Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zoektocht Ajax naar ‘oplossing a la Babel’ voor positie Daley Blind strandt

Laatste update:

Zodra Ajax de komst van Ryan Babel heeft afgerond, is de Amsterdamse club ook meteen klaar op de winterse transfermarkt. De 33-jarige aanvaller ondergaat vrijdagmorgen een medische keuring en zal de rest van het seizoen van Galatarasay worden gehuurd. In de verbintenis is geen optie tot koop opgenomen. “Ik denk dat de selectie hiermee wel klaar is”, laat algemeen directeur Edwin Van der Sar aan De Telegraaf weten.

“Je hebt een aantal posities, die je gemakkelijk kunt wisselen. En op het middenveld heb je er ook een aantal opties bijgekregen met spelers die zich hebben gemanifesteerd het afgelopen halfjaar”, analyseert Van der Sar de selectie van Erik ten Hag. “Nog niet heel veel kansen hebben gekregen, maar wel op trainingen en de wedstrijden aan het einde van de eerste competitiehelft hebben laten zien, dat ze progressie hebben getoond. Die moeten in de tweede seizoenshelft door gaan groeien, omdat we ook wel weten, dat volgend jaar wat dragende kracht kwijt kan raken en deze jongens dat dan op moeten vangen.”

Nigel de Jong over terugkeer Ajax: 'Het is mijn jeugdliefde'

Volgens Ajax-watcher Mike Verweij heeft Ajax nog wel voor de positie van Daley Blind ‘naar een oplossing a la Babel’ gezocht, ‘maar die was niet voorhanden’. Van der Sar weet niet wanneer Blind, die met een hartspierontsteking kampte, weer terugkeert. “Dat ligt aan de testen die hij gaat doen als hij terugkomt. Dat wordt allemaal heel zorgvuldig gedaan. Van daaruit wordt het trainingspakket opgevoerd. Het is duidelijk dat Daley een heel belangrijke speler is voor ons en we hopen dat hij snel zijn vertrouwde plek kan innemen.”

Van der Sar vindt het niet nodig dat Ajax nog de transfermarkt op gaat voor een vervanger. “We hebben genoeg opties met Édson Álvarez, Perr Schuurs, Lisandro Martinez en Joël Veltman. En Kik Pierie kan ook nog, hoewel hij een lastige periode doormaakt. Ik had verwacht, en hijzelf waarschijnlijk ook, dat hij wat verder zou zijn geweest.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima. Ik had eerlijk gezegd nog wel gehoopt op een extra aanwinst voor het middenveld aangezien Martinez nu dus een linie zakt, maar aangezien we uit de Champions League liggen is de nood wat minder aan de man voor mij. We hebben nu als vervanging voor Martinez genoeg opties met Eiting, Gravenberch, Marin en eventueel Alvarez (alhoewel ik hem liever niet op het middenveld zie). Komend halfjaar is in mijn ogen perfect om wat jeugdspelers de kans te geven.

10 januari 2020 om 08:50

Ja die oplossing was misschien Schone geweest, mits hij zich schikte in een reserverol. Iemand die past in het Ajax spel en ook nog gevaarlijk in standaardsituaties.

10 januari 2020 om 12:23

Dat had van mij dan niet gehoeven. Als er een aanwinst voor het middenveld zou komen dan had ik graag een directe aanwinst gezien die er meteen stond en waar je ook even mee door kon gaan. Dat is Schöne niet. Ik heb respect voor hem als voetballer en Ajacied, maar hij had het elk jaar weer moeilijker bij Ajax. Vorig seizoen heeft hij een paar goede wedstrijden gespeeld, maar hij was wel vaak de man die als eerste afhaakte als aankwam op niveau. Hij werd te traag en zijn handelingssnelheid was ook erg laag.

10 januari 2020 om 09:15

Nou. Om eerlijk te zijn lijkt mij toch ook dat Eiting, ekkelenkamp en Gravenberch dan serieuze kansen krijgen op het middenveld. Als martinez dan lcv wordt. En zo hoort t ook bij Ajax.

10 januari 2020 om 12:21

Inderdaad. Hopelijk grijpen ze hun kans en hebben we straks weer een jeugdproduct op het middenveld lopen.

Laat Pierie zich maar lekker ontwikkelen in Jong. Schuurs heeft dat traject ook doorlopen en dat heeft hem alleen maar goed gedaan.

10 januari 2020 om 10:51

Pierie had nooit naar ons moeten komen. Dan had hij nu bijna 2 jaar Eredivisie ervaring gehad. Sportief gezien niet de meest slimme keus. Maar goed, nee zeggen tegen Ajax doe je niet snel. Waarschijnlijk had hij verwacht wel (eerder) aan te haken bij de eerste elf.

10 januari 2020 om 12:40

Hij zit er toch pas een jaar?

10 januari 2020 om 13:09

Ja hij speelde een jaar voor Heerenveen, dit seizoen had dat ook gekunt. Dat zijn 2 jaar ervaring, bedoeld hij

10 januari 2020 om 15:31

Ik denk het juist wel een slimme keuze is, met dezelfde argumenten als hij hierboven aangeeft. Trainingen zijn van een stuk hoger niveau en speelt wel gewoon wedstrijden, welke dan wel van een lager niveau zijn, maar hij zit niet op de bank.mocht hij uiteindelijk niet slagen heeft hij toch 2 a 3 jaar Ajax bagage bij zich, waarmee je i.m.o. alleen maar op vooruit gaat

Marc heeft voor centraal achterin matig ingekocht. We spelen met Veltman (kostte ons de CL) omdat er niet beter is en hebben geen fatsoenlijke vervanger voor Blind. Alvarez speelde er nog nooit bij ons, Perr Schuurs is ook nog niet klaar voor het grote werk.

10 januari 2020 om 08:46

Wat een onzin, hij heeft Martinez en Alvarez gehaald, 22 mln geïnvesteerd en beide aankopen functioneren behoorlijk. Marin valt blijkbaar tegen en Veltman presteert boven verwachting dus is Alvarez op het middenveld getest. Schuurs komt net kijken, die staat er volgend jaar wel.het grootste probleem zit op het missen van Schone en Frenkie die verdedigend stabieler waren waardoor de omschakeling prettiger was. De verdediging doet het prima, maar Veltman is inderdaad geen de Ligt en kan zeker niet het vertrek van de Ligt, Frenkie en Schone opvangen.

10 januari 2020 om 10:31

Hij heeft bijna 30 miljoen weggegooid door miskopen met Marin en Alvarez. Overmars heeft een berg krediet, maar we moeten niet doen alsof er deze zomer echt goed is in gekocht

10 januari 2020 om 10:47

Mee eens. Overmars heeft afgelopen jaren top gedaan. Tegelijkertijd willen we sportief doorstomen maar staan we wel opeens met Veltman in het centrum te ballen. Ik blijf erbij, we hebben deze zomer zwak ingekocht.

10 januari 2020 om 17:39

Weggegooid na niet eens 6 maanden? Beide spelers zijn jong en vertegenwoordigen als nog een behoorlijke waarde. Alvarez zie ik overigens gewoon slagen bij Ajax. Voor Marin heb ik minder hoop, maar hij zal over een jaar of 2 alsnog wel wat geld opleveren.

10 januari 2020 om 08:48

Ik vind dat Perr zich prima bewezen heeft het afgelopen half jaar. Op wat schoonheidsfoutjes na stond hij er gewoon wanneer het nodig was en doet echt niet onder en is misschien wel beter dan Alvarez en Veltman. Komende halfjaar kan daarbij een prima leerschool voor hem worden op het hoogste niveau.

10 januari 2020 om 10:42

Dat ben ik met je eens maar het had wmb beter geweest als dat naast Blind was ipv Martinez. Dit om enige consistentie te waarborgen.het voordeel dat je hebt als Martinez een linie zakt is dat de jeugd op het middenveld meer kansen krijgt naast van de Beek en Zyech.

Dat begrijp ik niet goed. Veltman en Schuurs zijn rechtsbenig, dus die kunnen niet als linker centraler verdediger. Blijft over dat je inderdaad Martinez laat zaken en dat Gravenbergh een kans gaat krijgen. Persoonlijk zou ik toch graag hebben gezien dat ze een grote kopsterke linker centrale verdediger zouden hebben gehaald. De achterhoede oogt minder solide dan vorig jaar en daarnaast krijgen we ontzettend veel corners en vrije trappen waaruit geen rendement komt omdat je geen kopsterke speler hebt. Als je bekijkt hoeveel goals Mathijs vorig jaar gemaakt heeft, dan zou een dergelijke speler juist prioriteit moeten hebben.

10 januari 2020 om 09:18

In principe is dat schuurs. Die is bijna net zo groot als de ligt. Daarnaast is ondanks z’n lengte nico ook een geweldige kopper.

Kijk. Normaal gesproken wordt Ajax gewoon kampioen. AZ is in de breedte en qua ervaring met druk net wat te smal. En PSV gaat nog heel punten verspelen met de verdediging die ze hebben. En dan is Malen ook nog weg bij ze

Perr Schuurs kan nu gewoon meer speeltijd krijgen. Die is aan het groeien

Hoe van der Sar zich uitlaat over Blind geeft aan dat hij vertrouwen er in heeft dat Blind (op termijn) terugkeert.dat lijkt me prima nieuws voor Blind.

10 januari 2020 om 17:43

Dat gevoel heb ik eigenlijk ook. Vd Sar vraagt zich namelijk af wanneer hij terugkomt en met welke trainingsintensiteit hij kan beginnen, niet of hij uberhaupt nog terug komt. Ik hoop alleen niet dat dit een voorbarige opmerking van vd Sar was.

Achterin met Martinez en Veltman en Schuurs/Alvarez als backup daarvan. Op het middenveld kan je dan Gravenberch/Eiting neerzetten op de plek van Martinez. Ekkelenkamp als vervanger van van de Beek. En Ziyech mooi op 10. Met de flanken Neres en Promes als basis en Lang/Babel wissel zit je prima. Tadic lekker in de spits en mocht Ziyech er langdurig uit zijn kan je altijd Promes op 10 zetten en Babel op de vleugel.

Ik denk dat we het komende half jaar wel doorkomen met deze selectie en lekker de jeugd speeltijd gunnen zodat je er volgend jaar precies weet wie het gaat redden en waar je versterkingen moet aantrekken.

Dit is een fout van Ajax. Blind komt misschien wel helemaal nooit meer terug. Je kunt niet elke pot met Martinez als LCB spelen, die is gewoon te klein. Weet iemand of en in hoeverre Ajax verzekert is voor 't salaris van Blind zolang hij geblesseerd is? Niemand halen kan ook een kwestie van geld, transfersom of payroll, zijn. Ik zou graag een kopsterkere LCB zien komen namelijk. Dat valt niet mee in de winter dat snap ik, en ze gaan nu Schuurs en wellicht Pierie een kans geven waarschijnlijk.

10 januari 2020 om 10:33

Alle verhalen die je rondom Blind hoor zijn geruststellend genoeg om er vanuit te gaan dat die weer terug komt. Verder lijkt me Martínez een prima vervanger, heeft het al eerder goed gedaan daar.

Ik heb Alvarez nu al een paar keer als verdediger zien spartelen, en hij lijkt mij absoluut niet de man voor het centrum. Schuurs gistermiddag ook weer heel onzeker, en over Pierie hoeven we het niet te hebben. Dan blijft Martinez de enige optie, met naast hem de ook al niet zo sterke Veltman. Maar dat lijkt me nu wel de minst slechte optie. Of misschien speelt Schuurs als rechter centrumverdediger wat beter dan op links, zoals tegen Eupen. Zo blijft de laatste linie van Ajax toch nog een heikel punt, want eigenlijk is Tagfiaglico als enige onomstreden. Dest en Mazraoui zijn nog steeds wisselvallig, dus niet zo maar blind () op te stellen, en of Blind ooit weer speelt, blijft ook een behoorlijk vraagteken. Verthongen was voor nu een prima optie geweest, maar voor het nieuwe seizoen zou ik toch eens proberen een nieuwe Sanchez te scouten. Iemand die wel duels wint op basis van onder meer fysiek en/of snelheid. Zo zie je maar weer: het leven gaat niet alleen over rozen;-)).

Je komt er pas achter wat Schuurs kan, als hij regelmatig speelt. Opstellen dus, zowel in de competitie als Europees. Laat hem het maar bewijzen. Ik heb er wel vertrouwen in.

Als die oplossing a la Babel dus een international ervaren nog op goed niveau acterende, linksbenige Nederlandse verdediger moet zijn met Ajax achtergrond dan is die inderdaad niet voor handen.vertonghen was een goede oplossing geweest maar die laat Tottenham niet gaan en tevens wil hij nog geld blijven verdienen dat Ajax niet wilt betalen. Tsja, vind er maar een die goed genoeg is.het blijft jammer dat Martinez van het middenveld gehaald moet worden daarvoor maar hij is in ieder geval linksbenig. Vind het alleen met Veltman geen goede combinatie, ze zijn beide te wild.met Schuurs zou beter zijn maar die mist wel de ervaring van Veltman. Alvarez is langzaam, heeft geen ervaring en spreekt weinig. Ik snap best dat ten Hag niet overtuigd is, ook omdat Schuurs altijd wel vrij passief is en totaal geen agressiviteit heeft.een middenveld met vd Beek, Ziyech en Gravenberch lijkt me de beste oplossing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren