Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zware kritiek op Messi: ‘We zijn beledigd, ik sla je met mijn schoen!’

Laatste update:

Lionel Messi heeft zich onbedoeld de woede van veel Egyptenaren op de hals gehaald. De aanvaller wilde na een interview in de Egyptische televisieshow Yes I am Famous van MBC Masr zijn voetbalschoenen doneren voor het goede doel, maar dat kwam hem op veel kritiek te staan. Het tonen van de schoenzool is in de Arabische wereld immers een grove belediging.

/

Said Hasasin, een parlementslid met een eigen televisieprogramma, zei: “Egypte is in zevenduizend jaar tijd beschaving nog nooit zo beledigd. Ik sla je met mijn schoen, Messi! Dit is mijn schoen, hier, die doneer ik aan Argentinië! Je weet zeker niet dat een nagel van een Egyptische baby waardevoller is dan jouw schoenen? Hou ze toch lekker zelf!'”, riep Hasasin, die in zijn show bijval kreeg van Azmy Megahed, een woordvoerder van de voetbalbond: “We hebben zijn schoenen niet nodig. Geef je schoenen maar aan jouw eigen land, waar genoeg armoede heerst.”

Mona Al Sharkawy, die Messi in de show interviewde, vindt de kritiek op Messi ‘vals’: “Het is een onderdeel van onze show dat de gast een souvenir meeneemt en die aan een goed doel schenkt. Ik ben verrast. Messi heeft ook nooit gezegd aan welk doel hij het zou schenken en of hij het überhaupt in Egypte zou achterlaten”, zei Al Sharkawy tegen persbureau Ahram. Oud-Ajax-spits Mido nam het eveneens voor Messi op: “Voor een schrijver is een pen zijn waardevolste bezit, voor een voetballer zijn dat zijn schoenen. Ik hoop dat de valse beschuldigingen stoppen.'”

Had Lionel Messi hier handiger mee om moeten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjonge jonge wat maken die gasten zich toch druk.
Prima dat ze die rare gewoontes hebben, maar denken ze nou echt dat Messi er iets slechts mee bedoelt ofzo.
Dom volk

30 maart 2016 om 19:53

Niks rare gewoontes. Ieder land heeft zo zijn ding.

Hier in Nederland hebben we zwarte piet maar dat vind je zeker niet raar.

30 maart 2016 om 19:59

Alsof Messi weet heeft van de gewoontes in Egypte. Lekker kort door de bocht van die lui.

30 maart 2016 om 19:59

Mooi dat je jezelf dom noemt. Maargoed snap het wel aan de ene kant. Echter als je iemand een paar schoenen geeft in Egypte ben je dus aan het beledigen. Als je een paar schoenen van je buurman krijgt kan dat dus niet. Vreemd wel aan de ene kant. Tevens is jouw vergelijking een traditie en geen gewoonte.

30 maart 2016 om 19:59

Je bent 8 maanden te vroeg met die discussie man, alsjeblieft, begin niet nu al...

30 maart 2016 om 20:17

Niks rare gewoonte, ieder land heeft zo zijn ding.

Wat ik dom vind is als iemand eerst een ander corrigeert en vervolgens exact hetzelfde doet. Maar dat is mijn ding.

30 maart 2016 om 20:20

Ja totaal vergelijkbaar haha.

30 maart 2016 om 20:27

Met "ieder land heeft zo zijn ding" bedoel ik dat elk land wel een gewoonte of traditie heeft wat helemaal nergens op slaat en waar ze zich eigenlijk voor moeten schamen.

Maar veel Nederlanders vinden hun gewoonte/traditie normaal maar dat van een ander land of cultuur belachelijk. Volgensmij noemen we dat Hypocriet.

Ik vind al deze reactie onder dit artikel echt te dom voor woorden.

30 maart 2016 om 20:33

Ik vind het prima als ze in egypte beledigd zijn om de onderkant van een schoen, moeten ze lekker zelf weten. Maar als 2 belangrijke figuren een voetballer uitschelden omdat hij terwijl hij voor een goed doel bezig was perongeluk de onderkant van een schoen liet zien zit er toch iets mis.

30 maart 2016 om 20:38

Jou vergelijking is een beetje scheef. Ik zie mensen hier in Nederland niet super beledigd raken als mensen onze gewoontes of tradities raar vinden.

De Egyptische mensen uit het betreffende artikel zijn inderdaad dom want ze gaan ervan uit dat iedereen op de wereld op de hoogte is van hun gewoontes en tradities. En als je een beetje logisch nadenkt zou je moeten weten tot dat absoluut niet het geval is.

30 maart 2016 om 20:40

Nee zwarte piet is idd niet raar is gewoon een nederlands familiefeest dat er mensen zijn die van een mug altijd een olifant maken tja ...dat blijven idd altijd rare mensen maar ontopic: geloof niet dat messi hier kwade bedoelingen had die presentator had er miss op kunnen wijzen.

30 maart 2016 om 20:45

Dat weten we, maar daar gaat het niet om, ik ga een Fransman het niet kwalijk nemen dat hij een haring niet opeet omdat hij dit niet kent, deze mensen nemen Messi echter iets kwalijk wetende (hoop ik toch) dat hij niet bekend is met hun gebruiken.

Ook Zwarte Piet, ik snap het helemaal dat men dat niet gewend is (hoewel, Santaclaus kwam wel van Sinterklaas, overgenomen van Nederlanders in New York), en misschien denken ze er wat van omdat ze onze cultuur niet kennen, prima, leggen we uit en als ze het nog steeds niets vinden, goed, geen liefhebber, erg jammer. Word ik niet boos van.

De mensen in die regio hebben van alles lange tenen, anders boos en agressief gelijk, je een beetje verplaatsen in een ander persoon is er niet bij. Die cultuur van hun interesseert me ook weinig, de cultuur in Egypte die iedereen kent en waar men van houdt werd gevormd duizenden jaren terug, die cultuur is al niet meer.

30 maart 2016 om 20:46

@ Chygrynsky

Haha, dan heb je weinig meegekregen van die hele zwarte piet discussie. Daar zijn mensen met de dood bedreigd omdat ze het lef hadden om het niet eens te zijn met onze traditie

30 maart 2016 om 21:04

@Woel Dat heb ik inderdaad niet mee gekregen. Shit dan is mijn hele argument gelijk ontkracht haha.

30 maart 2016 om 21:09

Kanyewest
En ik vind jou reacties bij dit artikel te dom voor woorden..
Alsof Messi hoort te weten wat voor achterlijke prehistorische gewoontes ze daar er nog op nahouden. Hou toch op..

Ze mogen blij zijn dat ze een paar prachtige schoenen kregen van hem!

30 maart 2016 om 22:51

Het gaat hier niet om hoe stom we in dit land bezig zijn. Bij verschillende nieuwsfeitjes hebben mensen een groot probleem met het abstraheren van verbindingen die er niet zijn.

Als je op dit punt je zo afreageert op een van de beste voetballers aller tijden dan heb je gewoon een enorme achterstand.

(dat we hier soms heel gek doen heeft er dus niks mee te maken, wat niet betekent dat het er niet is) In het licht van je eerste reactie doel ik vooral op dat je veel te snel aangevallen bent. Die egyptenaren reageren gewoon heel erg vaag en zonder enig zelfreflectie.

Op 1 december als het tokkievolk weer loopt te zaniken over zwarte piet kunnen we met ze allen weer afgeven op het gebrek aan hersencellen aan die kant van de medaille.

31 maart 2016 om 13:08

Als die mido net zo voetbalde als hij opmerkingen maakt had hij het veel verder kunnen schoppen....

31 maart 2016 om 16:05

Zwarte piet is ook niet raar

30 maart 2016 om 20:13

Waanzin. Door dat soort mensen gaat et zeker zo "goed" in Egypte. Lekker zo kortzichtig blijven denken. Als schoenen zo een belediging zijn, waarom dragen "jullie" ( lees; degene met die visie) ze dan? Of lopen jullie soms op blote voeten in et parlement.

30 maart 2016 om 20:18

Leer eens goed lezen. Het tonen van een schoenzool wordt als beledigend gezien, niet het hebben van schoenen.

30 maart 2016 om 20:22

Ja en hoe moet Messi dit weten haha. Je bent toch niet 100% als je denkt dat Messi echt iemand wilde beledigen. Zelfs een parlementslid en een woordvoerder van de voetbalbond gaan los over armoede in argentinie en weet ik veel wat.

30 maart 2016 om 20:27

Ik vind de reactie van die mensen ook zwaar overtrokken en neem het ook niet voor ze op, maar Messi z'n mensen hadden dit wel kunnen, misschien wel moeten, weten natuurlijk. Beetje algemene kennis.

30 maart 2016 om 20:40

Wat deed hij dan precies, heeft iemand een fragment? Misschien wist hij het wel maar deed hij het alsnog perongeluk.

Daarnaast vind ik dit geen basale kennis hoor. Ik heb in Nederland nog nooit iemand uit mijn kring uit die regio hierover gehoord. Ik weet ook niet wat in Argentinië als beledigend word beschouwd, net zoals de mensen die nu blijkbaar zo beledigd zijn. Jij wel?

31 maart 2016 om 00:45

Argentinië niet, maar wel andere landen.

In India mag je als man een vrouw in het openbaar niet aanraken. In Japan geen fooi geven, in Amerika juist wel. In Chili niet met je handen eten.

Misschien geen basiskennis idd, maar ik neem nogal snel informatie op :-)

31 maart 2016 om 07:57

Samco,
Je neemt snel op, zei je, maar wel verkeerd. In india geeft het helemaal geen problemen als man en vrouw elkaar in het openbaar aanraken.

31 maart 2016 om 08:57

Problemen niet, het kan als beledigend ervaren worden.

30 maart 2016 om 21:05

14fer14
Ik ben het volledig met je eens!
Hun dramatische reacties zegt alles over die gasten..

30 maart 2016 om 21:20

Maar wel voorop lopen zodra het over de achterlijke tradities in ons land gaat zeker? Jij bent de definitie van hypocriet. Egypte heeft zijn cultuur en tradities, daar hoef je het niet mee eens te zijn maar je hoeft niet zo zonder respect erover te praten.

30 maart 2016 om 21:50

Waar heb je het over? Het "zwarte piet-debat"?
Ik vind zwarte piet helemaal geen achterlijke traditie..

Hypocrisie heeft totaal niets met dit onderwerp te maken. Als die gasten daar eens op zouden houden met hun achterlijke gedrag, kon het misschien ooit eens een normaal land worden. Ze hebben het daar helemaal goed, vandaar dat de overgrote meerderheid er zsm weg probeert te komen bij de eerste kans die ze krijgen..

30 maart 2016 om 21:51

@Troy Je noemt hem hypocriet gebaseerd op een aanname? Overigens vind ik zijn reactie totaal niet respectloos. Ze reageren ook heel erg overdreven en dramatisch op Messi.

31 maart 2016 om 13:22

Ja precies. Wat is er nou zo achterlijk aan een rollenspel waarin donkere mensen knechten spelen van een witte man op een wit paard? Is toch vooral grappig hoe die donkere mensen zich dan gedragen alsof ze heel dom zijn en de witte man zeer wijs is. De zin "al ben je zo zwart als roet, je bedoelt het toch wel goed" is veelzeggend denk ik.

Ik snap echt niet waar het om gaat. Hij wilt gewoon zijn schoenen doneren en hij wist natuurlijk niet dat een schoenzool laten zien zeer beledigend was in Egypte. Hij wilde alleen iets goeds doen en ik weet zeker dat heel veel mensen buiten Egypte het wel kunnen waarderen.

30 maart 2016 om 20:08

"schoenen worden in Egypte en andere Arabische landen als vuil beschouwd - ze raken de grond. Bovendien zitten de schoenen rondom de voeten en dat is dan weer het laagste onderdeel van het lichaam."

Dit had ik er over gelezen, blijkbaar hebben schoenen daar die bijbetekenis, maar dat kon Messi natuurlijk niet weten en blijkbaar beschikken veel Egyptenaren over weinig inlevingsvermogen...

30 maart 2016 om 20:22

Als die gast een beetje slim was, had hij gewoon gezegd dat dat in Egypte een zware belediging was. Dan had Messi er op geantwoord oei sorry dat wist ik niet, of dat was niet mijn bedoeling en de kous was af. Wss ging Messi dan in de plaats een gehandtekend tenuetje geven

Als je goed weet dat Messi het niet doet om te beledigen maar juist voor iets goed is het een hele domme reactie.

30 maart 2016 om 21:16

Dan kunnen ze daar ook onmogelijk van voetbal houden, omdat dat spel nu eenmaal met het letterlijk en figuurlijk laagste lichaamsdeel wordt beoefend. Dammen en schaken dan maar als volkssport.

30 maart 2016 om 23:08

Haha falcao daar zit wel iets in maar goed, ik haalde het maar uit een andere bron, vraag mij niet naar hun plaatselijke tradities en gewoontes, ik snap niets van deze mensen hun cultuur en gedachtegang, ik had gewoon gereageerd zoals godsson hierboven beschrijft.

Wat een onzin is dit zeg.

In dat land worden dingen geflikt die niet door de beugel kunnen en zeker hoe ze met vrouwen omgaan en nu zijn ze beledigd.

30 maart 2016 om 21:24

Alwin, weleens in Egypte geweest? Laat me raden, nee. Dat kan ik aan je reactie van 4 zinnen lezen puur door de onzin die erin staat. Maar ik neem het je niet kwalijk, als je alles klakkeloos overneemt wat er in de media komt snap ik dat je zo kortzichtig bent. Ik zou het wel helemaal willen uitleggen maar daar is dit forum niet voor en eerlijk gezegd, en met alle respect, ben je dat niet waard.

31 maart 2016 om 10:56

Troy,na de Egyptische opstand/arabische lente nog in Egypte geweest?

Sinds Mubarak is afgezet en Abdul Fatah al-Sisi aan de macht is,is het een grote chaos daar.

Toeristen komen er niet meer,
er is plotseling sprake van ondervoeding bij kinderen,
de werkeloosheid is nog verder gestegen.

Jongeren verdwijnen plotseling,journalisten worden opgepakt,er zijn massa executies,allemaal om een nieuwe revolutie te voorkomen.

Er gebeurt daar hetzelfde als wat er eerder in Iran,irak,libië en andere Arabische landen waar een dictator afgezet werd gebeurde (al dan niet met hulp vh westen) :
het land valt in een jarenlange chaos waarin corruptie en het monddood maken van tegenstanders en de vrije media hoogtij viert.

Terreurorganisaties als De Moslimbroederschap,ISIS,al-Qaeda etc.. rekruteren en indoctrineren in die chaos hun leden.

Als je al die landen gaat vergelijken,lijkt het er sterk op dat de mensen beter af waren met de dictator die er eerst al tientallen jaren zat.

Dus overal waar Messi in de toekomst komt moet hij zich eerst de culturele gebruiken eigen maken om er zeker van te zijn dat er niemand beledigd wordt. Misschien is op een ander het schenken van een truitje een hele grove belediging.

Hoge bomen, veel wind. In de toekomst helemaal nooit meer iemand uitnodigen, dan ben je zeker dat je niet beledigd wordt.

30 maart 2016 om 20:21

Messi niet, zijn PR-apparaat wellicht wel. Jaren geleden kreeg Bush een schoen naar zich gegooid, toen werd breed uitgemeten wat dat betekende. Beetje algemene kennis dat het zo is in de Arabische wereld.

Wil niet zeggen dat ik het normaal vind overigens.

30 maart 2016 om 20:25

Een schoen naar iemands hoofd gooien is volgens mij overal wel een teken van disrespect, en dat er dan nog meer achter zit is natuurlijk belangrijk. Maar hoe je dit kunt vergelijken met per ongeluk de onderkant van een zool laten zien terwijl je voor een goed doel bezig bent vind ik bizar.

30 maart 2016 om 20:27

Daarbij zijn Henry, Abidal en Thuram zeer gelovige Moslims.
Het lijkt me sterk dat Messi niks van de moslim cultuur kent.
Ook door het sponsorschap met Qatar.

30 maart 2016 om 20:34

Nogmaals, de reactie van die lui is ridicuul, dat praat ik ook helemaal niet goed. Vergelijken doe ik het ook niet, maar omdat vz de lege regels weglaat wordt de tekst niet goed leesbaar.

30 maart 2016 om 20:39

Hij zal Henry, Abidal en Thuram nooit hun schoenen met handschoenen zien aandoen...misschien dat hij daardoor dacht dat het allemaal wel in orde was.

En Samcro: beetje moraalridder uithangen. Er is nog een verschil met schoenen gooien en schoenen, die echt veel geld waard zijn, doneren voor een goed doel. Als ik Messi was: ongemeende excuses op Twitter en ze zien mij nooit meer in Egypte.

30 maart 2016 om 20:51

Lekker makkelijk, iemand een moraalridder noemen. Misschien accepteren dat meningen verschillen?

30 maart 2016 om 21:19

Je kunt je ook gewoon niet zo snel beledigd voelen, je schouders ophalen en rekening houden met mogelijke onwetendheid zonder kwade bijbedoeling.

30 maart 2016 om 21:57

Schoen naar iemand gooien is lekker normaal.. Ieder kind/voetval fan zou een schoen willen van Messi. Die mensen moeten zich lekker druk maken over andere dingen in Egypte, genoeg narigheid daar.

Hoe moest deze jongen weten dat dit onbeschoft is? Het is zijn cultuur en hij heeft niet de tijd om even op google te kijken wat onbeschoft is en wat niet. Dat parlementslid is ook een sukkel. Alsof Messi hiervan wakker zou liggen. En dan nog niet beginnen over de argumenten van dit persoon. Daarom deel ik mijn mening met Mido

30 maart 2016 om 21:22

Nou, het is algemeen bekend dat dat een belediging is voor arabieren. Maar goed, wel een beetje overdreven gereageerd.

30 maart 2016 om 21:53

Algemeen bekend? Hou op zeg.vandaar dat men zo verbaasd reageert op de zwaar overtrokken reacties. Hebben ze bij de grote clubs in Egypte dan geen vitrine staan met voetbalschoenen van een grootheid?

Mijn hemel, beetje makkelijk scoren dit soort volksmennerij

Ja het is nogal een gevoelig volkje natuurlijk. Ze voelen zich gelijk beledigd. Iedereen moet zich aan hun aanpassen terwijl ze daar zelf niet aan doen.

30 maart 2016 om 20:43

Wow, heel Egypte is meteen de lul hier. Alsof er nu niet massa's van Egyptenaren zijn die de heisa over de schoenen ook onzin vinden. Ga vooral zo door jongens. Lekker over complete volkeren oordelen. Heerlijk he?

Azijnzeikers heb je overal idd, maar nooit gedacht dat er mensen waren op deze planeet die iemand zouden willen aanvallen wegens het tonen van een schoenzool haha. God waarom heb je me op deze planeet geplaatst man..

30 maart 2016 om 20:18

Als een volk azijnzeikers zijn, zijn wij het wel ;-).
Als je het al bizar vind dat mensen willen aanvallen om een schoenzool, hoop ik voor jou dat je er nooit achter komt hoe deze wereld echt in elkaar steekt en waar mensen elkaar voor aanvallen.
Man.....

Wat een onzin. Ik ben sowieso geen Messi-aanhanger, maar dit slaat werkelijk nergens op. Ik neem aan dat men in de Arabische Wereld genoeg problemen kent om die eerst eens voer goed en altijd op te lossen. Werk Daar Eens AAN ! Messi, mooie geste, maar het werd niet gewaardeerd. Helaas, maar geen kind overboord. Oh sorry, kwets ik nu misschien iemand? Niet mijn bedoeling in ieder geval!

Gadverdamme wat een vieze instelling zeg. Gelijk zo agressief, alsof een ieder alles van elk land ter wereld weet. En zo totaal uit de context. Wat een niveau.

Als Marokkaan zijnde kan ik alleen maar zeggen WTF is er mis in hun hoofd?

31 maart 2016 om 19:17

Tuurlijk wel. Af en toe moet je men duidelijk maken dat niet iedereen uit het Midden oosten of Noord Afrika een idioot is.

Blijft toch echt een apart volk die mensen uit die omgeving. Hoe kunnen bepaalde gewoontes toch zo erg verschillen met de rest van de wereld? Achterlijk gewoon. Maar goed, voortaan maar niet eens meer die kant opgaan als ik Messi was.

30 maart 2016 om 20:23

En hun vinden ons geen apart volk denk je?
Net alsof wij in het Westen zo snugger zijn.
Ben je wel eens buiten Europa geweest vraag ik me af.
Het aller mooiste aan deze wereld zijn de verschillende culturen, tradities en gewoontes.
Het zijn de Abrahamische geloven, en geld ( en dus olie, petroleum en goud ) die deze wereld verzieken.

30 maart 2016 om 20:45

Zie jij een parlementslid bij ons en van Oostveen zich druk maken als een buitenlandse speler hier komt voor een goed doel en zonder het te weten iets beledigends doet? Ik kan me dat echt niet voorstellen en dat vind ik een gezond teken voor een land.

Prima dat ze die cultuur hebben. Maar ga niet achterlijk verontwaardig zitten doen als iemand uit een ander cultuur daar geen flauw benul van heeft. Je bent niet oppermachtig, en je cultuur staat al helemaal niet boven dat van een ander. Als je daar toch zo over denkt ben je gewoon achterlijk volk.

Het is tijd dat Messi naar buiten treed met zijn autisme. Hij zou daarmee veel kunnen betekenen voor de acceptatie van autisten.

30 maart 2016 om 20:27

Ga even een eind fietsen joh. Introverte jongen maar echt niet autist hoor.

30 maart 2016 om 22:55

Je draait het mooi om Montania. Je zou in het licht van de reactie van de Egyptenaren beter kunnen stellen dat zij terug naar school moeten en vanuit een zelfreflecterend punt rationeel beredeneren alvorens zij op een dergelijke kinderachtige manier uit de hoek komen.

Belachelijk, Als die zn onderbroek had gedoneerd zou er zelfs niet zoveel tumult ontstaan.
Die arabieren mogen Messi gewoon niet wegens zijn bezoek naar de klaagmuur en altijd wanneer er de discussie tussen Ronaldo en Messi komt over wie de beste is, dan hoor ik dat argument ook vaak ertussen komen. Ronaldo is beter want hij helpt palastijnen en Messi is een Jood want hij ging naar de klaagmuur. Hij was in Egypte aartsvijhand van Israel. In Egypte mogen ze blijkbaar Messi allang niet en dit was gewoon een poging om hem nog meer te demoniseren in de Egyptische media.

30 maart 2016 om 20:19

Je praat nu onzin want veel Arabische landen heeft messi meer fans dan Ronaldo. Egyptenaaren zijn gwn gek hun beledigen in hun programma altijd alles en iedereen en vinden zeg zelf de beste. Gwn negeren deze aandacht trekkers. En trouwens dit komt van twee mannen Egypte bestaat meer dan alleen uit hun

Het wordt steeds erger joh gaan ze nu ook als een paar gaytjes huilen om een fucking schoen? Ik zou zeggen laten we met ze allen schoenen sturen die in de stront hebben gelegen hahaha

Ja hoe moet messi dit nou weten. Zwaar overdreven daar in egypte.

Overal oorlogen en discriminatie en dit gebaar is het meest beledigend geweest is 7000 jaar beschaving. Geen wonder tot dat volk niet vooruit komt. Leuke parlementsleden hebben ze daar vraag me af of deze stumpert de basisschool heeft afgemaakt.

Ik kom in heel veel verschillende verre landen en overal hebben ze eigen gewoonten en overal accepteert de meerderheid dat buitenlanders wel iets kunnen doen wat in hun ogen afwijkt, maar is het de intolerante minderheid die moeilijk doet en zich beledigd voelt. Zo ben ik er vast van overtuigd dat een enorme grote meerderheid van de egyptenaren hier geen moeite mee heeft.

ze lopen daar allemaal op hun blote voeten want hoe verkoop je daar schoenen zonder je beledigd te voelen ?
wat een achterlijk volk !
als je opeens een kwaliteitsschoen in je handen krijgt en je bent gewoon van op versleten slippers te lopen dan denk ik dat je echt niet weet wat te zeggen !

30 maart 2016 om 20:26

Laat je niet zo opnaaien door zo'n opgeblazen bericht.

Typisch mediaspelletje dit: de acties van één of twee idioten worden gepresenteerd als representatief voor een heel land.
En de Nederlanders maar happen...

het gemiddelde IQ van een egyptenaar is waarschijnlijk kleiner dan de schoenmaat van messi daarom dat ze zo rap op hun korte teentjes zijn getrapt LOL

30 maart 2016 om 20:20

Je hoef nou ook niet en heel land te beledigen om twee mannen die onzin uitkramen

30 maart 2016 om 20:28

Maar het zijn niet zomaar 2 mannen. Als je met dit soort gedachtes zo ver komt zit er toch iets mis.

30 maart 2016 om 20:52

Jongen, dat kunnen mensen ook zeggen over allerlei malloten die wij hier hebben rondlopen in het parlement.

30 maart 2016 om 21:21

2 of 100 of miljoen dat boeit niet je kan niet en heel bevolking beledigen om andere de mening land met 90 miljoen mensen of denk je ze denken allemaal zo. Das onzin zijn gwn paar malloten maar dat heb je overal

31 maart 2016 om 11:13

ik beledig niemand !
bekijk het eens van een andere kant ?
messi doet een geste en direct zijn er 2 die dan nog een platform hebben die hem beledigen !!!!!!

31 maart 2016 om 12:53

je zeg een gemiddelde IQ van een egyptenaar dus je betrekt en heel volk om twee aandacht trekkers
is alsof mensen in het buitenland jou beoordelen door wat wilders zeg.
maar goed ik begrijp wat je bedoel

Zo te zien maken er een paar mafketels een hoop drama van voor de media en is er verder geen reet aan de hand.

Jammer dat dit weer idiote tegenreacties oplevert die op alle Egyptenaren gericht zijn...

Je kunt Messi erop wijzen dat het ongebruikelijk is in hun cultuur je schoenzool te laten zien. Dan nog kun je je gezonde verstand aan het werk zetten en bedenken dat een voetballer uit Argentinië zich niet bewust is van het feit dat dat in die cultuur een belediging is. Echt kansloos om je daar zo over op te winden.

31 maart 2016 om 11:14

in europa hebben wij ook gebruiken , worden die gerespecteerd ???

30 maart 2016 om 21:46

Wat ik bedoel te zeggen voordat ik per ongeluk op versturen drukte 😄. Al deze gebeurtenissen en tradities zijn allemaal cultuur gebonden. Ik kan niet geloven dat een geloof haat en dood promoot. Dit heeft allemaal te maken met cultuur.

30 maart 2016 om 22:08

Je heb helemaal gelijk hoor,de schoenzool is in feite niet iets uit de koran en zeker cultuur gebonden in vele delen van de arabische wereld.

Maar ik heb me ooit voor school verdiept in de diversen religies die onze wereld rijk is en de Koran en met name de soera's zijn een groot promotie boek voor geweld tegen anders denkende mensen.

De bijbel kan er ook wat van hoor,die god van het oude en nieuwe testament is bijkans net zo erg.

Alleen is er bij het Jodendom en Christendom een tijd geweest van verlichting(c.q modernisering) binnen hun geloof.

Daar willen ze in de islamitische wereld helaas niet aan en het is makkelijk om te roepen dat het niet het geloof is maar de cultuur en daar ben ik het niet mee eens.

Het geloof is namelijk een wezenlijk onderdeel van de cultuur en kan dus niet los gezien worden van elkaar.

Maar ik weet zeker dat Johan Cruijff bij binnenkomst in de hemel eventjes haarfijn gaat uitleggen wat die oude man boven allemaal verkeerd doet en wat er beter kan en dat we dan maar gauw van al dat gezeur af zijn

Dit is nou precies het probleem van de landen in die omgeving. Ze hebben geen inlevingsvermogen in andere culturen en daarom is het daar ook zo onrustig.

Wat een onzin lees ik hier allemaal! Dit is helemaal niet de schuld van messi of Egypte. Dit zijn gewoon 2 personen die overdreven hebben gereageerd. De meeste Egyptenaren zouden een moord doen voor de schoen van messi.

Waar ik mij mateloos aan kan irriteren is het niveau hier op voetbalzone. Ik zie allemaal beledigingen langskomen over "Egyptenaren/Arabieren", "Moslims" en noem maar op. Dit is dus waar de media van houdt.

Ik kan mij nog herinneren dat er Marokkaanse voetbalspelers de schoenen van Ronaldinho kuste en vervolgens afpakte. Dus zowel de Arabieren en helemaal de moslims hebben niks met deze situatie te maken. Dat deze 2 idioten dat zijn betekent niet dat wij iedereen maar over 1 kam gaan scheren. De term diversiteit snappen heel veel vz leden niet. Het zijn toch ook mannen? Dus laten wij maar alle mannen incl onszelf maar gaan haten.

Dit is wat de media helaas probeert te bereiken, maar gelukkig zijn er heel veel mensen op deze wereld die hun gezond verstand nog kunnen gebruiken.

Dit is wel bizar. Hoe kortzichtig kun je zijn als je dit als een belediging ziet. 😂😂😂

Onbegrijpelijk. Waarom zou Messi de woede op de hals willen halen van de Egyptenaren. De bedoeling was goed en daar gaat het toch om. Ongelukkig gewoon, domme en beperkte ophef.

Achterlijke reactie! Messi heeft hier niets kwaads in de zin, en wordt volledig afgebrand door die mensen! Als er 1 voetballer is die niemand kwetsen wil, is Messi het wel.

Ze maken zich druk om een schoen terwijl er elke dag vele mensen daar sterven van honger/geweld.

Denk je iets goeds te doen door je schoenen te doneren, heb je weer van die debielen die het als een belediging opvatten. Dan kunnen die mensen van mij part ook in de strond zakken. Je kan toch wel inzien dat die gast waarschijnlijk niet de hele cultuur kent en alleen iets goeds probeert te doen...

Als dit niet live is het echt extreem dom ge-edit door de redactie.
Als dit live was had de redactie vooraf dit ook wel mogen weten en kunnen regelen.

Die roeptoeters die kritiek hebben kunnen misschien even nadenken dat hun gebruiken niet die van de rest van de wereld zijn. Zo'n fout is dus snel gemaakt wanneer een buitenlander in Egypte komt. Alsof Messi de intentie had dit te doen.

Lekker kortzichtig, verdiep je eens in de beleving van Messi zeg, stelletje mafkezen!

Dat mensen zich druk maken om een schoenzool, ongelofelijk.

Ja Messi zal hier erg wakker van liggen. Overigens een land wat je kan overslaan om op vakantie heen te gaan, zeker als vrouw...

31 maart 2016 om 09:31

Er is echt een verschil in je dood opzoeken en gewoon pech hebben, en als je nu naar die gebieden gaat en dr gebeurt wat, zoek je je dood op.

Dat Messi schoenen geeft als voetvaller is logisch. Dat Messi de arabische cultuur niet kent is logisch. De kritiek op messi had dan beter informatief kunnen zijn ipv aanvallend.

Ondankbare honden. Ze kunnen niet eens een normale veiligheid check uitvoeren. Ze zijn zo dom dat een passagier met een bomgordel naar een vliegtuig kan wandelen.

Dan hadden ze hem beter moeten inlichten over de gebruiken in Egypte. De do's en de do'nts.

“het is een onderdeel van onze show dat de gast een souvenir meeneemt en die aan een goed doel schenkt."

Mits dit gewoon waarheid is is het maar weer het zoveelste voorbeeld hoe mensen voor de show spanningen willen creeeren door dingen te verdraaien.
En idd , dan is dat gewoon vals.
Maarja daar weet media vaak wel raad mee..

Valt me wel weer op dat als je in hun land je niet aan de gewoontes houd ze beledigt zijn. En terecht natuurlijk. Maar als hun in een ander land zich niet aan de gewoontes houden en er iets van gezegt word het meteen discriminatie is.

En als hij die schoenen zelf had verkocht en de opbrengst daarvan had meegenomen was er niks aan de hand, stelletje kortzichtige mafkezen. Laat ze maar lekker in hun rare tradities blijven leven want als je er wat van zegt verklaren dit soort mafkezen je gelijk de oorlog.

Donderstraal toch is lekker op man. Messi is waarder dan heel Egypte. En je kunt hem alsnog niet kwalijk nemen omdat hij niks weet van de tradities van egypte natuurlijk. Dan maken ze zo'n grote ophef. Flikker tog op . Iemand doneert waardevolle schoenen (dat veel geld oplevert) en dan word dat niet geaccepteert.

Nou weet ik waar ik terecht kan met mijn overschot aan Egyptische babynagels... Gek genoeg is daar hier geen vraag naar. Wel naar de schoenen van Messi. Ik stel een ruildeal voor!

On: ik vind het maar overdreven. Dat zelfs de woordvoerder van de Egyptische voetbalbond hieraan meedoet! Hij zou toch moeten weten dat Messi's voetbalschoenen veel symbolische (en hoogstwaarschijnlijk ook monetaire) waarde hebben. Ik kan me niet inleven in die lui, en ik wil het ook niet.

Nou nou kleine kinderengedrag dit. Als ik patat zeg in het chinees krijg ik zeker ook op me kop. Donderop kinderachtige megolen

Maar als ik die man was had hij ook wel even kunnen nadenken dat het niet gemeen bedoeld was van messi richting hun cultuur...

Erg vervelend van de Egyptenaren. Het is een puur positieve insteek van Messi geweest, zonder bijbedoelingen, en wat krijg je...? Een puur negatieve en haatdragende insteek van de kant van Egypte.
Valt me wel vaker op bij de culturen uit de Mediterraanse omgeving, snel op hun teentjes getrapt zonder enig relativeringsvermogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren