Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zegereeks van Paris Saint-Germain stokt door blunder van Sirigu

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft niet kunnen profiteren van het puntverlies dat Olympique Marseille dinsdagavond leed tegen Lorient (1-1). De titelverdediger kwam een dag later namelijk niet verder dan een puntendeling tegen Lille en men blijft daardoor op de tweede plaats in de Ligue 1 staan. Het verschil met Marseille bedraagt één punt.

/

Lille - Paris Saint-Germain 1-1
Zlatan Ibrahimovic is nog niet zo lang geleden hersteld van een slepende hielblessure, maar Laurent Blanc nam geen risico en spaarde de steraanvaller voor het duel in Frans-Vlaanderen. Zonder de Zweed mochten de Parijzenaars van geluk spreken dat het niet direct op achterstand kwam, want Salvatore Sirigu verrichte twee fenomenale reddingen op schoten van Divock Origi en Martin Martin en Florent Balmont schoot de rebound tegen de paal. Lille viel naar hartenlust aan en kende geen angst voor de kampioen, die na de beginfase echter wel beter in zijn spel kwam. PSG kreeg ook een aantal uitstekende kansen: Lucas Moura dwong Vincent Enyeama tot een noodzakelijke redding, Edinson Cavani schoot in kansrijke positie naast en Thiago Silva kopte ook niet gericht genoeg.

Na een halfuur was Cavani wel trefzeker, want hij tikte de bal binnen na een voorzet van Ezequiel Lavezzi. PSG kon die voorsprong evenwel niet vasthouden, want drie minuten voor de rust ging het mis: David Rozehnal scoorde bij een hoekschop, al kwam de treffer officieel op naam van Sirigu. Na rust kregen beide partijen ieder enkele mogelijkheden. De eerste was voor Jonathan Delaplace, die na een goede actie van Origi tegen de benen van Sirigu schoot. Namens PSG waren Lucas en Cavani nog dicht bij de 1-2. De Braziliaan trof bijvoorbeeld de lat en Cavani kon een ragfijne voorzet van basisspeler Gregory van der Wiel niet verzilveren. Na zes speelronden kwam er zodoende een einde aan de zegereeks van PSG in de Ligue 1.

/

Montpellier - Saint-Étienne 0-2
Ricky van Wolfswinkel heeft de smaak goed te pakken bij Saint-Étienne. De Nederlander maakte zondag zijn vierde doelpunt in Franse dienst en was woensdag goed voor een assist. Hij bereidde de goal van Florentin Pogba voor en heeft daarmee vier van de laatste elf treffers van les Verts direct voorbereid. Op slag van rust maakte debutant Paul Baysse er 0-2 van voor de bezoekers. Ismaël Diomandé kreeg na zeventig minuten nog een rode kaart, maar ook met elf tegen tien slaagde Montpellier er niet in om wat terug te doen. Van Wolfswinkel werd twintig minuten voor tijd overigens vervangen door Max Gradel. Saint-Étienne staat door de overwinning nu op de derde plaats in de Ligue 1.

Denk jij dat Lille zich voor Europees voetbal kwalificeert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

jammer, was mooi geweest maar een ramp is het ook niet, het vesrchil bedraagt nog steeds maar 1 punt.

3 december 2014 om 23:05

Vind het wel zonde hoor. PSG kon nu weer koploper worden maar goed. Kampioen zullen ze denk ik wel worden. Kwaliteitsverschil met Marseille is enorm.

3 december 2014 om 23:57

Het gaat niet alleen omindividuele kwaliteit, naar ook om hoe je als team speelt. l'OM spelers gaan voor elkaar door het vuur en vliegen elke wedstrijd uit de startblokken. Marseille speelt daarbij ook nog eens goed en leuk voetbal om naar te kijken.
Ook tegen PSG waren ze zeker niet de mindere ploeg, maar door pech en de meest onterechte rode kaart ooit verloren ze 2-0...

Denk overigens wel dat PSG met dit zieke team kampioen gaat worden, ookal gun ik het OM zo erg.

Wat was Saint-etienne vandaag beresterk met het halve reserve elftal. Vooral de teruggekeerde Baysse en Pogba speelde sterk. Allez les Verts! Op naar Bastia.

4 december 2014 om 07:42

Klopt. Ik had echt niet verwacht dat ze met 2-0 zouden winnen. Baysse en Pogba speelden inderdaad erg sterk. Mooi om te zien dat ze ook kunnen winnen met een B-elftal.

Cavani had nooit naar Paris moeten komen, is al zijn zelfvertrouwen kwijt, Zlatan heeft hem klein gemaakt en is door Zlatan onzeker geworden.. Franse wedstrijden zijn echt leuker dan de saaie Engelse wedstrijd zeg ik met alle respect. Passie kracht techniek.

3 december 2014 om 23:09

Leuker dan saaie Engelse wedstrijd?

Hmm ok

3 december 2014 om 23:15

Tijd dat je engels voetbal gaat kijken.

3 december 2014 om 23:19

Noem 1 wedstrijd die er bovenuit steekt. Eentje maar.

3 december 2014 om 23:28

Everton 3-6 Chelsea van 30 augustus.

3 december 2014 om 23:37

Hahah wist dat je die zou noemen, maar dat zegt genoeg eigenlijk. Als ManU - ManC of Arsenal-Chelsea nirt genoemd wordt zegt dat best genoeg. PL moet het ven Everton hebben, wat overigens een enorm symphatieke club is!

4 december 2014 om 00:11

Het engelse voetbal is het voorbeeld van het slecht verdedigen. Verdedigers zijn in engeland dramatisch. Voor topvoetbal moet je in duitsland en spanje zijn.

4 december 2014 om 00:14

@gentleman23
Ge hebt gelijk, het engelse voetbal stelt niks meer voor. Als ik naar engels voetbal zie, dan zie ik slechte verdedigers en vuil overtredingen. Het enige dat goed is in engeland is Hazard.

4 december 2014 om 00:18

Aguero, Silva, Sanchez? Costa? Courtois? Oscar, Fabregas, Toure? Kompany?

4 december 2014 om 00:29

Over 4 spelers heb je gelijk maar de rest is enkel en alleen naar engeland voor het geld. Beste speler in egeland is Hazard. Voor de zogezegde beste competitie ter wereld zijn er daar veel te weing topspelers. Waarom zou je daar willen spelen, je wordt er toch alleen maar doodgetrapt.

4 december 2014 om 08:40

@pipita,spanje en Duitsland zijn misschien sterker, maar de Premier league ligt veel korter op elkaar.
Spanje is het Real, Barca tegen de rest en in Duitsland Bayern tegen de rest.
Daarom vind ik de premier league veel spannender.
Maar word een competitie nu afgerekend op de CL? City speelt al jaren dramatisch in de CL. Chelsea zat in de halve finale vorig jaar
won in 2012 de Champions league en in 2013 de Europa league.
Dus zeggen dat het niets voorstelt gaat wel erg ver denk je niet?

Heerlijke wedstrijd hoor die Lille - PSG. Zat weer eens naar een Engelse "topper" te kijken en wat viel het weer tegen zeg! Deze wedstrijd had echt alles! Mooie kansen, mooie passes, mooie acties, mooie reddingen!! Waauw!! Gelijkspel is wel verdiend, beide speelden offensief. Ondanks die blunder van Sirigu heeft hij een ontzettend goede wedstrijd gekeept. Enyeama idem dito.

Lekker hoor dit, gister duur puntenverlies en nu psg precies hetzelfde. Als we lang mee willen doen bovenin kunnen we ons haast geen puntverlies permitteren...kijken wie er winterkampioen gaat worden.

3 december 2014 om 23:47

Hebben PSG en Marseille al tegen elkaar gespeeld? Zo ja, hoeveel is het geworden. Zo nee, wanneer wordt hij gespeeld.
Ik volg de Franse competitie niet echt. Pik hier en daar een wedstrijdje mee.

3 december 2014 om 23:51

Ja. Op 9 november 2014 speelden PSG en Marseille tegen elkaar in de Parc des Princes. De twee komen elkaar weer tegen op 4 april.

4 december 2014 om 06:39

Ah, Bedankt!!

Heerlijke wedstrijd gezien waarin Lille verassend sterk voor de de dag kwam, Divock Origi liet weer eens zien waarom hij in de zomer aanbiedingen kreeg van alle Europese topclubs, was bij vlagen niet te stoppen.
Op basis van de tweede helft een verdiend resultaat, PSG was wat gevaarlijker maar speelde de benutte kansen niet goed genoeg uit.
Cavani kreeg 3 opgelegde kansen die hij alle om zeep hielp, hij heeft zijn absolute topvorm nog steeds niet te pakken en leed net als Pastore vanavond enorm vaak knullig balverlies.
Lucas was daarentegen weer geweldig, hij passeerde tegenstanders alsof ze er niet stonden en had minimaal 1 goal verdient. Hij is tot nu toe, met Pastore, de beste speler van dit seizoen.

Laurent Blanc wisselde weer eens erg ongelukkig. Ik begreep weinig van zijn wissel Verratti voor Lavezzi. Lavezzi speelde een erg sterk eerste uur en zorgde continu voor dreiging.

Op naar zaterdag middag, dat moeten thuis tegen Nantes gewoon weer drie punten worden.

4 december 2014 om 07:57

Doodzonde dit gelijkspel. Met een scherpere Cavani en een niet blunderende Sirigu hadden we zeker kunnen winnen in Lille. Hoop dat laatstgenoemde in de zomer een betere vervanger krijgt. Vind 'm af en toe te onzeker en hij maakt geregeld dit soort foutjes. Droomscenario zou de grote doorbraak van Areola zijn, die nu bij Bastia aardig keept.

Nu inderdaad maar gaan voor de winst en hopen dat Marseille punten laat liggen, staan we tenminste weer aan kop.

Paris c'est magique!

4 december 2014 om 13:15

Ik vind Sirigu een betrouwbare keeper die weinig tot geen foutjes maakt, gisteren was inderdaad ongelukkig maar verder zal ik me niet kunnen herinneren wanneer hij een fout heeft gemaakt.

Areola zal op termijn ook wel de eerste doelman worden, het traject wat hij nu volgt is ideaal. Hij heeft in 2013 zijn debuut bij PSG gemaakt, werd daarna uitgeleend aan Lens in de Ligue 2 en speelt dit jaar op het hoogste niveau bij Bastia. De volgende logische stap zal een verhuurperiode zijn aan een club in de categorie Toulouse, Rennes of Bordeaux. Wanneer hij zich daar staande houdt, zie ik PSG hem terug halen en posteren als eerste doelman.

4 december 2014 om 13:24

Sirigu speelde een hele goede match gisteren, de 1e minuut was een goed voorbeeld daarvan, hij maakte weliswaar een blunder maar voor de rest viel der weinig tot niks op hem aan te merken

Knap gedaan van Lille, voor het eerst dit seizoen vond ik ze echt goed spelen met een gelijkspel als resultaat tegen PSG. Vooral Origi blonk uit bij Lille.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren