Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zivkovic tekent nog zonder seconde in Ajax 1 twee jaar bij

Laatste update:
/

Richairo Zivkovic heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De aanvaller werd anderhalve week geleden achttien jaar en daarom hebben de Amsterdammers hem voor de langere termijn aan zich gebonden. Deze zomer trok Zivkovic van FC Groningen naar Ajax, maar vanwege zijn geringe leeftijd mocht hij toen niet langer tekenen dan voor drie seizoenen.

Omdat hij inmiddels achttien is geworden, was een lang contract geen probleem meer. Zonder dat hij ook nog maar een minuut voor Ajax is uitgekomen in de Eredivisie, heeft Zivkovic nu dus zijn handtekening gezet onder een vernieuwd contract tot medio 2019. Zivkovic maakte vorig seizoen tien doelpunten in het shirt van FC Groningen. De noorderlingen ontvingen een bedrag van 2,5 miljoen euro voor de tiener en bedongen ook een doorverkooppercentage.

Tot op heden speelde Zivkovic drie wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League: hij maakte vanaf de strafschopstip zijn enige doelpunt. In de met 0-5 verloren wedstrijd tegen FC Volendam kreeg hij een rode kaart, waarvoor hij drie duels werd geschorst. Maandagavond zat hij de laatste wedstrijd uit. “Hier spreekt veel vertrouwen uit en ik heb het hier naar mijn zin, dus we waren er snel uit. Ik ben fit en ik kan niet wachten om wedstrijden voor Ajax 1 te spelen”, zegt Zivkovic enthousiast op de clubwebsite.

Moet Frank de Boer binnenkort Richairo Zivkovic in de Eredivisie mee laten doen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 september 2014 om 15:56

echt eh, ze kunnen nu dan misschien wel iets beter zijn, maar de meeste spelers hebben op Zivkovic leeftijd hun debuut nog niet eens gemaakt..

Eindelijk iemand met een vijfjarig contract. Dit moet Ajax meer gaan doen want die vierjarige contracten zijn helemaal niks. Na drie seizoenen doet zo'n speler het dan goed en dan vertrekt hij alweer.

Hopelijk gaat Zivkovic het waarmaken.

16 september 2014 om 15:29

Kan zomaar een gevalletje Maher worden, leuk spelen bij een subtopper en dan naar een topclub gaan waar er elke wedstrijd en training maximale druk op staat. Hoop het echter niet voor die jongen, leuke speler.

16 september 2014 om 15:38

Is echt de spits van de toekomst hoor,hier heb ik echt veel vertrouwen in,Maher moet ff flinke trap onder zijn reetje krijgen want die staat stil/gaat achteruit. Maar hou ook daar alle vertrouwen in eigenlijk.

16 september 2014 om 15:41

Heb je ook een argument of ook maar een aanleiding waarom je zegt dat het een gevalletje Maher kan worden?

16 september 2014 om 15:44

Lees t nog een keer en dan lees je zn argumenten..

16 september 2014 om 15:50

Bootsjungen, het voordeel is dat deze jongen. Veel talentvoller is, en jonger al is dat idd nog geen garantie.

16 september 2014 om 15:56

Maher heeft een seizoen slecht gepresteerd. Die moet nog wennen joh. Waarschijnlijk begint hij ergens halverwege dit seizoen pas zijn waarde te bewijzen.

Zivkovic is trouwens een ander verhaal dan Maher. Maher was al een van de dragende krachten en Zivkovic was nog maar net doorgebroken. Maher begon in het eerste en Zivkovic begint zijn eerste jaar in Jong Ajax. Toch twee grote verschillen.

16 september 2014 om 16:03

@diemenaar

Jaa wat is de aanleiding daarvoor dan? Waarom zou Zivkovic dat ook hebben? Ik snap de hele vergelijking niet. Hij constateert in het wilde weg dat Zivkovic een gevalletje Maher kan worden omdat ze beide van een subtopper komen, okee...

16 september 2014 om 16:04

Het talent spat er bij die jongen vanaf, net zoals bij Maher inderdaad. Maar deze jongen is een stuk opener en toegankelijker hoor.

16 september 2014 om 16:08

Dat je nog een duim krijgt ook. Hier zit een groot verschil in. Mayer werd gehaald als een " meteen staande versterking". Hij moest dus meteen van alles. Zivko is gehaald met t oog op de toekomst. Rustig wennen aan de Ajax stijl, fysiek groeien en dan weer verder kijken. Hij moet helemaal niets in t eerste te bewijzen nu. Tenzij dat gevraagd wordt.

16 september 2014 om 17:00

Leuke voetballer denk ik hoop dat die snel kan gaan spelen denk ik tot trefzekerder dan sigi die trouwens matig presteerr bij me club

16 september 2014 om 18:31

Ja omdat Ajax deze speler helemaal verkracht.

16 september 2014 om 15:35

Het gebeurde ook al eerder alleen niet bij spelers ouder dan 20,wist trouwens niet dat je geen lang contract mocht tekenen onder de 18. Werd altijd al kwaad op v Geel dat de grootste jeugd talenten maar 3 jarig contract kregen,dit verklaard het lol. Nooit uitgeleerd zo zie je maar weer.

16 september 2014 om 16:27

Goeie speler gaat het zeker maken.

16 september 2014 om 17:00

Ja alleen begrijp ik Ajax niet , je haalt iemand die veel bij groningen heeft gespeeld en je laat hem in de jupilier league spelen bij jong Ajax , dat is mentaal echt niet goed voor zo een jongen .
En kijk als er nou betere spitsen waren oke , maar die zijn er niet , siggi is dramatisch en Milik doet het redelijk . Dus als ik Frank de boer was , zou ik gewoon Zivkovic naar Ajax 1 zetten .

16 september 2014 om 18:56

Het is in het verleden wel vaker gebeurt dat spelers eerst een heel of een half jaar moesten wennen bij Ajax.

Kijk dit is nu zo een voorbeeld van het vertrouwen dat het technische hart van Ajax heeft opgebouwd. Spelers weten inmiddels dat Ajax ook aan hun denkt. Zie blind en Vermeer. Afspraken nakomen en bij kansen niet dwars gaan lopen doen.

Goed teken. Betekend dat hij graag lang voor ajax wil spelen.

Dan zijn de geruchten dat hij het niet naar zijn zin had omdat hij voor Jong Ajax speelde dus ook in 1 keer de wereld uit.

16 september 2014 om 15:39

Precies! Wederom bedacht door mensen die niet het beste met Ajax voor hadden.

Ik voorspel overigens dat dit de eerste échte spits van Ajax in jaren gaat worden die gaat slagen. Deze jongen barst van het talent en is intelligent genoeg om de juiste keuzes te maken. Ik denk dat Ajax en Zivkovic een hele goede combinatie gaat worden..

16 september 2014 om 15:43

Mee eens! Maar ik wil Milik niet nu al aan de kant zetten.

Ik denk dat ook Milik een betere spits kan zijn als Siggy, als hij lichamelijk sterker word en het Ajax spel onder de knie krijgt.

16 september 2014 om 16:12

Milik hoeft, in mijn optiek, ook niet aan de kant gezet te worden. Zivkovic is nog jong en zal rustig aan gebracht worden. Misschien dit seizoen een aantal invalbeurten, volgend seizoen (als Siggy waarschijnlijk verkocht is) een aantal meer en daarna pas echt als eerste spits. Dat zal, denk ik, ook het idee van Ajax zijn..

16 september 2014 om 15:44

Is natuurlijk ook onzin. Is van te voren zorgvuldig doorgenomen dat hij eerst in jong Ajax zal gaan spelen en hij heeft bewust voor die stap gekozen. Neemt niet weg dat hij zelf zal hopen toch zo snel mogelijk bij Ajax 1 aan te sluiten.

Goed zo!
Of topic:
Hoe zit het met de contracten van de spelers in hun laatste jaar? Zoals moisander en denswil?

10 goals bij groningen en veel wedstrijden als invaller. Nu al betere stats dan sightorson. Jammer dat hij nu jongens zoals dit in de weg staat.

16 september 2014 om 15:31

Hij krijgt een jaar de tijd om rustig naar ajax 1 te groeien. En over n jaar gaat sigi weg. Dus prima zo

16 september 2014 om 16:03

Vind je dat? Wat leer je in ajax2 dan,gewoon spelen met Zivkovic,Kluivert en dat soort spelers speelden ook op 17/18 al. Iedereen is tegen sig dus hoppa Zivkovic erin.

16 september 2014 om 16:50

Milik is anders ook prima.

Laat hem eerst maar even wennen aan een grote club, andere omgeving en de manier van voetballen. Veel spelers hebben gewoon de tijd (vaak een jaar) nodig om te wennen en daarna te kunnen presteren. Ook Zlathan had het t eerste jaar loodzwaar!

Als hij zich bewezen heeft in Jong Ajax is het tijd om rustig aan het eerste te gaan ruiken.

Het zou mooi zijn als hij vier jaar van dit contract uitdient. Want dat zou betekenen dat hij in vier jaar tijd is uitgegroeid tot een aanwinst voor Ajax. Hij is dan 23 en hoewel nog erg jong, is dat de leeftijd waarop veel jonge spelers uit Nederland vertrekken.

16 september 2014 om 15:32

Hij is net 18, over 4 jaar is hij 22, geen 23

16 september 2014 om 15:52

Ja natuurlijk. Zijn contract loopt af als hij 23 is, maar als hij een jaar voordien verkocht wordt is hij gewoon 22. Scherp trodat4030!

16 september 2014 om 15:48

Eigenlijk moet ie over 2 jaar nog een keer bijtekenen, dan kan Ajax als jij slaagt echt een klapper maken

Die jongen vreet zichzelf op bij Jong Ajax. Geef hem snel eens een kans in het 1e!

16 september 2014 om 15:48

Hij moet gewoon wennen aan zijn nieuwe rol. Wordt meevoetballend veel meer verwacht dan in Groningen

16 september 2014 om 18:40

Moet ie het eerst goed doen bij Jong Ajax toch? En hoorde dat hij al rood pakte enzo, dus weet niet of hij het wel daadwerkelijk goed doet nu. Laat hem lekker erin komen.

Wat ik wel jammer vind is dat ze bij Ajax die filosofie erin gaan stouwen bij hem nu, laat die jongen lekker vrij zich ontwikkelen ipv allemaal regeltjes en dergelijke.

16 september 2014 om 18:45

Ajax haalde hem toch juist omdat hij het goed deed bij Groningen?

Ik weet dat hij nog jong is en misschien moet wenen aan een niveau omgeving/club/stad/tactiek/niveau en alles, maar er kan toch wel een invalbeurtje vanaf?

16 september 2014 om 19:12

Wilshere heeft gelijk. Als deze jongen daar laat zien er boven uit te steken speelt hij op zeer korte termijn voor Ajax1, zo simpel is het.

Ik ben wel blij met dit nieuws want ik heb vertrouwen in hem.

Of ruil hem maar terug voor Hoesen voor een jaartje, die bakt er helemaal nog niks van bij Groningen.

16 september 2014 om 15:42

Hoesen snap ik ook niet, had echt verwacht dat hij wel wat kon toevoegen aan Groningen. Hij maakt gewoon nog heel veel onnodige fouten wat hem de kans ontneemt om te kunnen scoren. Maar zijn goals gaan vanzelf komen dat heeft hij in zich. Sympathieke gozer.

16 september 2014 om 15:42

Wat moet Ajax dan met Hoessen als die er niets van bakt bij Groningen?

16 september 2014 om 16:08

Gewoon een gefrustreerde Groninger, niks van aantrekken..

16 september 2014 om 18:40

Omdat Hoesen beter in het systeem van Ajax past dan die van Groningen? Ik denk dat Ajax meer aan Hoesen heeft dan Groningen en Zivkovic had gewoon nog een jaartje bij Groningen moeten blijven. Leert ie meer van dan bij Jong Ajax voor een halve man en een paardenkop op maandagavond met alle respect...

17 september 2014 om 14:38

Voor een halve man en een paardenkop? Je haalt Ajax door de war met Twente (75 toeschouwers)

Ik ben benieuwd of hij dan volgende week in de beker een keer kan laten zien wat hij kan in Ajax 1. Duidelijk is dat deze jongen nog veel moet leren want bij een topclub moet je meer in huis hebben dan alleen talent. Ik ga er vanuit dat Stam hem mentaal aan het voorbereiden is op het grote werk.

Zivkovic had veel beter bij Groningen kunnen blijven. Bij Ajax speelt hij nu in het tweede, terwijl hij bij Groningen in de eredivisie had kunnen spelen. Bij Jong Ajax komt hij niet in zn spel en raakt hij gefrustreerd.

16 september 2014 om 15:47

Die krijgt dit seizoen nog wel zijn kans hoor

16 september 2014 om 16:05

Als Sigthorsson of Milik geblesseerd raakt ja, anders niet. De Boer zou nog eerder met Schöne in de spits spelen dan met Zivkovic.

16 september 2014 om 19:14

Daarom verlengen ze zijn contract zeker? Je speelt niet zomaar in Ajax1 en hij moet duidelijk wennen aan het spel.

16 september 2014 om 16:13

Dat was allemaal al lang duidelijk toen hij overkwam. Dan had hij moeten zeggen, ik kom voor het eerste of ik kom niet. Hij tekende bewust wel én verlengt zijn contract zelfs, dus ik snap niet waar jij zijn vermeende frustratie vandaan haalt.. Iets met een wens, vader en gedachte?

16 september 2014 om 16:43

Juist ja. Wacht nou eerst maar een jaar af, zoals is afgesproken. Lijkt me nogal opmerkelijk om gefrustreerd te raken als hijzelf bij de besprekingen was. Er is op voorhand gewoon doorgenomen dat Zivkovic rustig een jaartje bij jong Ajax begint om aan het spelsysteem te wennen.

Zeer sterke zet van Ajax. Zonder die verlenging was het amper zinvol geweest hem te halen dus neem aan dat dit vooraf al is afgesproken

Hele goede zet van Ajax! In mijn ogen nu al de beste optie voor de spitspositie.

hartstikke logisch allemaal toch? ik bedoel er spreekt vertrouwen uit en hij is nu achttien dus alleen maar mooi voor Ajax. hadden wij dit maar met Bakalli .. hadden we ook nog een mooie toekomst kunnen hebben. maar goed laten we hopen dat hij later de spits word van het Nederlands elftal want die hebben we echt wel nodig!

Het is gewoon zonde voor heel voetballiefhebbend Nederland dat die Sigthorson niet is vertrokken. Dan hadden we het gewoon met Milik en Zivkovic moeten doen en waren de kansen vanzelf gekomen. Nu zitten we weer met die houten klaas opgescheept.

Volgens mij hebben we vorig jaar allemaal gezien dat hij het niveau in de Eredivisie aan kan.
Ik begrijp al tijden niet waarom hij meedoet met Jong Ajax.
Ik ben van mening dat een kopen-en-meteen-weer-verhuren constructie slimmer was geweest.
Dat Ajax hem koopt, en hem meteen voor 1/2 jaar verhuurt aan Groningen, waar hij in de eredivisie rijp kan worden.

Goede zaak, maar geef die jongen eens een kans. Of verhuur hem aan een eredivisieclub..

hij slaap al jaren in een eigen ajax pyjama ze weer eigen jeugd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren