Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zirkzee krijgt op trainingskamp de kans bij Bayern München

Laatste update:

Bayern München vliegt vrijdag naar Qatar voor een trainingskamp in Doha. Joshua Zirkzee is een van de 29 spelers die door Niko Kovac is geselecteerd om mee af te reizen. De zeventienjarige Zirkzee speelt zijn wedstrijden doorgaans voor de Onder-19 van der Rekordmeister.

Zirkzee verliet Feyenoord in augustus 2017 voor Bayern. De Rotterdammers hadden hem ruim een jaar daarvoor weggeplukt bij ADO Den Haag. Zirkzee werd gezien als een van de grootste talenten van Varkenoord en kon een driejarig contract tekenen na zijn zestiende verjaardag, maar dat weigerden zijn vader en hij.

Dit seizoen speelt de spits zogezegd in dienst van Bayern Onder-19; in twintig wedstrijden was hij goed voor vijftien doelpunten en zes assists. Vier van die treffers maakte Zirkzee in de UEFA Youth League; in dat toernooi trof het talent doel tegen AEK Athene, Benfica en Ajax. Ook Arjen Robben vliegt als vanzelfsprekend met Bayern mee naar Doha.

Denk jij dat Joshua Zirkzee gaat doobreken in Bayern 1?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zat in de voorbereiding van dit seizoen ook bij de selectie, scoorde ook nog. Niet heel verbazend dus. Groot talent overigens naar mijn idee. Letterlijk en figuurlijk.

Samen met Redan heeft Zirkzee de potentie om over een aantal jaren een goede oranjespits te zijn. Beide behoorlijk grote talenten naar mijn mening maar nu hopen dat ze ook daadwerkelijk doorbreken.

In de jeugd bij Feyenoord en eerder ADO altijd te boeken gestaan als zeer groot talent, is lang maar voor zijn lengte goed snel en is al een flinke kerel.
Technisch zeer vaardig, goed overzicht en een goed schot, kan daarnaast ook nog een aardige vrije trap nemen, punt waarop die destijds bij Feyenoord nog wel verbetering op kon maken was zijn fysiek maar daar lijkt bij Bayern redelijk aan gewerkt te zijn sinds die daar zit.

Koppend zal die nog wel progressie kunnen maken, met zijn 1.93 moet die dominanter kunnen worden door de lucht, daar moet die meer profijt uit gaan halen.

Zeer groot talent, eindelijk een spits ook weer, samen met Redan toch wel de talent op dit moment voor de spits al vind ik Zirkzee wel verder.

3 januari 2019 om 17:00

Ja, fysiek is hij nog wel een stapje verder gegaan bij Bayern inderdaad. Het was al ontzettend indrukwekkend om te zien hoe gemakkelijk hij als jonkie in de O19 de verdedigers van hem af hield en kan me voorstellen dat hij met zijn fysiek al goed meekan met het grotere werk.

Wat me nog meer - los van hoe compleet hij is (zoals je terecht beschrijft) - zo bij hem opvalt is hoe gemakkelijk hij scoort. Het is een echte killer en hoop van harte dat hij doorbreekt bij Bayern (of waar dan ook). Er zit echt een uitstekende spits in de dop in deze jongen.

3 januari 2019 om 17:00

Klinkt als een enorm complete spits als ik dit zo lees. Koppen kan je ook nog op latere leeftijd ontwikkelen denk ik dus dat beloofd veel goeds. Hopelijk kan hij zich goed doorontwikkelen, we missen wel een complete spits van wereldniveau momenteel.

3 januari 2019 om 18:11

Zirkzee verder dan Redan? Hoe dat dan? Redan is vaste waarde bij U23 bij Chelsea en U19 bij Oranje terwijl Zirkzee nog bij U19 bij Bayern en U18 bij Oranje speelt.

Beetje apart om die conclusie te trekken.

3 januari 2019 om 22:00

Gezien het feit dat Redan helemaal niet zo bijzonder presteert bij de U23 en de laatste tijd ook zijn plek is kwijtgeraakt en zelfs voor de kerst met de U18 is meegestuurd.

Zirkzee mag zich bewijzen bij het eerste op traingskamp, zo ver is Redan nog niet gekomen en daarnaast heeft die bij Bayern toch een beter vooruitzicht als jeugdspeler als bij Chelsea.

4 januari 2019 om 12:06

Potentieel iig. Omdat Redan bij Chelsea vrijwel zeker geen kansen krijgt in het eerste. En Zirkzee, zal wanneer hij het goed doet wel kansen krijgen bij Bayern.

Ik ben erg benieuwd naar Zirkzee (17), Redan (17) en Brobbey (16). Wat goed is kan snel komen! Als ook maar 1 van de 3 zijn potentie waarmaakt heb je op het volgende WK een fantastisch team staan. Dat is pas over 2,5 jaar. Veel talentvolle spelers heb ik zelfs nog buiten beschouwing gelaten in de opstelling.

Cillessen 32
Dumfries 25
de Ligt 21
v Dijk 29
Aké 26
F de Jong 24
Rosario 24
Kluivert 22
Depay 27
Bergwijn 23
Zirkzee 20
3 januari 2019 om 17:03

Leuk elftal, ook Boadu vind ik een goed spitstalent trouwens

3 januari 2019 om 17:05

Daarnaast heb je ook Boadu als hij fit weet te blijven. Hopen dat hij weer vlamt na de winterstop

3 januari 2019 om 17:27

En wie weet hoe Stengs zich gaat ontwikkelen.

3 januari 2019 om 17:35

Stengs is geen spits. Maar ik zie hem eigenlijk niet zover komen

3 januari 2019 om 17:20

Een topspits is precies wat we missen inderdaad. We gaan echt weer naar een mooie generatie Nederlands elftal toe lijkt het. Daarnaast hebben we ook nog Chong bij Manchester United die Kluivert nog weleens voorbij zou kunnen streven.

3 januari 2019 om 17:59

Heb ze nooit echt zien spelen (wel eens een verdwaald potje van oranje onder de 17), maar wat je leest klinkt veel beloven. Echter zijn we al een paar een beetje teleurgesteld met de spelers die bij topclubs in de jeugdopleiding zaten. Laten we het hopen dat we ook weer een brede bank gaan krijgen met goede spelers. Beetje zoals onze cv's er momenteel voorstaan, alleen dan op meerdere posities. Op de back positie zitten we in de breedte bijvoorbeeld ook ruim, maar dat is momenteel nog middelmaat. Het middenveld is redelijk bezet, maar wel heel afhankelijk van een paar spelers. Krijg je daar blessures, dan lever je meteen veel in. Buitenspelers beginnen er nu aan te komen, en de spitspositie is gewoon dramatisch, met alleen Depay die voldoet.

Ik heb eigenlijk een vraag, wie heeft het meeste kans om over een paar jaar de nieuwe spits van oranje te worden? Redan, Brobbey, Zirkzee of toch Boadu?

3 januari 2019 om 17:23

Redan en Zirkzee zijn denk ik een stapje verder bij echte topclubs, die andere twee maken ook kans. Niemand weet het zeker, er zijn nog genoeg valkuilen en ze moeten ook maar net de kans krijgen om minuten te gaan maken.

4 januari 2019 om 12:10

Brobbey en Zirkzee maken de meeste kans op speelminuten. Redan zal wel een verhuurstreak krijgen, en kent dan hetzelfde probleem als Bruna en Rekik. Fysiek top, maar maakt telkens tactisch verkeerde keuzes. Alsof ze de jeugd maar niet ontgroeien. Ik wijt dit aan een Engelse 'opleiding' met te weinig weerstand in de jeugd (geen competitie) en de verhuurperioden, waardoor ipv als een speler word gezien waar tijd en moeite geïnvesteerd word, je maar gewoon moet doen waar die desbetreffende club je op dat moment voor nodig heeft (wat ik vanuit de huurclub overigens prima begrijp, want die heeft alleenveen korte termijnbelang). Dat is wat anders dan nadenken over de zaken die de speler nodig heeft om beter te worden. Verhuurclubs zouden daar zo goed ovet nadenken, nou, ik zie het niet, pure willekeur. Op trainingen kun je me maar zoveel beter worden, echte (competitieve) weerstand onder druk maakt een speler.

4 januari 2019 om 13:21

Het is gewoon afwachten, voor Ake heeft het allemaal wel weer goed uitgepakt, hij wordt nu gelinkt aan de echte topclubs.. Redan staat er heel goed op internationaal en wordt aardig gehyped als meest scorende spits in Uefa competities, dus die zal echt wel een kans krijgen bij een mooie club en het bewijst juist dat hij nog geen verkeerde keuze heeft gemaakt. Verhuur is idd tricky, zolang het maar een club is waar hij met zijn spel tot zijn recht komt en minuten kan maken. En hij moet beseffen dat de top halen heel hard werken is en dat hij er nog lang niet is. Dan moet hij met zijn talent echt wel boven komen drijven.

3 januari 2019 om 17:56

100% zeker dat Redan en Zirkzee dat niet zijn als ze bij Chelsea en bayern blijven. Wie was daar voor het laatste als jeugdspeler doorgestroomd tot eerste spits? Beide teams trekken gewoon 80-100 miljoen uit voor iemand met veel meer zekerheid tot succes.

3 januari 2019 om 18:13

Momenteel denk ik Redan, is altijd de eerste spits geweest van 2001 lichting van Oranje (zelfde groep als Zirkzee en Boadu) en is volgensmij inmiddels topscorer aller tijden in Oranje jeugdselecties meen ik laatst gelezen te hebben. Maar liever teveel dan te weinig keuze

Altijd mooi als dit soort jongens de kans krijgen om mee te gaan op trainingskamp bij een grote Europese club. Voor hun ontwikkeling is het alleen maar goed en het is een goede kans om jezelf te bewijzen. Of hij door gaat breken durf ik niet te zeggen, daar is deze speler echt nog te jong voor en daarvoor zie ik hem te weinig spelen.

Zeer benieuwd hoe de komende drie jaar eruit gaan zien qua ontwikkeling van de spitsen in de jeugd. Er zijn veel talenten, maar die moeten echt stappen gaan maken. We hebben echt een spits nodig over 2 jaar....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren