Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zivkovic kan nederlaag van Jong Ajax bij rentree niet voorkomen

Laatste update:

Roda JC Kerkrade gaat weer alleen aan kop in de Jupiler League. De Limburgers rekenden zaterdagavond met 1-0 af met de beloften van Ajax en hebben nu achttien punten, drie meer dan FC Eindhoven en NEC. Laatstgenoemde club komt later op de avond echter nog in actie tegen FC Emmen. Ajax blijft op negen punten steken.

/

Bij Ajax keerde Richairo Zivkovic terug van een schorsing en hij was de vervanger van Ricardo Kishna, die in de wedstrijdselectie van het eerste elftal zit voor De Klassieker tegen Feyenoord. De Amsterdammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij in het Parkstad Limburg Stadion, maar verder dan een goede kans voor Zivkovic kwamen zij ook niet. De spits schoot na een lange steekbal van Leeroy Owusu over het doel van Bram Verbist. Na het rustsignaal klonk een voorzichtig fluitconcert, maar na de thee maakte Roda een beslist betere indruk.

Onder toeziend oog van minister en Roda JC-supporter Frans Timmermans opende Hicham Faik na 51 minuten de score: op aangeven van Frank de Demouge schoot de invaller goed binnen. Met een beetje geluk stond Roda na 55 minuten zelfs op een 0-3 voorsprong, want een inzet van Marc Höcher werd van de lijn gehaald en Bart Biemans kopte bij een hoekschop tegen de verste paal. Ajax hoopte een nederlaag nog af te kunnen wenden, maar dat lukte het team van Andries Ulderink en Jaap Stam niet.

Wie is in jouw ogen een betere aanvaller?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We winnen. Snel door naar volgende week. Snel die beloften uit de competitie nemen, totaal niet serieus te nemen.

20 september 2014 om 18:34

Gezien het spel dat jullie vertoonden kunnen we jullie ook wel ruilen met een topklasser.

20 september 2014 om 18:57

Onzin reactie. Roda staat niet voor niets bovenaan. Is anders als die beloften van jullie die met het halve eerste team nog niet kunnen winnen.

20 september 2014 om 19:09

Ken je feiten, alleen ligeon heeft bij het eerste gespeeld.... domme opmerking dus

20 september 2014 om 19:10

P. Leeuwenburgh5.1
R. Ligeon5.2
L. Owusu5
T. Noordhoffgele kaart5.4
K. Tete5.5
D. van Bruggen4.9
D. Bakker5.5
Q. Menig5.2
R. Zivkovic5.7
E. Acolatse
S. Becker
S. Keskin
S. Hendriks

Welke naam is hier dan uit het eerste? Of het zijn revaliderende spelers dus ook maar op 60% van hun kunnen. Dus lul is niet zo slap.

20 september 2014 om 19:35

Ik denk dat hij het niet over deze wedstrijdselectie heeft, maar over het elftal wat verloor van Achilles. En het verschil tussen die twee totaal verschillende elftallen is hetgeen zo kwalijk is aan die beloften elftallen.

20 september 2014 om 19:53

Waar is Bazoer?

20 september 2014 om 20:03

@jk-ajax, het had na de 1-0 ook gewoon 3-0 kunnen staan. Ik snap niet waarom jij je zo aangevallen voelt. Roda supporters gingen toch ook niet zeuren toen Ajax bijna een wanprestatie op de mat legde tegen de nummer laatst?

Lekker, 3 punten!

20 september 2014 om 20:07

Doet toch wel pijn hè verliezen en dan ook nog met lange teentjes haha. Gauw weg met je reserveteampje dat niks toevoegt aan de eerste divisie. Amsterdamse grote mond met helemaal niks.

20 september 2014 om 20:16

Gezien dat jullie met spelers van start gaan die niet in Jong Ajax horen te staan is het een goede overwinning.

Daarbij weer een arrogante reactie en dan afvragen waarom ze supporters van Ajax arrogant noemen....... nou door dit soor trieste reacties.

20 september 2014 om 20:17

Helemaal niks? Haha, goeie grap.

20 september 2014 om 20:59

Welke spelers horen volgens jou dan niet in Jong Ajax? Het zijn spelers die amper wedstrijden in Ajax 1 hebben gespeeld. En dat heet dan een "wijze Kip"

20 september 2014 om 22:38

Wijze kip...

Het lijntje tussen arrogantie en weten dat je ergens goed in bent is heel erg dun.
Ajax is goed en dat blijkt uit de 4 landstitel op rij.

Dat men overigens je twijfels heeft over de beloften teams in de JL daar kan ik mij iets bij voorstellen. Maar gebruik dan (goede) argumenten om deze mening te onderbouwen. Dat maakt het een stuk duidelijker en kunnen mensen er ook fatsoenlijk op reageren..

21 september 2014 om 08:55

Geblesseerd.

20 september 2014 om 18:37

Jullie winnen , gaan snel door naar volgende week , hopelijk nog lang uit de eredivisie blijven. Jullie zijn totaal niet serieus te nemen.

Bah bah wat een niveau daar . Als er 1 ploeg niet serieus te nemen is zijn het jullie. Moeite met jong ajx.... en NEC verliest bij ons Jong PSV ... en dan maar zeuren dat ze een grap zijn.

Zo lang je met 3e a 4e keus spelers van "jong" teams al moeite hebt heb je totaal Niks in de eredivisie te zoeken.

20 september 2014 om 18:48

En, lange tenen merk ik?

Ajax-supporters blijken toch altijd maar moeilijk een verliespartij te kunnen verkroppen.
Toegegeven, het spel van Roda was niet om aan te zien, maar aan het eind van de wedstrijd telt de score die op het scorebord vermeld staat ongeacht of dat nou verdiend is of niet.

Je kunt het ook anders bekijken, alle Jong-elftallen zijn niet serieus te nemen, en wel om de reden dat ze niet kunnen promoveren of iets dergelijks.
Daarbij staat elk weekeinde een compleet ander elftal op het veld, is dat de bedoeling dan?

Die jongens spelen wekelijks om ervaring op te doen, niet meer niet minder, dat is toch ook niet serieus?

20 september 2014 om 18:54

Barcemessi

Haha lekker generaliseren weer. Jij kunt het ook eens anders bekijken: Roda heeft voor Jupiler begrippen een prima begroting en willen weer de Eredivisie in. Om een vergelijk te trekken, Roda is een beetje het Ajax of PSV van de Jupiler. Als Ajax en PSV zo spelen tegen Cambuur, dan schreeuwt iedereen moord en brand dat het verschil in begroting etc zo groot is dat je je niet moet mogen ingraven tegen mindere tegenstanders. Nu is het het geval met Roda en zouden Ajacieden daar niks op mogen zeggen vanwege hun clubvoorkeur?

Je laatste zin: des te bedroevender dat je als wel serieus te nemen team geen serieuze wedstrijd kunt laten zien. Vergelijk het dan met een bekerwedstrijd tegen amateurs, dan wil je toch ook niet dat een topploeg maar met 1-0 en alleen maar verdedigen wint?

Jij mag best je ogen dicht houden voor kritiek hoor, geen problemen mee, maar wijs niet altijd zo met je vingertje naar een Ajax logo als er iets gezegd wordt wat je niet aanstaat.

20 september 2014 om 19:02

Waar zeur ik erover dat ze een grap zijn? Je zat in het stadion alsof je naar een oefenpotje in de voorbereiding keek. Zo'n talentenploeg hoort gewoon in de beloftencompetitie. Spelen voor spek en bonen mee.. Dat noemt men het Nederlandse 2e profniveau..

20 september 2014 om 19:05

Ieder zijn eigen visie denk ik dan, ik hou mn ogen absoluut niet dicht voor kritiek.
Ik ben de eerste die toegeeft dat Roda dit seizoen allerminst overtuigend voetbal laat zien terwijl dit wel zou moeten.
Zoals je aangeeft heet Roda een meer dan prima begroting voor de Jupiler en zou je daar zeker meer van verwachten, maar zolang de 3 punten in eigen huis blijven kan ik daar wel mee leven.

ik zeg niet dat Ajacieden niets mogen zeggen, ik zeg alleen dat de gemiddelde Ajacied aan mij inmiddels wel bewezen heeft snel op zn pik getrapt te zijn als Ajax een verlies geleden heeft. Dat heb ik in mijn jaren op VZ meer dan genoeg mee gemaakt.

Noem jij het generaliseren, dan noem ik het persoonlijke ervaring... Misschien niet goed wat ik doe, maar als iedere Roda supporter zo deed zou jij ongetwifeld hetzelfde reageren.

20 september 2014 om 19:14

Ach ach ach. Tweede helft amper wat van jong ajax gezien. Hadden geluk dat het niet binnen 10 minuten na de 1-0 al 3-0 stond. Roda heeft niet goed gespeeld. Maar weer eens gewonnen. Als bij dit team weer Monteyne, Dijkhuizen en vooral Janssen aansluiten hebben we niet te klagen. Derde wedstrijd op rij achterin de 0 gehouden. Weer eens rond de 11.000 toeschouwers. 7 gespeeld 6 gewonnen.. ga maar lekker verder zeuren!

20 september 2014 om 19:18

Ik zie niet in wat het leveren van kritiek te maken heeft met snel op de pik getrapt zijn en daarbij zie ik ook niet in waarom het typisch voor Ajax is. Misschien omdat Ajacieden in het algemeen wat kritischer zijn, maar ik vind het vrij irrelevant. Mijn jarenlange ervaring op VZ (wat een lachertje) zeggen mij dat niet Ajacieden nogal snel iets zoeken om Ajacieden in af te kraken. Ook kan ik niet begrijpen dat jij zegt dat dit met een verlies te maken heeft, was het hier 1-1 of 0-1 geworden dan had ik net zo goed gezegd dat het een wanvertoning van Roda was, aangezien het dan juist nog meer een wanvertoning was geweest.

20 september 2014 om 20:04

@ismail29, gelukkig nemen wij jou ook niet serieus!

20 september 2014 om 20:11

Ismaelletje, Doeiii, lekker in Brabant blijven. Totaal onzinnige reactie. Talenten zijn opeens derde of vierde keus??? Lul je der maar lekker uit blijkt dat de tweede teams niks dat het niks voorstelt ondanks jullie grote mond, lol. Frustratie of toch niet , haha.

20 september 2014 om 21:36

@barcmessi

Ajax supporters ?

Als je goed leest ben ik een PSV supporter

20 september 2014 om 19:07

Ik heb die wedstrijd een stuk zitten kijken, Dat Roda lijkt wel een elftal vol huisvaders die met hun bierpens lekker voor de eigen goal blijven hangen. Dit Roda wat ik gezien heb gaat nooit geen kampioen worden, vond Sparta afgelopen maandag veel sterker als tegenstander van Ajax.

20 september 2014 om 19:23

Ik denk ook dat Roda eerste gaat worden dit seizoen!

On: We moeten gewoon voetballen want dat voor de goal hangen slaat nergens op

20 september 2014 om 20:15

En daar verliest Ajax dan van, geeft wat van het Amsterdamse nivo weer.

20 september 2014 om 20:58

Ja jong Ajax, een elftal vol tieners met bijna geen betaald voetbal ervaring. Ik weet niet of je de wedstrijd gezien heb? Je mag toch verwachten dat Roda als gedoodverfde favoriet om de competitie te winnen iets meer laat zien als ze thuis spelen. Bij Ajax gaat het er uiteindelijk maar om dat er 4 of 5 spelers zich door kunnen ontwikkelen voor het eerste, de rest zal het niet redden

20 september 2014 om 19:26

En als je zeg dat je tegen een niet zo'n hele goede lichting jongetjes die vers uit de jeugd komen met moeite konden winnen, word je dan niet heel erg verdrietig dat Roda de onderliggende partij was? De eerste helft was Jong Ajax veel en veel beter dan Roda, dat is toch treurig.

Het is heel simpel, die belofte elftallen zijn toegevoegd omdat er steeds verenigingen failliet gingen omdat Nederland gewoonweg niet groot genoeg is voor 36 prof verenigingen. Verder heeft het FOX geinspireerd geld te steken in de Jupiler League. Daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van jong talent en dus ook voor het gehele Nederlandse voetbal. Die spelers zullen voornamelijk bij de rest van de Nederlandse profclubs gaan spelen, want de meeste halen de eerste elftallen van Ajax, PSV en Twente niet. Laten we wel wezen, de jeugdopleiding van Roda gaat het vaderland niet redden!

20 september 2014 om 20:04

Doet wel pijn hè verliezen, met je reserveteampje dat totaal niks toevoegd aan de 1ste divisie. Amsterdamse bluf met helemaal niks.

Wat is dat Roda een treurige bedoeling. Komt 10.000 man kijken en dan kun je nog niet één fatsoenlijke aanval op de mat leggen. Jong Ajax speelde redelijk maar het ontbrak aan de eindpass.

20 september 2014 om 20:42

Wat een onzinopmerking.
alsof he aantal toeschouwers van invloed is op het spelletje wAt je op de mat legt

20 september 2014 om 22:08

Begrijpend lezen lijkt een kunst te zijn hier.

De titel kan ook gewoon zijn 'roda JC wint en blijft aan kop'. Waarom is de titel zo Ajax-centered?

20 september 2014 om 18:27

Omdat dat meer lezers trekt, en dat is precies wat VZ wil.

20 september 2014 om 18:32

Logisch toch? Gewoon een kwestie van vraag en aanbod, de basis van onze samenleving.

20 september 2014 om 19:11

Snap ik hoor, is gewoon slim van VZ. Ik vind het wel altijd irritant als ze er een misleidende titel bijzetten, maar dat is hier zeker niet het geval.

20 september 2014 om 18:30

omdat er veel ajax fans zijn, als je iets met ajax in de titel gooit komen er automatisch meer mensen op af, wat meer geld voor voetbalzone betekend

20 september 2014 om 18:31

Waarom is de titel zo Zivkovic centered, er speelden nog 10 andere Ajacieden!
Ga huilen man Calimero. In de journalistiek, of dit nou van hoge of lage kwaliteit is, probeert men lezers te trekken met pakkende titels. Dus je kunt of 1000en Ajacieden trekken met deze titel, of je trekt 10 Roda fans met een andere titel. Daarbij is het wel het vernoemen waard dat Zivkovic terug is van een schorsing.

20 september 2014 om 19:02

Omdat Zivkovic als enige 'nieuw' in de basis stond, aangezien hij terug was van een schorsing. Niet zo heel gek dus.

20 september 2014 om 18:35

omdat jong ajax blijkbaar een van de beste teams is in de jupiler league.

Man man man, wanneer zetten ze Bazoer nou eens in de spits.. Echte goalgetter

20 september 2014 om 18:41

Je moet echt beter opletten, Pietertje. Hij is geblesseerd.

20 september 2014 om 18:42

Ja en wanneer zetten ze de boer op cm. Echte box tot box player ......

Uit de tekst maak ik op dat Roda niet echt goed speelde, maar bijna niks heeft weggegeven en zelf nog efficiënter had kunnen zijn in de afronding. Afijn, de drie punten zijn binnen, geen gekke dingen doen tegen die beloftenteams.

20 september 2014 om 18:34

Geen gekke dingen doen? Hallo Roda JC is een ploeg die zichzelf eredivisiewaardig acht. Je speelt thuis voor 10000 fans tegen een veredeld jeugdploegje zonder dit keer het excuus van eerste selectiespelers aan te kunnen dragen. Mag er dan niet iets meer gevraagd worden van een ploeg? Het maakt mij verder niet uit hoor, ben geen RODA-fan, maar Roda speelt vaker zo en dus niet alleen tegen Ajax. Ze speelden alsof ze tegen het eerste van Ajax speelden. Als Ajax zo speelt tegen pak 'm beet Cambuur, dan schreeuwt men moord en brand dat het niet kan vanwege het verschil in begroting etc..

20 september 2014 om 19:01

Als het niet tegen jong ajax maar tegen jong twente of jong psv was dan hoorde je niemand hier. Ze spelen om directe promotie en denk je dat het de fans wat boeit als ze zo spelen en dan naar de eredivisie promoveren?? Ik denk het in ieder geval niet.

20 september 2014 om 19:07

Zoals ik al zeg maakt het mij niet uit, ben geen Roda fan. Ik kan bijvoorbeeld wel zeggen dat ik eindeloos getik bij Ajax zat ben, ook al worden we er 4x achter elkaar kampioen mee. Ik wil ook wel weer eens een lekkere aantrekkelijke wedstrijd zien, dan wordt het een keer 5-2 ofzo boeien dat je er wat tegen krijgt. Met deze instelling en dit materiaal is Roda overigens ook zo weer terug in de Jupiler, kijken of die supporters dan nog zo blij zijn met het resultaatvoetbal van dit jaar.

Je doet het voorkomen alsof Roda van jong-Ajax had verloren als ze wat meer hadden gevoetbald. Voor een team met die allure mag je toch verwachten dat ze ook met een andere spelopvatting van dit groepje kleuters wint? Voetbal is entertainment, niet voor niets kan er zoveel geld om gaan in voetbal. Nou als Roda supporters zo entertained worden, dan feliciteer ik ze graag met de overwinning.

Overigens wat betreft je eerste zin: logisch dat je dan niemand hoort, er kijkt namelijk niemand naar jong Twente
Toevallig zijn er best heel wat Ajacieden die het beloftenteam live kijken, op een streampje bijvoorbeeld. Tja meer mensen geven meer verschillende meningen en dus een grotere discussie.

20 september 2014 om 21:32

De uitspraak 'voetbal is entertainment' vind ik altijd erg discutabel. Ten eerste is het voor Roda zaak om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. Natuurlijk is het dan heel leuk om prachtig voetbal daarbij te spelen als je daar de kwaliteiten voor hebt, maar dat is natuurlijk geen garantie voor punten. Daarnaast is entertainment ook een relatief begrip. Bij Roda hoeven we niet per sé mooi voetbal te zien, maar werklust en strijd, twee essentiële dingen die de afgelopen twee seizoenen ontbraken. Als Roda aan het einde de drie punten heeft en ervoor heeft geknokt, dan zijn wij veelal tevreden.

Verder valt het me op dat Roda altijd in de eerste helft flink aanzet om een voorsprong te creëren (wat tot nu toe altijd lukte, behalve tegen Volendam), om in de tweede helft rustig achterover te leunen. Het lijkt mij dat hier twee redenen voor kunnen zijn: of Trost vind dat de ploeg (nog) niet over de kwaliteiten beschikt om de hele wedstrijd de dominante partij te zijn, of hij acht de verdedigende kwaliteiten goed genoeg om de drie punten binnen te slepen (zoals ook vandaag is gebeurd, aangezien het aantal kansen van Ajax op een halve hand te tellen waren).

Dat Roda, afgezien van een korte periode, aanvallend gezien weinig in te brengen had verbaast mij ook enigzins. Misschien gewoon een off-day, maar ik maak me niet echt zorgen, we staan nog altijd (gedeeld) eerste.

Lekker frank de demouge, moet die man naast zn rugnummer ook al zn naam inleveren.

20 september 2014 om 18:33

Haha, het wordt echt met de dag triester hier.

20 september 2014 om 18:42

Ben je vernoemd naar de pizzeria in breda @ilpadrino?

jammer jong ajax, volgende keer beter

20 september 2014 om 18:34

Inderdaad, potje tegen Roda uit kan je een keer verliezen, sterker nog, Roda had zich kapot moeten schamen als ze hier geen 3 punten pakten.

Zifkovic speelde zonder vertrouwen, ajax speelde wel lekker fel!!

Resultaat is het belangrijkste voor Roda op korte termijn, om zo snel mogelijk uit het diepe gat van de Jupiler League te klimmen. Ik vraag me echter wel af of ze in deze vorm wel kunnen opboksen tegen Eredivisie teams. Geen enkele wedstrijd hebben ze echt met overtuiging gewonnen volgens, alsmaar nipte overwinningen, op de twee derby's na (waarbij MVV in de tweede helft nog in de buurt kwam). Dat zal verder in het seizoen toch echt anders moeten.

20 september 2014 om 18:59

"ik vraag me echter wel af of ze in deze vorm wel kunnen opboksen tegen Eredivisie teams."

Lijkt me niet, maar dat komt door het materiaal. Roda heeft natuurlijk veel moeten inleveren door het degraderen. Mochten zij terugkomen in de Eredivisie, zal het wel goed komen met ze.

20 september 2014 om 19:11

Nou met spelers als kali luijkcx letschert powel kurto djoum enz enz was het ook klote.

Spelers als kali vallen zwaar door de mand gewoon drama.

Liever een rutjes en biemans die gaan er ren minste voor

Sjezus wat spelen er een enorm aantal donkere snelle jongens bij Ajax, die Tete, Ligeon, Acolatse, Owusu, Meenig en Becker zijn echt razendsnel. Lastig te verdedigen voor Rjc. Slaapverwekkende wedstrijd, de eerste helft was Jajax beter, daarna moest ik gelukkig weg zodat ik het niet meer aan hoefde te gluren.

Ik vind eigenlijk ook dat die belofteploegen eruit moeten. Ik ben wel voor Ajax en voor de jeugd is het goed maar de bezoekersaantallen slaan echt helemaal nergens op. Ik snap het iig wel dat een hoop mensen dit maar niks vinden.

20 september 2014 om 19:00

Ik maak mij daar helemaal niet druk om. Zoals je zegt is het goed voor de jeugd. Nou, prima toch? Althans zo denk ik. Het is niet leuk voor de andere JL-liefhebbers, maar dat is de JL op dit moment. Simpel zat.

20 september 2014 om 19:01

Er waren zo'n tienduizend toeschouwers aanwezig bij de wedstrijd vandaag, niet dat het veel Ajacieden geweest zullen zijn maar toch. Met name Twentesupporters laten het afweten in deze competitie, maar goed als je al naar Castaignos moet kijken in het eerste, dan ga je niet voor je lol naar de Jupiler league kijken.

Overigens is het allemaal niet zo simpel als jij het hier doet voorkomen, naast de jong teams is ook Achilles toegevoegd aan het jupiler voetbal. Wanneer je deze regeling dus te niet doet verdwijnen er 4 teams in de competitie die het al niet zo breed heeft. Kunnen we wel een alternatief bedenken met meer amateurteams die de overstap maken, maar zoals gebleken is hebben die daar helemaal geen trek in. 8 wedstrijden minder, waarvan 4 thuiswedstrijden, is nogal wat. Buiten het sportieve verval van de competitie, moet je dan nog maar afwachten hoe het met inkomsten uit tv-geld en kaarten en consumpties gaat. Hoeveel clubs houden dan nog het hoofd boven water? Blijft het dan bij Rbc, Agovv, Veendam etc?
Het was echt geen maniertje van de Knvb om de grote clubs tegemoet te komen, het gaat hierbij misschien wel om het voortbestaan van een prof competitie.

20 september 2014 om 22:53

Ik vind het erg goed, goed voor de ontwikkeling van talenten om op hoger niveau weerstand te krijgen. Er wordt meer TV gekeken door de jong elftallen, ik keek eerder nooit JL en nu af en toe wel, als ik de kans heb kijk ik naar jong ajax. Kortom de JL wordt commercieel aantrekkelijker door de belofte elftallen.

Weinig toeschouwers voor Roda begrippen. Waarsch boycotten een behoorlijk aantal omdat er een illegaal Beloftenteam op bezoek kwam. Moesten we allemaal maar doen, de Jong A, P, T- supporters doen het zelfs: 72 toeschouwers bij de illegalen

20 september 2014 om 19:06

Nee, dat niet. Is gewoon een rottijdstip. Er zijn genoeg mensen die zaterdagmiddag moeten voetballen en daardoor dus niet kunnen gaan. Ik was bijvoorbeeld net klaar met mijn wedstrijd toen Roda al moest beginnen. Dan vind ik 10.000 nog een behoorlijk aantal.

20 september 2014 om 19:15

Mwa, er zaten volgens mij tegen de 11.000 toeschouwers. Dat is gewoon een mooi aantal, zeker als je je bedenkt dat zaterdag 16.30 nou niet bepaald het meest lekkere tijdstip is. Hierdoor ben ik zelf ook niet aanwezig kunnen zijn helaas.

20 september 2014 om 22:10

Illegaal? Kun je dat ook onderbouwen beroeps provocateur?

20 september 2014 om 22:54

Illegaal? Het is gewoon legaal hoor

Ik snap niet altijd dat gezeur op de belofteteams. Allereerst het argument van "competitievervalsing" is gewoon niet waar. Vorig jaar zou de eindstand excact hetzelfde zijn geweest als je de uitslagen tegen de belofteteams had weggestreept. Het algemene niveau gaat ook omhoog, want het alternatief zijn ploegen uit de topklasse en Achilles heeft ook nog niet aangetoond echt een verrijking te zijn voor de Jupiler League. Tenslotte is het gewoon goed voor de ontwikkeling van jonge talenten om dit soort wedstrijden te spelen. Bij Roda JC spelen voor 10.000 man leer je toch een hoop meer van dan tegen Jong AZ of zo. Dat laatste argument heb je welliswaar als supporter van Roda JC of NEC niks aan, maar is wel erg belangrijk voor het NL-voetbal in zijn geheel.

20 september 2014 om 19:10

Het gaat de meeste mensen erom dat je elke week tegen een compleet ander elftal kan spelen. De ene week speel je daadwerkelijk tegen de jeugd van Ajax, de andere week speel je tegen de reserves van het eerste elftal. JAJ heeft vorig seizoen ook ontzettend veel spelers gebruikt als ik me niet vergis. Niet dat het mij wat uitmaakt, maar goed...

20 september 2014 om 19:21

Ik begrijp het punt ook wel, en het is ook niet ideaal...maar wat is het alternatief?

Zeker nu de Jong-ploegen op maandagavond spelen weet je dat die uitwedstrijden vrij lastig zijn en je thuis op zaterdag makkelijk moet kunnen winnen. Daar heeft iedereen last van, Roda, NEC en elke andere titelkandidaat.

20 september 2014 om 19:25

Miln

Juist daar zit hem het argument van competitievervalsing en daar kan ik het ook best mee eens zijn. Echter zijn velen die dit af willen schaffen ook gewoon kortzichtig. Dit was een noodgreep om een competitie te redden die langzaamaan failliet aan het gaan was. Waar ik zelf eerst aan dacht is: stel een selectie waarbij spelers niet dubbel ingeschreven mogen staan voor jong Ajax en het eerste. In eerste instantie klinkt dat wel aardig, maar dan zit Ajax met het probleem dat 'jong' teams vaak gebruikt worden voor het revalideren van spelers uit het eerste, dat zou dus weer competitievervalsing op een ander niveau opleveren. Meer amateurteams in de competitie werkt niet omdat die teams zelf niet willen. Zo zijn er overal wel voors en tegens te bedenken, er is geen oplossing die enkel alleen goed is. Maar als ik fan was van pak 'm beet de Graafschap dan zou ik ook balen als we verliezen van Denswil, Zivkovic etc. terwijl de week erop Helmond wint tegen alleen maar jonkies. Natuurlijk voel je je dan bestolen. Echter had de Jupiler League nog maar heel weinig houvast, zijn diezelfde supporters dan nog zo kritisch op dit plan als er helemaal geen tweede profcompetitie meer is?

20 september 2014 om 19:28

We speelden thuis op zaterdag tegen Van Rhijn, Veltman en Denswil achterin.

20 september 2014 om 19:28

- Het maakte voor een ploeg wel degelijk uit; Volendam had Play-offs gehaald in plaats van Fortuna.

- Leuke verrijking als geen van die clubs het middelmatige niveau overstijgt. Het is gewoon meer van hetzelfde, geen enkele ploeg die erbovenuit stak, laat staan imponeerde.

- De ontwikkeling van jonge talenten? De echte talenten werden verhuurd aan de Jupiler ploegen, vaak voor een vriendenprijsje, waardoor het voor die clubs juist financieel iets makkelijker was. Die jongens leerden ook nog eens voor zichzelf zorgen buiten hun comfortzone en onder prestatiedruk, in plaats van arrogant over de wei lopen, rode kaarten te verzamelen.

Het enige wat het oplevert is een wurgcontract van FoX Sports, die alles kunnen doen wat ze willen, en een aantal extra wedstrijden waar geen hond naar komt kijken. Heb je wél een thuiswedstrijd voor een aantal mensen, waar je het stadion voor mag afhuren, personeel betalen, én een uitwedstrijd die je van de 'winst' mag bekostigen.

20 september 2014 om 19:42

- OK, toch 1 invloedje....maar Volendam had natuurlijk ook gedurende de competite een punt meer kunnen halen...als het aan dat enepuntje ligt...verwijt je dat dan aan de Jong-ploegen of aan het feit dat Volendam over 34 wedstrijden gewoon te weinig punten heeft gehaald, buiten het feit dat Volendam het ook niet gered zou hebben in de play-offs.
- Maar wie wil je dan in de competitie hebben? Achilles ontstijgt het niveau al helemaal niet. Jong ajax of jong psv uit is behoorlijk lastig hoor.
- Het hele beleid van bijvoorbeeld ajax is er op gericht om spelers goed te begeleiden. Met specialistische en professionele trainers, voeding, mentale begeleiding etc. En het leren spelen in een bepaald systeem (4-3-3). Dat kunnen ze veel beter bij ajax zelf doen waar de laatste jaren enorm veel geld gepompt is in het professioneel begeleiden van jeugd. Daar zijn de jeugdspelers echt veel beter mee af dan op hun 16e op een kamertje in Maastricht om daar in de onprofessionele omgeving van MVV ongelukkig te wezen.
- Het contract van Fox heeft toch niks met de Jong-ploegen te maken?

Ik begrijp dat het niet ideaal is, maar mede uit nood geboren. Wat stel je dan als alternatief voor...met 15 ploegen de competite in, of amateurploegen erbij (mits die willen)? Ik denk dat het niveau en belang van de JL dan hard achteruit gaat.

20 september 2014 om 19:59

Het contract van FOX heeft álles ermee te maken. Het was namelijk Fox wat zei: Jullie kunnen kiezen tussen

- Een competitie met Jong Ploegen, waarin wij jullie een ton geven en we de maakkosten voor de samenvattingen betalen

of

- Een competitie zonder, waarin de clubs niks krijgen en de maakkosten voor de samenvatting á 150.000 euro per club zelf mogen betalen.

Verder bepaalt Fox ook grotendeels de tijdstippen van aanvang, om maar eens iets te noemen. Oftewel 250.000 euro krijgen en Fox bepaalt, of flink inleveren.

Dat invloedje had ook voor een GAE kunnen gebeuren, ik noem maar iets.

Het is leuk dat ze bij Ajax hebben geïnvesteerd, en dat zal voor sómmige jongens vast beter zijn en wat opleveren (en dan kijk ik vooral naar El-Ghazi, Zivkovic en Bazoer, die jong zijn en ook veel talent hebben), echter zijn er ook nog Twente en Psv, het draait niet alleen om Ajax. En die jongens wat worden verhuurd waren normaal een jaar of 19, als je hele jeugdopleiding erop zit en je bij een eerste gaat trainen, op het veld met ervaren mannen die je omrossen, in plaats van met de hele jeugd op het tweede voor jouw club nietszeggende wedstrijden af te werken.

En waarom denkt iedereen dat men per sé meer en meer ploegen wil in de Jupiler League? Van mij mag weer iemand de boel gaan sponsoren die hárt heeft voor voetbal in plaats van het uitknijpt, zodat ook de samenvattingen op een christelijk tijdstip worden uitgezonden en mensen het daadwerkelijk volgen omdat het op tv is. Bij minder clubs gaat het niveau juist omhoog, omdat de betere spelers minder verdeeld zijn en clubs als juist Achilles weg zijn. En op die 4 wedstrijden tegen de Jongteams en Achilles maak je écht weinig winst. Als je dat al maakt.

21 september 2014 om 05:08

Ik begrijp nog niet wat het belang van Fox is bij die Jong-Ploegen, maar als jij het zegt zal het wel zo zijn. Maar laten we niet vergeten dat er een paar jaar geleden geen enkele omroep was die de JL wilde uitzenden, laat staan voor het bedrag wat Fox betaalt. De Fox-gelden zijn een substantieel onderdeel van de ploegen uit de Jl,

Hetzelfde verhaal geldt ook voor PSV (die ook grof aan het investeren zijn in de jeugdopleiding) en, in mindere mate, voor Twente. Het is nu juist de bedoeling dat spelers vanaf 17 jaar via de beloftenteams zwaardere tegenstand gaan ondervinden.

Een competitie met 14 deelnemers. Tsja, het zou kunnen, ik weet niet of het er aantrekkelijker op wordt. Ja, in een ideale wereld zou er een zender veel geld betalen en de JL prime time uitzenden. De werkelijkheid is dat werkelijk geen enkele zender interesse had om de rechten voor de JL, zelfs voor nog niet de helft van wat Fox betaalt, te kopen.

Al bij al heeft elke oplossing zijn haken en ogen. Belangrijk is wel om in te zien dat de hele situatie uit nood is geboren. De mensen die afgeven op de Jong-ploegen en Fox moeten zich realiseren dat de JL op sterven na dood was...enkele clubs waren al verdwenen, enkele hadden serieuse schulden, toeschouwersaantallen zijn laag en dalende, sponsoren haakten af en er was geen enkele TV zender geinteresseerd....

@pprins

"allereerst het argument van "competitievervalsing" is gewoon niet waar"

25 Aug 2014 Achilles 29 - Ajax

Opstelling Ajax;

Vermeer, Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Riedewald, Serero, Bazoer, Andersen, Becker, Milik en Kishna

Van een dergelijk team had Roda vandaag waarschijnlijk verloren, alleen hebben ze het geluk dat ze Ajax tussen 2 zware wedstrijden treffen.

Dat kun je dan toch niet helemaal eerlijk noemen.

20 september 2014 om 19:34

Dat klopt. Maar in totaal speel je 6 keer tegen Jong-ploegen. En je concurrenten ook. Misschien speel jij deze week tegen een zwak Jong Ajax en je concurrent tegen een sterk Jong ajax. Maar een paar weken later speel je bijvoorbeeld tegen Jong PSV waar Depay een wedstrijdje meedoet na zijn blessure, en speelt je concurrent weer tegen een zwak Jong Psv. Over de hele competitie middelt zich dat uit, dat is vorig jaar gebleken daar de uitslagen tegen de Jong-ploegen totaal geen invloed hadden op de eindstand.

Ik begrijp dat je als Roda baalt en je wellicht zelfs bestolen voelt als je tegen een jong ajax in de opstelling die je geeft verliest, maar later verliest NEC misschien ook, of van Jong Psv.

Nogmaals, ik begrijp dat het niet ideaal is....maar wat is het alternatief, 3 ploegen uit de topklasse erbij....buiten het feit dat die niet eens willen zal dat alleen maar een verschraling van de JL teweeg brengen.

20 september 2014 om 19:44

Is heel makkelijk op te lossen, vaste selecties voor de jong-ploegen.

En die mogen ze dan versterken met 1 of 2 eerste selectie spelers mochten die terug komen van een blessure of iets dergelijks, dat is al een stuk eerlijker als dat er iedere week een compleet ander elftal staat.

20 september 2014 om 19:47

Dat zou een goede maatregel kunnen zijn. Het is natuurlijk ook nog allemaal nieuw, die Jong-ploegen. Uiteindelijk zullen met dit soort maatregelen de minpunten zo veel mogelijk worden weggewerkt.

ik vraag me af en misschien domme vraag maar stel hem toch wat gebeurd er als jong ajax psv of twente eerste word , promoveren ze dan , want dan heb je 2 teams van zelfde club bij elkaar.

20 september 2014 om 19:38

Helemaal niks, dan is de nummer 2 kampioen. Ze staan wel op de ranglijst maar tellen niet mee.

Ze kunnen wel een periode winnen en krijgen dan ook een bronzen stier, maar de play-off plaats die erbij hoort gaat na de eerst achtervolgende in de ranglijst.

Ik ben van mening dat clubs als Roda JC en NEC meer in de Eredivisie te zoeken hebben dan b.v. FC Dordrecht en Excelsior. Met alle respect overigens voor de twee laatstgenoemde clubs. Ik baseer die mening puur en alleen op de accomodaties van NEC en Roda JC en op het aantal toeschouwers dat beide degradanten trekken.

Haha wat is het toch een kutsite, ajax dit, zivkovic dat, tsjonge jonge. Roda Bovenaan na 6 v/d 7 gewonnen wedstrijden! Hoppaaa. En dan zon kut poll wie is de beste spits haha nja, ik slaap goed, alweer 3 punten

Weer drie puntjes erbij maar een moeilijke wedstrijd tegen een heel goed voetballende ploeg. Voetballend gezien was Jong Ajax veel beter. Handige spelers, leuke combinaties maar geen enkel tempo in de ploeg en nog belangrijker; vrijwel geen doelgevaar. Allen Zivkovic mocht na een steekbal op doel schieten, er waren nog een paar losse flodders en 1 serieuze poging die Verbist mooi pakte maar het was allemaal erg mager voor een ploeg die best goed kan voetballen.

Roda begon eigenlijk nog best aardig aan de wedstrijd en liet Jong Ajax met een hoop druk een paar keer goed zweten in de eerste helft. Zo begon de tweede ook met uiteindelijk de goal van Faik en nog 3 grote kansen waarbij de bal op de paal ging en van de lijn gehaald werd.

Jong Ajax kon nog een half jaar voetballen en dan hadden ze nog niet gescoord, Roda creerde een handvol goede kansen en maakt er 1 af, terechte overwinning dus.

Hopelijk de laatste keer dat Jong Ajax hier op bezoek komt voor de competitie. Of we promoveren en zien ze niet meer of ze worden uit de competitie gegooid en gaan weer lekker ballen waar ze thuishoren; op maandagavond in de reservecompetitie.

Wat een gezeur hier een kampioen wint ook de slechte wedstrijden en bovendien win je niet met alleen 60%balbezit
WIJ ZIJN RODAJC KOEMPELS DIE BLIJVEN STRIJDEN

Ongeacht het resultaat, de beloften elftallen moeten snel weg. Totaal geen animo van fans (deze mochten op de hoofdtribune plaatsvinden, aangezien alleen de papa's en mama's mee waren). Daarbij gebruiken ze in een seizoen 60 spelers, waardoor je nooit een gedegen analyse kan maken als voorbereiding en als je ook nog eens pech hebt speel je tegen een half 1e elftal. Buiten het feit dat het pure competitievervalsing is, is het ook oneerlijke concurrentie. Waarom zouden Twente, Ajax en PSV bevoorrecht moeten worden??

Mensen die voor deze constructie zijn, kunnen geen realistisch beeld schetsen. Ieder logisch nadenkend mens ziet dat dit gewoon niet kan...

21 september 2014 om 09:01

@sirdaniel, het idee erachter is om talenten meer weerstand te geven. Dat bevordert hun ontwikkeling en ja, daar profiteren de topploegen primair van, maar indirect profiteert het hele NL voetbal daarvan, inclusief Roda, want we hebben met zijn allen baat bij sterkere topploegen. Daaraan kan de rest zich optrekken. Het alternatief, waardoor de weerstand kan worden vergroot, is om het aantal ploegen in de eredivisie te verminderen waar ooit serieus over is nagedacht. Wil Roda dat? Ik neem aan van niet, want dan is de kans dat Roda ooit nog eredivisie gaat spelen nog kleiner. Kortom, niet zo zeuren over die paar jeugdelftallen. Als het allemaal zo weinig voorstelt moet je er gewoon van winnen. Ja, dat deed Roda gisteren, maar was het overtuigend? Absoluut niet.

21 september 2014 om 21:51

De enigen die profiteren van de jeudgteams in de Eerste Divisie zijn de topploegen. Het enige waar het hen dan weer om draait is zo veel mogelijk geld verdienen.

Als je als clubs vind dat je spelers niet genoeg ervaring opdoen tegen leeftijdsgenoten dan verhuur je ze.

Daarnaast, spelers die nu in Jong Ajax spelen zijn al te oud om zich te kunnen ontwikkelen tot toppers.

22 september 2014 om 11:05

Jij wilt gewoon de waarheid niet zien. Je argumenten raken kant nog wal.

De enige die hier voordeel uit halen zijn de topploegen. Hier heeft een ploeg als Roda Geen profijt van.

Begin maar eerst eens met een Jupiler met 16 teams. En laat de jong elftallen lekker onderling voetballen. OF ze moeten het spaanse model handhaven. 24 spelers inschrijven en in de transferperiode mogen ze weer wisselen, dan is het eerlijk.

En ik heb het niet erover of Roda overtuigend wint. Wij hebben nu 3 punten eraan overgehouden. Maar voor een club als Roda en NEC zijn de belangen een stuk groter (van overleven tot failliet gaan). Voor de jong elftallen zijn dit leuke excursies en niet meer dan een oefenpotje. Kortom, ze hebben niks te verliezen! Beetje krom, vind je niet?

Ten eerste is het kant 'noch' wal.

Ten tweede heeft het hele Nederlandse voetbal indirect wel degelijk profijt van sterkere topploegen. Absurd om dat te ontkennen. De topploegen inderdaad meer, maar dat is niet meer dan normaal.

Dat je iets moet veranderen aan het model zal best, maar het principe blijf ik goed vinden. Ik zie onze toptalenten liever voor 10,000 toeschouwers tegen Roda spelen dan op maandagavond voor 200 toeschouwers tegen Vitesse 2.

En voor de jong elftallen zijn het geen excursies, die jonge jongens zijn allemaal gretig en ambitieus, ze willen allemaal het eerste halen dus doen ze hun stinkende best.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren