Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zichtbaar boze José Mourinho maakt Dele Alli af op persconferentie

Laatste update:

De relatie tussen José Mourinho en Dele Alli lijkt een nieuw dieptepunt te hebben bereikt. Alli kreeg woensdag van zijn manager een zeldzame basisplaats bij Tottenham Hotspur in de EFL Cup tegen Stoke City (1-3 winst), maar werd vlak na de gelijkmaker van de thuisploeg gewisseld. Mourinho haalde na afloop op de persconferentie hard uit naar de 24-jarige middenvelder.

Alli gold jarenlang als een belangrijke basiskracht bij Tottenham, maar is dit seizoen volledig uit de gratie geraakt. Mourinho gunde de 37-voudig Engels international in de minder belangrijk geachte EFL Cup weer eens een basisplaats, maar dat werd geen succes voor Alli. De middenvelder leidde acht minuten na rust met balverlies de gelijkmaker van Stoke City in. Na een voorzet op maat van Jacob Brown kreeg Jordan Thompson alle ruimte om bij de tweede paal binnen te schieten: 1-1.

Mourinho besloot dertien minuten later in te grijpen en haalde Alli naar de kant. Laatstgenoemde maakte met een wegwerpgebaar duidelijk niet blij te zijn met de wissel. Na afloop trok Mourinho fel van leer over de prestaties van Alli. "Ik was boos, ja", aldus de Portugese oefenmeester. "Ik vind dat een speler in zijn positie het team moet verbinden en dingen moet creëren, en dan bedoel ik niet het creëren van problemen voor zijn eigen team."

Gezien de naderende opening van de transferwindow zou het zomaar kunnen dat Alli zijn laatste wedstrijd onder Mourinho heeft gespeeld. De aanvallende middenvelder hoopt onderdeel uit te maken van de Engelse selectie komende zomer op het EK en daarom zou ook een verhuurperiode tot de opties behoren. Alli is al maanden onderwerp van geruchten en wordt gelinkt aan onder meer Paris Saint-Germain, Everton en Arsenal.

Op de persconferentie kreeg Mourinho ook de vraag waarom hij Gareth Bale al in de rust wisselde voor Heung-Min Son. Bale had Tottenham in de eerste helft met een rake kopbal uit een voorzet van Harry Winks op voorsprong gezet. "Het was zijn eigen beslissing", maakt Mourinho duidelijk. "Terwijl hij naar de kleedkamer liep, vertelde hij me meteen dat hij de tweede helft niet kon spelen. Het is denk ik een probleem met zijn kuit."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alli speelt al een tijdje zwak. Mourinho zit het niet hem zitten. Tranfer naar een club als West Ham zou of goed voor hem doen of einde carrière betekenen.

24 december 2020 om 14:11

Heb zo net de documentaire van Tottenham (all or nothing) gezien , heerlijke documentaire is dat , geeft veel insight over de club , kleedkamers , spelers , alles.
In de eerste of tweede aflevering sprak Mourinho meteen Alli aan dat hij ''fucking lazy'' is op de training. Hij besprak het zelfs met de voorzitter Levy , die dat ook beaamde , en beiden vonden ze dat hij veel te wisselvallig is.

Delle Alli liet het met pochettino al deels afweten en Mourinho reageert hier nog feller op. Krijg sterk het vermoeden dat het een speler is die in een goed lopend team zijn steentje bij kan dragen, maar de boel niet op sleeptouw kan nemen. Zoals Ozil bij Real die daarna zwaar door de mand valt bij Arsenal of een Bonucci bij AC Milan en ja ook een Vdijk vind ik stiekem ook zo. Spelers waar je niks op aan te merken hebt als het goed gaat en het niveau nog naar een hoger niveau kunnen tillen, maar in de wedstrijden tegen de laagvliegers was het Liverpool MET van Dijk die punten verspeelde. In die wedstrijden en momenten kwam naar voren hoe belangrijk echte kartrekkers zijn zoals Henderson en Milner, die dan die punten wel naar binnen sleepte. Ieder zijn eigen ding natuurlijk, want v Dijk zorgt voor een nog hoger niveau wat ook heel waardevol is, maar het punt is dus dat als Alli naar Arsenal gaat vertrekken dat ze compleet de verkeerde soort speler gaan aantrekken

24 december 2020 om 11:27

Wel een kronkelige weg om tot die conclusie te komen schop Ik hoefde Alli al niet bij ons te zien toen hij wel goed speelde, veel te wisselvallig. Daarnaast hadden we toen een Ozil die wel presteerde.

24 december 2020 om 11:33

tsja ik vind dit gewoon enorm gevaarlijke spelers voor teams in opbouw en die al te kampen hebben met teamspirit, inzet en mentaliteit. Misschien begin ik er ook zo vaak over omdat het erg goed te zien is bij de top teams in Europa (barca, Tottenham, Arsenal, United). Respect voor Mourinho eigenlijk dat hij dit heeft gespot en er een beetje zero tolerance in gaat

24 december 2020 om 11:35

Je vergelijking met v dijk en alli gaat wel heel erg krom. Het was juist van dijk met gomez & allisson die heel vaak de 0 hielden en daardoor juist wel punten binnen harkten. Van dijk is juist wel iemand die de kar trekt.

Heb al tijdje idee dat Alli totaal niet gemotiveerd is. Stapje terug naar middenmoter zou hem goed doen. Moet gewoon veel spelen en realiseren dat laatste kans moet pakken.

24 december 2020 om 11:47

Dan heb je het over de wedstrijden waarin we heer een meester waren, de wedstrijden dat we punten verloren ontbrak 9/10x Henderson en stond vdijk er ineens ook niet meer zo goed op. Ik snap de verheelijking van vdijk zeker omdat hij het Liverpool naar een nog hoger niveau tilt in de grote wedstrijden, maar in de blubber tegen Crystal Palace etc. waren we nergens zonder Henderson. Wat nou kartrekker denk ik dan, ieder zijn eigen kracht toch. Het is ook geen kritiek, maar zien aan welke spelers op welke momenten en in welke wedstrijden je het meeste hebt.....

Dat stukje realiseren is makkelijker gezegd dan gedaan vaak, vaak zie je dat ze daarna nog verder moeten zakken zoals Barkley die via Everton naar Villa moest en daar met Grealish pas weer het plezier terug vond en beter ging spelen. Lijkt wel of het erg hoog in hun bol zit soms

24 december 2020 om 12:41

Het eigenlijke punt wat je wilt maken is dat van Dijk niet zo veel voorsteld toch?
Zat dit je allang dwars?

On: terrecht dat hij word terrecht gewezen maar misschien beter om te vertrekken zodat je een manager hebt die wel in je geloofd.

25 december 2020 om 11:43

Nee helemaal niet, ik zeg dat elke speler iets toevoegt aan het elftal en v Dijk net zo goed. Je vraag en doorvraag zijn lekker cynisch, maar raken kant nog wal, dus vallen nogal in het water

24 december 2020 om 12:48

Jij hebt totaal geen verstand van voetbal. Waarom noem je Ronaldo en Messi niet dan? Ja met betere spelers om hun heen speelden zij ook beter. Daarnaast was Ozil echt wel belangrijk in zijn eerste seizoenen. Wat kan hij er aan doen dat Arsenal een baggere scouting heeft....van een Ramos/Pepe naar een Mustafi....en dan nog met de vinger naar Ozil wijzen.

25 december 2020 om 11:53

Als iemand je mening totaal niet deelt heeft die persoon gelijk geen verstand van voetbal? Nogal dom om dat zo te zeggen en dat spiegelt WEL op je verstand

Ik noem Ronaldo niet omdat dat een enorme kartrekker is, ook in slechte tijden, hij scoort in de kleine wedstrijden aan de lopende band en geeft gas om aan zijn doelsaldo te werken en in de grote wedstrijden maakt hij ook het verschil. Dus als jij het verschil niet ziet in de uitleg, kun je daar wat meer verduidelijking vragen of gewoon niets zeggen.

Ozil belangrijk in de eerste seizoenen? Oja? Ik vond Ozil vanaf de start niet constant. Ja leuke dingen laten zien, maar ook vanaf het begin het in andere wedstrijden weer af laten weten. Dat zeg ik omdat ik zo goed als elke wedstrijd gezien heb en de hoofdoorzaak is in mijn ogen dat Ozil zichzelf niet goed kan motiveren zoals een Ronaldo dat bijv. wel kan. Ozil kan vertrekken als hij het niet ziet zitten in zijn medespelers en er zelf niets aan wil doen of blijven en vechten voor het team, werknemers die blijven en zeuren en slechte inzet tonen zijn ook bij jou baas de personen die niks toevoegen.

Top salarissen binnen je bedrijf krijgen ook meer kritiek als het niet goed gaat, want van hen word verwacht dat ze bij machten zijn om er wat aan te veranderen. Ozil is sterspeler en had zichzelf uit het naadje kunnen werken zoals De Bruyne dat bijvoorbeeld wel doet bij City. De Bruyne mag imo naar zijn medespelers wijzen omdat hij het op alle vlakken laat zien en de rest soms niet, Ozil heeft dat recht gewoon niet omdat hij er zelf niet alles aan gedaan heeft op het veld.....

Hij beloofde zoveel, zonde dat hij zo is teruggevallen. Een akkefietje met Mourinho staat goed op je CV, het zijn meestal de geschikte personen zoals Iker die niet met hem door 1 deur kunnen.

24 december 2020 om 11:58

Haha, maar die ging daardoor naar Porto. En denk niet dat Alli zo'n stap (terug) wil doen. Alli naar PSG met Poch als trainer misschien?

24 december 2020 om 14:11

Porto is toch een mooie club in een mooie stad. Porto is historisch ook veel groter dan Psg.

Mourinho is een clown. Een normale trainer zal een slecht spelende speler gewoon achter de schermen aanpakken. Welke meerwaarde is er om Ali steeds publiekelijk af te maken? Mourinho denkt nog in jaren 80 te leven en provoceert steeds zijn spelers in de hoop een reactie te zien. Op langere termijn gaat dit tegen hem zelf keren net zoals bij zijn andere ploegen.

24 december 2020 om 11:37

Alli is juist de clown, laat het gewoon afweten. Op trainingen is die slecht, in wedstrijden is niks bijzonders en nooit de 100% volle inzet. Mourinho heeft daar gewoon een hekel aan, was toen ook met Ndombele zo. Nu is Ndombele niet meer weg te denken uit de basis 11 want die heeft wel zijn mentaliteit veranderd.

24 december 2020 om 17:08

Ali is ook een clown ja maar er bestaat geen universele aanpak. Voor Ndombele heeft het inderdaad gewerkt maar als het niet werkt dan gaat dit gewoon heel slecht uitpakken zoals bij Pogba bv.

Dan krijg je een heel negatieve sfeer, veel vragen van de pers en als de resultaten tegenvallen gaat Mourinho nog meer toxisch worden. Hij zou beter Ali gewoon negeren of niet per se zo publiekelijk aanvallen.

24 december 2020 om 19:54

Tja dit van Alli was ook al onder Poch. Dus heel raar is het natuurlijk niet. Is het niet raar dat het altijd types zijn die moeilijk doen? Pogba, Alli etc.

24 december 2020 om 12:02

Busby, het kan een speler ook juist prikkelen om voor hem door het vuur te gaan. Want je kan zeggen wat je wilt, maar behandelt wel elke speler hetzelfde, of je nou Cassillas, Sneijder, Alli of Shaw heet. En zeker heeft ie een beperkte houdbaarheidsdatum, dat ben ik helemaal met je eens. En dat weet Mou zelf als geen ander.

24 december 2020 om 12:32

Mee eens. Het is ook geen goed teken. Bij Chelsea en utd begon hij ook eigen spelers af te zeiken toen het niet liep. Vlak daarna was hij geen trainer meer. Zo slecht gaat het nu natuurlijk niet bij Spurs maar al die spelers krijgen een hekel aan hem. Het hoeft straks maar even minder te gaan en dan ligt hij er uit want steun van spelers heeft hij dan niet.

Zoals het eruit ziet, heeft Dele Alli mij een indruk gegeven van iemand die dacht dat hij in zijn doorbraakseizoen (2016-17) het al heeft gemaakt en niet nodig vond om zichzelf verder te ontwikkelen. Oogst zo lui de laatste maanden. Ook van de persoon Dele ben ik geen fan met zijn dodelijke trap tegen de Bruyne, stomp in de maag, middelvinger trekken naar de scheids, racistische grappen naar Aziaten ivm corona etc. Tenzij hij de knop volledig omdraait, ben ik overtuigd dat hij zijn vorm kan terugvinden. Misschien niet bij Tottenham, maar waarschijnlijk bij een club lager. Maar Alli kennende zal hij dit allemaal aanreken bij de trainer en heeft hij zelf niks verkeerd gedaan.

Het is jammer om te zien hoe Dele zijn eigen ruiten inslaat op deze manier. Het talent is er, maar hij blijft koppig en eigenwijs volharden in zijn nonchalance, waardoor hij niet meer veel kansen zal krijgen om zich te bewijzen.
Het is meer dan duidelijk dat Mourinho een pragmatische en efficiënte benadering hanteert, waarbij hij loert op die ene kans om om te schakelen en de tegenstander op snelheid te pakken. Op zulke momenten zijn hakballetjes en onorthodoxe improvisaties onnodig en volledig overbodig, daar wordt Dele (terecht) op afgerekend. Houd het simpel, snel en efficiënt, als dat niet lukt, zal hij helaas naar een andere club moeten gaan. Wie weet belandt hij toch nog bij PSG voor een reunie met Poch, zou wel mooi zijn, en doe Eriksen meteen ook maar!

Ik begrijp de kritiek op Mourinho, maar ben het er niet mee eens. Een speler in zijn positie krijgt de kans om uit te blinken en zijn vorm op te pakken. En uitgerekend hij zorgt met balverlies voor een tegengoal.
Mourinho verlost hem uit zijn lijden als het ware door hem te wisselen.
Maar een heel erg belangrijk aspect in voetbal is wedstrijdritme, als je dat niet hebt, zullen de beste voetballers als een natte krant spelen.
Dus Alli moet zo snel mogelijk weg anders kan die het niveau lager ook niet aan.

Dele Alli altijd een misselijk ventje gevonden, zowel op het veld als daarbuiten. Vieze speler, zo eentje die de noppen quasi onschuldig laat hangen om de enkel van de tegenstander te raken, of zogenaamd per ongeluk struikelen om op de achillespees van de tegenstander te trappen. Dat deed hij elke wedstrijd toen hij nog speelde. Daarnaast was hij de schwalbekoning van Spurs, hij dook nog vaker dan Harry Kane en dan moet je van goeden huize komen. Buiten het veld heeft hij zichzelf ook vaak genoeg negatief in de kijker gespeeld door op zijn zachtst gezegd controversieel gedrag en kwalijke uitspraken. Matige voetballer en nog matigere persoonlijkheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren