Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zuid-Korea stunt en berooft Uruguay van ticket voor knock-outfase

Laatste update:

Zuid-Korea heeft zich vrijdag in de absolute slotfase verzekerd van de knock-outfase van het WK. Portugal kwam nog op 0-1 dankzij een treffer van Ricardo Horta, maar doelpunten van Young-gwon Kim en Hee-chan Hwang bezorgden Zuid-Korea uiteindelijk een historische overwinning: 2-1. Het land moest nog even wachten op de uitslag van de wedstrijd tussen Ghana en Uruguay (0-2), maar Zuid-Korea gaat op doelsaldo door naar de achtste finale.

Portugal was voorafgaand aan het duel met Ghana al geplaatst voor de knockout-fase van het WK. Bondscoach Fernando Santos maakte daarom van de gelegenheid gebruik om wat basisspelers rust te geven. Liefst zes internationals die tegen Uruguay (2-0 winst) nog aan de aftrap stonden, moesten het vrijdag doen met een rol als wisselspeler. Diogo Dalot, Vitinha, Matheus Nunes, João Mário, Horta en António Silva konden op een basisplaats rekenen. Laatstgenoemde werd daardoor met zijn leeftijd van negentien jaar en 33 dagen de eerste Portugese tiener ooit op een WK. Cristiano Ronaldo stond ‘gewoon’ in de punt van de aanval.

Het duurde nog geen vijf minuten voordat de eerste treffer gemaakt werd. Dalot werd diep gestuurd door Pepe, schakelde zijn directe tegenstander uit en gaf hard en laag voor op Horta. De aanvaller van SC Braga schoot in de verre hoek raak: 0-1. Portugal kwam tien minuten later met de schrik vrij nadat een doelpunt van Zuid-Korea werd afgekeurd wegens buitenspel, maar halverwege de eerste helft bleef de gelijkmaker wél op het scorebord staan. Ronaldo liet een corner onbedoeld op zijn rug vallen, waardoor de bal zo voor de voeten van Young-gwon Kim belandde. De centrale verdediger profiteerde optimaal van dat foutje en schoot Zuid-Korea langszij: 1-1.

Ronaldo kreeg kort voor rust de kans om zijn fout goed te maken. Vitinha besloot om het doel van Seung-gyu Kim onder vuur te nemen, waarna de keeper dat schot niet goed verwerkte. Ronaldo kon daardoor van dichtbij op doel koppen, maar de Portugees kreeg zijn hoofd net niet goed tegen de bal waardoor die poging naast rolde. Zuid-Korea nam het doel van Diogo Costa in de tweede helft pas na ruim twintig minuten spelen voor het eerst weer serieus onder vuur. In-beom Hwang besloot het van afstand te proberen, maar de Portugese sluitpost kon vrij eenvoudig redden.

Even daarvoor werden Nunes, Rúben Neves en Ronaldo naar de kant gehaald voor respectievelijk João Palhinha, Rafael Leão en André Silva. Ronaldo blijft daardoor tot dusver op één doelpunt staan dit WK. In de absolute slotfase maakte Zuid-Korea de winnende goal. Son ging ervandoor op de counter en stuurde Hwang diep. De aanvaller werkte hard en laag binnen en schoot zijn land daardoor in minuut 91 naar de knock-outfase van het WK: 2-1. Zuid-Korea treft zo goed als zeker Brazilië in de achtste finale, terwijl Portugal vrijdagavond moet afwachten wie van Zwitserland, Kameroen of Servië tweede wordt in Groep G.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



En dan willen mensen Ronaldo op de bank zonder Ronaldo stelt Portugal niets voor, wat een grap echt waar. Leao en Silva wat een troep zijn dat joh hou toch op.... Zonder Ronaldo stelt Portugal niets voor die gaan de volgende ronde eruit liggen..

2 december 2022 om 18:06

Heerlijk! Suarez naar huis. Congratz zkorea

2 december 2022 om 18:07

Brazilie lacht zich kapot man zuid Korea wordt walk over voor Brazilie.

2 december 2022 om 18:10

Lol, dat je dit nog zo stellig kunt roepen tijdens dit WK. Die Koreanen gaan hun huid duur verkopen.

2 december 2022 om 18:32

Lol zal je straks net zien dat Kameroen gewoon wint van Brazilië

2 december 2022 om 18:53

Zal voledig afhangen van opstelling.
Als ze hun B ploeg opstellen zoals Frankrijk en Portugal deden, dan mag je verrassingen verwachten.

2 december 2022 om 18:08

Dit ligt echt niet aan de invallers, maar puur aan de instelling van Portugal en het niet hoeven. Santos deed het prima door Ronaldo eraf te halen om hem wat rust te geven, heeft genoeg kansen gehad om te scoren, de enige grap is natuurlijk dat je Ronaldo weer aan het verdedigen bent om even te laten weten dat Portugal niks is zonder hem.

2 december 2022 om 18:18

Heeft echter wel een punt dat sommigen doen alsof Ronaldo een of andere B-garnituur is die het oh zo fantastische Portugal enorm remt met zijn aanwezigheid.

Gewoon de beste spits die ze hebben en een continue dreiging.

2 december 2022 om 18:31

Hun beste spits is geblesseerd en moest vlak voor het WK afhaken helaas. Die zat naast Nuno Gomes in het stadion. Hun beste vleugelaanvaller was geselecteerd, maar wilde zelf niet ivm issues met de bondscoach... die is bij Benfica gebleven. Waarvan akte.

2 december 2022 om 19:17

Santos deed het weer niet goed man. Serieus Vitinha veruit de best man op het veld haalt ie eraf. Bij die counter moet Palhinha die gozer een tikkie geven en geel pakken. Instelling was heel slecht. Typisch Santos’ het resultaat verdedigen maar hij leert het nooit. En jongens Horta onzichtbaar muv de goal is eigenlijk een 10 palhinha heel slecht Cancelo niet in vorm slap verdedigend a. Silva nog niet goed genoeg joao Mario ook slap en slecht.
Winst van de wedstrijd is dalot erin en Cancelo naar links veel beter.Vitinha moet erop in de basis en dan William voor Neves. Dus dan heb je gewoon een top 11. Ronaldo is gewoon geweest, maar grossiert in slechte passes had horta vrij voor de keeper kunnen zetten bijvoorbeeld.

2 december 2022 om 18:09

Ronaldo heeft toch mee gedaan?

2 december 2022 om 18:10

Nou nou nou Aqua dat valt wel mee. Je verwachtingspatroon mag wel wat lager liggen als je dit B-elftal ziet beginnen + het feit dat Portugal al door is. En ja Ronaldo is net aan een A speler voor PT!

2 december 2022 om 18:11

Je weet dat ze niet hoefde en al groepswinnaar waren? Deze wedstrijd maakte echt niks uit. Jij wil nu alleen je gelijk halen om jouw idool te verdedigen maar vergeet zijn aandeel in de eerste goal van Korea

2 december 2022 om 18:15

Serieus ik zou LEAO nog altijd liever hebben dan onze aanvallers en met Bernardo Silva Felix Cancelo Dias Mendes Neves Carvalho en Bruno Fernandes hebben ze genoeg kwaliteit ik heb het al vanaf het begin gezegd. Portugal gaat dit WK winnen. na Portugal geef ik Brazilië de meeste kans

2 december 2022 om 18:17

Gozer ga alsjeblieft naar bed. Portugal speelt vaak pas echt iets klaar als Leao erin komt, die gewoon altijd hoort te spelen. Ik vind je echt een rare snuiter en je laat jezelf keer op keer zien man. Portugal komt met een B elftal en ik vind juist dat Leao altijd moet spelen. Heerlijke voetballer en de enige met diepte bij Portugal

2 december 2022 om 18:27

Leao is een nonchalante speler. Daar houden Portugezen niet van. Verdedigt niet mee en is een ego. Vandaag weer niet goed ingevallen en hij mag hopen dat ie minuten krijgt de volgende wedstrijd.

2 december 2022 om 19:14

Als Leao al een ego is wat is onze vriend Cris dan?

2 december 2022 om 20:09

Dus dan wil je er twee in een basiself? Ik wil het liefst ook dat cris op de bank gaat zitten hoor.

2 december 2022 om 21:21

Het liefst wel dan liggen ze er eerder uit hahaha

2 december 2022 om 18:18

Ronaldo speelde toch gewoon mee en gaf nog een assist ook voor Zuid Korea. Plus hij kopte nog bal weg bij gevaarlijk situatie van Portugal. Een van de beste spelers vandaag van Korea.

2 december 2022 om 20:19

Portugal heeft onlangs veel beter voetbal gespeeld zonder Ronaldo. Ronaldo was een prima voetballer, maar kan beter stoppen. Heeft gewoon het niveau niet meer, maar vind zichzelf nog erg goed en belangrijk. Na zijn tijd bij Real is het best snel naar beneden gegaan, terwijl Real zonder hem weer de CL won. Ronaldo was dus gewoon een van de 11.

Oh wat geweldig dit, schitterend dat die sympathieke Zuid Koreanen doorgaan naar de achtste finales. En wat heerlijk dat dit ten koste gaat van Uruguay, een van de meest walgelijke ploegen samen met Portugal. Wat een heerlijke middag/avond.

2 december 2022 om 18:06

Wat geweldig man al die zwakke Landen in de achtste finale wordt het kijken niet eens waard.

2 december 2022 om 18:09

Het zal me een zorg zijn of jij gaat kijken of niet. Ik heb een geweldige dag met deze uitslagen en gun teams als Japan en Zuid Korea al het geluk van de wereld. Nederland geen wereldkampioen? Dan maar een van die twee.

2 december 2022 om 18:09

Daar mag je Portugal en Denenmarken voor bedanken,

2 december 2022 om 18:11

Al die zwakke landen? Wie is er nou zwak dan. Meer Aziatische teams dan Zuid-Amerikaanse. Wie had dat gedacht haha

2 december 2022 om 18:13

Azië on fire. Leuk te zien vind ik het (verplichte toevoeging. Auwauwauw dat wij er niet bij zijn...)

Japan hopelijk de kwartfinale bereiken want ik geef ze een goede kans tegen Kroatië

2 december 2022 om 18:14



En die zwakke landen (wss doelend op Zuid-Korea, Japan, Polen, Australiã«, Marokko op voorhand) hebben toch laten zien dat ook de grotere landen er grote moeite mee kunnen hebben. Kan niet wachten wat voor rare stunts er wellicht weer aan zitten te komen. Maakt dit WK ondanks alle commotie nu al uniek

2 december 2022 om 18:20

Ja idd zeg. Dan kijkt aqua toch lekker niet. Ben het helemaal met jou eens over die sympathieke oos aziatische landen.

2 december 2022 om 19:07

Marokko een zwak land? Hahahaha, Marokko is op dit moment beter dan Nederland hoor. Nederland is juist een zwak land dit wk en hebben geluk dat ze in die poule zijn met zwakke landen en achtste finale tegen Amerika. Hebben alleen maar geluk steeds, normaal zou Nederland allang eruit liggen 😂

2 december 2022 om 19:15

Marokko zou kansloos verliezen tegen Oranje, zelfs wanneer we slecht spelen. Verschil in kwaliteit is te groot en vergeleken met België zijn wij wel een hecht team.

2 december 2022 om 20:20

De zogenaamde zwakke landen leveren tenminste wedstrijden af vol energie passie en inzet. Erg leuk om naar te kijken in vergelijking met Oranje.

2 december 2022 om 20:43

Kamal1Ja, dat kan ik ook. Komtie. Marokko is alleen maar door omdat Kroatië en België zeer zwak zijn, ver over hun prime heen.Klinkt dom he? Ja, jij ook kerel.

2 december 2022 om 18:08

Alleen al voor die Nuñez vind ik het mooi, vreselijk onsportieve actie bij die penalty (die ook zwaar onterecht was overigens). Nare figuurtjes lopen er soms toch ook rond. Achteraf ook weer met z'n allen rondom de scheids, waarom??

2 december 2022 om 18:12

Haha precies, wat ongekend zielig was dat ook om met zn allen de scheidsrechter nog ff op te zoeken na de wedstrijd. Maar eigenlijk maakt dat deze uitslag alleen maar mooier, geweldig.

2 december 2022 om 18:31

Hopelijk krijgen er nog een paar rood na de wedstrijd, volslagen idioot

2 december 2022 om 18:09

Helemaal mee eens. Weg met Uruguay en laat die Zuid Koreanen maar lekker door. Zeer sympathieke volk. Wat nog heerlijker is, Nederland, Engeland en Marokko hebben tot nu toe meer punten behaald dan alle andere teams ! Geen enkele team die 9 punten uit 3 heeft kunnen halen. Laat toch wel zien hoe hard het voetbal groeit. Geen enkel land gezien die compleet heeft gedomineerd. Was vroeger wel anders.

2 december 2022 om 18:17

Brazillië speelt zometeen en die winnen wel van Kameroen dus die eindigen op 9 punten

2 december 2022 om 18:32

Dat dachten we ook met Frankrijk en Portugal alleen dat liep even anders.

2 december 2022 om 18:45

Ik zou daar niet zo zeker van zijn. Als ik 1 ding heb geleerd dit WK, is het dat alles mogelijk is. Brazilië speelt waarschijnlijk ook met een B elftal, dus we moeten het nog ff zien.

3 december 2022 om 02:19

Ik had nog gelijk ook haha

3 december 2022 om 06:31

Nee dus 1-0 verlies....

2 december 2022 om 18:22

Jammer voor Ghana maar blij voor Zuid-Korea. Sowieso de meeste Aziatische landen zijn allemaal landen waar sympathie voor kan hebben omdat ze gewoon normaal doen.

2 december 2022 om 18:38

Veel plezier met Argentinië - Australië, Kroatië - Japan en Brazilië - Zuid Korea. Ongelooflijk dat mensen uit pure haat dan wel afgunst daar liever naar kijken dan naar krakers tussen gerenommeerde voetbal landen.

2 december 2022 om 18:43

Zal meer passie in die wedstrijden zitten dan als het tussen de gerenommeerde landen zou gaan. Dan zat je naar een saai schaakspel met een boel eeuwig gebrei kijken

2 december 2022 om 18:49

@Mijn Optiek

Ik denk dat je het concept van een WK niet echt snapt. Landen van over de hele wereld doen mee. Wellicht dat je het idee kan gaan aankaarten bij de FIFA dat er alleen maar gerenomeerde landen mogen meedoen. Krijg je een Super League gevalletje, rete interessant.

2 december 2022 om 18:51

Teams als Japan en Zuid-Korea zullen de boel nog flink opschudden, let op mijn woorden. En los van de ''haat'' voor Uruguay is mijn support voor een Zuid-Korea veel groter gezien de mensen die ik ken uit Oost-Azië en dan met name uit Zuid-Korea en Japan.

Prachtig zeg al die emoties op het einde bij beide wedstrijden. Dat maakt voetbal zo mooi. Waanzinnige prestatie van Zuid-Korea.

2 december 2022 om 18:08

Heerlijk voor Zuid-Korea, is ze gegund. Wel hartstikke triest van Portugal.

Dit WK blijft gekker en gekker worden

Heerlijk!!!! Wat een ontknoping!!!! Taehanminkook!!

Heerlijk voor Zuid Korea! Zonde voor Uruguay, liever had ik Portugal naar huis gestuurd zien worden.

Wat een achterlijke coach van Uruguay, Jezus. Shares en Nunez eruit terwijl de andere pot 1-1 staat... Wat ben je dan een gigantische idioot!! Lekker achterover leunen, en dan de deksel op de neus.

Wel mooi dat Zuid Korea door is!!!

Mooi voor die Koreanen uiteindelijk geweldig, uiterst jammer voor Suarez en Cavani natuurlijk hun laatste kans.

Maar wel goed dat Ronald Araujo eindelijk naar huis mag en ze hem niet kunnen forceren te spelen in de knock out fase.

Bijzonder leuke laatste potjes. Verrassingen te over. En (voor mij) genieten om die Uruguayanen zo te zien..

Denk dat Son vandaag heel anders op de selfies staat.

Hiep hiep! Blij voor Zuid Korea.

Aziatische landen waren toch maar tornooiopvulling he?

3 AFC landen in de 8ste finale, record?

2 december 2022 om 18:08

die gaan allen zwaar eruit worden dik ingemaakt in de achtste finales.

2 december 2022 om 18:13

Waarom dan precies? Ze winnen hier wel van die zogenaamde grote landen.

2 december 2022 om 18:23

Aqua1

Denk dat Japan wel kans maakt hoor tegen Kroatie, zal niet zo makkelijk zijn als vele denken, ik verwacht wel dat Brazilië 2 maten te groot gaat zijn voor Zuid Korea.

2 december 2022 om 18:28

Ja Aqua, zo gek is dat niet. Maar toch zijn zij lekker wel door en jouw geliefde landen die je liever had gezien niet. Hadden ze maar wat beter moeten spelen. Uruguay geen schot op doel tegen Korea, Spanje en Duitsland geen punt tegen Japan gehaald, Denemarken helemaal niks klaar gespeeld. Ze hebben het allemaal laten afweten.

2 december 2022 om 18:41

Kansloos. Kroatië heeft veel te veel kwaliteit om zich te laten verrassen door Japan. De Aziatische ploegen hebben slechts geprofiteerd van de absolute wanprestaties van een aantal (Europese) grootmachten. Spanje en Portugal mogen zich kapot schamen.

2 december 2022 om 18:46

Spanje en Duitsland hebben dat realistisch gezien ook, Portugal idem dito. En toch ging het mis.

Pff slechte wedstrijd van Portugal. Tuurlijk Portugal speelde niet met haar beste 11, maar zelfs met het B-elftal mag je veel meer verwachten. Nederlaag vergeten en doorgaan. Wel erg blij voor Zuid-Korea!

2 december 2022 om 18:13

Dit was gewoon dom. Portugal gaf die 2e goal weg door met zn allen naar voren te gaan.

2 december 2022 om 18:18

\na de wissels begon Portugal al minder te worden werd korea gewoon sterker. Santos met zijn domme wissels

2 december 2022 om 18:45

Voor of na de wissel werd er allebei 1 goal weggegeven. Weinig verschil dus.

Men kan zeggen wat ze willen maar dit is tot nu toe een prachtig WK

Toch wel een leuk wk in de zin van zinderende slotfases in de poulewedstrijden. Ook leuk dat met Zuid Korea en Japan twee Aziatische landen door zijn.

2 december 2022 om 18:23

Australië maakt ook deel uit van de Aziatische bond sinds 2007. Dus eigenlijk 3, al is het niet echt een Aziatisch land.

2 december 2022 om 18:26

Is dat zo? Vreemd, maar ja in de buurt van Australië heb je natuurlijk geen tegenstand.

2 december 2022 om 18:30

Jep dat is ook de reden dat die beslissing is gemaakt, in samenspraak met de AFC, FIFA en de bonden van landen uit Oceanië

Mooi om al die emoties te zien en dan met name die van de Zuid-Koreanen. Leuk toernooi tot nu toe zeg.

Was in eerste instantie niet zo heel enthousiast over wk 2022. Maar denk voor de neutrale voetbal kijker best wk ever hhh. Zoveel leuke verrassingen

Prachtig, echt prachtig. Jammer dat ze niet ook ten kosten van Portugal door zijn. Hoe minder theaterploegen hoe beter.

Erg slechte pot van Portugal en in het speciaal van Ronaldo. De restverdediging wordt niet goed neergezet, als een tegenstander hier gebruik van kan maken is het klaar voor Portugal.

2 december 2022 om 18:14

Ronaldo is tenminste dreigend creëert kansen toen hij eruit ging ging het slechter met Portugal, en kwam Zuid korea terug die begonnen erin te geloven. Voorin heeft Portugal gewoon niets..

2 december 2022 om 18:21

Ronaldo heeft uiteraard dat beetje extra waardoor Portugal überhaupt is gekwalificeerd en zoveel kansen heeft. Deze wedstrijd vond ik hem matig maar je ziet wel hoe belangrijk hij is voor dit Portugal

2 december 2022 om 18:23

Ronaldo sprong er in het b team niet bovenuit, dat zegt toch genoeg. Ronaldo imponeert gewoon niet dit wk, dus waarom hem altijd 90 minuten geven?

2 december 2022 om 18:27

Aqua1

Hij is altijd een dreiging voor de goal, hij is zo hongerig naar goals, en zijn loop acties zijn nog altijd heel erg goed, maar hij wordt vaak te geforceerd gezocht door zijn medespelers, vond de wissel wel terecht hij moet straks tegen Zwitserland of Servië fit zijn, zeker als het naar een eventuele verlening toe gaat.

Ronaldo is niet op z’n best maar kom op joh die André Silva kan er niks van

2 december 2022 om 18:41

In Duitsland en in de CL doet ie het anders wel prima.

Dit is toch echt het WK van de ontknopingen! Congratz Koreanen!

Uruguay leunde op soortgelijk strategie als dat Polen deed, maar pakt compleet verkeerd uit door slechte wissels.

Geweldig voor Zuid Korea. Die staflid van Ghana heeft een leuk aandenken met die selfie met Son . Karma.

2 december 2022 om 18:25

Karma?

Ik weet niet wat jij allemaal denkt maar die staflid had helemaal geen kwade bedoeling maar slechte timing.

Jij snapt toch wel dat Ghana ook gewoon eentje expres hadden kunnen doorlaten als wij echt Zuid-Korea wilde pakken?

2 december 2022 om 18:29

naffy33

Wat een onzin man, hij had dat effe in de catacomben moeten doen, maar als Ghana Zuid Korea wou naaien hadden ze wel Uruguay eentje laten scoren, al vraag ik me af of ze hem erin hadden gekregen als Ghana hun had laten doorlopen, wat speelde ze het slecht uit, en het negatieve spel van Uruguay tegen Zuid Korea en Portugal is waarom ze eruit zijn.

2 december 2022 om 20:25

Oja klopt haha de beste manier om te reageren is sportief

Zinderende slotfase, waarbij de tweede helft eerder begon dan die bij Ghana-Uruguay. Die goal van Hwang getuigt van hoog voetbal-IQ. Ook bij die aanval werd Son weer omsingeld door Portugese verdedigers, maar hij begreep zijn rol als bliksemafleider en ipv zelf te schieten bediende hij Hwang met een geniale subtiele pass. Met nog ong. tien minuten te spelen kwam Uruguay maar niet tot een doelpunt tegen Ghana om op doelsaldo door te gaan. Hebben die Ghanezen toch een beetje hun wraak gehad.

2 december 2022 om 18:29

Volledig met je eens! Met een intelligente manier van spelen, juist timing, precies door de benen op maat. Wat een doelpunt!

Niks beroven, dik verdiend

Lekker voor Zuid-Korea dit. Alleen al vanwege de Koreanen op de tribune gun ik het ze. Ik vind ze echt geweldig hoe ze feest allemaal feest vieren. Die kunnen wel een aardig feestje maken haha, ik zou dat wel een keer tussen willen staan. Idem voor de Japanners. They know how to party

2 december 2022 om 19:38

Dan moet je wel naar een toernooi gaan waar het landenteam uitkomt. De binnenlandse competitie heeft erg weinig sfeer. Baseball of gewoon een club in Zuid Korea, weten zeker wat feesten is!

Prachtig dit!! Echt gegund, mooi om Japan en Zuid Korea door te zien gaan. Ook Australië er bij en bijna Saudi Arabië. Toch wel prima niveau hoor

Karma
wie maakte er een foto van een huilende speler
en nu?

Ghana heeft amper geprobeerd te winnen
Uruguay heeft het onderschat. Je moet je dus toch ook bezig houden wat er op andere velden gebeurt

Leuk voor de spelers van Zuid Korea dat ze door zijn. In ieder geval nog 1 wedstrijd te spelen op dit toernooi. Dat kan Uruguay helaas niet zeggen, vooral die Suarez. Hahahaha

Heerlijk, Zuid-Korea verdient het en zijn echt en team met passie en werklust en nog een stuk sympathieker ook.

Uruguay was trouwens echt schandalig met dat schelden en zeiken zeg. Doei Suarez, you shall not be missed 👋🏼

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren