Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zijn stijl paste daar niet, dat heeft Real op het juiste moment gezien’

Laatste update:

Een reeks slechte resultaten, waaronder een 4-0 nederlaag in El Clásico tegen Barcelona, betekende in januari het einde van Rafael Benítez bij Real Madrid. De Koninklijke stelde daarna clubicoon Zinédine Zidane aan als de nieuwe manager en onder zijn leiding slaagde Real er nog bijna in Barcelona te achterhalen in de competitie.

/

De ploeg uit de Spaanse hoofdstad kwam uiteindelijk één punt tekort voor het Spaanse kampioenschap, maar heeft zaterdag met de Champions League-finale tegen stadsgenoot Atlético Madrid nog wel een prachtig toetje op het menu staan. Volgens Carlo Ancelotti heeft de trainerswissel dan ook goed uitgepakt: “Iedere trainer heeft zijn eigen ideeën over het voetbal en het kan zijn dat het ene idee beter bij een speler past dan het andere”, vertelt hij in gesprek met Goal.

“Het kan zijn dat sommige spelers liever Benítez hebben dan Zidane, terwijl er ook spelers zijn die de voorkeur geven aan Zidane boven Benítez. Benítez’ stijl was wel een systeem waar ze niet zo aan gewend waren. De club had dat door en heeft op het goede moment gewisseld. Ze hebben een man neergezet die al lang bij de club zit en voor wie de spelers veel respect hebben. Hij heeft die kennis omdat hij een fantastische speler was”, sluit de Italiaan, die zelf eerder de eindverantwoordelijke was in Madrid en volgend seizoen aan de slag gaat bij Bayern München, af.

Real Madrid heeft inderdaad de juiste keuze gemaakt door Rafael Benítez te vervangen voor Zinédine Zidane

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het juiste moment had een half jaar eerder geweest. De gemiddelde vz bezoeker wist t namelijk van tevoren al ..

27 mei 2016 om 20:03

Ik vind dat moeilijk te stellen. Wanneer Zidane aan het begin voor de groep had gestaan, was er sprake geweest van een ander verwachtingspatroon, en had het ook tot een andere dynamiek kunnen leiden bij verlies, of een mindere fase van het seizoen.

27 mei 2016 om 20:21

Ik weet ook niet of Zidane de juiste keuze was geweest. Ik weet alleen dat het vrij waarschijnlijk was dat Benitez het niet was. Vanzelfsprekend had Ancelotti gewoon moeten blijven zitten.

Zidane is tactisch nog dramatischer dan Benitez. Zidane heeft daarentegen veel meer charme en status, dat liggen de spelers van Madrid wel

27 mei 2016 om 16:30

Als er zoveel qualiteit in het team rond loopt is people management ook veeeeeeel belangrijker

27 mei 2016 om 23:55

Niet als je prijzen wilt winnen.

27 mei 2016 om 16:39

Ik weet nog dat Benitez isco en James bankdr. Overal klachten vanuit Madrid kamp. Nu doet Zidane het en is het ineens een tactische meesterzet...

27 mei 2016 om 17:15

Benitez stelt altijd het meest defensieve elftal op. Toen Benitez het deed, liep het voor geen meter. Toen Zidane het deed, liep het perfect. Maar wat jij vergeet is het mentale aspect dat Zidane heeft veranderd, wat Benitez in geen 100 jaar lukt.

Daarom is Zidane geniaal, als speler en als coach.

27 mei 2016 om 23:56

11 mannetjes opstellen is maar de start van je tactische planning. http://twitter.com/szteveo kijk deze twitter voor Zidane's dramatische positiespel.

27 mei 2016 om 20:05

Ik ben benieuwd naar je motivatie. Welke tactieken, of tactische keuzes kun je aanvoeren om aan te tonen dat Zidane nog dramatischer is dan Benitez?

27 mei 2016 om 23:54

http://twitter.com/szteveo

Kijk deze twitter maar voor beelden. Het lijkt wel alsof je een Nederlands team ziet spelen.

28 mei 2016 om 10:33

Ik krijg hier een twitter account van een hongaar die met een groot aantal leden over verschillende voetbalteams chat.

Nu wil je dat ik tussen al die commentaren naar jouw verklaring zoek?

Kun je niet gewoon verwoorden wat je bedoelt?

Nou ja, juiste moment? Ze hebben wel de landstitel misgelopen en dat is in mijn ogen de belangrijkste prijs van het seizoen. De mooiste en meest prestigieuze prijs is de CL.

27 mei 2016 om 16:48

Landstitel = kampioen van Spanje.
CL = kampioen van Europa en waarschijnlijk de wereld.
Ik denk dat de meeste wel voor de 2de gaan .

27 mei 2016 om 16:57

Ondanks dat is de Liga toch wel over een heel seizoen. En niet maar 10+ wedstrijden per seizoen waar het meestal gaat om de vorm van de dag.

27 mei 2016 om 17:07

Toch zijn er ploegen die de CL nog steeds niet hebben gewonnen ondanks dat ze domineren in de competitie..
PSG, Juventus, Manchester City.
Ook heeft een ploeg nog nooit de CL achter elkaar gewonnen.
Dat zegt wel wat over dit prachtige toernooi.

27 mei 2016 om 17:14

Klopt idd. beide zijn prachtige prijzen. en heel lastig om te winnen.

"zijn stijl paste daar niet, dat heeft Real op het juiste moment gezien"

uhm....volgens mij zei bijna iedereen op voetbalzone dat al van tevoren...
Beetje laat dus van Real. Blijft een rare aanstelling

27 mei 2016 om 16:32

Haha blijft grappig wat ik uit jouw laatste stukje haal.

Perez had naar de mensen op voetbalzone moeten luisteren. Dat haal ik eruit

30 mei 2016 om 08:52

Ik verbaas me er gewoon over hoe hij ooit bij Benitez terecht gekomen is.

Wij hier op voetbalzone hebben er de ballen geen verstand van, maar wisten wel van tevoren dat Benitez geen succes zou worden.

Maar ja....perez heeft er al net zo weinig verstand van als ons. Dat is dan ook wel weer zo.

Ik denk dat alle drama onder Benitez wel voordelig, om niet te zeggen noodzakelijk is geweest voor de wederopstanding die zou komen met de nieuwe coach. Zidane is na het ontslag van Benitez in een situatie terechtgekomen waarin alle spelers, en de club in het algemeen, zich wilden revancheren voor de vernederingen die zij ervoeren. De opgekropte gevoelens kwamen vrij en hun spreekwoordelijke geesten waren bijgevolg vrij.

Ik denk dus dat Zidane een goede zet is al interim-coach, maar ik zou hem niet als vaste coach gebruiken. En niet alleen om bovengenoemde reden.

27 mei 2016 om 20:16

Buiten zijn natuurlijke overwicht, was er in die situatie inderdaad de wil om zich te revancheren, en om nog een prijs te pakken dit seizoen.

Dat op zich is voor mij geen motief om iemand te bedanken. Welke redenen zie jij dan om niet hem verder te gaan, maar om een ander als vaste coach aan te stellen?

27 mei 2016 om 21:18

Ik vind hem op vlak van innovatie en ideeën te veel ontberen en daarmee niet geschikt voor Real Madrid. Hij is te consequentialistisch ingesteld in tegenstelling tot een visionair en man met idealen, zoals een Bielsa of Guardiola. Hoe verdedigend hij speelt vind ik verachtelijk en is in dat opzicht niet veel anders dan Mourinho en Benitez. Te veel soortgelijke coaches worden aangetrokken het laatste decennium.

Prima dat hij het resterende seizoen heeft opgevuld, maar het is geen coach die memorabel voetbal realiseert. Al verwacht ik dat hij gewoon de coach blijft het komende jaar.

27 mei 2016 om 22:03

In de media in Spanje is naar buiten gekomen dat Real ongeacht het resultaat in de CL finale met Zidane doorgaat. Hij lijkt de steun van de spelersgroep te hebben.

Als Real Zidane als interim coach had willen aanstellen, dan had dat vanaf het begin duidelijk moeten zijn. Nu verkeer je in een situatie dat het meer logisch is om door te gaan.

Aanvankelijk gaf Zidane aan dominanter te willen spelen, sneller in balbezit te willen komen, en op de helft van de tegenstander te willen spelen. Dat komt er niet, of nog niet, goed uit. Met name het drukzetten gaat verkeerd, vandaar dat de rol van Casemiro zo belangrijk is. Mede door hem kan Real gevaarlijk worden in de omschakeling. Dan kom je al snel op dat type spel uit.

Ik kan me wel vinden in je verwachtingen rondom Real. Maar ik vind het eerlijker om het spel, en de trainer na een voorbereiding en een volledig seizoen te beoordelen. De automatismen binnen deze ploeg, voor zover die er zijn, kun je moeilijk in korte tijd, tijdens de belangrijkste fase van het seizoen eruit slijpen.

Voor mij staat Guardiola op eenzame hoogte, en is het moeilijk om hem bij Real te zien. Een Bielsa lijkt mij wel een optie voor de toekomst. Ook ben ik zeer gescharmeert van Sampaoli. Ik ben benieuwd waar hij naartoe gaat, en hoe hij zich in Europa manifesteert.

27 mei 2016 om 23:19

Het doel heiligt voor mij niet de middelen. Derhalve ben ik niet gecharmeerd van coaches als Mourinho en Simeone. Het is duidelijk dat Zidane niet identiek is aan hen, maar wel richting hen gaat op dat idealenspectrum. Uit deze korte periode kun je al concluderen wat voor trainer Zidane is en datgene draag ik niet hoog in het vaandel. Om die reden zou ik hem niet langer willen zien als coach. Een volledig seizoen zou dus nutteloos zijn, gezien het reeds duidelijk is hoe hij in essentie is.

Het is stelselmatig zo dat zij die aangesteld worden als coach van Real Madrid stellen aanvallend en mooi voetbal te ambiëren. Altijd is het een leugen om de massa voor hem te winnen.

De rol van Casemiro is inderdaad belangrijk. Al zie ik hemzelf niet graag. Zie daar liever iemand als Busquets of Alonso, waarvan er helaas maar heel weinig zijn. Illarramendi lijkt op hen, maar hij is er al geweest en was niet geschikt voor een club met onmetelijke druk. Deze rol is specifiek belangrijk voor Kroos, want hij is van alle spelers degene die constant hoog druk wilt zetten, dus is het niet slim om Kroos zelf als cvm te gebruiken. Dan loopt hij uit positie en dat is risicovol voor iemand die voor de verdediging speelt. Nu kan hij hoog druk zetten zonder dat risico.

Real Madrid heeft al jaren problemen met druk zetten als team, zoals Barcelona dat als geen ander kan. Dat komt doordat ze geen coach hebben gehad die naar voren durft te drukken bij balverlies. De verdediging loopt altijd naar achteren uit angst, waardoor de aanval met te weinig man te veel ruimte moet dekken, en de tegenstander meer opties krijgt om zich onder de druk uit te voetballen en te counteren. Als gevolg loopt het hele team naar achteren en komt de tegenstander veel te dichtbij het doel.

De coaches zijn te laf geweest. Te verdedigend ingesteld. Te weinig vernuft. Te veel doelgericht. Te weinig idealisme.

Guardiola is een droom, maar dat zie ik nooit gebeuren. Ik weet dus niet goed wie ik graag zou zien als coach, maar ik weet wel wie ik niet graag zie als coach.

barca heeft dankzij een vormdip champions league finale misgelopen het was klaar en duidelijk dat aan gebrek aan kwalitatieve complementaire wisselspelers de basisspelers vermoeid waren na alweer lang seizoen

barca heeft ondanks een vormdip la liga en copa del rey weten te bemachtigen

la liga en copa del rey zijn prijzen voor consistentie, uithouding en algemeen spel

champions league is een prijs voor prestatievoetbal, waar succes meer bepaalt word door hoe je in die bepaalde fase van het seizoen uit de kleedkamer komt en hoe omgaat met verschillende tegenstanders uit verschillende landen

toen benitez casimero selecteerde boven isco en james schreeuwde iedereen vuur en brand

wanneer zidane casimero nodig achte om evenwicht op het middenveld te hebben om de verdedigende lijn te beschermen en het verzorgen voor snelle counterspel dan is het dankzij Zidane Meesterbrein

Zidane zou nooit de titels gewonnen hebben die hij bij madrid had gewonnen zonder Claude Makelele , dus was de keuze snel gemaakt en niemand die tegen zidane iets durfde te zeggen

Madrid moet een creatieve aanvallende middenvelder halen die beetje variatie kan brengen , bal ietsje langer kan bijhouden en voor meer teamspel kan zorgen ipv die constante countervoetbal dat leuk is om hier en daar in te zetten maar als je dat de hele wedstrijd en hele seizoen gaat doen toch risico's met zich mee brengt

bovendien moet madrid la liga prioritiseren om meer stabiliteit en consistentie te geven aan club en prestaties

vele clubs kunnen champions league winnen maar weinigen doen het in een onvergetelijke manier

Zidane is geniaal. Een soort Bergkamp maar een die wel kan praten.

Leuk en aardig allemaal dat Zidane voor nu goed heeft uitgepakt, maar zelfs hem zie ik zo de deur uitgegooid worden na een slechte reeks volgende seizoen. Het is wel duidelijk dat de spelers meer respect tonen richting Zidane in vergelijking met Benitez. Hun status zou een rol hierin gespeeld kunnen hebben, maar misschien ook hun idee van voetballen. Met Benitez werd meer verdedigend gespeeld dan onder Ancelotti of Zidane en dat vonden spelers waarschijnlijk niks. Zelfs Ronaldo heeft volgens sommige media's ruzie gehad met Benitez, maar goed als je een trainer's idee al vanaf dag 1 niet gaat respecteren wordt het al gauw dramatisch.

Geef Zidane een seizoen de tijd om zijn tactiek en idee toe te passen, want een trainer waar spelers voor door de vuur gaan kan het echt ver schoppen. Het ligt nu meer bij de spelers zelf dan Zidane in mijn ogen, want de spelers bij Real of Barcelona zouden onder een mindere trainer ook moeten presenteren indien er respect is tussen beide kanten. Naar mijn mening was er duidelijk gebrek aan respect voor Benitez, waardoor het ook tijdje zo slecht liep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren