Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zomeraanwinst werd keihard genegeerd door Steijn: ‘Ik dacht: wat gebeurt hier?’

Laatste update:

Diant Ramaj heeft in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad teruggeblikt op zijn eerst halfjaar bij Ajax. De Duitse keeper begon op de bank, maar knokte zich al snel in het elftal en houdt inmiddels met Gerónimo Rulli een andere miljoenenaankoop op de bank.

"Ik wist al een beetje van de interesse toen mijn zaakwaarnemer me tijdens mijn vakantie in Bodrum belde", blikt Ramaj terug op afgelopen zomer. "Hij zei: 'Het is serieus nu.' Ik zei: 'Je kent me. Ik ben voor niemand bang.' Toen ik de naam hoorde, wilde ik er dolgraag heen. Ik wist wat ik kon en hoe Ajax graag speelt. Ik dacht: dit past perfect bij me.''

Ramaj begon als reservedoelman bij Ajax. "Rulli was eerste keeper, dus ik maakte me aanvankelijk geen illusies. En ik wens niemand een blessure toe. Ook mijn concurrenten niet. Mijn motto is dat ik op basis van prestaties mag keepen."

Rulli raakte echter in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd aan zijn schouder. Toenmalig trainer Maurice Steijn stuurde Jay Gorter en Ramaj daarop de dug-out uit. "Snel en goed een warming-up doen en dan zo erin, dacht ik", aldus Ramaj. "Mislintat had mij immers verteld dat ik tweede keus was."

Van Steijn had Ramaj echter niks gehoord. "Dus ook niet dat hij een voorkeur had voor Jay. Ik dacht ook dat het de bedoeling was dat hij verhuurd werd. Tijdens het warmlopen hoorde ik ineens 'Jay'. Ik was verrast, ging boos en teleurgesteld op de bank zitten. Wat gebeurt hier, dacht ik. Waarom?''

Steijn zou later verklaren dat Gorter meer ervaring had met de huidige groep. "Ik zei: 'Oké, jouw keuze, maar laten we dan over een paar weken de balans opnieuw opmaken.' Ik begreep veel dingen niet, maar ben juist bikkelhard gaan werken. Ik weet wie ik ben, wat ik kan en dat op een dag mijn kans ging komen."

"Ik kreeg te horen dat ik in de gym, qua voeding en professioneel gedrag een voorbeeld was. De trainer, de fysio; ze zullen het allemaal beamen. Duitsers hebben veel discipline. En als keeper mag je geen angst hebben. Twijfels zijn slecht voor een voetballer, laat staan voor een keeper, met 60.000 mensen om je heen, maar niemand achter je in het doel."

Tijdens zijn reserverol heeft Ramaj goed kunnen analyseren waar het aan schortte bij Ajax. "Opbouwen ging moeizaam, zonder vertrouwen ook. Toen ik erin kwam, zei ik meteen tegen onze verdedigers: 'Speel de bal maar naar mij als je het niet weet.' Ik moest zelf mijn plek veroveren, maar wist ook dat als ik hen iets meer tijd en ruimte aan de bal gaf door spitsen te lokken, ik het uiteindelijk zelf ook minder druk ging krijgen. Dat zie je wel terug, maar dat móét nog beter.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijzonder hoe groot ego’s van voetballers kunnen maar ook moeten zijn. Rulli is gewoon een hele goede keeper dus hoe kun je verwachten hem er zomaar uit te spelen? Maar goed, je moet wel als een winnaar denken anders red je het niet in dit wereldje.

11 januari 2024 om 09:15

Hij zegt letterlijk dat hij zich geen illusies maakte, maar dat hij had verwacht de eerste man achter Rulli te zijn.

11 januari 2024 om 11:49

Maar het is toch bizar dat Mislintat zonder overleg met Steijn heeft gezegd dat hij 2e keus is. Daar hoort een TD zich helemaal niet mee te bemoeien.

11 januari 2024 om 11:52

Helemaal eens. Maar dat is een andere kwestie.

11 januari 2024 om 09:19

Buiten het verhaal Rulli... jouw eerste zin slaat in algemeenheid echt de spijker vol op de kop!

Ramaj, Akpom, Mikautadze en Tahirovic... allen zijn ze naar buiten gekomen met een zeurverhaal over Steijn.

Zijn die gasten vergeten dat ze er 3 weken geleden uit zijn geknikkerd door ****** Hercules, toen ze wel mochten spelen.

Ze moeten zich kapot schamen!

11 januari 2024 om 10:47

Er wordt hem gevraagd naar zijn eerste periode bij Ajax en hij vertelt hoe hij dat ervaren heeft. We kunnen ook overdrijven Shenkie. Spelers kunnen er weinig aan doen dat er niks van vastigheid, patronen, duidelijke spelopvatting en tactiek, conditie en zelfvertrouwen aanwezig was dankzij een dramatische voorbereiding en een coach die zijn persoonlijke vetes belangrijker vond dan de sportieve prestaties. Richt je pijlen dan liever op Steijn, Mislintat en het bestuurlijke zootje bij Ajax.

Alsof het allemaal de schuld is van die individuele spelers kom op zeg. Is Hato ook een pannenkoek dan? Die stond ook op het veld tegen Hercules.

11 januari 2024 om 11:09

Jtjevtt

Heeft Hato kritiek in de media geuit op Steijn?

'speler kunnen er weinig aan doen dat er geen vastigheden, patronen etc. zijn'.

Onder van 't Schip mag je bij zijn dat Volendam die kans op 1-1 mist in de 84e minuut of dat je niet met 1-5 de rust in gaat tegen Zwolle. In diezelfde week verlies je van Hercules! Van laatstgenoemde mag je uberhaupt niet verliezen... al staat Brobbey rechtsback en Gaaei in de spits. Dat laatste heeft niets met patronen te maken, maar met kwaliteit!

11 januari 2024 om 11:25

Als als als als als....

Als je je kansen tegen PSV af had gemaakt had je ook gewonnen bij de ongeslagen koploper. Als Utrecht en Vitesse hun kansen hadden afgemaakt tegen PSV had de wereld er ook heel anders uit gezien. Als Feyenoord niet in de blessuretijd nog scoort tegen Volendam hadden ze 2 punten minder gehad. Als ze tegen Twente een pingel hadden gekregen hadden ze die waarschijnlijk gewoon gewonnen. Als Ajax tegen Almere de penalties gewoon had gekregen had je die ook gewonnen. Als PEC niet een onterechte goal toegekend krijgt idem. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Denk je echt dat de spelers van Ajax kwalitatief gezien minder zijn dan die van Hercules en dat ze daarom verliezen? Voetbal is veel complexer dan dat. Je hebt recht op je mening hoor, ik ben alleen van mening dat het goed is om achter je spelers te blijven staan zolang ze nog in het shirt van je club rondlopen. Individuele spelers afzeiken heeft werkelijk niemand wat aan, en dat deed Steijn wel, vandaar dat er nu ook om reactie wordt gevraagd van de spelers.

11 januari 2024 om 12:18

Jtjevtt

Je leest niet wat ik schrijf... typisch dat ik eigenlijk niet 1x het woord als heb gebruikt.

Leuk de opsomming die je maakt m.b.t. als, maar bij PSV en Feyenoord zijn het incidenten, bij Ajax is het schering en inslag!

Tuurlijk is voetbal meer dan kwaliteit, dat snap ik! Steijn heeft fouten gemaakt (mede door de druk waar Mislintat hem mee opzadelde, door de selectie pas in de laatste week van de transfermarkt qua aantallen - niet qua kwaliteit - voor elkaar te maken).

Maar nu Steijn weg is moeten de spelers het dan maar laten zien. Dat doen ze niet! Tahirovic, Mikautadze en Forbs voorop... dus dan moet je simpelweg je mond houden!

11 januari 2024 om 12:33

"onder van 't Schip mag je bij zijn dat Volendam die kans op 1-1 mist in de 84e minuut of dat je niet met 1-5 de rust in gaat tegen Zwolle."

Het woordje als zit er niet in, maar het leest toch wel flink als een 'als' situatie die je hier schetst

Als je niet inziet dat zelfs met dit materiaal Steijn veel en veel hoger had moeten staan (getuige het feit dat onder van 't Schip, die nou ook niet bekend staat als een wondercoach en tactisch genie, je inmiddels vijfde staat in plaats van 17e onder Steijn) dan houdt deze discussie denk ik sowieso op.

En dat het sportief niet lukt bij sommige spelers wil niet zeggen dat ze geen recht hebben om te uiten dat er op zeer slechte wijze met ze om is gegaan toch? Als we die logica zouden volgen dan mag Steijn wel even een jaartje of 5 zijn mond houden in de pers.

Ook over het punt dat je maakt wat betreft incidenten. Ajax speelt gelijk tegen Almere omdat ze twee pingels niet krijgen en driehonder kansen missen. Feyenoord wint uit bij RKC wel omdat ze een pingel (en rode kaart) wel krijgen ondanks dat ze driehonderd kansen missen.

PSV had in de eerste helft tegen zowel Utrecht als Vitesse met 4-0 / 0-4 achter kunnen staan. Dan hadden ze in hun eerste wedstrijd al puntenverlies gehad en was het nog maar de vraag of ze in de flow waren gekomen waar ze nu in zitten. Laten we ook niet vergeten dat ze bij Twente (volledig terecht uiteraard) een rode kaart mee kregen terwijl ze op dat moment nog redelijk weg werden gespeeld door Twente. Ik bedoel te zeggen dat het ook een beetje mee mag zitten soms. En dat is bij Ajax nou niet bepaald het geval dit seizoen.

Tegen Heerenveen liep je zelfs nog bijna tegen een gelijkspel aan omdat een goal onterecht werd afgekeurd. Wanneer jij als argument situaties aanhaalt waar een tegenstander een kans mist dan kunnen we volgens mij best ook hebben over de andere kant van de medaille.

Onze meningen liggen ver uit elkaar, en dat is prima. Uiteindelijk willen we allebei 1 ding en dat is dat Ajax beter gaat voetballen. Ik denk dat het weinig nut heeft om die spelers af te vallen als dat het doel is. Zelfvertrouwen doet wonderen voor een speler. Echter vind ik het ook niet meer dan logisch dat ze een podium krijgen om de absurde werkwijze bij Ajax onder Mislintant en Steijn uit te lichten. Het is nogal een bewogen jaar geweest en logisch dat er dan ook veel aandacht voor is in de pers.

11 januari 2024 om 13:21

Buiten dat meningen ver uit elkaar liggen m.u.v. dat laatste vind ik je argumenten gewoon iets minder sterk als je die naast de feiten legt.

Psv Utrecht 0-4 is echt bullshit namelijk. Douvikas moet 1 bal breed geven en knalt een omhaal die hij nooit meer zo pakt net naast. Dat zijn 2 mega grote kansen, maar om die nou voor 2 te tellen gaat wat ver.

Steijn heeft na het sluiten van de transfermarkt (laatste week selectie pas rond) Feyenoord, Az, Twente en Utrecht uit voor de kiezen gehad. Fortuna tel ik niet mee, want daar was maar 1 trainingsmogelijkheid.

Tegen Heerenveen stond van 't Schip al voor de groep, maar je hebt wel gelijk met je punt over die wedstrijd. Sinds van t Schip is er gelijk gespeeld tegen Almere en Zwolle en verloren van Hercules.

Feitelijk zijn er onder van 't Schip, met een veel makkelijker speelschema dan Steijn had alleen tegen Vitesse en NEC goede wedstrijden gespeeld.

We hopen allebei dat Ajax beter gaat voetballen, maar mijn enige hoop voor zondag is gevestigd op Brobbey en ik houd echt mijn hart alweer vast.

Rommens en Willumson kunnen met een goede dag zelfs op het middenveld de baas zijn tegen Ajax! Dat zegt genoeg over de kwaliteit die er momenteel is.

11 januari 2024 om 13:50

Vind het een beetje makkelijk om te zeggen dat ik mijn feiten niet op orde heb als je 2 van de 10 voorbeelden die ik geef eruit plukt en bij 1 zelfs toegeeft dat je het ermee eens bent. Die wedstrijd van PSV stond me bij dat Utrecht 3, 4 gigantische kansen kreeg maar misschien waren dat er inderdaad twee. Punt blijft staan.

Voetballend gezien zit er gigantische vooruitgang in onder van 't Schip. In bijna elke wedstrijd ben je gewoon de bovenliggende partij maar maak je het jezelf weer moeilijk door in de eerste helft de kansen niet af te maken. In de tweede helft gaat het vaak dan moeizamer omdat die jongens allemaal leeg zijn door gebrek aan conditie vanwege de dramatische voorbereiding van onze grote vriend Steijn.

Onder Steijn was het lange halen voetbal zonder kopkracht voorin, en gatenkaas achterin en op het middenveld. Ook tegen de 'mindere' ploegen werd je toen helemaal zoek gespeeld.

En de wedstrijd Hercules was een wanvertoning, maar het is nou niet alsof je compleet weg werd gespeeld met oogstrelend voetbal van de amateurs. Het was wederom een wedstrijd waar het hele middenveld van Ajax open lag waardoor elke tegenstoot van Hercules een gigantische kans opleverde. Heeft ook te maken met het feit dat je middenveld bij elkaar nog net geen 100 kilo weegt en alle defensieve middenvelders geblesseerd zijn.

Ik ga dat niet goedpraten maar vind het te makkelijk om te zeggen dat dat het niveau is van Ajax nu. Als dat zo was dan hadden ze elke wedstrijd onder van t Schip kansloos verloren.

Man man man, wat een treurig gebeuren daar zeg... de ene na de andere 'topaankoop' die eventjes een interview moet geven over Maurice waar de media natuurlijk lekker op gaat, zo in de winterstop.

11 januari 2024 om 09:35

Meer dan terecht, nadat Maurice alle ruimte van zijn mediavrienden kreeg.

11 januari 2024 om 10:16

Deze gasten zijn na hun droomtransfer opeens binnengekomen in een zeer onprofessionele en turbulente omgeving waar binnen twee wedstrijden de coach die jongens al publiekelijk ging afvallen, niet naar ze gecommuniceerd werd en ze moesten zelf maar braaf hun mond houden. Wanneer ze er wel iets van durfde te zeggen werden ze vervolgens ofwel sportief genegeerd of publiekelijk gelyncht (Berghuis & Maduro) dankzij Steijn zijn gelek naar de pers.

Als Steijn overal een podium krijgt om zijn eenzijdige zielige slachtoffer verhaal te vertellen dan is het niet zo gek dat de spelers die het mee hebben gemaakt de drang voelen e.e.a. recht te zetten toch?

Dit was wel het eerste overduidelijke deel van de hetze van Steijn richting Mislintat en de aankopen. Dat hij tijdens de warming up nog niet eens weet dat hij derde keus is is uiterst onprofessioneel. Gorter is in werkelijk niets een Ajax keeper, die is net als Salah-Eddine puur misbruikt door Steijn om statements te maken. Nu vind ik Ramaj ook nog geen hoogvlieger, maar er zit in ieder geval potentie in. Het verschil met Gorter is in ieder geval overduidelijk

11 januari 2024 om 09:24

Gorter heeft nooit een eerlijke kans gehad en zal die ook niet meer krijgen!

Schreuder heeft hem kapot gemaakt! Gorter is echt een prima keeper, alleen vertrouwen doet wat met de mens, en het publiek is niet menselijk maar reageert op het moment zelf. (wat logisch is)

Als Schreuder hem na Psv had laten staan of in die wedstrijd voor Pasveer had gekozen, ben ik overtuigd dat Gorter een prima Ajax-keeper was geweest. Hij heeft branie, heeft een geweldige reflex (ludogorets uit samenvatting nog maar eens kijken), is niet stil in de goal en kan gemiddeld goed mee voetballen en was ook nog erg jong.

11 januari 2024 om 09:51

Gorter heeft al meer kansen gehad dan hij verdient. Hele matige keeper, niveau subtop KKD.

11 januari 2024 om 09:54

Hij kreeg toch vertrouwen van Steijn? Maar maakte gewoon erg veel fouten. Ramaj is beter, dat zag iedereen vrijwel direct. Lachwekkend dat dan toch voor Gorter werd gekozen.

11 januari 2024 om 11:21


Bijzonder. Ik heb zelf namelijk nog nooit ook maar een actie van Gorter gezien die (potentiele) klasse verraad. Dat hij mentaal kapot gemaakt zou zijn door Schreuder vind ik 1.5 jaar na dato wel erg makkelijk en bevestigd alleen maar mijn punt dat hij (mentaal) volledig ongeschikt is voor Ajax

11 januari 2024 om 12:38

Denk dat je Gorter wel tekort doet als je hem subtop KKD noemt. Ik denk met zijn atletisch vermogen, reflexen en 1 tegen 1’s is hij ook voor veel eredivisie clubs een aanwinst. Alleen is het echt geen top club keeper. Hij straalt geen rust uit, heeft niet de volle concentratie als hij even niets te doen heeft en zet geen verdediging neer.

Los van de rancune (geen Olij, dat zou nooit de reden mogen zijn) snap ik wel dat Steijn met Gorter begon. Maar gaande weg dien je een keeper wel te passeren als hij telkens blijft blunderen. 1 op 1 was Gorter daarentegen weer fantastisch. Ramaj had tot op heden ook nog niks laten zien. Maar ik denk idd dat Ramaj bewust geen kans kreeg en dat is onprofessioneel.

Niemand die dacht dat Ramaj 2e keeper zou zijn, hij kwam de club binnen als totaly nobody waar veel te veel voor was betaald. Maar wat een voorbeeld van slechte communicatie weer- en wat een ego van Ramaj. Maar goed, vaak komt dat keepers ten goede. En talent heeft ie.

11 januari 2024 om 09:42

Hoezo ego, ik zie hier in de stuk niks daar over terug. Als de TD je haalt en je aangeeft dat je 2de keeper bent en dat blijkbaar niet bent wat kan hij er dan aan doen.

11 januari 2024 om 10:04

Als de TD je haalt en zegt dat je 2de keeper bent, zonder dat de TD dit heeft besproken of afgestemd met de trainer begint iedereen met een achterstand. De speler zijn verwachting wordt niet waargemaakt, de trainer krijgt een speler die hij niet heeft gevraagd en de TD die eigenlijk bij iedereen voor paal staat. Vanaf de start gaat de TD in de fout en trekt iedereen hierin mee. De overige deelnemers in het debacle valt dan niks te verwijten. 100% schuld bij die Duitser die er een potje van maakt, die had een te groot ego om het wel even te doen als TD bij Ajax. Overal mislukt, ook bij Ajax, zijn lijstje gaat door.

11 januari 2024 om 19:57

Dat is fair, maar Ramaj was bij 0 mensen bekend toen ie werd gehaald.

11 januari 2024 om 09:43

Natuurlijk wel, echt niemand had verwacht dat Gorter erin zou komen bij een blessure van Rulli. Overigens is dat teveel betaald ook zwaar overtrokken, er is 5 miljoen voor hem betaald. En dit kan door moeilijke bonussen oplopen tot 8 miljoen. Dus het is helemaal geen dure keeper. En het is gewoon duidelijk een betere keeper dan Gorter.

Naar mijn idee is dit echt een typische moderne Ajax-keeper. Ik heb ook oprecht het idee dat hij een goede klik heeft met zijn defensie voor zich. Bij een Gorter heb ik altijd het idee dat hij met zichzelf bezig is, in plaats van het geheel. Rulli heeft ervaring, maar ik zie niet wat hem de voorkeur zou moeten geven. We vergeten soms dat hij in dienst van Ajax ook gewoon een aantal aardige fouten heeft gemaakt.

Ik vind al deze interviews wel erg overbodig overigens, laat ze lekker met rust en presteren. Maar er wordt natuurlijk ook altijd gezocht naar onrust, dat scoort nou eenmaal.

11 januari 2024 om 12:04

Voor het spel dat Ajax eigenlijk altijd wil spelen is het een zeer geschikte keeper. Ajax speelt normaliter ver van de eigen goal en de keeper moet veel minder vaak met een redding in actie komen, dus mee kunnen voetballen - en daar is Ramaj erg goed in - is dan belangrijker, samen met positionering in de counter. Ajax speelt dit spel echter al een tijdje niet meer, enerzijds omdat ze gewoon vaak onder druk staan, anderzijds omdat in het moderne voetbal veel dieper van achteruit wordt opgebouwd. Gelukkig komen ook daar de meevoetballende kwaliteiten van Ramaj van pas, maar hij zal tegelijk een betere lijn-/reactie-keeper moeten worden om écht uit te kunnen blinken.

11 januari 2024 om 12:27

Ik vind hem op de lijn juist wel best sterk, af en toe echt een magistrale reflex van hem gezien. Wat echter zijn zwakte is is het verwerken van hoge ballen. Zijn timing is daarin echt niet geweldig en het dieptepunt daarvan was uit tegen Marseille. Verder wil hij nog weleens onnodig risico nemen door een bal veel te snel in te spelen bij de verdediging terwijl die er nog niet klaar voor staan. Ook dat lijkt een kwestie van timing te zijn. Misschien is hij soms net iets te gretig.

Qua uitstraling, meevoetballen en reflexen ben ik erg fan van hem. Die andere punten vragen wel om verbetering als hij langdurig eerste keeper bij Ajax wil worden. Ik blijf het bijzonder vinden dat geen enkele topclub in Nederland echt een onomstreden goede keeper heeft waar ze op kunnen bouwen, zo'n Rulli is toch ook een beetje net-niet en Benitez maakt ook vaak genoeg ketsers. Bijlow is 1-op-1 een fenomenale keeper (en heeft goede reflexen) maar maakt ook nog weleens een inschattingsfout waar je u tegen zegt en is zo vaak geblesseerd dat je er eigenlijk nooit helemaal op kan bouwen.

Ik vind persoonlijk Olij op het moment de meest betrouwbare keeper op de Nederlandse velden. Hoewel die helaas de laatste weken ook hier en daar af en toe een beetje mis zit helaas.

Ramaj die het team analyseert, collega's helpt en gewoon keihard werkt voor een kans. Of Gorter die alleen bezorgd is of hij genoeg snus bij zich heeft om de wedstrijd door te komen, na de wedstrijd ondanks een aantal blunders wat highlights op insta zet en zeurt zodra hij op de bank komt.

Rulli of Ramaj heb ik geen voorkeur in, Rulli zou beter moeten zijn maar heeft echt heel veel slechte wedstrijden gekeept voor Ajax.

En die Steijn maar zeuren in de media dat hij die Olij wilde hebben. Die Ramaj is gewoon een prima keeper. Steijn plaatst zich graag in de slachtoffer rol maar hij heeft genoeg verkeerd gezien of gedaan, en dat probeert hij dan goed te praten door onrealistische spelers of spelers die er niet toe doen (olij of Ramaj is ongeveer even goed) te benoemen

Mislintat's aankopen zijn echt niet allemaal drama, Steijn is ook geen drama coach. Alleen passen ze allebei niet echt bij Ajax (zeker Steijn niet), en werkten ze vooral heel slecht samen waardoor het op het veld een groot drama werd. Mislintat nam Steijn aan, dus dat is toch vooral hem aan te rekenen. Maar blijkbaar wilde Mislintat een ander, die geen Nederlander was, en wilde de bestuurders juist wel een Nederlander zolang het maar niet Bosz was...

11 januari 2024 om 11:41

Ik denk dat we allemaal kunnen zien dat de aankopen over het algemeen niet goed genoeg zijn voor Ajax, maar zeker wel goed genoeg zijn om minimaal in de top 5 van de ED te eindigen.

Dat Steijn daarmee onderaan bungelde zegt uiteindelijk nog meer over de absolute zooi die hij ervan gemaakt heeft. Als je elke week van opstelling wisselt, spelers eruithaalt die twee keer een verkeerde pass geven in een wedstrijd om ze vervolgens wekenlang te negeren. Publiekelijk uitspreekt dat je niet tevreden bent met je spelersgroep en ook nog eens opzichtig aankopen passeert om jeudgspelers in te passen waarvan we al jaren kunnen zien dat ze niet goed genoeg zijn... Om over het gebrek aan fitheid en afspraken op het veld nog maar niet te spreken.

Het sportieve verval van Ajax is ingeleid door Mislintat, maar dankzij Steijn zijn ze het ravijn ingekelderd.

In dit geval is de communicatie richting Ramaj van uit Steijn niet alleen slecht geweest, maar ook de communicatie/afstemming tussen Mislintat en Steijn klopt voor geen meter. Hoe kan een speler denken dat hij tweede keeper is omdat de TD dat aangeeft, terwijl de trainer hem vervolgens passeert bij het uitvallen van de eerste keeper. Ik zie niet in iedere passeeractie van Steijn rancune jegens Mislintat, dit lijkt eerder een gevalletje Mislintat die volledig zijn eigen plan trekt en niets afstemt met de trainer.

11 januari 2024 om 12:14

Ja daar moest ik ook wel gelijk aan denken inderdaad. Hoe kan het dat al die jongens een totaal ander beeld hadden van waar ze voor gehaald zijn? Dan moet er toch iets beloofd zijn in de onderhandelingen wat vervolgens niet is nagekomen. Ik denk dat Mislintat in zijn hoofd had: ik bepaal hoe het elftal eruit komt te zien en zet een lichtgewicht coach neer die dat allemaal maar gewoon op moet volgen.

Had alleen niet door dat Steijn een eigenwijze koekenbakker is die uit persoonlijke rancune richting hem expres zijn spelers dus juist niet opstelde en dat zo extreem doortrok dat het zelf begon te gelden voor spelers die kwalitatief gezien echt veel beter waren dan hun reeds aanwezige concurrent.

Ik denk dat daarom ook de bom is gebarsten uiteindelijk en dat daarom Mislintat spreekwoordelijk gezien om zich heen is gaan slaan op de Toekomst. Die zag dat zijn nogal fragiele positie nadat de aankopen kwalitatief wat tegenvielen helemaal werd afgebroken door Steijn met zijn rare opstelling. Een kat in het nauw... Voor Steijn kwam het best goed uit dat iedereen de focus had op de individuele kwaliteit van de spelers want dat haalde zeker in de pers een hoop aandacht weg van zijn uitermate belabberde werkwijze.

Laat het duidelijk zijn dat zowel Mislintat als Steijn hier flink fout zaten, en dat het bestuur veel en veel eerder in had mogen grijpen.

11 januari 2024 om 13:23

We hoeven niet te kiezen wie slechter was, de rvc, Mislintat, of Steijn. Allemaal dramatisch. En dat allemaal zonder een echte algemeen directeur. Gewoon complete chaos. De spelers zijn ook niet fantastisch, maar die verdienen beter dan de zooi die ze hebben gekregen.

Praatjes heeft Ramaj wel zo te lezen. Maar praatjes vullen geen gaatjes en zijn eigen prestaties vallen tot nu toe toch wat tegen. Werk aan de winkel dus voor Ramaj!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren