Saint-Étienne dankt Van Wolfswinkel en boekt unieke zege in derby

Ricky van Wolfswinkel wordt steeds belangrijker voor Saint-Étienne. De Nederlander maakte vorig seizoen maar één doelpunt voor Norwich City, maar staat in Franse dienst alweer op vier treffers in achttien officiële wedstrijden. De 25-jarige Van Wolfswinkel was zondagavond verantwoordelijk voor de 2-0 tegen Olympique Lyon.

/

De altijd beladen Derby du Rhône eindigde uiteindelijk in 3-0 en Saint-Étienne won daardoor voor het eerst sinds 1994 een thuiswedstrijd van Lyon. De score werd na achttien minuten geopend door de jarige Moustapha Bayal Sall, die uit een hoekschop van Alain Gradel raak kopte. Van Wolfswinkel pikte vijf minuten voor rust ook zijn doelpuntje mee, door de bal na een breedtepass van opnieuw Gradel binnen te tikken. Hij werd daarmee de derde Nederlander die in de derby tegen Lyon heeft weten te scoren, na Kees Rijvers en Johnny Rep.

De voorsprong van Saint-Étienne was volledig verdiend en ook na rust hadden de bezoekers weinig te vertellen in Stade Geoffroy-Guichard. Loïc Perrin raakte met een kopbal nog de lat en doelman Anthony Lopes voorkwam een treffer van Franck Tabanou. De Groenen zouden echter nog wel één keer scoren, want halverwege de tweede helft schoot Renaud Cohade laag raak: 3-0. Alexandre Lacazette miste namens Lyon nog een strafschop en hij kopte ook nog tegen de paal. Van Wolfswinkel werd na 73 minuten naar de kant gehaald en vervangen door Kévin Monnet-Paquet.

Is Saint-Étienne het plafond voor Ricky van Wolfswinkel, denk je?