Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech bijt van zich af tijdens interview: ‘Jullie zoeken commotie’

Laatste update:

Hakim Ziyech erkent dat hij soms ‘slordig’ speelt, maar bestrijdt dat hij niet mee wil verdedigen. Een verslaggever van FOX Sports stelde na afloop van het duel met FC Groningen dat de linkspoot tegen Rosenborg BK af en toe terug sjokte in plaats van dat hij actief meedeed bij balverlies. Ziyech kon niet veel met die kritiek.

“Als jullie de afstanden binnenkrijgen die ik loop, denk je wel twee keer na voor je kritiek hebt”, zei Ziyech. “Dan denk ik dat je je woorden terugneemt. Ik wil iedere wedstrijd m'n ding doen. Aanvallend en verdedigend. Aanvallend en verdedigend. Het lijkt nu net alsof je de dingen benoemt die ik niet doe.”

Daar is de 2-0 van AFC Ajax tegen FC Groningen!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 20 augustus 2017

“Als je de afstanden ziet die ik loop, neem je je woorden terug. Dat is het enige wat ik zeg. Jullie zoeken commotie. Daar trek ik me verder helemaal niets van aan.” De spelbepaler gaf toe dat het allemaal beter kan, maar dat hij in persoonlijk opzicht wel op de juiste weg is om de Ziyech te worden van vorig seizoen.

De negenvoudig international van Marokko speelde sinds zijn transfer van FC Twente 47 officiële wedstrijden voor Ajax en daarin was hij goed voor 12 doelpunten en 21 assists. In dienst van de club uit Enschede kwam hij eerder tot 34 doelpunten en 30 assists in 76 duels.

Is de kritiek op Hakim Ziyech terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rustig Hakim. Hoe geprikkelder je reageert hoe meer ze je gaan opzoeken. Gewoon braaf standaardantwoorden geven, dan heb je het minste gezeik.

20 augustus 2017 om 17:24

Er wordt toch altijd iets gezocht om op te zeiken in dit land dus beter vertelt hij gewoon de waarheid

20 augustus 2017 om 17:31

In dit land? Lol ga eens in Duitsland of Engeland kijken.

20 augustus 2017 om 17:31

Is het in andere landen niet zo dan?

20 augustus 2017 om 17:51

Daar blijven mensen niet tot in de eeuwigheid over iets zeuren. Duitsland - Brazilie bijvoorbeeld, na die wedstrijd was het 1 en al positiviteit en vreugde. Hier gingen mensen nog naar iets negatiefs lopen zoeken na NL - Spanje. En dat is echt iets typisch NL's

20 augustus 2017 om 22:00

Eens dat Nlders zeikerds zijn, echter mag je wat van Ziyech verwachten en kun je van die kritiek ook veel beter worden. Zijn stats qua aantal schoten versus doelpunten zijn echt dramatisch, ik dacht dat hij een vrije trap specialist was, maar kan er geen herinneren die erin ging.

Zijn werklust daarmee heeft hij mij positief verrast, zijn onvoorspelbaarheid, creativiteit en daarmee geniale momenten heb ik nooit aan getwijfeld. Maar zijn afwerking en balverlies op cruciale plekken daar valt hij mij tegen.

20 augustus 2017 om 17:31

Nee ik waardeer het juist dat ziyech altijd straight is naar de buitenwereld. Dan moet je nu ook niet gaan klagen als hij zegt wat hij vind, net zoals de media mag hij ook zijn mening over deze kwestie geven.

Ach hij moet niet zo zeuren. We hebben allemaal gezien dat hij in de omschakeling vaak niet goed en snel meeverdedigde. Zo werkt het Hakim, speel je goed dan bombarderen ze je tot halfgod, gaat het minder dan ga je dat ook horen!

20 augustus 2017 om 17:33

Vaak? Ziyech doet juist ontzettend veel verdedigend werk. In mijn opzicht zelfs te veel wat ten koste gaat van zijn nauwkeurigheid in balbezit.

20 augustus 2017 om 17:40

Gelukkig heeft hij alle tijd om terug te lopen nadat hij richting doel heeft geschoten de laatste tijd. Man, man, je zou je auto maar net buiten het stadion hebben staan.

20 augustus 2017 om 17:22

Hij schakelt soms traag om, maar aanvallend is hij op dit moment wel heel bepalend voor Ajax.

20 augustus 2017 om 17:33

Hij schakelt helemaal niet traag om, ik let juist op ziyech. Hij mist klaassen gewoon die die meters die hij net te kort kwam vorig jaar davy voor hem liep. Davy klaassen loopt veel en veel meer dan donny van de beek waardoor het lijkt alsof ziyech steken laat vallen maar het is donny die harder moet werken om een echte leider zoals klaassen was te worden. Maar dat kost tijd dit is pas donny zijn eerste seizoen als basisspeler en ook hij komt er wel.

20 augustus 2017 om 21:20

Spijker op zijn kop. Het zou inderdaad ook onrealistisch zijn om te denken dat Donny in een paar weken Klaassen voor 100% kan vervangen, zoiets heeft wat meer tijd nodig.

Tja Ziyech, dat is de media. Als alles je voor de wind gaat heb je dat niet. Met zand in de motor wel. Deal with it.

Vond Ziyech afgelopen donderdag een ijzersterk interview geven. Niet alleen kritisch richting bestuurlijk Ajax, maar ook zeer zelfkritisch. Hoe anders was dit interview met hem. Zeer snel op z'n pik getrapt en maar blijven terugkomen op die meters die hij gemaakt had. Vandaag was hij in verdedigend opzicht weer een stuk beter, maar donderdag liep hij inderdaad af en toe terug te sjokken. Als je afgelopen donderdag erkende dat je niet goed genoeg speelde, waarom dan nu zo op de pik getrapt?

Heb het interview niet gezien maar kan me er wel wat bij voorstellen dat die zo reageert.
Het lijkt er steeds meer op dat de media gaat zuigen bij de spelers..
Nergens voor nodig ook niet voor een verhaal, positief verhaal is ook nieuws.
Gisteren ook al na de wedstrijd AZ- Ado, bij speler van ado.. Is er crisis?
Waarom omdat je de eerste 2 wedstrijden verliest en dat met bij een club als ado die utrecht op bezoek krijgt en naar az toe mag..

Ik denk dat de meeste ado supporters blij geweest waren met 1 punt uit deze 2 wedstrijden..

Afstand ja maar doe je ook sprints daarin? Anders kan iedereen afstanden maken

Als of Ziyech dé schuldige is dat het allemaal nu minder loopt. Persoonlijk vind ik andere spelers veel minder brengen dan de Marokkaan. Ajax als geheel brengt veel te weinig. Vanmiddag was het bij vlagen veel beter en hoop ik dat we zo ook in Noorwegen kunnen presteren. Als dat gebeurt kan de storm ook zo weer gaan liggen.

20 augustus 2017 om 17:35

Inderdaad, het is meer van de beek die de meters niet kan opvangen die klaassen vorig seizoen maakte.. zelfs schone had daar vorig seizoen profijt van.

Vond Ziyech vandaag wel echt een stuk beter spelen dan de afgelopen wedstrijden. Tegen Nice vond ik hem bij vlagen ook wel goed spelen en tegen Heracles schoot hij een bal lekker in de kruising, maar voor de rest speelde hij matig, terwijl we vandaag misschien nog niet de absolute Ziyech in topvorm hebben gezien, maar hij speelde echt wel een goede wedstrijd.

Dat Ziyech de afgelopen wedstrijden niet zo goed speelde, heeft denk ik ook te maken met het middenveld waarmee Ajax de afgelopen wedstrijden speelde. Een middenveld met de Jong - van de Beek - Ziyech, vind ik veel beter dan een middenveld met van de Beek - Schöne - Ziyech, want van de Beek speelde vandaag gewoon goed op de 6-positie, terwijl de Jong ook een vrij goede wedstrijd spelen en Ziyech komt met dit middenveld, veel beter tot zijn recht.

Als Schöne als nummer 6 speelt, dan ontstaan er telkens enorme gaten tussen het middenveld en de verdediging en daardoor komt Ziyech niet tot zijn recht, terwijl ook van de Beek als rechtermiddenvelder verzuipt. Van de Beek als nummer 6 is prima en ik zou het middenveld waar Ajax vandaag meespeelde, gewoon vasthouden en dat is het middenveld die ik het liefst zie.

Kom op, ziyech, laat ze maar. Ze zoeken toch ook gewoon wat, je zegt de waarheid, maar laat je niet uitje stuk halen

20 augustus 2017 om 18:17

Oh hij mag wel kritisch zijn op het beleid maar niemand mag dat over zijn spel? Tegen Rosenborg was het ook dramatisch en daar liep hij niet mee terug. Moet hijbde beelden maar eens analyseren. Vandaag was het gelukkig beter maar was de tegenstander ook makkelijker. Zijn.kopje hing al snel omlaag afgelopen donderdag en dan moet je gewoon meer brengen.

20 augustus 2017 om 21:32

Weet je nog alle kritiek die hij twee seizoenen terug uitte over Twente, zijn (minder jarige) mede spelers, staf, publiek etc etc.
Was allemaal geoorloofd door iedereen, op de Twente supporters na, en iederreen wist het zeker dat Ziyech gelijk had.
Nu hij kritiek op de Ajax staf had moet hij wel zelf kritiek kunnen slikken?
Wij Twentenaren weten hoe Ziyech inelkaar steekt.
Veel succes maar val hem niet aan want hij heeft toch gelijk?

Doet Nederlanders blijkbaar nog steeds heel veel pijn dat hij voor Marokko heeft gekozen.
Let veel op Ziyech af en toe lax maar afgelopen donderdag niet.
Het is een aanvallende middenvelder geen verdedigende middenvelder.
Daarnaast sprinten hij vaak genoeg terug om mee te verdedigen! Z'n ploeg moet leren fatsoenlijk te passen en geen dom bal verlies te lijden dan hoeft die ook minder vaak mee terug.

20 augustus 2017 om 21:55

Probleem is alleen dat hij vaak achter zijn eigen balverlies aan rent.. Hij is namelijk koning in balverlies lijden bij Ajax, heeft niks met zijn keuze te maken, ik ben gewoon een supporter van Ajax die verbeterpunten bij hem zie.

Maakt niet uit hoeveel je loopt..gaat erom of je terugloopt of terugverdedigd...

Balbezit stelt ook niet veel voor als alléén de achterste 4 de bal steeds overspelen..Heb je ook 60% balbezit.. (...)

Er valt toch ook gewoon wat te zeuren. Tegen Groningen ook minimaal 3x erg gevaarlijk balverlies geleden. Het is leuk dat hij veel rent, maar hij schiet ook vaak kansloos op doel en verliest de bal op posities waar er zo een tegengoal uit kan komen. Ik vond hem deze wedstrijd ook niet bijzonder goed spelen, maar omdat hij een assist geeft en een goal maakt hoor je niemand er over.

20 augustus 2017 om 20:12

Ziyech is de type speler waar je een team omheen bouwt. Daar waar Klaassen de gaten dicht liep moeten Vd Beek en Schone dat gaan doen. Deze man is zo ontzettend belangrijk. Neemt niet weg dat hij zelf al aangaf dat hij minder balverlies moet lijden. Als Ajax Ziyech verkoopt dan komen we in een vrije val. Zo belangrijk vind ik hem

20 augustus 2017 om 21:14

Het enige onderwerp die ik juist niet benoem ga jij hier tegen mij benoemen? Sorry, ik snap je niet. Ik zeg hier toch dat hij wel rent. Alleen dat hij te gevaarlijk is met balverlies en een te laag rendement heeft voor het aantal schoten.

Maar wat betreft dat onderwerp: Ziyech is niet van het exceptionele niveau waar je een heel team omheen bouw. Bij clubs in de subtop zoals Twente ja, maar niet bij Ajax. Zelfs Eriksen, die een stuk beter was op jongere leeftijd deed gewoon zijn wek in het team. Als Ziyech Europees wil slagen zal hij moeten leren om te werken. En dat heeft hij vorig jaar al laten zien dat hij daartoe bereid is, dus nogmaals ik snap jou commentaar op mijn opmerking niet.

20 augustus 2017 om 21:54

Juist Ronzie,dat is al van voor dat hij gekocht werd. Ook toen schreeuwde men om Ziyech, terwijl er genoeg was om kritisch op te zijn bij Twente, ook daar heel veel gemiste kansen. Ik vind het nog steeds een goede aankoop, echter moet zijn schot echt beter en gevaarlijk balverlies echt minder.

Davy liep vorig jaar de gaten dicht waardoor Hakim z'n ding kon doen. Donny doet dit (nog) niet. Ziyech is wat mij betreft goed bezig en werkt zeer hard. Helene probeert natuurlijk gewoon haar werk te doen maar hoeft ook niet te overdrijven.

Ik waardeer zijn werklust, maar toch zou hij er goed aan doen zichzelf kritisch te benaderen. Vooral zijn stats ten aanzien van schoten en dan vooral hoeveel er naast of ongevaarlijk zijn, daar scoort hij heel slecht, hij scoort wel, maar gezien het aantal schoten veel te weinig.

En toch soms te nonchalant balverlies, ook daar verwacht ik meer van hem. Zit echt nog wel rek in, als hij dat goed doet is hij ook met een klap de beste van de ED en staat een grote club op hem te wachten.

Je kan zeggen wat je wilt maar tsjonge jonge wat een statistieken zeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren