Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zware schorsing dreigt voor Zidane: ‘Real moet de regels respecteren’

Laatste update:

Zinédine Zidane is sinds dit seizoen de nieuwe trainer van Real Madrid Castilla, maar de Spaanse trainersvakbond CENAFE is een onderzoek gestart om te kijken of de oud-middenvelder wel over de juiste papieren beschikt. De 42-jarige Zidane hangt dan ook een langdurige schorsing, van vier tot zestien wedstrijden, boven het hoofd.

/

Dat zou betekenen dat Zizou het tweede elftal van de regerend Champions League-winnaar ongeveer een half jaar niet zou kunnen begeleiden. Real heeft overigens al laten weten dat niet Zidane, maar Sergio Sanchez op papier de hoofdtrainer is van Castilla en de Fransman slechts diens assistent. De CENAFE beschikt volgens Spaanse media echter over beeldmateriaal waaruit blijkt dat Zidane duidelijk de taken van een hoofdcoach uitvoert.

“Real is een van de bekendste sportinstituten van de wereld en een symbool van de voetbalsport. Maar zij moeten ook gewoon de regels volgen die alle andere clubs volgen, want anders is er sprake van oneerlijke concurrentie”, zegt Miguel Galán, de voorzitter van de CENAFE. Het tweede team van Real staat overigens na drie nederlagen in vier speelronden op de op drie na laatste plaats op het derde niveau van Spanje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht, maximale straf graag. Meedoen aan de regels en anders de straf nemen als een vent.

18 september 2014 om 19:26

Hij doet toch mee? Tenzij de regels stellen dat een assistent-coach geen enkele taak van een hoofdcoach mag uitvoeren...

18 september 2014 om 19:30

Vooralsnog lijkt het alsof ze de boel willen bedonderen. Als de beelden namelijk laten zien dat hij zich presenteert als hoofdcoach dan is dat tegen de regel.s

18 september 2014 om 19:50

Volgens mij ga je ergens zomaar vanuit. Welke regels bedoel je precies?

18 september 2014 om 20:12

Heb jij het artikel gelezen?

18 september 2014 om 20:38

Op welke manier presenteert hij zich als hoofdcoach dan? Beetje hetzelfde als Schreuder bij Twente? Of doet het de interviews en dat soort dingen er ook allemaal bij?

18 september 2014 om 20:55

Dat is dus de vraag. Cenafe claimt bewijs te hebben, maar wat dat is is nog maar de vraag.

18 september 2014 om 21:10

JK-Ajax, SAF stond nooit op het trainingsveld, dat liet hij Meulensteen en Phelan doen. Maar was SAF niet de coach? Volgens mij toch echt wel.

18 september 2014 om 22:24

Stravven, er is een verschil tussen een hoofdcoach die de trainingen door een team van assistenten laat doen en een hoofdcoach die een assistent de opstelling, teambespreking en coaching laat doen.

En waarom zo'n zware straf als ik vragen mag?

Het is toch wel duidelijk dat Zidane de hoofdtrainer daar is, maar als een coach niet over de geschikte papieren beschikt, maar wel op een goede manier bezig is het team op te bouwen, dan kunnen ze hem toch onmogelijk zo zwaar straffen.

Of Zidane moet de hele club vernielen, maar elke voetbalfan weet dat hij dat niet doet.
Oke straffen is prima, maar hij vermoordt de mensheid niet.

Ik zelf zit te denken aan een straf van 4 wedstrijden. Een maand dus.
Maar toch niet 4 maanden???

18 september 2014 om 19:27

Wat hebben die resultaten te maken met de regels?

18 september 2014 om 19:34

Dat ze wel een beetje kunnen versoepelen vind ik.

18 september 2014 om 19:48

Ja gaan we onderscheid maken tussen mensen die resultaten halen en mensen die mindere resultaten halen? Walgelijk.

18 september 2014 om 19:43

Ik zie eerlijk gezegd helemaal geen probleem? Op papier is er een hoofdcoach met de benodigde papieren, wat maakt het uit dat daarnaast nog iemand de boel regelt zonder papieren?

Het is nou niet dat iemand zich voordoet als politieagent of als rechter.

18 september 2014 om 19:46

Ik ook niet. Ik vind dit echt een rare situatie.

18 september 2014 om 21:05

paulbarcafan,

U moet zich ooit eens laten opereren, door een 'chirurg' die niet over de juiste diploma's beschikt, maar wel goed bezig is.

Zo'n 'dokters' mag je nooit hard straffen.

Idem met piloten die met niks in orde zijn, maar wel hun best doen.

18 september 2014 om 21:11

Dat vind ik toch weer anders, maargoed. Daar staan levens op het spel, bij voetbal voor zover ik weet niet. Wat niet wegneemt dat je gewoon gelijk hebt, zonder je papiertje mag je het gewoon niet doen.

18 september 2014 om 21:21

Een trainer die onbekwaam is, kan bv. zijn manschappen verkeerd trainen waardoor ze chronische letsels kunnen verkrijgen.

Is sneller gebeurd, dan u denkt.

Kijk, men vraagt zo'n certificatie nét omdat er vroeger te veel beunhazen rondliepen. Sommige van die haas de beunen hadden een naam om u tegen te zeggen.

Real Madrid kent de reglementen ook. Papiertje is een must en toch eigenwijs doen kost je dus wat.

Zidane had toch al lang even naar 't school kunnen gaan?

18 september 2014 om 22:26

"zidane had toch al lang even naar 't school kunnen gaan?"

Jij ook zo te zien.

19 september 2014 om 14:04

Nijogeth, hij komt uit België en zo zeg je dat daar geloof ik.

Verder geeft hij wel interessante en sterke argumenten! Ben het met hem eens.

19 september 2014 om 15:47

Nijogeth,

Kan men hier perfect zeggen en schrijven.

Hier en daar verschilt het Vlaams van het Nederlands. Ik probeer mijn best te doen met alvast hier geen Vlaams te gebruiken, maar af en toe slipt er toch iets tussen door.

Ik verdien hier uiteraard minstens een ban van 90 dagen voor.

Geen sprake van oneerlijke concurrentie.. is dat niet al het geval in Spanje haha? Moet het niet 'anders is er sprake van oneerlijke concurrentie' of 'anders is er geen sprake van eerlijke concurrentie' zijn?

OT: Ik mag natuurlijk ook geen openhartoperaties uitvoeren als ik alleen de papieren heb van assistent chirurg oid. Lijkt me vrij terecht dat Zidane, maar ook Real gestraft wordt indien deze zaak bewezen wordt.

Bij FC Twente gebeurde toch hetzelfde met Jansen en Schreuder?

Tja. Beetje het geval als met die van FC Twente destijds. Al heb ik het idee dat die van FC Twente geen topcoach is en snap ik daar de reden ook niet.
Zidane moet het ook nog maar laten zien, maar als hij ook niet over de papieren beschikt kan het wel dat hij assistent is, maar toch taken uitvoert van de hoofdcoach.... Waarom zou dat niet mogen? Hij is op papier toch geen hoofdcoach?

18 september 2014 om 19:27

Precies op papier is hij geen coach wel assistent. Er zijn beelden opgedoken dat hij dinges wel deed wat een coach alleen doet

19 september 2014 om 16:55

Ja goed... Maar Real Castilla kan dan toch gewoon zeggen: de hoofdcoach (op papier) was even er niet bij of iets dergelijks? Ze kunnen toch wel wat simpels verzinnen waardoor Zidané dat even had moeten doen

Huh. Zidane had zijn diploma toch gehaald? En op papier was hij geeen coach dus ze kunnen hem niet schorsen

18 september 2014 om 19:38

Zowel een coach als een assistent coach hebben op papier te maken met bepaalde bevoegdheden. Op het moment dat een assistent bepaalde taken uitvoert die hij niet mag uitvoeren, omdat hij slechts een assistent coach is mag je hem schorsen. Het moest niet voor niets zo schimmig bij Twente gegaan vorig jaar

18 september 2014 om 19:43

Wat zijn die bevoegdheden dan?

18 september 2014 om 19:49

De man die op papier de coach is (de eindverantwoordelijke) moet bijvoorbeeld uiteindelijk de baas zijn op de training, hij is degene die voor de camera dient te verschijnen en nog een aantal kleinere dingen.

Zo is het mij in ieder geval eens uitgelegd bij een van die praatprogramma's, volgens mij Studio Voetbal

18 september 2014 om 20:00

Je weet het dus ook niet begrijp ik.

Voor de camera verschijnen heeft niets met het trainerschap te maken. Assistenten mogen ook gewoon voor de camera verschijnen.

Baas zijn op de training is niet echt vast te stellen. Er zijn genoeg trainers die de assistenten gewoon de trainingen laten doen en zich meer op de tactiek focussen.

Je moet die praatprogramma's altijd met een grote scheut zout nemen.

18 september 2014 om 21:12

@vitessenl het is alleen vrij bekend dat Ferguson van United Nooit op het trainingsveld stond, dat liet hij zijn assistenten doen.

Dit klinkt een beetje als wat FC Twente met Schreuder deed, of is dit niet vergelijkbaar?

Serieuze vraag: wat zijn dan specifieke taken die alleen een hoofdcoach zou mogen doen en de assistent niet?

Tuurlijk is Zidane in de praktijk gewoon de coach en is Sanchez er voor de papieren, een soort Schreuder-Jansen constructie dus. Als blijkt dat Zidane en Real niet volgens de regels handelen moeten ze uiteraard bestraft worden, maar ik ben wel benieuwd naar wat die specifieke taken zijn die de hoofdcoach alleen kan doen.

Ik ben wel benieuwd wat die 'specifieke taken van een hoofdcoach' zijn. De hoofdcoach bepaalt zelf welke taken hij op zich neemt en welke taken hij aan zijn assistent toevertrouwt.

"maar zij moeten ook gewoon de regels volgen die alle andere clubs volgen, want anders is er geen sprake van oneerlijke concurrentie”, zegt Miguel Galán.

Geen sprake van oneerlijke concurrentie? Juist wel toch?

Kom op zeg. Tuurlijk moet Real Madrid zich ook aan de regels houden, maar wat is er zo erg aan indien Zidane ook taken van een hoofdcoach uitvoert? Alsof hij hier niet geschikt voor zou zijn. De Cenafe zou beter onderzoek gaan doen naar de schulden van Spaanse clubs...

Als het waar is gewoon hard straffen die hap!

Volgens mij zei hij vorig jaar ook al meer bij het eerste team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren