar dat mag geen probleem zijn na het lezen van een stuk dat precies hetzelfde doet.)

zeer zwak stuk, het is niet alleen anti ajax, maar je mening zijn ook totaal niet onderbouwd en de feiten kloppen niet. Ik zou je dus zowieso willen aanraden wat meer tijd aan je columns te besteden wat voor onderwerp het ook is.

14 september 2010 om 14:42

Geef dan is aan wat niet klopt? Je heeft nu gewoon één ster zonder reden. Ik kan de reden ook wel zeggen; je zegt namelijk wel van niet, maar je geeft gewoon één ster omdat hij Ajax afzeikt.

14 september 2010 om 19:09

Eerst zegt hij dat van iedere pro ajax post de frustratie afdruipt. Wat hij hiermee bedoelt is mijn een raadsel.
Dan zegt hij dat door het merendeel van de supporters wordt gerekend tot de Europese top deze mensen, en dat zijn er veel, moeten met beide benen op de grond gezet worden. Dit lijkt mij ondanks dat hij het over het merendeel heeft, over een kam scheren en is nergens op gebaseerd. volgens mij is er geen poll gehouden onder ajax supporters waar uit kwam dat ajacieden ajax tot de Europese top vonden behoren. Sterker nog, de Ajacieden die ik ken (ja ik weet het dat is geen goed argument) zijn allemaal zeer realistisch over de kansen van ajax en zien ook in Auxerre een levensgevaarlijke tegenstander.

vervolgens gaat hij door met het over een kam scheren: ''steevast hebben ze er in Amsterdam de gewoonte van gemaakt om zich nog voor de competitiestart kampioen te noemen.'' Slaat natuurlijk nergens op, er zijn zeker Ajacieden die dit doen maar ook Psvers. Wat Ajax wel ieder jaar doet is de ambitie uitspreken om kampioen te worden, iets dat mij niet zo gek lijkt voor een club die altijd bij de eerste vijf zit.

Vervolgens begint hij over het bestuur. Dat is inderdaad lang niet altijd goed gegaan, maar de laatste jaren gaat het de goede kant op. De club die het achterlijkst bestuurd wordt zit nog altijd in Rotterdam. Als voorbeeld voor het achterlijke beleid en de arrogantie zegt hij dat 25 van de begroting bestaat uit CL inkomsten. Dit is natuurlijk onzin, Ajax had de inkomsten uit de voorronden begroot maar niet die uit de CL zelf. de Inkomsten uit de voorronden zijn ongeveer 1/15e van de begroting dus hoe hij aan de 25 komt weet ik niet.
Dan noemt hij ook nog Steau Boekarest bij de tegenstanders van Ajax in de voorrondes. Een foutje kan natuurlijk, maar wat research doet wonderen.

Dan heeft hij het over de hoogmoed van jongens als Urby, Anita en de Jong???
sorry hoor maar dat zijn spelers die in interviews juist nooit arrogant overkomen. Als hij nou nog een verthongen of een de zeeuw had genoemd had er nog iets in gezeten maar de Jong?? kom op man.

Ik ben het er zeker mee eens dat die kleine groep supporters die Ajax in het rijje Real Madrid, Barcelona vinden horen moeten worden wakker geschud, maar de schrijver generaliseert (bijna) alle Ajacieden en dat kan gewoon niet. Verder heeft hij het dus over het slechte beleid van Ajax maar zijn argumenten kloppen niet. Misschien dat er in de strekking wel dingen waar zijn maar met de manier waarop hij het brengt is het een populistisch zeikstuk. En nee dit zeg ik niet omdat ik Ajacied ben.

17 september 2010 om 21:03

tja.. ook al een compliment gekregen door een ajacied.. overigens vind ik je hele lap tekst niet erg overtuigend overkomen. als je zolang kan ingaan op een column en je weet maar zoweinig weerwoord te bieden dan ga ik er niet eens op in. anders blijf ik bezig met al die huilerige ajacieden. lees gerust mijn ander comments.

mvg

Héérlijke column, heerlijk om te zien ook hoe iedereen die voor Ajax is reageert. Ik geef dit verhaal geen 5 sterren omdat ik een PSV fan ben. Dit is gewoon een goed geschreven verhaal met heel erg veel lef waarbij hij ook gewoon de waarheid spreekt.

Ik denk namelijk ook dat Ajax keihard afgemaakt gaat worden, ook door Auxerre. Op dit moment heeft Ajax, of ook maar een Nederlandse club iets te zoeken in de poule van Ajax.

14 september 2010 om 20:37

De waarheid Sorry, maar nu moet ik echt even lachen...

14 september 2010 om 21:24

Vertel maar dingen die niet kloppen?

14 september 2010 om 21:48

Ipv zo lui te doen, Respect2al, zou je ook gewoon al die tientallen reacties hier kunnen lezen waarin al genoeg gefundeerde en terechte kritiek wordt gegeven op deze column. Dan hoeft Chukkels tenminste niet opnieuw een heel verhaal te typen.

Een zeer waardeloze provocerende column die niet op feiten is gebaseerd. Deze zin lijkt me voldoende op dit stukje te beoordelen. 1 ster.

Ik heb als Psv-supporter geen greintje medelijden in mijn lijf voor Ajax-supporters, ik heb alleen gigantisch medelijden met mijn eigen club.

De reden, PSV speelt EL, Ajax Cl.
PSV verdient namelijk in de El maximaal 6 miljoen euro.
Ter vergelijking, Ajax verdient met de poulefase alleen 11,9 miljoen euro.

verder zie ik ook totaal geen reden om medelijden te hebben, Ajax heeft een goed team wat al heeft laten zien dat het goed bezig is. Terwijl de ander clubs het toch een stuk lastiger lijken te hebben met de seizoensstart.

Ik vind dit echt een briljante column! Een van de doelen van een forum is om tot discussies te leiden en deze column doet dat als geen ander. Leuk om te lezen hoe jij tegen Ajax aan kijkt en aan een aantal reacties te zien zijn er heel wat mensen die zich hier geheel of gedeeltelijk in kunnen vinden.
De keerzijde is dat er ook een flink aantal mensen zijn die zich er helemaal niet in kunnen vinden. Dat is toch wel mooi aan een club als Ajax. Als deze column over pakweg Willem II had gegaan dan had je misschien 30 reacties gehad. Nu zit je al ruim boven de 100! Klasse!

Inhoudelijk ben ik het niet met je eens, maar dat hoeft ook niet. Dit is een column, geen feitelijk stuk. Daarvoor staan er te weinig feiten in en hangt het teveel van subjectieve zaken aan elkaar. Ook wat dingen die niet waar zijn, dat is wel jammer.

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de reacties beginnen te vervallen in een welles/nietes tussen mensen. Dat lijkt me het doel voorbij streven. Ik hoop dat er inhoudelijk sterke reacties worden geplaatst op jouw column, omdat je column dat verdient en dat er niet alleen maar ''ja, je hebt gelijk'' en ''nee, wat een onzin'' -reacties geplaatst worden!

5 sterren wat mij betreft! Goed gedaan!

14 september 2010 om 20:39

Het is dus goed als mensen pertinente onwaarheden in een column zetten, zolang het maar gebruikt wordt om een discussie op te zetten? Sorry, dat wist ik niet.

14 september 2010 om 21:41

@ Chukkels
Ja, dat kan nou net de bedoeling zijn van een column. Weleens iets gelezen van bijv. Nico Dijkshoorn in VI? Niet echt heel feitelijk vind je wel?

15 september 2010 om 09:19

Waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat ik Dijkshoorn zo'n ongelooflijke zeikerd vind, die vooral heel verdrietig met zichzelf is. Ik kan die columns van hem niet lezen, zonder te denken aan alle narigheid die hem overkomen moet zijn.

Dat zijn columns vol frustratie, continue op de man (sneijder en Yolanthe) spelen en proberen grappig te zijn. Het beval vrijwel nooit waarheden, maar omdat hij natuurlijk wel aardig een verhaaltje kan schrijven is het voor veel mensen leuk. Maar er klopt meestal geen zak van!

15 september 2010 om 10:14

De colums zijn van Nico Dijkshoorn zijn, in tegenstelling tot deze column, duidelijk satirisch bedoeld. Als Nico Dijkshoorn over Wesley en Yolanthe schrijft weet je dat je het met een korreltje zout kunt nemen. Deze meneer echter vertelt onwaarheden alsof het feiten zijn.

15 september 2010 om 10:52

Dat weet ik inderdaad, maar desalnietemin ben ik er nu wel helemaal klaar mee. Ik scan vaak zijn columns en binnen een halve minuut weet ik of het iets is waar ik wat aan heb, of gewoon weer een (voor sommigen) vermakelijk verhaaltje.

Een Willem II supporter die medelijden heeft met Ajax supporters Ajax is inderdaad niet meer de club die het ooit was, maar we zijn niet extreem afgegaan. Ajax heeft in ieder geval nog meegedaan om de prijzen. De ene keer scheelde het 1 doelpunt en de andere keer 1 punt. Willem II daarentegen is de laatste jaren van subtopper getransformeerd tot het lelijke eendje van de eredivisie. Een selectie die al jarenlang uit vreemdelingen bestaat, en waar ''superspits'' Rigters voor de doelpunten moet gaan zorgen..

Tevens vertrekt de ene trainer na de andere. En dan heeft Willem II ook nog eens Henri van der Vegt als technisch directeur. Iemand die er bij RKC al een puinhoop van heeft gemaakt.

Ik zit morgen lekker naar Real Madrid-ajax te kijken. Grote kans dat jij volgend jaar naar Willem II - Fc Almere City zit te kijken. Nee met mij hoef je geen medelijden te hebben

Geweldig! Met 1 column haal je het hele idee van club''expert'' naar beneden.... wat een expert hebben we hier... weet niets van Ajax maar wil er wel een mooie column over vol kalken. Het hele woordje expert is hier verdwenen en vervangen door clubnono.

Je begint je stuk al met ''van elke pro-ajax reactie druipt de frustratie er van af'' .. waarom zijn mensen die pro-ajax zijn gefrustreerd? het is niet handig om iets te opperen en er in de hele column niet meer op terug te komen... je zou eerder denken dat wij hier te maken hebben met iemand die nogal gefrustreerd is.

Dan ga je vervolgens verder dat Ajax arrogant is omdat Jol zegt dat het een wonder is dat Ajax vorige jaar geen kampioen is geworden, dat is niet meer dan de waarheid. Als je een beetje research had gedaan dan weetje waar Jol het over had. Zelden wordt er een club die zoveel doelpunten heeft gemaakt, zoveel wedstrijden heeft gewonnen , slechts een handje vol tegendoelpunten en een flink aantal punten heeft gehaald geen kampioen. Of te wel het is een wonder en ook nog eens uitzonderlijk te noemen. Kun je nagaan hoe geweldig goed jaar Twente wel niet heeft gehad

Daarna begint het gebrabbel van je pas echt, je zegt dat de bestuurders van Ajax een begroting hebben opgesteld waarbij 25% van de inkomsten uit de CL moet komen. Ik denk dat elke vaste bezoeker van voetbalzone.nl heeft kunnen lezen dat Ajax dit jaar begroot had voor de Europa League. Of te wel geen inkomsten uit de CL.

Dan gooi je er gelijk nog een blunder uit door Steau Boekarest op te noemen in het lijstje namen van clubs die Ajax in de voorronde van de CL hebben geëlimineerd.

Kan het nog erger worden? Jawel! onze beste clubnono vindt het nodig om de kansen van Ajax op overwinteren in Europa op 0 procent te stellen, omdat we in vergelijking met het goed presterend PSV van 2005 geen spelers hebben als Cocu en Alex. Nee dat klopt wij hebben geen Cocu en Alex.. maar wij waarborgen wel Stekelenburg een topkeeper die een meerwaarde is in Oranje net als Cocu destijds. We hebben een centraal verdedigingsduo dat in tegenstelling tot het verdedigingsduo in PSV tijd veel minder doelpunten tegen kreeg Voorin hadden ze bij PSV destijds Farfan,park en Beasley rondlopen... nou wil ik niet lullig doen ,maar volgens mij is Suarez zeker gelijkwaardig aan deze 3 spelers.

Ten slotte opper je dat je helaas niet genoeg ruimte hebt om door te schrijven en overweegt om een boek op de markt te gaan brengen

Ik zou zeggen geef het boek de titel: ''1000 en 1 manieren om een column te verkrachten '' en je hebt goud in huis jongen.

Wat ik je voor cijfer geef? lijkt me duidelijk 1* ster


14 september 2010 om 16:00

Whahahahaha, briljante reactie!

14 september 2010 om 20:42

Inderdaad, deze gaf een grote glimlach op mijn gezicht!

15 september 2010 om 00:26

kerel, als iemand beter weet wat het idee achter clubexpert is, dan is het wel de redactie van voetbalzone. zij zijn degene die een column beoordelen en publiceren op hun website. aangezien jij niet in de redactie zit schiet je jezelf met dit argument in je voet.

overigens is de rest van je weerwoord ook niet bijster sterk, je leest mijn vergelijkingen niet goed; ik heb de vergelijking tussen de voorhoedes van psv en ajax achterwege gelaten omdat suarez gewoon een goede spits is.

het siert je trouwens ook dat je jol na praat, vorig jaar was er idd een klein verschil met kampioen twente, maar elk jaar wordt er een verhaaltje verzonnen waardoor de tweede of derde plek wederom goed gepraat wordt. met alle respect, maar die onzin moet een keer ophouden, nietwaar?

tja, en dan leuk proberen te doen met een grap die niet echt goed uit de verf komt... ik dank je voor je reactie. nogmaals; mijn onderbouwde mening staat helemaal bovenaan in de vorm van een column. bedenk ook dat er niet altijd een kwestie is tussen goed en fout. je moet je in elkaar kunnen vinden

mvg.

15 september 2010 om 09:27

Iedereen maakt fouten, de redactie van voetbalzone dus ook wat is hier expert aan dan? het is geen enkele toegevoegde waarde met betrekking tot Ajax. En als ze beter naar jou stuk hadden gekeken hadden ze het niet eens gepubliceerd aangezien er zoveel onwaarheden in staan.

Ik lees je vergelijking niet goed? wat is dat voor onzin, ik lees je vergelijking heel goed. Alleen slaat je vergelijking nergens op! Hoe kan je nou een team van 5 jaar geleden vergelijken met een team dat er nu staat?... Alle overige omstandigheden met betrekking tot de wedstrijden neem je niet eens mee in je vergelijking.. Nee de kans dat Ajax doorgaat is 0% omdat ze geen beter team hebben dan PSV in 2005. Nou wil ik de kansen van Ajax niet goed gaan praten, maar de kansen zijn geen 0% omdat PSV in 2005 een sterker team had, maar omdat Ajax bij R.madrid en AC Milan in de poule zit. Dus je vergelijking raakt gewoon kant nog wal.

Dankjewel dat je vindt dat ik Jol na praat, dan heb je in elk geval goed begrepen waarom je argumentie niet klopt. Het wordt helemaal niet goed gepraat, er wordt gezegd dat het een wonder is.. en dan kan je hier wel 1000 analyses op los gaan laten, maar volgens mij heeft Jol gewoon gelijk Bovendien heeft Ajax de schuld al meerdere keren bijzichzelf gelegt, omdat ze de wedstrijden te makkelijk weggaven tegen de kleinere ploegen.

Waarom komt mijn grap niet goed uit de verf? ik heb anders 2 reactie´s van mensen die om mijn reactie hebben moeten lachen... dat zijn er nog altijd 1 meer (je hebt zelf waarschijnlijk wel gelachen dat voetbalzone zo stom is geweest om jou stuk te plaatsen) dan die om jou stuk hebben kunnen lachen.

Het is gewoon 1 groot drama stuk. Dus ik zou zeggen, volgende keer geen provocerend stukje vol onwaarheden over een club waar je duidelijk geen verstand van hebt, maar een stukje over een club waar je wel alles van weet.

Een stuk met veel onwaarheden. Bovendien kom je gefrustreerd over waardoor het niet zo lekker weg leest. Een ster voor de moeite.

Ik ben het inhoudelijk mee eens met Nbaajaxafc

Uit deze column die je geschreven hebt is duidelijk dat dit een jaloerse, provocerende en teleurgestelde reactie is.
Ik ben het deel met je eens dat er wanbeleid wordt gevoerd, dat er met geld is gesmeten en geen kwaliteit is ingekocht, daar kan ik vele spelers voor opnoemen, maar ik heb wel respect dat ze de laatste jaren wel beter doen qua het behouden van een elftal. Zo zijn de internationals van Ajax niet vertrokken om zo kwailteit in de ploeg te houden.

Verder vind ik het stukje goed leesbaar en duidelijk, alleen zou je de toon in het hele stukje moeten weglaten, door het misschien alleen in een of maximaal twee alineas te stoppen. Van de eerste zin tot de laatste zin lijkt het wel pure haat.

Ik geef je wel een voldoende!

Omdat alle ajax supporters één ster geven, omdat hun cluppie een keertje wordt aangevallen, 5 sterren van mij.

14 september 2010 om 16:22

Al die supporters geven ook aan waarom ze maar 1 ster geven. Ze onderbouwen waarom ze dat doen. Weet je waarom? Omdat het verhaal zoveel onjuistheden bevat, dat je niet anders kan dan 1 ster te geven.

Jouw reactie is er gelukkig wel weer eentje waar over nagedacht is. Lees jij wel eens reacties goed?

Stel dat ik nu een column over jouw club ga schrijven, met allemaal onwaarheden erin. Ga jij mij dan toch 3 of meer sterren geven? Dus als ik ga roepen dat de supporters van Heerenveen berucht zijn om hun vandalisme? Dat supporters van Heerenveen arrogantie hebben uitgevonden? Dat Heerenveen een begroting heeft op basis van minimaal Europees voetbal? Moet ik doorgaan?

Allemaal dingen die niet kloppen, geschreven door iemand die voor de grote vijand is. Vind je het dan heel raar dat men daartegen in opstand komt?

Het volgende is mij opgevallen in de reacties van anderen op jouw column.

De personen die 1 ster geven, onderbouwen dit vrijwel allemaal zonder uitzondering (tristanajax, Borsini, Frankapf, Ehmnummer9, etc....) en leggen pijnlijk vast waar het allemaal aan schort in dit stukje proza. Geen waarheden, populistisch gezever, alles over een kam scherend en ga zo maar door.

De personen die 4 of 5 sterren geven hebben als enigte argumentatie dat zij vinden dat Ajacieden inderdaad arrogant zijn en dat het daardoor dus klopt wat er staat. Dat is echter een mening, die niet eens onderbouwd kan worden.

Kansloos verhaal. Opzich nog wel aardig geschreven, maar er klopt gewoon niets van. Zo kan ik over elke club wel een verhaal schrijven. Was je aan het slaapwandelen toen je dit schreef en kwam je boze droom waarin Ajax voorkwam weer naar boven?

Ik weet niet goed wat ik hier van moet denken. Er zijn punten waar ik me enigsinds in kan vinden. Dit zal ongetwijfeld met mijn achtergrond te maken hebben. Overigens moet ik er ook bij zeggen dat er een aantal punten in staan die werkelijk nergens op slaan.

Dan, waar het hier om gaat. De zogenaamde kern van de zaak. Samen te vatten tot de ‘arrogantie en hoogmoed van Ajax’. Iets waar ik met vele vrienden die ajaxcieden zijn dagelijks mee te maken heb. Ik werd er dagelijks mee lastig gevallen, al valt het nu inmiddels wel mee. Mensen hebben nu meer medelijden met Feyenoord, iets wat misschien nog wel treuriger is.

Al enige tijd woedt er hier op voetbalzone en in de overige media een discussie over de haat tegen Ajax. Afgaande op enkele reacties hierboven (“alleen de titel gelezen, haha nu al vijf sterren” en “het onderwerp slaat helemaal nergens op, en je schrijfstijl is niet om aan te zien.”) kan je duidelijk zien dat dit een onderwerp is wat mensen bezig houdt. Daarnaast constateer ik dat er mensen heel er zwart of wit reageren, maar de ‘grijze’ reacties over het algemeen uitblijven.

Ik denk dat de huidige haat tegenover Ajax (let op, ik ben een Feyenoorder, dus ik bekijk het vanuit Rotterdams perspectief) bestaat uit een tweetal oorzaken.

Ten eerste de prestaties van Ajax. Ontegenzeggelijk de grootste club uit de Nederlandse historie, zowel qua prijzen als qua uitstraling (meeste EC I, CL, kampioenschappen etc. en betekenis voor de Hollandse school, totaalvoetbal, etc). In de jaren 90 speelde Ajax wederom de sterren van de hemel, en ik durf te beweren dat er toen niet zeer veel haat tegenover de prestaties van Ajax bestond.

Natuurlijk waren er enkele feyenoorders en Ado supporters die Ajax niets gunde maar, over het algemeen droegen veel Nederlandse niet-ajax supporters het Ajax van van Gaal een warm hart toe. Toen het minder ging, in het begin van het nieuwe millennium, moesten Ajax fans pas op de plaats maken. Niet meer “de beste van Rotterdam en Eindhoven”, maar meedoen om een kampioenschap en af een toe een uitschieter naar boven (kwartfinale cl). Dit tijdperk werd echter voornamelijk ook gekenmerkt door een onnavolgbaar beleid, bizarre aankopen (gabrich, marcio santos, sikora, soetaers etc) en een verwaarlozing van het paradepaartje van Ajax: de opleiding. Doorstroom van uitzonderlijke talenten als van der Vaart, Sneijder, Heitinga, Babel en Nigel de Jong maskeerde de relatieve teloorgang van dit Ajaxinstituut.

Waar er voorheen bij afwezigheid van een rechtsback een speler uit de jeugdopleiding moeiteloos die plaats bezette, ging dit niet meer zo gemakkelijk en werd er een exotische speler gehaald. Er werd, vooral de afgelopen jaren ook weinig resultaat geboekt, enkele bekers daargelaten, ondanks de aanwezigheid van goede spelers. Fans zagen dit met lede ogen aan.

Al jaren smachten Ajaxfans dus naar succes en toen Jol in Amsterdam de regie nam, ging ook beter te gaan. Er was doorstroom van eigen jeugd (vertonghen, Alderweireld, van der Wiel, Stekelenburg etc) en enkele exceptionele talenten (oa Suarez). Ajax kwam dus vanuit een positie van de top van Europa, naar een marginale rol, terug de goede weg op. Dat is één.

Ten tweede was er het vorige seizoen. Hoewel ik Jol zeer hoog heb zitten, vond ik hem vanaf het begin van zijn trainerschap bij Ajax rare uitspraken doen. Hij smeedde van dit Ajax ontegenzeggelijk een hecht collectief. Toch was er meer dan eens commentaar op vele (rand)zaken. Dan weer het veld, dan weer de scheidsrechter. Hoogepunt van deze uitspraken is de campagne die werd gevoerd om Bas Nijhuis niet de wedstrijd Ajax-roda te laten fluiten omdat “hardcore Twente-fan” Nijhuis gezien het feit dat er een aantal Ajax-spelers op scherp stonden. Dit zou Nijhuis/twente dan goed uitkomen aangezien de kraker Ajax-twente de week erna werd gespeeld. Het resulteerde uiteindelijk in een scheidsrechter die niets tegen Ajax durfde te doen.

Ook de constante stroom van uitspraken van Ajax-spelers en trainers die onder de noemer van mentale spelletjes steevast wisten te vertellen dat Twente geen ervaring met dit soort kampioensdruk (een vreemd argument aangezien er in de Ajaxselectie slechts 4 spelers waren die deze ervaring ook hadden namelijk Stekelenburg, Oleguer, Gabri en Rommedahl) was wat mij betreft Ajax onwaardig. Ook de uitspraken van Ajaxcieden na de wedstrijd van Feyenoord tegen Twente (vertonghen en Alderweireld) en na de beker finale (vertonghen) zijn voorbeelden. Als laatste heeft het onder supporters steeds terugkerende “normaal gesproken wordt je met 85 punten kampioen”en “als je van Sparta wint ben je kampioen” een zeer groot calimerogehalte. Als telt niet in de topsport. Je krijgt snel het gevoel van een slechte verliezer. Bovendien is het Ajax-onwaardig en doet het af aan de prestatie van FC Twente.

Je moet niet onderschatten wat voor een kwaad bloed en ergenernis dit bij niet-ajax supporters heeft gezet. (let op, dit is geen mening maar een constatering) De mentale spelletjes samen met het feit dat Ajax terug staat aan de top van de (nederlandse) Olympus versterken de haat. Voeg daar de ondermaatse prestaties van andere clubs (vooral Feyenoord) bij op voetbal-technisch en bestuurlijk gebied en een hekel aan Ajax is snel geboren.

Verder inhoudelijk over je stuk: Er zal geen Ajaxcied zijn die het beleid van de afgelopen jaren volledig zal goedpraten, net zomin als er geen Ajaxcied er vanuit zal gaan dat ze even Milan en Real oprollen. Ook is Ajax enkele jaren geleden opgehouden met het opnemen van de poulefase CL in de begroting. Dit zijn feitelijke onjuistheden en het is jammer dat je dit opschrijft.

Het is goed geschreven en lokt veel reacties uit, echter sommige van je uitspraken gaan mij wat te kort door de bocht. Ajax is op dit moment een van de, zo niet de beste ploeg in de eredivisie, dus iets meer respect daarvoor en realiteitszin mag ook wel.

Ik heb betere stukken gelezen dan dit. Kansloos dat er net een anti-ajacied op de voetbalzone redactie zat die dit stuk voor zich kreeg en spontaan klaarkwam. Over provoceren gesproken. Ik weet niet wat je hier moet doen om gebanned te worden maar dit stuk is echt belachelijk!

Niet alleen maarten maakt zichzelf volslagen belachelijk, iemand die nooit meer serieus genomen kan en zal worden. Voetbalzone prikken alle principes die ze hebben tegen een boom aan, slingeren de kettingzaag aan en zagen de boom door...

Een paar spellingsfouten daar wordt over gemierneukt maar volslagen bullshit krijgt een plekje. Proviciat redactie, jullie moeten je schamen. Ik denk dat de persoon die dit heeft toegelaten een flinke berisping kan verwachten.

Ik en andere, waaronder gerespecteerde clubexperts en langere leden geven allemaal een één ster.

Het is gewoon walgelijk om te zien dat een artikel zoals dit 150 reacties uitlokt(en provoceert) en dat een artikel zoals dat van Koops(eronder) hierdoor totaal over het hoofd wordt gezien.

Ik stel iedereen voor dat stuk te gaan lezen in plaats van dit uitgemergeld kots stuk. Bij dat stuk krijg je een glimlach op je gezicht!

Mvg,

Frikx

14 september 2010 om 17:31

Ach man doe normaal. Schrijft iemand een erg kritisch stuk met inderdaad een paar grove fouten, en dan moet ie gebanned worden? Houd toch op zeg. De meeste mensen hebben die fouten al onderuit gehaald, dus dat ga ik niet nog een keer doen. Wel zie ik heel veel gefrustreerde reacties, met haat dit, maakt zich belachelijk dat etc. Blijkbaar zit het toch heel diep en gaat er toch iets fout bij Ajax. Lastig te bekennen, dat is niet altijd even makkelijk.

En voor de Ajacieden die vinden dat ze niet arrogant zijn, verwijs ik u graag door naar wat Ajaxclubexperts van afgelopen seizoen, waar toch behoorlijk wat onzin en arrogantie stond. Ajax zou de verdiende kampioen zijn, Ajax is de warmste club van Nederland etc. etc.

14 september 2010 om 18:13

Als je lang genoeg hier op VZ zit dan weet je gewoon dat Frikx grotendeels gelijk heeft.
Ga maar sommige clubexperts, en reacties lezen etc. en je weet direct waar hij het precies over heeft.

14 september 2010 om 18:33

jij bent voor ajax?

15 september 2010 om 10:55

Jij niet??

Erg komisch dat voetbalzone toelaat dat jij dit op hun site zet,

haha...

Mooie column, het blijft natuurlijk waar dat Ajax opgehemeld wordt en dat veel Ajacieden dit niet inzien. Natuurlijk overdrijft de schrijver hier en daar. Maar daar is een column nooit minder van geworden toch? Ik vind dat de schrijver een zeer interessant onderwerp aan heeft gesneden. Het valt me echter tegen dat veel Ajacieden niet inzien dat dit niet (enkel) haat is maar ook gewoon een deel van de waarheid betreft. Ik stel voor dat zij nogmaals dit artikel lezen, en zich realiseren dat Ajax echt niet zo mooi is dan ze dachten.

14 september 2010 om 17:37

Jij geeft deze column dus 5 sterren? De hoogste score die er is? Dus beter dan deze column is er niet? Terwijl er zoveel onjuistheden instaan, zo ontzettend wordt gegeneraliseerd en toch vind jij dat er niets beters is gemaakt.

Ik neem jou vanaf nu niet meer serieus.

14 september 2010 om 18:20

@aardbei
Deze jongen is duidelijk makkelijk beinvloedbaar.
Er wordt negatief over Ajax geschreven en daar word deze juist op beoordeeld door mensen.
Mensen die Ajax haten/geen warm hart toedragen zullen zonder twijfel en het zelfs af te lezen gewoon belonen met de volle 5 sterren.
Hetzelfde geldt daarentegen voor Ajacieden die zich hier aangesproken op voelen, en terecht, die geven juist het minst aantal 1 ster.
Hoe dan ook, dit stuk behoort hier eigenlijk niet eens te staan en is duidelijk zonder enige goede bedoelingen gepost.
Waarom Vz deze heeft toegelaten vraag ik me wel af, want deze post gaat gewoonweg te ver, provocerend gezien en met typfouten waar zo op gehamerd wordt.
Ik kan niet anders zeggen dat ik toch wel teleurgesteld ben hierover, echt zeer jammer dit.

Weet je.. Ik zag jouw naam staan en die titel en het aantal reacties. Ik wist al dat jij het niet op Ajax had. Ik hoopte ergens op. Ik hoopte op een mooi gloedvol betoog over Ajax. Dat kreeg ik. Want ook ik vind af en toe dat Ajax een beetje heilig is op deze site. Bijvoorbeeld door Jordyy14 boven mij die duidelijk Ajaxsupporter is en er niet tegen kan dat zijn club op z'n pik wordt getrapt. Ik hoopte op wraak van iemand die niet voor Ajax was om alle geniale provocaties van Ajacied023 een antwoord te bieden. Ik zou genieten van de reacties van Ajaxfans. Die zouden zielig en huilerig zijn, omdat ze er niks tegenin zouden kunnen brengen.

En ik leek te krijgen wat ik wilde. Je openingsalinea is ijzersterk, zoniet geniaal goed. Ik voelde al de neiging om door te klikken naar de reacties. Achteraf wilde ik dat ik het had gedaan. Ajacied023 schrijft ook provocerende columns, maar dan met een flinke dosis humor en een hoge amusementswaarde. In je openingsalinea ben je fikkie aan 't stoken, maar daarna gooi je daar geen stevige, pikante olie op maar slechts slap, slap water. Je verhaal is verder echt enorm saai. Er is echt geen zak aan om te lezen en verder staat het zo godsgruwelijk vol met fouten dat het lijkt alsof je dronken was.

Kortom, je hebt je kruit behoorlijk verschoten. Ik vind het jammer, want ik had op zich graag een geniaal stuk (zonder fouten) gelezen, waar Ajax goed afgebrand werd. Maar het blijft bij wat pogingen tot het steken met een onscherp mes door ingevroren roomboter, het lukt je niet om je lezer te boeien.

Verder vind ik het van Voetbalzone zo jammer. De introductie van het idee Clubexpert was geweldig! Iedereen liep met zijn ideën rond en kon die in een klap kwijt. De redactie was streng, een stuk moest heel goed zijn voor toelating en een nieuwe Expert moest duidelijk Expert zijn. Dus was het genieten van wat er geplaatst was. Langzamerhand ging de kraan met inspiratie dicht. Toen is het misgegaan. De site liet het hoge niveau langzaam varen, er moesten stukken komen. Dus ook door mensen die geen boeiend verhaal kunnen schrijven. ( Dat kan deze man trouwens wel, als je zijn eerste stukken gelezen hebt..). Maar de eisen zijn lager en lager geworden. Nu dit stuk is toegelaten zit het op een dieptepunt. Wat mij betreft kiest Voetbalzone naar eigen inzicht twintig mensen uit waarvan zij denken/weten dat deze mensen deze rubriek op hoog niveau kunnen halen, dan krijg je weer boeiende stukken. Minder weliswaar, maar een paar goede stukken is wat mij betreft beter dan een overkill aan troep.

Om met een complimentje voor de site te eindigen: In je laatste alinea schreef jij dat ' Voetbalzone helaas maar duizend woorden per column toestaat.' Op dat moment dacht ik alleen maar: 'godzijdank.'

15 september 2010 om 00:34

nu ben ik wel benieuwd: waaruit concludeerde je dat ik geen fan van ajax was voordat je aan mijn column begon? ik heb nergens op voetbalzone haatzaaiende, provocerende of anti ajax berichten gepost; sterker nog, ik post nooit op dergelijke topics. daarnaast ben ik geen fan rivalen. ben benieuwd waar je aan die conclusie gekomen bent.

en blijkbaar is er meer animo voor dit soort stukken dan eindeloze verhalen over de speeltuin of het trapveldje op de hoek. met alle respect ofcourse.

nee, ik ben het echt niet met je eens. ik laat mijn visie zien, onderbouw die met argumenten en vorm tot slot een conclusie. dat de boodschap van het verhaal als schokkend kan worden opgevat is niet mijn fout. zie het als iets vernieuwends. een andere kijk op iets dat door de grote meute als waarheid aangenomen wordt. neem het ook gerust met een korreltje zout maar probeer eens verder te kijken dan je neus lang is.

mvg

15 september 2010 om 09:24

Ja, maar lieve knul. Je verteld gewoon onwaarheden en dus slaat het nergens op!!!!

Je kan wel een visie proberen te vertellen, maar die moet dan wel enigszins kloppen. We kunnen wel stellen dat er ondertussen genoeg argumenten zijn gegeven die dat onderuit halen. Zo kan ik het ook.

Ga ik gewoon een negatief verhaaltje over bijvoorbeeld Feyenoord schrijven. Ik weet er niet zoveel vanaf en schrijf dus voornamelijk dingen op die niet kloppen. Geeft niets mensen, het is namelijk mijn visie?!?!?!?

Ik hoop niet dat jij later ooit de visie van een bedrijf hoeft op te stellen. Dan gaat dat bedrijf namelijk verdomd snel naar de klote!

Als deze column bedoeld is om eindelijk eens wat aandacht te krijgen feliciteer ik je van harte: Het is je gelukt! Heel je column is gebaseerd op nonsens. Is het nou zo erg als mensen roepen dat ze kampioen worden? Nou nou, dan heb je wel een moeilijk leven achter de rug gehad he maar jij bent niet de enige hoor. Ik erger me meer aan valse bescheidenheid zoals 'wij maken geen enkele kans tegen Inter Milan' wat dan 'realistisch' genoemd wordt dan aan uitspraken zoals 'wij maken zeker weten kans tegen Real Madrid' wat 'arrogantie' genoemd wordt.

En waar baseer jij het in godsnaam op dat het PSV van Hiddink ons huidige Ajax van de mat gaat spelen? Ik wil dan een vergelijking maken hoor: Ons huidige basiselftal tegen de jongens die het net niet gered hebben tegen Milan. Met een beetje research krijg je dit:

Stekelenburg vs Gomes= gelijkwaardig.
Van der Wiel vs Lucius= van der Wiel natuurlijk.
Alderweireld vs Bouma= Alderweireld.
Vertonghen vs Alex= gelijkwaardig. Alex heeft in al zijn ervaringen bij PSV nog niet eens een basisplaats gehad bij Chelsea. Zelfs nu nog steeds niet omdat Ivanovic erin staat of uit de basis gespeeld gaat worden door Bruma. Wat Alex kan, kan Jan ook: Opbouwen is Jan 1 van de beste in Nederland, vrije trappen schieten kan Jan ook en zijn mannetje uitschakelen doet hij ook.
Lee Young Pyo vs Anita= wat mij betreft Anita. Ik ben geen fan van Anita maar om hem te kort te doen tegen Lee gaat mij te ver. Waar speelt Lee nu eigenlijk? Heeft het niet eens gered bij de Spurs terwijl die zo goed speelde in Eindhoven.
De Zeeuw vs van Bommel= Van Bommel. Dat geef ik dan wel eerlijk toe.
Enoh vs Vogel= Enoh. Vogel was een goeie speler bij PSV maar ook hij heeft het niet gered bij AC Milan en ook niet bij Real Betis en Blackburn Rovers. Enoh heeft vanaf het moment dat hij kwam zeer goed gespeeld. Ik zie in hem wel een soort Makelele.
Siem vs Cocu= nu nog Cocu, binnenkort zie ik Siem hem passeren.
Suarez vs Farfan= duidelijk Suarez. Met alle respect voor Farfan hoor maar Farfan heeft nooit de leidersrol gehad die Suarez nu wel heeft. Farfan stelde in de tijd dat PSV het net niet redde tegen Milan niet zo veel voor. Hij blonk pas uit toen jongens zoals van Bommel, Park en Lee vertrokken. Suarez blinkt meteen uit. Ook in Europees niveau tegen een tegenstander zoals Dinamo Kiev wat ook een grote club is.
El Hamdaoui vs Vennegoor= met afstand Mounir. Wie is Vennegoor vergeleken met El Hamdaoui?
Emanuelson vs Park= Park. Ook al speelt Park niet vaak bij Man Utd doet ie daar toch nog mooie dingen.

De eindstand is dan 6-3 voor het huidige Ajax. Hoezo speelt het PSV van Hiddink ons huidige elftal van de mat?

En misschien kun je ook beter zeggen: Wat is een Engelaar, Afellay, Bakkal en Marcelo vergeleken met een Sneijder, van der Vaart, Nigel De Jong en Heitinga die allemaal hoog in de pikorde staan van het huidige Nederlands Elftal? Niks, helemaal niks!

Hoe dan ook, ik vind jouw verhaal niet eens een ster waard maar uit liefde(wat Ajax supporters ook hebben ) geef ik je toch maar 1 ster.

14 september 2010 om 17:49

Hoe subjectief kun je zijn kerel?

Hoe kun je Alderweireld nou boven Bouma verkiezen?
Verthongen aan Alex gelijk stellen
Anita beter dan Lee?

Blijkbaar weet je niet welk duo er in het centrum staat van Chelsea?
Ivanovic en Terry, misschien zeggen die namen je wat?
Alex was echt de kracht van de verdediging bij PSV toentertijd. Hij was echt de rots in de branding en was aanvallend soms ook bruikbaar. Verthongen is defensief nog lang niet zo goed als Alex toen was. Verthongen is aanvallend wel beter, maar als verdediger telt als eerste taak het verdedigen.

Bouma had veel meer ervaring in huis dan Alderweireld en had ook nog eens een geweldige pass. Alderweireld is ook Europees nog niet echt getest, maar hij is nog jong.

Anita is hetzelfde verhaal als emanuelson, hij is aanvallend redelijk, maar verdedigend dramatisch. Lee kon nog wel leuk mee verdedigen, verder ook niet. Anita is echter voor de eredivisie goed, maar Europees zal hij te kort komen.

Als laatste: Heb je Cocu ooit zien spelen?
Je zegt dat de Jong hem binnenkort ziet passeren qua kwaliteiten. Cocu was een andere speler dan de Jong (verdedigend vs aanvallend mid). Cocu was een van de betere van de wereld, zelfs nog bij Psv, terwijl de Jong dat absoluut niet is bij Ajax.

Denk eerst na, voordat je wat gaat posten

14 september 2010 om 18:13

Misschien kun jij beter eerst nadenken voordat jij bericht plaatst. Sneijder was in zijn Ajax tijd ook een sierlijke nummer 10. Bij Inter nu meer een centrale middenvelder. Waarom kan De Jong dat niet dan? Cocu is dan misschien iets verdedigender ingesteld maar ook aanvallend heeft hij vaak genoeg zijn steentje bijgedragen. Die weg kan De Jong ook bewandelen.

En het is volkomen terecht om Alderweireld boven Bouma te verplaatsen. Ik vind Bouma een prima speler maar niet meer dan dat. Zelfde geval met Alex: Wat Bouma kan, kan Alderweireld ook. Maar je hebt gelijk: Hij is nog jong. Trouwens, wat heeft Bouma de laatste jaren gepresteerd dan?

Ik zeg toch ook dat Ivanovic de voorkeur boven Alex krijgt? Terry kun je geen eens uit de basis spelen want dan moet je enorm getalenteerd zijn. Ik weet dat Alex een rots was in de PSV verdediging want dat zie ik nu terug aan het huidige Psv. En als Vertonghen defensief niet sterk is waarom word hij dan telkens verkozen tot man van de wedstrijd in de Arena?

14 september 2010 om 18:41

dat is jouw mening
maar vrind
ik weet niet of jij het weet
maar Stekelenburg zit nu even in vorm, gomes heeft 4 jaar lang gewoon bijna non stop, bijna iedere wedstrijd wereldreddingen gemaakt. 5 maanden terug vonden we stekenburg nog allemaal waardeloos..

van der wiel is groter talent, maar met talent win je de champion league niet. (en volgens mij stond lucius geen linksback want ze hadden alltijd hem als 12e man)

Bouma is nu absoluut slechter, maar toen beter met alle respect. Maar miss ben je daar iets te jong voor.

Alex was de aller beste verdediger op de nederlandse velden van de afgelopen 10 jaar naar minn mening, vertongen is echt neit zo goed met alle respect

Anita is zwaar overschat, wordt overlopen en lee niet.

Van bommel is indd beter.

enoh vogel zou ik echt niet weten. Als ik eerlijk ben kan ik me Vogel niet echt herrineren. Wel vind ik Enoh meer een schopper maar als jij hem geweldig vind het zei zo.

Cocu was geweeeldig, kwam terug van barca zegt genoeg, siem mag hopen dat hij 50% zo veel uit zijn carriere haalt als hij.

100% met je eens, suarez absoluut beter. Een weergaloze spits!

Hamdaoui miss ook beter dan Jan, kan ik niet goed inschatten maar oke.

indd, Lee beter.

al met al, jullie hebben alleen betere aanvallers, en met mazzel wordt miss vogel weggespeeld. 8-3 (en met van der wiel 7-4)

maar het komt er vooral op neer, dat psv meer gevestigde krachten had dan ajax.

14 september 2010 om 19:13

Gomes was een pracht keeper hoor maar zolang Stekelenburg in deze vorm blijft hoeven wij niet meer met jaloezie naar Gomes te kijken. Ik heb een beetje research gedaan en daarin stond Theo wel degelijk rechtsback, ik raak niet echt onder de indruk van Bouma hoor. Of hij goed was in zijn jonge jaren kan best zo zijn maar Alderweireld doet helemaal niets onder voor de huidige Bouma die ik nu zie

En je zegt ook wel wat he als Alex de beste verdediger van Nederland was. Dat is andere koek dan in Engeland. Kijk, dat was Jaap Stam ook maar het verschil met hem is dat Jaap een basisplaats gehad heeft bij Man U, Lazio en AC Milan. Alex blijft voor elke topclub een versterking maar hij heeft nog altijd geen basisplaats in Engeland(behalve tijdelijk toen Hiddink het meer in hem zag zitten dan in Carvalho),

Ik ben geen fan van Anita maar Anita is juist heel erg fel en gaat meestal altijd het duel aan. Het stoort me alleen dat hij met zijn rechterbeen op links staat waardoor dat voor een back heel knullig uitziet. Maar hij doet geen gekke dingen zoals Lee dat altijd wel deed. Verdedigen staat bij hem voorop.

ik vind Enoh nou ook niet echt zo'n erge schopper. Wat Enoh doet is vaak onnodig maar wat jongens zoals Melo en Nigel De Jong doen is dom en onverantwoord. Enoh gaat tenminste nog fair een duel in.

Ik heb respect voor Cocu's carrière hoor maar bij elke voetballer kan hetzelfde overkomen mits hij zijn best doet en het hoofd koel houdt en dat zie ik bij Siem.

Ik denk PSV vooral boven zichzelf uit durfde te stijgen boven Hiddink. Je ziet het terug aan spelers zoals Lee Young Pyo, Bouma, Beasley en Vogel etc. Ik heb nu echt geen flauw idee waar Lee, Beasley en Vogel nu spelen en dat zegt eigenlijk al genoeg. Het was gewoon een incidenteel succes waar iedereen in Nederland trots op kan zijn.

14 september 2010 om 19:59

moctezuma(reactie#199),

PSV speelt nog altijd op hetzelfde niveau hoor. Nee, integendeel: Het niveau was nog veel slechter dan dat het nu is. Vroeger waren FC Groningen, FC Twente, AZ, SC Heerenveen en in mindere mate FC Utrecht ook maar beperkte middenmoters. Nu zijn het echte lastige subtoppers die je uit en thuis kunt verliezen.

Maar zo kan ik beelden terugkijken van een Nordin Wooter, Kiki Musampa etc. Ik neem aan dat je bekend bent van het cliché resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst? Iets waar bijna iedere anti Ajacied de Ajax supporters van beschuldigd. Ik heb het juist over dat onze huidige spelers niks onder doen voor de spelers van PSV in 2005 als je kijkt hoe de meeste daarvan nu presteren. Natuurlijk moeten zij zich nog altijd bewijzen maar Jan en Toby stonden er ook tegen meerdere sterke clubs dus het zou best weleens kunnen dat dat ook gaat gebeuren tegen AC Milan en Real Madrid.

En ik vind Sneijder vergeleken met zijn Ajax tijd veel te 'italiaans' spelen. Er is nu weinig sierlijks over aan hem en iemand die als spelmaker 4 goals maakt in Italië valt ook behoorlijk tegen.

14 september 2010 om 23:18

@koni020: Serieus kerel........ je bent een echte rasechte arrogante ajacied. Als jij het Ajax van nu gelijk stelt aan het geweldige PSV van 2004/2005, dan neem ik je niet serieus.

Alex / Verthongen: duidelijk Alex en altijd zal het Alex blijven
Lee / Anita: Lee
Van der Wiel / Lucius: hmmmm, oke, dan kies ik wel Van der Wiel
Gomes / Stekelenburg: Duidelijk Gomes, alhoewel Stekelenburg het ook geweldig doet.
Van Bommel / De Zeeuw: serieus? tuurlijk Van Bommel, 100x, nee 1000x beter dan De Zeeuw.
Cocu: Beter dan heel het Ajax van nu.

en zo kan ik nog wel even doorgaan.

14 september 2010 om 18:25

Ik weet niet hoeveel verstand jij van voetbal hebt maar ik stopte al met je reactie te lezen toen je zei dat de Jong binnenkort beter kan gaan worden dan Cocu.

14 september 2010 om 19:00

Ik ben net iets te laat geboren om Cocu mee te maken bij zijn Barcelona tijd maar heb hem nog wel meegemaakt in zijn laatste jaren waarin hij aanvallend ook iets toevoegde. Elke voetballer kan veranderen. Nigel De Jong is ook veranderd in een onverantwoorde houthakker terwijl hij vroeger ook kon aanvallen. Zoiets kan hetzelfde gebeuren met Siem De Jong.

14 september 2010 om 19:37

Nou, dan zou ik maar eens beelden van Bouma terug gaan zoeken. PSV speelde jaren lang op het allerhoogste niveau, terwijl Alderweireld net komt kijken. Daarnaast was Bouma een hele belangrijke man voor Psv, hoewel er andere namen die meer in het oog springen als Cocu, van Bommel, Alex en Gomes.

Je moet het niveau zien waarop Ajax wekelijks presteert. De eredivisie is van weinig topniveau. Als je ook in de CL je goed staande weet te houden, dan kan ik verthongen pas als een goede verdediger zien. Nu heeft hij nauwelijks tegenstand, misschien 2 wedstrijden per seizoen waarop hij het lastig krijgt. Alex kreeg op CL niveau vaak goede spitsen tegen zich en hij hield zich staande, nee hij blonk zelfs uit! Denk je dat Verthongen uitblinkt door zijn verdedigende capaciteiten? Als Stekelburg er niet in stond was er nu meer chaos rond die verdediging van Ajax...

Naar mijn weten speelt Sneijder nog steeds als een nummer 10 / aanvallende middenvelder bij Inter. Controlerend speelde hij op WK 2006, daarna nauwelijks meer, dus ik snap niet waarom je dat zegt.

De jong kan zeker door groeien, maar als je Cocu hebt zien spelen, dan snap je ook hoe geniaal die man was. Hij was wereldniveau, dat zie ik de jong, zekere op korte termijn, nog niet nadoen.

Ik begon met lezen en ik dacht hier gaan we weer...

Over je inhoud én of deze klopt, tsja daar is al genoeg gezegd hierboven. In de meeste gevallen klopt het ook nog. Ik weet niet wat je met deze column wilt proberen te bereiken, maar wat het slaat kant noch wal.. Zelf erger ik me soms ook wel eens aan de reacties van de supporters van Ajax, maar zo iets maakt het toch juist leuk om op te lezen en te reageren.

Het debatteren met mensen die een ander standpunt dan je zelf hebt. Elkaar proberen te overtuigen van jouw mening met argumenten. Dat vind ik het geniale aan voetbalzone. Ik ben het lang niet eens met de reacties, maar dat hoeft ook totaal niet! Ieder mens mag zijn eigen mening hebben. We hoeven toch niet allemaal dezelfde mening aan te nemen en opeens allemaal realistisch te worden? Als iedereen realistisch was en dezelfde mening zou hebben, dan zou er toch geen discussie en rivaliteit zijn onder de mensen hier? Je wilt dat we allemaal makke schapen zijn, die jouw mening overnemen.

Het is duidelijk dat je niet voor Ajax bent. Je column is een poging tot overtuigen dat Ajax slecht is op alle vlakken. Van de reacties van de supporters tot het beleid van het bestuur. Volgens mij ben je een beetje gefrustreerd dat Ajax zoveel gewonnen heeft in het verleden. Deze club verdient respect wat er in Nedelrand juist niet is voor Ajax. Zelf vond ik het wel amusant altijd, als ze naast de prijzen grepen en er werd gegrapt door Psv. Echter dat nu heel Nederland meedoet, inclusief de supporters van ploegen die nooit iets bereiken, dat vind ik gewoon sneu.

Waarom altijd een mikpunt zoeken, terwijl Ajax toch een van de uithangborden van het Nederlands voetbal is. Het is dé enige opleiding die een rendabele jeugdopleiding heeft. Feyenoord heeft dat niet, er spelen nu spelers in die door de financiele situatie voor de leeuwen worden geworpen. Over PSV hoeven we hier helemaal niets te zeggen. Nee Ajax is de enige club die per 2 jaar toch zeker 3 jeugdspelers laat doorbreken.laatste jaren is het in Amsterdam natuurlijk niet allemaal goed gegaan, maar bij welke club in Nederland was dat wel?

Hopen dat voetbalzone de volgende keer club'experts' gaat screenen, het is jammer, maar als we normale artikelen willen hebben, zal dat in de toekomst moeten gebeuren.

Het valt me ook erg tegen dat de schrijver van deze column niet even de moeite neemt om een reactie te geven op de vele reacties die hij/zij heeft ontvangen. Ik begrijp best dat je niet op alle reacties een antwoord kan/wil geven, maar je kan op z'n minst één uitgebreide reactie plaatsen.

Je hebt een hoop over je heen gekregen en in mijn ogen terecht. Toch zal je deze onzin geschreven hebben, omdat je dacht dat je de waarheid sprak. Je spreekt immers over dingen alsof het feiten zijn. Probeer dan alle argumenten die je tegen je hebt gehoord te weerleggen? Zo niet, omdat dat simpelweg niet kan, zou het je sieren als je aan zou geven dat wellicht een beetje bent doorgeslagen.

Dat kan, daarmee verdien je een hoop goodwill en zullen mensen je columns wellicht weer serieus gaan nemen. Geen reactie geven op zoveel reacties op jouw stuk noem ik minachting van de lezer!

14 september 2010 om 18:00

Mijn zeer uitgebreide post staat helemaal bovenaan. Mijn column. Daar houdt ik het bij.

14 september 2010 om 18:29

Trouwens, nu we het toch over 'misplaatste arrogantie' hebben: Waarom geef jij jezelf eigenlijk 5 sterren?

14 september 2010 om 18:43

mijn lieve broer gaf me vijf sterren... ik zei nog niet doen maar was al te laat :/

14 september 2010 om 19:29

@maartenl

Een zeer uitgebreide reactie?
Maartenl: Je punt over dat ik alle ajacieden over een kant scheer gaat niet op, ik geef aan dat het wel de club is waar de meeste supporters hun club nogal overschatten en ga daar op in. Ik wil jullie (jou ook dus) laten zien dat Ajax er een stuk slechter voor staat dan jullie denken. (dat is niet geheel jullie fout, ook de media wil Ajax nog wel eens ophemelen, waaronder VZ zelf ook...)
In de eerste alinea van het stuk dat je in eerste instantie schreef zeg je toch iets heel anders. Namelijk: Steevast hebben ze er in Amsterdam de gewoonte van gemaakt om zich nog voor de competitiestart kampioen te noemen. Deze misplaatste arrogantie, want dat is het, neemt hierdoor prachtige vormen van hoogmoed aan''

Maartenl: Twee, hoe dom of stom ik ook zou zijn, ik ben intelligent genoeg om te zien of er ergens een tekort is aan intelligentie (vat je deze zin?). Ik hoef toch niet zelf een president te zijn om te zeggen dat een president het slecht doet. Dat is in feite wat je beweert.
Mijn reactie: Ik betwijfel of dat wel zo is. Het beleid dat (bij zo ongeveer alle clubs opgaat) van dat de bomen in de hemel groeien wordt nu terug gedraaid. Spelers krijgen lagere salarissen aangeboden en oudere spelers krijgen een contract voor 1 jaar. Ik denk dus dat het gehele wanbeleid waar jij op doelt nogal achterhaald is.

Maartenl: Drie, het wordt nu zieliger. Als Feyenoorder kan ik toch prima kritiek hebben op Ajax. Ik geef je gelijk dat als ik in het bestuur van Feyenoord zat beter mijn mond zou kunnen houden. Maar ik ben niet verantwoordelijk voor het bestuur bij Feyenoord, dus ik zou prima kritiek kunnen leveren op het bestuur van Feyenoord. Enige verschil is dat er bij mijn club realisme is. Daar ga ik op in, bij Ajax is er wanbeleid. Er worden geen prijzen gepakt en al de supporters vinden het prachtig? Wordt eens wakker?
Mijn vraag: Realisme? ALs wij dan toch over realisme moeten spreken en de clubdiscussie aanzwengelen, dan vraag ik mij af of het wel zo realistisch is dat Beenhakker vorig jaar riep dat F'noord weleens eerder op de Coolsingel kan staan dan men verwacht.

Maartenl: Niks populistisch gezever, er is echter blijkbaar een sterke tekst nodig om de sprookjeswereld (niet van Disney, maar van de Nos, VZ, alle media) te vervagen en een schimp van realiteit te laten zien.
Mijn reactie (ook al eerder gezegd door mij):
Een sterke tekst heb ik jou helaas niet op kunnen betrappen. Het enige wat ik hier lees zijn aannames en ongefundeerde meningen. Ik hoop voor jou dat je met de verbeterpunten die worden aangedragen de volgende keer iets doet. Want, het is in mijn ogen wel degelijk populistisch gezever. Schop tegen Ajax aan en je krijgt reacties. Als je het daarvoor doet, hulde voor dit stuk. Als je mensen wilt laten zien dat het er bij Ajax niet goed aan toe gaat, dan zou ik toch maar wat meer informatie geven want, hier kan namelijk niemand wat mee.

Ik heb jou ook al eerder gevraagd om een reactie om het te weerleggen. Maar, als je met deze reactie, die wederom alleen maar met meningen, aannames en populistisch gezever wordt goed gepraat van jouw kant, dan kan ik er helaas niets anders van maken dan 1 ster. Ik hoor en lees veel onzin maar, dit spant de kroon. Omdat je zo star vasthoudt aan onwetendheid en je oogkleppen ophoudt hoop ik (en geef ik jou de tip) om voortaan over iets te gaan schrijven waar je daadwerkelijk verstand van hebt. Want, zulke stukken zullen jou helaas niet geloofwaardiger maken.

14 september 2010 om 19:46

Het eerste wat je op z'n minst kan doen is de site weg klikken en weer terug komen totdat je broertje van je kamer weg is. Heb dat ook vaal zat meegemaakt hoor dus ik vind je reden heel erg ongeloofwaardig overkomen. Ik denk dat je er niet zo goed tegen kan dat bijna iedereen 1 ster geeft en daarom maar zelf 5 sterren gegeven hebt.

14 september 2010 om 20:04

koni020, laat ik even vooropstellen dat het me geen reet uitmaakt of ik nou 1 of 5 sterren als gemiddelde beoordeling krijg; zolang iedereen (gefundeerd of ongefundeerd) sterren kan verdelen slaat deze waarderingsmethode nergens op. ik schrijf een stuk en deel dat met de mensen op voetbalzone, hun meningen laten mij koud. en zo ook die van jou. dit is mijn visie en mijn mening + onderbouwing. take it or leave it. er zijn al genoeg inhoudsloze ouwelullen verhalen (zie mijn andere twee colums, die overigens wel zeer hoog scoren) dit is een column in zijn zuiverste soort; kijk maar hoeveel discussie het opwekt. een kwestie van slecht of goed speelt in deze ook niet mee.

14 september 2010 om 18:36

Aardbei dat slaat totaal nergens op. Waarom is iemand verplicht om een reactie te geven op mensen die zijn column lezen en beoordelen? Hij heeft zijn mening toch al gegeven hierboven? Dat je het niet eens bent met de column en het maar een slecht stuk vind is prima, maar om te gaan zaniken om dingen die helemaal niet nodig zijn is heel jammer.

Dat je gefrustreerd bent snap ik, het stuk is eenmaal een lul verhaal, maar wat je nu zegt is niet waar. Wel realistisch en normaal blijven, sta je frustratie niet toe reacties te schrijven.

15 september 2010 om 09:29

Didoni,

Ik ben absoluut niet gefrustreerd hoor. Weet niet waar je dat vandaan haalt?

Ik vind het zeker op een site als VZ wel zo netjes om bij een stuk wat zoveel reacties oproept wel netjes als je reacties geeft. Gelukkig doet Maarten dat nu ook meer, al vervalt hij wel continu in dezelfde reactie, namelijk;

''mijn reactie staat hierboven, dat is dus m'n column''

Dat die column vervolgens door vele wordt afgeschoten omdat er gewoon zeer veel onjuistheden in staan kan je wat mij betreft daar niet mee afdoen. Fouten kunnen we allemaal maken, maar als je blijft volharden in die onjuisheden dan ben je dus blind, heb je daarnaast een plaat voor je kop en tenslotte heb je het IQ van een garnaal!

15 september 2010 om 13:24

Als schrijver van een column ben je niet verplicht om op de mensen die reageren in te gaan. Je kan het lezen en meenemen als advies. Als jij nou mensen gaat verplichten dit wel te doen, dan ben jij degene met het IQ van een garnaal. Het is volstrekte onzin om iemand aan te vallen op het feit dat hij niet reageert op zijn eigen column.

Als er al zoveel mensen zijn die een groen randje krijgen met kritiek, dan weet je al hoe goed je artikel was.

Natuurlijk is het iedereens goed recht om een mening te geven op dingen, maar sommige reacties/posts zijn gewoon te provocerend en overdreven negatief geschreven dat het gewoon niet waard is om er een normale beoordeling over te geven.

Je post slaat gewoon nergens op en er staat nauwelijks waarheid in, het is immers berust op eigen mening.
Je probeert Ajax hier gewoon goedkoop onderuit te halen en probeert op deze manier punten te scoren bij mensen die deze haat met je delen.
Je argumenten zijn niet sterk genoeg om te kunnen overtuigen al zullen er toch mensen in trappen.
Eigenlijk is deze post, zoals Tristanajax al aangeeft, gewoon triest en komt de jaloezie boven drijven.
Dit stuk is daarvoor niet meer waard dan 1 ster en dat is mijn mening hierover.

'geweldige column!!! Het beschrijft precies hoe alle ajaxieden denken. Ze vinden hun club helemaal geweldig en denken dat ze nog steeds wereldtop zijn. Ik heb hierboven een aantal reacties gelezen en iemand beweerde zelfs dat de Zeeuw beter is dan Philip Cocu was hahaha.
Kijk ik ben voor Feyenoord dus ik weet wat wanbeleid inhoud. Bij ajax wordt net zon verschrikkelijk wanbeleid gevoerd als bij Feyenoord. De club wordt geleid door amateurs en er wordt gegokt op goede resultaten in de toekomst. Het enige verschil met Feyenoord is dat ajax nog weleens zelf opgeleide spelers voor veel geld verkoopt (sneijder, heitinga, vermaelen) en dat ajax beursgenoteerd is, daardoor heeft ajax een enorm groot eigen vermogen, maar sinds de beursgang gaat het structureel slechter met ajax. Daarbij heeft ajax ook enorm veel geld van de gemeente ontvangen, iets waar Feyenoord nog nooit 1 cent van heeft ontvangen. Beide voeren dus wanbeleid en dat is ook precies de rede dat fc twente en psv, Feyenoord en ajax voorbij aan het streven zijn (of in mijn club zn geval: al zijn gestreefd)
Ook wordt hierboven gesuggereerd dat je niet alle ajax supporters over 1 kam kan scheren.....dat kan wel, alle ajaxieden denken namelijk hetzelfde, want 1 ker er geen 1 die er niet 100% van overtuigd is dat ajax kampioen gaat worden en een gevaarlijke outsider is in de Cl.

14 september 2010 om 19:04

Misschien moet je dan toch eens onder de mensen komen. Er lopen namelijk een hoop Ajacieden rond in dit land. Daarvan zijn er toch ook een hele hoop (ik durf zelfs te beweren het overgrote deel) die Ajax toch echt niet als gevaarlijke outsider voor de CL vinden.
Met jouw eerste zin denk ik dan ook dat je een denkfout maakt. Het is niet hoe alle Ajacieden denken maar, hoe jij over alle Ajacieden denkt. Dat geeft verder niet maar, ik wil je wel de tip geven dat je de volgende keer wat meer nadenkt over sommige zaken.

14 september 2010 om 19:22

haha jij hebt zeker je lolbroek aan. Volgens mij zijn er meer dan 1 miljoen ajacieden in Nederland. Al die mensen denken volgens jou dus hetzelfde. Apart. Vervolgens geef je een uitleg voor deze merkwaardige stelling, je zegt dat je wel alle ajacieden over 1 kam kunt scheren omdat er geen een ajacied is die jij kent die er niet voor 100% van overtuigd is dat ajax kampioen gaat worden en een gevaarlijke outsider in de CL is. Mijn vraag aan jou is: Hoeveel ajacieden ken jij???? heel bijzonder als je ze allemaal kent hoor. maar om je stelling even onderuit te halen, hier is een ajacied die niet voor 100% gelooft dat we kampioen gaan worden en dat we een gevaarlijke outsider in de CL zijn. Zó mag jij lekker niet meer alle ajacieden over een kam scheren.

14 september 2010 om 19:51

Ik ken persoonlijk een hele hoop ajaxieden en ik lees hier regelmatig reacties op vz van ajaxieden die mijn uitspraken zeker doen bevestigen.

14 september 2010 om 20:18

Feyenoordsam,
Jij bent een eenvoudige Feyenoorder(pleonasme). Hoe denk jij te kunnen weten hoe 4 miljoen Ajacieden denken? Tenzij je God bent, lijkt me dit godsonmogelijk.
Bij Ajax wordt er op dit moment geen wanbeleid gevoerd. Zeggen dat er 'het meest amateuristische beleid gevoerd' geeft je nog geen gelijk. Ajax, onder leiding van Van den Boog en Coronel, is juist bezig de rotzooi op te ruimen. Met rotzooi bedoel ik een grote groep kwalitatief dramatische spelers, icm een miljoenencontract. Het eerste deel is reeds gedumpt. Aankomende zomer volgt de laatste lading. Dit is om de financiele situatie van Afc Ajax te verbeteren.

Op sportief gebied roert Ajax zich natuurlijk ook. Ajax streeft na de jeugdopleiding te verbeteren door middel van een driejarige masterclass training voor de jeugdtrainers. Verder wordt het jeugdcomplex compleet vernieuwd en geprofessionaliseerd, op kosten van Adidas. Dit zorgt ervoor dat jeugdspelers individuelere begeleiding krijgen, zowel mentaal als fysiek. Het samenbrengen van de jeugdopleiding en het eerste elfal draagt hier natuurlijk ook aan bij. Plus het feit dat het eerste elftal sterker is geworden deze ipv zwakker, stemt de Ajacied gelukkig.

Op commercieel gebied doet Ajax goede zaken. Er worden nieuwe contracten afgesloten met sponsors, als Toto en Radio Veronica. Bovendien worden er samenwerkingscontracten afgesloten met buitenlandse clubs(die Russische club waar Ajax jaarlijks 1 miljoen euro van ontvangt in ruil voor kennis bv.).

Frustratie vind ik niet bij Ajacieden, maar bij mensen als Feyenoordsam en de schrijver van deze tekst. Deze personen worden in hun oordeel totaal niet geremd door kennis van zaken. Zij schrijven vanuit de overtuiging dat Ajax de oorzaak van het kwade is. Leuk, maar ligt niet in de grenzen van de waarheid.
Medelijden hoef je met ons niet te hebben, want wij zijn Ajax.

(heel even voor de duidelijkheid: Ajax heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 65 miljoen euro, zonder CL. De uitgaven zijn structureel te hoog, afgelopen boekjaar 85 miljoen)

14 september 2010 om 22:59

Zilva, geeft niet jongen, gewoon je kop in het zand steken....ik heb ook jarenlang gedacht dat Feyenoord een geweldig beleid voerde en wilde niet inzien dat de bestuurders die er op dat moment zaten mijn club helemaal naar de klote aan het helpen waren. Hetzelfde gebeurd bij jouw club. Jij vindt dat er een geweldig beleid wordt gevoerd, maar waarom wordt ajax dan al 6jaar geen kampioen van Nederland?? Waarom is er ieder jaar weer een tekort?? Waarom worden er weer nutteloze aankopen gedaan zoals die fin, een egyptenaar en 2 keepers waar je niks aan hebt??

Ik hoef toch niet te weten wat 4 miljoen ajaxieden denken?? Ik ken er een stuk of 10 persoonlijk en die denken allemaal hetzelfde en als ik de reacties hier op VZ soms lees denken ze hier ook allemaal zo. Dat lijkt mij een representatief aantal. Bij de kijkcijfers wordt toch ook niet het kijkgedrag van 16 miljoen mensen gemeten??

En ajax onder leiding van coronel??? ik dacht dat zijn rapport niet meer geldt en inmiddels in de prullenbak ligt?

14 september 2010 om 23:37

Ajax heeft ook jarenlang wanbeleid gevoerd. Dit was echter onder Van Geel, Jaakke, Ten Cate, Koeman enz. Dit ontken ik ook niet. Ik heb het over de periode onder Van den Boog en Coronel! Ik heb net aangegeven waarom er geen wanbeleid gevoerd meer wordt, beargumenteerd met feiten.
En nu kom jij aan met dingen als 'zes jaar geen kampioen'; Daar kan het huidige bestuur toch niks aan doen!!!
Er is ieder jaar een tekort door die stortvloed aan miskopen, gedaan door de vorige bestuurders! Die rotzooi, waar ik het net over had, wordt nu opgeruimd. Na dit jaar lopen de contracten van Wieleart, Oleguer, Sno, Emanuelson enz. af. Dit betekent een verdere daling van de salariskosten enerzijds, anderzijds worden de inkomsten vergroot door de eerder genoemde feiten. Ajax krijgt dit jaar trouwens ook bonussen van Aegon en Adidas, door het behalen van de CL en de naderende titel

Ik snap de vergelijkingen tussen Ajax en Feyenoord nooit zo goed. Ajax heeft volgens Van den Boog in VI een eigen vermogen van 55 miljoen. Ajax heeft de volle 100% van de transferrechten van spelers. Dit in combinatie met de ongelooflijk hoge waarde van selectie maakt een vergelijking met Feyenoord zinloos.
Waar Feyenoord voor Makaay had, hebben wij Suarez. Waar Feyenoord Timmer had, hebben wij Stekelenburg. Waar Feyenoord Hofland had, hebben wij Vertonghen. Waar Feyenoord Tomasson had, hebben wij El Hamdaoui. Waar Feyenoord Landzaat had, hebben wij De Zeeuw. Waar Feyenoord Lucius had, hebben wij Van der Wiel. Je snapt het verschil? Of niet? Nou, goed als ik ben, zal ik het zeggen: ongeveer 70 miljoen euro! Dát is het verschil! Ajax heeft geen schulden Feyenoord wel. Ajax leent geen geld voor spelersaankopen, Feyenoord wel. Ajax heeft een selectie met grote transferwaarde, in tegenstelling tot Feyenoord dat alleen bejaarden had.

Meen je nou serieus dat je 10 mensen representatief vindt voor 4 miljoen gedachtes? Behalve dat ik er geen zak van geloof dat die 10 mensen hetzelfde denken, is die gedachtegang alsnog van een belachelijk laag niveau.

15 september 2010 om 12:25

Nee: Mido, Ooijer, Kerlon, Ze Eduardo, Atouba, Verhoeven, etc. Waren helemaal gratis en hebben top gepresteerd. van de 10 aankopen die dit seizoen en vorig seizoen zijn gedaan zijn er maar 3 goed gebleken, El Hamdaoui/de Zeeuw/pantelic.

15 september 2010 om 13:06

Forza, wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat we behoorlijk wat miskopen hebben gehad? Dat weet elke Ajacied wel hoor en niemand zal daar iets tegenin brengen. Moet je daarom gelijk medelijden hebben met een Ajacied (volgens zijn titel wel namelijk).

Oh ja, Ooijer en Mido kan je niet over oordelen. Zijn net gehaald. Bovendien heb je bij elke club wel aankopen die uiteindelijk niet blijken te renderen. Bij alle clubs allemaal wanbeleid dus?!?!?

Alles wat je beschrijft is onzin. Je trekt conclusies waar dat nog helemaal niet kan, of die gewoon niet juist zijn.

Suarez is veruit de gevaarlijkste speler in de Eredivisie en zo zijn er in alle competities gevaarlijke spelers, het podium waar ze dat het beste kunnen tentoonstellen is de Champions League. Dus Suarez mag het laten zien. Toegegeven hij speelt niet voor het beste team in de champions league, maar wie weet wat er kan gebeuren als twee raar afvallende ballen goed vallen. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal.

En als supporter, coach en voetballer mag je je daar ook aan vast klampen, als dat al niet mag kan je net zo goed niet meedoen in de champions league. Maar dan hoeven Vitesse, Roda JC, Nec, Willem II, en zo een 13 andere clubs niet in de Eredivisie.

Vervolgens zijn je argumenten voor de bestuurlijke crisis onjuist. Na afloop van de gewonnen wedstrijd heeft van den Boog uitgelegd dat de bonus van het halen van de groepsfase van de Champions League ongeveer 5 miljoen bedraagt. Dus al zou Ajax met de begroting rekening gehouden hebben met Champions League deelname dan is het totale deel van de begroting slechts 8%, Dus al zouden ze het niet halen is er nog geen man overboord.

Dat er dingen intern niet helemaal soepel lopen dat klopt misschien wel, maar kom dan met iets steekhoudends.

Inderdaad heeft Ajax punten gemorst. Maar staat wel na 5 rondes wel gedeeld aan kop. Real Madrid met in de selectie de spelers die je vergelijkt met ajacied hebben na 2 rondes al punt verlies geleden. AC Milan waar toevallig die andere spelers actief zijn idem dito. Dus als je alle statistieken ernaast wil leggen ligt het wel wat dichter bij elkaar.

Het enige wat deze spelers in het voordeel hebben is dat ze uitkomen in zwaardere competities. Misschien fysiek sterker. Maar ze hebben niets meer bereikt. Integendeel de selectie van Ajax bestaat uit 4 spelers die in de Wk-finale tot minimaal de halve finale bereikten. En van het huidige Ajax waren er zelfs nog 3 meer actief.

En de sterkte van de competitie wordt naast spelers uiteindelijk bepaald door de supporters. In Nederland blijven ze groeien. Met een eventueel WK komen nieuwe stadions en worden andere uitgebreid. Als zelfs het Gelredome nu vol komt te zitten en we commercieel dus ook mee kunnen gaan doen, zou het mogelijk zijn om het gat met de grote 4 te verkleinen. Misschien heel erg optimistisch, maar de eredivisie is echt niet zwakker als de Zwitserse, Oostenrijkse, Deense, Schotse, Slowaakse, Russische, Noorse, Tsjechische, Oekrainse etc etc competities.

Kortom de kans dat Ajax overwinterd in Europa is beduidend minder dan 0%. Misschien redt Ajax het op dit moment nog niet tegen Real Madrid en AC Milan, dat is niet eens een schande. Maar ik denk niet dat Ajax het slechter zal doen dan Auxerre. Daarvoor denk ik dat de kwaliteiten van Suarez, Stekelenburg, Vd Wiel zelfs op Champions League niveau van doorslag kunnen zijn.

Serieus.... 1 ster

Ongeloof, werkelijk ongeloof.
Ik wilde het een kans geven, ik kan er wel tegen als iemand Ajax bekritiseert, maar dan moet het wel gebasseerd zijn op iets.
Je begint al fout door over de reacties van de posters hier te beginen. Ja ik geef onmiddelijk toe dat er flink wat posters rondlopen die Ajax de hemel in prjizen en alles goed en mooi praten. Maar dat zijn ze lang niet allemaal of bijna allemaal zoals jij zegt. Als je bij de community kijkt dan zie je dat ruim 4300 leden zich aanstippen als Ajacied en zo'n 2100 als Feyenoorder. Ook Feyenoord (en PSV etc.) heeft een aantal posters op die manier, alleen Ajax heeft er ongeveer twee keer zoveel (misschien wat meer, ik ga niet elk lid beoordelen en het dan uitrekenen in procenten). Er zijn meer dan genoeg Ajacieden die realistisch posten, net als Feyenoorders, Psv'ers etc, je moet ze alleen wel willen zien! Dat ontbreekt er nog wel eens aan. Niet alleen bij jou ook bij veel van die posters die jij bedoelt.

Vervolgens blijkt dat je stuk vol zit met onwaarheden.
Zo begrote Ajax alleen op de voorronde van de CL (daarvan was Ajax verzekerd na die tweede plek) en verder niets. Waar jij dan het getal 25% vandaan haalt is een raadsel.
Verder heb je het over PSV in de CL, dat ze op het nippertje overgingen. Niet waar! Je hebt misschien na de eindstand van de poule gekeken, maar PSV was als enige al na 5 speeldagen geplaats, dat Panatinaikos door een 4-1 overwinning nog op een puntje kwam doet daar niets aan af.
Verder geef ik onmiddelijk toe dat er redelijk wat optimisme heerst bij veel Ajacieden over het doorgaan in de CL, maar.... Ten eerste is optimisme niet illegaal en als jij je stoort aan het optimisme van anderen dan zit er vooral iets bij jou fout. Ten tweede is dat optimisme niet heel onlogisch. Als je over de grens kijkt dan zie je de ene na de andere verrassing in de grote competities zich voordoet. Barca - Hercules 0-2, Milan verloor met 2-0, Roma met 5-1 zelfs dacht ik, Manchester United geeft weer in de blessuretijd een voorsprong weg, miljoenen City komt niet langs Blackburn, Schalke staat op nul punten, Benfica en Bordeaux trappen geen deuk in een pakje boter. Dit heeft natuurlijk niets met Ajax of de CL te maken, maar als je ziet dat overal in Europa de een na de andere verrassing plaatsvindt bied dat hoop voor elke underdog, waar ook ter wereld.
En toen je ook nog eens beweerde dat Siem de Jong te kampen had met sterrenallures hoopte ik dat er Ajax-supporters nog medelijden kregen met jou (kan de link tussen titel en tekst ook niet leggen). Blijkbaar niet, want net als velen ga ik voor een ster.

ik vind dat deze man kant noch wal raakt.
ik heb zo'n vermoeden dat het ''ajax-haat'' is.
ik ben zelf ajacied, maar ik vind het niet nodig om feyenoord, PSV of twente af te zeiken, dan ben je namelijk geen fan van ajax, maar een hater van een van de clubs.

ik hoop dat deze man een slechte dag had of een beetje chagerijnig was, want anders vind ik het beschamend als iemand op deze manier zijn mening uit.

Ik ben het ten dele met je eens. Wat betreft de eeuwige arrogantie van ajax, wat betreft het falen van het afgelopen decennium en zelfs wat betreft de arrogantie van spelers als Urby en Vernon. Maar wat je over Siem de Jong zegt klopt mijns inziens niet. Dat vind ik juist een speler die zich inzet en die niet arrogant overkomt. Hetzelfde geldt, hoe raar dat misschien ook klinkt, voor Suarez. Ik denk ook zeker dat dat een speler is die in de europese subtop nog wel flink aan het scoren kan gaan. Helaas voor hem behoort ajax daar al een tijdlang niet meer bij.

Ook het beleid van ajax is de laatste jaren niet vlekkeloos geweest. Heb je alweer gelijk in. Het opstellen van een begroting, de jeugdopleiding runnen en fatsoenlijk scouten is er tegenwoordig bij ajax niet of nauwelijks nog bij. Vind ik persoonlijk erg jammer, ookal ben ik geen ajax-fan, ik gun toch elke nederlandse club wel zijn succes in europa.

Het punt met jouw stukje is alleen wel dat het lijkt alsof je, zoals hierboven meermaals is beschreven, de haatreacties van ''andere supporters''van de afgelopen 2 jaar samenpakt en in 1 stukje tekst gooit. De tekst is verder redelijk geschreven, alleen niet erg vernieuwend stukje.

3 sterren omdat je toch wel de vinger op de zere plek drukt (maar vooral eigenlijk dat dit door VZ wordt gepubliceerd) maar het toch geen denderend stuk is.

ik vind de men zichzelf in amsterdam en vooral rotterdam de laaste jaren flink overschat, jij als feyenoord supporter zou toch beter moeten weten voor dat je, ik citeer: ''bovendien wordt een club nergens zo achterlijk bestuurd als in Amsterdam.'' in je stuk verwerkt.
het is wel grotendeels waar wat je zegt, je schrijfstyle is goed, alleen niet echt objectief volgens mij. het had daarom ook wel minder persoonlijk op de ajax aanhang gericht mogen worden, want laat ik maar geen discussie openen over de intelligentie van de gemiddelde feyenoorder
en trouwens, de situatie nu bij feyenoord duidt op een groter wanbeleid dan bij ajax, en bij ajax weten ze ook wie wel en geen talent heeft, en ook hoe je daar geld voor moet vangen (vd vaart, sneijder, huntelaar, zlatan enz) niet zoals feyenoord bastos, fred, larsson, en het nagenoeg hele eufacup eftal gratis heeft laten vertrekken...

het had dus wel iets milder gemogen deze collum, maar er zit toch wel een kleine kern van waarheid in...

Zwakke Column.

Dat je Ajax afbrand daar heb ik totaal geen problemen mee en kan ik mits goed onderbouwd zelfs nog wel waarderen ook. Maar als je iets of iemand afbrand, kom dan wel met een gegronde onderbouwing, want dit stuk slaat alles. Ik ga niet alle fouten opnoemen, die zijn door andere posters in hun posts al opgesomt. Maar een kleine verdieping in de feiten, had dit stuk al minstens de helft beter gemaakt.

Je hebt wel gelijk op sommige punten.dat veel Ajacieden al snel geneigd zijn over een titel te praten, daar kan ik je geen ongelijk in geven. Maar met een dosis optimisme is in mijn ogen weinig mis. Zo noemen Psv-ers Eindhoven ook bijvoorbeeld de hoofdstad van het Nederlands voetbal, weinig mis mee.

Ik beoordeel je stuk overigens niet, aangezien zulk soort stukken nooit een eerlijke beoordeling zullen krijgen. Pro-ajax geeft dit stuk 1 ster, Anti-ajax beoordeelt dit stuk op 5 sterren.

14 september 2010 om 19:46

Nah.. Ik heb 1 ster gegeven, maar ik heb he-le-maal niks met pf tegen de club(behalve dat ze in dezelfde stad 'wonen')

als iedereen hier toch een hekel heeft aan ajax waarom steken jullie er dan nog moeite in?
ik lees hier altijd reacties van fan van andere clubs als ajax die ajacieden altijd beschuldigen dat ze alle fans over 1 kam scheren en wat doe jij? precies.
gomes was en is niks beter dan stekelenburg nu dus dat stuk slaat nog kant nog wal.
dat je de jong arrogant noemt is ook echt heel grappig die kerel is zo rustig en realistisch als wat. Als je nou de zeeuw had genoemd had ik je gelijk gegeven maar dit is echt droevig.
Dat het bestuur slecht is snapt ook iedere ajacied maar je praat zoveel onzin niet normaal.

wat een zielig stuk volgende keer graag iets objectiever.

Een zielig en smakeloos stuk naar mijn mening. Dit is puur provoceren en alle calimero-reacties van de anti-ajacieden in een stuk samengevat. Totaal nietstoevoegende column in mijn ogen.

Ik ben het op veel punten met je eens.

Denk ook dat mensen jouw column niet goed begrijpen.
Het is geen haat artikel maar jouw mening en irritatie aan bepaalde mensen of artikelen de afgelopen tijd
.
Volg Ajax als sinds 1979 en ben het met je eens dat we echt een slecht team hebben en dat we veelte veel ophemelen als we van de Graafschap met ruime cijfers winnen.
We hebben een paar kwaliteit spelers maar jongens zoals Anita, de Zeeuw (27 trouwens ,geen jonkie die kan veel gaat groeien) en Emanuelson zijn gewoonweg niet goed genoeg voor een club als Ajax waar iedereen het over heeft alsof we afgelopen weekend Barcelona hebben verslagen.

Verder vindt ik dat je veel moed hebt om zo'n kritisch stuk te schrijven ondanks dat je weet dat het zoveel reacties gaat oproepen. Misschien had je wel een deel met hoe jij het zou noemen of een oplossing of zo in je stukje kunnen verwerken.

Proficiat en ga door

Een Ontevreden en geïrriteerde Ajax Supporter.

E

15 september 2010 om 13:15

En jij noemt jezelf een Ajax supporter? Wat een grap. Jij bent helemaal geen Ajacied. Een ajacied zou weten dat we op dit moment niet beter kunnen dan Anita of De Zeeuw. Daarnaast zou jij deze spelers moeten steunen ipv afkraken want ze geven wel 110% voor jouw club. Maar dat lijkt je allemaal niet te interesseren, mensen als jou willen we helemaal bij Ajax.

Maartenl mag blij zijn dat er tenminste sommige mensen die zo subjectief zijn dat ze hem 5 sterren geven anders had dit stuk een waardering gehad van 1 tot anderhalve ster, wat het verdiend.

Je schrijft goed maar je topic en hoe je het ondersteund is onzin ik heb bij het begin van dit seizoen gezecht dat ik denk dat Ajax 2de wordt achter PSV nu gaat het gelijk op tussen beide teams en we zullen wel zien waneer de 2 teams tegen elkaar spelen.

De FC Twente fans hebben helemaal niet een keer laten melden dat de CL een extraatje is ik heb nu al zo vaak gehoord we winnen met 2-1 Inter moet blij zijn met een gelijkspel je hebt het over een team dat de cl kampioen nu is. Ze staan der inderdaad niet heerlijk bij maar dat doet Real ook niet ik hoop oprecht dat Twente wint en ik denk dat ze een grotere kans maken dan Ajax tegen Madrid maar dat komt door de absentie van Suarez en Vertonghen

Jol heeft ongelijk dat Suarez de beste aanvaller in Europa is maar hij is wel misschien de belangrijkste voor zijn team en ik denk dat als Real Madrid naar de Arena komt met een Suarez en vertonghen niet zal winnen Madrid heeft pas 1 keer gescoord en het ziet er niet goed uit heel slecht zelfs misschien dat Ajax een boost krijgt van de hartstilstand van Evander ssno

Ajax hoort elk jaar bij de teams die kampioen moet worden en wij hebben geen slechte selecctie gehad en vindt ik ook dat toen in 2007 we de beste selectie hadden van Nederland sinds het psv van 2005 en het ajax van 2004 maar we werden dat seizoen wel heel erg veel dwarsgezeten door scheidsrechter we verloren met een doelpunt verschil het kampioenschap

Deze column is eigenlijk gewoon een Anti-ajax rubriek
en van mij krijg je 1 ster als Ajacied van elke andere nederlander krijg ej der waarscheinlijk 5 nou ik hoop dat twente kan winne we beginnen in een half uurtje en dat Ajax morgen veel geluk heeft.

16 september 2010 om 10:22

@binny
Jij moet eens leren om punten en komma's te gebruiken want dit stukje tekst is echt totaal onleesbaar. Verder ben ik het, met gisterenavond nog in mijn hoofd, totaal niet met je eens dat ajax wel een kans maakt thuis. Ze werden, hoe hard dat misschien ook klinkt, totaal weggespeeld door Real.

Toegegeven: Real Madrid is nog geen goed team maar heeft wel enkele van de beste spelers van de wereld ter beschikking. Daar kun je met een team zoals Ajax dat heeft gewoon niet tegen opboksen. Puur vanwege het missen van kwaliteit in de middelste en de verdedigende linie. Zelfs vd wiel leek gisteren een groentje. Alderweireld trapte alle ballen die hij kreeg het liefst zo ver mogelijk het stadion uit en Ooijer hoort in het bejaardentehuis.

De enige die mij nog enigszins verraste was Anita. Van hem had ik namelijk verwacht dat hij dit niveau totaal niet aan zou kunnen maar hij hield zich ''redelijk goed''. Ook vond ik Sulejmani niet tegenvallen deze wedstrijd.

Wel ben ik het met je eens dat ajax waarschijnlijk met vertonghen en suarez in het spel enigszins verzet had kunnen bieden. Niet genoeg echter. Real had voor rust al op 5-0 moeten staan.

Een korte samenvatting: Ajax maakt dit jaar in de eredivisie zeker een goede kans op de titel, maar dat doen PSV en Twente in zekere mate ook. Echter, op het hoogste europese niveau zijn ze kwalitatief niet goed genoeg. Niet tegen het Real Madrid met zijn supersterren en ook niet tegen het ge-upgrade AC Milan. Als ik Auxerre bekeek gisteren dan hoop ik (mede voor het nederlandse voetbal) dat Ajax tegen hen nog wat punten kan sprokkelen en zodoende op de derde plaats terecht kan komen.

''supporters'' of zogenaamde ''voetballiefhebbers'' zoals jijmaken het huidige voetbal kapot.
met jouw provocerende en btw slecht onderbouwde tekst, waar zoals al meermalen hier is aangehaald dat die feitelijk niet klopt, ben je net zo slecht als al die extremistische supporters die geweld uitlokken en zorgen dat de club waar ze ''supporter'' van zeggen te zijn hoge geldboetes opgelegd krijgen en zelfs uitsluiting van Europa ( Feyenoord als meest recente nederlandse voorbeeld)

Tenminste dit is dan wat ik denk jij dat jij voor persoon bent, ik kan het misschien mis hebben maar voor mij komt het wel zo over.

verder vind ik de tekst maar gemiddeld, het is niet zo dat je er uitspringt qua schrijfstijl en het is ook niet echt denderend en vernieuwend, al dit soort ''feiten'' worden al gebruikt sinds dat ajax de eerste keer niet de voorronde heeft overleefd zo'n 5 jaar geleden.

Ik mag dan wel Rood-witte Ajax gekleurde bril dragen, maar ik ben nog steeds wel een gewoon een nuchtere brabantse jongen.

misschien is het trouwens een stomme vraag maar...
Dit is btw mn 5e collumn die ik hier lees en heb eerlijk gezegd geen idee hoe je zo'n beoordeling geeft..
kan iemand me daarmee helpen??

14 september 2010 om 21:33

Volgens mij zijn geweldplegingen, racistische of anti-semitische uitlatingen en vuurwerk afsteken van een heel ander kaliber dan een vermakelijk alsmede provocerend stukje te plaatsen op Voetbalzone...

Zodra je een reactie hebt geplaatst kan je ergens net onder het artikel een aantal sterren uitkiezen

15 september 2010 om 13:39

danku, had het niet gezien

wat ik met mijn reactie bedoel is dat ik gezonde rivaliteit steun, en niet dit soort teksten vol haat en frustratie, en die dingen waaronder geweld net zoals ik tegen de dingen ben die rond afgelopen Knvb beker finale hebben plaatsgevonden.

En ik heb medelijden met jou. Ik hoop dat je ene deel van je frustratie er net uit hebt geschreven, wan het zit vrij diep heb ik het idee. Jij bent degene die er voor zorgt dat ik 3.7m mede-ajacieden heb. Door al die haat tegen Ajax, uit alle hoeken van Nederland, ontstaat onder de bevolking ene tweedeling. De helft is voor Ajax, de helft is tegen Ajax. En het zit blijkbaar in de aard van de mens om soms een beetje dwars te gaan liggen. Dus zal het ook ongeveer de helft blijven.

Laag niveau, mix van haat en frustratie. Je schrijft redelijk. 2 sterren.

16 september 2010 om 10:25

3,7 miljoen mensen is nog niet de helft van de bevolking in Nederland he. Verder ben ik het wel enigszins met jouw reactie op het stukje eens, maar dit is meer omdat alles wat hier nu in een paar alinea's tekst is gepropt al honderden malen in reacties op andere stukken door andere ''supporters'' is gezegd.

16 september 2010 om 17:50

Nee, maar wel bijna de helft van de voetbalfans in Nederland.

Ajax draait weer verlies van twintig miljoen
Geschreven door Maurice Heijkoop - 18 augustus 2010 15:06 - Bron: Voetbal International (papieren uitgave)

In de nieuwe papieren uitgave van Voetbal International vertelt Ajax' algemeen directeur Rik van den Boog dat hij verwacht dat de Amsterdamse club aan het einde van het seizoen een verlies zal draaien van twintig miljoen euro. ''we slepen nog een jaar een anker achter ons aan. Over het huidige seizoen zullen we nogmaals op een verlies van zo'n twintig miljoen euro uitkomen'', aldus Van den Boog. Volgens de bestuurder heeft de club meer tijd nodig om financieel de zaken op orde te maken.

De enige manier om een verlies te voorkomen, is het verkopen van spelers. ''maar het blijft de insteek succes te boeken met de huidige groep. Het jaar daarop streven we qua saldo naar het nulpunt. Dan lopen er meer dan tien contracten af en daar zit een aantal dure jongens tussen.'' Er is dus ook geen geld voor nieuwe aankopen. ''we hebben geen geld om spelers te kopen. De geruchten dat we een bod uitbrengen op één of meerdere spelers zijn dus onzin.''

Bron; ajaxinside.nl

14 september 2010 om 23:33

wat wil je hiermee zeggen?

15 september 2010 om 23:13

Dat ondanks geen tekort op de begroting, Ajax een verlies verwacht van 20 miljoen...

15 september 2010 om 23:48

ja... en wat wil je daarmee zeggen? wat is je punt?

Ik heb medelijden met de schrijver van dit stuk omdat hij nu een stortvloed aan reacties gaat krijgen van geïrriteerde ajax-supporters die het niet leuk vinden dat hun club word afgezeken. En eerlijk is eerlijk ik vind het ook niet leuk als mijn club uit het mooie Eindhoven (mooier als Amsterdam ) word afgezeken. Ik heb medelijden met de supporters van Ajax omdat we in feite medelijden met jullie moeten hebben, omdat jullie niet tegen kritiek kunnen en dat dus verhullen met hevige kritiek op de schrijver.

Zeker 5 sterren, en elke meer dan verdient.

wat een onzin zeg. Ajax heeft altijd gewoon een reele kans om kampioen te worden en niet alleen fc twente maar ook ajax heeft gezegd de CL als bonus te zien en het was ook niet opgenomen in de begroting van ajax dus dat is ook al niet waar.

Toen ik de titel zag hoopte ik nog op een inhoudelijk goed onderbouwd stuk maar dit slaat echt alles. Een column gevuld met frustratie, jalozie en haat, en dan op het einde de door de gemeente uit de sloot getrokken club FC Twente als voorbeeld gebruiken (alle respect voor Twente trouwens, heb vanavond bijzonder hard gejuicht). Nee jongen, dit is een beetje jammer.

En dan jezelf ook nog 5 sterren geven; dat is pas een staalte pure zelfoverschatting

De frust is zo hoog bij deze gast.
Tja dat krijg je als de Rivaal vaker wint in die Badkuip.
Hij vergeet dat zijn clubje op de rand van de afgrond hangt,en dat ze geen cent te makken hebben.
Als de Knvb eerlijk is dan hadden ze dat clubje allang hun licentie ingetrokken zoveel wanbeleid er in rotterdam gevoerd word!! Ze presteren al jaren niets daar en het zal ook nooit meer iets worden.

15 september 2010 om 11:59

Het gaat hier toch helemaal niet over Feyenoord. Kan een Ajaxsupporter dan gewoon niet kritisch naar zijn eigen club kijken of hoe zit dat? Zijn jullie zo verblind door dat shirt? Hij overdrijft in zijn artikel, uiteraard, maar dat neemt niet weg dat er waarheden inzitten. Waarheden die vandaag door Jol nog maar eens in de verf worden gezet, met zijn geleuter over beste jeugdopleiding van Europa, het niveau van Real nastreven enz.

15 september 2010 om 13:12

Geloof me, alle Ajacieden die ik ken kijken zeer kritisch naar hun club. Er wordt toch altijd gezegd dat het publiek bij Ajax zo kritisch is? Of is dat nu ineens niet waar?

Er zit dus geen waarheid in zijn artikel en daarom reageren wij zo fel en hartstochtelijk.

Beste jeugdopleiding van Europa. Klopt toch? Laatst nog uitgeroepen hoor, dus geen verzinsel. Niveau Real nastreven? Waarom niet? Ambitie is zeker een vies woord voor jou?

Kom nou eens met feitelijkheden, dus onderbouw ze ook eens.

15 september 2010 om 14:06

Niveau Real nastreven, waarom niet? Man, meen je dat nou? Word eerst nog maar eens kampioen van Nederland, voor je verder probeert te springen. Ambitie is goed, maar er ligt soms maar een dunne lijn tussen ambitie en hoogmoed.

15 september 2010 om 14:25

Real is ook al een tijdje geen kampioen meer geworden. Hebben ook vrijwel niets gepresteerd in de CL. Dus het valt wel mee met dat niveau.

Gisteren Twente gezien? Prachtige wedstrijd, geweldig resultaat. Tegen de winnaar van de CL? Het kan dus echt wel, al zal het natuurlijk incidenteel zijn. Als je echter op voorhand al gaat roepen dat je kansloos bent, dan ben je pas kansloos.

Ik vraag me echt wel eens af of mensen de betekenis van hoogmoed/arrogant wel kennen? Het lijkt er namelijk vaak niet op.

15 september 2010 om 14:37

Ik zeg toch niet dat ze kansloos zijn in één wedstrijd tegen Real? Alles kan in één wedstrijd, dat weet ik ook wel. Maar als je spreekt over niveau nastreven, dan betekent dit dat je een constante in je prestaties gaat leggen die even goed zal zijn als bij Real. En dat is belachelijk, want dat kan geen enkele Nederlandse club nastreven.

En wil je nu beweren dat de prestaties van Real de laatste jaren niet zoveel beter zijn dan die van Ajax? Sinds de laatste keer dat Ajax kampioen werd is Real toch nog 2 keer kampioen geworden en al de andere keren vice-kampioen achter Barcelona, toch ook geen ploegje van laag niveau. En ja, ze gingen er meestal in de 8e finale uit in de CL, maar waar zat Ajax ondertussen?

Nog even over die 0% kans in de CL. We hebben gisteren een fantastisch Twente gezien tegen de houder van de CL. Een dikverdiend gelijkspel, een pluim voor het NL voetbal, geweldig gewoon.

Waarom zou Ajax dan niet een kans hebben tegen Real? Is Real zoveel sterker dan Inter en is Ajax zoveel minder dan Twente?!?!? Alsjeblieft, nog een argument van jou om zeep geholpen.

Ik ben erg benieuwd naar je reactie hierop, maar ben bang dat ik dan lang moet wachten.

Ach is dit niet juist het mooie van de Ajax-supporters? Je moet dit niet willen veranderen, die Amsterdamse bluf hoort erbij. Stel je voor dat iedereen zo nuchter zou zijn als de Psv'ers of de geen woorden maar daden mentaliteit van Feyenoorders zou hebben. Het is juist toch mooi om te zien dat er zoveel verschillende manieren zijn van tegen het spelletje aankijken, dat maakt de rivaliteit zo mooi. Dit moet je niet willen veranderen, al kan ik me wel in sommige punten van je column vinden.

Ik vond het een goede column om te lezen. Hij is tekstueel goed opgebouwd en ja bij een column mag je je mening geven. Wat me opvalt in de reacties hierboven is dat de pro-ajax fans elkaar allemaal complimenten maken en groene randjes geven om te benadrukken dat deze mening wel de juiste is en daarmee wordt de inhoud van de column nog maar eens bevestigd.
Als ajax fan snap ik dat de tekst niet tot jouw verbeelding spreekt maar voor iemand die wat minder sympathie heeft voor de club uit Amsterdam staan er veel teksten in die aansluiten bij het gevoel wat veel van deze mensen heeft. Kijk de reacties van Jol op vanavond er maar eens op na (mooiste shirt, wij willen naar het niveau van madrid etc.). Zou willen dat hij wat realistischer zou zijn.

15 september 2010 om 12:26

Ik denk dat jij het woord ambitie niet kent? Waarom is het zo raar om te zeggen dat je graag naar het niveau van Real Madrid toe wil groeien? Hij zegt dus ook dat we dat niveau nog niet hebben, maar het is een streven. Ondertussen zal madrid zich ook weer versterken, dus die kloof blijft wel.

Gisteren Twente gezien? Fantastische pot tegen de houder van de CL. Echt van genoten! Je ziet dus dat het wel degelijk mogelijk is om aan te haken bij de top, al zal dat natuurlijk incidenteel zijn. Moet Jol dan bij alles wat hij zegt, dit ook benadrukken voor die mensen die alleen maar horen wat ze willen horen?

Ik ben als Ajacied blij dat Jol dit roept. Ik geloof dat we vanavond een resultaat kunnen neerzetten in Madrid. Ik geloof dat we kampioen kunnen worden en kunnen overwinteren in Europa? Waarom niet? Kijk de uitslagen er op na in Europa. Verrassingen bestaan nog steeds.

Het zou wat anders zijn als ik zou roepen dat Ajax wel even kampioen wordt. Dat we wel even een goed resultaat boeken vanavond. Dat doe ik echter niet en ik ken maar weinig Ajacieden die dit wel doen. Tuurlijk, ze lopen rond maar ook bij Psv, Twente en eigenlijk alle clubs. Het lijkt alleen wel alsof er bij Ajax altijd de nadruk op moet worden gelegd.

Overigens, ik geloof ook dat Twente Europees gaat overwinteren en dat de clubs in de Europa League ook alemaal doorkomen. Utrecht zal het meest te duchten hebben, maar ik geloof in ze.

Je kan mij wel betichten van optimisme, maar niet van arrogantie. Gezonde ambitie, ja die heb ik ook, maar niet alleen met voetbal. Ik geloof ook dat ik binnen ons bedrijf nog wel kan groeien en durf dat ook uit te spreken. Geen collega die mij vervolgens arrogant noemt, mijn directeur is blij dat ik dat roep. Alleen bij een Ajacied is het gelijk, zonder na te denken, arrogant!

Wat een schandalig slecht stuk heb jij al je frustraties hier op geschreven gozer ga een keer uit ofzo volgensmij droom jij zelfs over ajax.
Niet provocerend bedoeld staat er wat een grap.

Prachtig stuk!
Geen speld tussen te krijgen.

15 september 2010 om 13:15

Nee, inderdaad! Alles klopt he wat er staat? Dat is wat jij dus nu zegt. Terwijl er in werkelijkheid geen fuck van klopt! Ben je echt te dom om reacties te lezen en huiswerk te doen, of vind je het gewoon makkelijk om een reactie te plaatsen zonder na te denken.

''hey het is immers anti-ajax, dus zal het wel kloppen''

15 september 2010 om 13:31

ja klopt het is anti-ajax dus klopt als een bus.
ik ben het gewoon eens met de tekst ze roepen altijd van te voren kampioen en europese top.
Daar klopt dus geen hol van!!

15 september 2010 om 18:16

Haha wat een niveau man. Beschamend gewoon. Ik had niet gedacht het nog ooit te zeggen maar zelfs de kritiek van deze columnschrijver is nog meer gefundeerd dan wat jij hier net zegt.

Slechtste column die ik ooit heb gelezen. Schaam je.
1*

Geweldig stuk (mits je tussen de regels door leest)! Uiteraard staat deze column niet vol met waarheden maar dat hoeft ook helemaal niet. De boodschap die je probeert over te dragen geef je duidelijk aan. Je schrijfstijl spreekt erg aan en smaakt naar meer!

Ga zo door!

Waarom ben ik 1 van de weinige die denkt: Waarom zit iedereen hier zo nutteloos te discussieren?
De ene is anti-ajax, de volgende pro-ajax en allebei gaan ze elkaar overtuigen van hun mening wat niet wil lukken.
De anti-ajaxied en pro-ajaxied zitten nu allebei hun frustraties te uiten op een probleem wat toch nooit opgelost zal worden, omdat iedereen zijn eigen waarheid verkondigt wat natuurlijk ieder zijn recht is.
Het niveau wat in deze topic word getoond door zeer veel mensen is ronduit bedroeven laag, kleuterschool niveau, het bekende welles-nietesspelletje.
Blinde haat over iets wat ooit een eenvoudig spel was met een bal en 2 goals, als je erover nadenkt beschamend.

15 september 2010 om 18:13

Jij denkt er wel heel gemakkelijk onderuit te komen. Je kunt heel goed hier een mening over vormen ongeacht of je ajacied of niet bent. Jij hebt gewoon niet de moeite genomen om de reacties hier eens goed te lezen want dan had je gewoon kunnen zien dat deze column heel objectief te beoordelen is. Er zijn hier al wel 25 mensen (waaronder ook velen die niets met Ajax hebben, zie bijvoorbeeld Lfcdutchty) geweest die op een hele goede manier hun argumenten tegen deze column hebben duidelijk gemaakt.
Het hele punt is dat dit gewoon een bedroevende column is omdat die puur is gebaseerd op blinde haat zonder enige realiteit. Er staan meerdere feitenlijke onjuistheden in en voor de rest barst het van de generaliseringen van de Ajax supporters (wat gewoon heel zwak is om iedereen op 1 hoop te gooien). Ik zou zeggen verdiep je eens in een aantal groend berande reacties hier en je zult je mening vast wel herzien. Het irriteert mij alleen dat jij hier een mening over de gaande discussie vormt zonder ook maar 1 seconde de moeite te nemen de (veelal onderbouwde) reacties hier te lezen. Blijf dan ook gewoon weg en reageer niet.

15 september 2010 om 19:49

Ik denk dat ik zelf wel mag bepalen of ik hier kom of niet, dat hoef jij me niet te vertellen

Maargoed, ik kom al 3 jaar op deze site en wat mij opvalt is de altijd voortdurende discussies over Ajax waar 2 groepen tegenover elkaar staan en modder gooien.
Natuurlijk is deze column door een anti-ajaxbril geschreven en staan er een aantal onjuistheden in, of dingen die uit haar verband zijn getrokken.

Aan de andere kant mag jij mij vertellen waarom er vaak columns tegen Ajax worden geschreven. Je zult zeggen omdat Ajax de grootste en beste club van Nederland is, maar PSV is de beste club van het decenium en nooit hoor ik een wanklank tegen deze club of haar supporters.
Er zijn natuurlijk een aantal redenen waarom Ajax gevoelig ligt bij veel mensen wat niet een reden is om een anti-ajaxcolumn te schrijven, maar wat mensen wel irriteert.

- Zo heb je bijvoorbeeld Martin Jol die de schuld van een nederlaag vaak bij iedereen behalve zichzelf zoekt, de arbiter fluit tegen of de Knvb geeft een rare wedstrijdplanning, een bron van irritatie voor veel mensen.
- Arrogantie is iets dat veel Ajaxieden niet vreemd is. (let op: veel Ajaxieden)
Als je jezelf ''de godenzonen'' noemt zoals een aantal supporters moet je niet vreemd opkijken als mensen je succes misgunnen.

Alderweireld: 'jongelingen van Vitesse zullen wel onder de indruk zijn van de Arena'
Vertonghen: 'het zijn maar k+tkakkerlakken''
Anita: ''ajax wordt kampioen'' (maart 2010)

Zomaar een aantal uitspraken van een paar snotapen die nog niets gepresteert hebben en arogant/vervelend overkomen in de media.

Er zijn meer redenen maar ik denk dat je begrijpt dat Ajax onder andere door deze dingen zich niet populairder maakt dan ze is.
Nogmaals, in deze kwestie blijf ik neutraal, ik begrijp de frustratie van de anti-ajaxieden maar wijs een anti-column af, hopelijk begrijp je mijn standpunt nu wat beter

Ik denk dat je maar eerst een de feiten moet kennen voordat je er op gaat oordelen (afbranden).
Ik geef je geen sterren. Puur omdat 1 ster al te hoog is..

Weer zo'n gast die weer eens een negatiet stuk heeft geschreven.
ik haat het altijd als mensen die misschien geen aandacht krijgen,
met zo'n waardeloos stukje toch aandacht probeert te krijgen.
echt een slecht stuk en inhoudelijk alleen maar haat.
echt slecht.

*1

Het is ook gewoon een heel kinderachtig stuk.

17 september 2010 om 14:33

onderbouw?

Ik vind het erg negatief. Veel haat en verdoemenis over Ajax. Ajax is toch gewoon elk jaar titelkandidaat met die selecties? En Ibrahimovic is echt niet beter dan Suarez! Ibra is echt slecht de laatste tijd en hoort ook niet in dat rijtje thuis met al die grote spelers.... Maarja baggerstuk en na 2 alinea vond ik het al te saai om door te lezen.

17 september 2010 om 14:34

schei uit, ibra is 10x beter dan je vriend suarez. suarez heeft nog niks bewezen op hoog niveau in tegenstelling tot ibra die daar al jarenlang mooie dingen laat zien.

En Inter Milan is natuurlijk zo'n grote Europese club...... niet voor niets de championsleague gewonnen het afgelopen seizoen...... Nee daar mag het nietige Ajax van de afgelopen jaren zich zeker niet aan afspiegelen...... Gisteravond toevallig (als chauvinist zijnde) naar Twente-inter gekeken...... Mickey Mouse tegen de Hulk van het voetbal....... Hoe was de uitslag ook alweer??¿¿¿ Was het niet 2-2 met het betere spel van Mickey????
Ik ben van mening dat deze columnist beter een column voor de Donald Duck kan gaan schrijven.....

15 september 2010 om 23:47

tja.. moet ik nog meer zeggen na vanavond?

17 september 2010 om 18:01

Natuurlijk! Een wedstrijd waarin Ajax twee van haar beste spelers mist tegen een miljoenen club, bewijst dat jou stuk, dat over een decennium gaat, van voor tot achter klopt. Echt sorry dat ik dat niet gelijk zag, ik zat helemaal verkeerd met de beoordeling van het stuk.

17 september 2010 om 19:48

Moet ik mij nu gefrustreerd gaan gedragen (zoals jij suggereert)???? Nee dank je...... ik ben realist genoeg om te zien dat Ajax op dit moment een maat te klein is om te winnen van dit Real Madrid. Kan ook bijna niet anders...... die club heeft een schuld weten op te bouwen van ruim 600 miljoen euro (misschien leuk voor je om daar eens een stukje over te schrijven). Nee ik ben niet gefrustreerd maar meer geïrriteerd door jou column. Schoenmaker houdt je bij je leest....... en het liefst bij je eigen clubje waar je misschien dichterbij staat en de boekhouding beter van kent..... misschien komt je intelligentie dan beter tot uiting.....

Wat ik op maak uit jou column is dat jij waarschijnlijk meer gefrustreerd bent dan de gemiddelde Ajaxsupporter. Kan ook niet anders gezien de resultaten van je eigen club zowel financieel als sportief gezien.

Ik wil het hier bij laten...... en zal niet meer reageren op je berichten c.q. columns voordat je nog meer gefrustreerd raakt door mijn reacties......

17 september 2010 om 20:34

ja real heeft schulden, maar geen 600 miljoen. maakt ook niet uit hoeveel schuld ze hebben want ze zijn solvabel en dat is wat telt voor een bedrijf. daar hoef je bij mij niet slim over te gaan doen. sterker nog; real heeft winst geboekt. net zo veel winst als ajax verlies heeft gedraait. ik geloof 26 miljoen winst voor real en 21 miljoen verlies voor ajax. dus je maakt jezelf alleen maar belachelijk.

en al die punten achter elkaar in je reactie komt wel degelijk gefrustreerd over, je kan uit frustratie nog niet eens een normale reactie meer typen. maargoed, ik verwijt je dan ook niks. en daarnaast, wat heeft mijn club met ajax te maken en met mijn visie? ik heb helemaal geen fanatieke supporter.

en makkelijk om op voorhand al te zeggen dat je niet meer reageert. waarschijnlijk voel je zelf al aan hoe fout je zit en reageerde je alleen maar om het laatste woord te hebben. bijzonder zwak.

geniaal stuk. af en toe een beetje overdreven maar wel realistisch geschreven. en gisteravond heeft je gelijk al een groot deel bewezen

17 september 2010 om 20:39

pff en dan maar 1 ster geven!! :P

en ik had al zo een hoge beoordeling van al die verdrietige ajaxsupporters.. :/

Deze columnist verdient een standbeeld. Niet alleen goed geschreven, maar nog geen dag later volledig bewaarheid. Het is geen toeval dat er na woensdag geen hoogmoedige reactie meer op jouw column is gekomen. Allemaal even terug op aarde? De reacties tot woensdag zijn na het zien van de wedstrijd wel heerlijk leesvoer.

17 september 2010 om 18:52

Echt? Is het juist niet laf van hem dat hij dit plaatst op de dag voordat Ajax (zonder Suarez en Vertonghen) moet spelen bij Real Madrid waar de kans zeer groot was dat Ajax overlopen zou worden. Als hij een beetje lef had gehad had hij het rondom Kiev, Auxerre of op zijn minst Real thuis met Ajax op volle sterkte kunnen plaatsen.
Verder hadden de meeste Ajacieden die geinterreseerd zijn in CE al lang gereageerd, direct bij het zien van die titel, want ja, die trekt mensen. En sinds gisterochtend staat deze CE ook niet meer bij de eerste vier Ce's die je kan zien als je op de hoofdpagina bent.

17 september 2010 om 18:59

Na de wedstrijd zou laf zijn. Voor de wedstrijd is lef. Ik kan zo tientallen reacties op deze column citeren waarin staat aangegeven dat ajax toch echt een kans maakt tegen Madrid. Een betere illustratrie van het gelijk van deze columnist is niet te krijgen.

17 september 2010 om 19:12

Tuurlijk maakt Ajax kans tegen Real, dat het er totaal niet uitkwam en Ajax compleet werd weggetikt in het eindresultaat doet er niets aan af dat Ajax vooraf een kans had. Waarom? Omdat dit voetbal is en het balletje altijd raar kan rollen. Woensdag gebeurde dat niet, helaas pindakaas. De kans dat Real won van Ajax was nog altijd veeeeeel groter dan andersom, dat had elke Ajacied, op een enkele die dronken is van optimisme, onmiddelijk gezegd. In dat opzicht was het laf.

17 september 2010 om 20:42

kasper. hou toch op. je maakt je alleen maar belachelijk. zet je bril even af en bekijk de hele situatie nog eens. dan praten we verder

17 september 2010 om 20:48

Waarom moet ik een bril afzetten? Omdat ik vooraf dacht dat de kans dat Ajax zou winnen groter was dan 1%? Lijkt me sterk.

17 september 2010 om 20:56

nee want nu ben je aan het nuanceren. kom nou!

17 september 2010 om 21:03

Nuanceren? Volgens mij weet jij niet wat 'een kans' inhoud. Dat betekend dat de mogelijkheid er is en natuurlijk was die er.
Als je mij het vooraf had gevraag had ik gezegd 80-15-5. Dus vijf procent kans dat Ajax won.
Kortom de kans was veel groter dat Real won, daar waren we het vooraf allemaal over eens en de kans was ook zeer aannemelijk dat de overwinning wel eens ruim kon uitvallen. Kortom in dat opzicht was dit een laf moment.

17 september 2010 om 21:22

mijn column gaat over veel meer dan alleen het al dan geen kans hebben om europees te presteren. snap dat nou.

17 september 2010 om 21:31

Weet ik, maar wondersloff had het erover dat dit de tekst nogeens bevestigde. In dat opzicht dus..
Over de rest van wat ik er van vond moet je maar reactie 185 lezen, al denk ik niet dat je daar vrolijk van wordt.

17 september 2010 om 22:55

ja dat vond ik wel een leuk stukje. het zit best hoog zo te zien.

Deze reactie is een kleine vijf jaar later en dus des te toepasselijker:

Ik bij deze:

"en Jol: ‘Ik denk dat Suárez in Europa zeker de gevaarlijkste aanvaller is’. Respectievelijk was dat wonder FC Twente en vergeet grappenmaker Jol dat Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Didier Drogba, Fernando Torres, Luis Fabiano, Robin van Persie, Wayne Rooney etc. ook in Europa voetballen"

Jol zat er niet echt naast met Suarez toch, kunnen we achteraf conluderen. Hij ging twee jaar later van Ajax naar Liverpool en daar was hij echt binnen een seizoen ook de speler waar het allemaal om draide. Vervolgens gaat hij naar Barcelona weet daar ook in rap tempo een plaats voor zich zelf te veroveren (weet je nog wat hij zei bij Ajax, ik wil het liefst in de toekomst voetballen bij Barcelona en toen werd hij echt weg gezet als droomer en dat zou nooit gebeuren...). Hij wordt toch echt in een adem genoem met de sterren die jij opnoemt, sterker nog zijn ster is zelfs hoger gestegen dan sommige van de sterren die jij opnoemt.

Klinkt als achteraf je gelijk halen, maar misschien was het toch niet zo onrealistisch toen Jol zei hij hoort bij de gevaarlijkste aanvallers van Europa. Toegegeven hij heeft nog grote stappen gezet, maar bepaalde kwaliteiten had hij toen ook.

Ik moet wel zeggen dat je ook wel dingen raakt die echt wel kloppen. Zo worden spelers van Ajax door fans te snel opgehemeld. Keerzijde is wel dat ze net zo snel weer afgebrand worden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren